Pitkästä aikaa postausta arkitreenistä

tiistai 4. marraskuuta 2014

Moikka! En halua edes selata vanhoja postauksia ja katsoa, milloin viimeksi olen kirjoittanut kuvien kera ihan tavallisesta itsenäisestä treenaamisesta. Viikonloppuna havahduin muiden blogeja selaillessa siihen miten kivoja kuvia monen postauksissa oli ihan tavallisista kotiratsastuksistakin. Meillä oli Pinjan kanssa ennen tapana parina päivänä viikossa ratsastaa eri aikaa ja kuvata sitten toistemme ratsastusta. Ehkä pieni syysmasennus on iskenyt kuvaamisen suhteen, sillä ei olla pitkään pitkään aikaan tehty näin. Ehkä ensi viikonloppuna? Arkena ei millään ehdi kuvaamaan valoisan aikaan ja pimeällä otetut kuvat nyt ovat yleensä vähän huonohkoja, vaikka ihan hyvä kalusto meiltä löytyykin. Taidoista en sitten tiedä ;)


Säät ovat vaihdelleet ihan laidasta laitaan. Viikonloppuna maa oli lumen peitossa ja tänään joka paikka lainehti vedessä, huomenna menee sitten pakkasen puolelle eli saa liukastella tänään sataneissä vesilätäköissä ja kenttäkin menee varmaan ihan kovaksi. Hevoset ovat olleet melko villeinä hyvällä ilmalla tarhassa. En oikein tiedä mitä ne duunailee, mutta joltain leikin tapaiselta se näyttää. Voitto jahtaa Lilliä ja sitten poni aina välillä pysähtyy potkimaan Voittoa tai muuten vain nahistelemaan ja sama jatkuu uudelleen ja uudelleen.

Ollaan nyt käyty parikin kertaa maneesilla treenaamassa, kun pohjat kotona ovat olleet huonot. Tällä hetkellä edetään siis hienosti talven suunitelmassa treenata aktiivisesti, vaikka kotona ei hyvin pystyisikään ratsastamaan. Viikonloppuisin varsinkin on kiva käydä maneesilla, kun siellä saa olla rauhassa omalla porukalla. Arki-iltoina maneesissa on sitten vähän enemmän ruuhkaa ja saa koko ajan varoa, ettei jää kenenkään alle. Kotona tottunut olemaan tarkkailematta ympäristöä katse siellä hevosen niskassa. Ehkä ruuhkassa ratsastaminen sen katseenkin saisi oikeaan suuntaan, viimeistään sen jälkeen kun oikeasti törmää johonkin luulisi muistavan katsoa minne on menossa.


Varustettiin hevoset maneesissa, sillä ulkona oli melko tuulinen sää ja maneesi tosiaan oli ihan tyhjä. Voitto on yleensä tosi levoton, jos sitä laitetaan reissussa ulkona valmiiksi ja tarvitsenkin lähes poikkeuksetta jonkun apukäsiksi. Nyt maneesissa hevonen kuitenkin möllötti paikallaan ihan kuten kotonakin ja sain sen varustettua itse. Pitkien alkukäyntien jälkeen siirryin hölkkäämään kahdeksikolle. Yleensä pari ensimmäistä kiekkaa annan hevosen vaan jolkotella, vertyä vähän ja pärskiä. Voitollahan tähystyksessä todettiin vähän limaa, johon tarvittaessa voi ottaa lääkekuurin. Pitää nyt siis seurailla äityykö pärskiminen ja satunnaiset yskäisyt alkuraveissa pahemmaksi.

Parin kierroksen jälkeen vaadin vähän enemmän ravia ja aloin työstämään hevosta. Voitto on nyt näihin vanhoihin suitsiin takaisin palattua ollut tosi miellyttävä ratsastaa, joten paljoa mun ei tarvinut ratsastaa kun hevonen jo liikkui selkään kivan tuntuisesti. Istuin keventelyn jälkeen harjoitusraviin ja kiemurtelin ja taivuttelin hevosta ympäri maneesia. Harjotusravissa mun hartiat lösähti ihan ja istuin muutenkin niin ryhdittömästi, vaikka kuinka yritin korjata Pinjan ja äidin kehotuksista istuntaa. Aina hetken aikaa muistin sen ja pystyin pitämään hyvän ryhdin, mutta sitten se taas unohtui, kuten kuvistakin voi huomata.


