Arkea kolmen hevosen kanssa

lauantai 20. elokuuta 2016


Moikat pitkästä aikaa! Koulu alkoi ja sen kyllä huomaa heti täällä blogin puolella. Mulla ei ole edes kun pari tuntia päivässä koulua, mutta kaikki loppu aika meneekin sitten lukiessa, salilla tai heppojen kanssa. Blogi voi siis nyt hetken olla hiukan epäaktiivisempi, reilun kuukauden päästä mun koulu kuitenkin loppuu kokonaan, joten katsotaan miten sen jälkeen riittää aikaa...:) Tässä postauksessa olisi tarkoitus jakaa muutamat Bellan tulon jälkeiset kuvat ja kuulumiset.

Pakko myöntää, että toistaiseksi kaikki on mennyt tosi hyvin! Hevoset ovat sopeutuneet yllätävänkin hyvin toisiinsa ja ainakin meidän hevoset tuntuu käyttäytyvän ihan kuin ennenkin Bellan tuloa. Tälläkin hetkellä Voitto nukkuu tarhassa pitkällään päikkäreitä. Bellakin näyttää viihtyvän ja on sopeutunut meidän rutiineihin hyvin. En ole sitä paljoa käsitellyt vielä, mutta ne vähät kerrat on sujuneet oikein mallikkaasti. Ensi viikolla oli puhetta vähän kokeilla ratsastaakin..!

Kuusi vuotta ollaan hoidettu tallivuoroja vähemmän ja enemmän Pinjan kanssa kahdestaan. Vanhemmat on toki auttaneet etenkin aamutallin kanssa, mutta nyt kun on yksi ihminen enemmän niin on kyllä saanut käydä ihanan vähän tallissa. Ja sen huomaa heti siinä, että sinne on paljon kivempi mennä silloin kun täytyy. Homma ei tunnu läheskään niin pakkopullalta, kun ei joka välissä tarvitse olla ruokkimassa tai tekemässä muita tallihommia. 

Voitolle kuuluu myös hyvää. Se liikkuu pari kertaa viikossa kunnolla suitset päässä ja tekee silloin mielellään töitä. En ole myöskään huomannut siinä mitään erityistä kangistumista tai muuta vähäisen liikunnan merkkejä. "Kunnontreenien" lisäksi olen mennyt paljon pelkillä päitsillä, syötellyt Voittoa meidän etupihalla narun päässä ja ylipäätänsä harjaillut ja puuhaillut sen kanssa. Voiton luonnekkin on nyt tämän "eläkkeen" myötä tasoittunut, se ei enää pure niin paljoa, juokse tarhassa karkuun tai käyttäydy muutenkaan huonosti. Ollaan mietitty paljon mistä tuollainen käytös johtuu. Oliko treenaaminen niin stressaavaa, oliko käytös oire kivuista vai mistä moinen hyvän tuulisuus nyt voisi johtua.


58 kommenttia

 1. Ihana postaus.ja kuvat ovat tosi ihania.

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida.😳😁 miks et käytä sun vapaa-aikaa vaikka blogin kirjoittamiseen?😄😄 kun käyt kerta salilla? Onko sali tärkeämpää kun blogi?!😄😅 Tätä en ymmärrä.👋Anteeks vaan.😌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sali tärkeämpi kun blogi :D Meillä ei oo koululiikuntaakaan enää niin hyvä harrastaa muutakin kun koneella istumista ja kevyttä ratsastelua.

   Poista
  2. Jos kerta käyt salilla niin mitä kaikkea sä siellä teet?😳😳 Esim millaisia laitteita käytät ymssss.......😌😌😳😄😅

   Poista
  3. Olipa ekalla anolla tyhmä kysymys. Tottakai liikunta on tärkeämpää kuin koneella istuminen. Muutenkin oma elämä ylipäänsä tärkeämpi kuin blogi. :D

   Poista
  4. Salitreenistä tulossa postaus, mutta treenaan monipuolisesti viikon aikana koko kropan lihakset läpi, jonka lisäksi teen 3-4 korkeampi sykkeistä airobista salin laitteilla ja muina päivinä sitten lenkkeilen vähän iisimmin kotona :) Laitteina käytän niin irtopainoja kun ihan niitä salin laitteitakin.

