Arkea kolmen hevosen kanssa

lauantai 18. heinäkuuta 2015


Oman tallin työt jaettuna Pinjan kanssa sekä yhden hevosen liikutus hoituu melko kivuttomasti muun arjen ohella, mutta täytyy todeta, että olisi kyllä melko työlästä hoitaa edes kahden hevosen liikutus ja oma talli ilman apukäsiä muulloin kun kesälomalla. Nostan hattua niille, jotka ratsastavat monta hevosta päivässä tai hoitavat itse koko tallin työt!

Vaikka Pinja on oikeastaan kokonaan pois pelistä niin äiti ja jopa Sinikin on innostunut auttelemaan vähän! Äiti lupautui tekemään Pinjan aamutallit, joten saan nukkua joka toinen päivä ihan rauhassa ilman herätyskelloa. Ei siis tarvitse onneksi lomalla herätä aikaisemmin mitä sitten kun koulut alkaa ;) Sinikin ratsasti pari päivää sitten Lillillä, jospa se innostuisi auttamaan mua ponin liikutuksen suhteen useamminkin.

Monia on kiinnostanut muutenkin arki oman tallin kanssa, joten ajattelin tehdä teille tälläisen aikataulupostauksen päivistäni nimenomaan hevosten hoidon osalta. Kaikki päivät eivät tietenkään tällä samalla kaavalla mene, mutta samat hommat on silti hoidettavana.


klo 7.05 Herätyskello soi. Herään yleensä heti, sillä yleensä aamuherätykset on helpompia, jos olen mennyt myöhään nukkumaan, enkä ole vielä ehtinyt kunnolla edes nukkua. Edellisenä iltana oli mennyt vähän myöhään kaverien kanssa ja unta oli tässä vaiheessa kertynyt vasta reilu kolme tuntia.

Vedän yökkärin päälle tallivaatteet ja kipitän suoraan talliin. Hevoset saavat kaurat, jonka jälkeen ne pääsevät tarhaan kuivaheinille. Lilli on aina syönyt ensimmäisenä, sitten Lanja ja viimeisenä Voitto. Voitto on yleensä sen verran hidas, että odotellessa käärin pinteleitä, laittelen ruokia valmiiksia ja joskus siivoilen Lanjan karsinankin.

klo 7.25 Olen jo takaisin sängyssä. Aamutallissa ei pitkään kestä, sillä karsinoiden siivoaminen saa jäädä myöhempään eikä loimiakaan tarvitse kesällä pukea. Tsekkaan pikaisesti somen, jos ei nukuta heti, mutta oikeastaan lähes aina nukun vielä aamutallin jälkeen.

klo 11.00 Tänä kesänä on tullut kyllä nukuttua ihan ihmeen pitkään, mä kun ennen heräsin aina yhdeksän ja kymmenen aikoihin.. Tosin ehkä nukkumaanmenoajallakin on jotain tekemistä asian kanssa. Syön heräämisen jälkeen aamupalaa ja katson yleensä hetken Netflixiä. Aloitin juuri muuten Vampyyripäiväkirjat -sarjan ja se on osottautunut ihan huipuksi!

Lilliä ja Voittoa voi taluttaa myös samaa aikaa.

klo 12.00 Hevoset pääsevät laitumelle. Jos ne viedään kauimmaisille pelloille tarvitsen mukaan ainakin yhdet apukädet, sillä Lanja ei pärjää yksin tarhassa eikä laitumellakaan - kuten ei Lillikään, joten hevosia ei yksin voi kauas viedä. Lähilaitumille saan ne vietyä yksinkin. Tänään kotona ei ollut kuin Pinja, joten oli pakko jättää hevoset lähilaitumille, jotka alkavat olla jo aika kalutut. Laitumelle viennin lisäksi täydennän vesiämpärit ja siivoan Lanjan karsinan.

klo 15.00 Lähden ratsastamaan Voiton. Käyn maastossa kävelylenkillä Pinja seuraneitinä. Ehdin yleensä ratsastaa toisen hevosen ennen klo 16.00 ruokaa, jolloin hevoset tulevat tarhoihin ja saavat kuivaheinää ja kauraa. Siivoilen Lillin ja Voiton karsinat hevosten syödessä ja Voiton kylmien vaikuttaessa. Seuraavaksi vuorossa on sitten Lillin liikutus.

