Mikä on nyt IN hevosblogimaailmassa? osa II

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vajaa vuosi sitten julkaisin yhden blogini kaikkien aikojen luetuimmista postauksista "Mikä on nyt IN hevosblogimaailmassa" ja ajattelin nyt olevan aika uudelle vastaavalle. Itselle tuli ensimmäisenä mieleen nämä kolme ilmiötä, mutta jatketaan pohdintoja kommenttiboksin puolella! Muistakaa, että nämä muoti-ilmiöt on ihan mun itse tekemiä havaintoja.


Treenikärpäsen puraisemat bloggaajat!
Minun blogini ei ole ainoa hevosblogi, jossa on höpötelty treenaamisesta ja ratsastajan omasta hyvinvoinnista nyt alkuvuoden aikana. Löytyy niin ratsastaja kesäkuntoon -postaussarjaa, bloggaajien kuntohaastetta kun venyttelyohjeita ratsastajille. Tämäkin on minusta vain hieno ilmiö, sillä ratsastajan hyvinvoinnista ei voi puhua tarpeeksi! Monesti etusijalla on se hevonen ja sitten oma hyvinvointi on vähän vaakalaudalla niin monipuolisen liikunnan kun syömistenkin suhteen...Hienot ammattilaisen tekemät ulkoasut
Tästä uudesta suunnasta hevosblogimaailmassa olen erityisen iloinen. Minusta moni blogi työntää uudet lukijat keskinkertaisella tai jopa rumalla ulkoasulla heti ensimmäisellä vilkaisulla pois.Vaikka ulkoasulla ei myöhemmin olekaan juuri merkitystä, luo se kuitenkin ison osan ensivaikutelmasta.

 Kaikki eivät osaa itse tehdä hienoja ulkoasuja, joten loistavaa että nyt niitä on alettu tilata yhä enemmän ulkopuolisilta tekijöiltä. Toki minäkin olen vuosia jo tehnyt bannereita, mutta nyt homma on ihan uusissa ulottuvuuksissa kun tilataan kokonaisia ja massasta poikkeavia ulkoasuja. Itse aioin tehdä ulkoasut jatkossakin itse, mutta hyvä vaihtoehto niille, joilta ei siihen omasta takaa taitoa löydy!


Blogilistaukset ja -portaalit
Nyt kun portaaliin kuuluminen ei ole uusien sivustojen takia enää vain harvojen etuoikeus, voisin vannoa lähes jokaisen hevosblogin kuuluvan tai listautuvan jollakin sivustolla. Portaalit aiheuttivat jossain vaiheessa tosi ikävää keskustelua, kun sinne ei luonnollisesti voi kaikkia ottaa mukaan. Nyt Jalustin.nettiin ja Hippolaan voi kuitenkin jokainen lisätä bloginsa joten portaalit on nousset paljon positiivisempaan maineeseen ainakin minun mielestä.

Jalustin.net on uusin tulokas, "portaali" jossa ei ole ollenkaan ylempiarvoisia tiimibloggaajia, ja sinne hetkeksi testimielessä omankin blogini listasin. Liikennettä ei sieltä kuitenkaan tullut, joten koin listauksen turhaksi. Pienemmille blogeille nuo ovat kuitenkin varmasti hyviä vaihtoehtoja, kuten suosiostakin voi jo päätellä, sillä moni voi sieltä blogin ensimmäistä kertaa löytää. Oma blogin ei ole osana mitään hevoslistausta/portaalia, mutta kuulun edelleen Indiedays Inspirationiin.


Oletteko huomanneet näitä ilmiöitä itsekin? Mitä hevosblogimaailman muoti-ilmiöitä teille tulee mieleen?

35 kommenttia

 1. Minkä blogin ulkoasu on tossa toisessa kuvassa Roosa Lappalainen-blogin ulkan alapuolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aadan hevoselämää

   Poista
  2. Aadan Hevoselämää kuten joku sanoi. Kannattaa tsekata Aadan blogi, super hyvä;)

   Poista
 2. Entä mikä blogi on tossa toisessa kuvassa ekana? Tuo violetti-harmaa

  VastaaPoista
 3. Portaali internetistä puhuttaessa tarkoittaa verkkopalvelua, joka omien toimintojensa lisäksi tarjoaa pääsyn useisiin muihin verkkopalveluihin. Joten Jalustin.net on myös portaali ilman heittomerkkejä, vaikka sinä et siitä pitäisikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä, miksi pitää tarkotuksella tulkita tekstiäni negatiivisesti... :D Katsoin heidän sivuiltaan kutsuvatko he itseään portaaliksi ja nopealla vilkaisulla en sellaista löytänyt, joten päätin kirjoittaa sen lainausmerkeissä kun minusta sivu on enemmän listaus :) Noin tarkkoja määritelmiä en itse tiennyt.

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Voisitko tehdä semmoisen postauksen/videon jossa ohjeistat hieman ulkoasun muokkauksessa? Olen itse koittanut etsiä netistä edes vinkkejä, mutta en ole löytänyt... Ps. Votelle ja Lillille terkkuja!

