Estevalmennus ja Lillillä ratsastus

lauantai 29. marraskuuta 2014

Moikka! Epäonnistuneiden kisojen jälkeen mua suoraan sanoen kauhistutti tuleva estevalmennus, ennen valmennusta mulla oli sellainen fiilis, etten osaa mitään eikä mikään tule onnistumaan. Vaikka tiedostan, että tuolla tavalla ei kannattaisi ajatella, on oikeasti vaikea muuttaa omaa ajattelua. Onneksi kuitenkin nämä ajatuksen unohtuivat täysin jo verkatessa ja pystyin keskittymään ihan normaalisti valmennukseen.

Päällä uusi Oasapilta saatu takki! Harmillisesti takit on jo loppuunmyyty, olisi ollut nimittäin lämmin takki useassa eri värissä ja vieläpä oikeasti kohtuulliseen hintaan! Kannattaa kuitenkin jäädä odottamaan, josko niitä tulisi lisää! Voin suositella ainakin näin lyhyen käytön jälkeen.
Matkan varrelta käytiin hakemassa Vekki ja Lokki mukaan, joten saatte nyt videomateriaalin lisäksi Pinjan ottamia kuvia. Olettekin toivoneet estevalmennuksesta myös kuvia. Maneesilaatu ei päätä huimaa, mutta kyllä noista ihan selvää saa. Oli itseasiassa onni, että juuri tällä kertaa Vekki ja Lokki tulivat mukaan sillä maneesista oli purettu valmiiksi rakennettu tehtävä, joten rata piti rakentaa uudelleen.

Verkataan yleensä aina melko itsenäisesti oman maun mukaan sileällä, tietysti aina välillä saan jotain neuvoja, mutta kun valmentaja ratsastaa itsekkin niin hän ei voi aivan koko aikaa katsoa. Tein siis jo normaaliksi muodostuneen verkan. Ensin hyvin rennosti ravia molempiin suuntiin koko maneesia ympäri ja välillä isoja ympyröitä, sitten sama laukassa, jossa istun koko ajan kevyessä istunnassa. Kun lihakset on lämmenneet ja hevonen muutenkin vertynyt siirryn takaisin raviin ja työskentelen vähän tehokkaammin. Teen pienempiä voltteja, taivutan kunnolla ja vaadin pohkeen läpi. Tällä kertaa Voitto oli melko laiska ja sain ihan oikeasti muistuttaa sitä jatkuvasti jalalla verkan aikana. Ravin jälkeen laukkaan ja työskentelen siinäkin kunnolla. Tälläinen verkka on sopint nyt meille tosi hyvin, tosin kisoissa näin pitkästi verkkaaminen ei yleensä onnistu... Tosin kesäisin ja silloin kun kotona pääsee päivittäin ratsastamaan kunnolla hyvällä pohjalla, ei alkuun tarvitse ehkä tuollaista hölkyttelyä vaan voi aloittaa suoraan jo vähän kunnollisemmin.

Sileän verkan jälkeen tultiin puomia, jonka jälkeen sitten pienehkä voltti. Videolta näkyy toiseen suuntaan muutama ylitys. Voitto tuntui tässäkin hiukan tahmealle, mutta muuten tehtävä sujui ihan hyvin. Seuraavaksi tultiin kaarevaa linjaa kavaletilta pienelle pystylle. Tultiin vain "sarjan" toinen kavaletti alkuun, joten lähestyminen kavaletille tuli melko kaarella. Seitsemän laukkaa pystylle oli melko normaali. Ensimmäisellä kerralla tosin tulin liian rennosti ja laiskasti, mutta toisella kerralla sitten sain korjattua laukkaa jo vähän energisemmäksi. Tultiin sama myös toisesta suunnasta, mutta nyt mentiin molempien kavalettien ylitse. Tehtiin melkein jokaisen tehtävän loppuun voltii, jostain syystä epäonnistunut voltti ei tullut videolle, mutta Voitto kampesi tosi paljon mun ulkoapuja vasten enkä saannut käännettyä sitä pienesti. Terhi käski korjata tätä niin, että suoristan hevosen kaulan tai miltei asetan ulos ja se auttoi! Luonnostaanhan tuossa ainakin itse lähdin korjaamaan sisäohjalla, mutta ratkaisu löytyikin ihan erilaisella ratsastuksella.


