Valmennuskurssi pääsykokeisiin lukemisen tukena

maanantai 23. lokakuuta 2017

Pääsykoejuttujen parissa jälleen! Ja erinomaisella fiiliksellä. Nimittäin lukeminen on kulkenut viime päivät tosi hyvin. En tiedä johtuuko se kadonneista vatsakivuista ja väsymyksen helpottamisesta, sillä viikon loma häämöttää parin päivän päässä edessä vai mistähän lie, mutta kuitenkin fiilis on ollut lukemisen suhteen viime päivät loistava. Parin päivän päästä voi tuntua erille, mutta vähän sellainen tämä projekti taitaa olla, että fiilikset vaihtelee päivän ja opiskeltavan aiheen mukaan.

Lyhyenä infona niille, jotka eivät taustaani tunne. Olen siis hakemassa nyt toista kertaa lääkikseen. Valmistuin lukiosta 3,5vuodessa eli tavallaan ensimmäinen hakukertani meni vielä lukion penkillä istuen. Lukiossa kävin kaikki mahdolliset kurssit ja kirjoitin biologiasta E:n ja fysiikasta C:n. Kemiaa en kirjoittanut, mutta kurssit kävin viimeistä lukuunottamatta. Minun ehdoton heikkouteni kuitenkin ihan ok koulumenestyksestä huolimatta oli se, että läpäisin kurssit usein kiitettävilläkin arvosainoilla yhden illan opiskelulla tekemättä juuri mitään. En ole siis kovin taitava opiskelija, jos näin voi sanoa. Kun kolme vuotta meni sieltä mistä aita oli matalin (koska se riitti!), on nyt aika hankala yhtäkkiä oikeasti opiskella ja lukea tunteja päivässä.


*Mafynetti etäkurssi saatu blogiyhteistyönä*

Yksi pääsykoekokemus minulla kuitenkin jo takana eli lähden aika hyvistä lähtökohdista ja tänä vuonna tavoite on päästä sisään. Viime vuoden tulos ei sinäänsä edes harmittanut, mutta voin luvata, että jos tänä vuonna en sisälle pääse niin masentaa vähän enemmän. Tavoitteet on siis ladattu tulevaksi kevääksi, mutta jos jostain syystä sisälle ei päästä sitten entistäkin kovemmalla tsempillä kohti kolmatta kertaa... Mutta ei vielä puhuta mistään kolmansista kerroista!

Viime vuonna olin Valmennuskeskuksen kurssilla. Kurssi oli tammikuun takuukurssi Kuopiossa eli opiskelu tapahtui ihan konkreettisesti eikä verkon kautta. Kirjottelinkin jo heti pääsykokeiden jälkeen fiiliksiä, ettei kurssi kaikilta osin täyttänyt odotuksiani. Oli siis selvää etten valinnut sitä uudestaan. Sai kurssilta hyviä eväitä, kattavat materiaalit ja paljon vinkkejä, mutta en kuitenkaan yli 1800 eurolle vastinetta. 

Tänä vuonna päädyin sitten teidän suositustenne kautta MAFY-valmennukseen. Joten voin vannoa, että vaikka kurssi blogin kautta onkin saatu oli valinta lähteä juuri tämän firman kurssille täysin oma ja teidän kokemuksiin perustuva. Eli olisin siihen rahani jokatapuksessa sijoittanut. 

Minun kurssini on Mafynetti-etäkurssi, sillä läsnäolokursseja on vain Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Muuten olisin ehdottomasti ottanut läsnäolokurssin, sillä olin kuullut siitäkin paljon hyvää ja onhan se toki aina eri saada opettaja avuksi tehtäviin. Vaikka etäkurssiin kuuluukin opiskeluvalmentaja on hän kuitenkin nimenomaan opiskelun tukena, ei niinkään teknisen puolen tai vaikeiden tehtävien.

