Haluatko lisää lukijoita? Minne blogi kannattaa lisätä?

torstai 7. huhtikuuta 2016


Saan usein kyselyitä siitä miten omalle blogille voisi saada lisää lukijoita. Pelkkä laadukas sisältö, hieno ulkoasu ja mielenkiintoinen aihe ei riitä. Eivät ihmiset löydä blogiin tyhjästä, jossain on mainostettava. Itse mainostin blogiani hevostalli.netissä, silloin blogeja oli vielä niin vähän, että se toimi hyvin mainospaikkana. Nykyään sinne bloginsa lisäämällä saavuttaa varmaan enemmän negatiivista huomiota kun haluttua positiivista ja taitaapa blogeista keskusteleminen olla muutenkin kiellettyä.
Testasin kahden viikon ajan erilaisia mahdollisuuksia saada näkyvyyttä blogille. Ja listasin alas saadut kävijämäärät sekä henkilökohtaiset mielipiteeni plussine ja miinuksineen. Parhaaksi sivustoksi listautuvat Facebook ja Indiedays, mutta vaikka näiden kahden kautta juuri minä sain eniten liikennettä, se tuskin tulee pätemään kaikkiin. Facebookissa blogini sivuilla on kuitenkin 10 000 seuraajaa ja Indiedaysiin eivät pääse kaikki lisäämään blogiaan vapaasti. Nämä sivustot ovat kuitenkin juuri minun blogilleni parhaat paikat tavoittaa uusia lukijoita.

Bloglovin on loistava sivusto niin blogien seuraamiseen kun kävijöiden saavuttamiseen, jokaisen blogihan sieltä periaatteesta löytyy ilman lisäämistäkin. Sivustossa on kuitenkin iso miinus, nimittäin kävijöiden varastaminen, josta puhunkin lisää alempana. Itse kuitenkin käytän Bloglovinia päivittäin nimenomaan puhelimella blogeja lukien, muilla laitteilla tuleekin harvoin blogeissa vierailtua enää.

Erityisesti hevosblogeille tarkoitetut alustat Hippola ja Jalustin.net voivat olla hyvä ponnistuslauta, sillä ne tavoittavat aika tarkasti juuri hevosista kiinnostuneita lukijoita. Hippolan kautta itse saavutin reilusti enemmän huomiota, mutta postaukseni nousivatkin etusivulle "pääpaikalle" oikeastaan poikkeuksetta. Joka tapauksessa Hippolassa postaukset ovat selkeämmin esillä kun Jalustin.netissä.

Sitten antaa Analyctisistä saatujen tulosten puhua puolestaan:

Jalustin.net
Uudet käyttäjät: 7 / viikko
Klikkaukset blogiini 84 / viikko

+ Kuka vain voi lisätä bloginsa
+ Ei tiimibloggaajia tai muita "ylempiarvoisia" blogeja.
+ Myös omaa sisältöä
- Ei tavoita suuri yleisömääriä postausten hukkuessa massaan.
- Toistaiseksi melko tuntematon sivusto

Hippola
Uudet käyttäjät: 28 / viikko
Klikkaukset blogiini:  280 / viikko

+ Kuka vain voi lisätä bloginsa
-Sivusto toimii todella hitaasti

Bloglovin
Uudet käyttäjät 250/viikko
Klikkaukset blogiini 930 /viikko

+ Monet käyttävät ja kuka vain voi lisätä bloginsa
+ Myös uutta liikennettä vanhojen seuraajien lisäksi!
- Varastaa näyttökertoja blogiltasi, joten aikaisemmat luvut eivät ole se mitä Bloglovin todellisuudessa tavoittaa. Postaus näkyy Bloglovinin omassa esikatselukenttässä, jolloin mitään jälkeä käynnistä ei jää oikeasti blogiin. Voit estää tämän koneella painamalla omasta profiilikuvasta -> Settings -> Other -> The Bloglovin' frame -> I don't want the frame ja puhelimella Me -> yläkulman mutterin kuva -> Reading -> Open Posts in Web Browser.

