Lisähoitoja klinikalla

tiistai 1. syyskuuta 2015

 
Aikaisempia postauksia Voiton sairastelusta voi lukea tästä, tästä ja tästä.

Viime kertaisella klinikkakäynnillä annettu hoito ei antanut hoitovastetta, joten nyt suunnattiin uudelleen klinikalle. Tällä kertaa paikkana oli Kiuruveden uusi Savon eläinsairaala, sillä "meidän oma eläinlääkäri" käy siellä aina välillä leikkaamassa. Ontumatutkimus ei onnistunut leikkausten lomassa, mutta tämä regionaaliperfuusio hoito oli sen verran nopea homma, että se pystyttiin onneksi tekemään tässä lähellä! Ei ollut siis mikään koko päivän reissu.

Biologiaa ja ihanaa grilliruokaa!
Äiti ja Pinja lastasivat hevoset kotona, sillä mä koitan nyt olla mahdollisimman paljon koulussa. Ryntäsin suoraan bilsan kertauksesta parkkipaikalle, jossa äiti oli mua odottamassa. Luin koko matkan bilsaa, sillä olin päättänyt, että viikonloppun viettoon en lähde ennen kun olen saanut aikataulusta kiinni. Olinkin kirja nenässä kiinni molemmat automatkat ja klinikallakin aina kun pystyin. Onnistuin tavoitteessani! Mua motivoi parhaiten juuri tuollaiset aikataulut, en saa tehdä/saan tehdä jotain sitten kun tietty kirja/alue on luettu. 

Sitten itse hoitoon. Tosiaan lääkäri katsoi ensin jalan liikkeessä sekä taivutti ongelmajalan nivelet uudelleen. Sen jälkeen Voitto rauhoitettiin ja nivel piikitettiin uudelleen. Nämä olivat ihan tuttuja juttuja, mutta regionaaliperfuusio oli sitten ihan uusi juttu! Se siis tehtiin ainakin mun saaman käsityksen mukaan luukivun hoitoon. Jalkaan, vuohisnivelen ja polven väliin, laitettiin kuminauha todella kireälle. Sitten kuminauhan alapuolelle niveleen pistettiin jotain ainetta ja tämän annettiin vaikuttaa noin 20 minuuttia. Voitto alkoi hoidon lopussa hermostumaan, sillä kuminauha tietysti alkoi ikävästi kiristämään rauhoituksesta huolimatta.

Lääkärissä ei tosiaan pitkään kestänyt, kun varsinaisia tutkimuksia ei enää tarvinut tehdä. Edelleen ollaan positiivisin mielin, vaikkakaan ei ihan niin positiivisin mitä viime klinikkakäynnin jälkeen. Hoito joudutaan todennäköisesti vielä uusimaan, mutta ensin katsotaan 2-3 viikkoa. Voitto liikkuu siis hyvin kevyesti "kokeilumielessä" aina kolmen päivän välein. Huomenna olisikin sitten ratsastuksen vuoro, vähän jännittää mennäänkö edelleen kolmella jalalla...


Blogitalli on nyt ajettu alas ja viimeinen jakso bloggaajien videosarjasta julkaistaan ihan heti, kun bloggaajat on sen hyväksyneet. Mun ja Pinjan blogit siirtyivät takaisin Indiedays inspirationiin, joka ei tule blogeihimme juuri vaikuttamaan. Kirjoitukset mulla on kahden viikon päästä, joten postaustahti tulee olemaan tätä mitä se on nyt ollutkin eli hiljaista... Kannattaa kuitenkin seurailla Instagramissa @tiiavoitto ja @lillivoitto sekä snäpissä nimellä tiiasuomalainen, sinne päivittyy melkein joka päivä jotain! Pari kivaa ideaa mulla tosin on korvan takana bloginkin suhteen ja joku päivä voitaisi Pinjan kanssa ottaa ratsastuskuviakin, vaikkei sitä köpöttelyä voi juuri ratsastukseksi nimittää. Yhden toivepostauksen pistän ainakin toteutukseen tällä viikolla!

