Videopostaus: Esteitä itsenäisesti

maanantai 1. syyskuuta 2014


Moikka ja kivaa alkavaa viikkoa kaikille! Kuvasin teidän toiveista videopostauksen. Oli oikeastaan pitkästä aikaa kiva kuvata ja koota tämä video. Asiaa varmaan auttoi se, että Sini oli koko ajan kuvaamassa eikä mennyt niin paljoo aikaa Pinjan kanssa vuorotellen kuvaamiseen. Tietysti tämä ei ole yhtä hauska, kun Pinja ei ollut kotona eli ei esiintynyt videolla, mutta tälläisiä yksinäisiäkin heppailuja tulee välillä tehtyä. Pahoittelen sitä, että laitoin kameraan huonot asetukset ja kuva on lähes koko ajan aivan ylivalottunutta. Sini ei myöskään tajunnut tarkentaa kosketusnäytön avulla vaan odotti kameran tarkentavan itse, joten melko moni pätkä on vähän epätarkka. Toivottavasti kuitenkin pidätte, koitin editoida tämän nyt teidän toiveiden mukaisesti!

Hyppäsin siis piikityksen jälkeen ekaa kertaa. Otin melko vähän hyppyjä ja helpoilla tehtävillä. Jos jotakuta ei videopostaus kiinnosta, mutta haluaa nähdä hyppyvideot klikkaa tästä. Voitto oli tosi kiva ratsastaa ja täytyy kerrankin olla tyytyväinen itseensä, kaikki paikat meni nappiin. En missannut yhtään etäisyyttä ja tein järkeviä, hillittyjä ratkaisuja.
   

57 kommenttia

 1. Kiva videopostaus ja ei ollut liian ylivaloittunut/epätarkka, hyvin sai selvää!:) Meidän kissakin kattoi ja tassulla löi kokoaja Voittoo kun se liikku :'D

  VastaaPoista
 2. tää oli tosi kiva! :> noita videoita aina tosi kiva kattoo

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tällänenkin videopostaus. Eikä itseäni ainakaan juurikaan häirinnyt, vaikka video oli välillä ylivalottunut tai hieman epätarkaa :)!

  VastaaPoista
 4. Hyvä video! Sini kuvaa tosi hyvin. ;) Kuinka kauan yleensä ratsastat kun menent omatoimisesti esteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan kerrasta, nyt menin melko vähän aikaa kun en ottanut hirveesti hyppyjä. Eli ihan riippuen kerrasta 45min-1h

   Poista
 5. Tosi ihana video, Voitto näyttää tosi rennolle ja ratsastit niin siististi ja sujuvasti, kumpa osaisin ratsastaa yhtä eleettömästi kuin sinä... ;)

  VastaaPoista
 6. Jee kiva että tuli taas videopostaus, teijän videoita on aina niin kiva kattoo ja sitte ku saan katottua niin jään aina odottaan seuraavaa :) Millon tulee seuraava videopostaus Pinjan kanssa??:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä tiedä, teen sitten kun siltä tuntuu :)

   Poista
 7. Hyvin meette!:) ja miten lasket nuo kulma innari välit? lasketko että montako kengän mittaa siihen mahtuu vai miten? ja ois kiva jos joskus tekisit sellasen opetus postauksen, että miten lasket eri esteiden välimatkat ja just innarit jne. :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin ihan normaalin innarin välit eli 10tipuaskelta eli siis sellaista askelta että kengän kärki ottaa aina kantaan kiinni :) Mä oon vaan opetellut mitä on mikäkin väli ja sen mukaan menen eli ei siitä ihan postausta synny. Kantsii kysyä vaikka omalta opelta/valmentajalta miten se menee, mullekkin on valkut opettanut :)

   Poista
 8. Mistä olette ostanut nuo kylmäys"pussit"? :) olisivt kätevät omallekkin niin ei tarttisi veden kanssa lotrata :-D

  VastaaPoista
 9. Minkö kokoinen teidän kenttä on? :) Ja mitkä välit tuossa puomi-kavaletti-puomi sarjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla 25x55m ja siinä kaarevalla jumpalla oli normi innarivälit eli 10tipuaskelta :)