Facebook
Uudet kävijät 510 /viikko
Klikkaukset blogiin 2500 /viikko

+ Mielenkiintoinen aihe voi jakojen ja tykkäysten takia levitä valtavien ihmismäärien nähtäväksi!
- Vaatii blogin omalta Facebook-sivulta paljon seuraajia ollakseen näin hyödyllinen.Ei siis toimi automaattisesti ja vaatii markkinointitaitoja itseltä.

Indiedays 
Uudet kävijät 250 /viikko
Klikkaukset blogiini 950 /viikko

+ Selkeiden aihekategorioiden ja nostojen avulla voi saavuttaa paljon uutta liikennettä!
- Kaikki eivät pääse mukaan eli joukossa vain valittuja blogeja.

Oliko tästä postauksesta hyötyä? 
Minne sinä olet lisännyt blogisi 
ja mitä kautta olet kokenut saavasi eniten näkyvyyttä?

27 kommenttia

 1. Kiva ja hyödyllinen postaus!:)

  VastaaPoista
 2. Hyvää postaus! Hyvää tietoa. Tosiaan tuo Jalustin.net on hieman tuntematon paikka. En ite ees aluksi tienny että semmonen on olemassa...

  VastaaPoista
 3. Hyödyllinen postaus! Voiko samaan aikaan olla liittynyt jalustin.nettiin ja hippolaan?

  VastaaPoista
 4. Tää oli mielenkiintoinen! Mutta mun blogille oli selvästi paras mainospaikka blogitalli... :D

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen yrittänyt saada lukijamäärää kasvatettua, mutta schleich blogit eivät selvästikään ole kovin suosittuja verrattuna hevos blogeihin :( Olihan tästä toki jotain apua, voisi kokeilla jotakin noista!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus! Aiemmin en ollut edes tajunnut tuota bloglovinin kävijöiden varastamista, joten kiitos tiedosta! Minä olen lisännyt blogini näistä kaikkiin muihin paitsi Indiedaysiin ja ehdottomasti eniten sivunkatseluista blogiini tuo hippola. Ennen blogiini löysi todella moni myös blogilistan kautta, mutta harmi, kun se lakkautettiin...

  VastaaPoista
 7. Mielenkiiintoinen postaus! :) Itse lisäisin listaan vielä ainakin Blogipolun, Blogkeenin ja Blogit.fi:n, vaikkei niistä ihan kamalan paljon katsojia tulekaan, niin tulee kuitenkin. Ehkä eniten uusia lukijoita (ainakin alussa) on tullut demi.fi:n vlogit ja blogit -palstan kautta, mutta se ei ehkä ihan niin hyvin sovellu hevosblogeille :D

  VastaaPoista
 8. Hassua, että monet ajattelevat blogisi edelleen yhdeksi parhaista, kuitenkin tämän ollessa vain varjo entisestään... mielestäni paasaat hyvien kuvien ja tekstin merkityksestä ja monipuolisuudesta aika hurjasti siihen nähden että niitä ei täältä juurikaan löydy enään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän jokaisen oma mielipide ole se mikä blogi on paras..:)

   Poista
 9. Itse linkkasin kerran yhden postauksen johonkin facebookin kommenttikentän kommentteihin, mikä toi heti 60 sivunkatselua ja kyseinen postaus nousi ykköseksi kuukauden katselumäärissä. Yllättävän paljon katselukertoja voi siis saada myös tällä eikä blogillani ole esimerkiksi omia facebook sivuja :D Todella kiva postausaihe!