Yhtenä päivänä hyppäsin Lillillä! Siitä lisää myöhemmin videon muodossa.

Yritän yleensä suunitella liikutukset niin, ettei molemmille satu aikaa vievä ratsastus samalle päivälle, jolloin tallilla ei kulu ihan niin paljoa aikaa. Vapaapäivät esimerkiksi ovat eripäivinä, jolloin näinä päivinä tallilla kuluu sitten vähemmän aikaa. Lillin liikutus on siinä mielessäkin helppoa, ettei se ole ihan täydessä treenissä enää. 

Liikutuksen, karsinoiden siivouksen ja ruokinnan lisäksi siivoilen noin joka toinen päivä hiekkatarhat. Tallilla kuluu päivästä riippuen parista tunnista melkein hevosten iltaruokaan, joka on kahdeksalta.

klo 20.00 Hevoset otetaan sisälle ja ne saavat heinää sekä kauraa. Iltatallissa laitetaan valmiiksi aamutallin jutut, kaurat kippoihin, vesiämpärit täyteen jne. 

Päivä ja menot rytmittyy siis aika pitkälti hevosten ohjelmaan. Pinjan kanssa pystyi sumplimaan hyvin vuoroja omien menojen mukaan, mutta nyt täytyy aika pitkälti hoitaa itse, että on varmasti kotona ruokkimassa ja hoitamassa hevosia. Toki tarvittaessa muitakin apukäsi kotoa löytyy Pidetään peukkuja, että Pinja saa ratsastusluvan ennen koulujen alkua! Miten te organisoitte oman tallin hoidon ja monen hevosen ratsastuksen?

Lanja

72 kommenttia

 1. Tosi kiva ja erilainen postaus mitä sulla yleensä, tätä oli niin kivaa & mielenkiintoista lukea! :)
  Aijemmin laitoinkin kommenttia blogin postauksista että toistelee toisia. Nyt oottelen postausta Lillin liikutuksista, kun et sillä yleensä mene niin on kiva nähdä vähän erin hepan selästä :)

  VastaaPoista
 2. Itse omistan kaksi hevosta. Estetykin jolla kisaan aktiivisesti sekä oman issikkan.
  Meillä on omatalli joka on kans kolmen hevosen sekä pihatto. Mun hevosten lisäksi meillä on toinen issikka ja pv-ruuna.

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä postaus:))

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on omassa pihassa tallin jonka hoidan lähes poikkeuksetta yksin(paitsi koulupäivinä, jolloin äitini heittää milemmat päiväheinät). Joka päivä on 8 karsinaa siivottavana + joka toinen päivä 6 tarhaa. Päivittäin liikutan vähintään 4 hevosta, välillä niitä kertyy jopa yli kymmenen jos innostun naapurienkin hevoset hoitamaan. Ja meillä hevoset saa heinää 5 krt päivässä klo 7.00, 12.00, 14.00, 18.00 ja 21.00. Väkirehut kaksi kertaa päivässä ammuin ja illoin. Tähän kun tottuu niin ei se tunnu enää niin rankalta. Mäkin kun tätä tallia oon yhdessä äitini kanssa pyörittänyt 14 vuotiaasta asti, eli n. 6 vuotta.

  VastaaPoista
 5. Mukava postaus, mielummin tämmösiä postauksia mihin jaksat panostaa vähän harvemmin kun pikaisesti tehtyjä postauksia usein! :) Sulla ei ainakaan aika käy kotona tylsäksi kun on hepat kotona, toivoisin itsekkin että meillä olis vielä eläimet kun lomalla maalla en itse keksi kauheasti järkevää tekemistä..

  Mutta ihmettelen miten sä talvella lukion ohella jaksat tallihommia, musta tuntuu että kouluaikaan en itse jaksaisi mitenkään tuollaista työmäärää koulun lisäksi. Vielä jos kavereidenkin kanssa vietät aikaa. Tsemppiä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa, että tämä postaus kyllä syntyi tosi pikaisesti..:D Mutta kiva kun tykkäsit silti!

