Vuoden ensimmäinen

sunnuntai 3. tammikuuta 2016


 Moikka! Vuosi vaihtui onnistuneesti, hevoset viettivät yön tyytyväisenä tallissa rakettien paukkeesta huolimatta ja minä pakoilin onnistuneesti tietokoneelle istumista, kunnes nyt oli ihan pakko. Toinen vaihtoehto olisi ollut avata matikan kirja ja aloittaa vihdoin toden teolla ylppäreihin lukeminen, mutta tämä koneelle istuminen tuntui kuitenkin mukavammalle, vaikka sekin on viime aikoina ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa..:D

Mä en aio enää pahoitella hiljaisuutta ja selitellä. Mulla meinasi palaa jo yhdessä vaiheessa suorastaan hermot joiltakin teistöä tulleisiin kommentteihin, joissa kehotettiin lopettamaan tämä blogi ennen kun se menee huonommaksi. Moni ei tunnu tajuavan, että tämä blogi on myös mun päiväkirja ja teen tätä myös ihan omaksi ilokseni. En ole lopettamassa tätä sen takia, etten ehdi ja jaksa enää postailla niin ahkerasti kuin ennen tai miellyttää teitä lukijoita samalla tavalla kun joskus aikaisemmin. Ne joita ei tällainen tahti miellytä voivat sitten itsensä klikata pois, yhtään lopettamispyyntöä en siis enää halua. Yritän kyllä kovasti uudella puhdilla tehdä tätä hommaa ja kirjoitella teille ainakin kerran viikossa kuulumisia, mutta mitään paineita en tästä ota. Kuten onneksi suurin osa teistä ymmärtää, on elämässä tällä hetkellä tärkeämpääkin kuten esimerkiksi ylppäreihin lukeminen. Alkutalvi on kyllä sään puolesta ollut yhtä arpapeliä. Joulun aikaan päästiin parina päivänä ratsastamaan kunnolla kentällä, mutta kun lumet sulivat ollaan taas jouduttu köpöttelemään pellolla, kovalla kentällä sekä maastossa. Lunta on niin vähän ja maa on niin jäässä, että peltokin on jo oikeastaan liian kova ratsastaa. Käynnissä toki voi työskennellä, mutta ravissa ja laukassa on viime viikkoina päässyt menemään ihan liian harvoin.

Toisaalta uskon, että tämä kevyt talvi tähän väliin on tehnyt varmasti ihan hyvää Voiton jalalle, sillä se on nyt saanut levätä tosi hyvin. Parina kertana kun olen päässyt liikuttamaan kunnolla kaikissa askellajeissa on Voitto liikkunut puhtaasti ja mielellään eli eiköhän me tästä lumipeitteen laskeutuessa tai viimeistään kevään turvin päästä kunnolla treenaamaankin. Ainakin kovasti näin toivon.

 Hevoset ovat viime päivinä järjestäneet ihan omaa ohjelmaa karkaamalla tarhasta. Ollaan onneksi opetettu hevoset tulemaan aina meidän kotiovelle, joten isommilta haavereilta ollaan vältytty. Suosittelen teitäkin, joilla hepat kotona on opettamaan tämän. Meillä onnistunut helposti sillä tavalla, että käydään melkein joka ratsastuksen jälkeen kotiovella hakemassa namit. Eteisenpenkillä on palasokeripurkki sekä leipäpaloja, raipalla koputus ikkunaan ja joku tulee ovelta jakamaan hepoille namit. Molemmat karkureissut ovat siis päättyneet turvallisesti meidän kotiovelle, josta hepat on sitten talutettu kaulahuiveilla takaisin tarhaan. Pitää nyt muistaa tuoda jotkut varapäitset rappuselle, sillä meidän hevosilla ei ole päitsiä tarhassa, jolloin niiden kiinniottaminen on vähän hankalampaa jos sopivaa narua ei käden ulottuvilla ole. Syyllistä ei olla vielä löydetty, mutta jompi kumpi ilmeisesti vain juoksee langoista läpi. Loimien läpi ei edes sähkö mene, joten toivotaan ettei tuo nyt tule tavaksi...


