11 // Resepti: Jouluvanukas

sunnuntai 11. joulukuuta 2016


Joulukalenterin 11. LUUKUSTA paljastuu ihan super ihana jouluvanukas, johon tulee mm. oreoita ja vaahtokarkki massaa. Ei voi siis mennä pieleen, jos pitää makeasta ;)


linkki videoon

Resepti:

 • melkeen kokonainen purkki Marshmallow fluffia
 • 1/2 teelusikkaa suolaa
 • reulu 1dl sokeria
 • valkosulkaata oman maun mukaan
 • oreoita oman maun mukaan
 • n. 1/2dl voita
 • n.1/2dl kermaa
11 kommenttia

 1. näyttää ihan sairaan hyvälle. nam!

  VastaaPoista
 2. Nii ja missähän ne aineiden määrät mahtaapi olla? :D

  VastaaPoista
 3. Öö nam! Mun on niiiin pakko kokeilla tota, toi näyttää niin hyvälle! (Kunhan ne aine määrät tulee?)

  VastaaPoista
 4. Ne on polkkakarkkeja;)

  VastaaPoista
 5. Herkullisen näköistä.ja varmasti hyvvee

  VastaaPoista
 6. Mulla olisi kysymys hevosenomistajuuten liittyvistä asioista. Olen siis juuri mennyt lukioon ja kaveriporukkani on mennyt ihan uusiksi. Vanhat, rakkaat ystävät ovat ns. jättäneet minut enkä tällä hetkellä kuulu edes heihin, enkä haluaisikaan enää, koska minusta tekivät niin ikävän tempun kun noin jättivät. Olen tällä hetkellä sitä mieltä, ettei koulussa ole tärkeintä se sosiaalinen status niinkuin ennen olen ehkä ajatellut. Siksi mieleeni juolahtikin, että haluaisin toisen jutun mihin menisi aikaa eikä tarvitsisi istua kotona yksin miettimässä, että mitä sitä tekisi ja miksen ole järjestämässä itselleni hirveästi menoa. Haluaisin siis jo vihdoin melkein 10 vuoden harrastamisen jälkeen oman hevosen.

  Olen vuokrannut ja vuokraan tälläkin hetkellä ponia lähitallilta, jonne olen ajatellut omankin hevoseni muuttavan jos sellaisen joskus saisin. Minusta minulla on kaikki taidot omistajuuteen hallussa, ja ainahan oppii uutta. Kuitenkin luotan minun pärjäävän hyvin yksin, ja koska olen reipas ja tulen toimeen hyvin ihmisten ja varsinkin tallinpitäjän kanssa, voisin huoletta pyytää häneltä apua, olenhan vuokrannut hänen tallillaan hänen poniaan jo melkein 3 vuotta. Minulla on myös pikkuserkut joilla on ollut läpi elämän omat hevoset ja he osaisivat neuvoa varmasti sekä lähtisivät mukaani tallille kunhan vain kerkeisivät.

  Nyt asiat jotka mietityttävät: kun hankitte omia hevosia, tuntuiko teistä että opitte aina uutta? Minua huolettaa se, etten esimerkiksi huomaa heti, jos hevosella on jokin hätänä. Ontumisen huomaan kyllä sekä tarkistan aina jalat turvotuksilta ja tunnustelen jos ne ovat arat sekä tutun vuokraponin kanssa kyllä huomaa, jos se käyttäytyy kummallisesti (esim. ei syö tuttuun tapaan, aristaa paikkoja varustaessa, on äkäinen, energia lopussa tai kummallisen energinen jnejne.). Oliko teillä ylipäätään huolia kun hankitte hevoset, vai oliko teillä vanhemmat niin täysillä mukana että he huolehtivat asiat kun olitte niin nuoria? Omat vanhempani eivät ole hevosihmisiä, joten he eivät huolehtisi kuin maksamisesta ja olisivat tukena sen verran kuin osaavat. Matkani tallille on kävellen n. 15.20 min ja pyörällä vielä vähemmän, joten pääsen kulkemaankin itse.

  Olisiko sinulla jotain vinkkejä minulle? Hankintaan ja ylläpitoon, tai johonkin muuhun mihin itse olisit toivonut ohjeita kun itse saitte hevoset? Kiitos jo etukäteen hyvästä blogista joka on inspiroinut minua koko harrastukseni ajan :-)

  -Lotta

  VastaaPoista
 7. Herkullisen näkösiä:)

  VastaaPoista
 8. Moikka (:
  Todella herkullinen vanukas! Kokeilen heti huomenna.

  VastaaPoista
 9. Tulisko ne ohjeet?😊

  VastaaPoista

LUE NÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT!
♥ Blogin sivupalkista löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Sivupalkkia kannattaa muutenkin tutkailla sillä siellä on paljon hyödyllistä tietoa!
♥Voitosta löydät lisätietoja täältä, minusta täältä ja muista eläimistämme täältä.
♥ Ennen kuin toivot erikoispostauksia, voit käydä täältä katsomassa olemmeko jo toteuttaneet sen.
♥ Kuvaamme pääasiassa Canon 7D -kameralla sekä Olympus E-PM2 -kameralla. Canonissa objektiinä toimii Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM ja Olympuksessa Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8. Videot kuvaamme yleensä Olympuksella.
♥ Muokkaan videot nykysyin iMoviella ja kuvat sekä bannerit Adobe Lightroom 6:lla sekä Adobe Photoshop PremierilläKOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin. Design by FCD.