  VastaaPoista
 5. Ammattilaisulkoasujen lisäksi on nyt näkynyt paljon harraste-ammattilaiskuvaajien ottamia kuvia ja teemakuvauksia.
  Lisäksi blogien somekanavat ovat mielestäni jälleen kasvussa, etenkin instagram-tilit.

  Totta tuo jalustin.net kommenttisi. Jalustimen pitäisi tehdä etusivulleen päivän tykätyimmät tms. osio, koska nyt uudet postaukset ehtivät olla vain vähän aikaa näkyvillä, jolloin klikkauksia ei sieltä luonnollisesti kovin paljoa tule..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin tosta kuvabuumista mun pitikin mainita, se on totta! Ei ennen näkynyt semmosia :)

   Poista
  2. tämä ja pinjan blogi loi hevosblogeihin videokulttuuriin ja Jillan blogi toi kuvausbuumin upeiden teemakuvausten kautta. Nykyään kaikki tekee samaa, samanlaisten ulkoasujen alla, eikä persoonallisia blogeja oikein synny tai ole teidän uranuurtajiin lisäksi.

   Poista
 6. Hei tiia.tämä ny ei kuulu toho sinun blogi aiheeseen.mutta oisin kysynyt miten kauan teillä kestää iso paali heinää?minulla on 17v tamma ja 7kk ori poika ja meillä kestää noin kaksiviikkoo vapaalla ruokinnalla.tiina

  VastaaPoista
 7. Mä en oikeen tiedä,että onko se loppujen lopuksi niin hyvä asia et monilla on näitä ammatilaisten tekemiä bannereita ja ulkoasuja. Ne on nimittäin kaikki aika samanlaisia niin pian kaikissa blogeissa on samantyyliset ulkoasut ja sekin alkaa vähän kyllästyttämään. Mutta onhan ne hienoja :)

  VastaaPoista
 8. Mua häiritsee nykyään tosi paljon tää sun blogin ulkoasu... Siitä on tullu kaikkien mainoksien yms tilpehöörin takia tosi sekava ja myös vähän hidas tästä johtuen...

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus, totta koko juttu;)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus, olen itse huomannut että varsinkin suosituissa blogeissa on ammattilaisten tekemiä ulkoasuja.

  VastaaPoista
 11. Mitä ihmettä?! Ajatteletko olevasi ylempiarvoinen bloggaaja koska sulla on lukijoita, paljon? Mihin tää maailma on menossa.. palaappa maan pinnalle kiitos! Onko mennyt ohi korvien kenties että kaikki ovat samanarvoisia?!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä ihmettä? Miksi luulet että luulen olevani parempi :D?

   Poista
  2. "jossa ei ole ylempiarvoisia bloggaajia" .....

   Poista
  3. Ja sinä päätit liittyä mutta koska oot "ylempiarvoinen" nii liikennettä ei tullu. Saako Tiia nauraa :DD

   Poista
  4. Siis meinaan ylempiarvoisella sitä ettei ole tiimibloggaajia :D Vaan kaikki sivuilla olevat bloggaajat ovat samanarvoisia kun kuka vain voi sinne itsensä lisätä, oliko se noin epäselvästi selitetty postauksessa, että sai tollasen käsityksen :o

   Poista
  5. En nyt halua jatkaa sanaharkkaa tästä mutta kyllä minä ainakin sain sellasen käsityksen että tiia kertoa tästä jalustimesta mihin voi oman blogin listata eikä siel ole mitään ylempiarvoista tiimiä mikä esim alkujaan hippolassa oli. Ja sitten päätti kokeeksi listata oman bloginsa sinne? Kyllä kaikesta pitää osata vääntää(:

   Poista
 12. Tämä postaus oli jotenkin pettymys.
  En tiedä miksi ja mitä oisin oottanu mutta silti....

  VastaaPoista
 13. Itse en ole kiinnittänyt mihinkään näistä huomiota.

  VastaaPoista
 14. Hei nyt mun on ihan pakko kysyä, miten saat vaan tän kirjoitus kohdana tämmöseen valkoseen taustaan, ja sitten toi missä on esim. tuo lukijapalkki niin sen alueen taas läpinäkyväksi :D? Toivottavasi ymmärsit mitä tarkoitin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin sen blogimallin, jossa on näin. Tosin muokkasin mustan taustan vaan html-koodista valkeeks :)

   Poista
 15. Kiva postaus! Häiritsee vaan nää kaikki turhanpäiväset negatiiviset kommentit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit ja joo, jollakin, ilmeisesti yhdellä ja samalla ihmisellä, nyt vähän pipoa kiristää :D

   Poista
 16. Itse olisin maininnut hamppukuivikkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parissa blogissa olen sen itsekin nähnyt, mutta ilmeisesti sitten jokunen jäänyt näkemättä. Tuo olisi ollut kyllä aika hauska ilmiö!

   Poista
 17. Mikä blogi toi on mikä on tuolla oikeassa yläkulmassa? :)

  VastaaPoista
 18. Ja ulkoasuissa nimenomaan se, että linkit löytyy tosi monilla nykyään jostain kohtaa bannerin päältä!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.