Kouluvalmentaja selässä

maanantai 15. kesäkuuta 2015


Kouluvalmentajamme Ellu ratsasti Voiton viime viikolla taas pitkästä aikaa ja tuli kyllä tarpeeseen! Seuraava kerta tuleekin nyt mahdollisimman pian, sillä toiselle kerralle oli kyllä todellakkin tarvetta. On muuten todella vaikea kirjoittaa toisen ratsastuksesta mitään järkevää, joten saatte tällä kertaa vähän heikosti tekstiä ja enemmän kuvia.

Voitto oli kuulemma hidas, joka tosin tosin johtui varmasti edellisen päivän vapaasta. En saanut millekkään muulle päivälle vapaata tungettua hyppyjen takia, sillä ennen ja jälkeen hyppäämisen pitää ehdottomasti liikuttaa hevosta. Lisäksi palautetta tuli sen eri suuntien isoista eroista, joita ei kuulemma juuri huomaa kun minä ratsastan - mennään yhdessä "symbioosissa". Itsekään en enää näitä puolieroja juuri tunne, vaikka toki toiseen suuntaan meno on välillä aina hiukan vaikeampaa.


Ellu teki ihan perusjuttuja. Alkuun käyntityöskentelyä, sitten kevyttä ravia ja vähän enemmän laukkaa. Laukassa muutamat vaihdot ja vastalaukat, joista tulikin mieleen, että pitää nyt alkaa itsekkin tekemään ahkerammin vastalaukkaa. Terhi kun joskus sanoi, että se on ihan päivittäistä jumppaa estehevosille ainakin.

Valmennuksen jälkeen lähdettiin rantaan, tosin Voitolla en veteen asti voinut mennä reikäisten kumppareiden takia. Vähän kuitenkin töpsyteltiin rannalla ja kastelin jalat sienellä ennen kylmien laittamista. Kylmäyksestä on muuten tulossa postausta pian, kunhan saan nämä kuulumipostaukset julkaistua aikajärjestyksessä.


Tuolla uittopaikalla saisi kyllä niin ihania kuvia, että pitää joku kerta valmennuksen jälkeen varmaan ihan ajan kanssa kuvailla ja ehkä vähän laittautua itsekkin niin saisi kunnon kesäbanneria varten poseerauskuvia.

36 kommenttia

 1. Odotin vähän parempaa ja syvällisempää postausta, koska aihe kiinnosti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä seuraavan kerran, mutta mitä olisit halunnut kuulla, mä en keksinyt mitään sanottavaa..:D

   Poista
  2. No siitä valmennuksesta..

   Poista
  3. Vähän tarkempaa analyysia siitä mitä tehtäviä valmentaja teki ja miten korjas hitautta ja vinoutta. Esim. millasta tehtävää teki vastalaukkojen kanssa.

   Poista
  4. HIUKAN on kyllä vaikeaa kertoa jotain kun toinen ratsastaa muuta kun sen mitä itse näkee ja ei sitä kuitenkaan tiedä kaikkea kun se ratsastaja ei istu siinä selostamassa koko ajan :D

   Poista
 2. tosi kiva postaus ja ihania kuvia ja uusia postauksia odotellessa - saippua mun tutun valmentaja ottaa tällläsestä ratsastuksesata et se valmentaja ratsastaa ni 80 euroo ja se on mun mielestä paljon kuinka paljon sulla makso ja ttiiän et nää ei oo kauheest blogi asoita mutt mistä muualta kysyis ku asun siellä kuopion suunnalla mun tutun hevonen on muistaakseni sieltä teidän "läheiseltä" tallilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän valmentajat ottaa melko saman verran mitä valmennuksistakin :)

   Poista
 3. Anteeksi kysymys asian ulopuolelta. Oletko sinä ajannut ns.normi ajokortin vai vaan automaattivaihteelle sallittavan? Ento onko autosi automaatti vai manuaalivahteinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manuaalikortin ajanut, mutta automaattiautolla ajan :)

   Poista
 4. Olisin halunnut videon, noo ehkä joskus! /:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut puhetta valmentajan kanssa saako videota laittaa, joten pitää puhua siitä ennen kun voin kuvata :)

   Poista
 5. Ei kyllä yhtään haitannut että oli vain vähän tekstiä

  VastaaPoista
 6. Ihana kuvauspaikka tuo ranta, upeita kuvia ja värit kesän tullessa vain loistavat! Meinasinkin ehdottaa että käyppäs ottamassa kunnon bannerikuvat tuolta heti, kun näin ensimmäisen rantakuvan (:

  VastaaPoista
 7. Tosi kivoja noi rantakuvat!

  VastaaPoista
 8. Ihquja rantakuvia <3 Ootko menossa kisoihyin??

  Tykkääkö Voitto kesästä vai talvesta enemmän??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin juuri kisoissa, siitä tulossa postausta! En tiedä, uskon että kesästä kun on lämpimämpää!