Tultiin vielä ennen ratoja puomilta kaarevaa pienelle okserille. Ensimmäisellä kerralla Voitto hyppäsi vähän hitaasti, mutta muuten sain tultua hyvin kahdeksalla laukalla. Tästä välistä puuttui videolta muutama pätkä, mutta parin toiston jälkeen tultiin rata. Video ei ehtinyt ihan mukaan, mutta tultiin ennen vesiokseria tuo sama linja mitä juuri ennen rataa mentiin. Videosta ei nyt muutenkaan valitettavasti tehtävät näy hirveän hyvin, sillä se on kuvattu vähän eri paikasta ja istualteen, mutta eiköhän tuosta kuitenkin jotain näe.

Ensimmäinen rata sujui hyvin. Voitto kerran kaarteessa vähän potki ja viimeisellä linjalla kavaleteilla en ollut keskellä, mutta muuten ei ongelmaa. Esteet nostettiin seuraavalle kierrokselle noin 90cm ja tultiin sama rata, mutta toisesta suunnasta. Toisella radalla jälleen vähän potkuja ja tulin okserilta puomille vähän liian sujuvasti jättäen yhden askeleen pois, mutta muuten toinenkin rata sujui kivasti.


 Esteitä ei taidettu vielä tässä välissä nostaa vaan tultiin 90cm korkeudella se ensimmäinen rata uudelleen. Tällä radalla tulin varsinkin vedelle tosi lähelle, mutta sain kuitenkin ratsastettua Voiton siitä hyvin yli tukemalla hevosta loppuun asti. Mustalle okserille ratsastin huonosti, mutta sain korjattua virheen heti uudella lähestymisellä ja lähestyminen oli nyt juuri sellainen mitä olisi pitänyt tehdä jo ensimmäisellä yrityksellä.

Loppuun tultiin jälleen eri suunnasta sama rata ja nyt esteet taisivat olla sen 100cm, kun niitä pari reikää nostettiin. Ekalle kavaletille tulin huonoa laukkaa, mutta sain sen ennen seuraavia kavaletteja korjattua enemmän pakettiin. Voitto jälleen samassa kohdassa vähän potkiskeli, mutta muuten rata sujui hyvin ja nyt sain otettua okseti-puomi linjaan oikean määrän laukkoja.

Tuo potkiminen kaarteissa on tullut Voitolla näin talven tullen jälleen vähän tavaksi. Viime talvena se ilmeni klippauksen jälkeen, mutta nyt sitä ei voi suoraan klippaukseenkaan yhdistää, kun olen monesti jo klippauksen jälkeen hypännyt. Pitää vähän tarkkailla ja yrittää miettiä mistä se johtuu. Jännä sinänsä, että tämä tapa tulee esiin näin talvisin eikä juuri koskaan muulloin.


Jätettiin Pinja Vekille ja Lokille, joten mun tehtäväksi jäi kotona vielä Lillin ratsastus. Olin ennen valmennusta jo siivonnut molempien heppojen karsinat. Voitto olisi halunnut jäädä kotona tarhaan, ensin se stoppasi tarhan kohdalle ja toisella kerralla tallin ovelle ja sain oikeasti maanitella, että se astuisi talliin sisälle. Eihän se tajunnut vaikka kuinka yritin kertoa, että ihan kohta pääset ulos. Vaihdoin Voitolle kuivan loimen, otin kylmät pois ja laitoin sen karsinaan heinäkasan kanssa Lillin ratsastuksen ajaksi. Lähdin maastoon, joten en uskaltanut jättää sitä pihalle yksikseen. 

