Voi voi Voittoa...

perjantai 24. heinäkuuta 2015

 Harmittaa, mutta eniten huolestuttaa.

Edellisessä postauksessa iloitsin jo pahimman ontumisen katoamisesta. Voitto sai viettää vapaata varmuuden vuoksi kengittäjän käymisen jälkeisenä päivänä. No, vapaapäivän jälkeen ongelma oli palannut... Aloitin normaalisti ratsastuksen. Voitto nyökytti päätään vaivalloisesti, heitti painoa ulkojalalta vasemmassa kierroksessa pois ja huiski tyytymättömänä hännällään. En kiusannut sitä enempää, palattiin talliin parin ravikierroksen jälkeen kylmäämään jalkoja. Jaloissa ei vieläkään ollut mitään merkkejä turvotuksesta tai lämmöstä.

Kummallisintahan tässä on se, että Voitto ei oireillut yhtään silloin kun kengittäjä kävi... Miten se nyt sitten taas jatkuikin? Alkaa oikeasti jo huolestuttaa, että mikä voi olla vikana. Voitto ei ole koskaan oireillut noin, joten alkaa pelottaa onko siellä jotain ihan uutta ongelmaa vanhojen lisäksi.

Aloin tänään miettimään sitä, miksei Voitto oireillut kengittäjän käydessä. Aloitin silloin juoksuttamalla Voittoa ihan vain päitsillä vaatimatta mitään ja ratsastin vasta aikamme hölkyteltyä liinassa. Voisikohan vika olla jossain ylempänä, selässä, kaulassa, lihaksissa...


Tänään sitten juoksutin Voittoa, jotta näkisin miten se liikkuu maasta. Tosin ihan kunnolla sivuohjilla, suitsilla ja satulalla. Selkään liike tuntuu kyllä paljon pahemmalle. Voihan se toki olla, että se tänään liikkuikin paremmin, mitä esimerkiksi eilen. Latasin teillekin lyhyen pätkän, siitä näkee kuinka Voitto varoo ulkojalkaa ja ottaa välillä kummallisen askeleen. Tosi vaikea kuvailla nimittäin millä tavalla se on epäpuhdas, sillä ei se onnu samalla tavalla kun aikaisemin, vaan on tosi epämääräinen.

Huomenna koitan ratsastaa, jos Voitto on huono, otan sen liinan päähän ilman varusteita. Kuten kengittäjänkin kanssa ja katson miten se sitten liikkuu, jos oireilua ei silloin näy niin sitten vian voisi paikantaa jonnekkin muualle kun itse jalkaan. Tässä on nyt kaksi viikkoa aikaa testailla kotona, sillä vasta sitten saadaan (toivottavasti) varmuus viasta klinikalta.

 Varattiin klinikka Tampereelle, mutta lähin aika oli meidän vakkarilääkärille vasta noin kahden viikon päähän, joten nyt vaan sinnitellään kotona. Lääkäri käski liikutella sen mukaan mitä pystyy, sillä vika on helpompi paikantaa kun se on ns. päällä. Jos seisotan Voittoa kaksi viikkoa, niin vika tuskin tulee näkyviille sitten lääkärissä niin helposti. Jos Voitto on hyvä ratsastan vähän enemmän, josse on huono niin sitten en tietenkään kiusaa sitä, sillä vika on selvästi jo esillä.Kuten videosta huomaa, ei hevonen ainakaan kamalissa kivuissa voi olla, vaikka epäpuhtaasti liikkuukin ;) Toivotaan nyt kaikki kuitenkin parasta, ettei siellä olisi mitään vakava...

85 kommenttia

 1. Toivottavasti ei oo mitään vakanaa. D: Voimia!

  VastaaPoista
 2. Mitä tossa videon lopussa tapahtu? :D Hy postaus!

  VastaaPoista
 3. voi voittoa :( Toivottavasti ei ole mitään vakavaa!

  monajasanti.blogspot.com oisin tosi kiitollinen jos kävisit katsomassa blogini :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Toivottavasti Voitto paranee! Tai ehkä parempi että mitään ei olisi. Onhan voiton satula varmasti hyvänkokoinen? Vika vois olla selässä? Meidän polle ainakin ontuu jalkaa vaikka vika selässä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulan pitäisi olla ihan ok, että tuskin tuollaista reaktiota ainakaan yksin saa aikaan.