   Poista
 6. Katoin tossa äsken teidän parin vuoden takaisia videoita tai no ainakin 2013 vuodelta, niin ei vitsi kun tulee ikävä niitä ihania tallivideopostauksia ja kaikkia muitakin, esim MyWeek-videopostausta jne. (teettehän te siis vieläkin tallivideopostauksia). On teillä nykyäänkin kivoja videoita, mutta ennen olitte aktiivisempia videoiden suhteen ja varsinkin se poste restante juttu oli tosi siisti, kun teille sai lähettää postia ja teitte postivideoita, mutta nyt ei ole sitäkään. Tietysti ymmärrän että elämä muuttuu myös teillä ja sinä Tiia olet jo 18 v.! Aika on mennyt hurjan nopeasti.
  Mutta se mitä piti nyt sanoa, on vaan se että kaipaan kaikkia postivideoita ja kaikkia muita kivoja videoita, joita ei enää tule. Kaikkea hyvää teille :)

  (vähän jotenkin vaikeasti kerroin mutta toivottavasti ymmärrät.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mua ainakin ihan yleisesti (ei pelkästään tässä kommentissa siis) ihmetyttää että miksi ihmiset haluaa sen posterestanten takaisin.. tiialla ja pinjalla meni siihen ihan hirvittävästi ylimääräistä aikaa ja kaikki lähetteli niille oikeasti turhanpäiväistä krääsää!

   Poista
 7. Vampyyripäiväkirjat on ihana ♡ Vaikka en oo kattonu kun pari jaksoo :D
  Hienoa että olet pärjännyt kolmenkin hevosen kanssa ;)

  VastaaPoista
 8. Mulla myös on oma heppa, jonka hoito tuntuu välillä liiankin raastavalta. Haluaisin toisen hevosen, jos sen joku muu liikuttaisi sen :D Jonain päivinä tallihommat on ihan huippuja ja vietänkin silloin tallissa n. 4-8h päivässä. Sitten on taas päiviä kun tallissa menee koko päivänä noin. 1h (apua) + liikutus. Todellakin arvostan teitä jotka liikutatte monta hevosta päivässä, olisipa itestäkin siihen.. Onneksi hepo ei ole mikään kisatykki jonka kanssa täytyis joka päivä harjotella niitänäitä, treenataan lähinnä vain oman mielen mukaan esteitä ja koulua. Me myös maastoillaan paljon, joka todellakin helpottaa liikutusta. Maastossa saa päästellä voimat niin purkkiin, että siinä saadaan jo aikaan melkoinen ratsastus. Mulla itellä on nyt silti tosi paljon kapasiteettiä kisoihin ja valmennuksiin, meillä kun vain ei ole omaa kärryä niin kaikki ei ole mahdollista. Mun blogissa on paljon lisää hepasta, kiinnostuneet menkäähä kattoon! :) > jennysaija.blospot.com

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä tää oli kiva postaus!
  Meilläkin on kaksi ponia, toinen on minun ja toinen siskoni.
  Aamu tallin hoitaa naapuri, käydään vain itse laittamassa ponit ulos. Ja iltatalli tehdään myös itse :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on tällä hetkellä kolme isoa ponia, yksi arabialainen täykkäri, jolla ei ole ratsastettu, mutta kohta nousen selkään, yksi New Forestin poni jolla kisaan ja äidillä on risteytysponi, mutta minäkin ratsastan sitä välillä. Äiti auttaa joissakin asioissa, mutta itse teen suurimman osan arkena. Kaikista raskain asia on vesi, koska meillä on kantovesi. Tarhaan ja laitumille ja talliin. Ratsastan yleensä vain oman ponin, mutta välillä äidinkin ponin ja jos sen arabin kanssa edistytään hyvin, niin sitten 2-3 ponia ratsastettavana. Juurikin ylä aste edessä ja viime vuosi ala-asteellakin oli tosi rankkaa, kun 2 tuntia viikossa (ratsastuskoululle jossa ratsastan, kestää reilusti yli puoli tuntia ajaa) ja jos on kisoja ja sitten jos on valmennuksia, niin kyllä oli hitusen raskasta :D

