Pinja hyppäsi Voitolla

keskiviikko 24. syyskuuta 2014


Moikka! Voitto esiintyi kerrankin edukseen, joten oli liian vaikeaa valita pysty- ja vaakakuvan väliltä. Joten saitte nyt molemmat. Joskus kun saadaan aikaiseksi ottaa ihan kunnolla kuvia niin pitää viedä toinen hevonen vaikka metsään, jotta toinen sitten katsoisi tarkkaavaisena. Voitto ainakin katsoi niin terävänä, kun Lilli oli kauempana loppukäynneillä ja hän itse kentällä.

Nämä kuvat ovat lojuneet koneella jo yli viikon verran, mutta ei ole ollut vain aikaa eikä inspiraatiota kirjoittaa paria kappaletta tekstiä näiden rinnalle. Tuntuu, että mitä vanhempaa kuva- tai videomatskua niin sitä hankalampi on tehdä niistä enää postaus.

 Olin viime viikolla kipeänä, joten Pinja sai hoitaa Voiton liikutuksen parina päivänä. Yhtenä päivänä Pinja otti jopa muutamat hypyt, kun  vähän innostin sitä! Pinja ei tosiaan ole Voitolla yhtä valmennusta ja paria kotikertaa enempää hypännyt. Nyt olisi kerrankin saanut hypätä enemmänkin, mutta edellisenä päivänä olleen vapaan takia jätettiin hypyt vain kahteen ja Pinja meni puomeja sitten vähän enemmän. Itse olin jo tässä vaiheessa sen verran parantunut, että tulin katsomaan vähän perään ja ottamaan kuvia molempien heppojen hypyistä.


Kentällä olevat esteet ja puomit olivat samat, mitä menin joskus aikoja sitten klinikan jälkeen. Ei olla laiskoina saatu siivottua niitä vieläkään... Kulmassa kaarevalla jumppaa, tällä kertaa ihan puomeilla ja sitten kaksi yksittäistä estettä/kavalettia. Pinjalla sujui Voiton kanssa melko hyvin! Laukka piti saada aluksi vaan kunnolla pyörimään, joka on mulle itsellekkin välillä vähän haastavaa. Ravi oli vähän jännittynyttä, mutta laukka näytti oikeasti jo hyvälle. Puomeilla tuli ihan pari yksittäistä etäisyysvirhettä, mutta ne nyt ei varsinkaan puomeilla tosiaankaan haittaa mitään. Loppuun vielä molemmista suunnista hypyt ensin ristikolle ja sitten pienille pystylle. Molemmilla kerroilla Pinja sai ratsastettua hyvät paikat. Tällä kertaa ei enempää, mutta katsotaan milloin tulisi taas sellainen väli, että en itse hyppää.


Pinja: "Menin ensin ihan maapuomeja molempiin suuntiin ja haettiin tuntumaa, Voitolla on ihan super helppo ratsastaa paikat kohdilleen, kun sillä on niin helposti säädettävä laukka. Jos näkee että pitää ratsastaa eteen ei tarvitse kun vähän keventää istuntaa niin Voitto tajuaa lähteä ja sitten jos tarvitsee lyhentää laukkaa istuu vaan tiiviimmin ja vähän pidättää." Voiton laukka tosiaan on helposti säädeltävää ainakin pikku Lillin jälkeen ;)

Kuvista saatattekin huomata, että Voitto on alkanut jo kasvattamaan talvikarvaa. Onko teidänkin hepat? Kohta heppa on taas niin epäsiistin näköinen karvapallero. Katsotaan klipataanko tänäkin vuonna vasta vähän myöhemmin, joskus joulukuussa, ettei sitten tarvitse klipata kun kerran koko talvena. Miten te teett klippauksen suhteen? Usein vai vähän harvemmin?

Meillä on nyt kaksi päivää satanut lumen ja rännän sekoitusta, joten hepat on olleet melko pirteinä ratsastaessa. Ekaa kertaa niille on loimetkin pitänyt tarhaan laittaa ja molemmat on silti palelleet, kuten minäkin. Kylmät ilmat tuli niin yhtäkkiä, että itse olen ratsastanut paksulla toppatakilla, eikä ole ollut edes kuuma! Ei siis ihme, että hevosillakin on nyt aluksi vähän kylmä. Ehkä me kaikki pikku hiljaa totutaan tähän kylmenevään ilmastoon...

