Maastoilua kaverin kanssa

torstai 30. heinäkuuta 2015


Pinjan ollessa poissa pelistä, ei olla oikein päästy käymään kunnolla maastossa. Pari kertaa olen käynyt yksin yhdellä hevosella, mutta onhan se niin ratsastajalle kun ratsullekkin kivempaa kun on seuraa! Kaverini Henna tulikin meille yhtenä päivänä ratsastamaan ja auttelemaan muutenkin talliaskareissa.

Pinjakin lähti maastokävelylle kuvaajaksi. Katsotaan saadaanko pian ihan kunnollisia ratsastuskuviakin, sillä nyt Pinja voi kuvata vain pienellä ja kevyellä Olympuksella, joka ei ole ihan parhaimmillaan ratsastuskuvien otossa. Tosin eipä meidän menossa paljoo kuvattavaa olekkaan, sillä Voitto on ollut nyt koko ajan aika huono. Parina päivänä se on liikkunut hyvin, jolloin olen sitten mennyt kaikki askellajit läpi, mutta muuten on lähinnä köpötelty. Klinikka-aika on tulevalla viikolla ja alkaa kyllä pikkuhiljaa jännittämään. On ollut pakko jo valmistautua vähän pahimpaankin, siihen että sieltä löytyy jotain kunnon treeniä haittavaa... Mutta toivotaan nyt, että meillä olisi vielä mahdollisuus tulevaisuudessakin hyppiä ja treenata ahkerasti!


 Meillä on kyllä maailman huonoin tuuri maastojen suhteen. Ensin ihan loistavasta maastoilutiestämme kunnostettiin kunnollinen (ja kova) tie, siellä ei siis voi enää kun kävellä. Tien varresta kuitenkin löytyy hyviä kävelypolkuja, mutta nyt viimeinenkin on joutunut harvennushakkuun uhriksi... Täytyy katsoa, kun metsäkoneet lähtevät, että pystyykö siellä enää käymään, jos ei niin sitten pitääkin metsästää joku vastaava polku jostain. Epätasaisella metsäpolukka käveleminen tekee nimittäin niin hyvää hevosen kropalle!

Lähdettiin nytkin sitten meidän kotitielle. Nurmireunoilla pystyttiin ottamaan onneksi pari ravipätkää, mutta muuten liikuttiin kävellen kovan pohjan vuoksi. Tosin en Voitolla olisi muutenkaan mitään revittelymaastoa uskaltanut lähteä puolikuntoisena tekemään. Oli kyllä mukavan rentouttavaa kävellä kauniissa maisemissa, nuo rypsipellot on vaan niin nättejä, ja jutskailla kaverin kanssa. Tosin loppumatka saatiin jännittää alkaako satamaan vai ei, sillä taivaalle nousi järkyttävän musta pilvi.. Ajotus oli kuitenkin täydellinen, sillä sadepisaroita alkoi harvakseltaan tipahdella vasta sitten kun talli jo näkyi!

Voitto on ollut ontumisesta huolimatta oma iloinen itsensä, joten kamalan kovissa tuskissa se ei ole, vaikka hevoset toki viimeiseen asti kipuuan peittävätkin. Maastossakin se oli normaalia reippaampi ja tähyili maisemia korvat pystyssä koko matkan!52 kommenttia

 1. Meillä on aina ennen ollut ihan parhaat maastot täällä, mutta nyt jokapaikkaan rakennetaan taloja -.- ja golf-kenttäkin on kai tulossa, ja ihan kaikille pelloille ja poluille. Se tarkoittaa myös sitä, että jokaisesta hiekkatiestä tulee asfalttia ja jokapaikassa autoja ja ihmisiä. Onneksi tämä ei ole ihan just nyt ajankohtaista.
  Tällä hetkellä toisena ongelmana meillä on naapurilaitumien hevoset itserakkaine omistajineen ja vaarallisine touhuineen. Itselleni ei ole sattunut mitään, mutta mm. yksi tapaus oli sellainen, että tallikaverini oli lämppärinsä kanssa maastoilemassa hiekkatiellä (käyntiä), kun yksi naapurilaitumen ratsukko karautti täysiä laukkaa viereiseltä pellolta ohi. Toinen tallikaverini oli pollellaan läheisellä ratsastusniityllä treenaamassa, kun samainen ratsukko saapui puskasta ravilla samalle niitylle ilman mitään varoitusta. Ja mitäs nämä hevoset yleensä ovat tällaisesta mieltä... Kukaan ei ole vielä loukannut sentään.

