Back to business

torstai 13. elokuuta 2015


Tai ainakin melkein back Hevonen ei nimittäin ole terve. Ravasin eilen ensimmäiset pätkät viikon kävelyn jälkeen ja jokainen askel mentiin lenkaten, kuten tänäänkin... Ei tainnut tavallinen piikitys antaa mitään vastetta ongelmaan. Ollaan yhteydessä lääkäriin ja katsotaan mitä tehdään jatkossa. Odotettavissa oli, että kipu ei välttämättä lähde annetulla hoidolla, sillä tuo vamma voi aiheuttaa myös ns. "luukipua". Onneksi on vielä keinoja jäljellä... Mutta kyllähän tuo harmittaa, kun ei tuntunut piikityksestä tuohon vammaan olevan yhtään apua ja hevonen on edelleen kipeä.

Silmäkään ei ole lähtenyt parantumaan kovin hyvin, kokeiltiin päivä ilman silmätippoja ja heti alkoi rähmä valua. Laittaminenkin alkaa nyt olla helpompaa, aluksi oli nimittäin melkoisen työn ja tuskan takana laittaa neljä kertaa päivässä silmään noita tippoja. Nykyään homma sujuu helpoiten, jos olen Voiton kanssa yksin. Otan päitsistä kiinni, avaan sormilla silmän ja laitan aineen sinne. Joskus homma sujuu noin helposti ja joskus sitten vähän joudutaan asiasta keskustelemaan.

Otsikko viittasi myös siihen, että koulut alkoivat nyt vihdoin. Mulla on tiukka jakso tulossa, ainoastaan vaikeita ja tärkeitä aineita, jonka lisäksi sitten ne bilsan kirjoituksen kuukauden päästä... Apua! Onko teillä jakaa mitään vinkkejä erityisesti bilsan kirjoituksiin valmistautumiseen?56 kommenttia

 1. Voi ei :( Toivottavasti Voitto saa apua ongelmaan . Harmi kun piikitys ei tehonnut :( Tsemppiä kouluun ja eritysiesti kirjoituksiin :)

  VastaaPoista
 2. Oih. Tsemppiä tosi paljon. Mulla on itellä usein silmätulehduksia ha ei meinaa millään loppua. Niinnounast noi valkeet kohdat ku jollain vereslihalla olis. No suosittelen et lukee 3 h päivä ja sit oikeesti miettii mitä sanat tarkottaa. Yms

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Oletko muuten hieman laihtunut? sori jos vähän tökerö kysymys, mutta pisti silmään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, 5kg oon, mutta näkyykö sellanen muka edes :D?

   Poista
  2. Joo! Mäkin huomasin heti!!

   Poista
  3. Miten muute kertoisin ku yks 14 vuotias tyttö laihtu kuukaudessa 5 kg ja oli jo ennen sitä tosi laiha ja näin sen eile juoksemassa montakoha kierrosta hölkkää ja näyttää siltä ku se ois vaa luuta ja nahkaa ku ei sillä oo ees lihaksia. Tiedän tämän tytön tallilta;)

   Poista
 4. Eikös bilsan kirjoituksissa ole lähes aina risteytystehtävä? Se kannattaa ainakin opetella varman päälle ;) Ja en tiedä miten nykyisin, mutta ainakin jokin perus lajintunnistus on ollut siellä helpompien tehtävien joukossa aika usein..? Määkin kirjotin muuten bilsan syksyllä, tein edeltävänä kesänä itsenäisesti yhden kurssin, joka olisi ollut vasta talvella edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo risteytykset onkin onneksi yksiä mun lemppareita!:)

   Poista
 5. Mä myös katsoin, että näytät laihtuneen :) Paljonko painat? Ihanat noi farkut, ovatko mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, 5kg oon laihtunut, mutta näkyykö sellanen muka edes :D? Ja ne on Bik bokista, itse en oikeen tosta matalavyötäröisestä mallista tykkää niin nää on ollu pari vuotta vaan kaapissa :/

   Poista
  2. Kyllähän se jo ennestään hoikalla näkyy, kuten sinulla :)