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus! Itse hoidan lähes kokonaan 2 shettistäni ja niiden liikutuksetkin. Välillä joku on kaverina ja esim. nuoremman opeteltaessa kärreille, tarvitsen jotakuta kaveriksi ja yleisimmiten se on isäni. Välillä tuntuu siltä ettei jaksa liikuttaa kumpaakaan ponia mutta kun toisen selkään pääsee on innostusta liikuttaa toinenkin. Minulla menee noin tunti yhden ponin liikutukseen mutta myös aika usein puoli tuntiakin riittää. Meillä eivät ponit ole mitään kisaponeja eli aika rennosti niitä liikuttelenkin. Meillä väkirehut annetaan aamulla ja illalla. Heiniä annetaan 8, 12, 16, 18, 20 joskus heinät tulevat aikaisemmin menojen takia ja joskus myöhemmin. Itse olen innostunut siivoamaan tarhaan joka aamu ja ilta sillä ponit ovat yötäpäivää kesällä ulkona. Jos on jättänät yhden aamun tai illan siivoamatta tarhaa tuntuu seuraava siivous hirmu raskaalta :D.

  VastaaPoista
 12. Mä luulin, että lanjan nimi on lanajana XD

  VastaaPoista
 13. mistä oot ostanu ton kl takin :)

  VastaaPoista
 14. Pakko kysyä että onko sulla ikinä tullut kyllästymistä ettet jaksaisikaan enää ratsastella tai hoitaa hevosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus, mutta kun menee vaan talliin niin sellaiset fiilikset katoaa. En voisi laiskuuttani jättää hevostani ratsastamatta...

   Poista
 15. Mikä 'blogisivusto' tää blogi niinku on? esim. Blogger vai mikä muu? toivottavasti tajusit :-)

  VastaaPoista
 16. En ymmärrä. Olen lähes koko kesän pyörittänyt yksin tallia jossa on 11 hevosta. Liikutettavia tulee päivässä minulle kahdesta kolmeen ajaen tai ratsastaen ja lisäksi nuorien hevosten kanssa puuhaliua. Tallin omistaja ajaa saman verran, mutta tallinhoidon (ruoat, siivous, tarhaus) Tallilla menee kahdeksasta kuuteen, ja ainut tauko mitä päivällä pidän on suunnilleen tunnin ruoka-tauko. Usein sunnuntaisin pidän vapaapäivän tai käyn vain liikuttamassa jonkun kopukan. Myös kouluaikana (menen lukion toiselle) hoidan tuon tallin ilta-tallia ja liikutan hevosia. Ja hyvin kerkeää...

  VastaaPoista
 17. Ihanan leppoisa kesä sinulla. Minä olen ollut 16-vuotiaasta lähtien kesätöissä. Aamulla laitan kaksi heppaa ulos klo 6.00. Töissä ma-pe 7-15. Iltaisin sitten boxien, tarhojen siivous ja kahden hepan liikutus. Viikonloput onneksi löysät, kun ei tarvitse mennä töihin. Silloinkin herätys klo 6.00 ja hepat ulos. Hevostelu on ahkerien ihmisten laji 😃

  VastaaPoista
 18. hyvin hoituu kaikki meidän omat kuus heppaa en haluu apulaisia teen kaiken itse liikutuksi ja tallinhoitoa myöden.

  VastaaPoista
 19. itse vastaan yksin meidän 3 hepan tallista, aamulla klo 7.00 saavat aamuruuat, sitten ulos ja heinille. Klo 13 päiväheinät, klo 17 toiset heinät ja klo 20-21 sisälle iltaheinille ja ruualle. Itse ratsastan yleensä päiväheinien välissä tai ennen iltaruokia kaksi heppaa :-)

  VastaaPoista
 20. Vampyyripäiväkirjat koukuttaa ;) ite oon katsonut kaikki jaksot, joita vaan jenkeissä on näytetty!