  Onnea maastojen etsintään! :)
  / withprinssi.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiva kun Pinja voi jo kuvailla! :)
  Meidän ihanat maastot on säilynyt❤
  Kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti ei oo mitään vakavaa... Jaksamisia! Ja jos ei enään voi hypellä ja treenata samalla tavalla niin onhan teillä kolmas karsina. Jos vaikka saisitte Pinjan kanssa uuden hyppy hepan. Tietenkin kuitenkin toivotaan, että Voitolla ei ole mitään vakavaa. :)

  VastaaPoista
 4. Miten the inspiration gallerysta saa blogiin taustan? En ymmärrä miten saan sen D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä vaan tallentaa galleriasta :D

   Poista
  2. Mulla näkyy vaan pikkukuvina ja sitte heittäö jonnekki sääntöihi D:

   Poista
  3. Minulla oli sama ongelma, mutta tiedosto piti jotenkin ehkä purkaa tms. En todellakaan tiedä mitä tein, mutta loppuen lopuksi sain kuin sainkin taustan blogiini :D

   Poista
 5. Ettekö koskaa maastoile ihan ilman sitä että joku on ottamassa kuvia? Eikö olisi rennonpaa mennä välillä sillai että aina ei tarvitse kameralle poseerata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mistä sä tän keksit :d? Koska yleensä just maastossa ei ikinä oo kuvaajaa ja eise kameraan poseraaminen mitään häiritse :)

   Poista
  2. Meillä on ihan mahtavat maastot ja tosi paljon metsää
   Voi ei jos teiltä menee maastotD:

   Poista
 6. Mitä luulet että Voitolla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kun tietäisi, jospa vanha vamma vaan oireilisi, sen kun voi hoitaa piikittämällä!

   Poista
 7. Itseni mielestä on kyllä paljon mukavampi maastoilla yksin, kuin kaverin kanssa :)

  VastaaPoista
 8. Millä/miten rajat ig kuvat samankokoisiksi valkoisilla reunoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. After light -sovelluksessa teen mä ainakin reunat :)!

   Poista
 9. Meillä on pakko olla hyvät maastot koska meil on ravureita, joten yks metsätie on kun luotu meille. Ja siin on hyvä revittää kärryjen peräs ponilla; ) toivotaan et tein maastot ees joten kuten säilyis :)

  VastaaPoista
 10. Pidättekö aina hevosilla kenkiä? Pelkääkö teidä hepat metsäkoneita, jos lenkille voi mennä vasta sitten kun ne ovat lähteneet? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään aina ja eihän nyt metsätyömaalla tietenkään saa ratsastaa, mieti miten vaarallista!

   Poista
 11. Voisiko joku muu jatkaa blogitallin pyörittämistä?

  VastaaPoista
 12. onko sulla mitään postausta missä kerrot tosta sun tipperary liivistäs? ja muuten ihan uteliaisuudesta kysyn että mitä kokoa toi sun liivi on kun ajattelen että oon varmaan suht saman kokoinen sun kanssa ja nyt olis hankkeilla tollanen liivi. Ei siis tarvitse sanoa mutta kysyin vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain postauksessa mainitsen siitä, mutta pitäisi varmaan kirjotella ihan oma postaus kun monia kiinnostaa!

   Poista
 13. Onko Sini kilpaillut virallisissa kisoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, jos harjotuskisat lasketaan virallisiksi :D?

   Poista
 14. Onko instagram tilisi enää ollenkaan hevosaiheinen, kun sinne tulee enemmänkin kuvia sinun bileistäsi ja frendeistä? Viimeisin hevoskuva on tainnut tulla 5vk sitten. Ei siinä siis mitään, jos et niitä laita, mutta ihmettelen vaan kun nimesi kuitenkin on TIIAVOITTO :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut oikein instagramkelpoisia hevoskuvia nyt, joten siksi siellä ei niitä ole ollut. Ja mä saan varmaan ihan itse päättää minkä nimen laitan, eikä sen tarvi mitenkään liittyä tilin sisältöön..:)

   Poista
 15. mikä on parasta olla 18? Onko omasta autosta paljon hyötyä? Kiva jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma auto ja kortti! Ihan ehdottomasti parasta ainakin näin maalla asuvana.

   Poista
 16. Muistelisin, että ratsastuskoululla, jossa ennen kävin oli samanlainen hevonen - ontui ja ei ontunut. Sillä oli kans silleen, että jalat piti kylmätä aina ratsastuksen jälkeen. Sitten kokeiltiin ilman kenkiä ratsastaa - ja vaiva katosi. Tietenkään hypellä sillä ei voi enää aktiivisesti, mutta nykyään se astuu tosi puhtaasti. :) Tsemppiä Voiton suhteen! ❤

  VastaaPoista
 17. Kiva postaus :) Aattelin vaan kysyy et ootteko tulos kuninkuusraveihin joensuuhun? Ette varmaan :D mut nii.