Olen koittanut keksiä vaihtelua tylsään käyntityöskentelyyn, mutta tuntuu,että ideat alkaa olla jo vähän lopussa. Ollaan maastoiltu, käyty katsomassa vähän uusia polkuja tässä meidän lähellä, menty pellolla ja tehty kentällä jos jonkinmoisia harjoituksia. Energian pakkaantumisen huomaa siitä, että Voitto on vähän turhan usein hampaat kiinni mussa. Tosi ärsyttävä tapa, josta ei oikein tahdo päästä eroon. Heti se kyllä uskoo jos sitä mulkaisee, mutta aina se silti onnistuu mut yllättämään silloin kun en näe. Ruokaa on toki laskettu, sillä eihän nyt tälläisellä liikunnalla täyttä määrää kauraa tarvitse. Lisäksi ollaan pidetty hevosia mahdollisimman pitkää päivää ulkona ja laitettu niin karsinaan kun tarhaankin havuja virikkeeksi. 

Seuraavaksi mä siirryn joko koulukirjojen ääreen tai sitten alan jo valmistella seuraavaa postausta. Mulla on vuosikoosteen tekeminen kesken, kuntosalipostaus suunnitteilla ja joululahjojen sekä muiden (mm. HIHS) ostosten kuvaaminen vielä vähän vaiheessa. Koitan nuo kaikki kuitenkin jollain aikataululla teille tehdä :)


85 kommenttia

 1. Lilli ja Voitto on niin söpöjä yhdessä...muuten hyvä blogi sulla olen seurannu sua myös videoiden kautta!

  VastaaPoista
 2. Mua ei haittaa ollenkaan kun ei oo nyt postauksia tullut niin useasti, enkä todellakaan tahdo että lopetat blogin!

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä, sun blogi on yhtä hyvä kuin ennenkin. Mua ei ainakaan paljoa haittaa että et tee enää joka otinen päivä postauksia, itelläki sattuu olemaan kaikkea kiirrellistä niin ei jää ainakaan paljoa postauksia välistä pois :).-Minja

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat❤!
  En todellakaan tahdo että lopetat blogin, ja ihan tyhmää kun jotkut on sellasta ehdottanut.

  VastaaPoista
 5. Ihania talvisia kuvia! Tykkäsin erityisesti vikasta <3

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia ja kiva postaus! Toivotaan tosiaan että Voitto tulee täysin kuntoon! Teillä lähti jo niin hyvin ne kevään kisat ja treenitkin käyntiin! Pidetään peukut pystyssä ja muista lukea niihin ylppöreihin, nehän menevät kumminkin blogin edelle... ;) Hyvää Uutta vuotta 2016 sinullekin Tiia!

  VastaaPoista
 7. Tosi kivoja kuvia:) kelpais lumi tänne eteläänkin ku nyt on sama ongelma, että maa on niin kova ettei voi mennä kun käyntiä. Tammalta irtos kengät etusista ja kengittäjää ei oo tietenkään tässä joulun ja uudenvuoden aikana saanu ni alkaa kyllä huumori loppua näiden kelien kanssa...

  Ja itte ymmärrän hyvin sen ettei oo hirveesti aikaa kirjotella. Oon saman ikänen kun sä ja on tullu huomattua miten paljo aikaa menee enemmän ja enemmän kaikkeen muuhun. Työt, koulu, hevoset ja kavereiden näkeminen vie niin hirveesti aikaa että ennen lomaa en ite ollu ees ehtiny käynnistää tietokonetta 2 viikkoon:D

  Mutta sun blogi on kyllä edelleen paras kaikista mitä luen vaikket enää postailekkaan niin usein!:)

  VastaaPoista
 8. Vaikka postaustahti ei olekkaan yhtä tiiheää kuin ennen, pidän kuitenkin kovasti kaikista postauksista. Ja täytyy vielä kehua näitä ihania kuvia mistä saadaan nauttia!