Kiitokset tyytyväiselle hepalle

52 kommenttia

 1. Hienoja kuvia ja kiva postaus:)! Paljo toi BAT huopa makso?
  Mun hepalla on jo paksu teddy-karva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sain BOT-huovan yhteistyönä, joten tarkkaa hintaa en tiedä, lisää voit lukea täältä: http://www.lillivoitto.fi/2014/09/testissa-back-on-track-huopa-ja-hanskat.html

   Poista
  2. Munkin hoitsulla joka on sattumoisin issikka, on jo niin tuuhea pehmeä ja pitkä talvikarva että huhhuh ;P

   Poista
 2. kiva postaus, voitto kulkee kauniisti myös pinjalla ja kiva kun menette toistenne hevosilla :)!

  VastaaPoista
 3. En tiiä onko tätä kysytty sulta ennenkin, mut olisko ratsastus ja hevostelu Voiton (tai miksei muittenkin hevosten) kanssa yhtä kivaa kuin nyt, jos sulla ei olisi tätä blogia/ joutuisit jostain syystä lopettamaan tän kirjottamisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kysytty, hyvä kysmys! Kyllä tämä bloggaaminen tuo motivaatiota ja innostusta tähän hommaan melko paljonkin :)

   Poista
 4. ihana ilme pinjalla vikassa kuvassa :D

  tää on tosi kiva, kun on myös tuommoinen pinjan kertomus :)

  VastaaPoista
 5. ihania kuvia ja kiva postaus taas! tuossa viimeisessä on varsinkin kivaa fiilistä (:

  VastaaPoista
 6. Kiva nähdä Pinjankin hyppäävän välillä Voitolla! Me ei klipata juuri koskaan omia hevosia kun ne on vain ihan normi tuntikäytössä olevia hepoja eikä pidetä loimea jos on ihan tavallinen poutapäivä talvella että ne saa sitten kasvattaa kunnon talvikarvan. Tietysti sitten loimitetaan tai otetaan talliin jos on kova lumi/räntäsade, tosi kova pakkanen tai hepat ratsastuksen jälkeen hikisiä. Mutta niinhän yleensä aina tehdään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Ei mekään Lilliä klipata kun on kevyemmällä. Voittokin sen takia oikeastaan kun kuljetetaan niin paljon, ettei sitten tarvitse hikistä hevosta kuljettaa.

   Poista
  2. Uskoisin että tätä on jo kysytty, mutta mistä saitte VOITON? Ja oletko koskaan vieraillut primus tallilla?

   Poista
  3. Ostettiin Hattrl Horselta ja ei olla käyty :)

   Poista
 7. Ootte kivoi ja hyvii bloggaajii. Ja teiän Irmeli leffat on hyvii! Voitteko tehä niitä lisää? Minkä tasoinen ratsastaja olet? Haluan vain tietää. Ja se olisi siistiä että vastaisit :))

  VastaaPoista
 8. En tiiä kuvittelenko mut musta tuntuu että mun ruuna kasvatti talviturkin yhessä yössä heti ku säät kylmeni (asun kans Kuopiossa) :D onneks se ei kuitenkaa koskaa älytöntä turrukkaa kasvata, mut sen verran paljo hikoilee yleensäkki ratsastettaessa, että oon klipannu aina 2x talvessa. Ekan kerran joskus loka-marraskuussa ja tokan kerran sit joskus helmi-maaliskuussa. Huomaa kyllä miten paljon paremmin hevonen jaksaa treeneissä ja eipä oo sitä työlästä kuivattelua aina ratsastuksen jälkeen.. Onko sulla muuten mikä klipperi ja mihin malliin klippaat Voten? Mun klipperi levis viime keväänä niin mietin, että minkä ostas tilalle vai koittaisko selvitä ilman klippausta koko talven.. Nyt kun oot esitelly vaatteiden ja varusteiden syysmuotia niin musta ois kiva joku klippauspostaus jossa esittelisit klippausmalleja ja tekniikoita. Mulla alkaa ainaki oleen jo ideat vähissä eikä tekis mieli aina vetää heppaa kokonaan nakuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole onaa klipperiä vaan yleensä Hevospalvelut Salolahden Minna on käynyt klippaamassa ja sen kanssa mietitty kaikki. Me klipataan vaan ihan basic eli enmä mitään postausta siitä saa tai siis saan, mutta ihan tavallisen :D

