Rikkinäiset suitset & toinen kouluvalmennuspäivä

keskiviikko 12. marraskuuta 2014Moikka! Viikonlopun toisesta valmennuksesta oli ihan kokonaan mäköjään unohtunut kirjoittaa. Onneksi nyt ei ole vasta kun keskiviikko, joten en ole edes montaa päivää myöhässä, vaikka siltä tuntuukin. Aika on vierähtänyt koulu- ja blogijuttujen parissa. En malta odottaa, pian näette mitä olen puuhaillut viimeiset kuukaudet!

Nyt kuitenkin takaisin sunnuntaihin. Lupasin viime postauksessa kertoa, miten Voitto onnistui (jälleen) rikkomaan suitsensa. Sain lokakuun lopulla High Jump -suitset PS of Swedeniltä testaukseen. Ensimmäiset menivät heti rikki (täältä voit lukea miten ja miksi), mutta sain uudet tilalle. Voitto ei kuitenkaan ollut näillä suitsilla hyvä, joten vaihdoin takasin Jump off malliin samalta merkiltä. Niillä Voitto on ollut tosi hyvä ja suitset ovat pysyneet hyvinä toukokuusta viime sunnuntaihin.


Olin ottamassa Voittoa pois kärrystä. Pidin ohjia kädessä ja tulin luukusta ulos puhumaan Pinjan ja äidin kanssa, jotka olivat juuri toisella puolella koppia. Ohjat olivat koko ajan mun kädessä, itse olin vain kääntyneenä auton ja kärryn välistä heihin päin. Kärryn ovi oli auki, mutta itse ovi oli laitettu kiinni kärryyn siten, ettei se mene kiinni ja kärryyn pääsee oven kautta kulkemaan vapaasti. Ohjat kulkivat oven kulman kautta mun käteen. Voitto sitten nykäisi pään ylös kopissa ja ohjat tietysti kiristyivät, ne eivät kuitenkaan missään vaiheessa jumiutuneet vaan pykältivät ohjissa olevien nappuloiden takia vain vähän hitaammin Voitolle löysää.

Kun tajusin tilanteen kurkkasin koppiin ja suitset olivat rikki. Samasta kohdasta mistä edellisetkin. Nahka oli revennyt kuolainremmistä poikki. Viimeksi se oli ihan aiheesta, meidän tyhmyyttä, hyvä että antoi periksi. Nyt tilanne oli ihan eri. Puhuttiin tilanteesta valmentajankin kanssa ja oltiin kaikki sitä mieltä, että ei olisi tuossa pitänyt nahkan antaa periksi. PS of Swedenin suitset on minusta tuntuneet tosi laadukkaalle nahkalle myös käytössä, mutta jo toiset rikkinäiset suitset? Onko meillä vain huono tuuri vai onko nahka oikeasti noin heikkoa?

Onneksi saatiin tilanne paikattua. Lainasin tallista reijittäjää ja suitset saatiin käyttökuntoon. Irti revennyt osa pitää vaan vielä ommella sitten paikoilleen ulkonäkösyistä. Onneksi suitset eivät kuitenkaan revenneet käyttökelvottomaksi, silloin olisi ärsyttänyt kun noin pienestä menivät kuitenkin rikki. Viimeksi suitsien rikkoituminen harmitti tosi paljon, sillä se pelkästään oli meidän omaa huolimattomuutta.


Sitten valmennukseen. Aloitettiin verrytteleminen taas kevyesti hölkkäillen. Voitto ei tuntunut yhtä jäykälle kun edellisenä päivänä, mutta tälläinen hidas verryttely tuntui sopivan sille hyvin edellisen päivän perusteella. Pitääkin rueta verryttelemään rauhallisesti ja rennosti ihan normaalistikkin, sen jälkeen on sitten helpompi alkaa työstämään asioita kunnolla.

Tällä kertaa meillä oli tehtävän apuna tötteröitä. Tultiin pitkän sivun alkuun pieni voltti, josta jatkettiin avoa, kunnes käännettiin seuraavan tötterön kohdalta pieniä loiva kiemura ja taas uralle palatessa avoa. Toisella lyhyellä sivulla sitten voltti, toinen pitkä sivu suoraan ja taas lyhyen sivun jälkeen sama kuvio. Aloitettiin vasemmassa kierroksessa, joka olikin meille helpompi. Voitto ravasi melko kivasti jälleen, joten keskityttiin erityisesti mun istuntaan. Ryhti oli muuten melko hyvä, kunhan muistin korjata pään oikealle paikalle ja katseen ylös. Nyrkit pysyivät sunnuntaina vähän paremmin kiinni, mutta muuten käsien paikka meinasi taas vähän kadota. 
Mentiin koko tunti samaa tehtävää kaikissa askellajeissa ja erilaisten siirtymisten kautta. Väliin tehtiin molempiin suuntiin vaihdot, jotka onnistuivat molemmilla kerroilla tosi hyvin. Yleensä aina toinen suunta on ollut meille haastavampi. Ravissa ei suurempia ongelmia tosiaan ollut, käynti pitäisi muistaa pitää tarpeeksi aktiivisena ja varsinkin laukassa oikeaan kierrokseen on paljon tsempattavaa tai ainakin siltä se tuntui. Mun on itse vaikea kääntyä kropasta oikealle, joten se tietysti hankaloittaa oikeaan kierrokseen ratsastamista. Tuntui, että laukan ylläpitäminen ja pienelle voltille kääntyminenkin oli jo hirveän vaikeaa oikeaan kierrokseen.