Välikäyntien jälkeen neuvoin äitiä laittamaan puomit samalla tavalla kun viime Terhin valmennuksessa oli kavaletit eli ympyrälle. Väli oli nyt vain vähän ahtaampi, jotta voisin tulla sitä sisälaitaa yhdellä ja ulkolaitaa kahdella laukalla. Vasempaan kierrokseen yhden laukan väli oli paljon vaikeampi ja pidemmän tuntuinen. Veikkaan, että Voitto hyppää hiukan ulospäin vasempaan kierrokseen jolloin se ajautui pikkuisen enemmän ulos ja näin ollen väli kävi hiukan pitkäksi. Oikeaan kierrokseen väli oli nimittäin tosi hyvä ja helppo. Tulin puomeja molempiin suuntiin jonkun aikaa ja onnistuneiden suoritusten jälkeen keventelin hepan pois.

Terhi antoi kotiläksyksi kavaletteja, sillä hän on itse kisaamassa tulevana viikonloppuna Ypäjällä, joten ei päästä kunnolla hyppäämään. Menin valmennuksen jälkeisenä päivänä näitä puomeja ja pitään nyt tällä viikolla ainakin kerran vielä mennä kavaleteilla tai pienillä esteillä jotain.


Minkälaisia kuvapostauksia te toivoisitte? Viikonloppuna pakko ottaa oikeasti itseään niskasta kiinni ja kuvata kunnolla jotain. Videopostauksia ollaan sentään tehty teidän toiveesta nyt vähän aktiivisemmin, mutta kuvaamiset on ihan säälittävän huonolla mallilla...

62 kommenttia

 1. voiton ilme tossa tokassa kuvassa :D ihana!

  VastaaPoista
 2. Tälläiset perus arkitreenipostaukset on kivoja! :)

  VastaaPoista
 3. Mielestäni joku ihan tavallisesta poikkeava postaus olisi mahtava. Esimerkiksi maastoilu-, ilman satulaa-, riimuilu- tai yhteiskuvapostaus olisi mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 4. Mitkä asetukset teillä on kamerassa noissa maneesikuvissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suljinaika varmaan jotain 1/160 ja aukko 2.8 ISO3200.

   Poista
 5. Kiva postaus! Tosta ryhdistä tuli mieleen, että itellä on ollut sama ongelma, joka on sitemmin memmyt vähän parempaan suuntaan. Laitettiin mulle selkään semmosta jotain erikoisteippiä (katsottiin netistä erilliset ohjeet), joka sitten "kiristyi" aina vähän kun hartiat lösähti eteen. Siinä sitten aina kun tuli muistutus niin hoksas korjata ryhtiä. Ratsastaessakin ainakin mulla auttoi. Teipit ei tietenkään pysy kovin kauaa, mutta jos haluaa kokeilla niin kannattaa! Suosittelen lämpimästi. Itsellä tälläkin hetkellä selkä teipattuna ;)
  Tsemppiä ja hyviä ilmoja sinne etelään, jospa pääsisitte kotonakin menemään kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä varmaan kokeilla, mulla kun noita teippejä on jalkojen takia monta rullaa!

   Poista
 6. Voi tota kuvaa jossa Lilli veti pukin!:DVoiton ilme on niin hyvä;)

  VastaaPoista
 7. Tälläset "tavalliset" kuulumiset on aina kivaa luettavaa :)

  VastaaPoista
 8. hui säikähdin ihan hirveesti mitä tapahtui tossa kvassa

  VastaaPoista
 9. Nämä "tavalliset" kuulumiset on kivoja! :) Ja nuo kuvatkin on toosi hienoja :D

  VastaaPoista
 10. Voitto on suloisen näköinen ihan erityisesti tuossa kolmannessa kuvassa. Kiva taas lukea mitä teille kuuluu

  VastaaPoista
 11. Kiva lukea taas tälläistä "perus" kotitreeni postausta :) Olisi kiva jos innostuisitte kuvaamaan kuvia myös ennen ratsastusta ja sen jälkeen (vähän niinkun videopostauksessa, mutta kuvina) ja just tuollaiset tarhakuvat jne. on kivoja ratsastuskuvien lisäksi.