Lillin kanssa oli ihana käydä maastossa. Se kulki nätisti suoraan, ei yrittäänyt mennä ojaan tai kääntyä jokaisesta risteyksestä kuten eräs... Otettiin vähän ravia ja pari laukkapätkääkin, sillä tie oli mukavan pehmeä. Lilli jopa vähän innostui laukassa! Ratsastuksen jälkeen hepat pääsivät ulos ja olivatkin siellä iltaruokintaan asti. Hyvällä ilmalla molemmat seisoo pimeässäkin ihan tyytyväisenä, jolloin saavat tietysti olla ulkona sen reilu 12h päivässä.


68 kommenttia

 1. Kivaa kun sait ratsastaa taas Lillillä! :) Ja kiva video! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva saada vähän maastokuviakin! Onko teillä muuten mitään syytä, miksi hevosenne tarvitsevat kaksoisturparemmit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastosta tosiaan harvoin saa kuvia, kun kukaan ei jaksa lähteä mukaan ainakaan kameran kanssa.

   Lillillä ei ole turparemmiä tavallisissa suitsissa, joita käyttää aina joskus, mutta molempien heppojen suitsethan näissä kuvissa ovat vähän meksikolaisten tapaiset, jolloin niissä ei edes erillistä alaturpahihnaa varsinaisesti ole :) Mitään varsinaista syytä ei ole, eivätkä nuo remmit niin tiukalla ole ettei suuta tarvittaessa pääsisi aukomaan. Joskus kun olen mennyt kokonaan ilman turpahihnoja, on Voitto aukonut saman verran suutaan mitä nyt tälläkin virityksellä. Noista PS of Swedenin anatomisesti hevosia ajatellen muotoilluista suitsista voi lukea lisää täältä: Voiton suitset http://www.psofsweden.com/en/for-the-horse/jump-off-revolution.html ja Lillin suitset http://www.psofsweden.com/en/for-the-horse/bridle-high-jump-revolution.html

   Poista
  2. Miksi sitten blogiin kuvia ottaessa Lillillä on aina turpis ja kaksoisturpis perinteisessä enkkumallissa? Mutta kiitos pitkästä vastauksesta, en olisi odottanut että viitsit/jaksat vastata viestiini :)

   Poista
  3. Hah en mä tiedä, kysy Pinjalta :D Ainakin viimeksi kun suitsi putsailtiin puhuttiin just, että Lilli voi ihan hyvin mennä ilman alaturpista ja Pinja ainakin eilen ratsasti ilman sitä? Menisikö sitten nykyään ilman. Ja Tietysti vastailen kaikkiin kommentteihin, joissa vaan jotain kysytän :)

   Poista
  4. Onko sitten niin, että ps of swedeniltä saadut suitset on meksikolaistyyliset ihan vaan ulkonäön vuoksi? :) Ootko koskaan ajatellu kokeilla voitolla kuolaimettomia suitsia tai hackamoreja?

   Poista
  5. En ymmärrä nyt oikein tuota ekaa kysymystäsi, sori :D Kuolaimettomia olisi ihan kiva kokeilla ja hackamore ei ole kuolaimeton, joten siihen en näe syytä kun vanha kuolain toimii hyvin. Lisäksi pelkäisin, että murtaisin vahingossa hevosen nenän jos vaikka jäisin hypyssä jälkeen vaikkei niin onneksi nykyään kovin usein käy.

   Poista
  6. En tiedä mitä tuo viimeisin anonyymi meinasi, mutta itse ainakin tulkitsin niin että hän kysyi, että onko Ps Of Swedenin suitset ulkonäöllisistä syistä kaksoisturparemmillisiä.