   Poista
 6. Lue ja opettele kaikki asiat kunnolla ja niin, että oikeasti ymmärrät ne ja osaat soveltaa. Sillä, että vaan muistaa bilsankirjat ulkoa ei tee ylppäreissä mitään. Täytyy todella ymmärtää mistä tekstissä on kyse. Ja ne pienimmät asiat joita et ikinä ajattelisi kysyttävän, opettele nekin, niitä kuitenkin kysytään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en kirjoitanut bilsaa ollenkaan, mutta yleisesti yokirjoituksiin sanoisin myös sen, että jos tulee aluksi sellainen tunne, että "apua en osaa vastata mihinkään" niin vaan rauhoittuu ja alkaa tekeen vaikka jotain käsitekarttaa tms. Kyllä ne asiat sieltä muistuu mieleen jos ne on oikeasti lukenut (:

   Poista
 7. Meidän tallilla on melkein kaikilla hepoilla silmä (t) turvoksissa ja rähmii. Todettiin valmentajan kanssa että syy tähän on varmasti se kun yhtäkkiä on lämmennyt enemmän ja kaikki on pölysempää ja ötököitä on enemmän, niin silmät reagoi siihen rajummin. Varsinkin jos on herkkä hevonen.
  Tsemppiä kovasti, noi ei ole ikinä helppoja juttuja!

  VastaaPoista
 8. Näkyy se laihtuminen, katsoin ihan samaa ekana! :D tsemppiä voitolle, toivottavasti poika tervehtyy ja pääsette pikkuhiljaa treenailemaan. Inhottavaa tuommoinen epävarmuus ja odottaminen :/ ja tsemppiä tiia opiskeluihin! Mulla alkaa parin viikon päästä koulu, tuntuu että vasta niistä kevään tenteistä selvisi ja nyt jo täytyis jaksaa alkaa pakertaa koulun parissa. Kesä meni ihan liian nopeesti!

  VastaaPoista
 9. Voi Voittoa, toivottavasti paranee pian! :)

  VastaaPoista
 10. Risteytystehtävä on lähes aina, ja ne kun osaa tulee helposti 6 pistettä! Muista ajatella asiat monelta eri kannalta ja kirjoita kaikkein pienimmätkin nippelitiedot ja yksityiskohdat, mitä muistat. Sensorit tykkää ;) bilsa on yks vaikeimpia aineita kirjottaa, mutta jos ajattelee asiat kokonaisuuksina ja pitää pään kylmänä siitä selviää. Nimimerkillä viime keväänä tuli M :-)

  VastaaPoista
 11. Oma vinkki bilsaan: älä lue vitoskurssia jos aikaa eioo. Luin itse siitä vaan soluhengityksen kunnolla ja muu jäi.. Onnee oli, syksyllä ei vitosesta juuri kysytty ja L sieltä tuli. Jos haluut kuitenkin lukee kaikki kurssit, niin karsi asioita ihan reippaalla kädellä. Kato mitä viimeksi kysyttiin, ja jätä ne asiat pois. Lue helpoimmat ns perusjutut ekana pois alta, kuten talvehtimistavat, dnan koostumus, proteiinisynteesi...

  VastaaPoista
 12. Miten ja miksi oot laihduttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä ei tullut herkuteltua ja syötyä niin paljoo, jonka lisäksi lenkkeilin.. Katotaan miten nyt käy kun koulu alkaa ja tarvitsee herkkuja piristämään opiskelu ja ruokailurytmi muuttuu muutenkin säännöllisemmäksi, jonka lisäksi lenkkeilyyn on vähemmä aikaa... En siis tarkoituksella ole laihduttanut :)!

   Poista
 13. muista ainakin olla salissa kirjoittamassa niin kauan kuin aikaa on. Jos oot tehnyt ja tarkistanut kokeen, ja sulla jää vielä aikaa, kannattaa vaikka vartti-puoli tuntia miettiä ihan muita asioita kuin koulujuttuja, ja sitten palata vielä kerran tarkistamaan ja täydentämään :)

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä voitolle! Ite alotin lukion tän viikon tiistaina ja vähä hirvittää ku jo nyt on tullu joka aineesta paljon lukemista ja tehtävää ja tuntuu että pitäis valita ne aineet mihin panostaa täysillä ja muut ottaa vähän rennommin... Vai miten sä oot tehny? Ja miten ekaan koeviikkoon kannattaa valmistautua? Anteeksi purkautumiseni mutta toki hyviäkin asioita on tullut, kuten tietynlainen vapaus peruskouluun verrattuna mikä on aika ihanaa!

