Kisapäivä nro 2

tiistai 9. kesäkuuta 2015


Kisaviikonloppu jatkui vielä sunnuntaina yhden luokan merkeissä. Mentiin tutusti ja turvallisesti 95cm, sillä se on juuri sellainen sopiva korkeus hakea ratarutiinia nyt kisoista. Ja sitä rutiinia kyllä tarvitaan. Treeneissä mennään paljon ratoja ja siellä homma tosiaan on sujunut jo hyvin, mutta kisoissa ei olla paljoo viime kaudella käyty ja tämäkin kausi alkoi vähän myöhään, joten kierretään nyt lähialueen kisoja ihan urakalla rutiinia hakemassa.

Vaikka lauantaina napattiinkin sijoitus ja Voitto hyppäsi ensimmäisen luokan tosi tomerasti mun mokista huolimatta, olivat viikonlopun kaksi muuta luokkaa pieni palautus maan pinnalle - tai katsaus meidän todelliseen tasoon. Kuten taisin jo viime postauksessa kertoa, olivat kaksi meidän aikaisempaa kisaa, Sorsasalo ja Kiuruvesi, todella helppoja näihin Iisalmen kisoihin nähden. Kun radat ovat vaativampia, niin virheitä tulee enemmän kun ei ole niin paljon aikaa (ja matkaa) vain ajella seuraavalle esteelle. Eilen nimittäin napattiin metristä kiellon lisäksi puomi matkaan ja sama kaava toistui tänään.

Kilpailupaikalla oli ihan kamala tuuli, este kaatui mun verkan aikana radalla itsestään ja ennen rataan tutustumista oli suurin osa porteista otettu ilmeisesti tuulen takia pois. Sillä ihan aamulla, kun käytiin kansliassa oli lähes jokaisessa esteessä jotain härpäkettä, mutta sitten radan kävelyssä oli vain yhden linjan alla mökit ja siihen se sitten taisi jäädäkin. Verkan aikana moni hevonen kielsi tälle linjalle, jossa oli alla punaiset mökit. Radan kävelyssä olin arvioinut tilanteen niin, että Voitto ei tuollaisia pelkää, mutta siinä sivu silmällä katsoessa aloin ehkä kehittelemään niistä meillekin pelottavia. 


Rata alkoi tismalleen samalla tavalla kun lauantainakin, tosin linja oli tällä kertaa kuuden laukan kun eilen se oli noin seitsemän. Tulin ensimmäiselle okserille vähän lähelle, jonka jälkeen mutkittelin ison vesilätäkön lävitse linjalle. Linja sujui hyvin. Seuraavaksi vuorossa oli neljän laukan linja, jonka alla olivat nämä punaiset mökit. Lähdin sitten varmistamaan ehkä vähän liikaa ja vanha virhe tuli esiin, törkkäsin Voiton kohti estettä ja kieltohan sieltä tuli. Videolta katsottuna ja selästäkin minusta tuntui, että oltaisi me voitu päästä yli. Ehkä itse lamaannuin kun ajattelin, että nyt se kattoo noita mökkejä. Jos edessä olisi ollut tavallinen okseri, olisin todennäköisesti malttanut mieleni ja ratsastanut yhden laukan lisää tai sitten olisin pysynyt paremmin tuossa ratkaisussani. Terhi sanoikin mulle kisojen jälkeen, että Voitto ei pelkää erikoisesteitä, ne voi olla jollekin muulle ongelma, muttei meille. Pitää yrittää vaan iskostaa tuo munkin päähän, varsinkin kun tuon tyyppiset erikoisesteet ei ole meille ongelma... Ja niinhän mä radan kävelyssä totesin, mutta sitten verkassa aloin panikoimaan.

Uusi lähestyminen ja tällä kertaa parempaan paikkaan. Linja jäi ison hypyn takia himpun ahtaaksi. Sitten Voiton mielestä kamalan ällöttävän vesilätäkön läpi laukaten kaarevalle okserilta pystylle. Tämä sujui ihan ok. Viimeisenä vuorossa oli sarja kulmasta. Kulmassa päätin, että ei voida ottaa hylkyä tästä ja varmistin jälleen vähän liikaa jolloin tultiin liian isosti sisään. Se sitten kostautui b-osan pudotuksella.En oikein tiennyt radan jälkeen mitä mieltä edes itse olen radasta. Ainakin mua ärsytti oma moka mökkiokserille, sillä siinä tilanteessa olisin voinut toimia niin monella tapaa paremmin! Eilinen kielto ei niinkään jäänyt kaivelemaan, sillä siinä en vain nähnyt etäisyyttä, tässä mokasin etäisyyden huonolla ratsastuksella - ja ennen kaikkea huonoilla hermoilla!

