Innoissaan opiskelusta

tiistai 19. syyskuuta 2017


En olisi ihan heti uskonut kirjoittavani pääsykokeisiin liittyvää postausta otsikolla innoissaan opiskelusta, mutta näin nyt vain on! Pakko sanoa, että tein elämäni parhaan päätöksen ja aloittaessani MAFY:n lääkisvalmennuksen. Kiitos vaan kaikille, jotka sitä minulle suositteli! Se mikä viimeksi pääsykoelukemisessa kiikasti oli laskurutiinin puute ja nyt ei pitäisi siitä ainakaan jäädä kiinni. Lisäksi heti ensimmäisen puhelimen välityksellä pidetyn opiskeluvalmennuksen jälkeen olin inspiraatiota ja intoa täynnä. Etäkurssiini sisältyy "tutor", jonka kanssa jutellaan aina tietyin väliajoin puhelimessa lukemisesta ja tarpeen mukaan kaikesta mikä mieltä painaa ja näin ollen lukemista haittaa.

*Valmennuskurssi saatu blogin kautta*

Tulen kertomaan MAFY:n valmennuksesta lisää myöhemmin kunhan oma kokemuksenikin on muutamaa päivää pidempi. Mutta sain postissa pienen tabletin, jossa on MAFY:n sovellus, jossa on tehtäviä sekä tietysti opetusmateriaalia. Tehtävät merkataan sitten laskemisen jälkeen oikein tehdyiksi tai väärin menneiksi ja sovellus sitten osaa toistaa väärin menneitä niin kauan, että osaat ne ja kerrata muutenkin asioita tarpeeksi usein, jotta oppisit ne parhaiten. Kuulostaa ja vaikutti ihan huipulle parin päivän kokemuksen perusteella.

Tämän postauksen aihe oli oikeastaan tulla kertomaan miten mä aloittelin ja aloittelen koko ajan pääsykokeisiin lukemista. Tällä hetkellä olen tosiaan päivät töissä ja joskus vielä lauantaisinkin, joten jouluun asti mennään suhteellisen rauhallisesti tunnin parin päivätahdilla ja viikonloppuna sitten pidempi viisituntinen. Mahdollisesti aikaa vielä ennen joulua pidennetään, mutta aloitus tehdään ainakin näin kevyesti. Vitsi muuten tunti päivässä on tuntunut tosi vähälle ja kevyelle niinä päivinä kun ei ole ollut muuta ohjelmaa töiden lisäksi. Sit taas jos on töiden lisäksi yhtään mitään muuta sosiaalista elämää niin alkaa se tuntikin vähän painaa, mutta toistaiseksi on kyllä sujunut aika kivasti.

Grey's Anatomy inspiroimassa MAFY-tabletin taustakuvana ;)

Biologiaan mun ei ole tarkoitus vielä koskea, sillä nyt alku mennään ihan fysiikkaa ja kemiaa laskeskellen. Tein muuten MAFY:n lähtötasotestit ja kyllä ärsytti, kun kaikki asiat olivat jollain tapaa tuttuja, mutta millään ei ihan niitä tarkimpia asioita saanut muistista kaiveltua - vai liekö ne sinne sitten ikinä kunnolla tallentuneetkaan. Suosittelen teitä, joilla pääsykokeet edessä testaamaan millä tasolla olette. Mitä kannattaa lukea eniten ja kuinka hyvät taitosi ovat tällä hetkellä tulevaa hakua ajatellen. Lähtötasotestin löydät täältä.

Joku kommentoikin jo omia fiiliksiään pari päivää sitten kommenttiboksiin, mutta olisi kiva kuulla muiden fiiliksiä. Millainen suunitelma? Oli sitten kyseessä sun abivuosi ja eka hakukerta tai sitten jo useampi kerta. Mietin myös olisikohan täällä porukkaa jonkun ryhmächatin perustamiseen esimerkiksi? Itsellä nimittäin puuttuu nyt se ns. aineiden opettaja eli jos en vaikka jotain laskua millään tajua olisi huippua saada apua muilta. Ja ihan ylipäätänsä vertaistukea koko prosessiin! :D

14 kommenttia

 1. Täällä yks abi joka haaveilee lääkikseen hakemisesta, maanantaina mulla oli biologian kirjotukset ja seuraavaksi pitäisi alkaa lukemaan fysiikkaa ja kemiaa. Tuollainen ryhmächatti vois kyllä olla kiva, sais vertaistukea ja apua vaikeisiin tehtäviin!

  VastaaPoista
 2. Moi! Täällä kans abi joka hakee ens keväällä lääkikseen :) lukeminen on tarkotus alottaa heti lokakuussa kun saan ylppärit pois alta. Ryhmächatti ois tosi siisti juttu! Ei tarvis ihan yksinään käydä urakkaa läpi :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa todelle hienolle, että opiskelusi on aikataulutettu.

  "Itsensä johtaminen" on se juttu eli kaikista elämänvaiheista on mahdollista selvitä juuri "itsensä johtamisella". "Lääkiksessä" lukemisen määrä kasvaa valtavasti ja tätä taitoa todella siellä tarvitaan.

