Testissä: Back on Track huopa ja hanskat

tiistai 2. syyskuuta 2014


Pari viikkoa sitten sain paketin yhteistyön tiimoilta Back on Trackilta. Paketista paljastuikin kolme tosi mieluista juttua, joista kaksi esittelen nyt teille. Testaan vielä Quick Wraps Royal -suojia ja kerron teille myöhemmässä postauksessa kokemuksiavähän pidemmän käyttökokemuksen jälkeen, mutta voin paljastaa, että olen ällistynyt miten hyvät ja helppo käyttöiset nuo suojat ovat!

Osalle teistä kyseinen merkki on varmasti ennenstään tuttu, mutta kerron nyt alkuun vähän siitä, mikä tekee näistä tuotteista normaaleja parempia. Kyseisen merkin tuotteet valmistetaan kankaasta, joka heijastaa ruumiinlämpöä takaisin. Wellatex-kangas on kudottua polypropyleeniä tai puuvilla-polyesteriä, johon keraaminen jauhe on sulatettu. Tämä keraaminen tekstiili heijastaa ruumiinlämmön takaisin infrapuna-aaltoina, joka on energiamuoto, jolla on monia hyviä vaikutuksia. Verenkierron tason nousu laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetään erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä. Täältä voi lukea lisää toiminnasta. 


Satulahuopa on ollut nyt viimeiset viikot lähes joka päiväisessä käytössä. Se on todella hyvän mallinen, sopivan iso ja pysyy kohtuullisen hyvin paikoillaan. Joskus huovan takaosa menee vähän rullalle tai alkaa ns. lepattamaan, mutta tämä ei ole jokapäiväinen ongelma. Riippuu siis varmaan vähän siitä miten huolellisesti olen satulahuovan asetellut paikoilleen.

Huopa on Limited Edition 2014 -mallia ja tavalliseen Back on Trackin huopamalliin siinä on erona tuo blingeillä koristeltu logo. Minusta melko kiva yksityiskohta, muuten niin pelkistetyssä huovassa. Tätä huopaa on saatavilla mm. laivastonsinisenä, punaisena, harmaana. Itse valitsin ruskean, sillä minulla ei vielä ole yhtään hyvää ruskeaa huopaa. Ruskea osottautui melko kivaksi värivaihtoehdoksi, sillä se on melko lähellä Voiton karvapeitteen väriä. Huopa on muuten estemallia, mutta näitä saa myös koulu- ja westernmalleina.Huovassakin on käytetty keraamista kangasta, joten huopa lämmittää kivasti hevosen selkää. Yksi (ulkonäöllinen) haittapuoli kankaassa kuitenkin on, nimittäin rankan treenin jälkeen huopaan tulee satulan alle tuollaisia ylläolevan kuvan mukaisia jälkiä, jotka on melko iso työ saada pois. Kysyin sitten Back on Trackin porukalta mistä moiset jäljet johtuvat ja sain tälläisen vastauksen: "Se mikä siellä huovassa on on hikeä ja normaalia hevosesta irtoavaa kuonaa. Keraaminen kangas laittaa verenkierron toimimaan ja nesteet, eli huopa toimii hyvin. Rentouttaa näin selkää."


Olen koko kesän ratsastanut ilman hanskoja, joten näiden ratsastushanskojen testaus on jäänyt vähän puolitiehen. Olen pari kertaa näillä hanskoilla koittanut ratsastaa, mutta olen puolessa välin ratsastusta heittänyt pois. Liian kuuma, liian vaikeaa. Eikä vaikeus siis johdu juuri näistä hanskoista vaan yleensäkkin siitä, että ilman hanskoja on vaan mun mielestä parempi mennä näillä uusilla ohjilla. Mutta kuten kaikki tiedämme, kohta on se -15 pakkasta ja pitäisi vetää kunnon treeni. Mun paksut toppahanskat on vähän kömpelöt ja sitten taas ohuet kesähanskat aivan liian kylmät. Nämä ovat siis varmasti talvella aivan loistavat treenihanskat. Hiukan paksummat kun kesähanskat, silti näppärät ja varmasti tosi lämpimät lämpöä heijastavan kankaan ansiosta. Odotan innolla näiden käyttöä talvipakkasilla ja voin teille vaikka sitten kertoa uudestaan fiiliksiä. Minulle kerrottiin Back on Trackilta, että moni kylmäsorminen tai esim. reumapotilas käyttää näitä kesälläkin.