  VastaaPoista
 12. Hyvä Ku säätiedotkset vähä kertoo tulevaa säätä xd meille huomiselle luvassa pakkasta niin tänään liikutin heppasen 1,5 tuntia hiki hatussa kummallakin niin tarv. huomemma varaa pitää tolle ilopillerille vapari jos kenttä ihan huonoks menee

  VastaaPoista
 13. Olipas kiva lukea taas postausta ihan vaan kotitreeneistä! :) Mahtava muuten tuo toisiksi ylimmäinen kuva! :D

  VastaaPoista
 14. Kivoja kuvia! Tykkään itse näin ei-kisaavana ratsastelijana eniten juuri näistä perustreenipostauksista. Ei sillä kuvien laadulla ole niin paljoa väliä, hyvin vähän "huonompilaatuisestakin" kuvasta saa selvää kuitenkin, ja siinähän sitä kuvaustaidot karttuvat kun kuvailee haastavissa olosuhteissa pimeän kentän laidalta! :) Mun mielestä nämä maneesikuvatkin on oikein hyvälaatuisia, vaikka maneesikin tunnetaan vähän hankalana kuvauspaikkana. :)

  VastaaPoista
 15. Sellainen postaus olisi kiva, jossa ottaisit ennen ja jälkeen kuvia ihan perus tilanteista (vaikka hevosen ravikuva). Toisessa kuvassa valaistus olisi heikompi, joten selittäisit millä asetuksilla saat kuvista parempia. Siitä olisi varmasti monelle kuvaajalle lisäapua, sillä otat kivoja kuvia. :)

  VastaaPoista
 16. Ehdotin sitä ennen jälkeen valokuvaus "opetusta", joten siihen liittyen olisi kiva kuulla, millä asetuksilla saatte maneesissa noinkin hyviä ja teräviä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh noi maneesikuvat on ihan huonoja, niin rakeisia.. En oo itse yhtään tyytyväinen! Mutta meillä on oikeesti melko hyvä objektiivi, joten se auttaa paljon. Tavan obsulla ei helposti maneesissa saa kuvia kun aukkoa ei voi laittaa tarpeeksi isoksi (eli pieni luku).

   Poista
 17. Ihan normi postaus kotitreenistä olisi kiva. Tai sitten joku maastovideopostaus tai joku postaus epäonnistuneista kuvista :)

  VastaaPoista
 18. voisiksä laittaa arvostelua niistä highjump revolution suitsista jos ne ei ollu votelle hyvät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä laitanko erikseen niistä mitään, kun siinä postauksessa lupasin kertoa niistä tavallisissa kuulumispostauksissa. Olen jo tainnut kolmessa tai kahdessa postauksessa mainita, että ne ei ole hyvät joten eiköhän se riitä :)

   Poista
 19. Kuinka pitkä matka teillä on tuonne maneesille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa kilometrejä sanoa mutta reilu 30min ajomatka :)

   Poista
 20. Voiko sulta tilata viäl ulkoasun/bannerin ? :)

  VastaaPoista
 21. Voitko tehdä joskus sellaisen postauksen, missä kerrot miten ja milloin vaihdat kameran asetuksia? Ja muutenkin näistä kameran asetusjutuista :)?

  VastaaPoista
 22. oon pitkään pistäny merkille että istut ehkä hitusen vinossa oikealle, tai oikeastaan istut enemmän lysyssä oikeasta kyljestä entä vasemmasta ja näin sulla on enemmän painoa oikella puolella, niin hevonen korjaa sitä siirtymällä oikealle, siksi tehtävä saattoi tuntua vaikeammalta vasempaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin olen huomannut tämän varsinkin kavaleteillä nään itsekkin videolta tämän, tosi vaikee vaan lähtee korjaamaan varsinkin kun pahiten se korostuu esteen päällä :/

   Poista
 23. Tosi kiva postaus taas ja aina<3Mieti ratsastaessa ruhtiä välillä niin pysyy ryhti!<3