   Poista
 5. Voi ei, paranemisia voitolle!♥️ Toivotaan ettei ole mitään pahaa://

  VastaaPoista
 6. Mietin että oletko ajatellut headshaking-syndroomaa? Meillä kyseinen oire löytyi ep:nä ollelta hevoselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Headshaking -syndroomaan liittyy voimakasta pään hiluttelua/ravistelua, usein myös ihan tarhatessa/laiduntaessa/karsinassa, ja voimakkaimmin sitten ratsastaessa, joten en kyllä mitenkään usko että Voitolla headshaking olisi.

   Poista
  2. Ei olla ajateltu, sillä minusta kyllä todella kaukaa haettu, mitä nyt olen nähnyt headshaking hevosia.

   Poista
 7. Mulla oli joskus samantyyppinen tilanne,eli hevonen ontui oikeaa etujalkaa,mutta jalassa ei ollut mitään ns. oireita. Lopulta kutsuttiin Kraniosakraali terapeutti Pekka Kannus hoitamaan hevonen,ja selvisi,että selän leveä lihas ja lapa olivat niin jumissa,että aiheuttivat ontumisen. Hoidon jälkeen hevonen oli taas hyvä,mitä nyt pienen seisomisen jälkeen vähän jäykkä. :D

  VastaaPoista
 8. Kannattaa kylmätä myös etujalkaa ihan polvenkn korkeudelta sillä omalta ponilta meni koukistajajänne mikä on suunnilleen polven kohdalla vähän enemmän sisäpuolella. Mun ponilla oli 10% kuluma siellä eikä enä koskaan päästä kisakentille:( Siinä tuli opittua kantapään kautta, että vain vuohisen ja sen polven alapuolella olevien jänteiden kylmääminen ei aina riitä. En tarkoita että Voitolla olisi tälläinen vaiva enkä halua pelotellakkaan enkä toki ole mikään asiantuntijakaan, mutta tuli vaan mieleen... Mutta toivottavasti teillä on parempi tuuri kuin meillä!;)

  VastaaPoista
 9. Auts, aika kurjalta näyttää omaan silmään. Tässä sen muistaa taas, kuinka hevoseton on huoleton. Omasta kun jouduin luopumaan, niin suretti. Mutta kyllä myös samalla laski stressitasot ainakin puolella. Tsemppiä kovasti teille ja toivottavasti homma selviää ilman ongelmia!

  VastaaPoista
 10. Mäkin luulen että teidän kannattaisi varata hieroja-aika Voitolle, hyvin voi olla jotakin lihasjumeja. Ja jos kyse onkin "vain" lihasjumista, niin ainakin se olisi helppo juttu parantaa.

  Miksette muuten vie Voittoa sinne Savon eläinsairaalaan? Onko Tampereella jotenkin paremmat laitteet tai lääkärit? Kuulostaa hurjalta että niin kauas pitää lääkäriin lähteä kun lähempänäkin olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siellä on aikaisemminkin hoidettu Voiton jalkavaivoja ja sattuu olemaan vaikka sama lääkäri, niin eikö se kannata sinne viedä kun tuntevat hevosen ja sen sairaushistorian jo entuudestaan?

   Poista
 11. Ulkojalka näyttää hitaalta ja ravi töksivän.. aika jännää että mitään ei löydy suoraan. Voisipa hevoset puhua ku niillä on jokin.. voin kysyy serkultani mikä olis vialla ku se on joku hevos erikois ihme läkäri.. mutta voisko se olla just se kavio mustelma.. tai sit onko voitto lyöny jalkansa johonkin laitsalla tai kaatunu jos hepuloinu tms.. mutta toivottavasti selvii mikä on vaivana.. ja tsemppiä sulle ja voitolle.