Eli tämä kaikki kuuluu minun valitsemaan etäkurssiin
(Kevyempi ja edullisempi vaihtoehto on itseopiskelupaketti)
 • 8 harjoituskoetta oikeassa koesalissa. Saat kokeet takaisin pisteytettyinä ja arvion siitä, kuinka lähellä olet sisäänpääsyä. (Vaihtoehtoisesti voit tehdä kokeet kotonasi, jolloin ne postitetaan sinulle.)
 • Henkilökohtainen opiskeluvalmentaja, joka on yhteydessä sinuun kahden viikon välein tai sen mukaan, mitä sovitte yhdessä.
 • Itseopiskelumateriaali tabletille/tietokoneelle
  • 1420 fysiikan tehtävää sisältäen 48 kertaavaa, lääkistyyppistä monivalintatehtävää.
  • 1020 kemian tehtävää sisältäen 133 kertaavaa, lääkistyyppistä monivalintatehtävää.
  • 1170 biologian tehtävää sisältäen 50 kertaavaa, lääkistyyppistä monivalintatehtävää.
  • 862 matematiikan tehtävää. 
  • Koska pääsykoe on vaikea, materiaalissa on todella paljon haastavia ja erittäin haastavia tehtäviä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse lähteä korkealta tasolta, koska materiaalissa on kaikentasoisia tehtäviä.
  • Lähes kaikkiin tehtäviin on täydelliset malliratkaisut lukuunottamatta niitä fysiikan ja kemian osuuksia, joissa on pedagogisista syistä pelkkä lyhyt vastaus.
  • Materiaaliin kuuluu teoriaosiot, joissa asiat on esitetty niin perusteellisesti, ettet tarvitse pohjatietoja aihealueesta.
  • Fysiikassa ja kemiassa on lisäksi pientehtäväpaketit, joilla voit nopeasti kerrata koko oppimäärän asiat esimerkiksi viimeisellä harjoitteluviikolla ennen koetta. Pientehtävillä kerrataan esim. kaikki kaavat, jotka täytyy osata ulkoa. Fysiikan kertauspaketin laskeminen vie laskunopeudesta riippuen yleensä 6-15 tuntia, missä ajassa kertaat siis koko oppimäärän! Kemiassa aikaa kuluu vähemmän.
  • Mukana tulee myös yo-kurssit ja DI-kurssit. Pitkän ja lyhyen matematiikan yo-kurssit, matematiikan DI-kurssi, fysiikan yo– ja DI-kurssi, kemian yo– ja DI-kurssi sekä biologian yo-kurssi.
Melkoinen kokonaisuus, eikös? Itse sain mukaan vielä heidän suositteleman edullisen tabletin, jossa minulla Mafynetti -sovellus on. Olisin saanut sen myös kannettavalleni, mutta ajattelin, että siinä tabletilla se kulkee paljon helpommin paikasta toiseen ja oikeassa olin! On myös hyvä, kun on tabletti pelkästään opiskelua varten. Silloin ei harhaudu selailemaan uusi talvitakkeja verkkokauppoihin tai katsoman kaverien mystoryjä snapchatista... 

Syy miksi valitsin Mafynetin oli nimenomaan tuo Mafynetti -sovellus. Eli sovellus, jonka avulla tällainen laiskakin laskija joutuu oikeasti hommiin, sillä jos tehtävää ei oikeasti osannut tulee se sun nenän alle niin monesti, että saat ilman apukeinoja siitä oikean vastauksen. Kyllä muuten turhauttaa vaikeiden tehtävien kohdalla, mutta voi sitä ilon päivää kun se tehtävä vihdoin menee oikein! Perusidea on siis se, että ensin opiskelen hyvin lyhyen teorian, jossa on oikeasti se kaikkein oleellisin. Sen jälkeen teen helpohkoja harjoitustehtäviä, jotka merkkaan joko oikeiksi tai vääriksi. Kun nämä on laskettu teen aihealueen tavoitetehtävät, jotka mittaavat aihealueen osaamista vähän tarkemmin . Näissäkin tehtävä merkataan osaamisen mukaan joko oikeaksi tai vääräksi. Oikeaksi saa merkata vain jos osaa tehtävän ilman apukeinoja, jos tehtävää ei osaa pitää kuitenkin pyrkiä ratkaisemaan se vihjeiden avulla. Jos kerran yrittämisen jälkeen yrittää luistaa suoraan katsomaan malliratkaisua, tabletti muistuttaa, että tehtävää pitäisi yrittää ainakin 15min.Olen kokenut tämän aivan äärettömän hyväksi, sillä viime vuonna laskurutiini ja minulla ihan naurettavan vähäiseksi kun lueskelin pääasiassa teoriaa. Tai jos laskin, luovutin melko nopeasti ja lueskelin vain läpi mallivastauksen. Eikä siitä mallivastauksen lueskelusta paljoa päähän jää ilman konkreettista tekemistä. 