  VastaaPoista
 9. Tuli mieleen että meillä yhdellä tallilla kun muutama meinasi harrastaa karkailua niin niille laitettiin tarhaan päitset ja niihin kierrettiin rautalankaa -> kun yrittivät karata saivat sähköiskun ja karkailu loppui kerrasta kokeilusta tai sitten kierittää loimen etuosaan solkien ympärille. Suosittelen kokeilemaan! :)

  tsemppiä kirjoituksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muutamalle karkailijalle pujoteltu rautalankaa ihan loimen etuosaan, et menee sisä- ja ulkopuolella, nii saa tällit siitä. Toki oli niin jästipää hevosiakin, että sekin toimi viikon verran ja sitten ne taas keksi uuden tavan karata... mutta kokeilemisen arvoista kuitenkin :)

   Poista
 10. Kannattais poistaa blogi ku se on menny niin surkeeks. En ees jaksanu lukee postausta ku niin huonolta vaikutti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks tossa postauksessa just lukenu et nyt loppu tollaset kommentit. Ainii et lukenu sitä. Mut ei ehkä tarvii tulla kommentoimaan jos ei lue sitä tekstiä:')

   Poista
  2. Sitten varmaan voit mennä muualle eikä siitä kannata Tiialle mainita!

   Poista
  3. Älä tuu tänne valittamaan et"blogi on huono kannattaa poistaa" voit pitää sen omana tietonas eikä tarvi siitä Tiialle ilmottaa! Ja tää on ihan paras blogi:)♡

   Poista
  4. Mee pois täältä jos et itse pidä.

   Poista
 11. Kiva postaus! Kiva, että nyt noista blogin lopetus kommenteista huolimatta et lopeta tätä.😊 Mä ymmärrän tosi hyvin, että eihän sitä koko aikaa koneella jaksa olla, kun elämässä on paljon muutakin tärkeetä. Tykkään tosi paljon teiän kaikista postauksista ja videoista. Ja sit seuraan teitä vielä instagramissa ja facebookissa.

  PS: ootte ihan parhaita!😊

  VastaaPoista
 12. Onpa tosi tyhmää, etteivät kaikki tajua bloggaajien omaavan muutakin elämää, kuin vain tietokoneen ääressä istumisen... On täysin ymmärrettävää, että sun on nyt panostettava koulunkäyntiin ja luonnollisesti se on bloggausajasta pois. Itsekin aloitan kirjoittamisen keväällä (vaikka olen vasta lukion tokalla), ja lukemiseen kuluva aika on väkisinkin pois jostain muusta, kun lukulomaa mulla ei tule olemaan. Onneksi aineita on vain yksi... Jaksamista lukemiseen!

  Mun entisen hoidokin kanssa keksittiin aika paljonkin kaikenlaista, kun sillä ei saanut ratsastaa/selästä käsin sai vain kävellä. Uudet maastoreitit niin maasta kuin selästä käsin ovat aina kivoja (tykkäsi etenkin pitkistä lenkeistä), ja tosiaan kannattaa kentällä keksiä jos minkämoista erilaista harjoitusta esimerkiksi yhdistelemällä erilaisia asioita, jolloin hevonen joutuu keskittymään ja skarppaamaan. Tehtiin myös aika paljon tehtäväratoja ja muita ns. normaalista poikkeavia juttua ja myös agilityä testailtiin. Kyseinen humma on nokkela ja sellainen "kaikkionkivaa" -tyyppi, joten se nautti hirveästi siitä, että oli uutta ihmeteltävää jne, vaikka välillä vähän jännittikin. Lavan/pressun/huovan yli kävelemistä, pujotteluja, pysähtymisiä esim. matalista ristikoista tehdyn neliön sisään, huovan/pressun alta kävelyä, seisomista jonkun kestävän asian päällä (vaikka vain etujaloilla, meillä taisi olla niitä sellaisia puulavoja, joita trukeilla nostellaan) ja niiden yli kävelemistä... Ihan kaikenlaista pientä, mihin mielikuvitus vain riittää ja mikä kuitenkin pysyy turvallisena. Tsemppiä maneesittomuuden aiheuttamiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
 13. Mä luulen, että ne jotka noita lopettamiskommentteja laittaa on niitä 12-vuotiait lukijoita. Me vähän vanhemmat lukijat kyllä ymmärrämme kiireesi emmekä painosta postaamaan jos ei siltä tunnu. Tsemppiä kovasti kirjoituksiin, toivottavasti osuu kokeissa hyvät kysymykset eteen! :)

  VastaaPoista
 14. Aivan ihania kuvia ja mukava ja hyvä postaus!:) Mä ihan järkytyin tosta et sun pitäs poistaa tää blogi, kuka ihme tulee puhumaan tänne blogiin tämöstä?! Mä sanon nyt kyllä vastaan että te ihmiset/lukijat joita ei huvita lukea/seurata yms.. tätä tiia blogia niin painukaa vittuun ja menkää muitten blogeihin puhumaan et poistaa blogi! Mut jättäkää Tiian blogi rauhaan! AAMEN! Äly hoi oikeesti Tiialla on aivan upee blogi tätä ei saa missään nimessä lopettaa!! Koittakaa ymmärtää se nyt!!! Olen puhunut!

