Sannan valmennus

tiistai 13. tammikuuta 2015


Moikka! Nyt sattui kaksi valmennuspostausta peräkkäin, todellisuudessahan hyppypäivien välissä on kuitenkin ollut kaksi päivää, jolloin olen ratsastanut kotona ihan normaalisti. Lähdettiin äidin kanssa jälleen kahdestaan valmennukseen, jolloin meillä on aina vähän vaikeampaa kun on kuitenkin kaksi hevosta mukana. Lilli pääsi kuitenkin valmennuksen ajaksi karsinaan, joten saatte videota hypyistä.

Katsoin ensimmäistä ryhmää hetken aikaa, jonka jälkeen lähdettiin laittamaan Voittoa kuntoon. Vähän normaalia aikaisemmin, sillä olin katsonut, että ulkokentällä voi hyvin verkata vaikka muut siinä taisivatkin uskaltaa vain kävellä. Ravailin ja laukkailin kevyesti molempiin suuntiin. Voitto kesken ravien pelästyi jotain ja hyppäsi kentän reunalla olevaan kinokseen. Kinos olikin sitten tosi kova ja Voitto kompuroi hetken ennen kuin pääsi sieltä pois. Pari ekaa askelta hevonen meni ihan kolmella jalalla, mutta siitä se sitten onneksi normalisoitui. Maneesissa kuitenkin aloin panikoimaan, että se ei liikukaan puhtaasti. Terhi meni mun kanssa samassa ryhmässä ja vilkaisi sitten Voiton ravin pikaisesti. Kaikki oli onneksi ok!

Valmennus alkoi melko epätavallisella ohjeelle mulle ja Voitolle. Yleensä saan aina patistaa laiskaa hevosta eteenpäin, mutta nyt saatiin ohjeeksi rauhoittua. Voitto olikin kyllä jostain syystä tosi hätäinen ja mua alkoi jo ekan tehtävän aikana koskemaan käsiin, sillä en yleensä joudu sitä juuri pitämään. Tehtiin alkuun kavaletteja pituushalkaisijalla, ensimmäisen ja viimeisen kavaletin ympärille voltti ja keskimmäinen suoraan. Tehtävä ei sujunut kovin hyvin Voiton levottomuuden takia. Mentiin liian kovaa, ohjat ei pysyny käsissä ja kaikki oli vähän sähellystä. 

Tämän tehtävän jälkeen Voitto jo onneksi rauhoittui normaaliksi tai oikeastaan kivan meneväksi, ei enää sellaiseksi hätähousuksi mitä alussa. Tultiin pari kertaa kavaletit suoraan ilman voltteja ja sen jälkeen tehtiin kontrolliharjoituksia linjalla. Hypättiin kaksi ensimmäistä estettä ottaen väliin neljä laukkaa ja pysäytettiin ennen kolmatta estettä. Voitto tuli tosi kivasti takaisin ja pysäytykset sujui molempiin suuntiin hyvin. Tämän jälkeen tultiin linja kummastakin suunnasta suoraan ottaen väliin edelleen neljä laukkaa.

Seuraavaksi tultiin jo pientä radan tynkää aloittaen jumpasta. Moni hevonen tässä ja aikaisemmassa ryhmässä oli jostain syystä kummastellut jumpan ensimmäistä estettä, itse varmistelin kun tiesin tämän ja Voitto ei sanonut mitään. Jumpalta jatkettiin kavaletille ja siitä tiukka käännös vasemmalla, ison pääty-ympyrän kautta linjalle, johon otettiin nyt neljän laukan sijaan kolme. Ainot kerta kun Sanna joutui sanomaan laukasta valmennuksen aikana tuli tässä kohtaa, jotain edistystä ehkä siis tapahtunut kun aikaisemmissa valmennuksissa on hoettu koko ajan sitä ;) Linjan kaksi ekaa estettä meni hyvin, mutta viimeisessä välissä sähelsin jotain. Mun oli koko valmennuksen ajan jotenkin vaikea juuri tällä linjalla tajuta miten mun pitäisi reagoida. Otin omasta mielestäni vain pienen tasapainottavan pidätteen, mutta joko pidäte oli liian iso tai sitten vain unohdin pitää jalat samalla kiinni sillä tuli kielto. Toisella kerralla sitten paremmin.