   Poista
  7. Ahaa, voi muten olla! Mutta tosiaan en osaa sanoa, mutta tuskin, sillä juuri nämä kaksi mallia on heillä ihan erikseen suuniteltu hevosille mahdollisimman miellyttäviksi tai no niin miellyttäviksi kuin suitset vaan voivat olla. Heiltä löytyy myös ihan tavallisia suitsia :)

   Poista
  8. Sanoit Tiia että hackamore ei ole kuolaimeton, niin kyllähän se on kuolaimeton.. :DD

   Poista
  9. Hackamore on kyllä kuolain, pöljät..

   Poista
  10. Jos pilkkua viilaillaan niin hackis nimenomaan ON kuolain :D Hackamorehan painaa hevosen nenäpiitä ja aiheuttaa painetta vipuvarsimaisesti niskaan. Kuolaimettomilla suitsilla ei ole näitä ominaisuuksia.

   Poista
  11. Niissä ps of swedenin suitsis on ideana, ettei ne turpaosat paina poskihampaiden kohdille ja on huomattavasti mukavammat, tai noin ne ainakin meille kaupassa kertoivat :)

   Poista
  12. Itse olen samaa mieltä, että hackamore on tavallaan kuolain, kuten anonyymi 30.11.2014 klo 22.28 sanoi.

   Alin anonyymi, jep ainakin noissa Lillin suitsissa oli juuri tuo systeemi, ihan varmaksi en tiedä onko sama näissä Voiton, mutta eiköhän :)

   Poista
 3. "Jätettiin Pinja jäi Vekille ja Lokille",kirjoitusvirhe ;)

  VastaaPoista
 4. Heiheihei saisinkohan vertaistukea.. xD Siis kääntyykö Voitto /ei käänny risteyksissä sinne minnekä sinä haluat? Meillä on nimittäin osoittautunu risteykset tosi hankaliks maastossa, kun tuntuu että sen päässä sumenee ja se ei yhtään kuuntele minne minä haluan mennä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kääntyy aina sinne minne haluan kunhan olen vain ensin kertonut että nyt kävellään suoraan, mutta yrittää silti jokaisesta risteyksestä kääntyä vaikka mentäisi sadatta kertaa sitä samaa reittiä, eikä oltaisi ikinä käännytty sinne :D

   Poista
 5. Teillä on tosi ihanat hevoset ja voitto hyppää tosi isosti noi esteet! (:

  VastaaPoista
 6. Kannattaa tarkistaa onko satula oikean mallinen voitolle. Potkiminen kaarteissa voi johtua siitä, että satula tuntuu ikävältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä pyytää valmentajaa katsomaan, musta se on melko samanlainen kun aikaisemminkin :)

   Poista
 7. Ratsastatko kannuksilla?

  VastaaPoista
 8. Mitä mieltä olet tasa-arvoisesta/sukupuolineutraalista avioliittolaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni hyvä juttu. Ihmetyttää miksi kaikkien mielestä tasa-arvoisuus ei ole hyvä juttu.

   Poista
 9. voisko olla et sun kannus jotenki osuis ikäväst vahingossa kaarteessa kylkee, ja nyt klipattuna tuntuu ikävämmältä ku kesäkarvan kans?��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse epäilen tätä, tosin kummallista miten ei aikaisemmilla hyppykerroilla jolloin karva oli vielä ohuempi ole regoinut.

   Poista
  2. Kiva postaus!Tiia,miten tehdään uusi banneri?Ku tein toissapäivänä blogin niin tarvikn bannerissa vähän apua

