Kysymyksiin vastauksia osa 2

maanantai 17. elokuuta 2015

Tässä olisi toiset vastaukset, jotka käsittelee vähän hevosjuttujen ulkopuolisia asioita. 

Miltä tuntuu kun olet kavereiden kanssa shoppailemassa/hengailemassa ja joku innokas lukija tulee moikkaamaan ja juttelemaan sinulle? Mitä mieltä olet faneista jotka seuraavat ja ehkä vaikka kuvaavat sinua salaa? Se, että tullaan moikkaamaan ja juttelemaan on kivaa. Sitten taas nämä jotka rupeavat seuraamaan tai kuvaavat salaa, ovat vähän ikäviä :/ Joskus mä myös meen sekasin, että tunnenko oikeasti tuon joka moikkasi ohi kävellessä vai onko se joku blogin lukija..:D

Jos käyt shoppailemassa, mitkä ovat lempi kauppojasi joissa käyt?
Bik bok on ehdoton suosikkini, muuten en osaa oikein listailla suosikkea. Ginasta löydän myös vaatteita.

Onko sinulla lävistyksiä/tatuointeja? Haluaisitko/aiotko hankkia/minne?
Mulla ei ole edes korvakoruja, joten ei ole oikeasti yhtään lävistystä eikä tatuointia. En oikein tiedä haluaisinko, ehkä ainot mitä nyt voisin ottaa olisi korvakorut.

Pystytkö elämään viikon ilman sosiaalista mediaa?
Voisin joskus kokeilla ihan muutamaa päivää ilman.. Veikkaan, että olisi muuten vaikeaa jo sekin! Ihan tavallinen elämäkin hankaloituisi, kun kaverien kanssa sovitaan kaikesta aina ryhmächatissa. Pitäisi varmaan perinteisesti soittaa jollekkin, että mitäs tänään teet :D

Oletko vielä yhdessä poikaystäväsi kanssa?
En, ei ole poikaystävää tällä hetkellä 


Milloin ja miksi aloit meikkaamaan? Tärkein meikki normi arkimeikissä? Pystyisitkö mennä kouluun/kaupungille ilman meikkiä?
Aloin meikkaamaan 7-luokan alussa, lähinnä peitin aknea ja huonoa ihoa. Nykyään tärkeimpiä meikkejä ovat ripsiväri ja meikkivoide, riippuen ihan päivästä. Jos iho on hyvässä kunnossa niin ripsari, jos ei niin meikkivoide on tärkeämpi. Ja pystyn käymään ihmisten ilmoilla ilman meikkiä nykyisin, ennen kun iho oli huonompi en mielelläni lähtenyt.

Kehtaatko käydä ratsastusvaatteissa ruokakaupassa?
Juu ja monesti olen valmennuksen jälkeen käynytkin! 

Juotko kahvia?
Tätä vastausta piti muuttaa nyt uudestaan lukiessa, sillä nykyään juon kahvia! Erityisesti jäälatte on namia, mutta myös tavan maitokahvi menee.

Jos saisit valita jonkun villieläimen(ei hevosta)niin mikä se olisi?
Seepra!

Oletko miettinyt kirjoitusten ja lukiosta valmistumisen jälkeen hakevasi lääketiedettä lukemaan ja suuntautumaan eläinlääkäriksi?
Eläinlääkis olisi kyllä yksi unelma, mutta vähän masennuin kun katsoin, että Kuopion "ihmislääkikseenkin" olisi helpompaa päästä... Musta on todella typerää, kun ei voi hakea sekä eläin- että ihmispuolelle samaa aikaa. Yksi varteenotettava vaihtoehto on tällä hetkellä ihan pelkän bilsan lukeminen

Hese, mäkki vai subi?
Ehdottomasti mäkki, muista en oikein tykkää. Subin keksit on kyllä aika hyviä ;)
Käytätkö itseruskettavaa? Paras itseruskettava?
Käytän joskus aina Doven summer glowta, tosin se nyt ei varsinaisesti itseruskettava ole. Muita en ole kokeillut.

