Klinikalla (taas) & my day -video

maanantai 21. syyskuuta 2015

Voitto raukka ihan pöpperössä rauhoitteesta.
Moikka! Perjantaina lähdettiin taas Kiuruvedelle ja luvassa oli toivottavasti viimeinen klinikkakäynti nyt hetkeen... Voitto on tosiaan ollut jo ihan ok ratsastaessa, mutta lääkärin mielestä regionaaliperfuusio oli ihan hyvä nyt vielä kerran uusia. Voitto on, kuten kuvastakin huomaa, pudottanut ihan järkyttävästi lihaksiaan ja karvakin on mennyt jotenkin tosi huonoksi. Lihasten putoaminen on ihan ymmärrettävää, karvan laatuun varmaan vaikuttaa aineenvaihdunnanmuutokset, sillä viimeksikin pitkällä saikulla Voiton karva muuttui tosi lumppuiseksi. Toki harjaaminenkin on vähäisempää, vaikka harjailen Voittoa usein sen lepopäivinäkin.

Lääkäri katsoi Voiton menoa liikkeessä niin suoralla kun liinassakin. Nyt taivutuksiin reagoi jopa pahemmin juuri toinen etunen, joka oli lääkärin mielestä kuulemma ihan hyvä merkki tässä vaiheessa. Voitto oli muutenkin hyvin tukkoinen, mutta liikunnalla paikkojen pitäisi aueta ja näillä näkymin hepan palata normaaliin käyttöön.

Nyt kävellään neljä päivää, jonka jälkeen palaillaan asteittaan liikuntaan. Parin viikon päästä raportoidaan lääkärille, että mikä on tilanne ja saadaan sitten varmasti taas lisäohjeita. Vähän ollaan jo valmistauduttu pahimpaan ja mietitty, mitä tehdään jos Voitto ei tästä kuntoudukkaan. Mutta katsotaan nyt ihan kaikessa rauhassa miten tässä käy...

Kuvasin tosiaan ihan extempore my dayn päivästä. Laatu ei ole mikään parhain, nimittäin kuvasin koko videon puhelimella, mutta toivottavasti pidätte silti! Normaalisti en näitä videoita tässä blogissa julkaise, mutta tässä oli nyt kuitenkin sen verran paljon hevosia, että eiköhän tämä mene!


Linkki videoon

ps. Julkaisin vahingossa tänään yhden postauksen, joka tulee oikeasti sitten vasta ensi viikolla. Sori siitä!

34 kommenttia

 1. Toivottavasti Voitto paranee:)

  VastaaPoista
 2. Lopetatteko voiton jos se ei parane estehevoseksi ?

  VastaaPoista
 3. Oletko ikään juonut?
  +kiva video :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä, 18-vuotiaana se on ihan sallittua :)

   Poista
 4. Kiva video ja toivottavasti Voitto paranee!:)

  VastaaPoista
 5. Mua kyllä hävettäisi jos hevoseni näyttäisi tuolle kevyemmän kauden jälkeen?!!
  Ei ole Voitto ollut kesän tärkein asia ulkonäöstä päätellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa hävettääkö muakin!:D En vain mahda lihasten tippumiselle ja talvikarvanlaadulle mitään.

   Poista
  2. Vaikea niitä lihaksia on ilman liikuntaa pitää yllä, monet sekoittaa hevosen lihakset siihen että ne ovat lihavia. Usein joutilashevoset annetaan paisua lihavaksi, jolloin ei huomata niiden lihaksettomuutta ja "näyttävät" paremmalle. Musta on ainakin hyvä, että heppa ei ole päässyt kuitenkaan lihomaan vaikka onkin liikkunut vähemmän. Näyttäähän se tällä hetkellä aika eriltä mitä ennen, mutta uskon, että Tiia saa hevosensa paremman näköiseksi ja lihaksikkaaksi, kunhan heppa tulee ensin kuntoon.

   Tsemppiä kuntoutukseen!

   Poista
  3. Hevonen menee äkkiä tuohon kuntoon, ja vielä parempaankin. Jos viitsisin, julkaisisin omasta hevosestani kuvan tähän. Jalkaan tuli haava, oletin että ihan perus haava. Hevonen ontui pahasti, nousi kuumetta ja alkoi laihtumaan. Vietiin klinikalle 2vk haavan syntymisen jälkeen, ja sillon kun vieressä seisoi terve hevonen, tajusin kuinka prkeleen laiha ja huonokuntoinen hevoseni oli! Kahdessa viikossa tippui kaikki lihas ja rasva, karva oli huonoa talvikarvaa, mutta kun päätäkin katsoi, oli kaikki rasva poissa. Aiemmin olisin klinikalle vienyt jos olisin voinut. Haava oli todella syvä, vaikka näytti ettei olisi. Oli tulehduttanut jalan nivelet ja levinnyt kahdessa viikossa koko elimistöön. Lopetettavahan se oli, kun joka jalkaan oli paha nivelrikko parissa viikossa alkanut syntymään kun kaikki rustot olivat tuhoutunut.

   Mutta tsemppiä sinne! Ja eka ano, hevonen tiputtaa siis todella äkkiä lihakset jos on sairaslomalla, omani oli viikon karsinalevossa ja seuraavan viikon puolipäivä tarhauksessa, ja jäljellä oli luuranko.