Kylmät ratsastuksen jälkeen jalkaan solariumin lämmössä. Kyllä hepan kelpaa!

53 kommenttia

 1. Hassuu et noi psofswedenin suitset on menny ja kahteen otteeseen rikki! :-/ Toivottavasti teillä on ollut vaan huonoo tuurii ettei suitset oo oikeesti noin helposti rikki meneviä :-)!

  VastaaPoista
 2. Jep, kyllä sun istunta on parantunut huimaisti! Alkaa näyttää jo tosi kivalle toi teiän meno ja vielä kun toi sun istunta saadaan viilattua täydelliseksi niin olette kyllä hyvän näköinen pari :) Tsemppiä vaan paljon harjoitteluun!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus ja teidän meno näytti siistiltä, rennolta ja kiireettömältä!
  On kyllä kummallista, että nuo suitset ovat niin tiuhasti hajoilleet ja nyt noin pienestä! Toivottavasti tästä lähtien pysyisivät ehjinä!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa nähdä näissä uusimmissa postauksissa vähän erityylisiä ja uusista kuvakulmista otettuja kuvia! Mielenkiinto säilyy =)

  VastaaPoista
 5. Outoa, että suitset katkeavat samasta kohtaa. Mielestäni se voi olla nahasta tai huolimattomuudesta, koska mielestäni tuon olisi voinut välttää sillä että olisit ottanut voiton saman tien kärrystä etkä olisi jäänyt juttelemaan. Tämä on tietenkin vain minun näkökulmani asiasta. En tiedä millainen tilanne oikeasti oli enkä tullut haukkumaan. Mutta herättää kyllä kysymyksiä, että ovatko kuitenkaan niin kestävää nahkaa tai ovatko olleet maanantai kappaleet molemmat? Harmittavaa tietenkin tuo on ja noin helposti, ellei voitto jäänyt johonkin kiinni, vaikka se tuntuukin oudolta?

  VastaaPoista
 6. HYVÄ TIIA!! Sun ryhti on parantunu ja Voittoki kulki tosi kivasti! Mitä jos sittenki uskaltaisitte mennä sinne koulukisoihin ;)

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus! Miten suitset voi mennä noin herkästi rikki?

  VastaaPoista
 8. Miksi pidätte hevosilla suitsia kuljetettaessa? Ymmärrän toki, mikäli joskus tulee kiire ja suitset laitetaan päähän jo lähtiessä, mutta luulisi tuon olevan melko iljettävää seisoa kuolaimet suussa pitkiä aikoja. Toki tuossa tilanteessa suitsien laitto vasta ennen kopista ulos ottoa ei olisi auttanut mitään, mutta näin yleisesti olen vain ihmetellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olen myös itse miettinyt! Meillä kun hepat syövät kopissa vielä lähes aina heinää, niin tuntuisi hassulta seisottaa kuolaimet suussa montakin tuntia :/ Mielenkiinnolla siis myös kyselisin syytä miksi jo kopissa suitset? Tottakai tiedän, että kisapaikalla pitää olla suitset siis, mutta matkalla lähinnä tarkoitan :)

   Poista
  2. Olen aivan samaa mieltä todella turhaa. Ja hoidakto noita suitsi pöivittäin jollain rasvalla nimittäin huonosti hoidettu nahka menee nopeammin rikki? En ole kenenkään muun jolla on psos suitset että on menny rikki!

