Videopostaus: Ilman satulaa molemmilla hevosilla

lauantai 13. syyskuuta 2014Moikka! Viime viikonloppuna kuvattu videopostaus on lojunut koneellani valmiina jo usean päivän. Välillä jo unohdin koko videon olemassa olon.  Pinja oli siis jokin aika sitten kipeänä, joten menin Lillillä parikin kertaa. Koitin miettiä leikkauksia ja videoiden toisiinsa liittämistä teidän toivomuksien pohjalta, joten olisi kiva kuulla oliko video miellyttävämpää katseltavaa kun joskus aikaisemmin.


linkki videoon

ps. Vastatakaahan syksyn lukijakyselyyn tästä linkistä.

73 kommenttia

 1. Tosi kiva video!:)
  Mistäköhän noi Lillin ja Voiton otsapannat on hankittu? Oon tommosia pitkääänetsinyt, mutta ei ole vielä sattunut kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton en tiedä, mutta lillin oma on saatu lukijalta posti restante jutusta :)

   Poista
  2. Lillin otsapanta tosiaan saatu lukijalta, mutta taitaa olla hööksistä tai siellä ainakin oli ennen sellaisia. Voiton otsapannat on ps of swedeniltä :)

   Poista
  3. Okei, kiitos! :) Taisi lähteä juuri tilaukseen.... :D

   Poista
 2. JEESS Vihdoin Ilman satulaa video tätä olenkin jo odottanut..:):):):)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva video! Sen kyllä näkee että välitätte hevosistanne ja ne saa parasta mahdollista hoitoa teidän luona :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni (ja tutkitusti) parhain hoito on se, että:
   - hevosta ei pakoteta seisomaan tai sitä ei teljetä karsinaan yöksi
   - hevonen saa maastoilla monta kertaa viikossa
   - hevosella on iiiisot tarhat missä seikkailla pitkin päivää ja siellä voisi vetää ihan kunnon kiitolaukat
   - hevoset tarhataan talvellakin yhdessä

   Mutta eiköhän Tiia yritä parhaansa ja se on hyvä asia :)

   Poista
  2. - hevosta ei pakoteta seisomaan tai sitä ei teljetä karsinaan yöksi
   >> Todella hieno (/hienosti toteutettu/suuniteltu) pihatto voisi olla meilläkin toimiva ratkaisu, mutta talvella on kuitenkin niin kylmä, että klipattu hevonen loimenkaan kanssa ei kuulosta kovin hyvälle...

   - hevonen saa maastoilla monta kertaa viikossa
   >> Saa meillä, vai listasitko tähän asioita jotka ei meillä toteudu?

   - hevosella on iiiisot tarhat missä seikkailla pitkin päivää ja siellä voisi vetää ihan kunnon kiitolaukat
   >> Sellaista tarhaa meille ei valitettavasti saa, mutta onneksi kesällä on tilaa laitumella.

   - hevoset tarhataan talvellakin yhdessä
   >> Ovat tarhanneet, mutta kun haavoja ja sen mukana tulleita imppareita tuli useampi loptettiin. Katsotaan uskalletaanko tänä vuonna ottaa riski...

   Parhaani kyllä yritän :)

   Poista
 4. Repesin täysin kun Pinja sano sulle että hyvä ei menny metriäkään hyvin xDD

  VastaaPoista
 5. jee pitkästäaikaa kunnon videoo :::)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva video! :)

  VastaaPoista
 7. Kivan pituinen ja hyvä video :D

  VastaaPoista
 8. Voisitko pyytää jotain kuvata tai silleen myös kuvaamaan teidän harjoituksia maasta? Olisi kiva katsoa teidän maastakäsittelyä vaihtelun vuoksi. Ja miten te sitä treenaatte. Muutakuin talutan hevosta kahdenmtrin päästä ja talutan sen kentällä kaksi kierrosta koska sei ei ole käsittelyä maasta vain ihan kiinnostuin teidän maastakäsittelystä kun oli niin hirveä halo viimepostauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja sitten olisi kiva kuulla tarkasti että miten käytät elekieltä ja mitä haetaan milläkin harjoituksella. Olisi kiva myös tietää että minkälaisia harjoituksia suosit ja minkälaisia et. Ja myös se, että miten suosittelisit aloittamaan maastakäsittelyn ja millä harjoituksilla edetä :)

   Poista
  2. Katsotaan pitäisikö jonain päivänä kuvaajan läsnäollessa ihan tekemällä tehdä maastakäsittelyä. Mutta jos teen niin peruutukset, taka- ja etuosan väistöt seuraaminen ts. vierellä käveleminen eli samaa aikaa lähtee liikkelle ja pysähtyy kun minä.