   Poista
  4. Näinpä juuri! Lihakset tippuvat ihan oikeasti yllättävän nopeasti, mutta rakentaminen sitten kestääkin pidempään.. hmph..

   Poista
  5. Hävettäisi minuakin jos tulisin kirjottelemaan yhtä idiootteja kommentteja kuin anonyymi 21.9 klo 21.22 ;)

   Poista
 6. Toivottavasti voitto tulee kuntoon pian mutta hiljaa hyvä tulee :) olisi kiva nähdä taas tallipäivä videopostaus ja nähdän mitä touhuat voiton kanssa tällä hetkellä kun se on kevyellä käytöllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallipäivä videon voisin kuvata tässä mahdollisimman pian, kun sitä niin paljon toivotaan :)

   Poista
 7. En normaalisti kommentoi, mutta oli pakko nyt :)

  Tuo eläinsairaala on näköjään Kiuruvedellä Hingunniemessä ja se on siis Ylä-Savon eläinsairaala ja lisäks tuolla Hingunniemessä toimii myös Ylä-Savon ammattiopisto (hevostalous puoli).

  Itsehän tosiaan kävin Hingunniemessä aikoinani ratsastusriparin ja tilat oli siellä kyllä jo silloin mahtavat.

  VastaaPoista
 8. Varmaan saatatte syöttääkkin, mutta BE-vitamiini kuuri tälleen karvanlähtöaikaan ainakin meidän hepan karvan pitää hyvälaatuisena!
  Kurjan näköistä aina, kun pakon edessä menettää lihaksia ja tulee vähän humpsuisen ja huonosti hoidetun näköiseksi, vaikka sitä ei olekaan - päinvastoin!
  Toivottavasti tämä hoito nyt tehoaa ja pääsette taas pikkuhiljaa kohottamaan kuntoa :)

  VastaaPoista
 9. Kiva myday, toivottavasti Voitto paranee! :)

  VastaaPoista
 10. Oivoi, paljon menettäny lihaksia lyhyessä ajassa :0 no tsemppiä teille ihan kauheesti:)!

  VastaaPoista
 11. Eihän voittoa lopeteta vaikka se ei paranis enää estehevoseks ? Paranemisii votelle😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään, jos sillä ei kipuja vaan ole :)

   Poista
 12. Oi, paranemisia Votelle. Anna rapsutukset mun puolesta.

  VastaaPoista
 13. Millon on sun synttärit, entä Pinjan?

  VastaaPoista
 14. Moikka! Oisko sinun mahdollista tehdä apupostaus pintelin käärimiseen? Perustaidot on kyllä minullakin hallussa, mutta yleispintelin lopetus jää aina "makkaralle" elikkä siis lopetus on liian suuri ja jää rumasti näkyville. Tuntuu aina apuvideoita etsiessä, että jokainen käyttää fleecepinteleitä tai tarrallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käytän vaan fleecejä ja tarrallisia. Mikset itse köytä sellaisia :)?

   Poista
 15. Voitolle kovasti paranemisia! Hurjan näköinenhän tuo lihakseton selkä on, mutta parempi se on kuin terveyttä uhkaava rasvakerros.Yleensä kun on vielä niin, että kun hevonen näyttää päältä lihavalta niin sitä rasvaa on sisuskaluissa vielä enemmän (not good). Mullakin on kokemusta ravihevospuolelta, kun täydessä kilpakunnossa ollut hevonen sai viiruksen ja oli kovan kuumen takia viikon karsinalevossa. Se söi kyllä hyvin jne. mutta viikossa oli lihaksikkaasta kilpahevosesta muuttunut luuranko. Voitte varmaan arvata, että sinä vuonna ei enää radoille päästy.

  Niin ja mun hevosella turkin laatuun vaikutti ihan hirveästi, kun syötin ADE-vitamiinia syksystä kevääseen. Just silloin karvanvaihtoaikaan, kun yrittää ajoittaa kuurin niin karva vaihtuu paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin mekin syötettiin tuota joskus, pitäisi ehkä ostaa purkki taas!

   Poista
 16. Uskon että toi rauhotuskin vaikuttaa siihen että voitto näyttää tolta. Hevonen on nii rento et painuu vähän "kasaan". Tsemppiä sinne !

  VastaaPoista
 17. Toivottavasti voitto paranee :') lihakset tippuu kyllä yllättävän nopeasti mutta huomaa ettet ole voitosta niin tarkkaa huolehtinut kuin ennen kun harjakin niiin pitkäksi päässyt kasvamaan. Ja jos yhtään on sua somessa seurannut niin tietää että kaverit/ juhliminen on mennyt voiton edelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai semmosiako pystyy päättelemään muutamien kuvien perusteella instasta ja snäpistä, melkonen salapoliisi!;)

   Poista
 18. Mä asun kiuruvedellä

  VastaaPoista
 19. Asiahan ei mulle kuulu, eikä tähän postaukseen sinäänsä kuulu, mutta oon huomannut joistain videoista, että lastaatte hevoset väärinpäin. Isomman hevosen, eli Voitonhan pitöisi kopin takaosastapäin katsottuna olla kuljettajan puolella eli vasemmalla. Ja Lillin pitäisi olla pelkääjän puolella oikealla. Ootteko miettiny? En jaluu loukata tai arvostella ketään, mietin vain 😊

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.