   Poista
 9. Tiia, ei hyvin ja herkäksi ratsastettu hevonen muutu yhden vapaapäivän aikana hitaaksi. Kyllä hitaus johtuu kotona tehdystä perusratsastuksesta ja sen mahdollisista puutteista. Kotona on tehtävä pitkäjänteistä ja kurinalaista työtä hevosen kanssa. Oikotietä onneen ei ole. Voit kysyä vaikka valmentajaltasi. Mukavia kotitreenejä ja onnistumisen hetkiä sulle ja Voitolle. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta pitää myös muistaa, että hevoset ovat yksilöitä ja jotkut reagoivat asioihin eri tavalla. Jotkut keräävät turhaa energiaa ja jotkut tulevat hitaaksi seuraavana päivänä. :-)

   Poista
  2. Laiskuus voi johtua hevosen omaasta mielestä HALOO??

   Poista
  3. Kyllä se millainen hevonen on ratsastaa riippuu ihan siitä miten se on edellisenä päivänä ratsasastettu. Hevonen on tietysti parempi kunnon läpiratsastuksen jälkeen mitä metsässä köpöttelyn.

   Mutta siis Voitto on ihan varmasti hidas pohkeelle, en mä sitä kiistäkkään, mutta kyllä se edellinen päivä vaikuttaa :)

   Poista
 10. mukava postaus ja aivan ihana tuo neljänneksi viimeinen kuva! :)

  VastaaPoista
 11. Onko sulla ja voitolla ikinä kotivalmennuksia kun tuntuu aina vähän siltä että ootte aina jossain muualla kun omalla kentällä hyppäämässä niin miksi ette hypi enää kotona ja valmentajanne käy sitten teillä niinkuin viime vuonna ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhi ei valmenna kun sillä tallilla missä käydään, joten ei ole kotivalmennuksia :)

   Poista
 12. tehkää yhteinen videopostaus pinjan kanssa

  VastaaPoista
 13. Kun sanoit enemmän kuvia niin ajattelin että niitä olisikin sitten siitä kun se valmentaja menee että näkisi miltä Voitto näyttää mutta niitä olikin KAKSI? Miten kandesta kuvasta saa yhtään paremman kuvan kuin tuosta sinun tekstistäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se enemmän kuvia tarkoita, että olisi enemmän juuri siitä ratsastuksesta. Mulla oli tyyliin viis samanlaista kuvaa kun nuo kaksi, olin ne aluksi tähän ladannut, mutta poistin, koska tyhmä laittaa ihan samanlaisia kuvia. Halusin katsoa kun Voitto ratsastetaan, sillä kameran läpi se ei oikein onnistu :)

   Poista
 14. Miksi toiselle kerralle olisi tarvetta? Mitä kaikkea Ellu teki niissä käynnissä, kevyessä ravissa&laukassa? Miten Voitto reagoi/millainen oli niissä? Miten vaihdot&vastalaukat sujuivat? Saitko mitään muuta palautetta kuin sen, että Voitto on hidas ja sillä on puolieroja? Kumpi puoli on se vaikeampi? Tiedätkö miksi se on vaikeampi? Mua olisi kiinnostanut kovasti tää aihe, ja se miten valmentaja ylipäätään lähti ratsastamaan Voittoa paremmaksi ja korjasi sitä. Tosiaan vähän heikosti tekstiä. Ihania rantakuvia! Ja onnea teille sinne Sorsasalon 105 cm luokkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden vikojen takia mitä kerroin, eli hitaus ja toispuoleisuus.

   Ellu teki aivan perusjuttuja plus ne mitä kerroin eli vastalaukat ja vaihdot, nekin hän teki ihan tavallisesti ympyröillä ja lävistäjillä. Vaihdot ja vastalaukat sujuivat hyvin, kerran taisi rikkoa vastalaukan vaihdolla. Voitto oli aluksi hiukan närkästynyt kun sitä käskettiin, mutta teki kaiken kuitenkin nätisti.Mun mielestä vaikeampi suunta on oikea, mutta sitten taas esim. Sannan mielestä, Voitto liikkuu siihen suuntaan paremmin.En saanut ainakaan mitään isoa, kun en muista kun nuo kaksi juttua. Ja ei ollut puhetta vaikeammasta puolesta, oli puhe vain eriparisuudesta puolien välillä.

   Hyvä kun kysyit, jos aihe kerran kiinnosti :)!

   Poista
 15. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 16. Kiva ja monipuolinen postaus, valmentajasta olisi voinut Voiton kanssa olla enemmän kuvia :)

  VastaaPoista
 17. Olisi kivaa, jos te tekisitte kesällä taas sillaisen pitkän videopostauksen, olen katsonut sen edellisen varmaan 100 kertaa :) Ei tietenkään pakko, ellei aikaa ole.

  VastaaPoista
 18. Hyviä kuvia ja on kyllä voitto ja lilli ihanan näköisiä ! :-D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.