Viikonlopulta pienenä muistutuksena tuleviin kisoihin: lyhyemmät ohjat, aktiivisempi laukka (ei pitkä) ja paremmat hermot. Terhin kanssa oli myös puhetta, että mun ei kannattaisi olla ennen estettä niin takakenossa, sillä silloin jään helposti jälkeen, jos käy niinkuin kävi lauantaina. Se on ehkä jäänyt niistä ajoista, kun Voitto kielteli ihan urakalla ilman syytäkin.

Oli myös puhe, että Voitto on tosi herkkä hevonen ja vetää herneen helposti nenäänsä mun virheistä. Sillä, että roikuin ekassa luokassa kaksi kertaa sen suussa ja että, Voitto kielsi sen jälkeen molemmissa luokissa, voi olla yhteys. Hevonen pelasti mut kaksi kertaa lauantaina, ja mä "rankaisin" sitä roikkumalla suussa, ei ihme että sen jälkeen on vähän varovaisemmin lähdössä huonosta etäisyydestä hyppyyn.

Parannustakin tapahtui, sillä Terhi laittoi vielä illalla viestiä katsottuani ratavideon. Että nyt oli hyvä tempo ja "vieteri viritettynä", lauantaista kun sain palautetta liian pitkistä ohjista ja pitkästä laukasta. Hyvin pystyin korjaamaan virheen kisatilanteessakin kunhan vain keskityin siihen, pystyisipä vaan keskittymään kaikkiin virheisiin yhtä hyvin ;)

Vitsi mä oon väsynyt viikonlopun jäljiltä. Kaksi aamua peräkkäin herätyskello on soinut viideltä ja unta on kertynyt molempina öinä liian vähän. Kotimatkalla vannoinkin, etten enää ikinä lähde kaksi päiväsiin kisoihin noin kauas päiväseltään..:D Onneksi seuraavat kisat ovatkin illalla ja sitä seuraavat näillä näkymin ihan tässä lähellä.

41 kommenttia

 1. Hei, pakko tulla tänne sun blogiin kommentoimaan. Olen seuraillut blogiasi pitkän ajan ja olen huomannut että blogissasi on ollut todella paljon negatiivisia anonyymejä. Jos haluat, niin voisit auttaa kun sinulla on niin paljon lukijoita jolloin tämä tärkeä kampanja leviäisi ja osallistua Sinä loukkasit minua - kampanjaan kirjoittamalla oman näkemyksesi nettikiusaamisesta ja anonyymikommenteista niin auttaisit paljon. Blogisi suosion avulla myös kampanja leviäisi ja osa lukijoistasi varmasti osallistuisi kampanjaan jolloin nettikiusaaminen voisi vähentyä blogeissa. Sinä loukkasit minua on tipulassa blogin aloittama kampanja joka yrittää saada anonyymikommentoijien tajuamaan kuinka he loukkaavat bloggaajia.
  Täältä lisätietoja http://tipulassa.blogspot.fi/2015/06/sina-loukkasit-minua.html?m=1

  Toivottavasti autat !

  VastaaPoista
 2. Olipas hyvä rata! Ootte kyllä Voiton kansaa kehittyneet paljon, hienosti meni loppurata ja pääsitte kielloata yli!
  Tsemppiä seuraaviin kisoihin!👌

  VastaaPoista
 3. Hyvin teillä meni! Älä vaan lannistu noista kielloista, koska te kyllä pärjäätte, kunhan pidät vain sen mielessä. :-)

  VastaaPoista
 4. Mutta eikö nuo silmälasit oo aikas turvallisuusriski. Jos tiput lasit voivat sirpaloitua ja lentää silmään -sokeutumisvaara. Tai jos ne tippuu jossakin isommassa töyssyssä ja hevonen astuu päälle...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Optikko oli eri mieltä, ainoa riski mitä hän sanoi on naamaan tulevat mustelmat :)

   Poista
  2. Pitää vielä lisätä, että mä en saa käyttää läheskään koko päivää piilareita, vaikka ne silmiini saisin kun niissä mun silmissä oli joku ongelma, joka on ripsipidennyksistä ilmeisesti tullut :/ Sekin vaikeuttaa kun pitäisi sitten kyätä milloin ne pitää ottaa pois.

   Poista
  3. Hei anonyymi, ne linssit on muovia eikä lasia ja ne itse linssit ei kyllä mitenkään sirpaloidu niin helposti - kehykset sitten on eri asia.