Alla oleva video on äskeisen tekstin tehtävistä:


Sitten varsinaiset radat. Rata alkoi huonosti. Ykköselle tuli kummallinen hyppy, josta pääsin vähän liian myöhään jatkamaan jumpalle. Jumppa kuitenkin ok. Sitten liian pienesti sisään kolmen esteen linjalle ja linjan toiselle esteelle kielto. Sanna sanoikin, että ulkoavut paremmin käännöksessä, jotta ei tule sitä yhtä askelta liikaa. Toisella kerralla paikka osui hyvin kohdalleen ja pääsin jatkamaan radan loppuun hyvin.

Toinen rata alkoi surkeasti. Kaarteiden ratsastuksesta oli puhetta jo viimeksi Terhin kanssa, joten siihen pitää nyt panostaa kunnolla. Ongelma on vain se, että kun Voitto ei ole yhtään kiihtynyt saan ratsastettua kaarteet pääasiassa hyvin, mutta kun se vähän kiihtyy niin sitten kaarre on vaikeampi ratsastaa ja suoristus tulee ihan liian myöhään. Ei siis ole niin helppoa saada esim. sileällä tai kavaleteilla Voitto tuohon mielentilaan. Kolmas kielto siis tuli sieltä, eikä ihmekään tuollaisella suoristamisella vai pitäisikö sanoa suoristamattomuudella. Uusi yritys, huolellinen kaarre ja rata pääsi jatkumaan. Jumpalta pystylle ok, seuraavalle okserille melko lähelle, mutta sain ihan ok kuusi laukkaa siitä pystylle. Sarja sujui hyvin, vaikka tässäkin ajauduin pikkasen lähelle. Pystyltä tulin vähän villisti jumpalle ja Voitto joutui vähän pinnistelemään, jotta ehtisi nostella jalkojaan. Suoralla linjalla tein taas saman mokan eli odotin liikaa. Mutta kuten ylempänä sanoin, menin juuri tämän linjan joka kerta vähän sinne päin, koska en vain hahmottanut kunnolla mitä mun pitäisi tehdä, vaikka luulisi sen olevan ihan helppoa tuollaisessa tehtävässä. Toisella kerralla onnistuin oikeastaan tosi hyvin, Sanna tosin auttoi vähän kertomalla mitä mun pitää tehdä. Tästä jatkoin sarjalle toisesta suunnasta, joka sekin sujui hyvin, vaikka itse vähän jännitänkin hypätä sarjaa, joka alkaa okserilla. Kaikki muut ennen mua olivat tulleet radan väärin ja tehneet sitten loput tehtävät vähän eri järjestyksessä ja itsekin sitten unohdin tulla viimeisen tehtävän eli kolmen esteen linjan toisesta suunnasta. No, ympyrän kautta uusi lähestyminen.

Viimeinen rata tultiin pari reikää korkeampana. Aloitettiin jumpalla ja jatkettiin siitä kolmen laukan linjalle. Tällä kertaa linja sujui hyvin tästäkin suunnasta, vaikka Sanna ei auttanutkaan. Oikeastaan musta tuntui, että ratsastin jotenkin paremmin, kun kuulin Sannan keskittyvän toiselle ratsukolle puhumiseen, vaikka tietysti tiesin, että hän mun rataa silti katsoi. Kaareva okserilta pystylle sujui nyt paljon tasaisemmin kun edellisellä kerralla. Sen jälkeen tultiin sarja, jonka okseri oli vähän radan muita esteitä korkeampi. Jostain syystä sarjat on olleet viime aikoina vähän vaikeita, joten pakko tunnustaa, että olin hieman kauhuissani sarjavälissä, koska tultiin liian lähelle a-osaa. Tässä vaiheessa olin itse jo vähän epätoivoinen, mutta en silti luovuttanut kokonaan, vaikka sekin kävi mielessä ihan hetken aikaa. Pohkeet kiinni ja päästiin helposti yli b-osastakin. Vaikka mä en koskaan pelkääkään hypätä, niin varsinkin vähänkään isommista oksereista on tullut kaikkien epäonnistumisien myötä vähän jännittäviä. No, ei siitä sen enempää, koska sarja suoriutui hyvin ja sen jälkeen vielä kolmen laukan linjakin.