Jännititkö inssiä? Saitko teoriat ja inssin ensimmäisellä läpi?
Jännitin ja sain läpi, vaikka täpärällä olikin.. Sen verran kamala kokemus, vaikka läpi menikin, että en ole halunnut sitä pikku-e:tä vielä käydä kokeilemassa..
Minkä merkkinen auto sulla on?
Mulla on volkkari, se on ollu tosi kätevä ja kiva kun on niin pieni!


Miten elämäsi muuttui kun täytit 18v?
Ihan uudenlainen vapaus alkoi auton myötä, täältä maalta kun ei paljoo minnekkään lähdetty ennen omaa autoa... Lisäksi olen nyt kesällä ollut paljon enemmän kaverien kanssa, välillä ajelemassa ja välillä juhlimassa :)

Tanssitko wanhat?
En tanssinut, eikä kaduttanut pätkääkään! 

Millaista musiikkia kuuntelet?
Suomalaista pääasiassa ja sitten näitä perus radiohittejä joita esim. Loopilla soitetaan.

Onko sinulla paljon ystäviä ? 
Mun mielestä on melko paljon, nimenomaan paljon tosi hyviä ystäviä. Lukiossa on muodostunut ihan oma kahdeksan henkinen kaveriporukka, jonka lisäksi tietty sielläkin on kaveriporukan ulkopuolisia kavereita.  Sitten yläasteelta olen vieläkin (tai varsinkin tänä kesänä) yhteydessä suurimman osan meidän kaveriporukan kanssa. Koulukavereiden lisäksi on sitten perhetuttujen ja tietty heppakavereita!

Käytkö usein ulkona nyt kun oot täysi-ikäinen? Lempi baari Kuopiosta? ;)
Kesällä on tullut käytyä kyllä melko monena viikonloppuna, tosin useasti olen autolla ollut liikeenteess, Ja Passion on kyllä ihan ylivoimaisesti ykkönen ainkin niistä paikoista minne 18-vuotias pääsee! 

 Uskotko, että lukijoita voisi olla jo 10 000, kun anonyymit lasketaan mukaan?
Lukijoita on kuukaudessa 30 000, että anonyymejä on aika paljon enemmän kun rekisteröityneitä! 

Riitelettekö Pinjan kanssa paljon? 
Kyllähän me kinastellaan ja riidelläänkin, mutta ei olla pitkävihaisia. Yleensä jatketaan parin minuutin päästä taas ihan normaalisti :D 

Oletko kirjoittanut vielä yhtään ainetta? Aijotko kirjoittaa 2015 syksyllä, entä keväällä 2016? Käytkö lukion 3 vai 3,5 vuodessa? Mitä aineita aijot kirjoittaa? Miksi valitsit lukion amiksen sijaan?
En ole, mutta syksyllä kirjoitan bilsan. Käyn lukion 3,5 vuodessa, joten kirjoitan kolme kertaa. Syksyllä 2015 ja 2016 sekä keväällä 2016. Kirjoitan ainakin bilsan, äikän, matikan, enkun ja sitten hiukan kysymysmerkkeinä mitkä näistä fysiikka, kemia, yh. Lisäksi uskonto vähän houkuttaisi helppouden vuoksi, tosin tiedä sitten onko se enää kirjotuksissa niin helppoa.  Amiksessa ei ollut mitään mielenkiintoista alaa, joten lukio oli helppo valinta.

Onko arki normaalia raskaampaa, nyt kun Voitto on toipilaana?
Ei, oikeastaan se on paljon kevyempää. Ihan kivaa ollut nyt "leikkiä" hevosetonta, olisi kyllä arki ihan erilaista! Nykyään tällä hetkellä siis Voittoa liikutetaan kolmen päivän välein, muuten sitten tietty tavan tallihommat normaalisti.