   Sitten ihan päivittäisiä juttuja mitä ei tekemällä tehdä niin esim. luokse tuleminen vihelleyksestä (tosin mä en osaa viheltää eli äiti tai pinja aina viheltää mun puolesta..:D), ruuan odottaminen ei sille ryntääminen, kaikki hoitotilanteet, juoksuttaminen, uusiin juttuihin tutustuminen esim. tänään mulla oli rapiseva paketti kädessä kun kävelin tallin ohi. Hepat siitä sitten kiinostui jotenkin käytiin vähän esittelemässä sitä niille. Muutenkin ollaan esim. vappuhuiskilla tehty parellissa ainakin friendly gameksi kutsuttua leikkiä.

   Toiselle anonyymille, mä en oikein osaa sanoa mihinkään sun kysymyksistä mitään. En osaa itsekkään tätä juttua ja saatan tehdä asioita väärin. Haen harjoituksella ihan vaan arjen helpottamista eli siis harjoitusta normaaleihin tilanteisiin. En valitettavasti todellakaan osaa siis neuvoa mitään, se mitä me tehdään pitäisi sujua jokaiselta hevoselta eli siis en osaa oikein kertoa mistä kannattaa aloittaa ja miten edetä :D

   Poista
 9. Kiva video, ja mukavaa, että oli noin pitkä! :)

  VastaaPoista
 10. Katoinki Tossa välissä, et miks Lillillä on suojat :D
  Hyvä video!

  VastaaPoista
 11. Tää oli aivan ihana!<3 Tuo Pinjan hihitys ja se kun Lilli juoksi sisälle;D

  VastaaPoista
 12. Lilli on näköjään oppinut että karsinaan pitää mennä :D tosi kiva video! Miten te olette opettaneet lilliä menemään itse karsinaan kun se noin hyvin sinne menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä mitenkään oo opetettu, kun on aika tulla sisälle syömään niin se menee automaattisesti omaan karsinaan :D

   Poista
 13. Tämä alkoi muistuttaa jo enemmä niitä "vanhoja" videoita. Peukut pystyyn! :)

  VastaaPoista
 14. Pitkästi aikaa jaksoin kattoa koko videon!

  VastaaPoista
 15. Kiva postaus ja kivoja kuvia! :)
  Miten saa YouTube -videoihin laitettua sen oman esikatselukuvan? Jostain olen kuullut että pitää vahvistaa YouTube-kanava, mutta toisaalta on sanottu että pitää olla ladannut tarpeeksi videoita Tubeen? Osaatko sanoa kumpi näistä pitää paikkansa? :o

  Sitten vielä kysyisin että miten saa laitettua noita tietoja tähän kommentiboksin ylä- tai alapuolelle? Tässä sunkin blogissa lukee siis esim tossa noi "Lue nämä ennen kuin kysyt" -hommelit. En oo ohjetta tai tapaa siihen mistään löytänyt (tai sitten oon vaan tyhmä..), niin viitsisitkö senkin neuvoa? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin pystyin laittamaan niitä kun sain youtube partnershipin (googlaa jos et tiedä mikä on). Siitä on kuitenkin aikaa eli voi olla muuttunut.

   Ne saa sieltä asetuksista jostain kohtaa, katso ne kaikki kohdat vaan läpi. En muista nyt kun oon puhelimella :)

   Poista
  2. Okei, kiitos tositosi paljon! :)

   Poista
 16. Kiva video! Toi musiikki piristi tosi paljon ja noi Lillin karkureissut :D

  VastaaPoista
 17. Tää oli tosi kiva :-) ihana Lilli!

  VastaaPoista
 18. Siis.. ihan sikakiva video ;) kun oli tommonen humoristinen, eikä vaa sellane vakava, et nyt ridaan ja hei hei! :D Noei.. (eihän teijän videot muutenkaa koskaan oo sillee huonoi, et olisitte ihan vakavana)..

  VastaaPoista
 19. Siis mitä on polttiaiset? :'D oon koko ikäni luullu et ne tarkottaa nokkosia. Xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on samoja ko mäkäräiset

   Poista
  2. Ei ole samoja kun mäkäräiset.