   Poista
  4. Itsellä juurikin monta kertaa vaarallisempaa on ratsastaa ilman laseja. Sokeudun ellen saa näköäni korjattua tässä elinaikanani. En nää kuin muutaman sentin päähän ilman laseja, joten en pysty ratsastamaan ilman rillejä. Teloisin silloin hevosen ja itseni, mutta mielummin pidän ne kakkulat päässä kuin ajauduin päin aitaa kokoajan

   Poista
  5. Mulle joskus sanottiin, että normaalit lasit ovat turvallisemmat kuin piilolinssit, sillä hiekka pölisee aina ja joskus todella paljonkin. Silloin on vaarana että menee vaikka kesken suorituksen hiekkaa silmän ja piilolinssin väliin, jolloin ensinnäkin hiekka voi pahastikin hiertää silmää, mutta tämä aiheuttaa myös vaaratilanteen. Tietenkin hiekkaa voi mennä myös silmälasien kanssa silmään, mutta silloin se ei niin pahasti hankaa kuin piilolinssin alle joutuessaan. En tiedä sitten onko tosiaan näin, kun kuitenkin aina ratsastaessa pidän laseja.
   -Eri ano

   Poista
  6. Mullakii oli ennen lasit päässä aina kun ratsastin. Mulla on niin huono näkö, että en nää hirveän kauan ilman laseja. Ehkä noin vuosi sitten sain piilarit ja niiden kanssa on kyllä helpompi mennä. Toisaalta piilarit alkaa häiritsemään jos niitä käyttää kauan ja on se varmaan aika inhottavaa alkaa vaikka siellä kisapaikalta ottamaan niitä pois. Suosittelen kyllä piilareita, mutta ei niitä kannata käyttää jos ne ei omiin silmiin käy, tai tunnu hyvältä.

   Poista
  7. Mä ratsastan yleensä ihan silmälasien kanssa. Oma näkökin sen verran huono, että näen kaiken ihan sumeana. Kesällä esim. leirillä tykkään käytää piilareita, kun ei sitten tarvitse tökkiä hikistä nenänvarttapitkin valuvia silmälaseja kokoajan paikallee :D

   Poista
 5. Hei! Tuosta että kun jäät jälkeen ja voitto pelastaa, niin minulla oli sama ongelma hepan kanssa. Jos jäin pahasti jälkeen niin sen jälkeen ei enää pelastellut mua, mut sit keksin miten sain sen "pahan asian" pois mielestä - joka siis yhdistyi pelastamiseen. Sen jälkeen jos se on mut pelastanut ja mä mokannut, oon taputtanut ja kehunut paljon ainakin äänellä jos en muuten pysty. Sitten heppa ei yhistä sitä pahaan ja sattumiseen. Kannattaa kokeilla, onnea teille (:

  VastaaPoista
 6. Mä en nyt oikein ymmärrä, millä tavalla nämä radat oli niin hankalia? Tilaa näytti riittävän, pari helppoa linjaa, kaikille esteille lähestymisissä oli useamman askeleen verran tilaa, tehtävien välillä jopa puoli kierrosta kentän ympäri ennen seuraavaa.. Eikös tuon pitäisi hallikauden jälkeen olla helppo nakki, siirtyä ahtaista sisätiloista näin paljon helpompiin olosuhteisiin? Eikös nämä kuitenkin 2-tason kisat olleet, ei sillä tasolla enää voi tiputella yksittäisiä esteitä ympäri kenttää vaan jonkinlaista tekemistäkin pitää siellä radalla olla. En nyt sen kummemmin halua kritisoida, kunhan ihmettelin mikä näistä radoista teki niin hankalat, omaan silmään kun näyttivät perussimppeleiltä ja pieniltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot joko tulkinnut mun sanoja väärin tai sitten en osannut sanoa selvästi.

   Siis eihän nämä missään nimessä vaikeita olleet, helpompia tai samanlaisia kun treeneissä, mutta vaikeaAMPIA kun kaksi aikaisempaa superhelppoa kisaa, jossa ei juuri suhteutettuja ollut ja ison kentän ansiosta vielä paljon enemmän tilaa. Ja kyllä, nekin olivat 2-tason kisoja, joten niissä on näköjään näinkin isoja eroja. Oli pitkää lähestymistä, ei erikoisesteitä eikä juuri mitään tehtähtäviä. Täällä taas oli lyhyempiä lähestymisiä, vaikeampi esteitä (ei isompia) ja enemmän oikeita tehtäviä.

   Eivätkä nämä olleet korkeudeltaan yhtään sen isompia kun edelliset kisatkaan, edelleen tuntui pienemmälle mitä treeneissä samat korkeudet :) Minunkin silmään näyttivät tuolle mitä sanoit, mutta kun vertailukohteena on ne kaksi helppoa kisaa niin oli tämä siihen nähden vaikeampa.