   Poista
  5. Oon täysin samaa mieltä, että terveys ja liikunta todellakin blogin edelle. Hyvinvointi on huomattavasti tärkeempää kun koneella istuminen. :)

   Poista
 3. Missä Bellan oikeat omistajat asuvat?😊 Asuvatko ne teidän lähellä jossain?😊😇

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähempänä tallia kun me itse..:D

   Poista
  2. Siis asuuko ne siis missä?😳😁😄😅😄😅 En oikee ymmärtänyt tätä sun vastausta anteeks vaan!😄😅😄😅😄😅

   Poista
  3. Asuuko Bellan omistaja siinä hiekkatien toisella puolella??? Tai no ei voi koska miks ihmees se oltais sit tuotu traikulla...

   Poista
  4. Ne asuu vissiin jossain tien toisella puolella...

   Poista
  5. Olettaisin että naapurissa, ihan selkeä viesti minun mielestäni.

   Poista
  6. omistajat asuvat lähempänä tiian tallia kun he itse

   Poista
  7. Eiköhän yksi emoji riitä, jos sellainen on pakko jokaisen lauseen väliin tunkea.

   Poista
  8. Asuu ihan meidän lähellä, kuten sanoin: lähempänä kun me itse. Ja tuotiin traikulla, koska ei Bella nyt omakotitalon pihassa voi asua... Asui siis yksityistallilla ennen meille tuloa :)

   Poista
 4. Voisitko kuvata videopostauksen tai My-Dayn kun ratsastat/ ratsastatte Bellalla?🌚Olisi ihana nähdä teitä kun ratsastatte sillä videolla?💓💘💞💗😍

  VastaaPoista
 5. Mukava postaus, koska tässä oli kaikista hevosista vaivan ihania kuvia, tasa puolisesti!💗😍💋

  VastaaPoista
 6. IHANAT KUVAT!💗😍 Kaikista hevosista!😽❤️😇👌🏻

  VastaaPoista
 7. Tiia olisiko sinun mahdollista kuvata videopostaus siitä, kun kerta saatte ratsastaa Bellla?😊😌

  VastaaPoista
 8. Jos sulla kerta loppuu koulu kuukauden päästä, niin olisi sulla sitten aikaa kuvata sitten sillee niiku sopivasti videoita?😌😔😇

  VastaaPoista
 9. Hyvä postaus!😇 Kuvat ovat tosi ihania ja hyvin onnistuneita!😍

  Olisi kiva saada kuvia myös siitä, kun mainitsit että voitto nukkuu makoillaan tarhassa, niin olisi ihanaa saada kuvaa myös siitä. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan?😂😂

  VastaaPoista
 10. Ihanat Lilli, Voitto & Bella!❤️❤️❤️😘😘😘😘😻😻😻😻😻👌👌👌👌🔥🔥🔥

  VastaaPoista
 11. Voitto on "eläke pappa". Musta tuntuu muutamaa vanhaa hevosta käsiteltävän että ne juoksee karkuun vaikka ois kauraa ämpärissä ja keksii kaikkee pientä ns. Varsa jekkua😂😂. Mutta sen ymmärtää kun ei ehdi blogia pitää koulu on aina tärkeämpänä hevosten ruokinnan ja hoidon jälkeen ja yli päätään liikunta kanssa koska vanhemparan rapsahtaa j kunnosta on pidettävä huolta jos koululiikuntaa ei enää ole mulla on sitä n 5h viikossa plus tarsastelut ja sienimetsät ja koulumtkat pyörällä. Miten te jaatte tallivuorot Bellan omistajan kanssa? Hoitaako hän myös Voiton ja Lillin esim aamulla ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joos siis aina sovitulla tallivuorolla hoidetaan kaikki hevoset. Yleensä Bellan omistaja hoitaa iltatallin, mutta muitakin vuoroja aina sumplitaan :)

   Poista
 12. Ihana Voitto,Lilli&Bella🐴❤

  VastaaPoista
 13. Kuvatkaa pitkä myday siitä kun ratsastat Bellalla !

  VastaaPoista
 14. Osaa ihmiset kyllä olla vaativia :D Tee sitä tee tätä miks teet tätä mikset tätä. Videoita pyydetään aina kovasti, mutta sitten kun niitä tulee niin niistä valitetaan.. Onneks sulla on Tiia järki päässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :D

   Poista
  2. Mulla ihan samat ajatukset kun tämänkin postauksen kommentteja luki :D
   Mut niinhän se vaan näkyy tässä elämässä olla, että teit niin tai näin se on aina jollekin väärin päin :)
   Nostan kans kyllä Tiialle hattua, kuin onnistuneesti hän kuitenkin aina onnistuu tuottamaan kaikille jotain!