   Wikipediasta kopsattu:
   "Polttiaiset (Ceratopogonidae) ovat pieniä noin millimetrin kokoisia lentäviä hyönteisiä, jotka purevat eläimiä ja ihmisiä. Suku käsittää useita kymmeniä lajeja. Polttiaisten toukat viihtyvät soisessa ja märässä maastossa sekä virtaavassa vedessä, josta ne nousevat sakeina aikuisten parvina kesällä ja alkusyksystä. Polttiaislajit ovat niin pieniä, etteivät edes hyttysverkot pysty niitä pidättelemään. Lajit tosin purevat ihmistä nimenomaan ulkona. Puremakohtaan nousee tavallisesti voimakkaasti kutiava ja punoittava näppy. Polttiaisilta on vaikea suojautua muuten kuin pukeutumalla peittävästi. Pienen kokonsa ansiosta ne pääsevät vaatetuksen alle helposti. Sisätiloissa ne eivät viihdy."

   "Mäkärät eli mäkäräiset (Simuliidae) ovat sääskien alalahkoon kuuluvia hyönteisiä. Mäkärät ovat pieniä, mustia ja tukevahkoja. Niiden pituus on 2-5 mm ja ne muistuttavat ulkonäöltään kärpäsiä. Mäkärät imevät verta tasalämpöisistä eläimistä. Puremat ovat hyttysten pistoja tuskallisempia ja vuotavat pitkään. Mäkärien toukat elävät puroissa ja joissa pohjakiviin kiinnittyneinä. Mäkäröitä on lähes kaikkialla maapallolla, mutta eniten pohjoisella pallonpuoliskolla napapiirin pohjoispuolella. Suomessa on niitä tavattu noin 20 lajia."

   Poista
 20. Moi!Tiedätkö miten voi kirjautua ulos blogissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai blogger tililtä vai lopettaa blogin lukemisen?

   Poista
 21. Tää oli tosi kiva ja hauska videopostaus. Te meette tosi hyvin mutta sulla kävi monesti ohja liian löysänä mut oot kehittynyt Lillinkin kanssa:)

  VastaaPoista
 22. "joojoojoo käskyä tulloo" repesin ja sit toi ku voitto lähtee kävelee ja tiia Vaa valuu

  VastaaPoista
 23. Ois kiva jos joskus kokeilisitte kuinka vaikee on nykyään saada lukijoita blogiin nopeasti. Esim. et ötekisitte blogi jossa kerrot sun ratsastustunneista ja et kerro tästä sun lukijoille. Sitten jossain vaiheessa paljastaisit sen täälläkin ja kertoisit oman mielipiteesi. Ois kiva kuulla mitä sinä siitä ajattelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei toi oikeen varmaan toimisi, koska kyllähän kaikki tunnistaisi meidät ja en halua tehdä enää uusia blogeja, vaikka sinänsä ihan kiva idea :)

   Poista
 24. Yks parhaimmista teijän videoista! Hirveen usein en jaksa kattoa myday videoita, mutta tää oli tosi kiva ja hauska, sekä jakso kattoo hyvin loppuun!:)

  VastaaPoista
 25. Aika riskialtista jättää aidan naruja roikkumaan, ja sitten kun hevonen on saatu kiinni, niin riimun leukaremmiä ei taas ole viitsitty napsauttaa kiinni. Toivottavasti ei joskus käy hullusti ja hevonen karkaa pahemman kerran tielle autojen sekaan (siinä ovat kuolemanvaarassa myös autoilijat eikä vain hevonen). Miksi jätät sähköaitaan aukon, kun kerran hevosen karkailemistaipumus tiedetään? Hevonen voi törmätä karatessaan autoon, ja siellä autossa on jonkun isä, äiti, sisko, veli tai lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, ja muutenkin tuo touhu vaikutti aikamoiselta räpellykseltä omaan silmääni..

   Poista
  2. Meillä on piha aidattu niin, että sieltä ei ihan helpolla pääse tielle karkaamaan ;) Ja ihan epähuomiossa jätin auki, ei tullut mieleen että karkaisi.

   Poista
 26. Vähä jänskättää ku meen pian ekan kerran ilman satulaa :D oli hyvä nähä nyt et millasta se on :)

  VastaaPoista
 27. M miksei video ole youtubessa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videot on aina ekana blogissa, koska tämä on se pääpaikka. Tulevat kyllä myöhemmin youtubeen.