   Poista
 10. hyvältä näyttää, paitsi että tuommosilla pikkuristikoilla ei tarvitsisi kyllä siirtyä lähes etukaaren päälle eikä varsinkaan heittää ohjaa löysäksi (sulla ohja löystyy parissa kohtaa) koska se on vaan epämiellyttävämpää hevoselle, kun sitten "nykäiset" ohjat takaisin käteen. kun kattelet ihan vaikka 90 ratoja kisoissa niin ei siellä kädet korvissa tartte mennä :)

  VastaaPoista
 11. Love the video! The behind the scenes was great. I laughed when he fell asleep on the ties and when your friend made the leaf-heart. Voitto is beautiful and a nice mover and you are a lovely, soft rider. What is in with their oats when you feed them? And I love your red pants :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks :) With oats is puffed flax, minerals and molasses (is molasses the right word?:D)

   Poista
 12. Osaisko joku auttaa mua? En ymmärrä miten laukanvaihto tehdään, niin voisko joku selittää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google. Sitten kun on sen aika, että laukanvaihdot ovat ajankohtaisia, niin opettaja kyllä selittää ja kertoo, että miten toimitaan :)

   Poista
  2. Ainakin meillä opetettu että jos tulee esim. väärä laukka niin raviin pari askelta ja sitten uuden laukan nosto, tai sitten jos saa näin ratsastuskoulussa osaavamman hevosen alle niin ulkopohje taakse ja sisä eteen ja puristaa :)

   Poista
  3. Kannattaa kysyä siltä valmentajalta tai ratsastuksenopettajaltasi. He osaavat parhaiten neuvoa tai korjata laukanvaihdossa tekemiäsi virheitä. Mutta siis itse vaihdan vaan laukkapohkeiden paikat uuden laukan mukaisiksi :)

   Poista
 13. ihan mahtava video! Ja nuo Sinin kuvaukset<3!

  VastaaPoista
 14. Kui kivaa että saitte hyvän treenin alle! Teidän menoa on nykyään kiva katsella koska ratsastat tilanteet nykyään loppuun asti etkä jätä Voittoa yksin :)

  VastaaPoista
 15. Kiva videopostaus! Muo ei ainakaan häirinny, vaikka video oli himan epätarkka. :)

  VastaaPoista
 16. Tosi hienon näköistä menoa!:)

  VastaaPoista
 17. Hyvin kyllä menitte :)

  VastaaPoista
 18. Hyvä oli video! Kiitos Tiia taas kivasta postauksesta, näitä on just niin mukavaa lukea ja katsoa :)

  VastaaPoista
 19. Tosi hyvä video.Lisää kiitos:) Jos näet tämän kommentin ja osaisit auttaa voisitko auttaa.Sain varsan.Ensimmäinen heppani.Varsani KOKO suku on ravureita,mutta haluaisin siitä koulu hepan.Varsani on pian 2 eli koulutukset alkavat pian.Olen valmis tekemään kaiken,että siitä tulis kunnon koulu heppa.Tässä kysymykseni:alanko kouluttamaa varsaani koulu hepaksi vai jatkanko ravuri sukua?Kiitos luit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ison ja haastavan projektin olet ottanut hoitaaksesi, mulla ei oikein ole vinkkejä. Suosittelen hommaamaan jonkun oikeasta ammattilaisen ihmisen apuun, riippuen siitä haluatko siitä ratsun vai ravurin niin sitten sen alan ihminen :) Ravisukuisesta ei kunnon kouluhevosta helpolla saa, toki poikkeuksia on, mutta varmasti kivan kaverin harrasteluun.

   Poista
  2. Miksi ihmeessä hommasit itsellesi ravisukuisen hevosen jos haluat siitä ratsua? Halvallako lähti?

   Poista
  3. Leonardo lähti kyllä halvalla,mutta minun mielestä hinnalla ei ole väliä.Heppa olisi menny siitos oriksi ja tulevaisuus ei näyttäny hyvältä.Olin jo halunnu sen kun se synty.Nytten näyttää hyvältä Leonardon elämä.Treenit alkavat talvella.Apunani tulee kouluttaja.Leonardo aijotaan ruunata kun vaan voi.Leonardolla on hiano ravi ja ihmeelisen hyvä laukka.Puomitkin kiinostaa poikaani kovasti.