  VastaaPoista
 15. Itse reaalissa vaan laskin, että montako sivua/päivä pitäis lukea että ehtii kahlaamaan alueen niin monta kertaa, kuin haluaa. Ja nimenomaan niin että lukee ajatuksella läpi ja yrittää sisäistää. Näin vältin vähän panikkia. :)

  VastaaPoista
 16. Meidän heppa sai tikun silmään viime jouluna ja silmä turpos kiinni joten mekin saatiin sitten silmätippoja laitella heposelle kolme kertaa päivässä ja alkuun oli kyllä semmosta tappelua, mutta aika nopeesti se alkoi siitä sitten sujumaan ja heppa antoi hyvin laittaa :)

  Tsempit voitolle, toivottavassti joku hoitokeino tepsii ja pääsisitte saikulta takaisin treeniin! :) meilläkin vaihteeks lavat jumissa ja toisessa etujalassa jonkinnäköstä revähdystä joten vähän molemmista jaloista epäpuhtautta tällä hetkellä, mutta eiköhän sekin tästä hieronnan avulla ala paranemaan :D

  VastaaPoista
 17. Oot niin nätti ja ihan paras!

  VastaaPoista
 18. Bilsan kirjotuksiin tarvii aika tarkkaa tietoa. Esim. matsassa pärjää vähän einiintarkoilla tiedoilla, mutta bilsassa vaaditaan aika täsmällistä ja perusteellista tietämistä. Kannattaa myös opetella termejä, että osaa käyttää niitä. Itse sain nimittäin opettajalta kommenttia just tosta tarkkuudesta (ja kirjoitinkin C:n)

  VastaaPoista
 19. Vinkkejä kirjoituksiin tai lähinnä just kun oot koetta tekemässä: risteytykset, käsitteiden selitykset (saa antaa esimerkkejä), lajitunnistukset, lyhyestä virsi kaunis ja vaan faktat peliin. Esseet, hahmottele ensin suttupaperille faktat mitä tiiät, sit arkipäivän ja muut sovellukset mitä tiiät, sensorit tosiaan arvostaa jos kirjoittaa muustakin kun mitä kirjassa sanotaan, ei tietenkään mitään puuta heinää mut jos oikeesti tietää jotain sovellutuksia kyseiselle asialle, esimerkiksi missä joku ilmiö näkyy luonnossa tms. Ja sit kirjotat ihan kaiken mitä tiiät, pikkujututkin ja alkeelliset asiat mut asiat mitä et tiiä tai oot epävarma niin jätä mielellään pois, virheellinen tieto on pahasta. Tsemppiä hurjasti, mut ei stressiä! :) näillä vinkeillä terveystiedosta L ja kemiasta M, bilsaa en kirjottanu mut luin ihmisbilsan pakollisten lisäks.

  VastaaPoista
 20. Voi että kun ne piikit ei auttanu Voiton ontumiseen:(Mutta kuten kirjotit on kyllä onneks muitakin keinoja!

  VastaaPoista
 21. Kipu voi lähteä MsM:llä mutta en ole varma, parantaako vamman. Oma heppa ontuu pahasti mutta msm:mmää syöttämällä aktiivisesti ei oo oollu 2vuotee mitää ongelmaa!

  VastaaPoista
 22. Vinkki kirjoituksiin: älä pelkästään lue ajatuksella (tai varsinkaan ilman), vaan kirjoita, piirrä tai muuten havainnollista asiat omalla tyylillä, sillä tavalla itse koitoksessa vastaukset muistuvat paremmin mieleen kuin pelkällä lukemisella!

  VastaaPoista
 23. Risteytyskaavio, solujen toiminta, DNA & RNA, ja kaikki käsitteet. Lisäks lukasta kirjat, monisteet ja yhteenvedot. Niil pitäs pärjätä aika pitkälle jos on ollu yhtää hereillä. Mikä kirjasarja? Meil on BIOS joita suosittelen lainaamaan kirjastosta jos löytyy. Paljon asiaa selkeästi, kuvia ja kaavioita.
  Itehä tosin maailman surkeimpana lukijana aattelin kerrata enkkua kattomalla netflixiä ja bilsasta ehkä kattomalla termit läpi.. äikkää, ruottia ja terkkaa en ees harkinnu lukevani ja iha kelpo kirjaimilla menee :D

  VastaaPoista
 24. Minkä merkkinen turvaliivi sulla on?