   Poista
  2. Ok kiva sama anonyymi ;)))))

   Poista
 28. Moikka meet ihan sika hyvin voitolla ja lillillä kans

  VastaaPoista
 29. Tosi kiva videopostaus:)

  VastaaPoista
 30. Voiko järkkärillä (550D) säätää videoissa esim. valoisuutta? :) Kiva video!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi varmasti jotenkin, en muista ulkoa kun nyt vähän erilainen kamera:/

   Poista
 31. Olen aina miettinyt, että kuinka blogiin saisi oman tekemän taustan (siis kuvataustan), oikean kokokoisena. Niin, että se täyttäisi koko näytön, eikä tarvitsisi laittaa sitä sellaisena "laattana" (monta samaa pientä kuvaa). Lisäätkö itse taustakuvasi mitä kautta? Html vai mukautetusta mallista? Ja miten sen oikein teet? Kun blogissasi näyttisi olevan ihan vain yksi iso tausta ja vielä tuolla alhaalla tuollainen lehtikuva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään sieltä mallinmuokkaustyökalulla ja tämä on yksi pieni tausta minkä olen vaan laittanut toistumaan. Html-koodeilla sitten lisäsin tuon alajutun :)

   Poista
 32. Ei millään pahalla, mutta tuntuu että teillä karkaa hevoset useinkin esim tarhasta. Hevosten ei pitäis koskaan päästä karkuun tuollaisten huolimattomuusvirheiden takia joita te tunnutte tekevän. Muutenkin välillä vaikutaaa vähän kyseenalaiselta teidän hommat, hevosten annetaan olla irti pihalla ja juosta talliin, taluttaessa nykiä vihreelle syömään, syödä väkirehut kun kippo on vielä teidän kädessä, ovia jätetään auki ja hevosia irti yms. Teidän hevoset on ehkä kilttejä ja pysyy suunnilleen "kurissa" noilla taidoilla mitä teillä on, mutta teille voi tulla myöhemmin ongelmia muiden hevosten ja paikkojen kanssa just huolellisuuden, johtajuuden ja kunnioituksen kanssa. Toki ootte vielä nuoria molemmat ettekä tiedä ja ajattele aina kaikkea:)

  VastaaPoista
 33. Teidän videoita katsellessa nauraa aina , mutta hyvällä tavalla :)

  VastaaPoista
 34. Hyppäätkö koskaan ilman satulaa? Jos hyppäät niin olis kiva jos tekisit siitä joskus videopostauksen! :)

  VastaaPoista
 35. Hei! Mulla tuli ongelma blogin kanssa ja ajattelin osaisitko sinä auttaa. Eli siis kaikki blogini kuvat jotenkin menivät pois käytöstä ja niiden kohdalle tuli sellaiset "kielletty ajosiinta" merkit. Uusiin postauksiin (tein testipostauksen) kuvat tulivat normaalisti jne. Onko sinulle koskaan käynyt näi? Jos jaksat/haluat/sinulla on aikaa, voisitko vastata minun blogissani, ettei tarvitsisi kelata sinun satojen kommenttien läpi etsimään sitä omaa :'D?

  Teskuin: Anniina - http://anniinajasupermiehet.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on joistakin vanhoista postauksista kuvat hävinneet, pitää toivoa, ettei uusille käy niin... En osaa valitettavasti auttaa! Ja nyt puhelimella en valitettavsti voi vastata sun blogissa, toivottavasti näät tän!

   Poista
 36. Muista pitää kädet ylhäällä. Kannattaa vaikka ajatella, että on vesilasit kädessä ja vesi ei saa roiskua. Ootte kyllä kehittynyt todella paljon kun olen melko alusta asti seuraillut. ;)

  VastaaPoista
 37. XDD Lilli on ihan päällikkö
  Ja pinja "ei menny metriäkään hyvin" :D:D reilu

  VastaaPoista
 38. yrittääkö voitto koskaan astuttaa lilliä? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on ruuna... se ei pysty:DD
   sori Tiia.. mut pakko vastata xDD

   Poista
  2. Hyvä video ja voisitko tehdä mydayn kun ei ole ollut sellaista vähäön aikaan!?? :)

   Poista
 39. Missä alakoulussa olet ollut? Kysyn vain sillä, kun itekkin asun Kuopiossa. ei ole pakko kertoa jos et halua... :)

  VastaaPoista
 40. Toi sun istunta näyttin hyvälle!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.