Mafynetissä minulta tosiaan löytyy lääkismatskujen lisäksi ylioppilaskirjoituksiin omat matskut eli kevään kirjoittajat, joilla lääkis mielessä. Nyt kun hankkii niin saa kaksi kärpäistä yhdellä iskulla ;) Itse olen toistaiseksi lukenut vain fysiikan ja kemian lääkismatskuja. Opiskeluvalmentajani Viivin kanssa sovittiin, että biologian pariin siirrytään vasta joulun jälkeen. Joten nyt mennään vahvasti laskulinjalla.

Itse olen vähän kilpailuhenkinen ja pääsykokeet tuntuvat varsin kaukaiselta tavoitteelta vielä toistaiseksi, joten on itselleni kehittänyt kivan pelin. Mafynetti tosiaan piirtää osaamisestasi käyrää. Käyrä nousee sen mukaan, miten hyvin osaat tehtäviä. Lisäksi siinä näkyy lukutunnit, mutta ne eivät käyrän kasvuun vaikuta, mutta ovat siinä hyvin esillä kuitenkin. Oman punaisen käyrän lisäksi taulukossa kulkee tavoitekäyrä ja tällä hetkellä yritänkin pienen repsahduksen jälkeen saada oman käyräni sinne tavoitekäyrälle. Nyt siellä melkein ollaan jo, joten samaa tahtia kun jatkan niin hyvin sujuu!

Opiskeluvalmentajasta ja harjotuskokeista vielä lyhyesti, että opiskeluvalmentaja on nyt ihan uusi elementti mulle ja koen sen aika hyväksi. Sain ekalla kerralla varsinkin hyvät avaimet ja tsempit. Suunniteltiin yhdessä aikataulua ja toimintasuunnitelma. Hänellä oli vinkkejä lukutekniikoihin ja ylipäätänsä tähän prosessiin, olihan hän itse lääkikseen jokin aika sitten päässyt! Innolla odotan millaisia ideoita ja vinkkivitosia hänellä on taskussa sitten kun oikeasti apuja tarvitsee ja epätoivo meinaa iskeä.

Harjotuspääsykokeista minulla ei vielä kokemusta ole, mutta ne ovat itselläni asia, jossa en niinkään tarvitse treeniä. Olen koetilanteessa aika rauhallinen enkä pahemmin stressaa, joten siihen en koetreeniä tarvitse. Jännittäjälle nuo harjoituskokeet oikeassa salissa olisivat huippuhyviä! Mutta harjoituskokeissa näkee hyvin sitä omaa tasoa ja oppii käyttämään kaiken ajan hyödykseen. Eli miten aika riittää, mikä on just se oma tyyli tehdä koe jnejne. Itse teen kokeet todennäköisesti täällä kotosalla ja postitan sitten tarkistettavaksi, mutta ei kyllä olisi hullumpi idea lähteä vaikka viimeistä koetta tekemään Jyväksylään.

Vielä olisi sanottavaa, vaikka kuinka paljon, mutta säästetään ne ensi kertaan! Mä alan nyt pakkaamaan matkalaukkua ja valmistautumaan lomaan. Tosin Mafynetti kulkee matkassa mukana lomallakin ;) 

Nyt olisi kiva kuulla teidän pääsykoelukijoiden fiiliksiä ja toki yleisiä kokemuksia valmennuskursseista? Millaisia lääkis/opiskelujuttuja haluatte jatkossa? 

ps. Kuopionkin lääkiksen 2017 sisäänpäässeistä 27% oli MAFY:n asiakkaita ja kannattaa ottaa MAFY-valmennus seurantaan myös facessa ;)


16 kommenttia

 1. Ai että tekisi mieli tuo hankkia, ehkäpä laitan joululahjatoivelistalle..:D

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Täällä kirjottelee mafyvalmennuskurssia kanssa nytten tekevä abi (mulla kans tavotteena ens keväänä päästä sisään) ja oon ihan samaa mieltä! Tää koko systeemi toimii itelleni ihan älyttömän hyvin ja säästää esimerkiks energiaa sellaselta ylimääräseltä opiskelun suunnittelulta ja tehtäviäki on nii paljon että ei kyllä lopu kesken�� tsemppiä lukuihin, toivotaan että ens keväänä onnaa!