33 kommenttia

 1. Kannattaa ihmeessä lähteä lukemaan biologiaa jos siltä tuntuu - itsekin olin ensin sitä mieltä että lähden lääkikseen, mutta toisin kävi ja tällä hetkellä opiskelenkin Joensuussa sitten biologiaa. Bilsan lukemiseen mulla ei ole sen kummempia vinkkejä, kuin että kannattaa lukea ja opetella asioita niin huolella kuin vain pystyy. Yo- että pääsykokeisiin kannattaa tiirata edellisiä kokeita ja kuunnella jos opettajalla olisi antaa yoihin tärppejä. Itse kirjoitin bilsasta M kahdella pisteellä E:stä, joten lukeminen oli avain asiaan. Pääsykokeet menivät hyvin samalla lukemisella, ja siellä kokeissa oli lähes samanlainen tehtävä kuin vanhemmissa kokeissa, joita olin edellisenä iltana katsonut. Tsemppiä sulle kirjoituksiin ja mitä päätätkään sen jälkeen tehdä! (;
  Ja ps. Kuopiota lähinhän on Joensuu, joten kannattaa hakea meille Itä-Suomen yliopistoon ja meillä on bilsassa ihan mahtava ainejärjestökin täällä! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös nyt 2015 syksyllä alottavat ole vikoja bilsalaisia joensuussa? Ja voikos kuopiossa lukea bilsaa? Jos voi, niin ehkä sinuna pysyisin (kohtuu) lähellä perhettä ja hevosia :)

   Poista
  2. Mä en oo kyllä kuullut että Joensuusta loppuis bilsa..? Kuopiossa ei kai ainakaan voi biologiaa yliopistossa lukea. Biolääketiede on sitten Kuopiossa.

   Poista
  3. Pakko oli tähän palata sanomaan, että joo tämän syksyn fuksit ovat viimeisiä tässä muodossaan - biologian laitos on ilmeisesti aikeissa yhdistää ympäristötieteiden tiedekunnan kanssa 2016 säästösyistä. Ilmeisesti biologia itsessään pysyy Joensuussa niin kauan kuin vain rahoitusta löytyy, ja toki yhdistäminen tuo toivottavasti lisäsäästöjä. Itä-Suomen yliopiston ongelmana onkin jatkuvat yt-neuvottelut ja etenkin nyt kun koulutuksesta leikataan lisää, tilanne vaikeutuu entisestään. Uskoisin kuitenkin, että ne jotka aloittavat, niiden opinnot turvataan loppuun asti. Ja Kuopion kampuksella ei tosiaan voi opiskella biologiaa. c: Siellä on mm. lääketieteelliset tiedekunnat.

   Poista
 2. Kiva postaus :) Sun blogi on muutenkin ihan paras! <3 Terveisiä sulle ja Pinjalle <3 Rapsutuksii koirille ja hevosille <3 :3

  VastaaPoista
 3. Aivan upea kuva sinusta tuo ensimmäinen! Oli pakko ihan kommentoida.

  VastaaPoista
 4. Ite kirjotin uskonnon tänä keväänä ja luin vaan 1-2 kurssien kirjat kokonaan, muut kirjat vaan selailin läpi ja lueskelin muistiinpanoja. Koe vähän jännitti mutta oli yllättävän helppo ja sain M ;)

  VastaaPoista
 5. Ei kannata ( ellet oikeesti panosta ja aine kiinnosta) kijottaa ussaa! Oli tosi vaikeat kokeet meillä 2014 syksyllä ja 2015 keväällä! Itellä ollu kurssiarvosanat 9,8 ja yks 6 ja kirjoitin ussan ja lähti I+ ja tuli ytl takasi A:na... Tosi paljon poikkesi normikursseista ja tosi senmosta outoo pohdintaa :/ iha näin kokemuksen syvällä rintaäänellä varoitus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu nuo kurssit nyt 9 ja 10, vaikka en ole niihin yhtään panostanut kun ei ole ollut tarkoitus kirjoittaa.. Vasta nyt on tullut ajatus siitä ett pitäisikö, kun noin helposti mennyt nuo kaksi ekaa kurssia. Mä kun selailin noita kokeita niinne vaikutti just helpoille, oon ilmeisesti hyvö juurikin siinä "oudossa pohdinnassa", sillä semmosta oon kaikki ussan kokeet raapustanu aikasemminki täyteen ;) Mutta pitää nyt katsoa!