   Poista
  3. Meillä ainakin hevosilla kuljetuksessa pääsääntöisesti suitset, jos matkalla sattuu jotain (vaikka ojaanajo, kolari tms), niin hevonen on sitten helpommin hallittavissa hankalissa tilanteissa jos pitää ottaa kopista ulos, kun on kuolaimet suussa. Ainakin luulen, että hevonen on helpompi pitää käsissä vaikkapa jossain motarin varressa kun on suitset päässä :D. Aina on pystynyt kuitenkin syömään ilman suurempia ongelmia :)

   Poista
  4. Hevosen ei ole hyvä tehdä töitä vatsa täynnä, joten meilläkään ei ikinä heinää lyhyillä matkoilla jotta ei pääse turpoamaan. Samoin suitsetkin suht lyhyillä matkoilla. Säästää vähän aikaa ja muutenkin helpompi. Toki pitkät matkat hevonen saattaa saada vähän alkumatka heinää ja on ilman suitsia. Tulo matkalle aina heiniä ja ilman suitsia. Mutta siis kaikki tekee niin kuin parhaaksi ja turvallisimmaksi näkee:)!

   Poista
  5. en sinäänsä ihmettele jos on suitset päällä kopissa tms. mutta sitä että kuka syöttää hevosta kuolaimet suussa? Ainakaan paljoa en todellakaan itse viitti ruokkia! Pari herkkupalaa on ok tai esim maastossa puskasta vähän välipalaa mutta olen monesti lukenut ja kuullut kun hepat on tukehtunut kun ovat syöneet heinää kuolaimet suussa... :( näin vaan tiedoksi. Mutta tosi kivalta näyttää toi sun ja voiton meno! ja ehdottomasti kannattaa harkita koulukisoihin osallistumista joskus! ;)

   Poista
  6. itse en laita suitsia traikkuun, paljon mukavampaa hevoselle niin.

   Poista
  7. Lyhyilöä matkoilla
   paljon helmpompi kuljettaa suitsittuna, en siimä mitään haittojakaan näe :)

   Poista
 9. mistä toi sun spooksin takki on ja paljon maksoi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosmessuilta ja en muista hintaa, mutta oli melko halpa kun alessa oli :)

   Poista
 10. Tosi kiva postaus taas, ja kiva kun sinulla on oikeastaan aina videota valmennuksista ja vielä kuulee mitä valmentajat sanovat ja kuulee kaiken palutteen :) Harmi muuten nuo Voiton suitset... :/ onneksi saatiin jotenkin korjattua edes.
  Vähän outo kysymys, mutta "pelkäätkö"/mietitkö koskaan, että joku kopiosi kuviasi luvattomasti jollekkin toiselle sivulle vai oletko ihan luottavainen, ettei sellaista tehdä? Ja aijotteko tehdä Pinjan kanssa joskus toisen sister tagin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En pelkää silöä sehän on rikos, joten ei kovin moni niin tee ja tehdään uus sister tag jossain vaiheessa!

   Poista
 11. Huomasin että sun nyrkit oli kääntyny aikalailla alas päin. Mulle valmentaja sano joskus, että kun pitää ohjat tarpeeks lyhyinä niin käsi siirtyy melkein automaattisesti omalle paikalle ja mulla ainakin on tohon ongelmaan auttanu se tosi paljon! Muuten näyttää tosi hyvälle teidän meno! :)

  VastaaPoista
 12. Harmi, kun suitset meni rikki! :/ Aiotko ostaa uudet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia kertoi postauksessa, että suitset saatiin korjattua..

   Poista
  2. Niin että ei tarvitse ostaa uusia kun nuo saa korjattua :D

   Poista
 13. Apua, en malta oottaa että kerrot mikä toi iso blogijuttu on!! :D

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä jalustimet on kyllä aivan liian lyhyet kouluratsastukseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Estesatulassa ei kannata laittaa hirveen pitkiä.

   Poista
  2. ja aivan liian pitkät ohjat...

   Poista
  3. Normaalisti menen pari reikää pidemillä, mutta halusin nyt mennä estejalkkareilla koska asento muuttuu ja näin tulee erilaisia istuntavirheitä esiin. Jotkut virheet kuten varpaiden kääntyminen ulos ei tule esiin kun estejalkalkkareilla, hyvä korjailla myös "Esteistuntaa" kouluvalkun kanssa :)

   Poista
 15. Oon kuullut, että noissa on huono nahka, joten ostoskoriin meni Micklemit, koska ne ovat oikeasti suunniteltu istumaan täydellisesti hevosen päähän, nahka on laadukasta ja soljet hyviä. Ps of Sweden näyttää ratsastavan vain uutuudenviehätyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut sekä Micklemit ja PS of Swedenin suitset. Micklemeissä juuri riitti säädöt omalleni ja ne lähes poikkeuksetta ei istu kunnolla kaikille. Mittasuhteet niin erikoiset. Nahka oli ehkä aavistuksen parempaa kyllä. Soljissa en oo huomannut mitään eroa näillä. Lisäksi mulla niin siropäinen hevonen, että Micklemit oli aivan liian tantta suitset.

