Voiton pikaiset kuulumiset

lauantai 3. lokakuuta 2015


Moikka! Mä olen ollut kipeänä, joten Voiton hoidosta ja liikutuksesta on pääasiassa vastannut viime viikon Pinja. Maanantaina käytiin maastoilemassa porukalla, mutta sen jälkeen Pinja on ratsastanut Voittoa kentällä ja heppa on saanut viettää pari vapaata. Tänään aion raahautua kentän laidalle, joten saatte vähän kuvamatskuakin tuleviin postauksiin. Näistä juuri äsken ottamista kuvista ei kummoisia tullut, sillä Lilli ramppasi koko ajan kameran edessä kerjäämässä ruokaa tai sitten hätyytti Voittoa korvat luimussa kauemmaksi. Otappa siinä sitten kuvia toisesta.

Voitto on liikkunut nyt suhteellisen hyvin, en kuitenkaan menisi vieläkään vannomaan, että se on täysin puhdas... No, katsotaan kun pääsen itse selkään mitkä on fiilikset silloin. Vähän alkaa jo huolestuttamaan, luulisi alkujäykkyyden jo pikkuhiljaa nimittäin katoavan. Eläinlääkärihän varoitti, että aluksi meno voi olla jäykkää ja hevonen jopa ep ihan muista syistä kun itse jalan vammasta johtuvista. Kunhan pääsen itse selkään niin ollaan sitten yhteydessä lääkäriin ja katsotaan vähän jatkoa.

Voitto saa tällä hetkellä kauraa ihan minimaalisen vähän, sillä se kerää liikutuksesta huolimatta järkyttävästi virtaa. Saikulla ollessaan se antoi aina kiinni tarhasta, mutta nyt ei ole ollut yhtään päivää milloin se olisi mulle kiinni antanut... Saan aina seistä tarhassa sen viitisen minuuttia odotellen, että herra lopettaa vinkumisen ja juoksemisen. Yhtenä päivänä juoksuttaessakin se oli ihan intopinkeenä. Hyppi paikallaan, nakkeli niskojaan ja vinkui muutenkin innostuneesti. Ratsastaessa se on tähän asti kuitenkin ollut ihan kiltti eikä riehunut. En sitten tiedä voiko hevonen esimerkiksi tuolla, ettei anna kiinni ennen ratsastusta niin viestiä siitä, että ratsastaminen on ikävää ja kivuliasta. Jotenkin se nimittäin aavistaa milloin mennään syömään ja millon ratsastamaan, sillä eihän se toki karkuun juokse jos tiedossa on karsinaan ruokien kimppuun pääseminen ;)

Nyt lähden uusinta kierrokselle talliin kuvaamaan Pinjan ja Sinin ratsastusta, jos ne nyt vaan saisivat itsensä hilattua pois tietokoneiden ääreltä...

38 kommenttia

 1. Voitto on söde♥

  Mun blogi
  kavioidenkopsahtelua.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Moi! Mun hevonen ei anna kiinni tarhasta, jos se on jotenkin erityisen kipeä. Esim. kun tarhakaveri oli potkaissut sitä kipeästi, ei polle antanut kiinni. Päästi ihmisen melko lähelle, mutta sitten käveli pois. Tämä tapahtui siis ruoka-aikaan. Yleensä tulee heti portille, jos siellä on ihminen. En usko, että Voitolla on välttämättä siitä kyse, mutta näin reagoi mun heppa. Voimia kovasti paranemisprosessiin! Te ootte niin mahtispari, että toivon todella, että Voitto vielä kuntoutuisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Voitto siis tosiaan juoksee vinkuen karkuun, että eise kamalan kipeä voi olla :D Tiedä sitten. Ja kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan!

   Poista
 3. Toisaalta jos karauttelee tarhassa vapaaehtoisesti niin ei luulisi liikkumisen tekevän kauhean kipeää :) Voi olla ihan hyväkin merkki että keräilee pikkusen virtaa. Mutta tsemppiä kovasti Voiton toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kiitos, kaikki tsempit on kyllä tarpeeseen :)!