  VastaaPoista
 10. Varmaan hyödyllinen postaus monille - itselläni ei tosin ole blogia. Mä löysin sun ja Pinjan blogit Youtuben kautta, kun sattumalta katsoin yhden teidän videoista, jota Youtube suositteli mulle :)

  Indiedaysin kautta olen löytänyt paljon kivoja lifestyle- ja urheilu-blogeja.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, tää oli hyvä postaus :) Nyt Muulikin on lisätty Blogloviniin ihan oikeastikin, tiesin palvelun mutten ollut koskaan käyttänyt tätä ennen. Blogi on nyt Jalustin.netissä ja tuntuisi oudolta yrittää lisätä se myös Hippolaan. Ken blogiportaalin valitsee, siellä pysykööt jne ;) Mä sain ehdottomasti eniten lukijoita reilu viikko sitten hevostalli.netistä kun joku muu kuin minä oli linkittänut blogin sinne (ja kehunut sitä!) Pieni osa näytti jäävän oikeasti lukemaan.

  Käytätkö Google Analyticsiä vai mitä kun seuraat lukijatilastoja? Ainakaan bloggerin oma ei näytä "uusia lukijoita", ja se on muutenkin todella kökkö tilastoiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän tosiaan Analyctisia, blogger näyttää ihan omiaan ja on muutenkin epävakaan oloinen :D

   Poista
 12. Tuo jalustin.net alkoikin seurata mua instagramissa joten pitäisi sitte kysäistä joten kiitos Tiia! Olet idolini ja sun blogi on ehdottomasti paras oon seuran tätä blogia monta vuotta! ❤

  VastaaPoista
 13. Kiitos Tiia! Tää postaus kyllä on tarpeen! Maksaako se jos laittaa esim blogin sinne jalustin.net:iin?

  VastaaPoista
 14. Kummallista, miten vuosi-pari-kolme takaperin kerroit blogissasi kovaan ääneen siitä, ettet ikinä ole blogiasi hötönetissä mainostanut, mutta ilmeisesti sitten oletkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskimpa vaan olen oikeasti, ihan avoimesti oon aina kertonut, että siellä olen blogiani ihan alussa mainostanut :) Varmaan jossain eri asiayhteyteen liittyen sanonut näin tms.

   Poista
 15. Mä mietin, että minkälaisia numeroita sait yläasteella kokeista/todistukseen? Onko sinulla "taso" pysynyt samana lukiossakin? Ainakin tuossa yhdessä postauksessa mainitsit, että saat hyviä arvosanoja nykyään. Ja vielä olisi sekin kysyttävää, että luetko enemmän nykyään kokeisiin kuin yläasteella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lukuaineiden keskiarvo oli ylä-asteella tasan 9 ja nyt aikalailla tasan 8 :) Ja luen nykyään enemmän, yläasteella kokeisiin juuri tarvinut edes lukea.

   Poista
 16. Kiva ja hyödyllinen postaus!

  Miten olet laittanut etusivusi tuon näköiseksi, että postaukset eivät näy kokonaan vaan tulee tuo "Lue koko postaus" - teksti? :o

  VastaaPoista
 17. Mikssi Voiton riimussa leukahihna ei ole normi paikalla?

  VastaaPoista
 18. Iloa ja hyötyä oli paljon! Olenkin miettinyt miten saisin lisää lukijoita blogilleni.

  VastaaPoista
 19. Itse käytän Jalustin.nettiä, ja olen ollut tyytyväinen! Kiitos muistakin vinkeistä! Olin myöskin vähän aikaa hippolassa, mutta en saanut juuri yhtään käviöitä, toisin kuin jalustin.netissä...

  VastaaPoista
 20. Hyödyllisiä vinkkejä! Itse lisäisin vielä blogin kirjoittajan oman aktiivisuuden omaksi tavakseen hankkia lukijoita; kommentoi ja seuraa aktiivisesti myös muiden (etenkin) samasta aiheesta bloggaavien ihmisten blogeja, kenties kommentteihin voi aina silloin tällöin lisätä myös oman blogiosoitteen. Aktiivisuus aktiivisuudesta, tämän olen huomannut toimivan myös :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.