   Poista
 9. Mun nyffe on jo nyt ihan pörhee, sitä hillitöntä mammuttikarvaa odotellessa... Ei klipata ponia, kun se kumminkin on jo 18, eikä aktiivisessa kisakäytössä. Muutenkin kun sillä mennään paljon pitkiä maastoja ja koulua kentällä tai viileähkössä maneesissa, ei klippaaminen kannata meillä. Poni asuu koko päivät ulkona, yöksi vaan sisään nukkumaan. Pysyypähän ite selässä lämpimänä, ainaki ilman satulaa, ku jalat uppoo sen karvan sekaan :D

  Mistä huomaatte että teiän hepat palelee? Ku eri hepat reagoi tosi eri tavoin, nii aattelin kysäistä, ku mulla ei oo paljo vertailupohjaa ton mun karvapalluran kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän hepat alkaa riehumaan ja sitaina jos menee läheltä tai tulee ulos nii ne hirnuu :D Lisäks Voitto aina roikottaa päätä säälittävästi ja on innoissaan lähössä sisälle.

   Poista
 10. hyvä postaus ja hienosti voitto menee pinjankin alla ! :) ootko menossa kisaamaan lähiaikoika?

  VastaaPoista
 11. Meidän islanin hevosella on jo lähtenyt kasvamaan talviturkki. Kiva postaus oli taas kerran:)

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus ja hienoja kuvia! :)
  Hyvin meni! :)

  VastaaPoista
 13. Mun poni sairastaa cushing tautia ja se kasvattaa niin hillittömän talvikarvan että harvoin näkee.. Tästä syystä pakko klipata keväällä ja kesällä, koska karva ei tipu kokonaan. Lääkitys ei auta tarpeeksi tuohon oireeseen, eikä pikkupakkasilla loimittaminen hillitse karvankasvua millään lailla. Karvaisuus on kuitenkin harmeista pienin, sillä lääkityksen ansiosta poni voi silminnähden paremmin verrattuna ennen lääkkeitä :)

  VastaaPoista
 14. Moi! en löytänyt postausta siitä kun teille tuli heinäkuussa 2013 uusi hevonen. missä se on? :) siis se mistä selviää mikä heppa tuli lopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olisiko tullut vaan laitumelle Fleur tai Silver, ei siis omaksi :D

   Poista
 15. Miksi Pinja ei saanut hypätä isompia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitolla oli ollu vapaa edellisenä päivänä ja ei sillä korkeudella nyt niin ole väliä :D

   Poista
 16. Kiva posaus ja pinja hyppäs hyvi ps.ois kiva nähä sut

  VastaaPoista
 17. Minkä merkkinen mönkijä teillä on?

  VastaaPoista
 18. sori tää ei kiity aiheeseen mutta kysyisin tuosta helsinki horse showsta että koka päivälippu niin pääseekö sille sinne expoalueelle el shoppailemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsee sinä aikana kun lippu muutenkin voimassa!

   Poista
 19. Minkä kokoinen teidän kenttä on?

  VastaaPoista
 20. Tosi kiva postaus :) Ja miten saat noi päivämäärä otsikot keskelle? Ois tosi kiva jos kertosit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. date-header kohtaan vaan lisäät text-align: center;

   Poista
 21. Suosittelen meittimään, kuinka rankka talvi teille tulee olemaan, että tarvitseeko voittoa klipata ihan siitäkään syystä. Lisäksi kannattaa miettiä millaista talvea on luvattu :) Itse klippaan hevoseni käyttötarkoituksesta riippuen. Kisaponi klipataan ja siskon pulla ponia ei.

