Juoksutusta ja hiekkakasalla leikkimistä

maanantai 11. huhtikuuta 2016


 Moikka! Tuntuu, että olen viimeksi istahtanut tähän näppäimistön ääreen ihan hirveän kauan aikaa sitten. Ja onhan siitä jo oikeastikkin aikaa, sillä pari edellistä postausta on julkaistu ajastimella. Oon alkanut harrastamaan tuota postausten ajastelua. Istun niin harvoin nykyisin koneella, että teen aina pari juttua valmiiksi ja sitten vaan ajastelen niitä teille. Tämäkin on jo kai kolmas postaus tälle päivälle mitä kirjoittelen, pari juttua sain valmiiksi ja paria ikuisuusprojektia hioin jälleen vähän edemmäs.

Nämä kuvat on otettu noin viikko sitten ja julkaisinkin kyseiseltä päivältä videopostauksen, jonka olette varmaan jo nähneet, mutta jos jostain syystä se on jäänyt välistä kurkatkaa tämä postaus. Näissä kuvissa tausta on vielä melko luminen, mutta tällä hetkellä lunta taitaa olla vain ihan muutamissa paikoissa ja yleisilme on huomattavasti keväisempi. Kenttä on ihan kokonaan sulanut, eikä siinä ole enää juuri edes märkiä kohtia!

Treenimotivaatio onkin kovasti noussut, nyt kun pystyy oikeasti jotain tekemäänkin. Koko talvi nimittäin ihan oikeasti meni maastoillessa ja vähän humppaillessa, sillä kenttä oli kunnollisessa ratsastuskunnossa ihan kahden käden sormilla laskettavan määrän kertoja. Lepo on toivottavasti tehnyt Voiton jalalle hyvää ja nyt tosi rauhallisesti treeniin siirtymällä saadaan siitä vielä käyttöhevonen. Oon minä vähän kevään tulleen alkanut taas haaveilla hyppäämisestäkin, mutta katsotaan nyt onko Voitosta edes kunnolliseen sileän käyttöön...


 Olen tosiaan päässyt taas liikuttamaan Voittoa liinan päässä, joka tekee sille tosi hyvää. Se pääsee liikkumaan apuohjien tukemana tasaisesti ilman häiritsevää ratsastajaa selässä. Pyrinkin juoksuttamaan Voiton aina vapaapäivän jälkeen, jolloin se saa paikat hyvin auki ja koko kropan töihin. Voitto on liikkunut liinassa täysin puhtaasti, mutta ratsastaessa se on muutaman kerran ollut alkuun vähän epämääräinen. Verryttelyn jälkeen liike kuitenkin muuttuu puhtaaksi, joten liekö kyseessä vain jäykkyys.

Moni on taas kysellyt Voiton vointia ja sitä päästäänkö me esim. hyppäämään vielä. Näihin kysymyksiin en osaa vastata, sillä Voittoa on liikutettu nyt talven jäljiltä vasta melko vähän. Haluan aloittaa homman ihan rauhassa, sillä ei tämä tästä ainakaan hutiloimalla parane. Voiton kuntokin on aika pohjamudissa kentällä työskentelyn suhteen, sillä vaikka maastossa ollaankin talvella laukkailtu ja ravailtu, niin kentällä työskenteleminen onkin vähän eri juttu ja hiki tulee pintaan helposti.


 Hevoset ovat olleet koko talven tosiaan samassa tarhassa ja vitsi niistä on tullut leikkisiä. Nyt niiltä on hokitkin pois, joten voi kai vihdoin huokaista helpotuksesta, että selvittiin ensimmäinen talvi ilman pahempia potkuhaavoja.  Kuten kuvista näkyy saivat hevoset viime viikolla pientä aktiviteettiä hiekkakasasta. Sen verran kovasti Voitto halusi kiivetä kasan päälle, että ne saivat puuhailla kasalla vain valvotusti ennen hiekan levitystä tarhaan. 

Lilliä kasa vähän pelotti, mutta Voitto sen sijaan kävi sen kimppuun heti. Se kokeili nenällä ja jalalla, piehtaroi ja kaivoi. Snapchatissa mua seuraava näkivätkin varmaan vähän matskua Voiton touhuista videon muodossa, mutta tässä on nyt muutamia kuvia, joista näkyy myös vähän Voiton puuhia.

Hevoset ovat alkaneet nyt nukkua ihan pitkällään tarhassa ja sen kyllä huomaa lisääntyneenä harjausmääränä ennen ratsastusta... Kaikki talvikarva ei ole vielä pudonnut, joten hiekanjyväset uppoavat oikein ihanasti pitkään karvaan. Ja niitä ei muuten saa sieltä millään pois. Onneksi täällä kotona ei haittaa, vaikka pyllyn päällinen vähän pölyisen näköinen olisikin kunhan kriittiset paikat suitsien, satulan ja suojien alta on puhtaat. Muistan nimittäin kun monena keväänä on tässä vaiheessa kirjaimellisesti väännetty itkua ennen valmennuksia, kun hevonen on aivan järkyttävän näköinen kun hiekkapöly ei lähde millään irti.