   Poista
 10. Ootko ajatellu kokeilla joskus hypätä kisoissa pienempää luokkaa? Tuttavani poni lopetti yhtäkkiä kisoissa hyppäämisen vaikka treeneissa meni kaiken mitä nenän eteen laittoi. Kokeilivat sitten aloittaa kisaamisen tavallaan nollasta. Pienessä luokissa helpoilla teillä ja pikku esteillä kuski sai taas oman itsetuntonsa kohdilleen. Siitä vähitellen nousivat isompiin luokkiin kun alkoi sujua. Välillä oli kuulema vähän nöyryyttävää hypätä kisoissa osaavalla estehevosella niin pieniä luokkia, mutta sanoivat että joskus on palattava lähtöruutuun päästäkseen eteen päin. Nykyisin kisaavat jälleen menestyksekkäästi. Suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on käynyt mielessä, mutta katsotaan nyt mitä valmentajan kanssa tuumataan. Seuraaviin kisoihin valmentaja tulee mukaan, jos sekään ei auta saamaan mun ratsastus samanlaiseksi kun treeneissä niin pitää sitten hypätä jotain pientä vaikka vähän hassultahan se tuntuu kun tosiaan kisoissakin katsoin 90cm rataa, että miten se noin pienelle näyttää. Jotain kisajännitystä/paniikkia mulla on, vaikka ei tunnu yhtään sille.. Jännitän vissiin kisoissa eri tavalla kuin normaalisti :D

   Poista
  2. Uskoisin että nyt kun monet kisat on epäonnistunu vaikka treenit sujuu hyvin, niin päässäs pyörii koko ajan ajatus että nyt on pakko onnistua. Et ehkä ite sitä tajua, mutta silleen alitajuntaisesti ajattelet sitä koko ajan ja sitten jännität jonka vuoksi tulee virheitä ja kieltoja. Mutta kyllä se siitä vielä joskus alkaa taas sujumaan, tsemppiä jatkoon! :)

   Poista
  3. Mun siskonkin hepalla oli niin että kielsi usein kisoissa. Kotona treenit sujui hyvin mutta etenki vieraassa maneesissa iski hepalle kisajännitys. Ne kokeili myös pienempää luokkaa mut siinä kävi niin et heppa ei noteerannu pieniä esteitä. Kolisteli puomeja alas ja rata oli muutenki huonompi. Se ei jotenki keskittynyt siihen pieneen rataan.

   Poista
  4. Meillä oli sama juttu ponin kanssa viime kaudella, että lopetti yhtäkkiä hyppäämisen kisoissa, mutta kotona ja valmennuksissa hyppäsi ihan kaiken mitä eteen vain laitettiin! Ja kyseessä oli vielä poni joka rakasti hyppäämistä. Tavoite oli mennä metriä ja sitä mentiin kotona ja välillä yli metriäkin, mutta kun aina kisoissa tuli kielto niin palattiin sieltä metristä takaisin 80 senttiin vaikka hassulta se tuntuki.
   Hassu kysymys varmaan, mutta minkä kokonen tuo sun tipperaryn liivi on ja minkäkokosia takkeja ja paitoja piät? :) Onko tipperary susta ihan hintansa arvonen ja parempi kuin se sun entinen turvaliivi? oon ajatellu tilata tuon tipperaryn, mutta onko se sitten oikeesti niin hyvä kun siitä puhutaan? :D

   Poista
  5. Apua mä en muista ulkoo minkä kokonen toi livii on, se vastaus löytyy kyllä jostai vanhemmista postauksista.. Koitan muistaa kattoa kunhan menen talliin! Ja normaalisti mun vaatteet on s-kokoa. Ja on oikeasti hyvä!

   Poista
 11. Toivon todella että vastaist kysymykseeni :))

  Jos saisit/ostaisit uuden kameran, niin ottaisitko Canon Eos M vai Canon Eos 1200D,
  vaustauksesi olisi tärkeä, voisitko vain vastata :)