  Kiva postaus (taas..) postaus ehdotuksena olisi vielä tälle syksylle että tekisitte teidän kesken jonkun leikki mielisen kilpailun (kaikenlaisia tehtäviä mm. mukin kansssa ratsastamista ja sellaista) ja tekisitte siitä postausken. Jos oikein muistan kysyitte kerran tästä facessa, että millaisia tehtäviä keksisitte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti käyttötarkoituksen mukaan, me kuitenkin kuljetetaan heppoja melko paljon, jolloin treenin jälkeen hikinen hevonen ei ole hyvä juttu :/

   Poista
 22. Hah, jotenkin outoa ajatella että siellä vasta kasvatetaan talvikarvaa .. meillä on Ponilla ollut jo kuukauden verran sammutti karva.. Ja klipattiinkin osittain jo nyt siitä syystä, että hikoaa järjettömästi.

  VastaaPoista
 23. Miten niin menet ehkä Sorsasaloon kisaamaan. Miksi ehkä? Nimesi on lähtöluettelosSa. Mene ihmeessä, teillähän on mennyt nyt valkutkin hyvin. Tullaan kannustamaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on kamala sää en tule tai siis sataa ihan oikeasti sairaasti vettä, kuten välillä luvattiin. Voitolla oli kaksi päivää sitten kengitys, jossa sen jalan asentoa korjattiin melko paljon kengityksessä. Tänään hyppäsin, kun oli aikaisempina päivinä ok. Pitää katsoa miltä huomenna tuntuu, joskus tuollaiset isohkot muutokset jalan asennossa voivat kipeyttää jalan tai pistää lihakset jumiin. Tullaan siis jos ei mitään ongelmaa tule ja sää on ihan ok :)

   Poista
 24. Meijänkin heppaset on alkanu kasvattaa talvikarvaa :) taino nehän on tinkereitä :D mutta siis tosi kiva postaus :) miksi Pinja ei paljoo saa hypätä voitolla? Tai miks et anna melkee kenenkään muun hypätä sillä kuin sinä itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hepalla voi kovin usein hypätä max. pari kertaa viikossa. Miksi siis antaisin minulle ostetun hevosen muiden käyttöön? Pinja ja valmentaja tietysti erikseen, mutta nekin silloin kun siihen on jokin syy. Kuitenkin nyt varsinkin kun meillä ollut ongelmia, niin käytän mielelläni ne hyppykerrat omaan treeniin. Katsotaan sitten (joskus...) kun asiat sujuu jo hyvin niin Pinja voisi hyppäillä ehkä enemmänkin.

   Poista
 25. Aivan ihana postaus jälleen kerran ! Sinun blogia on aina kiva lukea kun näkee että edistyt Voiton kanssa vaikka joskus tulee niitä huonoja päiviä! Sinä oot auttanu Mua jaksamaan tän blogin avulla koska mulla on melkein aina silleen et ei yksinkertasesti vaan jaksa enää nii mulla tulee aina iloinen mieli kun huomaan että olet tehny uuden postauksen tai videon! Hyvää syksyä sinulle ja koko perheelle ja anna rasputukset voitolle minun puolesta! <3 :)

  VastaaPoista
 26. Kiva postaus! Ja miten saat bannereihin kuvioita? Saako niitä gimpillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa, niiden nimi on brushi, joten sillä hakusanalla löytyy latausohjeita ja muita vinkkejä :)

   Poista
 27. Ei liity postaukseen, mutta osaisitkohan taitavana ihmisenä auttaa minua? :D
  Olen ihan aloitteleva bloggaaja ja vuorossa on bannerin lisääminen blogiin...
  Blogin ja bannerin leveys on 1500, eli en usko siinä olevan ongelmaa. Mutta kun lisäsin sen blogiin niin bannerista rajautui osa pois! Eli suorakulmaisesta bannerista tuli enemmänkin "tavallisen" kuvan levyinen. Mobiiliversiossa banneri näkyy kokonaisena.
  Olen googlettanut asiaan ratkaisua jo monta tunti mutta en osaa... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannerisi on liian leveä. Itse laitan yleensä 1000 tai 1200 tai sitten sun pitää sieltä muokkaustyökalusta leventää sun blogia :)

   Poista
 28. Miten pystyy laittamaan linkkejä niinkuin sulla tossa bannerin vieressä? Teen bloggerilla joten pystyykö sillä laittamaan tuollaisia?

  VastaaPoista
 29. Mukavaa nähdä Pinjakin hyppäämässä! :) Omalla hevosellani on kyllä jo sellainen "Teddy karhu" karva. Ja ihana on <3

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.