Tallimme kaikki asukit kautta aikojen

tiistai 9. elokuuta 2016

Mielessäni on jo jonkin aikaa pyörinyt postausidea ja nyt vihdoin eksyin Facebookin syövereihin ja löysin tarvittavat kuvat tähän postaukseen. Eli pahoittelut kuvien laadusta, ne on facesta napattu  kun alkuperäisiä ei enää ole tallessa.

Eli tässä postauksessa esittelen lyhyesti kaikki meidän tallissa asuneet hepat ja niitä onkin Lilli ja Voitto mukaan lukien kahdeksan kappaletta! Osa on asunut meillä pidempään ja osa sitten lyhyemmän ajan, mutta silti joukosta löytyy hyvinkin erilaisia heppatuttavuuksia. Joistakin hepoista te olettekin varmasti kuulleet jo blogia lukemalla, mutta pari heppaa on asunut meillä ennen koko blogiaikaa, joten mukana on ehkä ihan uusia tuttavuuksiakin!

Postauksen lopussa sitten vielä pieni paljastu tallimme tulevasta asukista ;) IITA
Tallimme ihka ensimmäiset asukit olivat Lilli ja Iita. Lähellämme ollut yksityistalli muuttui ratsastuskouluksi, jonka myötä oli järkevää rakentaa meidän pihaan talli. Yksin ei hevosia kuitenkaan saa pitää, joten Lilli tarvi seuralaisen, sillä Voittoa ei tässä vaiheessa meillä viellä ollut. Keskimäen hevostilalta, tallilta jossa Lilli siis asui, muutti meille nuori shettistamma Iita. Iita oli meillä tavallaan ylläpidossa. Huolehdimme sen hoidosta, muttei se kuitenkaan ollut omamme. 

 RUUSU
Iita lähti jossain vaiheessa astutettavaksi, jolloin Lilli olisi jäänyt yksin meille joksikin aikaa. Onneksi saatiin sille kesäseuralainen Ruusu. Ruusu oli Lillin entisten omistajien uusi hevonen ja viettikin meillä muistaakseni pari viikkoa laidunlomaa ja toimi samalla Lillille seuralaisena. Tammat tulivat hyvin toimeen sillä ne olivat loppuajan jopa samalla laitumella!

PENA
Kaikki tallimme asukit ovat jotenkin tulleet vähemmän tai enemmän Keskimäen kautta :D Penakin oli meille vanha tuttu, sillä se asui Lillin karsinanaapurina Lillin asuessa vielä Keskimäellä. Penan muuttaessa meille löytyi tallista jo Voitto, joten nyt oli kaikki karsinat täynnä. Penakin oli meille tullessaan melko nuori ja sen ratsun ura oli vasta alussa. En oikein muista millainen kuvio meillä oli, hoideltiin Penan omistajan kanssa kuitenkin yhdessä tallivuoroja eli heppa ei ollut täysin täyshoidossa meillä.


 SILVER
Tänä kesänä meillä asunut Lanja on kyseisen perheen kolmas hevonen joka meillä on asunut. Ensimmäinen kesäasukki oli suloinen Silver. Silveristä siis alkoi tämä "kesähevosperinne" ja perheen hepat onkin sen jälkeen olleet meillä joka kesä kesälaitumilla.

 FLEUR
Fleur oli meillä muistaakseni pari kesää. Tämän hepan kanssa on ollut eniten ongelmia, sillä tamma oli hyvin allerginen ötököille ja meinasikin pistää allergiaoireissaan karsinan palasiksi, mutta mitätpä toinen mahtaa kutinalleen :/ Tällä hetkellä Fleurilla on muuten supersuloinen varsa!

LANJANA
Ja tänäkin kesänä meillä majaillut Lanja on Fleurin ja Silverin omistaneen perheen uusin heppa, joka tosin taisi olla meillä nyt jo toista kesää. Silver, fleur ja Lanja ovat olleet meillä täysihoidossa eli ollaan huolehdittu kaikkia ruuat ja karsinan siivoukset yms ja omistajat ovat sitten tietysti itseratsastaneet. Pinja kuitenkin sai kokeilla tänä kesänä ratsastaa Lanjalla ja oli kuulemma ollut  oikein hieno ja kiva ratsastaa!