   Poista
  2. Mun mielestä on sinällään "tyhmää" sanoa jotain tiettyä yo-koetta erityisen hankalaksi/vaikeaksi, sillä arvosanat riippui ennen gaussin käyrästä eli siitä miten kaikki muut kirjoitti. Jos koe on vaikeampi kuin keskimäärin, se heijastui myös kaikkiin muihin (tietenkin sitten jos on lukenut kunnolla/sattunut lukemaan oikeat asiat). Vanhassa systeemissä oli aina se tietty määrä a:ta ja laudaturia. Nythän se gaussin käyrä on vissiin poistunut käytöstä.. Mutta se kokeen vaikeus riippuu aina siitä että sattuuko ne kysymykset siinä kokeessa sellaiksi, että oot lukenut ne asiat ja myös sisäistänyt ne.

   Ite kirjoitin kielistä sekä b-ruotsin että a-englannin ja molemmista kokeista opettajat kauhisteli että vaikeimmat yokokeet aineistaan ikinä, mutta silti tuloksena itelle oli ruottista L ja enkusta E ;) Oon siis -14 ylioppilas ja nyt alkaa toinen vuosi yliopistossa (:

   Poista
 6. Minä ainakin lukisin biologiaa jos olisin sun ikänen,munkin haaveena on eläinlääkkis koska rakastan eläimiä ja eniten tietty hevosia.
  Kiva postaus:)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka en Tiia olekaan, niin kun näitä kommentteja lukee niin mulla oikeesti menee hermo kun kysytään just jotain ikää tai rotuu tai muuta niin helppoa, mikä löytyy ihan parilla painalluksella. Alhaalla lukee että lisätietoja Voitosta täältä, siinä on linkki, onko se niin vaikea lukea?? Ihan oikeesti, yrittäkää pienetkin.. Ole hyvä ja mene voitto sivulle katsomaan ikä tai kirjoita sukupostiin Voice Of Fortuna. Nykyaikana ollaan niin laiskoja että odotetaan vain vastausta valmiina pöytään. Anteeksi tämä, mutta ihan oikeesti.. argh..

   Poista
 8. Jos meet niinku lukee bilsaa vaikka avoimeen tai perus yliopistoon niin sun on tosi vaikee sitte päästä mihinkää jatko opiskeluun koska kai 90% paikoista on ensikertalaisille ja jos luet bilsaa niin oot "alanvaihtaja" ja heti vaikeempi päästä😬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhöpö! Avoin yliopisto ei ensikertalaiskiintiöön vaikuta millään muotoa. Eikä tuota kiintiötä vielä ole kun Vaasan yliopistossa, todennäköisesti on kyllä tulossa muihinkin. Ei kuitenkaan kannata siinä pelossa lähteä kieltäytymään opiskelupaikoista.

   Poista
  2. Eise kyllä ihan noin mene kun eka anonyymi sanoi, mutta tottahan se on, että nyt juuri ensi vuonna(?) otetaan se ensikertalaiskiintiö käytäntöön. Ja on vaikeampaa päästä, sitä ei opot osanneet kertoa, että kuinka paljon homma tulee vaikeutumaan. Mutta bilsa on siis sellainen vaihtoehto, että voisin sitä lukea siis ihan pysyvästi enkä vaan väliaikaisesti :)

   Poista
  3. Ainakin meillä helsingissä (myös ressun) lukiossa opot sanoo ettei kannata lähteä lukemaan jos tavote pyrkiä vielä muualle opiskelemaan:) ja ihan on käytössä jo täälläki

   Poista
  4. Ensikertalaiskiintiö koskee ensi hakuja. Tänä vuonna ei ollut vielä käytössä. Ei voi olla käytössä paikassa x ja olla olematta paikassa y vaan tulee voimaan kaikkialla samaan aikaan. Ja loppujen lopuksi, mieluummin opiskelemaan "huonompaa alaa" kuin tekemättä mitään.

   Etenkin, kun avoimen yliopiston kautta voi sisään päästä edelleen melko helposti, vaikka olisi biologian jo lukenut.

   Poista
 9. Pesetkö meikit heti koulun jälkeen pois josset menk illalla minnekkään vai vasta illalla suihkussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. riippuu päivästä, molempia tapoja käytän :)

   Poista
 10. Selailet varmaan itsekkin aika paljon blogeja ja siksi ajattelin kysyä: olisiko sinulla suositella sellaista blogia, joka käsittelisi muotia, kauneutta ja sisustusta? Kiitos jo etukäteen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika O on mun oma lemppari, myös Uinon blogissa olisi varmaan noita aiheita!