  VastaaPoista
 12. Meillä on sama ongelma hevoseni kanssa. Käynti on ihan ok, mutta heti ravissa varoo toista jalkaansa. El kävi taivuttelemassa ja polvihan siinä reagoi. Ensiviikolla klinikalle kuvauksiin :/ Vähän jänskättää kisahevonen kyseessä. Toivottavasti epäpuhtauteen löytyy syy ja paranemisia ! :)

  VastaaPoista
 13. Käytätkö poskipunaa?

  VastaaPoista
 14. Toivotaan että ei ole mitään vakavaa :(

  VastaaPoista
 15. Voi kun kurja juttu! :( Mutta toivotaan vaan parasta. ♥ Epätoivossa on ikävä elää...

  VastaaPoista
 16. Voisiko olla revähdys? Mun hevosen oli vähän aikaa sitten reväyttänyt lapansa liukastuessaan laitumella. Juurikin samalla tavalla heitti painoa pois, mutta vaan etujalasta. Hoitona oli linimenttiä ja arnikaa, niiden avulla hevonen oli n. kuukauden saikulla/kevyellä. Toivottavasti selviää mikä Voitolla on! :(

  VastaaPoista
 17. Voi ei toivottavasti ei ole mitään vakavaa.

  VastaaPoista
 18. Mun hepalla oli sama.Se alko heti kengityksen jälkeen ontumaan.Sit ajateltiin kokeilla pohjallisia ja se autto vähän,mut ei tarpeeks eli linkutti vieläkin vähän.Mut sit kokeiltiin hierojaa ja autto ihan sairaan hyvin.Ku sillä oli oikeanpuolen lapa jumissa.Ku sillon kun se vielä ontu niin käynti oli ainut askellaji missä ei ontunut.😉

  VastaaPoista
 19. Olisikohan vika kintereessä

  VastaaPoista
 20. Ikävän näköistä kyllä :(! Eikös kyse voi olla myös jostain nivelvaivasta, nehän ei turvottele yleensä...

  VastaaPoista
 21. Tiia. Kun hyppäät estettä hevosella niin sun pitää olla kevyessäistunnassa esteellä JA MYÖS esteen JÄLKEEN, niin hevosen on helpompi mennä :) Kun katsoin juuri yhtä valmennusvideotasi niin huomasin että nousit kevyeeseenistuntaan hyvin mutta et jatka sitä esteen jälkeen vaan tömähdät satulaan. Se ei tunnu Voitosta mukavalta ;) Tiedän että osaat sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiallahan tosiaan on valmentaja, joka kyllä osaa hommansa. En usko että tarvii anonyymeiltä mitää neuvoja

   Poista
  2. No joo siis mä vaan sanoin!

   Poista
  3. no ei kyllä tosiaankaan isommilla esteillä hilluta esteistunnassa muutakuin pitkillä etäisyyksillä. tosin tiia ei kamalan isoja mene, mutta pieniä (80 cm) voi ihan hyvin hypätä esteistunnassa mutta isommilla se on huono juttu. hevosta täytyy esteiden välissä ratsastaa AIVAN KUTEN SILEÄLLÄ, harvemmin se onnistuu kun et istu satulassa. että tiia tekee ihan oikein, pitkät välit (esim este lävistäjän alussa ja seuraava pitkällä sivulla on ihan ok hypätä) samoin kuumilla hevosilla jotka eivät kestä satulaan istumista vaan ampuvat liikaa esteelle. että tiedot haltuun ennen kuin pädet. tämä näin suomessa ja ulkomailla 130-luokkia hypänneen näppikseltä :)

   sitäpaitse tiialla on valmennus jo ihan ilman sinuakin kunnossa.

   Poista
  4. Jaa. Minusta meno ei näyttänyt kovin hyvältä..

   Poista
 22. Voi Voittoa:( Toivotaan ettei ole mitään, mutta Voitto näyttää vähän jäykältä muualtakin? En tidä onko se alkuun aina jäykkä vai mitä, mtta voi ihan hyvin olla lihakset jumissa. Oma heppa ei ainakaan liikkunut niin kuin yleensä kun oli jumissa lihakset.

  VastaaPoista
 23. Meillä oli kerran poni epäpuhdas juuri samalla tavalla, käytettiin klinikalla, annettiin lomailla, hierotettiin, tehtiin vaikka ja mitä, eikä mitään löytynyt. Lopuksi kokeiltiin vielä osteopaattia, ja johan loppui epäpuhtaus kuin seinään eikä ole takaisin tullut, tästä aikaa kohta kaksi vuotta. Tsemppiä etsintöihin, toivottavasti ei mitään vakavaa!