???
Jos kaikki menee suunitelmien mukaan niin loppuviikosta talliin muuttaakin jälleen uusi  entuudestaan teille tuntematon, karvakorva vähän pidemmäksi aikaa... Mutta pidän teitä jännityksessä siihen asti, että heppa astelee traikusta meidän pihaan ;)

66 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus! Jännittää ihan kuka teille muuttaa:0

  VastaaPoista
 2. IHAN POSTAUS!! Olet Tiia niin kaunis ja blogiasi on ihana lukea koska se teksti on niin kiehtovaa ja se ei ole liian pitkä tai liian lyhyt kuvat on hyvä laatuisia. Olet mun mielestä koko maan paras bloggaaja.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Meinasin jo aikaisemmin kysyä, onko Lanjana ja Fleur samalta perheeltä, mutta ei sitten tarvinnut;D Teetkö muuten bannerit vieläkin Gimpillä ja miten pitkäksi aikaa uusi asukki on tulossa?
  hildainkerii.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen bannerit nykyisin Photoshopilla, tällä hetkellä tosin Photoshop Elementsillä, jota en osaa käyttää.. Ja ei ole mitään aikaa tiedossa millon lähtee :)

   Poista
  2. Moi Tiia tai pinja!?:)olen teidän iso fani. Haluisin tulla teille käymään mutta mahdotonta :( kun ette tunne minua +muille epäreilua tässä pari kysymystä sitten kun teille tulee se uusi heppa:)) niin mihin karsinaan se muuttaa? Voiton viereiseen Lillin karsinaan vai Lillin edessä olevaan karsinaan ? Ja nytten kun teille tulee se niin teille ei varmaan mahdu enempää heppoja karsinoihin kun eikös että trillä oli 3 karsinaa?:) kiitos jos vastaatte (pinja taikka Tiia);)

   Poista
 4. Ihan sika jännitävä�� Haluisin jo tietää kuka se hevonen on��

  VastaaPoista
 5. Hii, on niin hassua että sama Iita asustelee nyt mun veljen luona. Käyn siellä aika usein ja Iita sopii neljän hepan ja yhden aasin laumaan passelisti. :) Suloinen pikku poni 😍😍

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä postaus💙 Mä haluun jo tietää sen hevosen😜

  VastaaPoista
 7. Olipas mielen kiintoinen postaus. Nyt kyllä vähän jänskättää että kuka teille oikein muuttaa..😘 mutta siitä sitten vähän enemmän loppuviikosta.💕

  Nyt kyllä minua kiinnostaisit toi Fleurin varsa!😌 Pystyisittekö/ oletteko käyneet sitä hänen varsaa katsomassa?😍😽❤️ Ja osaatko kertoa että milloin se syntyi?😻💗🙊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla käyty katsomassa, kuvia vain nähty ja en muista milloin syntyi - tänä kesänä kuitenkin :)!

   Poista
 8. Milloin teillä alkaa koulu??😍☺

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus 👍🏻👍🏻

  VastaaPoista
 10. Milloin teillä on ollut toi Silver!?😽😍💗💖💖💋

  Jos se on ollut teillä niin en ole kyllä sitä täällä blogissa huomannut?👀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vuonna 2012, ettoo varmaan vielä sillon siis lukenut blogia josset oo huomannu :)

   Poista
 11. Oi kun ihana postaus! Fleurista ja Lanjasta muistankin lukeneeni blogista mutta muista hepoista en muista kuulleeni aikasemmin, mielenkiintoinen postaus siis myös. :)

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva postaus! Ihania heppoja teillä on majaillut!:DD Nyt kyllä jännittää että kuka se hevonen on,miten jaksan odottaa;D Voisitteko sitten tehdä yhteisen tallivideon Pinjan kanssa kun se uus heppa on tullu? Toivoisin että vastaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toki videoita tulee sitten ja heppa niissä näkyy :D

   Poista
 13. Onko oman tallin ylläpitäminen raskasta ja maksaako se enemmän vai vähemmän mitä maksaisi ratsastuskoululla karsinapaikka? Hyötyykö omasta tallista mitenkä paljon? Super kiva postaus!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se raskasta, kun pitää neljä kertaa päivässä VÄHINTÄÄN siellä käydä. Ja halvempaa jossei ota huomioon rakennuskuluja, mutta tallin ja kentän rakentaminen ei ole ihan halpaa lystiä..:D

   Poista
 14. Eikö ne issikat asuneetkaan teijän omassa pihassa? Siis mitä teillä on ollu ylläpidossa.
  Milloin teidän talli on siis rakennettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asu ne, mutta tallia ei vielä sillon ollut :)

   Poista
 15. Ihana postaus. Jännittää kuka hevonen teille muutta.... No nyt odotellaan innolla<3

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus��! Tulisiko lähi aikoina videoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvattiin tänään kolme videota eli on tulossa!