  VastaaPoista
 21. Koko ikäni (14) asunu ratsastuskoululla, ja nyt kainalossa 2 omaa hevosta. :) <3 tähän duuniin jo tottunu, ni ei oikein missään tunnu :D

  VastaaPoista
 22. Mulla itelläni on neljä hevosta. +siskon neljä hevosta+äitimme hevonen! Kolmella omalla hevosellani kisaan ja yhtä koulutan! Tällä hetkellä äitini ja siskoni ovat lomalla joten minulle jää yhdeksän hevosen ratsastus ja hoito! Olemme siskoni kanssa jakaneet samalla tavalla aamu ja ilta talli vuorot samalla lailla kun sinä ja pinja:) Äitimme sanoi että jos haluamme näin paljon hevosia meidän pitää hoitaa melkein kaikki itse!

  VastaaPoista
 23. Meillä on kaksi omaa heppaa pihassa ja siskon kanssa hoitopävät jaettu samalla tavalla kun teillä on Pinjan kanssa :) joskus äiti tai iskä saattaa hoitaa esim aamutallin varsinkin koulupäivinä(jos kouluun pitää mennä kahdeksaan jolloin kotoa lähtö jo seitsemältä). Jossain tapauksissa jos vain toisen meistä pitää liikuttaa molemmat hevoset tallien tekemisen lisäksi hoituu ratsastus iltapäivällä niin että ensin liikutetaan toinen heppa ja sitten heti perään toinen:)

  VastaaPoista
 24. Mäkin aloitin juuri viime viikolla Vampyyripäiväkirjat -sarjan! Aivan mahtava! 2 kausi menossa ja sekin jo puolessa välissä. Gossip girl on jäänyt kesken, kun tylsässä kohdassa, mut pitää se saada katottua loppuun. Postaus oli kiva ja mielenkiintoinen :))

  VastaaPoista
 25. Pakko sanoa että en jaksa uskoa että puoletkaan näistä kommentoijien kertomuksista on totta : D

  VastaaPoista
 26. Muuten miksi et vastaa kommentteihin, kuitenkaan näitä kommentteja ei tule enää niin paljoa postauksiin, että tässä olisi kova työ vastailla? Vaikka tässä postauksessa olikin ajasta kyse, että kuinka vähällä aika on, mutta ei vastauksiin kauaa menisi.. :) Ja moni varmasti toivoo, että vastaisitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan sitten kun menen koneelle, puhelimella on niin hankalaa!:)

   Poista
 27. Oi tosi kiva postaus :)! Tossa hetki aikaa sitten lopetin blogisi lukemisen, mutta nyt liityin taas uudestaan lukijaksi sillä on tää sun blogi ihan mielettömän kiva :)!

  monajasanti.blogspot.com

  VastaaPoista
 28. Kiva postaus! :) Multa on mennyt aivan ohi, että mikä tuttavuus tämä Lanja on? Onko se jo kauan asustellut teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niillä vaan kesän laitumella

   Poista
  2. Lueppa pari postausta taakse päin..:)

   Poista
 29. Aika rankkaa varmaan kun pitää melkein yksin hoitaa koko talli mut onneks Sini ja sun äiti auttaa myös. Oli aika mielenkiintoista lukea tota postausta.

  VastaaPoista
 30. Meillä on 25 hevosta tallissamme ja ratsastan itse joka päivä 2 ponia ja molemmilla treenaan säännöllisesti esteitä.. Kyllähän hoitoihin menee paljon aikaa, mutta onneksi koko perhe on mukana talli hommissa!

  VastaaPoista
 31. Mulla on kaksi hevosta omassa pihassa ja järjestelen just niinpäin, että niillä on vapaat samaan aikaan. Ei tarvi kun viedä aamulla ulos ja siivota karsinat ja koko päivä aikaa tehä muuta kun heppa hommia. Ja illalla hakea sisälle. Talvella tietty päiväheinät...

  VastaaPoista
 32. Onko tuo sinun Samshield hyvä? Ite oon suunitellu ostaa Samshield Shadowmatt kypärän

  VastaaPoista
 33. Tosi kiva postaus, tätä oli ilo lukea! :)

  VastaaPoista
 34. Mulla on kaks omaa ponia, ja hoidan ne ite. Liikutan ne ite, kouluaikoina aina, kun ei ole kaveria. Nyt kesällä ponit on laitumella, mutta käyn liikuttamassa/hoitamassa ne melkein joka päivä. On kiva kun kaikilla hepan omistajilla on ihan erilaisia päiviä :). Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 35. Kuinka monta kertaa viikossa sä kylmäät Voiton jalat?