  VastaaPoista
 24. Voi että!Toivottavasti ei ois mitään pahempaa!Voisko olla niin että sillä on joku revähdys tai lapa jumissa?Paranemisia Voitolle!♥

  VastaaPoista
 25. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa! Toi videon loppu on vaan niin ihana ❤❤ Ei näytä hirveästi vaivat Voittoa haitata kun jaksaa riehua ja pukitella:)❤ Paranemisia Voitolle❤

  VastaaPoista
 26. Täällä on hevonen joka oireili tällä lailla myöskin. Meillä on ratsuja ja ravureita kotona, ravureista johtuen meillä ei ensi siaisesti piikitellä hevosia. Meillä auttoi kun käytiin Pursiaisen Tuulalla hoidattamassa tämä hevonen. Tuula löysi hevoselta vanhoja revähtymiä jotka ei ole oireilleet koskaan ennen mutta jostain syystä ne rupesiva vasta vuosien päästä oirelemaan. Parempaan hevosten hierojaa en tiedäkkään kuin Tuulan. Suosittelen.

  VastaaPoista
 27. Onko kengitys kohdallaan? Voisi siitäkin johtua tuo epäpuhtaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi olevan jos kengittäjä kerran on käynyt katsomassa :)

   Poista
 28. Tos lopushan se lähti pukkilaukkaa XDD

  VastaaPoista
 29. Itse koen sen hevosen kiusaamisena, jos se selvästi kipeänä laitatetaan sivuohjat päällä juoksemaan ympyrää. Ei tullut mieleen katsoa liikettä ilman kiristäviä ja kinnaavia apuohjia? Tai laittaa ne niin löysälle, ettei hevosen olisi pakko mennän noin syvässä muodossa? Mutta toivottavasti klinikalla löytyy vain joku pieni vika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nuo oo ees kireellä, löysänähän ne tuossa roikkuu. Mitä olen videoista huomannut, voitto liikkuu melkeimpä aina noin. Suosittelisin hierojaa koska vika voi olla esim jossain jumitilassa olevassa lihaksessa, en tietenkään ole mikään ekspertti mutta ehdotan vain :) Toivottavasti vika löytyy, jaksamisia kaikille :)

   Poista
 30. Itse veikkaan revähdystä ja/tai lihasjumia :)

  VastaaPoista
 31. Kuulostaa ihan alkavalta kaviokuumeelta. Meidän hepalla oli aivan samat oireet, ja kaviokuume todettiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta nyt on tosiaankin kovat sokeripiyoisuudet ruohossa.a ja voitto ei ole ollut 24/7 ulkona ja voitto viettää vähän aikaa laitsalla. Ja sori kun bastasin tiian puolesta.

   Poista
 32. Pakko kyllä sanoa, että olet mielettömän hyvä tekemää videoita ja bloggaamaan! ! Et matki ketään ja olet aito. Tekstit ovat laadukkaita ja ajatuksella kirjoitettuja , Ja videot laadukkaita niin sisällöltään kuin kuvauksellisestikin. ( voiko noin edes sano.:D)?? Aina on hyvä mieli katsoessa teidän videoita :)
  Jaksat nähdä paljon vaivaa meidän lukioiden tähden , ja silti saat inhottavaakin palautetta . Osaat kuitenkin reagoida palautteeseen hyvin :) olet myös realistinen etkä kaunistele asioita, tai kehuskele . Blogia on siksi mukava lukea, eikä tarvitse ihmetellä mistä suuret lukiamäärät ja suosio johtuvat. Kyllä olet jokaisen lukijan ja tykkäyksen ansainnut!! Jaksamista Voiton vaikeuksien keskellä ja hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
 33. Vähän töpöttää toi takapää, on musta ainakin selvästi kipee. Ite ainakin epäilisin jotain lihas peräistä, hierojaa?