  VastaaPoista
 12. Moi,
  mietin tota potkimisjuttua ja ainakin tällä videolla Voitto näyttää potkivan lähinnä silloin, kun vaihdat laukkaa kaarteessa oikeassa kierroksessa vasemmasta laukasta oikeaan laukkaan. Olet muutamaan kertaan maininnut, että olette Voiton kanssa vinoja toiseen suuntaan. Tuli vain mieleeni, että voisiko tämä ratsastuksen aikainen vinous talvella näkyä lihasjumeina? Eli Voitolla olisi kireyttä joissain lihaksissa, jolloin luonnollisesti tuntuu hieman ikävältä käyttää kyseisiä lihaksia ->Voitto protestoi potkimalla? Talvella tällaiset lihasjumit voivat näkyä helpommin, sillä hevoset liikkuvat talvisin usein vähemmän ratsastuksen ulkopuolella, kukapa nyt haluaisi juosta ja revitellä kuraisessa, liukkaassa tarhassa, kun päällä on niin paljon loimia, että hyvä kun pääsee liikkumaan tallista tarhaan ja takaisin. (Ihan siis yleisesti, en viittaa teidän loimitustapoihinne/ tarhojenne pohjiin) :D Kesällä Voitto saa ehkä paremmin irroteltua kun on hyvät laitumet joilla juosta, mutta nyt se liikkuu lähinnä vain silloin, kun ratsastat sitä ja jos se liikkuu aina hieman vinossa, toisen puolen lihakset saattavat luonnollisesti olla jumissa. :) En tietenkään tiedä teidän tilanteestanne tarkemmin, mutta tuli vaan tällainen juttu mieleen. :D
  -Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi tietysti olla hyvin mahdollista. Olen kuitenkin tehnyt vaihtoja paljon mm. alkuverkassa jo eikä protestoinut ja potki myös pari kertaa kaarteessa vaikken laukkaa vaihtanut.

   Poista
 13. Olis kiva jos tekisitte taas pitkiä videopostauksia! Ja olis kans tosi kiva jos näyttäisit videolla hyvin selitettynä miten teet bannerit, sekä brushien käytön. Mulla on aina ongelmana se että jos haluan banneriin jonkun haaleamman kuvan (siis että jostain kuvasta näkyy läpi) niin siitä ei koskaan tule hyvä :/

  VastaaPoista
 14. sain sellasen kuvan et se valmentaja ratsastaa myös ite siinä samalla? Miten tällänen järjestelmä toimii, kun en oo ite koskaan sellasella valmennuksella ollu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Hyvin toimii estevalmennuksessa, koska eihän muutenkaan hypätä samaa aikaa. Lisäksi valmentaja menee yleensä aina ensin ja ns. näyttää miten rata ratsastetaan, jolloin hän saattaa huomata jotain ja sitten opastaa hypättyään meitä vielä vähän lisää. Minusta toimii tosi hyvin estevalmennuksessa :) Valmentajalla kuitenkin useampia hypättäviä, että säästää aikaakin siinä!

   Poista
 15. Moikka Tiia! Muistan sun ajastaneen postauksia kun olit jossakin reissussa, joten mietin toimiiko se niin, että laittaa tuonne postauksen muokkauskohdassa olevaan kohtaan "Aikataulu" sen päivämäärän ja kellonajan minkä tahtoo postauksen tulevan ulos? En ole ennen tuota kokeillut, joten halusin vain kysyä varmuudeksi. (:

  Ja kyllä tuo meno näyttää hyvältä, uskon että se ajallaan kisoissakin saa saman varmuuden mitä valmennuksissa. Itse ajattelin ehkä ensi vuoden puolella uskaltautua tunneille, joten saatan joskus itsekin joutua samanlaiseen tilanteeseen jos ikinä päädyn seurakisoihin tai vastaaviin. Pidän sulle kovasti peukkuja treenaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se postaus pitää aikataulun laittamisen jälkeen julkaista, itse aina siinä vaiheessa pelkään, että se oikeasti julkaisee, mutta ainakin tähän saakka toiminut! Kiitos :)

   Poista
 16. Tiedän tunteen kun hevosen kääntyilee ja kurottelee ojaa kohti :D

  VastaaPoista
 17. Kiva postaus!♥ Teettekö joulukalenterin?:) ois kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee, mutta kannattaa tsekata Blogitallin kalenteri!