  VastaaPoista
 15. Hyvä postaus tykkäsin! Ja ymmärrän todella hyvin jotta eii ole aikaa postailla mut sille ei voi mitään!:) Ja mistä olet muuten hankkinut tämä kauniit ratsastushousut? Linkki on tässä: --> http://2.bp.blogspot.com/-8PItDVjx7-U/Voj6T83zU1I/AAAAAAAAmLQ/wpUG4MdEz-U/s1600/IMG_2874.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Horse showsta Equilinen housut, esittelen ne tulevalla videolla, jos nyt joskus saan sen kuvattua..:)

   Poista
 16. Noi lopettamiskommentit saa jättää ihan omaan arvoonsa, kun niiden takana olevat ovat varmasti vielä tosi nuoria. Lukioon (ja varsinkin ylppäreihin) todellakin kannattaa panostaa ihan rauhassa :)

  VastaaPoista
 17. Jos tilaan PS of Swedenin sivuilta High Jump Revolution -suitset, tuleeko mukana ohjat? :)

  VastaaPoista
 18. Älä tee postauksia meille, vaan nimenomaan itsellesi. Postauksista välittyy parempi fiilis kun et "koita tehdä sitä teille" (lukijoille) vaan kun teet sen koska haluat. Ihan sama tuleeko postauksia 5 viikossa vai 1 kuukaudessa, kunhan oma ilo säilyy. Nopeasti ns. pakkokirjoittaminen ja postausten teko muita varten pilaa fiiliksen tekemisestä, ykskaks huomaakin itse että blogin kirjoittaminen on pakkopullaa ja sitä lykkää jatkuvasti.

  VastaaPoista
 19. Tosi hyvä postaus ja muutenkin blogi mut eiks niinku ylppärit oo ne juhlat ja ylioppilaskirjotukset on kirjotukset? En siis oo todellakaan varma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä ainakin puhutaan ylppäreistä ihan niinä kirjotuksinakin :)

   Poista
 20. Kauniita kuvia. Ihanat sävyt noissa! :)

  VastaaPoista
 21. Tossa ylempänä oli kommentti että ne lopettamis pyynnöt tulee jnt 12 vuotiailta :D alkoi ihan naurattaa! Olen itse kohta 13 ja kyllä mä ainakin ymmärrän että sun pitää panostaa kouluun, eikä istua koneella koko ajan kirjoittamassa postauksia. Mun mielestä sun blogis on paras ja ylitse muiden <3 täytyy sanoa että hieman loukkasi juurikin tuo yksi kommentti, mistä tulee ajatus että 12 vuotiaat enimmäkseen valittavat eivätkä ymmärrä että bloggaajilla on muutakin elämää :D Jep kirjoitin tämän anonyyminä sillä en halua vihoja niskaan omasta mielipiteestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen muuten samaa mieltä! Miksi aina kaikki "viha" kohdistuu tähän ikäryhmään, vaikka kyllä jotkut aikuisetkin voivat laittaa tuollaisia kommentteja😊

   Poista
 22. Käytkö kurkkaamassa lemmikkiblogien sähköpostin, laitoin viestiä. Ja haluan mahdollisimman nopeasti vastauksen. KIITOS.

  VastaaPoista
 23. Mun mielestä on hyvä että sanoit näin ns. suorat sanat niille jotka ovat tuota "lopettamisajatusta" nostatelleet. Blogin aloittamisesta, jatkamisesta ja lopettamisesta päättää blogin kirjoittaja, ei sen lukijat. Jos lukijaa ei kiinnosta, niin ei ole pakko lukea, ei kukaan siinä koneen tai muun laitteen vieressä valvo että varmasti nyt luet tämän blogin jokaisen postauksen.