   Ja tähän kohtaan peukut ja tsempit viimeisiin yo-kokeisiin sulle Tiia :)

   Poista
 15. Oiii, Vote näyttää niin söpöltä tossa kuvassa😘 ja Bella&Lilli myös! Voisitko kuvata my dayn/videopostauksen sitten kun meet Bellalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kuvataan, ehkä ei.. :) Sen näkee sitten!

   Poista
 16. Onko vielä tulossa lisää ratsastuskoulut testissä -postauksia

  VastaaPoista
 17. kiva postaus paljon hyviä kuvia ja koska tulee kunnon postausta tallilta tai no einy sillee kunnon mut postausta tallilta kumminki :D :))

  VastaaPoista
 18. Onko teillä tarkoitus jossain vaiheessa yhdistää hevoset samaan tarhaan, vai meinaatteko halkaista tarhan tai tedä uuden niin että Bella on omassa yksiössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vielä oikein mietitty.. Olisi toki kiva laittaa ne samaan, mutta Lilli on melko kova potkimaan muita.

   Poista
 19. Ihanat hepat <3 <3 Kiva jos sulla on jatkossa enemmän aikaa päivittää blogia!! :) Odotan innolla, sun postaukset (ja videot) on niiiiiiin parhaita :D :D

  VastaaPoista
 20. Ihania kuvia! Mukava, että arki sujuu hyvin. :)

  VastaaPoista
 21. Tuleekohan noihin kommentteihin näkyviin aika jolloin kirjoittaja on sen lähettänyt vai aika jolloin sä sen julkaiset? Vähän sellainen kutina, että tuo yksi hölmöjä kyselevä, emojeja viljelevä ano on yksi ja sama lapsi... Kaikki viestit nimittäin parin minuutin väleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aika kun kommentoija on kirjoittanut kommentin :)

   Poista
  2. Samaa mietin...:D noh ainakin sai viestinsä perille!

   Poista
 22. Mulla on kanssa kokemusta siitä että normaalisti hieman nyrpeämpi heppa on nyt loukkaantumisten jälkeen paljon iloisempi ja käyttäytyy paljon paremmin!:) Hassua sillä tämäkin kyseinen hevonen on ollut vaativien kouluratojen ratsu!:D

  VastaaPoista
 23. Ihana postaus, hyvä että kaikille hepoille kuuluu hyvää :) <3

  VastaaPoista
 24. Ihan perus kuulumispostaukset on ihania! :) Ootan kyllä innolla myös salipostausta :D

  VastaaPoista
 25. Ihanat hevoset. Onko sulla koulussa lempiainetta? Jos on niin mikä? Voisitko kuvata pitkän my dayn tai videopostauksen?

  VastaaPoista
 26. Meil on kotona 6 hevosta. Niistä 2 haluu aina olla pomoja. Kerran tyhmis päissämme menimme laittamaan ne samaan aitaukseen kaikki kuusi sillä perheeni suosii hevosille mahdollisimman luonnollisia oloja joten tarkotus oli laittaa ne laumaa. No siinähän kävi niin että nämä kaksi pomottavaa hevosta alkoi ottaa mittaa toisistaa josta aiheutui se että molemmilla polvet paskana ja toinen joudutaan lopettaa tän kuukauden sisäl ja toinen joka on kantavana lopetetaan sitten kun varsa vieroitetaan. Viisastuneena sanoisin että kun lilli on kova potkimaan muita niin bellan ja lillin voisi tutustuttaa toisiinsa just esim. tarhojen välityksellä.:) ja tai sit et eka voitto ja bella. Ja myöhemmin bella ja lilli. Toki kun en kunnolla tunne hevosia en voi hirveästi neuvoa mutta kannattaisin kyllä sitä että jos voiton ja bellan tutustuttais toisiinsa niin se saattaisi olla helpompaa bellalle kun sen laittaisi lillin kanssa samaan että sillä olisi jo hevoskaveri.:)

  VastaaPoista
 27. Tee videopostaus sit siitä ku ratsastat Bellalla.

  VastaaPoista
 28. Hyvä postaus! Millon tulis uus myday? :3 Teidän mydayt on parhaita!

  VastaaPoista
 29. Hyvä ja ihana postaus ihanat hepat ja kuvat❤

  VastaaPoista
 30. Minne asti käytte testaamassa ratsastuskouluja? Ne postaukset on tosi hyviä! :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.