   Poista
 20. ompa kiva yllätys että ehdit tommosen värkätä :) kivoja jatkoja;)

  VastaaPoista
 21. Kerrankin ei tuntunut pitkälle vaan sopivalle katsoa! Ihanan kirkkaat puomien värit ja hyvä musiikki toi kyllä omanlaistaan tunnelmaa! Hyvin menitte, mitä nyt noiden pätkien perusteella vois sanoa. Toivotaan, että valmennus menee sitten hyvin! :)

  VastaaPoista
 22. Katselin äsken youtubesta sellaista sun videota kuin; "valmennus + tippuminen". Ootte kyllä kehittynyt tuosta, mutta Voitto näyttää tuossa paljon energisemmältä ja menevämmältä! Esteetkin on jo ihan esteiden kokoisia. Entä jos teidän ongelmat johtuu ihan siitä, että hevonen on kyllästynyt? Jos tuntuu kentällä siltä, että hevosessa ei ole puhtia/tekemisen meininkiä, niin suosittelen maastokuuria. Ihan pelkkää maastoilua. Myös jos teillä lähellä on joku paikka esim. uittoallas tai mun suosikki vesikävelytysmatto, niin menkää ihmeessä! Sä et ilmeisesti irtohypytä, mutta irtojuoksuta edes, se tekee hevosen mielelle tosi hyvää! :) Myös maastakäsittelyt tuo hyvän lisän. Olette ratsukkona kehittynyt, mutta se tekemisen meininki ja puhti teiltä hypätessä puuttuu mikä näkyi tuossa videossa.

  Monipuolisuus on kaiken A ja O. Etenkin ratsuhevosella, jonka työ on kiertää pientä ympyrää. Toivottavasti keksit tavan monipuolistaa teidän reeniä. (Huom. puomit ja kavaletit ei ole monipuolistamista noin kokeneelle hevoselle, joka niitä reenaa kerran/pari viikossa.)
  Tsemppiä reeniin, MONIPUOLISEEN reeniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelua koitan järjestää, mutta aina se ei ole mahdollista. Meillä ei tässä lähellä ole kun käyntimaastoja, joten jos haluaa mennä kunnolla maastoilemaan pitää mennä kaus tai matkustaa sinne jopa kopilla, joka ei sitten taas montaa kertaa viikossa ole mahdollista. Koitan kuitenkin maastoilla kerran viikossa tai mahdollisuuksien mukaan useamminkin :) Olisi mahtavaa jos olisi uittoallas tai vesikävelymatto, mutta Kuopiossa tai edes lähiseudulla ei sellaisia taida olla..

   Irtohypytys ja irtojuoksutus mun mielestä hoituu laitumella. Jos hevoset haluaa sellaista vaihtelua niin voi ne siellä juosta ja hyppiä ojien yli, kuten tekevätkin. Ymmärrän, että vaihtelu on todella tärkeää varsinkin niille hevosille, jotka ei saa viettää ns. hevosen elämää eli laiduntaa ja olla paljoo ulkona. Tietty se on tärkeää meillekkin. En näe kuitenkaan paljoo järkeä irtohypytyksessä tai -juoksutuksessa, liian isot riskit.

   Koitan monipuolistaa meidän treenejä siinä missä pystyn eli lisäämällä maastoilua :) Pieni loma piikityksen yhteydessä taisi kuitenkin tehdä hyvää Voitolle, sillä nyt se on ihan innoissaan laukkaamisesta ja muutamana päivänä ei ole millään malttanut ravata ennen laukkaa, joka on ihan poikkeuksellista Voittoa :)

   Poista
  2. Mitäs vikaa Tiia niissä käyntimaastoissa on? Ne sopii yhtä hyvin. Ei aina tarvi "työskennellä" ja tehdä ne samat perusjutut läpi, mitä tekee joka päivä.

   Käykää välillä vaikka raviradalla päästelemässä, myös ihan metsään meno on hepalle kivaa (vaikea maasto, missä voi vaan kävellä). Ja koska Voitolla on ollut ihan kunnon lomaa? Sekin tekee hyvää.