  VastaaPoista
 34. Voi Voittoo😑 toivottavasti ei mitään vakavaa 😳😩 pelästyin muuten iha sairaasti tossa videon lopussa 😂🐎

  VastaaPoista
 35. Paranemisia Voitolle! <3 Minkä merkkinen toi sun turvaliivi muuten on?

  VastaaPoista
 36. Oletko ajatellut, että tuo riehumiskohtaus voi ja todennäköisesti liittyykin kipuun?

  VastaaPoista
 37. No juu, eihän se nyt kovin kipeä varmaan ole kun tollaisen spurtin jaksoi ottaa!! Voihan se olla selässä joku jumi tai muu, mikä näkyy sitten epäpuhtautena ja ratsastaessa etenkin voimakkaammin kun on enemmän kuin satula painona selässä! Kannattaa siis varmaan selkääkin tutkailla! :D
  T
  oivotaan että ell löytäisi nyt sitten jotain vikaa, hyvää tai huonoa, ettei epätietoisena tarvitsisi elellä... :/

  VastaaPoista
 38. Tuntuuko jalassa pulssi? Onko voitto ollut tavallista enemmän laitumessa? Meidän kaviokuumeinen liikkuu sairastuessaan samalla tavalla....

  VastaaPoista
 39. mitä kokoa se sinun spooksin tummansininen kevyttoppatakki on?? kiva jos vastaisit ! :) olen kysynyt aikaisemmin mutta en saannut vastausta! :)

  VastaaPoista
 40. Vasen takane on tosi jäykkä :(

  VastaaPoista
 41. Miten kävelee/ravaa kovalla pohjalla? Entä kääntyessä molempiin suuntiin?

  VastaaPoista
 42. Vois olla oikeasti hyvä soittaa hieroja paikalle kattomaan. :) Varsinkin kun tässä o nyt se pari viikkoa aikaa sinne klinikalle.

  VastaaPoista
 43. Näytti jotenkin sille että selässä on jumi, kun liikku tosi peniä askelia ja ei ottanut takajaloilla lainkaan alle. Muutenkin olisi hyvä hierotuttaa hevosia/poneja, ei siitä mitään haittaa ole. Toki kallista, mutta mielummin maksaa hevosen hyvinvoinnista kuin el laskuista.

  VastaaPoista
 44. Ensinnäkin haluan kiittää, että kehtaat/uskallat kirjoittaa ja laittaa videon, kun hevoselle ilmaantuu jotain tämmöistä. Nää on todella opettavaista myös muillekin (Toki ikävää, että heppa ei ole täysin kunnossa :()

  Itse veikkaan, että vika olisi vtj kintereessä? Toki vähän vaikea arvioida tuosta, kun ei ole vielä semmoista silmää näille, että noin lyhyestä videosta pystyis tekemään kattavan analyysin :D. Kun Sanna sanoi vähän aikaa sitten takajalassa olevan jotain "muljuamista" niin sanoiko, että kummassa?

  VastaaPoista
 45. Voi harmi :( Toivottavasti ei mitään vakavaa ole . Sanoit muuten jossain tallinesittelyvideossa, että teidän juoma- ja ruokakupit on laskettu jonkun kaavan mukaan, muistaisitko mistä sen löytäisi? :) Myös kysyisin, että mikä traileri teillä on?

  VastaaPoista
 46. Selkä kai jumissa. Nytten lähiaikoina en ole seurannut blogiasi, mutta yksi vaihtoehto jumiin on se, miten heppaa ratsastat. Että aika jäykkä muoto Voitolla. Voisit hierotuttaa ja sitten ratsastaa paljon rennommin.

  VastaaPoista
 47. Voi harmi! Takaosa näyttää kyllä vähän tökkivältä ja ajoittain "tyhjältä". Ensimmäisenä tulee jokin niveliin liittyvä vaiva mieleen. Toisaalta voisi olla lihasjumi/revähdyskin jossain rangan oikealla puolella, koska heittää jalkaa vähän tuollai nykivästi, ikään kuin siellä olisi joku paikka vähän saanut osumaa. Mun hevoseni käyttäytyy ainakin pelkkien jumienkin takia hieman samaan tyyliin. Eihän jalka ole kumminkaan puristusarka tai turvottele? Tsemppiä paranteluun!