Tämä oli ensi kosketukseni Back on Track tuotteisiin ja jäi kyllä tosi positiivinen kuva, voin rehellisesti suositella kaikille! Enkä muuten ole ainoa, joka on pitänyt Back on Track tuotteista. Merkin nimeen vannovat mm. Isabell Werth, Michael & William Whitaker ja eläinlääkäri Maria Losvik. Jos sinäkin innostuit tuotteista etsi lähin jälleenmyyjäsi täältä.

Millaisia kokemuksia teillä on esittelemistäni tuotteista tai yleensäkkin Back on Trackin tuotteista? 


53 kommenttia

 1. ihana postaus! :) hienoja tuotteita.

  VastaaPoista
 2. Mä en oo käyttäny itelle mut hevosilla käytän todella paljon! Olen ravitallilla töissä ja tosi usein tulee käärästyä BOT patjat ja pintelit jalkoihin ja kyllä olen huomannut näiden tehoavan. Hyvin sulaa nesteet jaloista. Meiltä löytyy myös kaksi erilaista BOT loimea ja nää on ihan huippu heittää hevosen päälle yöksi esim jos on herkästi jumiutuva tai muuten vaan rankemman treenin päätteeksi.

  Kaveri joskus puhui että noi bot hanskat ei ois kauheen lämpimät talvella kun oma ruumiinlämpökin on viileempi kylmällä mutta tämä siis vaan kuultua joten sen enempää en hanskoihin ota kantaa ilman omaa kokemusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii hyvin jos vaan kädet on jo vähän lämpimät, kun se kai heijastaa kehon omaa lämpöä ja näin lämmittää lisää. Ei siis niin tehokkaasti lämmitä jo kylmiä sormia. Näin oon ymmärtäny/ite tykänny. :)

   Poista
  2. Kai peruskoulussa on sinullekin opetettu, että ihminen on tasalämpöinen? Ruumiinlämpö ei ole erilainen talvella. :D kysehän on hanskojen eristävyydestä. Ihminen tuottaa lämpöä, mutta jos hanska ei pidä lämpöä hanskan ja käden välissä, lämpö karkaa ja sitten paleltaa.

   Poista
  3. Mutta talvellahan kun on kylmä niin ku on hanskat ne lämmittää ja sit se lämpö tulee sillee jännästi :D

   Poista
  4. Kai peruskoulussa sulle on opetettu, että joo ihminen on tasalämpöinen mutta kylmässä lämpö siirtyy turvaamaan tärkeimpien elinten toimintaa (pääasiassa siis aivot ja sisäelimet). Ruumiinlämpö pysyy kyllä samana, mutta esim raajojen ympärillä verenkierto on vähäisempää ja siksi niitä paleltaa. Jos muuten olet pukeutunut liian vähän olosuhteisiin nähden ja on hyvät hanskat, voit uskoa, että sormia paleltaa enemmän kuin muuta kroppaa..

   Poista
 3. Laitan nyt tänne blogin puolelle ku en vihti nimellä laittaa faceen! Ku laitoit eilen faceen että joku sopimus on tehty ja että arvaako joku mistä on kyse niin oisko että menet johonkin tunneille niin että saat mennä muillaki hepoilla ku votella tai alat ratsastaa myös jotain toista heppaa aina joskus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois aaaaassuum!! Hyppii jollai toisella vähän jännittävämpääkin tapahtuis täällää blogissa. Ois kans ehkä lillin kanssa varsa?

   Poista
 4. Itse ainakin oon supertyytyväinen kaikkiin omistamiini Back On Track -tuotteisiin! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on itselle sellainen niskajuttu ja on ollut tosi hyvä kun mulla on niin tiukat niskalihakset niin tämä auttaa.. sitten on kaapissa odottamassa kylmempiä keliä ratsastusloimi, innolla odotan sitä testailua :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja tuotteita, erityisesti huopa on mieleeni. :)
  En ole vielä sanonut tuosta bannerin yllä olevasta mainoksesta, jota klikkaamalla siis pääsee eri postauksiin. Tosi kiva muuten, mutta ainakin minun koneella kun kuva vaihtuu, sivu ns. räpsii ja se vähän häiritsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, mulla ei räpsi sivu.. Voisin tietty vaihtaa silleen, että siinä olisi vaan yksi mainos :)

   Poista
 7. Meillä on kotona sellainen ihmisille tarkoitettu pieni "peitto",joka esim. laitetaan jalkaan ja pidetään siinä jonkin aikaa ja sitten (tua auttaa jos joku lihas on kipeä) kun sen ottaa pois lihakset siinä lähellä on rentoutuneet eikä enää jumissa!