   Käyttäkää vaan mielikuvitusta vapaasti :)

   Poista
  3. Menkää maastoon kävelemään! Vaikka kahdeksi tunniksi, mutta kävelyhän sitä vaihtelua on

   Poista
  4. Kävelemässä yleensä käydäänkin joka päivä maastossa ja jos lähimaastoon lähdetään niin yleensä käydään kiipeilemässä metsäpoluilla juurikin käynnissä.

   Raviradalle ei ole oikein asiaa, ainakin niin meille raviihmiset sanoo. Mutta talvella pääsee sitten päästelemään jäälle ja jos joku päivä lähdettäisi taas pellolle, sinne tosin sitten kopin kanssa kun lähipelloilla eivät anna ratsastaa.. :)

   Poista
 23. Ratsastat kivan siististi ja esteistuntasi miellyttää silmääni, harvoin näkee näin sujuvaa ratsastusta ja hevosesikin näyttää mukavan rennolta. Muutama asia kuitenkin pisti silmääni. Laukassa ylävartalo saisi pysyä rauhassa, eikä seilata edestakas. Toki sitä liikettä tulee luonnostaan laukan liikkeestä mutta sitä voi rajoittaa. Ja esteen sisään ratsastaminen, ainakin muutamassa kohdassa lähdet puskemaan voittoa kojti estettä istunnallasi liikaa, malta istua alas ennen hyppyä mutta silti johdattaa hevonen määrätietoisesti esteelle! Haastavaa tämä ratsastus, vain kunnianhimoiset valitsevat sen lajikseen :)

  VastaaPoista
 24. Oot ihan älyttömän hyvä ratsastaja, olisimpa minäkin. Mua on ihmetyttäny se että kun men teidän voiceoffortuna kanavalle niin en näe tätä ja jotakin muita videoita, oottekste vaihtanu kanavaa? Vai miks se ei toimi mulle:)

  VastaaPoista
 25. Hei! Tää oli tositosi kivapostaus ja kiva tuo videopostaus:)Rakastan tätä ulkoasua! Ois tosi kiva jos tekisit taas lähiaikoina jonkun banneriarvonnan, vinkkejä bloggaajille, jtn ulkoasu juttuja ym postauksen!:D

  VastaaPoista
 26. Hyvin se Voitto hyppää ja kuskillaki oli kaikki hallinnassa! :D Muutes tosi kiva toi palkki tuolla bannerin yläpuolella, kun siinä vaihtelee noi postaukset :) Selitän ehkä epäselvästi, mutta toivottavasti ymmärsit mitä palkkia tarkotan :D

  VastaaPoista
 27. Milloin tulee taas varustepostaus? :) Vai ootko ees alottanu viel kuvaa :D Ei siis mitään kiirettä sen kanssa, mutta tiedätkö jotain ajankohtaa, milloin saisit sen tehtyä/julkaistua tänne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä tiedä eli siis en ole vielä tehnyt :)

   Poista
 28. Tosin kivan näköistä, kun hyppäätte! Musiikki toi vielä lisäksi jotain sellaista rauhaa siihen, näytti tosi hallitulta ja hienolta! Olen itse aika aloittelija, joten siksikin varmaan ihastelen näin paljon! Kivan näköistä tosiaan! :)

  VastaaPoista
 29. Pitikö sun mennä voiton kans leirille kesän aikana?:)

  VastaaPoista
 30. Miks ihmeessä joka paikassa kasvaa tollasii ihmeen pallopuita mutta ei meillä!D: :D Joo mutta kiva postaus Voitto näyttää ihan yhessä ratsastuskeskuksessa olevalta mun lempi hevoselta Kallelta:)

  VastaaPoista
 31. Moiii mikä on toii musikki tossa video postauksessa kohta 4:43-5:49????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitää hajua, joku youtuben musiikkikirjastosta!

   Poista
 32. http://www.youtube.com/watch?v=RmMrSQg-NbY&list=UUJTj7YHzOiZ2JixdJ2iI_3g kohta 4.43-5:49 nii mikä on tää musiikki nimeltään?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.