  VastaaPoista
 3. Viivi on paras opo!

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa tosi kätevältä toi MAFY:n kurssi! Varmasti hankkisin itsekin tai osallistuisin läsnäolokurssille jos olisin hakemassa lääkikseen :) Pääsykokeet on itsellänikin edessä keväällä, mutta haen eri alaa opiskelemaan (logopedia eli puheterapeuttikoulutus). Mua siis kiinnostaa kaikki opiskelujutut kyllä ja olen iloinen kun sun blogiin on tullut niitä välillä! :D Toi video oli tosi hyvin toteutettu, siitä sai selvän käsityksen miten sovellus toimii. Kirjoititko sä muuten matikan ja miten se meni?? Oon vähän kateellinen sulle kun kerroit että olet rauhallinen koetilanteissa, mua taas jännittää niissä aika paljon... :/ :,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin pitkän matikan ja tosi vähällä lukemisella sain C:n, joka oli kyllä alta oman tasoni. Toivottavasti saat sun jännityksen kuriin, tsempit!

   Poista
 5. Heippa!
  Täällä kans yks mafyn itseopiskelukurssulainen, joka on päättänyt saada koulupaikan ensi kerralla;) I feel you, tsemppiä meille hakemiseen ja ahkerointiin,tuun varmasti seuraamaan sun matkaa ja edistymistä pitkin kevättä ja hamstraan sillä tavalla itselle lisää motivaatiota ('' kyllä minäkin pystyn jos tuo toinenkin pystyy'') iso peukku👍

  VastaaPoista
 6. Moi! Täällä on blogisi uusi lukija, joka on seurannut juttujasi vuodesta 2014 <3 Tulin eilen ajatelleeksi, kun katsoin videoitanne, niin olen ollut mukana melkein alusta asti <3 Joten en voisi ikinä unohtaa sua ja Pinja. .. Tietty en heppojakaan <33
  Tosi hyvä postaus ja sulla on tosi ihana kirjoitus tyyli <33
  Ps. Oon Hilla 13v, joten en oo enää niin nimetön ;) Oot tärkee <33

  VastaaPoista
 7. Tuuleeko tuo tabletti siis mukaan tohon kokonaisuuteen kun sen sait? Vai onko tämä vain sinun etu, kun mainostat heitä täällä blogissa yms näin laajasti?

  Mutta hienoa huomata että olet löytänyt tavan jolla on kiva opiskella, toivottavasti pääset seuraavalla yrityksellä mukaan lääkikseen. Ihanaa lomaa ja tsemppiä harjoitteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen saa heidän sivuiltaan muistaakseni 150 euron hintaan :) Toki sen voi myös omalle laitteelle hankkia, sivuilla lista mitkä laitteet käyvät yhteen sovelluksen kanssa!

   Poista
 8. Onkos minkä hintaluokan juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkiksen etäkurssi oli 1541€, eli se jota esiteltiin tässä postauksessa.

   Lääkiksen tseopiskelupaketti on 595€, eli tämä: https://kauppa.mafyvalmennus.fi/tuote/mafynetti-laakis-itseopiskelupaketti/

   Tuolta löydät muita heidän pakettejaan ja niiden hintoja: https://kauppa.mafyvalmennus.fi/

   Poista
  2. Anonyymi vastasikin sieltä jo aivan oikein :)

   Poista
 9. Hei!

  Onko siitä esitetty Mafyn puolelta arvioita, että miten kaikkien lääkisten yhteishaku tulee (mahdollisesti) vaikuttamaan pisterajoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut omalta opiskeluvalmentajaltani siitä vähän vinkkiä, mutta voisin kysyä olisiko heillä jotain virallista kommenttia tänne mun blogin puolellekkin!:)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.