  VastaaPoista
 36. Valaiseva postaus!
  Sori että vastaan, mutta Voiton ja Lillin jalat kylmätään aina ratsastuksen jälkeen, mikäli olen ymmärtänyt oikein.

  VastaaPoista
 37. hei miten vois simplessä saada bannerin taustan läpinäkyväks niin, että se blogin tausta ois myös sen bannerin tausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä, mulla on aina "huijausläpinäkyvä" eli oon muokannu photarissa bannerin taakse sen taustakuvan.

   Poista
 38. Tosi kiva postaus taas kerran;) kiva nähdä sua pitkästä aikaa lillinkin selässä! Tää ei liity tähän postauksen mutta onko ohjatut tunnit hyödyllisempää kuin ei ohjatut?

  VastaaPoista
 39. moi! voisitko tehä postauksen tai jtn siitä kun ostitte/saitte oman hevosen tai siis lillin. Ja onko hevosten pitäminen niiin kallista kun kaikki väittää, koska kaverillani on 4 hevosta ja se sano ettei se niin kamalasti maksa, ku äiteki väittää et se on nii kallist ni siks ensaa omaa ponia?(se siis luulee että maksaa ihan maltaita)
  oon siis 13vuotias ja haluisin oman ponin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, hevosenpitokustannuksethan nyt vaihtelee valtavasti riippuen vähän kaikesta. Pidätkö hevosta vieraalla tallilla, vai kotona? Jos kotona, et voi pitää sitä yksin, vaan tarvitset toisen hevosen, jonka pito taas maksaa. Kotitallille hankit itse aluset, teet tarhat, laitumet, kentän, jne jne.. Kisaatko, valmentaudutko, käytkö tunneilla? Hevosen mahdolliset vakuutusmaksut? Sen ruuat; mm heinään saa menemään paljon rahaa, ja päälle vähintään kivennäinen. Varustehankinnat; vaikka hevosella tulisi varusteet mukana, aina jotain hajoaa. Kurkkaapa jostain varusteiden (loimet, satulat jne) hintoja. Kengitys 4-8vk välein (ja sitä väliä et voi itse vaan päättää), meilläpäin maksaa n.40€ + kenkien osto itse, pk-seudulla taitaa maksaa lähemmäs satasen. Eli vaihtelua on. Kengättömyys ei välttämättä tule yhtään halvemmaksi. Hieronta tai muut vastaavat hoidot? Ell maksut; rokotukset kerran vuodessa, hampaiden raspaus yleensä 1-2x vuodessa. Helposti menee reilu satku varsinkin raspaukseen. Madonmunanäytteet, madotus pari kertaa vuodessa. Yllättävät ell kulut; muutama päivä klinikkahoidossa on hyvällä tuurilla pari tonnia, helposti paljon paljon enemmän. Jo hevosen lopetus ell toimesta taitaa maksaa muutaman satasen (toki se ei ole ainoa eikä edes paras tapa lopettaa).. Unohdin varmasti vaikka mitä, mutta kyllä, varautua täytyy siihen että hevosen pito on kallista. Hyvällä tuurilla saattaa päästä yllättävän halvallakin, mutta siihen ei pidä etukäteen luottaa, ja yllättäviä kuluja tulee helposti.

   Poista
  2. mun mielestä jos itsellä ei ole realistista käsitystä hevosen pidon kuluista, ei kannata edes miettiä sellaisen tai muunkaan eläimen hankkimista.. (koskien siis anonyymia 16.24, ei tuota hyvin järkevästi ja asiallisesti vastannutta anonyymia 10.21 :))

   Poista
 40. Miksi Pinja ei mene enään lillillä vai mitä tarkoit tolla "Pinja on kokonaan pelistä pois" ja sillä "Äiti otti pinjan aamutallit"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinjalla on käsi paketissa :)