  Monella lapsella ja nuorella saattaa olla se harhakuva, että jos itselläkään ei ole esim. lomalla mitään tekemistä niin ei ole muillakaan. Mua ihmetyttää usein se että tyyliin jokaiseen blogiin tulee että "nythän sulla on loma sähän voit tehä miljoona postausta sen aikana". He ei myöskään ymmärrä sitä että lukiossa ja varsinkin ylioppilaskirjoitusten lähetessä sitä kouluun liittyvää hommaa voi ihan hyvin olla lomallakin. Ja omaa aikaakin on pakko olla, Tiia on nuoruudestaan hyvin ison osan käyttänyt meitä lukijoita miellyttääkseen ja blogia kehittääkseen. Miksi hän ei saa ottaa välillä lomaa?

  VastaaPoista
 24. Kivan pitkä postaus! Mun mielestä ei oo väliä vaikka postauksia tulee harvoin, kunhan niiden laatu säilyy! Käytkö kattomassa mun blogin ja jos jonkun vinkin keksit siihen? Tangeriin.blogspot.fi

  VastaaPoista
 25. Tosi kiva postaus! Löydän itsenikin välillä kirjoittamasta blogiin vasta kun jotain vielä tylsempää olisi tiedossa, eli ihan tuttu tunne ;) Silloin vain auttaa juuri se ettei ota paineita ja jossain kohtaa se innostus sieltä taas palailee. Toivottavasti tänne sitä lunta nyt tulisi, et nimittäin ole ainoa joka hevosten kanssa tuskastelee sitä, miten hevosia pitäisi koviksi jäätyneillä pohjilla liikutella. :)

  VastaaPoista
 26. Mahtavia kuvia! ja meidän tallilla kans yks heppa tajus ettei loimenläpi tuu sähköä ja alkoi tulemaan useasti langoista läpi, mutta kerran tahallisesti houkuteltiin se langan lähelle ämpärillä missä oli ruokaa että sai kunnon sähköiskun nii eipä oo enään sen jälkeen tullut :D

  VastaaPoista
 27. Jos täällä on sellaisia ihmisiä ketkä sanoo että tää blogi on huono ja tää pitäisi poistaa, niin voivat olla lukematta tätä blogia. Melkein kaikki on tyytyväisiä tähän blogiin ja ymmärtävät että Tiia ei ehdi portailla useasti.


  Kiitos Tiia menneen vuoden upeista postauksista! Oot paras! Ja ainakin mulla on tylsää katon teidän videoita/postauksia, niistä oppii jotain uutta ja ne on niin hyvin muokattu että niitä on kiva katsella. Minä pidän myös ihan höppöttely videoista!

  VastaaPoista
 28. Itse olen niitä 12-vuotiaita lukijoita, mutta en todellakaan halua että sä lopettaisit tämän blogin. Vaikka ihmiset sanoo että tämän blogin taso on laskenut, mutta ei se haittaa vaikka kirjoittaisit kerran viikossa tai ei sitäkään, kun sun postaukset on laadukkaita. Ymmärrän myös hyvin sun kiireen, ja sen että aina ei vaan jaksa ja sitä aikaa ei löydy. Koulukirjojen aikominen menee kuitenkin etusijalle, kun ne ylppärit lähenee:) Toivotaan että sä suoriudut hyvin kirjoituksista ja että saadaan joskus aina lukea kuulumisia, ja muitakin kivoja postauksia! Tsemppiä sulle! Sekä terkkuja hepoille! T: Jessi

  VastaaPoista
 29. Meillä on myös harrastettu tuota tarhasta karkaamista, jotenkin se sitten loppui kun käännettiin loimen etuosa niin sivulle että kiinnitykset olivat kiinni ja hevosen ryntäät näkyivät ja hevonen sai sähköiskun kun juoksi aitoihin.. Kovilla pakkasilla saattaa ehkä olla huono ettei heppa palellu. :)

  VastaaPoista
 30. Mua ei haittaa että on vähemmän postauksia. Blogi on yhtähyvä kuin ennen. Kiitos Tiia kun teit silloin puhelimen esittelyvideon koska sieltä löysin bloglovinin ja käytän sitä päivittäin

  VastaaPoista
 31. Vote ja Lilli on niin söpöjä!
  Ja kyllä muukin ottais päähän jos joku mun blogissa kirjottais että pitäs lopettaa blogi.