  VastaaPoista
 24. Ootko miettinyt et Voitton vahvuus saatto johtua juuri niistä uusista suitsista sen takia että ei ole tottunut kerta olivat erilaiset? Mutta aijotko vielä koittaa vai pysytkö vanhoissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ja siksi menin niillä monta päivää, vaikka ei hyvälle tuntunutkaan. Ei kuitenkaan parantunut, joten otin vanhat hyväksi todetut takaisin käyttöön. Katsotaan :)

   Poista
 25. Nää on tosi kivoja postauksia ja kuten pari muutakin sano niin tietty munkin täytyy siis voiton ilem oli kyl iha 5/5 !! VOITTO ON PARAS !!

  VastaaPoista
 26. Miun on nyt kyllä pakko kysyä, että missä tiedostomuodossa sie lataat siun videos youtubeen? Miulla kun oli ihan youtubeen sopiva tiedosto muoto, mutta silti se 95% ladattuaan rupesi valittamaan väärästä tiedostomuodosta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ees oikein tiedä, laitan sillä millä movie maker ne lataa. Mikä ohjelma sulla on?

   Poista
 27. Koskahan tulis jotain muutakin.. Vaikka niistä maasto reissuista? Nii juu mut tehä käytte vaa joskus ja jouluna maastossa tai käsittelette maasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastoon on vaikea saada kuvaajaa ja peltoilusyahan on ollut viime aikoina jo melko monta postausta. Maastossa käydään yleensä ainakin kerran viikossa.

   Poista
  2. Voisitteko tehdä My dayn?

   Poista
 28. Voitolla on ihana ilme tuossa tokassa kuvassa!:D Ja sen ulkoloimi on tosi kivan näkönen, ite ku oon turkoosin ystävä.. Ootko ollut monta kertaa estekisoissa sellasessa taitoarvosteluluokassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tyyli- ja taitoarvostelu sama asia :D? Jos on niin olen ollut kerran.

   Poista
 29. Tohon ryhtiin.. Istu tuolilla tai jakkaralla (niin ettei liian korkea eikä liian matala) niinkuin istuisit hevosen selässä. Jos istut tarpeeksi pitkään selkä alkaa väsyä ja voit sillä lailla korjata asentoa parrmmaksi, niin että selkä on suorana ja asento tuntuu hyvältä. Toimi mulla :)

  VastaaPoista
 30. Voit mennä lattialle makaamaan ja painaa alaselkää lattiaan niin että kaari katoaa, se vahvistaa syviä vatsalihaksia, jotka edesauttaa ryhdin pitämistä

  VastaaPoista
 31. mäkin haluisin maasto postauksen

  VastaaPoista
 32. Tää ei nyt liity aiheeseen, mutta oot jossain joulukalenterissa tehny sellasen palapeli luukun, niin saako sellaisen postauksen tehdä omaankin blogiin joskus myöhemmin?

  VastaaPoista
 33. Tosi kiva postaus tää ei liity ollenkaan tähän postaukseen mutta onko Nerea ja Einar suomalaisia<3

  VastaaPoista
 34. Miten saatte pimeessä otettua mahdollisimman selviä ja valoisia videoita? Millä asetuksilla?:)

  VastaaPoista
 35. Mistä oot ostanu/saannut ton spooksin violetin topparakin??? Oon himonnut tota jo pitkään!!???!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti osti sen hevosmessuilta itselleen, oli jo silloin joku poistuva malli :)

   Poista
 36. Haha toi Voiton ilme tokassa kuvassa :D!

  VastaaPoista
 37. Miten kauan ratsastat yleensä? :)

  VastaaPoista
 38. Oletko lopettanut viikon blogihaasteiden tekemisen? Kun ei ole nyt näkynyt... Mutta kiva postaus, ja varsinkin tuo toka kuva oli hauska;D

  VastaaPoista
 39. Kivan näköisijä kuvia. Ja aiheeton kysymys mutta onko Sinillä Blogi?

  VastaaPoista
 40. Mä katoin tota toista kuvaa silleen "Että mitä se poika on siellä pelkäämässä jotain", mut sit huomasin että Lilli "pukittelee" siinä :D kivan näkönen kuva :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.