   Poista
 11. Tuli mieleen yhtäkkiä että minkä kokoinen teidän tontti on? :D osaatko arvioida hehtaareissa tai voitko kysyä joltain joka tietää, ihan mielenkiinnosta :D

  VastaaPoista
 12. miksi ihmeessä teet tähän blogiin postauksen joka ei liity hevosiin?:c olet kyllä selittänyt kaikenlaisia syitä tälle sun blogiin panostus jutulle, mutta sano nyt suoraan onko tämä nyt niinkö enää pelkkää alamäkeä. koska vaikka puhuit portaalien lopetuksesta ja kaikesta muusta et alat sit keskittyy vaa omaan blogiin.... miksi mun mielestä tää blogin laatu ei ainakaa oo parantunu yhtää ton päätöksen jälkeen... päinvastoin oikeestaan... käytätkö enää edes juurikaan kameraa hevosten parissa, kun postaukset sisältää pääsääntöisesti vaan muutaman kuvan ja nekin semmoisia jotka olet julkaissut jo muualla (eli on jo "nähty") tai puhelinkuvia.... mun mielipide on et sun blogis loisti ennen ja nyt tämä on iha suoraan sanottuna mun lukulistan tylsin blogi... sori et oon tätä mieltä, mutta voitko sanoo suoraan, nouseeks sun blogi tästä enää koskaa samalle tasolle tai edes "laadukkaalle" tasolle?:/ kyllästyttää tämmönen tylsässä blogissa roikkuminen kun ei yhtään tiedä mitä tuleman pitää... et saako täältä blogista enää laadukasta luettavaa ja katsetavaa... tän ulkoasunki piti olla väliaikanen, mutta siihen sekin sitte vissii jäi lopullisesti... ja kun näitä kommenttejakaan ei nyt enää paljoa tule, niin voisitko edes niihin ainoisiin vastata jotka tähän näkyville hyväksyt? en oikeen nää syytä miksi et voisi?:/...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi kun nämä kysymykset kysyttiin tämän blogin kysymyspostauksessa :) Mä en tiedä miten tämän blogin käy lähiaikoina, sillä Voiton saikkuilu hidastaa postaustahtia melkoisesti. mistä postilla kun hevosella ei edes ratsasteta? Nyt kun Pinja sai lääkäriltä terveen paperit niin voitaisi jotain kuvaillakkin pitkästä aikaa :)

   Ja kyllähän noita kommentteja on edelleen keskimäärin se 50/postaus, joten ei valitettavasti ole aikaa kaikkiin vastata :/ Kysymyksiin koiran kuitenkin vanhaan tyyliin toki vastailla!

   Poista
 13. nää kysymykset ja vastaukset ois kuulunu toisen blogis puolelle....

  VastaaPoista
 14. onks sun asenne hevosia kohtaan muuttunu jotenki negatiivisemmaksi? vaikutat niin kyllästyneeltä koko touhuun? :D: ihan vaa tällee noista sun kirjotetuista jutuista päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä oikein tiedä, ehkä vähän sen takia kun en ole päässyt moneen viikkoon edes ratsastamaan ja tekemään sitä mistä tykkään. Eiköhän se innostus sieltä palaa kun saa tehdä muutakin kun siivota lantaa ja kävelyttää heppaa...:)

   Poista
  2. Voi ei, pahamaineinen Pasari :D Kannattaa yrittää Apteekkariin sisälle, huomattavasti siistimpi mukavampi paikka ja sinne päästiin yleensä hyvin aina alle parikymppisinäkin. Löytyy myös hyvä tanssilattia ja musiikkia. Albaan ja Ilonaan ei sitten pääsekään niin helposti, mutta ne olis myös hyviä.

   Poista
 15. On aina vaan niin ihanaa lukea näitä!❤

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus! :) teetkö vielä bannereita/ luetko miten usein sähköpostiasi/ miten vastailet viesteihin? Laitoin joku aika sit sulle viestii bannerist

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.