  Onnea & intoa aherrukseesi pimenevinä iltoina!

  VastaaPoista
 4. Atm abivuosi menossa ja tavoite ois oulun hammaslääkis, koska sitä nopeammin opiskelemaan sitä parempi on mun motto atm :D

  VastaaPoista
 5. Moikka! Täälläkin ois abi, jolla keväällä tähtäimessä eläinlääkis :) lukemisen aattelin alottaa heti kirjotusten jälkeen ens kuussa ja tarkotuksena ois hankkii just toi mafyn etäkurssi. Ja toi ryhmächatti ois ihan loistava juttu!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä ja inspiroiva postaus, mun lempparipostauksia sun blogissa on juuri opiskelupostaukset (hevospostausten lisäksi) :) Mullakin on edessä pääsykoeurakka, vaikka haenkin eri alalle kuin sinä (haen lukemaan maantiedettä). Pystyn samaistumaan sun fiiliksiin, koska mäkin olen tällä hetkellä innoissani opiskelusta! Kuulostaa mielenkiintoiselta toi valmennuskurssi, kiva jos kerrot siitä myöhemmin lisää :D Tsemppiä lukemiseen!

  VastaaPoista
 7. Itse aloittelen myös lukemista juuri ensi vuoden pääsykokeita varten. Eläinlääkis tavoitteena. Ryhmächatti olis ihan mahtava juttu, missähän saisi numerot vaihdettua..?

  VastaaPoista
 8. Moikka! Toi ohjelma vaikuttaa tosi hyvälle! Mutta mietin et luetko joka päivä vai onks sulla esim. yks päivä viikossa sillei ettei tarvi lukee ollenkaan ja saa ainakin siltä osin ihan rauhassa rentoutua? Itteni ei onneks tarvi hakeen mihinkään vielä pariin vuoteen (paitsi lukioon), mut mun mielestä on tosi kiva lukee tämmösii postauksia, koska niitä voi sit aina myöhemmin kaivella esille jos vaa muistaa et kyseisestä aiheesta on kirjotettu jotain 💪🏻 Tsemppii lukemiseen ☺️

  VastaaPoista
 9. Abivuosi menossa ja maanantaina tuli kirjotettua bilsa ja ensviikolla ois edessä kemia! keväällä olis tarkotus hakea eläinlääkkikseen ja pääsykokeisiin lukemisen alotan varmaan heti kevään kirjotusten jälkeen. Tuo ryhmächatti ois iha mahtava ja se et vois siellä kysellä apua jos ei ymmärrä jotakin laskua! (esim itsellä kemia hyvin hallussa ja voisin siinä olla avuksi mutta fysiikassa kaipailisin apua)

  VastaaPoista
 10. Mulla taitaa olla tosi viisas sisko. Meni ekalla läpi Kuopion lääkikseen. Kirjoitti kyllä lukiosta monta L:ää ja lukion ohella luki lääkiksen kirjoja. Pääsi ekalla sisään. Kysyin hänelta, et voisiko antaa vinkkejä mjuille, mutta ei innostunut. Jokainen kuulemma oppii omalla tavallaan. Hänelle on oppiminen ollut aina helppoa. Aika helppoa mullekin, mutta katsotaan mitä teen lukion jälkeen. Ehkä valtiotieteellinen kiinnostais. Tsemppiä lukemiseen!

  VastaaPoista
 11. Täällä yksi joka hakee ihmispuolen lääkikseen ja lukeminen aloitettu syyskuun alussa! Helpompaahan se varmasti olis jos ois vertaistukea, koska niin isosta projektista kyse

  VastaaPoista
 12. Haen keväällä toista kertaa yleiselle ja aloitin lukemisen syyskuun alussa. Tähän mennessä oon opiskellu vaan fysiikkaa ja kemiaa. Tarkoitus ois aloittaa bilsan kertaaminen ehkä marras-joulukuussa. Tammikuussa oon myös menossa valmennuskeskuksen kurssille. Ryhmächat kuulostaa mahtavalta ajatukselta! Ois varmasti monelle apua, kun sais vertaistukea muilta:)

  VastaaPoista
 13. Syyskuun alussa kans aloitettu lukeminen ja toinen hakukerta yleiselle puolelle olis keväällä eessä. Fysiikkaan ja kemiaan on tarkotus keskittyä ny syksyllä eniten. Ryhmächat kuulostais kyl mahtavalta ajatukselta:)!

  VastaaPoista
 14. Moikka, löysin hiljattain sun blogin ja jumituinki lueskelemaan näitä lääkispostauksia. Ite valmistuin keväällä ja nyt on meneillään välivuosi, jonka päätteeks keväällä haen kans lääkikseen. Itellä mafynetti käytössä ja samoilla linjoilla sun kanssa eli todennu sen iha superhyväks! Ryhmächatti kuulostais munkin mielestä hyvältä! Omassa lähipiirissä kun ei lääkikseen hakijoita löydy, joten vertaistuki tekis todella hyvää :-)!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.