Alla oleva video äskeisen tekstin tehtävistä:


Vaikka esteet nousi niin viimeinen kierros oli ehdottomasti paras ja valmennuksesta jäi hyvä fiilis! Parhaaseen rataan on aina kiva lopettaa. Kieltoja tuli jokunen, mutta saatiin alle hyviäkin pätkiä. Laukka pyöri ja se helpottaa jo paljon. Nyt pitää vaan opetella ratsastamaan kaarteet paremmin, ulkoavut läpi eikä liikaa sisäohjaa. Sanna sanoi lopuksi, että meno on ihan jees, mutta sellainen kultainen keskitie puuttuu. Mennään vieläkin vähän liikaa laidasta laitaan.

Valmennuksen jälkeen olin aivan jäässä! Onneksi mulla oli paljon vaatetta mukana, vedin toppatakin päälle vielä Kingslandin paksun untuvatakin, jalkaan Pinjan lämpimät kuukengät ja sitten vielä kotona toppahousut, sillä en meinannut lämmetä automatkallakaan. Laitettiin auton valojen valaisemana kylmät Voitolle. Hevoset sai syödä heinää kotimatkan ja kotona sitten otin kylmät pois, siivosin karsinan, annoin loput ruuat ja hoidin Voiton loppuun eli harjailin piehtaroinnin jälkeen, vaihdoin Back on Trackin loimen ja suojat sekä tarjoilin omppumehua.

Millaisista valmennuspostauksista te tykkäätte? Näitä tulee tehtyä niin usein, että olisi kiva kuulla. Yksi pitkä video vai monta lyhyempää? Tarkempaa selitystä vai vähemmän tarkempaa (vrt esim tähän tekstiin)? Enemmän juttua myös muusta kun pelkästä valmennuksen kulusta?

63 kommenttia

 1. Itse tykkään että alkuverkat (esim. kavaletit) on erillisellä videolla ja radat toisella :) Sun selostus valmennuksista on aina ollu hyvä!

  VastaaPoista
 2. Oliko tuossa ylemmän videon alussa valkoiselle portille tulo, pysäytys vai kielto? Tosi hyvin meni laukka sujui, välillä oli sitä pientä sährllystä ja tuli puomiakin mukaan. Alemman videon alussa kun Voitto menee äitisi ohi, niin pukittiko se? Todi hyviä tuli ja noi korkeammankin näköiset esteet ylittyi helpolla. Osaatko veikata minkä kokoisia esteitä tuossa alun videossa oli? Tosi hyvin meni, muutama vähän mun silmään "rajumpi" jarrutus kielto tuli, mutta editystä näkyy! Tsemppiä jatkoon :)
  Ps. Luen blogiasi bloglovinista joten sen takia en aina kommentoi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysäytys oli ja juu pukitti :D En osaa arvioida olisiko olleet 90-100cm!

   Poista
 3. Hyvä postaus! Nyt kiellot vielä pois ja treenii nii tulee huippua katseltavaa! Tietty onhan tämäkin jo ;) millon oot menos kisoihin? :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja kivoi videoita:) Voitto on sika söpö:)

  VastaaPoista
 5. Onpa kiva kuulla että teitä ei enää tarvitse patistaa laukasta! Oli kyllä tosi kiva postaus taas! :)

  VastaaPoista
 6. eikö valmentaja ole huomannut, että laitat aivan liikaa painetta hevoseen? koitapa seuraavassa valmennuksessa olla
  itse rennompi ja rauhallisempi apujen kanssa, ja välttää turhaa paineistamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäiletkö valmentajan ammattitaitoa vai oletko kenties itse valmentaja? Jos et kumpaakaan niin ei varmaan kannata nimettömänä tulla huutelemaan. Kyllä ne valmentajat sanoo jos ongelma on olemassa ;)

   Poista
  2. Mä uskon, että he olisivat siitä sanoneet, jos se on tämän hetken isoimpia ongelmia. Tietävät varmaan kuitenkin paremmin kuin sinä ;)

   Poista
 7. Tykkään kun videot on jaettu ns. verkka(este)videoon ja sitten ratavideoon. Minusta tämä selitysmäärä on ihan hyvä, ja olisi kiva lukea muulloinkin sellaisia postauksia. jossa kertoisit vähän mitä teet ennen valmennusta ja jälkeen, niinkun nytkin kerroit, mutta ehkä vielä vähän tarkemmin, (jos on oikein mitään kirjoitettavaa) :) Aijotko muuten tehdä toista osaa tallirutiini-videosta lähiaikoina? Ja kuvaatko vielä varustepostaus-videota (esim Voiton loimista)?