   Poista
 16. Voi harmi kun suitset hajosivat taas! :|

  VastaaPoista
 17. Tosi hyvältä näyttää toi teijän meno, nyt vaan paljon treenausta oikeaan kierrokseen ja vahdit itseäsi ettet vaan käännä sun kroppaa. ;)

  VastaaPoista
 18. Sun ryhti on kyl huomattavasti parantunu! :) Sen näkee kuvista, videoista, yms. ;) Ja voi hitsi ku noi suitset hajoilee! :(

  VastaaPoista
 19. En oo pitkään aikaan kattonu teidän koulutuuppailuvideoita ja täytyy sanoa, että oot kehittynyt aivan älyttömästi Voiton kanssa koulujuttujenkin osalta (täältä ruudun takaa katsottuna)! Vielä vähän tasaisuutta menoon (pohje, ohja ja istunta pelittämään paremmin yhteistyössä), niin alkaa olemaan tosi kivan näköistä! :)

  VastaaPoista
 20. Jos noi suitset on jotain kakkoslaatua, etkö meinaan saanut ne ilmaiseksi? (näin oon tajunnu) Voi toki olla vain huonoa tuuriakin, mutta vähän outoa, että taas samasta kohtaa :/

  VastaaPoista
 21. Tää oli kiva postaus mut oikeesti 2 suitset rikkiD:Onkohan toi nahka jotenkin huonoa?Kun mun kaverillakin meni noi samat suitset kerran rikki samasta kohasta että miten voi olla mahdollista..

  VastaaPoista
 22. Tiesittekö, että painavamman hevosenpitäis olla traikun vasemmal puolel et se tasapainottais mutkissa? Ja en siis tarkota pahal ku voihan teil olla joku syy miks ei voi laittaa nii?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia on kertonut aikamonta kertaa että noin on totuttu laittaa ja noin se sujuu helpommin:D

   Poista
  2. Kuinka monta kertaa tätäkin pitää kysyä : DD Aina kun on kuvissa tai videoissa toi lastaus niin joka kerta tälläsia kommentteja....

   Ja luuletteko te, että ihmiset jotka on monta vuotta omistaneet (ja kuljettaneet) hevosia ja joilla on kaiken lisäksi osaavat valmentajat tekisivät tuollaiset asiat väärin? Tuskimpa Tiia tai kukaan muukaan bloggaaja kaipaa hirveästi anonyymien neuvoja ratsastukseen tai hevosen hoitoon ;)

   Poista
  3. Ihan kuule tiedokses, en lue joka postauksesta niitä sataa kommenttia. Enkä myöskään väittänyt ettei Tiia tietäis, mua vaan kiinnosti. Eipä täällä blogissa ilmeisesti saa kohteliaasti kysyä ilman että anot tulee valittaa

   Poista
 23. Mun kaverillakin meni noi suitset rikki, ja oli melkein uudet. Maksaa ihan liikaa laatuun verrattuna, itellä ollu pari vuotta halpis suitset ja vieläkin hyvässä kunnossa eivätkä kertaakaan ole menneet rikki.

  VastaaPoista
 24. Voisitko julkaista postauksen johon voisi viskella joulukalenteri postauksen ideoita :)? Vai aiotko edes toteuttaa sitä tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaan tiian puolesta, että ei tee tänä vuonna joulukalenteria :)

   Poista
 25. Alotat melkein aina kirjotuksen sanalla moikka. Eikö jo kyllästytä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että Tiiaa alkaa kohta kyllästyttämään pikkuasioihin puuttuvat anonyymit ;) Eri asia jos joku sana toistuisi jatkuvasti postauksen tekstissä, mutta häiritseekö sua yksi sana noin paljon että piti kommentti kirjoittaa? (:

   Poista
 26. Me ostettiin myös nuo ps of swedenin suitset, ja itellä myös iso harmitus kun oli kalliit suitset ja sitten pamahtivat rikki... meilläkin onneksi sai satula seppä korjattua mutta silti oon nyt vähän epäuskoinen noiden suitsien kanssa..nahka vaikuttaa kestävältä mut meilläkin oli kyse pienestä nykäyksestä ja suitsen rikki. Ja talutin siis hevostani ja heppa päätti sitten vähän loikkia, ja siinä rytäkässä suitset vaan napsahti! Tosi pettynyt kyllä oon näiden laatuun,enää en hirveästi näitä suitsia käytä.

  VastaaPoista
 27. Olen aika uusi lukija.Tämä on paras heppablogi mitä oon lukenut :)

  VastaaPoista
 28. Nyt ei liity ihan aiheeseen, mutta tiedätkö Tiia mitä ovat tilsat? Kun luin sanan hevosaiheisessa tekstissä ja en tiedä mikä se on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan Tiian puolesta, tilsa on kavioonjäänyttä lunta talvella. Ois varmaa googlestaki löytäny:)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.