   Poista
  2. et oo sitten viittinyt lukea edellisiä postauksia :DD

   Poista
 41. Minulla oli kotipaikallani parhaimmillaan kolme hevosta yhtä aikaa. Jokainen tarhasi erillään, toinen kauempana, yksi lähempänä ja kolmas kentällä. Tallista ei löytynyt mitään hienouksia, vesi kannettiin 20m päästä sisälle, että ulos, mutta hei - valot meillä ainakin oli! :) Varsinaisia ongelmia ei ollut, mutta kaksi pienenpientä lasta tietenkin vei omansa, mutta vain ja ainoastaan liikutuksiin tarvitsi apua. Yleensä liikutin lasten nukkuessa päiväunia (tällöin tein myös kaikki tallihommat), mutta aina jonkun hevosen ratsastus sattui väliin, jolloin lapsetkin olivat hereillä. Luojan kiitos, avopuolisoni oli aina käytettävissä. Meillä ei kotona ollut ruokkimassa muut kuin minä ja tarvittaessa avopuoliso antoi päiväruuat.

  Nyt ollaankin vieraalla, hoidettavana 12 hevosen yksityistalli ja työntekijänä vain minä - yrittäjä. Päivät ovat reippaasti yli 10h/pv ja tallilla ollaan oikeasti naimisissa. Hyviä ja luotettavia tallityöntekijöitä ei ole, mutta onneksi löytyy aina pari ystävää, jotka voivat hädän yllättäessä hoitaa esimerkiksi hevosten sisäänotot ja yöruokinnat. Nyt kesäaikana helpottaa, kun hevoset ovat laitumella.

  VastaaPoista
 42. Hei! Muitakin blogeja oon huomannut vaivaavan saman ongelman, eli puhelimella ja tietokoneella selatessa epäilyttävät pop up-mainokset vaan hyökkää silmille ja avautuu uuteen välilehteen vaikka ihan vaan postauksen otsikon linkkiä tai banneria painamalla, puhelimella joskus jopa scrollatessa, mutta sun blogissa ne tuntuu hyppivän silmille ihan jatkuvasti. Mainoksissa ilmoitetaan jostain arpajaisvoitoista tai pikavipeistä huonosti käännetyllä suomen kielellä, ihan perinteisen nettihuijauksen ainekset siis :D en tiedä onko mun laitteet nyt sitten vaan ihan virusten saastuttamia vai onko joku muu kertonut samasta viasta? Noi mainokset on kyllä ihan bloggaajan tahdosta riippumattomia, lähes kaikissa blogeissa on niitä ollut ja hetkeksi ne aina häviävät, kunnes joku päivä taas huomaa että ne on tulleet takaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla ei kyllä ole blogeissa ollut ikinä mitään tuollaista, taitaa olla sun koneella joku virus?

   Poista
  2. Sun laitteet taitaa olla virusten saastuttamia, mulla tollanen ongelma nimittäin ton viruskoneen kanssa..

   Poista
 43. Oletko käynnyt Madis Mornan valmennuksissa/tunneilla? Mitä mieltä olit, jos olet käynnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.lillivoitto.fi/2014/06/madiksen-estevalmennus-sorsasalossa.html

   Poista
 44. En tiedä kuuluuko tämä kysymys tänne, mutta milloin tulee seuraava viikon blogihaaste blogitallin puolelle? Ei ole pitkiin aikoihin näyttänyt olevan :|

  VastaaPoista
 45. Ootteko muuten tulossa kuninkuusraveihin? 😊

  VastaaPoista
 46. Hyvä postaus! Olisi kiva jos tekisitte leivontavideon, vaikkei se heppailuun liitykkään. :)

  VastaaPoista
 47. Hyvä postaus! Itse liikutan siskoni siskoni kanssa seitsemän hevosta päivässä ja hoidan neljän hevosen tallia

  VastaaPoista
 48. Meillä on yksityistalli missä on about 20 hevosta.. aamutalli menee siskon ja äidin kanssa 3:ssa tunnissa.. (karsinat siivotaan saman tien) meillä on pienempi talli (5 karsinaa) ja isompi (12) päiväruuissa menee 15min ja sisälle hevoset menee säästä riippuen talvallisesti 18.00, +tarhat siivotaan joka päivä.. ja 20.30 hevoset vielä ruokitaan. onneks oon tällaset työn uhri harvoin. tarhan siivousta kyllä useinkin joutuu tekemään.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.