  VastaaPoista
 8. Voitko käydä kurkkaamassa mun blogia?:) --> siljanelamaa.plogspot.com

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvin taas ratsastit, vaikka niitä kieltojakin tuli muutama ;)
  Nää postaukset on aina tosi kivoja ja itse tykkään että alkuverkat ja radat on erillisillä videoilla :)

  VastaaPoista
 10. Kivasti näytti Voitto menevän, vaikka pari kieltoa tulikin :)
  http://pysteliina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Minulla kysymys vähän asian ohi. Mutta miten annatte omenamehun? Siis paljonko vettä esim laitette sekaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan ämpärin täyteen vettä ja melko vähän omenamehua, joskus puolet purkista, mutta yleensä vaan sen verran, että vesi värjääntyy vähän :)

   Poista
 12. Valmennuspostaukset on ihan kivoja, mutta videoita on välillä vähän työlästä seurata niin, että osaa yhdistää oikeat tekstit oikeisiin suorituksiin. Miten olisi esimerkiksi jos kokeilisit joskus puhua analyysia suorituksesta videon päälle samaan tahtiin kun video ja suoritukset etenee? :-). Toki välillä on myös mukavampaa kuunnella valmentajan kommentteja, mikä ei em. tavalla tehtynä olisi mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, musta olisi tosi vaikea selostaa siihen päälle, mutta katsotaan jos tekisin sellaisen joskus :D

   Poista
 13. Mielestäni olisi kiva jos saisi kuvia valmennuspostauksiin.
  Teillä sujuu tosi hyvin ja meno parantuu vaan:)

  VastaaPoista
 14. ASIA ON KIIREELLINEN JOTEN PYYDÄN SINUA VASTAAMAAN NOPEASTI! Saako Olympus Pen Mini E-PM2 kameran automaattitarkennuksen pois? asia on todella kiireellinen... :( Muuten, oot tosi hyvä kuvaamaan ja hyvä ratsastamaan ja olen kiitollinen jos vastaat ja kerrot miten aut.tarkennuksen voi ottaa pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista ulkoa, ohjekirjasta kyllä löytyy, mutta sen saa :)

   Poista
 15. Hei! Eikö Terhi ole tuo tummissa vaatteissa, jolla on toppaulkohousut? Osaatko sanoa minkä rotuinen hevonen hänellä on allaan, kiinnostaisi, kun näyttää niin kivalle ja tavallaan myös hassulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kenestä puhut, kun kellään ei kyllä mun mielestä ollu ulkohousuja, siis ratsastajilla :D

   Poista
  2. Eiks noi terhin jalas olevat oo ne parlannin chapsit :D

   Poista
 16. Tiia sun ratsastus on niin ruman näköistä ja sun valmentaja on huono jos se ei oikeesti huomaa miten ratsastat, sulla tulee aina pikku askel ennen estettä, välillä meet liian hiljaa tai kovaa että voitto kieltää ja et edes rankase hevosta jos kielto oli sen syy tottakai se jatka kieltämistä jos annat vaa periksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'''''DDDD oh please. vaikka saattoi olla välillä vähän jännittynyttä, niin Tiia teki kyllä hyvin töitä. Virheiden korjaaminen sekunnissa on vaikeaa, älä viitsi tulla huutelemaan :) ja ei hevosta kuulu rangaista kiellosta..

   Poista
  2. Ehkä Sanna, joka on voittanut mm. SM-kultaa esteratsastuksessa hiljattain ei ole kovin huono valmentaja ;) Eikä hevosta kuulu komentaa kieltojen jälkeen automaattisesti, varsinkaan nykyään kun Voitto ei kieltele enää ihan pienistä virheistä eikä vedä hernettä nenään ekasta kiellosta, vaan ennemminkin hyppää paremmin kiellon jälkeisen hypyn :)

   Poista
  3. Varmasti ei kannata lyödä hevosta raipalla (ei siis lyödä mut näpäyttää) jos kielto on ratsastajan oma moka !

