Heppailupäivä Hennan kanssa

torstai 23. maaliskuuta 2017


Moikka! Oon ihan innoissani kun vihdoin mulla on kuvamatskua ja vielä vähän erilaista mitä yleensä, vaikka ratsastelut olikin ihan tavalliset köpsyttelyt. Henna tuli tosiaan eilen meille pitkästä aikaa ratsastamaan ja menikin molemmilla hevosilla minun toimiessa kuvaajana. Näiden kuvien lisäksi kuvattiin videopostaus, mutta sitä saatte vielä jokusen hetken odotella, sillä kuvasin sitä kahdella kameralla ja näin ollen matskujen läpikäyminen on tosi iso homma.


Koko talvi ollaan menty Hennan meillä ollessa niin, että mä olen mennyt Voiton ja Henna sitten Lillin. Ollaan voitu ratsastaa nopeasti samaa aikaa ja höpötellä siinä samalla niitä näitä. Nyt kuitenkin ihan blogia ajatellen pistin Hennan molempien hevosten selkään ja kuvasin itse. Olin aamupäivällä ollut jo yhdellä työkeikalla valokuvaamassa, joten eilen tulikin otettua aika monta tuhatta valokuvaa... Kunhan pääsykokeet on ohi ja kevään kisat tsekattu kalenterista, niin aion kyllä suunnata kuvaamaan jokuset lähikisat. 


 Voitto sai olla ulkona sen aikaa kun varustettiin Lilli tallissa. Poni osaa jo melko hyvin olla yksin tallissa. Ennenhän se on hiukan yksinoloa hermoillut, mutta nykyisin homma sujuu jo melko mallikkaasti, vaikka Voitto ulkona hirnuikin. Olisi hyvin voinut mennä molemmilla ilman satulaa, mutta karvanlähtö on pahimmillaan käynnissä, joten ihan housujen puolesta pistettiin se satula selkään, vaikka kentällä ei muuta kun käyntiä voisi mennäkään. 

Henna meni hetken kentällä taivutellen ja tehden väistöjä. Lilli muuten väisti tosi hyvin Hennan kanssa, sille kun väistöt ei normaalisti ole se ihan helpoin juttu. Kenttä oli sen verran jäinen, että päätettiin käydä ravailemassa tiellä, joka olikin jo melkein kokonaan sula. Kentässäkään ei enää ole kun ohut jääkerros, joten ihan kohta sekin on jo hiekalla. Jee! Henna ravaili tiellä olevaa sulaa pätkää muutaman kerran edestakaisin, jonka jälkeen otettiin vielä loppukäynnit ja muutamat kuvat.


Sitten Lilli tallin kautta tarhaan ja Voitto käytävälle. Voitostakin lähtee ihan järkyttävästi karvaa, vaikka sen karvapeite onkin puolet ohuempi kun Lillillä. Yritettiin ottaa Hennan kalansilmällä Voitosta hauskaa haukottelukuvaa. Voitto kun haukottelee aina kun sille laittaa suitset. Arvatkaa vaan haukotteliko nyt. No ei! Valehtelematta vartti yritettiin saada sitä suitsi kilisyttämällä ja heiluttamalla haukottelemaan, mutta ainoastaan yksi ihan pieni haukotus saatiin aikaan. Lopulta sitten luovutettiin, vaikka olisin niin kovasti hauskan haukottelukuvan halunnut... Pitää joskus yrittää uudelleen!

Voitolle pitäisi varmaan hankkia uusi satulavyö, sillä se on nykyään niin solakassa kunnossa, että vyötä ei saa tarpeeksi kireelle. Sehän oli liian pitkä jo silloin kun Voitto oli kunnon treenissä, joten voitte vaan kuvitella tilanteen nyt. Toivotaan, että Voitto vähän lihoaisi nyt uusien ruokien myötä, ettei tarvitsisi vyökaupoille lähteä, sillä vanha vyö on muuten tosi hyvä.


Voitonkin kanssa mentiin kentällä alkuun ja lopuksi käytiin pienet kävelyt maastossa. Voitto meni yllättävän rennosti ja kivasti Hennan kanssa. Käynti kun ei ole mikään helpoin askellaji ratsastaa Voittoa rennoksi. Se tuppaa helposti menemään tyhjäksi edestä ja vetämään pään ryntäisiin ja jatkamaan tässä asennossa, vaikka ohjista heittäisikin löysää.  Muutaman kerran Voitto tuon tempun teki ja käskin Hennan korjata sitä ratsastamalla vaan reippaasti pohkeesta eteen. 