  VastaaPoista
 48. Mun mielestä on sinällään naurettavaa että täällä ihmiset, joilla ei ole eläinlääkärin koulutusta tai välttämättä edes mitään mittavaa kokemusta hevosista, jakelevat diagnoosejaan. Ja sitten vielä syyllistävät Tiiaa siitä, että hän on katsonut, miten hevonen liikkuu?

  VastaaPoista
 49. Ei liity postaukseen, eikä tämä kauheasti haittaa mutta teidän yt kanavallanne siin kuvas lukee bonbonponi vielä eikä bonbonpinja;) Toivottavasti ei ole mitn pahaa, paranemisia voitolle!:(

  VastaaPoista
 50. Minun kinnerpattinen alkoi oireilemaan vähän samaan tyyliin. Tsemiä! Toivottavasti syy selviää! :)

  VastaaPoista
 51. kinnerpatti kävi itselläkin mielessä, mutta ehkä se on vain lihasjuttu. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 52. Miten tää on mahollista? Meillä aivan sama asia käyty klinikalla 2-kertaa ja yhtenä päivänä heppa täysin terve ja toisena kolmi-jalkainen. Heppa ollut kohta kuukauden saikulla eikä mitään vika vieläkään löytynyt! Toivottavasti Voiton ontumisen syy selviää!

  VastaaPoista
 53. Ootteko tutkinu sen epämääräisen jalan ristikkäistä jalkaa? Mulla kerran poni ontui oikeaa etujalkaa ja vika löytyi sitte vasemmasta takajalasta.
  Nää on aina vaikeita jos ei oo mitään ulkoisia oireita, ku ontuminen voi johtua niin monesta asiasta. Tsempit teille toivottavasti löydätte syyn! :)

  VastaaPoista
 54. Ihan kokemuksestakin voin kertoo et kannattaa kuvata hevosen liikkumista vaikka muutamana päivänä videolle nii ell pystyis sit videolta katsomaan jos klinikalle heppa ei onnukaan :). Toivottavasti ei kuitenkaan löydy mitään vakavempaa ja pystyisitte jatkamaan treenejä normaalisti :)

  VastaaPoista
 55. kokeile arkooko ristiä, näyttää jostain ylempää tosi jäykältä joka heijastuu takasiin, tai takaset kipeät. mutta nämä siis minun silmään toki! :)

  VastaaPoista
 56. Leikkimättä lääkäriä ehdotan sitä teidänkin epäilemää paisetta. Sitä on nyt tänä kesänä ollut ns. liikkeellä: kun koko ajan sataa, pohjat on märkiä, niin kavioissa säteetkin pehmenee. Hepan ei tartte kun osua/astua pikku kiven päälle niin paisehan se sieltä tulee. Toivottavasti kyse on siis vain siitä eikä mistään muusta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kenkityäjä epäili mutta ei löytänyt paisetta. Ja löytyi tumma kohta. Mutta nyt on ollu niin paljon kaikkia vaivoja hepoila liikkeellä.. mut voitto menee klinikalle ni sit toivotgavasti tiedetään.

   Poista
 57. Hieroja kylään? Lavan revähdys tms. voisi aiheuttaa

  VastaaPoista
 58. Oletko koittanut alkuverkaksi laukata hyvällä tuntumalla kevyessä istunnassa? Yhtä ponia mitä ratsastan niin oli ihan sama tilanne ja tus oli heti ensimmäinen mitä koitin ja auttoi heti! Kun vain osaisin selittää missä kohtaa selkää hieroin arnikan kanssa.. Melkein pyllyn päältä sammoiset kaksi "lihasta" en ole ihan varma kun siitä hieroi niin poni kyllä tykkäs, anteeks kun en osaa selittää, mutta kuitenkin koko selkää melkeimpä. Myös sään alapuolelta koko jalkaan asti arnikaa tai tms kylmää. Näin ainakin se poni parani!

  VastaaPoista
 59. Kipeen oloinen. Takaa ylhäältä erityisesti. Vie ihmeessä Tuulalle Kangasalle. Tuo selittää niitä tökkimisiäkin. Ja pyydä vaikka Susanna tms asap.
  Sillä voisi olla vanha selkälihasrepeämä, joka alkanut oireilemaan. Tätä ei tarte julkaista. On vaan sinulle.