   Poista
 17. Minusta tuo "tämä video liittyy edellä kerrottuihin tehtäviin" on hyvä! Se selkeyttää videoiden katselua, kun kaikki ei ole samassa pitkässä videossa.

  VastaaPoista
 18. Hyvä postaus! Mutta toivoisin vähän vähemmän tekstiä :)

  VastaaPoista
 19. Erikseen on parempi, niitä voi välillä sit katella.(: Tosi kiva postaus, taas!♥

  VastaaPoista
 20. Moi tiia! meille muutti uusi hevonen joka on myös klipattu. polle on kouluratsu ja mun kysymys sulle on että mitä toppaloimea suosittelet ulkokäyttöön??? siis joku mikä on ollut teillä vuosia käytössä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bucasin loimet on meillä ainakin olleet parhaita :)

   Poista
  2. kiitti kun vastasit :) kokeilemme sitä siis :) Miten päädyitte aikanaan ostamaan juuri voiton??

   Poista
 21. Älä ota tätä nyt minään haukkumiskommenttina, mutta mun silmään sun ratsastus näytti nyt jotenkin todella kiireiseltä ja sun oman kropan hallinta ei näyttänyt niin hyvältä kuin yleensä. Sun kädet ja jalat vähän heiluu kaarteissa, mikä tekee koko ratsastuksesta vähän hätäisen näköistä. Oletko harkinnut esim salitreeniä tai muuta vastaavaa jossa voisit kehittää omaa kropan hallintaa? Mulle valmentaja huomautti tästä asiasta ja sain paljon vakautta ja sitä kautta varmuutta ratsastukseen alettuani treenata muutakin kuin ratsastusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen harkinnut ja koitankin kotona tehdä aina jotain pientä :)

   Poista
 22. Onko tää sun valmentaja kenties Backlundin Sanna? :)

  VastaaPoista
 23. Kiitos Tiia paljon kun vastasit kamera-aiheiseen kysymykseeni:))

  VastaaPoista
 24. Ehtisitkö vastata miten sen automaattitarkennuksen saa pois? Olympuksen kamerasta siis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kamera nyt tässä, mutta sieltä samasta sen saa mistä esim vaihdat iso-arvoa tai tarkennuspistettä tms.

   Poista
 25. Kamera-asioissa saat nopeiten vastauksen esim. Digicamera-foorumilta. Ja manuaalista pitäisi löytyä myöskin tuo tieto, joten alapa sitä pläräämään. Ja hyvä postaus, Tiia :)

  VastaaPoista
 26. Hei Tiia!
  Oon menossa su Sannan valmennukseen ja kysyisin millanen Sanna on valmentaessa ja mihin se ottaa eniten huomiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna on melko tiukka ja sanoo asiat suoraan. Sanna kiinnittää huomiota siihen mikä kullakin on ongelmana, hyvä laukka ja suoruus on ainakin usein asioita mistä mä kuulen, mutta riippuu ihan ratsukosta :)

   Poista
 27. Ratsastat mielettömän hyvin!Vaik tulikin pari kieltoo mut kuiteski!< 3osaisinpa itekki.Ootte Voiton kans hyvä pari:)Mä tykkään eniten valmennus postauksista ja videoita vois tulla monta esim 2-5min kestäviä:)

  VastaaPoista
 28. Mikä on sinin blogin osoite? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori vastaan Tiian puolesta mutta Sinin blogin osoite on: http://armiharmi.blogspot.fi/

   Poista
 29. Kun voitto noin paljon kieltää, niin pahin virhe mitä voi olla on se, että pysäyttää hevosen tahallaan ennen estettä. Siitä se oppii kieltämään. En tullut haukkumaan, mutta näin eräs tuntemani pm-ratsastaja (koska ponini asuu heidän kotitallilla) minulle sanoi ja valmentajat :) mutta hyvin menette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että Sanna kuitenkin tietää mitä tekee ja pyytää :) Eihän hevosta juuri ennen estettä pysäytetä, vaikka itse pysähdys siinä tapahtuukin, vaan hevoselle kerrotaan hyvissä ajoin, että nyt pysähdytään eikä hypätä.