  VastaaPoista
 18. Kivoja kuvia! :)
  Mun on pakko sanoa, että oon katsonut teidän vanhoja videopostauksia ties kuinka monta kertaa. Mä harvoin jaksan mitään mydayta/videpostauksia kauheasti katsella, mutta teidän tekemät videpostaukset on sika hyviä (sekä erittäin harvoin kommentoin muiden blogeihin, mutta tää oli oikeasti pakko mainita)! Ne on niin aitoja, te ette kuvaa mitään hienoja maisemapätkiä sinne väliin. Mä henkilökohtaisesti tykkään just teidän tekemistä videoista, missä ei kuvata pelkästään itseään vaan kuvaatte siinä ympäristöä ja selitätte siellä kameran takana asianne. :D Olen aina ihan innoissani kun nään, että teiltä on tullut uusi videpostaus!

  VastaaPoista
 19. Moi! tää ei liity nyt tähän mutta on pakko selostaa tää sulle/teille. Nii mun yks toive toteutu viime yönä. Nimittäin pääsin ratsastamaan Lillillä, en muista sitä alkuu mutta Pinja talutti Lillii ( ja sillä oli siis suitset) ja sä ratsastit Voitolla ja työ olitte maastossa. mä kävelin Pinjan vierellä, ( mutta en tiedä siis mistä me oltin tutustuneet ja miks kävelin..) ja sitte mä vaan sanoin Pinjalle, että voinko mä taluttaa, ja Pinja anto mun taluttaa Lillii. Sitte seuraava kysymys oli että voinko ratsastaa sillä, ja Pinja vaa et juu. Sitte me mentiin takas teijä sinne tallille, sä ratsastit Votella ja mä Lillillä. Sitte myö oltiin siellä tallissa, ja sitte me juteltiin ja sä sanoit että voit tulla milloin vaan ratsastamaan, koska Pinjalla oli se ihme side tai se mikä sillä sitte oli. Nii mä vaa olin sillee että mulla on 1h matka sinne. ja sitte heräsin. Mutta silloin olin niin onnellinen että..! T. Unelma unessa.

  VastaaPoista
 20. Selailin vanhoja postauksia ja tuli tässä mieleen että käytättekö enää teidän Hebe-haalareita? Tekis mieli tilata itelleni sellanen nyt kun syksykin jo tulee ja haluisin uuden kotilöllöasun. Onko ne minkä paksusia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennoo nyt kesäll käyttäny, mutta siis niitä voisi kyllä käyttää kun ne on melko ohutta kangasta :)

   Poista
 21. Mitä teet jos Voitosta ei tule enää estehevosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulee postausta sitten, jos estehevoseksi siitä ei enää ole :/

   Poista
 22. En tiiä tuliko äsköne nimellä vai tuliko ollenkaa mut anona piti kysyy että miten liikutatte Voiton kisoja edeltävänä päivänä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastan sen tosi tehokkaasti pohkeen eteen, menen suhteellisen kevyesti, mutta kuitenkin kaikki avut yms läpi :)!

   Poista
 23. Milloin teillä on klinikka-aika?

  VastaaPoista
 24. Meillä on ollut aina hyvät mahdollisuudet maastoilla. Mutta kyllä ne ovat myös olleet ihan kovat.
  Voitko tehdä toimenkuva postauksen?

  VastaaPoista
 25. Tällä en tarkoita loukata. Olet todella hyvä bloggaaja ja ymmärrän että aikasi ei riitä blogitallille. Mutta voisitko antaa sivuston jonkun toisen huollettavaksi. Itse löysin monta blogia blogitallin kautta ja olen tykännyt portaalista kiitos sinulle. Oletko miettinyt tuota vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogitalli on yritys ja sen ylläpitäminen maksaa (sivusto yms.). Näin ollen toimintaa jatkaakseen jonkun pitäisi OSTAA portaali, ei niin vaan ottaa ;)

   Poista
 26. Miten niin Tiian aika ei riitä? Hänhän on kesän kotona. Onhan siinä aikaa, kun ei ole kesätyötä. Mun sisko on joka arkipäivä töissä 8h, sen jälkeen siivoaa kaksi karsinaa ja ratsastaa hepan. Kisaa koulua aluetasolla ja treenaa paljon. Itse en saanut kesätöitä, kun olen niin nuori. Minulla on aikaa liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän kotona juu, mutta töitähän tämä blogikin on? Ei sillä, arvostan kyllä heitä jotka jaksaa kesät olla töissä ja sitten talvet koulussa!

   Poista
 27. Votelle iso hali❤️ Mä tossa paripäivää sitten aloin kattomaan teiän kaikki videot eksta lähtien oon nyt katton jo varmaan 40videota❤️ Ihanat te

  VastaaPoista
 28. Voisitko joskus tehä voiton siistimis videon ja talli siivous videon:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.