Kuvapostaus pellolta

sunnuntai 7. syyskuuta 2014


Moikka! Nyt vihdoin näitä peltoilukuvia viime keskiviikolta. Meidän piti mennä kouluvalmennukseen, mutta se peruttiin joten päätettiin sitten lähteä pellolle vähän virkistämään heppojen sekä kuskien mieltä. Nää kuvat on valitettavasti mitä on. Mä en kestä kun en osaa säätää kameraa enää hyvin ja sitten kun illalla alkaa kahdeksan aikaan jo hämärtymään ei kuvista tule yhtä kivoja kun päivällä tulisi. Lisäksi on vaikea säätää kameralle jollekkin toiselle, kun itse istuu hepan selässä eikä ole ottanut yhtään kuvaa.

 Pinjan ratsastustuntia Keskimäelläkin kuvatessani poistin melkein kaikki kuvat.. Ärsyttää kun tuntuu etten nykyään osaa kuvata yhtään. Varsinkin ISO-arvon kanssa on ollut ongelmia, kun ollaan aina kuvattu ISOautolla, jolloin kamera määrittää arvon itse. Jostain syystä se laittaa melkein poikkeuksetta arvon 3200, joka on melko paljon, jolloin kuvat sitten kohisee. Pitää nyt vähän perehtyä siihenkin, sillä tähän asti oon opetellut vaan säätämään muita, mutta jättänyt on ISOn aina automaatille. Tiedän periaatteessa miten sen kanssa toimitaan ja että sen kannattaisi olla melko pieni, tuo 3200 sitten lähinnä esim. pimeässä maneesissa. Joku asiantunteva voisi kuitenkin vähän jelpata halutessaan :)


 Voitto oli aluksi tosi innoissan ja paineli menemään ihme koikkaloikka ravia, mutta pikkuhiljaa se siitä rauhoittua. Ratsastin hetken aikaa ihan kunnolla vaatien siltä muutakin kun hölkyttelyä, mutta sen jälkeen Voitto sai taas humppailla omaa tahtiaan ja alkoikin sitten rauhoittua. Varsinkin laukassa se oli melko löysä, eikä hirveästi innostunut. Kyllä se reippaasti halusi mennä, mutta kun katsoo kuvia ei sen ilme kovin iloisen näköinen ole. Yksi syy oli varmaan se, että Lillillä ei vielä voi ihan täysillä mennä, joten Voitto joutui yksin laukkaileman. Eihän se ole niin hauskaa kun ei ole kukaan kirittämässä ;)


 Pelto on tosi hyvä pohjaltaan, siinä on sopivasti tasaista aluetta, mutta myös hyvää ylämäkeä. Yksi osa pellosta on kuitenkin kivinen, joka tuli huomattua vähän ikävällä tavalla. Ravasin loivaan alamäkeen ja Voitto ilmeisesti astui kiven päälle, sillä se oli hetken aikaa ihan kolmijalkainen. Kävelin hetken ajatellen pahinta ja ravailin sitten tunnustellen miltä tuntuu. Luojan kiitos Voitto ravasi ihan normaalisti. Toivotaan, ettei ilmeisesti kova isku kuitenkaan tee esim. kaviopaisetta. Kylmäsin jalat heti kotiin päästyä, enkä ole mitään erikoista huomannut ratsastaessa. Ensi kerralla tiedän ainakin ettei tuonne päähän peltoa kannata mennä.


Mitä piditte kuvista? 
Joko teidän kuvaamista on pimenevät illat alkaneet häiritsemään?