  VastaaPoista
 8. Hyvä postaus muuten, mutta jotenkin hieman nauratti toi sun huopa juttu:D Eihän kaikkea tietenkään voi tietää, mutta tota valkosta jälkeä tulee ihan kaiken laisiin huopiin, varsinkin kesällä ja sehän tosiaan on hiestä johtuvaa. Luulisi, että näin kauan hevosia omistanut olisi ennenkin törmännyt tähän, kun itselle tuo on melkein jokapäiväinen näky. Ehkä teidän hepat ei vaan hikoile samalla tavalla kuin omani, who knows :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhuen, ihmettelin ihan samaa :D

   Poista
  2. Mulla on kymmeniä huopia, eikä yhdessäkään ole tuollaisia jälkiä hien kuivuttua ollut ulkopuolella, ennen tätä :D

   Poista
 9. Back on Trackin lyhenne on BOT. Helpottaa huomattavasti elämää kun ei aina tarvitse sanoa tai kirjoittaa pitkää nimeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, selvyyden vuoksi kirjotin koko nimen postaukseen :)

   Poista
 10. Mulla on kokemusta tollasesta lämmittävästä jutusta mikä tulee siis sinne satulan taakse (en tiedä mikä on nimeltään). On siis ollut ratsastamani hevosella ratsastuskoulussa ja hyvin on sillä toiminut. Auttanut selän veryttelyyn ja lämpiämiseen:)

  VastaaPoista
 11. Back on Trackin kuivatusloimet on toiminu meiän hevossilla tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 12. hei vitsi huikeeta kun mainitsit tuon että reumaatikot käyttää noita hanskoja, mulla on just nivelreuma ja välillä särkee sormia kovasti mutta ratsastamaan pitää tietysti päästä. En oo edes ajatellut että Bothanskat voisivat olla reumaan hyödylluset, pitää ehdottomasti kokeilla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva olla hyödyksi! Kannattaa katsoa olisiko täällä muitakin tuotteita sulle: http://www.backontrack.com/fi/tuotteet/ihmiset/

   Poista
 13. Meillä ollut ponilla noin viikon nyt Back on track suojat ja olleet ihan huiput!:)

  Sun blogi on yks parhaista!!!! :D

  VastaaPoista
 14. Itselläni on kokemusta BOT:in pintelipatjoista ja ovat kyllä toimineet aivan erinomaisesti :)
  Itselleni haluaisin niskasuojan, joka peittää myös osan hartioista (koska hevosia ajellessa menee mulla hirmu helposti hartiat ja niska jumiin) ja sukat ja käsineet olisivat myös erittäin tervetulleet omaan hyllyyn..♥

  VastaaPoista
 15. Tuttu nimi tuo Maria Losvik! Täällä meillä päin Pohjanmaalla niillä on klinikka :)

  VastaaPoista
 16. Omalla hepallani on Back on track:n etusuojat, toiminut todella hyvin. Suosittelen!! :)

  VastaaPoista
 17. millon paljastat sen fb jutun?

  VastaaPoista
 18. Meidän tallilla yhtenä vuotena oli BOT villitys. Nyt laantunut. Monilla suojat olleet hyvä apu jäykkyyteen. Pitää itelleen etsiä jostakin noi hanskat, jos sais iteki mennä ohuemilla talven :)

  VastaaPoista
 19. Mullakin on yksi BOT huopa, mutta satulansovittajani sanoi että niistä on nyt tekeillä tutkimuksia, jossa tutkitaan sitä lämmön vaikutusta negatiivisessa mielessä. Satulanvalmistajat kuulemma ovat sitä mieltä, että lämpö ja siitä muodostuva lämpökitka tulisi saada mahdollisimman tehokkaasti pois hevosen iholta selästä. Ku nkäytetään BOT huopaa, niin se lämpö ei pääse pois (mikä siis on toki ideana boteissa). Nyt siis tutkitaan onko se kuinka haitallista. Kuulemma pitäisi suosia luonnonmateriaaleja, esim puuvilla, jotta kaikki mahdollinen lämpö saataisiin tehokkaasti pois satulan alta.