  VastaaPoista
 25. Okei tämä nyt ei liity millään muotoa tähän, mutta voisitko joskus koota päivän mittaan ns mydayn snäppiin sun mystoryyn?:) eli kuvailisit sinne lyhyitä videoita päivän mittaan ihan niinkun mydayssäkin:D

  VastaaPoista
 26. Voi voi Voittoa. Toivottavasti Vote nyt paranee pian.

  VastaaPoista
 27. Toivottavasti voitto paranee pian 😊 mutta vähän aiheesta poikkeavaan kysymykseen että minkä kokeiset hevosten karsinat pitää olla? Ja minkä kokeiset nuo teidän heppojen karsinat on? 😊

  VastaaPoista
 28. Mikä on Voiton oikea nimi?

  VastaaPoista
 29. Voitko tehä uuden videon miten tehdä bannerin Photoshopilla? Mul on se mut käyttö vielä vähän monimutkikasta..

  VastaaPoista
 30. Teetkö vielä bannereita?

  VastaaPoista
 31. Sori kun vastaan Tiian puolesta mutta sen nimi on Voice of fortuna
  :)

  VastaaPoista
 32. Luen kahta blogia; tätä ja Kaktun blogia, surullista että lähes samaan aikaan hevosenne alkoivat reistailemaan. Toivottavasti molemmat pääsette jatkamaan harrastusta hevostenne kanssa pian normaaliin tapaan!

  Äkkiä pari kysymystä jotka voi säästää vaikka kysynyspostausta varten:

  Haluaisitko joskus tulevaisuudessa itse lapsia? Entä poikaystäväsi?

  Oletteko Pinjan kanssa toistenne parhaat ystävät vai vain sisarukset?

  Onko äitisi tai isäsi olleet hevosihmisiä nuoresta lähtien?

  VastaaPoista
 33. Kun kysymyspostauksessa sanoit, ettei Voittoa myytäisi / vaihdettaisi uuteen, mikset ottaisi toista hevosta Voten rinnalle, kun tallinne on kuitenkin kolmepaikkainen? :) Siis mikäli Voitto ei enää kisa & treenikuntoon tulisi, toki ensisijainen toive on, että poitsu tulis taas täysiin voimiinsa...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua toista hevosta, ei riittäisi molempiin tarpeeksi aikaa. Ja eiköhän se toinen tulisi Pinjalle, jos jollekkin :)

   Poista
 34. Moikka Tiia! Olisko sulla (tai teillä lukijoilla) käytössä/tiedossa mitään hyvää ötökkä myrkkyä (joka tehoaisi itikoihin, mäkäräisiin, paarmoihin ja kärpäsiin?) löytyykö esim Hööksistä? Voin toki itsekin tehdä jos joku tietään jonkun toimivan ja hyvän ohjeen! Ollaan käytetty nyt Effol fly blocker ia mut ei auta ainakaan paarmoihi tai kärpäsiin...

  Ja tsemppiä Voten ja kirjoitusten kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://toimitus.blogitalli.fi/2015/07/hyonteiskarkoitteet-testissa.html#more

   Poista
 35. Käytättekö Voitolle sellaista itikkahuppua? :-) Meidän molemmilla hepoilla oli joku virus silmissä eikä se rähmiminen millään tahtonut loppua. Hankittiin huput ja hyvin on auttanut, kun ei mitkään kärpäset tai muu pääse ärsyttämään.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 36. Voi Voittoa! Paranemisia Voitolle!

  VastaaPoista
 37. Pidätkö voitolla ollenkaan ötökkähuppua tai auringolta suojaavaa huppua? Mun edesmenneellä hevosella todettiin jonkinlainen auringon valon yliherkkyys ja silmätippoja kokeiltiin mutta ei auttanut. Huppu auttoi kyllä, ja aina aurinkoisina päivinä pidettiin. :)

  VastaaPoista
 38. Voitolle lomaa siksi ajaksi että sun kirjotukset on syksyltä ohi :) ei tee varmaan pahaa kummallekkaan

  VastaaPoista
 39. Tehkää youtubekanvalle hevosvideoita eikä vaan noita vaateesittelyjä! =^)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.