   Poista
 18. Hienosti hyppäätte ja söpö tuo Lilli ;)

  VastaaPoista
 19. Tosi kiva postaus!Hienosti muute hyppäätte ootte voitonkaa hyvä pari:)Lilli on niin söpö:3Sä osaat sentää käyttää heijastin liivii ratsastaessa oon nimittäin nähny muutaman ratsastajan ilman heijastimia pimeellä.

  VastaaPoista
 20. Ainakin näin ulkopuolisen silmin olette kehittyneet esteillä todella paljon! (siis esim. sulla pysyy ohjat kädessä, Voiton laukka pyörii paremmin jne..) Hienoa :)

  VastaaPoista
 21. Hyvin menee! :-) Ihanat noi kuvat maastosta.

  VastaaPoista
 22. hienosti menette<3 voitto ja lilli on kyllä tosi ihania<3

  VastaaPoista
 23. Miten kipeä Lilli on, kun maastossakin kerrot että menit vähän laukkaa ja ravia. Eikö sillä voi mennä ihan normaalisti? Miten pitkän maaston teet yleensä Lillillä? Monenko tunnin lenkki tai yli vai alle 10 km? Voitto hyppäsi hyvin. Hienoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli on ihan terve eikä kipeä nyt kun saa liikkua rennosti ja kevyesti. Voi mennä sileää ihan normaalisti. Kiitos :)

   Poista
 24. Osaatko sanoa, milloin blogitalliin ilmestyy toisen viikon blogihaasteen voittaja?

  VastaaPoista
 25. kuka toi valmentaja on kivoja kuvia

  VastaaPoista
 26. Onko kaikki subtlepatterns.com taustat ilmaisia ja lukeeko siinä jos se maksaa? Ihania kuvia! Hyvinhän teidän meno näyttää menevän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla, en muista kun niin kauan aikaa sitten luin. Kiitos!

   Poista
 27. Ootko muuten ajatellut, että sä jännität kisoja huomaamattasi. Jos huonosti menneet treenit ja kisat on tehneet tehtävänsä ja se tuntuu ratsastuksessa vain hevoselle, joka sitten laittaa päälle "päästäänkö me yli ihan varmasti"-vaihteen. Tai muuten vaan huomaa tilaisuuden tulleen ja päättää luistaa töistä. Kisatilanne on kuitenkin aina erilainen kuin treenitilanne.
  Ja siitä potkimisesta: ootko ajatellut, että satula on huono tai Voitolla on joku jumi selässä. Ehkä pieni jumppasarja (ihan joku about 50 cm) voi auttaa selkäjumeihin. Tai maastoilu, jos löytyy jotain mäkiä, mitä voi kiipeillä. Kannattaa kysyä valmentajalta

  VastaaPoista
 28. Tuohon potkimiseen: voisiko olla että voitolla on vain ylimääräistä energiaa näin talvisin..?

  Hienon näköistä menoa teillä, tsemppiä treeneihin! :D

  VastaaPoista
 29. Koska tulee videopostaus ??

  VastaaPoista
 30. Muuten tuli mieleen että millä asetuksilla otat olympuksen kameralla hyppy kuvia? Vai otatteko ollenkaan? Itselläni sama kamera mutta vaan se 14-42mm objektiivi. Saako sillä edes otettua?
  Kiitos jos vastaat! :)

  VastaaPoista
 31. Ajattelin kysyä, että onko sulla ja Voitolla mitään tavotteita kisaamisen kanssa?

  VastaaPoista
 32. Moi! Mulla tuli tossa mieleen että ku sulla on ollu (eiks vaa) monessa paikassa aina blogi, niin onks se ollu ilmasta, Blogin pitämimen.? Itse haluaisin alkaa pitämään blogia mutta en kehtaa jos se on maksullinen vai olis 1 $ vuodelta. Hyvin meette:)! PS. Itselläni ei ole omaa heppaa.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.