  VastaaPoista
 32. Aika kiva postaus oon aika vähän aikaa lukenut sun blogia mutta se on nyt jo aivan mahtava voitto on tosi söötti ja Lilli on myös söötti ja mä oon kokeillut opettaa mun hevoselle et se tulis ovelle mut ei se koskaan oo tullu varsinkaan kesällä kun on ruohoa mutta eiköhän se siitä opi ja hyvää uutta vuotta Tiialle ja Pinjalle!! ☺

  VastaaPoista
 33. Ihailen asennettasi blogisi suhteen; et ota turhia paineita, ja se miksi aloitit bloggaamisen, eli itseäsi varten on monilta kommentoijjilta ja lukijoilta näköjään unohtunut.

  VastaaPoista
 34. Mulla ideana sun tunti suunnitelmaan tee takaosa käännöksiä joko pitkältä sivulta lyhyiden sivujen keskelle ja käännös tai kulmissa. En tiedä ootteko tehny noita mutta on kivaa vaihtelua rankasta treeneistä.

  VastaaPoista
 35. Kommentoin sen verran muutamaan aikasempaan kommenttiin, että ei se ikää katso kuinka typerä voi olla :)
  On ihan sama onko 12 vai 72, samalla lailla niitä idiootteja löytyy, yhtälailla ku fiksujaki.

  Ja Tiia sulle, oikein hyvää uutta vuotta ja tsempit tulevaan :)

  VastaaPoista
 36. Ei kannata ottaa tästä blogista mitään paineita, kirjoita silloin kun siltä tuntuu. Eihän tää oo mitenkään pakkopullaa (ainakaan pitäis olla), vaan rentoa harrastamista. Blogin taso ei mielestäni oo laskenut ollenkaan, vaikka postaustahti on hiljentynyt. Postaukset on melkeinpä parempia kuin ennen:) Jatka samaan malliin, äläkä ota mitään paineita:)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 37. En kyllä ymmärrä, miksi sua pyydetään lopettamaan. Jokainen varmasti huomaa, että taso on vähän tippunut, mutta siihen on ihan ymmärrettävät syyt. Ja mikäli tämä nykyinen ei miellytä, niin seuraamisen voi ihan yksinkertaisesti lopettaa. Blogia kuuluu nimenomaan kirjoittaa itsensä takia, ei kenenkään muun. Toki lukijoilta saa hyvää palautetta ja vinkkejä, mutta lukijat valitsee bloginsa, ei blogi lukijoitaan:)

  VastaaPoista
 38. Sul on tosi hyvä blogi ja sun videot on mahtavia kans! 😊

  VastaaPoista
 39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyit tätä jo Pinjan blogissa ja sait siihen vastauksen, eivät ole tulossa. Onko sulla hyvin lyhyt muisti vai miksi sun täytyy kysyä sitä vielä täällä? ;)

   Poista
  2. Vastasin sulle jo kerran, ei olla tulossa :)

   Poista
 40. Sun blogi on kiva❤ mua ei ainakaan haittaa vaikka postauksia ei tuu niin paljonkin ennen💕💕Lilli ja Vote on ihania😍😚😚😚😚😚😘😘😘😘😘❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  VastaaPoista
 41. Sulla on kiva blogi❤ja mua ei haittaa vaikka postauksia ei tuu yhtäpaljon kun ennen💕💕💕💕Lilli ja Vote on ihania yhessä 💕💕💕💕💕💕❤❤❤❤❤❤❤

  VastaaPoista
 42. Mun mielestä tää blogi ei oo mennyt yhtään huonompaa suuntaan, eikä haittaa jos et ehdi/jaksa niin usein postaillakkaan :)

  VastaaPoista
 43. Mä on nyt vasta alkanutkin kiinnostumaan sun blogista, kun treenaatte nykyisin vähemmän. Ei sillä, ettenkö toivoisi että pääsisitte taas kilpailemaan jne. mutta itse kun en niin kilpailuista kiinnostunut ole, niin tälläistä rennompaa menoa mukavampi seurata :D Ja postautahdista, eikös sitä sanota että vähän laadukasta on parempi kuin monta kiireellä tehtyä.