   Poista
 17. Omg, mä en malta oottaa että kuulen siitä teidän uudesta asukista!! Ja tää oli tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 18. Tiia olis kiva jos tuosta päivästä kun uusi asukki muuttaa teille, nähdä se videopostauksena! 😊

  VastaaPoista
 19. Tiedätkö mikä tämän Silverin oikea nimi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun ei mitään, tunnistin että Lana ja Fleur ovat Silverin entisen omistajan hevosia, eli samasta Silveristä puhutaan :D Silver asuu nyt meillä Etelä suomessa ja toimii siskoni kisaponina :)

   Poista
  2. Silverin oikea nimi on gräns murphy conneely:)

   Poista
  3. Ompa kiva kuulla :)! Rapsutuksia ponille!

   Poista
 20. Ai että, siskoni näki tän ja sano mulle et "eiks toi oo Silver" ja kyllä se mun Silver siinä on :) <3

  VastaaPoista
 21. Mikä ton Ruusun oikea nimi on? Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 22. Tulisko millonka uuta videoo

  VastaaPoista
 23. Voisiko siitä päivästä tulla My Day kun teille tulee se uus heppa😍 olis tosi kiva😉😊

  VastaaPoista
 24. Ois tosi kiva jos tekisit videon siitä päivästä kun se hevonen tulee teille😅

  VastaaPoista
 25. joku ihana russ poni tossa vika kuvas<333

  VastaaPoista
 26. Tämä kommentti ei liity mitenkään postaukseen, mutta oletko ikinä kuullut tallista nimeltä Ponilaakso?

  VastaaPoista
 27. Kiva postaus ja ihania kuvia :3 Kuin vanha teidän talli on? Tai siis kuin monta vuotta siitä on kun se rakennettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on noin kuutisen vuotta vanha, mutta itse rakennus on siis kyllä vielä vähän vanhempi :)

   Poista
 28. Mun muistaakseni olen lukenut aikaisemmin sun blogissa Iitasta. En vain löydä sitä postausta joten jos tiedät mitä tarkoitan niin olisi kiva jos laittaisit vastaukseen linkin siihen postaukseen. Siinä missä siis kerroit vähän enemmän Iitasta ja siitä mitä sen kanssa puuhailitte jne jne. :D Kiitos valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen puhelimella mennyt 2012 postauksiin asti (tähän meni tunti) ja sitten vasta älysin että se oli varmaan Pinjan blogi!

   Poista
  2. Oikein kyllä muistit, tässä on postaus: http://www.lillivoitto.fi/2013/04/keskimaen-iita.html

   Poista
 29. Hei ompas kiva postaus! Jännityksellä odotan tuota mysteerihevosta :D

  VastaaPoista
 30. voitko tehdä my dayn siinä aikaan ku teille tulee uusi heppa! jännittää että kuka se on!😊💕

  VastaaPoista
 31. Tää oli ihana postaus! En mitenkään ois arvannu, et teillä oli vieraillu noin monta heppaa💗💗 Oot mun lempi bloggaaja ja tubettaja!! 💖

  VastaaPoista
 32. Teetkö siitä päivästä videon kun se uus heppa tulee ����

  VastaaPoista
 33. Ihana postaus! Saa tietää ketä heppoha on asunu tieän tallissa. Silläen aina pysy kärryillä,videoilla. Mutta nyt tuli postaus siitä. Mahtavaa Tiia. Oikein mahtavaa;) Söpöjä kaikki. Odotan sitä salaperäistä hevosta innolla,että kyka se on.

  VastaaPoista
 34. Mä oon aina tykännyt hevosista ja olen niitö harrastellukkin, mutta sun blogi on kyllä ehdottomasti paras heppablogi mitä olen lukenut, että ihan lukijaksi liityin <3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
 35. UU jännää! Ootan innolla!

  VastaaPoista
 36. Onkohan se teille oma vai ylläpito, jännittävää x3

  VastaaPoista
 37. Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista
 38. Ihania!😊voitteko tehä semmosen 15-25 minuutin videopostauksen kun ne on kivoja? Laittakaapa uudesta hepasta videoita!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.