40 kommenttia

 1. Onpas Voitto onnellisen näköinen tuolla hiekkakasassa :D

  VastaaPoista
 2. Herttis leijaa miten kauniita/nätejä/hienoja ääähhh... en voi sanoin kuvailla näitä kuvia!😍😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️💖💖💖👌🏻👌🏻👌🏻 Nää on aivan mielettömiä kuvia!! Kiitos❤️🙊😉

  VastaaPoista
 3. Ompas nättejä kuvia. Ja hieno postaus tykkäsin.!😘😍👌💗💋💕

  VastaaPoista
 4. Toi ensimmäinen ja viimeinen kuva ovat SUPER hieno kuva! 😚😍💟

  VastaaPoista
 5. Kuka nämä kaikki kuvat otti?😳 Vai otitko sinä Tiia nämä itse?😳 ja milloin julkaiset se My day videopostauksen?❣😻🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ja Pinja, ja katotaan julkasenko ikinä kun unohdin kuvata sitä illalla :D!

   Poista
  2. Mutta oothan sä ennenki semmosia julkassu!

   Poista
 6. Voitto on niin ihana kaikissa kuvissa.💕 Piehtaroimisesta puhumattaakaan.😏😉

  VastaaPoista
 7. Ihana Voitto! Tää oli tosi kiva postaus, tämmönen perus. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 8. Super kiva postaus Tiia! Toivottavasti Voitto palautuu ainakin harrasteheposeksi, tietysti aina hevosen voinnin mukaan.

  VastaaPoista
 9. Onko mielesi muuttunut juoksuttamisen suhteen, ennen olit tätä liikuntamuotoa aika jyrkästi arvostellut? Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallista juoksutusta en ole ihan niin jyrkästi arvostellut kun irtojuoksutusta, mutta tosiaan olen ruennut suhtautumaan siihen positiivisemmin kun sitä meille "terapiamuotona" suositeltiin.

   Lisäksi nyt kun meillä on kunnolliset välineet on hommassa oikeasti jotain järkeä, ilman apuohjia juoksuttaminen on vähän tyhjän kanssa pelkkää nivelten rasittamista. Sillä onhan tuo jaloille melko raskasta ja sen takia sitä ennen olenkin vältellyt.

   Poista
  2. Jep, hyvä liikuntamuoto! Tiedän yhden ihmisen, joka on kymmenen vuoden ajan juoksuttanut hevosiansa kerran-pari viikossa ja kaikki hevoset ovat aina olleet terveitä ja hyvinvoivia. Kyllähän nivelet kuluvat pienellä kentällä ja ympyrällä ratsastamisessakin, jos niin ajatellaan.

   Poista
  3. Mun mielestä irtojuoksutus on parempi. Hevonen saa enemmän tilaa ja vapautta. Pääsee irrottelemaankin jos sille on tarvetta. Ihan samanlailla nivelet rasittuu normi ympyrällä ratsastuksessa ja pienemmässä tarhassa liikkumisessa, eli en näe mitään pahaa irtojuoksutuksessa. Jotkut hevoset liikkuu paremmin kun on juossut eka irtona ja tavallaan verrytellyt itse itsensä.

   Poista
 10. Super ihana Voitto ja postaus!

  VastaaPoista
 11. Söpö voitto ja ihan sika kiva postaus��

  VastaaPoista
 12. ihana postaus ja ihanat Lilli ja Voitto!❤❤

  VastaaPoista
 13. Mahtava postaus, Voitto näyttää niin onnelliselta tuolla hiekkakasalla! Tää oli tämmönen kiva peruspostaus, näitä on aina yhtä kova lukea❤

  VastaaPoista
 14. Semmosen hiekkapölyn saa kätevästi pois kun kostuttaa hieman pyyhettä ja pyyhkii sillä. Tosin pyyhkeet menee aika likasiks... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pinnasta, mutta ei sieltä oikeasti syvältä :/

   Poista
 15. Vauvojen kosteuspyyhkeellä se harmaa pöly pois! Itse tajusin tämän jutun vasta tänä keväänä mutta ai että kun säästää aikaa ja vaivaa :)

  VastaaPoista
 16. Miksi Voitoilla ei ole päitsissä leukahihna normi kohasssa:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska niitä on helpompi käyttää ja voitto ei välttämättä sitä tatvii kun viedään tarhasta talliin. Pidemmillä matkoilla sitä kuitenkin käytetään.

   Poista
 17. Toi piehtarointikuva! Aaww

  VastaaPoista
 18. Kiva postaus :) Sillon ku treenasitte "kunnolla" niin kuinka monta kertaa hyppäsitte viikossa (noin)? Ja kuinka monta vapaa päivää piditte (noin)? Kiitos, jos vastaat.:)

  VastaaPoista
 19. Voi että miten on onnellisen näköinen hevonen!:)

  VastaaPoista
 20. Rakastan näitä kuvia, niin hienoja!❤

  VastaaPoista
 21. Sul on ihana blogi oot kaunis ja voitto on SUPER söpö 💞😍😃

  VastaaPoista
 22. Ihan positiivisellä mielellä ja uteliaisuuttani kysyn, että voisiko Voiton satula olla sille epäsopiva? Mainitsit, että ratsastettaessa se liikkuu aluksi epämääräisesti ja sehän on tiputtanut nyt hurjan määrän lihasta, joten olisiko satula jäänyt siis liian isoksi ja näin ollen aiheuttaa tuota epämääräisyyttä? :)

  VastaaPoista
 23. Miten postaus ajastetaan? :-) En vain löydä sitä kohtaa..

  VastaaPoista
 24. Minkä merkkinen satula sulla on voitolla?

  VastaaPoista
 25. Kuinka monta kertaa viikossa ratsastat? (Kiva jos kertoisit) :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.