67 kommenttia

 1. Olis tosi kiva jos tekisit niitä toivekuvapostauksia... ;) Uskon että ehdotuksia tulisi kun vain pyytäisit meitä laittamaan :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on käytössä Canon 1100D kamera ja nyt yhtäkkiä urheilukuvista on tullut sumeita ja liikkuva kohde ei tarkennu kuten pitäis. Eli urheulukuvalla pitäis saada hyviä kuvia liikkuvasta kohteesta, mutta nyt liikkuva kohde on sumee läntti josta ei saa mitään selvää.. :/ Äitini tai sisarukset on saattanut vahingossa muuttaa asetuksia, osaisitko yhtään auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä tämä kamera ja ei noiden valmiiden "asetusten" asetuksia voi säätää. Onko linssi likainen? Onko etsimen säätö kunnossa? Entä jos objektiivi tms on rikki? Kokeile manuaalista tarkennusta.

   Poista
  2. En tiedä mistä yhtäkkinen muutos johtuu, mutta kannattaa opetella kuvaamaan manuaaliasetuksilla jolloin voi itse vaikuttaa kameraan enemmän :)

   Poista
  3. varmaan se etsimen vieressä olevaa säädintä vahingossa säädetty ja sen takia sumeita kuvat. tosi monelle mun kaverille käyny tollai joten luulisin et johtuis siitä. Eli siis se mihin laitat silmäs kun ostat kuvaa niin siin vieres on sellanen pien ''hyrrä'' niin pyöritä sitä sitten nii paljon että kun katsot etsimestä niin kuva on tarkka. :D toivottavasti tajusit xdxd

   Poista
 3. Ihania kuvia! On Vote kyllä söpö!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja vähänkö tekis mieli vaan syödä noita omenia :D

  www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Omasta Canonin eos 700dn kamerasta pystyy muuttamaan asetuksia siten että pystyy päättämään
  Maksimi iso arvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysyisiköhän meilläkin, pitääpä perehtyä!

   Poista
  2. voitko tehdä videopostauksen

   Poista
 6. Mullakin seiskadeen kanssa tullut iltojen hämärtyessä toi ison säätö ongelma :'D mulla ei ennen ollu mitää ongelmaa, mutta nykyään ku on objektiivit jossa on jäätävä valovoima (1.4) niin tottakai haluais sitä hyödyntää ja hyödynnänki paljon.. Mulla on tossa 20-21 aikaan ollu iso yleensä jossain 500-800 ja se on ollu ihan passeli aukon ollessa jotain 2.8 ja suljinaika 1/2500 tai 1/3200 ellen ihan väärin muista :'d

  VastaaPoista
 7. Voitto just näyttää iloiselta kuvissa :)

  VastaaPoista
 8. Just hienoja nää kuvat :) toi on kyllä tosi hankalaa, kun illat alkaa olla jo niin pimeitä :(

  VastaaPoista
 9. Todella kivoja kuvia, mekin laukkailtiin tänään pellolla se on kyllä kivaa! :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä postaus !(: Ja mua ainaki alkaa häiritsemään illat..

  Ja hei tee joskus Sinä sanot Minä teen haaste ?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan teenkö, joskus jo teiltä kyselin ideoita :)

   Poista
 11. Mikä se juttu oli josta laitoit sillon faceen joku päivä? Se kun jotkut oli ehdottanu sitä tääl ja käskit arvata et mikä se on. Ootko kertonut siitä täällä jo? :o Liittyykse hevosiin? :)