   Toivottavasto tämä selvensi, kerran postauksessa en ilmaissut asiaa siten kun oli tarkoitus :)

   Poista
 7. Älä oo liian kriittinen itellesi :) kaikille sattuu joskus noita jälkeen jäämisiä, ja tottakai hevonen saattaa siitä ottaa vähän nokkiinsa, mutta pian sellaiset unohtuu. Vinkkinä vaan että rutiinia nyt tolta tasolta paljon ennenkun siirrytte isompiin luokkiin niin ei käy mitään vakavampaa.

  VastaaPoista
 8. Hyvin rata meni muuten! Ootte kehittynyt huimasti. :)

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus ja kyllähän teillä kieltoa lukuunottamatta meni hyvin! Tiedän kyllä kuitenkin sen tunteen, kun tulee kielto ja tiedät, että olisit voinut tehdä asiat ihan eritavalla, jolloin ei välttämättä olisi tullut kieltoa..Ja jep piti sitten sunnuntaina kantaa kaikki portit ja muut härpäkkeet pois, kun eivät pysyneet paikallaan tuulen takia.. Minulla muuten olisi sinusta muutamia kuvia lauantailta, jos kiinnostaa? :)

  VastaaPoista
 10. Muistelin ettö sulla oli joskus racesafen liivi? Mitä mieltä olit siitä yleisesti? Oliko istuva ja kunnollinen? Tuntuko epämukavalta tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos jollain muulla lukijalla on, niin kertokaa ihmeessä mielipiteenne, kun olen kyseisen liivin ostamassa! :) Pitääkö esim. kokotaulukko paikkaansa?

   Poista
  2. Mulla on! Ja mielestäni se on mukava päällä. Aluksi tuntui hieman epämukavalta mutta kun oli vähän aikaa päällä, ei sitä enään huomanut. Kokotaulukosta en ole varma kun ostin suoraa kaupasta enkä ollut katsonut sitä.

   Poista
  3. Mulla oli se, mutta se oli hirmu ahdistava ja häiritsi ratsastusta olemalla niin jäykkä ja kova. Tämä nykyinen tosin ei ole yhtä suojaava, mutta ei häiritse ratsastusta, joten siksi vaihdoin :)

   Poista
 11. Asuuko teiän tiellä muuten muita heppoja? Tai että miten lähellä asuu lähin :) Tuli vaa mielee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei asu kovin lähellä, ehkä about 6km lähimmälle tallille :)

   Poista
 12. Tosi hienoja kuvia ja hyvin meni lukuunottamatta tota kieltoa ja pudotusta!

  VastaaPoista
 13. Voisitko joskus tehdä postauksen kaikista voiton kamoista? Ois kiva nähä mitä kamoja sillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa kohdasta erikoispostaukset bannerin alta, siellä melkein kaikkien tavaroiden esittlyt :)

   Poista
 14. Tosta silmälasijutusta niin ei mun silmään näytä yhtään "tyhmältä" noi sun silmälasit ratsastaessa. Oikeestaan noi lasit sopii sulle tosi hyvin ja tyylikkäiltä näytätte Voiton kanssa :) Ja terveyshän menee aina edelle, hienoa että käytät laseja kisoissakin siitä huolimatta että et itse pidä (?) kypärä ja lasit yhdistelmästä ja estät samalla näon huonontumisen.
  Hyvää kesää ja tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 15. Oot joskus maininnut että sulla on vähän vaikeuksia siinä, että sun ohjat valuu pidemmäks huomaamatta. Osta sellaset ohjat, missä on sateenkaarenvärit niin voit pitää aina kiinni tietystä värin kohdalta! Yhdessä ridakoulussa on sellaset helpottamassa alkeisratsastajia :) eihän ne hienot ole, mutta voisivat auttaa sua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai vaikka ohjiin räikeän esim. siniset urheiluteipin palat nii huomaat aina helposti mistä pitää kiinni! Toimii hyvin!:)

   Poista
 16. Tosi hyvin menitte! :D

  VastaaPoista
 17. tiia ootko muuten tulossa kimmontallin ilta kisoihin

  VastaaPoista
 18. Moi teiä uusimpien videoiden infoissa on virhe kun niissä lukee että oot17

  VastaaPoista
 19. Tulee mieleen talvi ku tulee sun blogiin; )

  VastaaPoista
 20. ootte hyviä ja kauniita Voitto on söpö <3

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus. :)

  Miten paksut patjojen pitää olla läpmpöi varten? Onko nää liia ohkaset: http://www.horze.fi/pintelipatjat/horze-4-to-4-pintelipatjat/18525.html?color=DB Jos on pystytkö linkittää jotkut tarpeeksi paksut?

  VastaaPoista
 22. näytti välissä semmoselle, että voitto yrittäis hypätessä laittaa etusia ristiin.. Jännä nähä semmonen iha videollaki :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.