22 kommenttia

 1. Tykkäsittekö klinikasta? Omasta mielestäni ihan huippupaikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo yllättävän hieno, mutta Tampereen on paljon parempi mun mielestä pohjaratkaisuiltaan, onhan se toki isompikin. Mutta ehdottomasti heti Tampereen jälkeen siistein ja käytännöllisin!

   Poista
 2. Miksi blogitalli on "ajettu alas"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.lillivoitto.fi/2015/07/blogitalli-lopettaa.html?m=1
   plz omaaloitteisuus sallittu.

   Poista
 3. Tsemppiä kovasti! Toivottavasti kaikki menee hyvin. 💗 Ja onnea niihin kirjotuksiin. Itteäni motivoi yleensä aina palkkio. Inhoon kireitä aikatauluja mut aikataulujen suunnittelu on parasta 😅

  VastaaPoista
 4. Koska Tiialla ei voi olla aikaa kaikkeen. Anot voisi sen jo ymmärtää! Tiialla on jo supersuosittu blogi ja yt-kanava, pitäskö jaksaa koulun lisäksi blogiportaalia???

  VastaaPoista
 5. Tässä taas näkee, että mitä vain voi tulla eteen. Eipä olisi varmaan kesällä kukaan uskonut että tässä näinki kävisi. Mutta no, toivottavasti hoidot toimii, ja tsemppiä kirjoituksiin!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti Voiton jalka paranee ja ei jää mitään pitkäaikaista vammaa jalkaan :(

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti Voitto paranee :)

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä! Toivottavasti Voitto nyt paranee!!

  VastaaPoista
 9. Voitolle ilmeisesti laitettiin Tildreniä regionaaliperfuusiona? Meidän hevosta hoidettu samalla lääkkeellä/menetelmällä ja olin kyllä todella tyytyväinen tulokseen ja hevonen tuli hyväksi jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Myöhemmin hoidettu vielä pari kertaa (n. vuoden välein) tildrenillä kun mennyt taas huonommaksi, mutta joka hoidon jälkeen tullut hyväksi ja ollaan päästy kunnolla treenaamaan. Tsemppiä! Eiköhän se tuosta vielä tokene. :)

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä on tosi törkeetä hevoselle joka on kipeä, alkaa heti liikuttamaan. Parhainta tässä tilanteessa olisi antaa hevosen levätä kunnolla. Olla saikulla niin kauan kunnes ontuminen loppuu. Sulle nähtävästi tärkeintä on päästä hyppäämään ja kisaamaan. Tässä taas nähdään kuinka "hyvin" hoidat hevosesi. Ei taida Voitto sulle tärkeä olla, ei sitten yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kuule yksi Suomen parhaista (nimenomaan jalkaongelmien suhteen) eläinlääkäreistä tiedä ihan pikkusen sinua paremmin miten Voittoa lähdetään tälläisten hoitojen jälkeen liikuttamaan...!!

   Hevosen kuntoutuksessa tärkeää on noudattaa eläinlääkärin ohjeita, vaikka mä voisin omasta puolestani antaa Voiton lyllertää laitumella vielä seuraavan kuukauden, niin aion kyllä ihan jatkon kannalta noudattaa eläinlääkärin ohjeita täsmällisesti.

   Poista
  2. Taidat olla hieman kateellinen Tiialle? Ja hevosta pitää välillä liikuttaa vaikka on kipeä, koska hevosen kuntoa täytyy pitää koholla.

   Poista
 11. mä kyllä pääsen vielä blogitallin sivuille o.o

  VastaaPoista
 12. Ois tosi kiva jos voisit kertoa sun kokemuksia kirjotuksista ja varsinki biologiasta, oon nimittäin ite kirjottamassa sitä vuojen päästä... :)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa toi grilliruoka, namnam <3
  Tsemppii Voitolle!!!

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä kirjotuksiin ! Ja paranemisia Voitolle :)

  VastaaPoista
 15. Tsemppiä Voitolle!!! Ihanan näköstä toi grilliruoka, mistä ostit\hait sen.
  Voisitko tehä postauksen horse showsta ellei sulla ole mitään muuta ideaa ssihen sun videoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan grillin nimi "Hyvä eväs", en ole aivan varma :D!

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.