   Poista
 30. tää ei varsinaisesti tänne kuulu mutta tiedätkö mistä voisi löytää ylläpitohevosen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysele tutuilta ja laita vaikka tallille ilmoitus :)

   Poista
 31. Vaikutat hyvälle tyypille, jolla puitteet ratsastaa kunnossa ja tukeva perhe. En, vain ymmärrä, miksi et panostanut hevosen ostossa vähän laadukkaampaan hevoseen. Oliko teillä ammattilainen mukana etsimässä sopivaa heppaa ja koeratsastamassa myös. Jotenkin säälittää sun puolesta. Laadukkaan hepan kanssa olisit pitkällä. Jaksamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voitto on kyllä ihan trapeeksi laadukas minulle, se on hypännyt alle kahdeksan vuotiaana 120cm luokkia ok menestyksellä ulkomailla ja Suomessakin junnun kanssa 110cm, jos oikein muistan. Lisäksi sillä on hyvä suku ja hyppy ja se on kuitenkin hyvin peruskoulutettu ja osaa vaikka mitä, näin mulle ainakin sanoneet valmentajat ja tietty myyjäkin. Voitto vaan oli ehkä odotettua herkempi ja vaikeampi, ei sellainen automaatti mihin olin tottunut. En käyttäisi sanaa laadukas, vaan käyttäisin sanaa helpompi, semmoisen kanssa voisinkin olla pidemmällä :)

   Poista
  2. Jos hevonen on jo aiemmin hypännyt 120 cm, niin ei ole laadusta kiinni, jos se ei harrastajan kanssa hyppää 90 cm. Sen laatu riittää 120-tasolle. Vaikka hevosissa on tietysti laatuerojakin, niin kaikessa ei sovi syyttää hevosta ja vaihtaa "huonoa kaakkia parempaan", vaan opetella ratsastamaan sillä tietyllä hevosella. Tämä oli siis anonyyille, ei Tiialle! Tiiahan on koko ajan sanonutkin, että vika ei ole huonossa hevosessa, vaan siinä, että harrastajalle tulee enemmän virheitä kuin ammattilaiselle ja jotkut hevoset eivät siedä virheitä niin hyvin kuin toiset. Hankalan ja tarkan hevosen kanssa toki oppii monia asioita, mutta lopulta parempaa nuoren ratsastajan kehitykselle on kuitenkin päästä hyppäämään melko varmoilla hevosilla. Sen jälkeen yleensä tarkempienkin kanssa alkaa sujua. Ei junnuille suotta osteta "pomminvarmoja" opetusmestareita, jotka saattavat pudottaa jonkun puomin mutta tulevat maaliin. Tsemppiä treeneihin!

   Poista
 32. Nää valmennuspostaukset alkaa tulee jo korvista ulos, joten viitsiikö postata jotain muutaki?:)

  VastaaPoista
 33. Oot paras! :) Onko Voitolla ollenkaan koulusatulaa? :) Tehkää Pinjan kanssa yhteinen videopostaus :)

  VastaaPoista
 34. Kiva postaus! Voiton laukka näytti mun silmään hurjast paremmaklta kuin ennen, paljon voimakkaammalta ja ilmavammalta! Ootte menny ratsukkona hurjasti eteenpäi lyhyessä ajassa. Tsemppiä jatkoon ja toivottavasti te alatte käymään enemmän kisoissa kun meno on niin paljon parantunut:)

  VastaaPoista
 35. Moi Tiia! Meille ostettiin bucaksen toppaloimi ja laitettiin lämpömittari loimen ja hevosen väliin ja kappas, bucaksen loimi on lämpimämpi mitä yksikään noista meidän "laadukkaista" loimista :D Eli kiitos sulle vinkistä!

  VastaaPoista
 36. Mä oon ton yhen anon kans samaa mieltä. Laadukkaat estehepat hyppää kyllä metrin esteet vaikka silmät kiinni. Ne tulevat miten vinossa vain esteille ja menevät puhtaasti yli. 130 cm radoilla ne alkavat vaatia hyviä teitä. Siihen asti ne tuovat ratsastajan puhtaasti ja nopeasti maaliin ja voittoon. Se on sitä laatua.

  VastaaPoista
 37. Valmennuspostaukset on just hyviä, paitsi olisi kiva saada joku kuva tehtävästä/radasta mitä mennään, että ymmärtäisi paremmin millaisesta tehtävästä on kyse : )

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.