  Itse en siis ota kantaa tuohon, sillä tutkimukset ovat vielä kesken. :) Ymm'ärrän kyllä idean puolin ja toisin. Tykkään omasta bot huovastani tosi paljon, sillä se on tosi hyvän mallinen ja napakksa, istuu hyvin isosäkäisellekkin. Olen vain nyt pitänyt sen pannassa kesän ajan juuri tuon lämpöjutun takia, en kaipaa yhtään lisälämpöä kesällä sinne. Talvella varmaan taas alan käyttämään. :)

  Muutenhan Bot tuotteiden idea lämmittävänä tuotteena on hyvä ja toimiva. Esim loimet ja suojat ja selänlämmittimet. Mutta kuulemma satulan alle laitettuna urheilusuorituksen aikana ei ole hyvä juttu (tai siis tutkinnan alla... :D )

  Mene ja tiedä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, pitääpä bongailla jos joskus saisi näiden testien tulokset :)

   Poista
 20. Minuakin vähän nauratti tuo hikijuttu. :D etkö ole koskaan nähnyt muunkaan hevosen hikistä satulahuopaa esim. ratsastuskouluaikoina? Suolaahan siinä on. Samalla tavalla omaan naamaasi tulee selvästi havaittavaa suolaa, jos teet tosi pitkän kestävyyssuorituksen. Eikö saappaisiisi tai suitsuin tule valkeaa "likaa" koskaan? Senhän takia niitä putsataan, kun hiki haurastuttaa nahkaa ajan myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt hikisiä huoåia tietty, mutta en tuollaisia jälkiä KOSKAAN. Saappaisiin ja suitsiin tulee silloin tällöin harvoin, mutta ei jokaisen hiloilun jälkeen :)

   Poista
 21. Hyvin ja selkeästi kirjoitettu :) Ainut mikä häiritsee niin tuo runsas "melko" sanan käyttö, jota on aiemmissakin postauksissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho en ole huomannutkaan, pitääpä kiinnittää huomiota! :D

   Poista
 22. Millaset ratsastushousut sulla on talvella? Minkä merkkiset ja ootko todennut hyviksi, entä mistä merkistä ois huonoja kokemuksia (esim. ei lämmitä, hajoaa helposti)? Toivottavasti vastaat, itse oon ettinyt pitkään hyviä talviratsastushousuja muttei tunnu löytyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen ihan normaaleilla housuilla ja laitan sille jotkut sellaset urheilukaupasta ostetut lämpöhousut jos on tosi kylmä ja jos sinne alle mahtuu. Kovimmilla pakkasilla köpöttely päivinä laitan vaan selalset eurohorsen (vai mikähän halppismerkki olikaan) ratsastustoppahousut, jotka on sit tosi lämpimät mut ei niin hyvät kunnon treeniin :)

   Poista
 23. Ei pahalla, mutta olen tässä jo jonkin aikaa katsonut ja miettinyt, että mm. kisoissa laukkaat todella hitaasti, jolloin pudotuksia ja kieltojakin syntyy vähäisen vaihdin puutteesta. Suosittelisin laukkaamaan enemmän eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukassa pitäisi olla enemmän energiaa oikeassa olet muttei yleensä niinkään sitä vauhtia, ainakin treeneissä näin :)

   Poista
  2. niin, siis mutta näyttää hieman siltä, ettei voitolla ole "voimaa" siinä laukassa hypätä. Tietenkään en tiedä miten voittoa ratsastetaan :) Sijoituksiakin voisi tulla jos menisitte vähän eteen

   Poista
  3. Niin sitä juuri tarkoitin, ei niinkään vauhtia vaan sitä energiaa/voimaa. Eine sijoitukset pelkästä laukasta tule, pitäisi ensin päästä niistä esteistä yli mutta toki hyvässä laukassa sekin on helpompaa :)

   Poista
  4. Niin no te esteistä pääsette ylitse, niin sitten kannattaa panostaa laukan energisyyteen :)

   Poista
 24. En myöskään faceen viittinyt laittaa mutta veikkasin siitä sopimuksesta 1. lilli saa varsan 2. osallistut tunnille/kouluvalmennukseen ;)

  VastaaPoista
 25. Olet joskus aika töykeä lukioillesi. Lisäksi josj oku kysyy, mainitsee jostain, et ikinä vastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin olen ollut töykeä? Vastaan AINA jos joku kysyy jotain, muihin kommentteihin sitten sen mukaan onko aikaa vai ei. Vastaukset ei vaan ihan hetkessä synny, joten kommmentit saattaa täällä roikkua ilman mun vastauksia päivänkin. En ymmärrä mistä olet tuon "et ikinä" saanut päähäsi :)

   Poista
 26. Mihin sopimus liittyy? :)

  VastaaPoista
 27. Kumpi on kivempaa koulu vai este ratsastus ja miloin kilpailet seuraavan kerran

  VastaaPoista
 28. Mulla on settis ja sen nimi on Tuittu<3

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.