  VastaaPoista
 12. Hämärässähän tuon ISO-arvon pitääkin olla melko suuri... Mitens muut asetukset, ei kai suljinaika ollut mikään kohtuuttoman lyhyt, ainakin ravatessa ja kävellessä uskoisin. 1/200 riittävän? Tai mitä aukkoa käytit?
  Voisiko seuraavalla kerralla kokeilla laittaa suljinajan esivalinnan? Siitä voisi määrittää käytettävän ISO-arvon niin ettei kuvista tule liian kohisevia mutta myös sen suljinajan, että liike pysähtyy. Sitten kun kamera itse määrittää aukon. Uskoisin tämän olevan "turvallisempaa" jos koittaa kameran asetuksia laittaa toiselle. :)
  Kai sulla muuten on päällä liikkuvia kohteita kuvatessa jatkuva tarkennus? Itse sain huomata sen tärkeyden ratsastusleiritä tullessani kun suurin osa kuvista oli hieman epäteräviä, olin tarkentanut, odottanut hetken että sommittelen ja vasta sitten laukaissut... Tarkennushan silloin oli jo jäänyt väärään paikkaan sillä kertatarkennus oli päällä... :/
  Mutta minusta kyllä postauksessa olevat kuvat ovat tosi kivoja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, puhuinkin nyt valosassa kuvaamisesta :) Kuvista tulee ihan valkeita jos laitan noin pienen suljinajan valoisalla säällä, yleensä joudun sen siis melko isoksi laittamaan esim. 1/100 tai jopa 1/2000. Riippuu ihan valoisuudesta. Aukkona käytän yleenä f/3.2 hevosia kuvatessa.

   Kiitos :)

   Poista
  2. kokeile valoisalla ISO-arvoa 100 ja säädä suljinaikaa sen mukaan. jos suljinaika on liian pitkä oman mielesi mukaan niin sitten laita ISO-arvo 200 ja säädä taas suljinaikaa. näin mulle on opetettu valokuvauskurssilla, tämän kyllä tiesinkin jo etukäteen, mutta kokeile tuota. ISO-arvo 400 ei myöskkään ole valoisalla kovin paha! :) en oo melkeen koskaan käyttänyt automaattia missään asetuksissa, koska se on niin huono. toivottavasti oli jotain hyötyä tästä :D

   Poista
 13. Voitko irtohypyttää voittoa ja lilliä ja tehä postauksen. En oo yhtää tämmöst postausta viel nähny:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos irtohypytän joskus teen kyllä postauksen :)

   Poista
  2. Irtohypytys ei ole nitenkään ekstra hyvää hevoselle mutta se rakentaa sen hevosen este-itseluottamusta. Hypytettiin yhtä kielto ponia ja sen jälkeen ei kieltänyt kun sai kokea ne hypyt ilman ratsastajaa! Milloin tulee postaus uudesta heppatuttavuudesta..(tästä tiesin jo aika kauan ;)) sillä sehän oli mun hieno ponski!! ) hyvä postaus ja iloinen voitto!

   Poista
 14. mikä turvaliivi sulla on? itellä uuden turvaliivin ostaminen mielessä ja mietin mikä olis hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaan Tiian puolesta..

   Tiialla on Tipperary: turvaliivi :)

   Poista
  2. Itse olen tykännyt tosi paljon tuosta Tipperarystä, halvempi versio tuolle olisi varmaan Kalle K.

   Poista
 15. Kuvat oli ihan älyttömän hienoja❤️ Olin odottanu tätä postausta tosi paljon ja näitä kuvia ja ihan odotuksen mukaiset olikin. Odotin ihania kuvia ja niitä sain kin nähdä❤️:)

  VastaaPoista
 16. Kannattaa käyttää mahollisimman pientä ISOa, nii saa tarkkoja kuvia! Hämärämmäsä pitää kyllä ehkä olla isompi, mutta riippuu tosiaan aukosta ja tuosta suljinajasta. :)

  VastaaPoista
 17. Kaikki nuo omenapuu-kuvat on tosi kivoja, niissä on ihana tunnelma :)

  VastaaPoista
 18. Voisitko tehdä semmosen postauksen missä annat mielipiteen kaikista turvaliiveistä mitä sulla on niin kuin teit kypäristäkin :)?