Tehtiin muutamat pysähdykset ja huomasin nyt maasta selkäänkin tuntemani ongelman eli sen, että Voitto astuu pysähdyksestä liikkelle lähtiessä oikealla etusella ihmeellisen sivuaskelen. Sivuaskel oli aivan todella näkyvä ennen kun tajusin kertoa Hennalle miten itse virhettä korjaan. Eli liikkelle lähtiessä vahva oikean jalan pohje. Tällä tavalla sivuaskel pieneni, mutta oli edelleen selvästi havaittavissa kun katsoi tarkasti. En kuollaksenikaan muista onko Voitolla ollut aina sama ongelma vai onko se nyt vasta kehittynyt. 


Nyt, vaikka kuinka tekisi mieli alkaa muokata videopostausta, on pakko lähteä lukemaan. Enään vajaa kaksi kuukautta ja sitten palaillaan täydellä teholla. Olen vähän miettinyt, että jos opiskelupaikkaa ei tänä vuonna irtoa, aion katsoa mihin tällä bloggaamisella pääsee, jos sitä tekee oikeasti täydellä teholla ilman stressiä koulujutuista. Mutta toivotaan nyt kuitenkin, että se opiskelupaikka irtoaisi, vaikka valitettava tilastollinen fakta onkin, että lääkikseen päästään keskimäärin kolmannella hakukerralla...

21 kommenttia

 1. Miten Hennalla on kypärä aina vinossa?

  VastaaPoista
 2. No ei noiden asioiden pitäisi kovin paljoa muilta viedä pois elämästä jos kypärä vinossa :DD
  Ihania kuvia ja suloset Voitto ja Lilli! ♥

  VastaaPoista
 3. Aivan, ne virheet on opiskelijoiden päällimmäiset huolet! Postaus oli tosi onnistunut opiskelun keskeltä, yes. Lillin ja Voiton kuvat yksinkertaisesti pelastaa päivän, kiitos.

  VastaaPoista
 4. Ei edelleen näytä hyvälle nämä haaleaksi/sinertäviksi muokatut kuvat :( muuten olisi kyllä ihania

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä näissä oli jopa liikaa kontrastia tällä kertaa eikä todellakaan mitään liian haaleita...:D Onkohan sun näyttö ihan pielessä sitten, itse katsoin kolmelta näytöltä + puhelin.

   Nuo Olympuksella otetut kuvat (eli kaksi ekaa) ovat munkin makuun liian sinisiä/violetteja, mutta muut Canonilla kuvatut on omaan silmään ainakin hyviä kerrankin :) Tai sitten makuja on vaan monia.

   Poista
  2. Kyllä Voiton kuvissa jotain sinistä näkyy, etenkin kun valo osuu varjon viereen. Mutta ei se niin selkeä ole, että silmään pistäisi. Tosin omassa puhelimessa näytön kirkkaus on aika matalalla, mutta voipi olla että ensimmäisellä anolla on kirkkaudet liian isolla näytöissä miltä kuvia katsoo.

   Poista
 5. Ihania kuvia taas jälleen kerran❤

  VastaaPoista
 6. Kannattaa koittaa vaan pitää tsemppi päällä loppuun asti, asenne ratkasee tosi paljo ton pääsykokeen kanssa! Itse ajattelin viime vuonna että voieiei en varmana pääse ja kolmas kerta toden sanoo (hain toista kertaa, ekaa kertaa tosissani) ja jotenkin sitten sisäisesti olinkin luovuttanut vahingossa. Kliseiseltähän se kuulostaa, mutta asenne ratkaisee ja sinne koetilanteeseen on pakko lähteä itsevarmana :)

  Meille sanottiin koiran kanssa kerran hyvä vinkki näyttelyihin; kehään pitää aina mennä itsevarmana ja ajatella voittavansa kaikki. Jos menee valmiiksi "what if" -asententeella niin menestystä ei tule.

  VastaaPoista
 7. millä muokkaat ja kuvaat

  VastaaPoista
 8. Kannattaa viedä vyö suutarilla jos tuntuu, että jää liian pitkäksi. Käy niin varmaan halvemmaksi. Meillä vaihtoi joustot nahkaan ja sopiva tuli. 😊

  VastaaPoista
 9. Voisitko tehdä postauksen lääkikseen hausta? Missä käsiteltäs pääsykokeisiin valmistautumista, lukutapoja, lukion ainevalintoja, yo-kirjoituksia yms. Varmasti olis monia kiinnostuneita.
  t: Lääkiksestä haaveilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen varmaan sitten pääsykokeiden tai tulosten jälkeen :) Mutta juttua varmasti tulossa!

   Poista
 10. Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia, odottelen innolla mainitsemaasi videopostausta! :) Odotan kans sitä että sulla on aikaa postailla useammin, kun pääsykoe on ohi. Tuntuu, että melkein joka opiskelupaikkaan on aina vaan vaikeampi päästä kun hakijamäärät kasvavat... :/ Toivottavasti sä kuitenkin pääsisit sinne mihin haluat. Mutta jos et pääse, niin on hyvä että olet miettinyt vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
 11. Ketä eläinlääkäriä olette käyttäneet Tampereen klinikalla ?:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.