  Neljänneks viimeinen kuva on hieno! Voitto menee niin keskittyneesti :)

  VastaaPoista
 44. Hei, onko teillä mahdollisuutta esim. ohjasajoon? Sekin tietysti pääosin tylsää käyntityöskentelyä, mutta kuitenkin jokseenkin erilaista. Hyvää alkanutta vuotta, ja Voitolle rapsutuksia paranemiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea! Tolla uudella juoksutusvyöllä voisi ohjasajaa, pitääpä vähän tutkailla asiaa :)

   Poista
 45. Uskon että kaikki sanoo lopeta blogi kun ollaan opittu "liian hyvälle" täällä joskus. Sinänsä jos vertaa tämä on laadukas

  VastaaPoista
 46. Tää on ihan tosi hyvä blogi enkä todellakaan halua että lopetat!

  lifewithicelandichorses.blogspot.com

  VastaaPoista
 47. Eisehaitaa vaikka postauksia ei tulisi niin paljon kuin ennen ja tiedätkö yhtään että pääseekö voitto enään hyppäämään tai kunnon treeniin

  VastaaPoista
 48. Voi vitsi! Muo ei haittaa milloo kirjotat ja milloo et. Mä vaan aina ootan uutta kirjotusta. Sä osaat jotenkii kirjottaa niin hyvin! Onko sulla mitään vinkkejä milla kannattaa alottaa blogin kirjoitus? Itse kun aattelin vain huvikseen alottaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai millä alustalla? Suosittelen blogger -sivusto, helppo ja suurimmalla osalla käytössä!

   Poista
 49. Sun blogis on mahtava <3 en tiedä onko joku kysynyt tai jtn mutta ootteko tulossa hevosmessuille tänä vuonna? Olis kiva jos tulisitte :)

  VastaaPoista
 50. Vuosien kirjoittamisen jälkeen on varmasti joskus vaikea keksiä uutta sanottavaa, varsinkin, jos hevonen on vähän telakalla. En ole hetkeen seurannut blogia, joten en ole varma, mutta oletkos tehnyt postausta siitä, millaisia käyntiharjoituksia voi tehdä näillä keleillä, kun maa on kova mutta lunta ei ole riittävästi?

  kuolaintuella.blogspot.com

  VastaaPoista
 51. Mitä tarkoittaa että Voitto on hampaat kiinni sinussa? En, oikein ymmärtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että se "puree" tai sillee niinku ottaa hamapailla kiinni

   Poista
 52. Ihania postauksia ja mikä on muuten Lillin korkein este ja mikä on sun pahin tippuminen

  VastaaPoista
 53. Mikä on Lillin este enkka

  VastaaPoista
 54. Oikein ihana blogi, sinun blogin ansiosta aloitin uudenvuodenlupauksena oman heppablogin pitämisen. Että kiitos siitä kuuluu sinun inspiroivalle blogille ja videopostausillesi. :)

  VastaaPoista
 55. Etkö enää kirjoita toiseen blogiisi? :)

  VastaaPoista
 56. Siis oikeesti. Hevonen puree tai ottaa hampailla kiinni ihmisestä? Tämän on oltava vitsi, eikö niin?

  VastaaPoista
 57. Lopeta se ainasten herkkujen syöttäminen.. Ton takia voitto puree huoh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopeta se ainaisten haukkumakommenttien kirjoittaminen anonyymina. Sen takia sulla ei oo elämää, huoh.

   Poista
  2. missä vaiheessa olen haukkunut?

   Poista
 58. Siis pureeko Voitto ihmisiä? Kuulostaa hurjalle

  VastaaPoista
 59. Voitto ja Lilli niin söpöjä. Älä ikinä lopeta tätä blogia tää on maailman paras. Kuvat oli hyviä.

  VastaaPoista
 60. Hei, miksei sun lifestyleblogia pääse enää lukemaan? :(

  VastaaPoista
 61. Moi! Jos joku on kehottanut lopettamaan blogin, niin mä en ainakaan ollenkaan ymmärrä sellaista! Mitä sitten jos julkaiseekin harvemmin? Ei missään nimessä kannata lopettaa, ihana blogi :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.