  VastaaPoista
 19. Ite tykkään kuvata käytännössä kaiken manuaaliasetuksilla, kamerana Canonin 60D ja putkina lyhyt kittiputki ja EF-S 55-250 f/4-5.6. Manuaalilla kuvatessa kuvista saa jo kameralla yleensä parempia ja on kiva huomata, kuinka itse kehittyy kameran säätämisessä. Kuvaan yleensä niin, että aukko on mahdollisimman pieni (eli jotain f/4, koska tosiaan sen verran huonommat putket). Sitten suljinaika ja ISO, vähän riippuen tilanteesta. ISO:n suuruus valoisuuden mukaan, tai jos valoisuus kovasti vaihtelee, tai säätöaikaa ei oo niin auto on yleensä valinta. Liikekuvassa tykkään luonnollisesti mahdollisimman nopeesta suljinajasta, että liike pysähtyy. Suljinajalla saa mun mielestä säädeltyä aika kivasti just esim. valosuutta, pitäen kuitenkin ISO:n pienenä. Isoa suljinaikaa en sinäänsä oo kokenut ongelmana, ellei sit haluu saada liikettä näkymään. Käytännössä esim. maneesissa kuvatessa säädän kameran alkuun jotakuinkin tämmöseks: f/4 (pienemmäks, jos ois mahdollista), 1/100, ISO 1250-1600 ja valkotasapainot jne. yleesä alkuun mahdollisimman säätämättöminä. Sit maneesin ja liikkeen nopeuden mukaan suljinaukkoa ja isoa, sekä tietty valojen värin (keltanen vai sininen) mukaan valkotasapainoa ja sitä kuva-asetukset kohtaa. Joskus onnistuu näin, joskus ei. Jossain aijemmassa kommentissa oli ISO:n maksimin muuttamisesta, mulle tuli sama mieleen, omassa ainakin onnistuu.

  Ite oon perehtynyt kameran säätämishommiin netistä ettimällä tietoa ja pari kirjaakin on tullut luettua. Kaikista parhaiten oon oppinut, kun on ensin lukenut jonkun tiedon ja sitten testannut käytännössä, sekä tietty ihan kameraa räpläämällä ja eri juttuja kokeilemalla. Jotenkin tykkään ite katella myös semmosia kuvasarjoja, jossa eka kamera on säädetty ihan vaan arvaten ja siitä sitten jatkettu säätämistä ja ehkä kuvanmuokkauksenkin kautta päästy valmiiseen tulokseen, tämmösiä vaan ei kauheesti nää. Postausidea sulle? :)

  ponitytonpilvilinnnatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista, noin itsekkin lähden kameraa säätämään tosin en valkotasapainoon tai tuohon ISO-arvoon ole ennen kajonnut. Nyt pitää tutkia löytäisinkö jostain itse tuon iso maksimin, helpottaisi kummasti!

   Poista
 20. Kivoja kuvia,voitto on tosi ihanan näköinen.:-D

  VastaaPoista
 21. Kuten aiemmin sanottiinkin, valoisassa kannattaa käyttää mahdollisimman pientä isoa (100-200) ja siihen yhdistettynä aukko ja valotusaika miten tuntuu. Jos liikkeen haluaa pysäyttää kunnolla, kannattaa valotusaikaa säätää sinne kahdensadan puolelle ja jos ei tykkää säätää valotusaikaa suureksi (mistä ei sinänsä ole ainakaan itselle ollut hallaa), voi aukkoa säätää pienemmäksi (arvoa suuremmaksi), jolloin kuvat tarkentuvat kokonaisuudessaan paremmin. Esimerkiksi muotokuvissa kuitenkin on tärkeää, että tausta sumenee, jolloin aukko kannattaa pitää suurena (luku pienenä), ja itse tykkäänkin kuvata isolla aukolla. Kuitenkin, valoisissa tilanteissa sitä lukua on pakko suurentaa, jotta saataisiin haluttu lopputulos.

  Jospa sai jotain selkoa! :)

  - Elämän murusia -

  VastaaPoista
 22. Toi tokavika kuva on IHANA!! Sopis johonki banneriikin :) Tuo jotenki toi taustalla oleva omenapuu väriä!