   Poista
 4. Kuka se Vilma koira on? Onko se teidän uusi koira vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma on meidän serkkujen koira. Se kylläkin oli meillä hoidossa useamman viikon alkuun :)

   Poista
 5. Onko Voitolla loimi päällä, vaikka näkyy aurinko paistavan ja lämmintä on joka päivä ollut liki kymmenen astetta tai enemmänkin? Miksi sillä on loimi päällä? 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Voitolla on loimi päällä, kuten varmaan jo näit itsekkin ;) Sä et varmaan ole tuolla meidän pihalla ollut seisomassa, siellä on mm. tuullut kylmästi, satanut sekä ollut sen verran kylmä, että kyllä viluisa hevonen jo tarvitsee loimen :) Voitto ilmoittaa itse hyvin selvästi hirnumalla ja haluamalla sisälle, jos sillä on kylmä, joten meidän on helppo päätellä millon on aika alkaa loimittamaan.

   Poista
 6. Hevosilla on tarkka sisäinen kello. Kun, päivän ruokarytmi on säännöllinen (niinkuin pitää ollakin) ne tietävät tarkasti milloin on ruoka-aika. Ne myös tietävät, milloin tehdään jotakin muuta, joka ei ole niin mieleistä. Silloin ne puikkovat pakoon. Mitä työtävieruksevampi polle, sitä kovempaa juoksee tarhassa karkuun. Tuntihepat vasta osaavatkin tuon taidon...siis ainakin jotkut .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä tosiaan tarkat ruoka-ajat niin varmasti ne tuntevat :)

   Poista
 7. Paranemista sulle ja toipumista myös Voitolle. Tänään on Eläinten päivä, joten rapsutuksia Voitolle erityisesti ;)
  SatuR

  VastaaPoista
 8. Moi kysyn vähän kysymyksiä.1itkitkö kun usvan Lilja kuoli? 2Kenellä kävit ekat kisat? 3 mitä teit kun kuulit Liljan kuolemasta? 4mihin Lilja kuoli? 5miten Lilja kuoli? 6mihin Liljan poika kuoli? Sori jos nää koskettaa nää kysymykset ps.onneks sulla on voitto . Mä oon pitkään halunnut hevosen mutta äiti ei halua mitä vinkkejä sulla ois saada se suostumaan? ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Kyllä varmaan, enemmän itkin kun se lähti lopullisesti eläkepäiville jalkavaivojen vuoksi.
   2. En muista, jollain tuntihepalla!
   3 & 4 & 5. En muista ja se ei kuulu tänne, kun ei ole mun omia heppoja :)

   Valitettavasti mulla ei oikein ole vinkkejä, muitakun että ole kiltisti ja osoita kykysi kantaa vastuu hepasta!

   Poista
 9. Voitko tehä voiton päivän videolla?

  VastaaPoista
 10. Voi sun blogi on niin ihana ja sä oot ihana ja Voitto kns!!❤❤❤

  VastaaPoista
 11. Kiva kun Voitto on jo parempi :) Toivottavasti se paranee ihan kunnialla loppuun ;)
  Kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus! Onneksi Voitto on jo parempaan päin. Siun kuvat on aina niin ihanan hyvälaatuisia, oot älyttömän taitava kuvaaja! Toivottavasti nähdään horse show'ssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Toivottavasti tosiaan nähdään!

   Poista
 13. Tosi ihania noi alussa olleet kuvat! Tykkään tosi paljon sun tyylistä kuvata ja muokata kuvia. Toivottavasti Voitto paranee pian, niin blogiin palaa taas normaali postaustahti. Sun blogia on niin kiva seurata!

  VastaaPoista
 14. Kiva postaus ja kivoja kuvia :3 Onneksi Voitto on jo paranemaan päin. Sun blogia on aina kiva lukea ja postauksia oottaa aina innolla! Pikaista paranemista Voitolle! ♥

  VastaaPoista
 15. Tosi hienoja kuvia täälä sun blogissa ja ihana, söpö Voitto❤

  VastaaPoista
 16. Tää blogi on niin parhaita jateidän videot on myös paljon rapsutuksia voittolle ja lillille

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.