  VastaaPoista
 60. Moikka Tiia! Mun hevosella oli just saman näköinen liike kuin Voitolla ja se oireili pitkään ja oli välillä taas ihan oireeton ja hyvä mutta sitten loppujen lopuksi kun se meni pahaksi oli hevonen jalaton... Klinikalla todettiin kavionivelen tulehdus ja sitä sitten piikiteltiin monta kertaa ja nyt on taas kisakäytössä! Voi olla että joskus uudelleen vielä joudutaan piikittämäån kun noilla tapana uusiutua.... Tsemppiä teille ja klinikallahan se sitten selviää!

  VastaaPoista
 61. Voitto pudottaa lautasta:0 voisko vika olla vuohisnivelessä.

  VastaaPoista
 62. Tuo kuulostaa samalta kun meiän nyt 7w tamman viime kesänen ontuminen. Muutaman vapaa päivän jälkeen hyvä, muuten ep. Sillä oli sädeluu murtunu 😣 Toivottavasti ei ole se, mutta jos mitään muuta ei ilmene niin se kannattaa tutkia! Toivottavasti vika löytyy eikä oo vakava ❤

  VastaaPoista
 63. Minun shettikselläni oli sama ongelma. Kysyin eläinlääkäriltä neuvon, että joudun laittamaan 3 kertaa viikossa sen selkään jonkinlaista "geeliä". Se auttoi. Toivottavasti tästä oli apua..

  VastaaPoista
 64. Tsemppiä Voitolle! Toivottavasti ei ole mitään vakavaa.

  VastaaPoista
 65. Tsemppiä Voitolle! Toivottavasti ei oli mitään vakavaa.

  VastaaPoista
 66. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 67. Mun hepalla on ollut hankosidevaurio jo kaks kertaa. Se tulee jos on liian pehmeä kenttä, tai että hevonen on loukannut sen. Ekan kerran mun hepalle se tuli liian pehmeästä kentästä ja toisella kertaa se tuli puokkoluunreaktion yhteydessä. Se vaatii todella pitkän kuntoutuksen. Riippuu tietty et kuinka paha se on. Sen pahuus sanotaan prosentteina ja se uusiutuu tosi helposti. Mun hepalla ekalla kerralla se oli 10% ja seuraavalla kerralla joku 25% eli ekalla kerralla ei ollut niiin paha ja riitti puolen vuoden kuntoutus ja sen jälkeen pysty menemään täysin normaalisti, mutta toisella kerralla oli 1vuoden kuntoutus ja ei voi hypätä 80cm korkeempaa, muuten voi mennä normisti, mutta ei pehmeällä alustalla. Toii voiton ontuminen on vähän saman tapaista. Ronillakin pää nytkytti ja oikea etujalka ontu. Ekalla kerralla se ontu todella pahasti ja parin päivän päästä se oli parempi, mutta se johtu siitä että se kova kipu oli mennyt jo ohi. Huolellista kylmäystä vaan noin 15min ja ei saa hirveesti olla lepo päiviä, sillä muuten se arpeutuu ja sitten hevosella ei voi tehä enää juuri mitään, mutta tsemppiä voitolle, toivottavasti sillä ei ole tätä.

  VastaaPoista
 68. voitko tehdä viseon jossa esittelet sun ratsastus varusteet esim:saappaat ja housut yms...

  VastaaPoista
 69. Niveltulehdusta veikkaan minä eli joko kintereessä/kintereissä tai muualla. Onko tämän kintereitä kuvattu ikinä?

  VastaaPoista
 70. Voi harmi!👎 Vaikka itse olen vasta pieni tyttö(11vuotta) niin huomasin myös videossa muten voitan jalka meni :( Se ei mukavalta näyttänyt. Toivottavasti voitto paranee;( harmi jos ette pääse enään kisaamaan😭
  ❤️:lla peppiinajaponit

  VastaaPoista
 71. Toivottavasti voitto tluee kuntoon ja pääsette kisaamaan. Hyvä postaus!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.