  VastaaPoista
 23. Kivoja ja hienoja kuvia. :)

  VastaaPoista
 24. Kiva postaus! :)
  On varmaan kiva päästä tuonne♥
  Huomaan kyllä kuvista laadun vähentyneen, mutta hyviä ne silti on :)

  VastaaPoista
 25. nää kuvat on just kivan sävysiä ja tunnelmallisia! :)

  VastaaPoista
 26. Toivottavasti vastaat mutta tuleeko ps of swedenin joku standi hihsiin? Ja käykö ne otsapannat joihinki muitten merkkiisiin suitsiin niinku ei ps of swedenin vaan esimerkiski johonki dyoniin tai passieriin? Niitten suitsien ulkonäkö ei ole ihan minun makuun mutta otsapannat ovat aivan ihanat;)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia kertoi mielestäni suitsien esittelypostauksessa, että otsapanta käy muihinkin suitsiin (:

   Poista
  2. Tulee standi hihsiin ja sopii muihin suistiin :)

   Poista
 27. Kivojahan nuo on! :)

  Mun kuvausta on alkanu häitihtemään, ei meinaa mitään tulla ja hermot menee... :/

  VastaaPoista
 28. Tosi kivoja kuvia! Mielestäni kuvien rakeisuus toimi tässä postauksessa kivasti, se toi jonkinlaista tunnelmaa kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mistä olet ladannut movie makerin koneellesi (kiva jos linkkaist osoitteen)? Eikö se olekin maksullinen?

   Poista
 29. Vielä ei onneksi ainakaan mulle oo tullu noita ongelmia valon suhteen, kunhan tarpeeksi aikaisin menee tallille niin tulee hyviä kuvia ja nyt ainakin täälläpäin on ollut tosi kesäisiä ja aurinkoisia säitä niin sekin vaikuttaa. Harmi kun ei oikein itsellä ole peltoilumahdollisuutta..

  VastaaPoista
 30. Toisiksi viimeinen kuva on aivan ihana!

  VastaaPoista
 31. Mun hepan jalka osu joskus hypätessä ikäväst puomiin ja oli kans iha kolmijalkanen... Laukkasi siis vaan yhdellä takajalalla niin, että toinen takajalka oli kokonaan ilmassa 2-4 askelta. Pysäytin sen vaan hetkeksi ja koitin sitten ravia. Oli onneksi sen jälkeen normaali koko estetunnin ajan. Eikä siihen kavioon tai jalkaan tullut sillon onneksi yhtään mitään. Mutta kyllä sitä hirveesti säikähti kun tuntu että yks jalka jäi sinne matkanvarrelle :D Toivottavasti teilläkään ei mitään käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla ettei vaivannut jälkeenpäin, toivottavasti ei meilläkkään!

   Poista
 32. ISO-arvoa on helppo säätää käsin. :) mahdollisimman pieneksi vaan, jos se on liian pieni, niin kuvista tulee tietysti liian pimeitä. Kokeilemalla selviää! Itse pidän mielummin suljinajan mahdollisimman lyhyenä, kuin nostan ISO-arvoa. :)

  VastaaPoista
 33. Secret - Official Video by The Pierces: http://youtu.be/HzNFwxsSPwU
  Ihan vain sillä ettei vaan pääsisi unohtumaan, vai kuinka monta kertaa jo kuunneltu? ;) :D

  VastaaPoista
 34. Tiia tiedätkö iphonissa pitään juttua jolla voi sumentaa toisten ihmisten naamoja jotka eivät halua näkyä netissä tuommoista juttua jolla voi peittää naaman???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmissa osissa muokkausohjelmissa on tuollaisia sumennus efektejä. Itse käytän InstaEditor nimellä olevaa ohjelmaa ja sillä ainakin saa sumennettua. On varmasti muitakin. Kannattaa vaan rohkeasti ladata ja testailla. Saahan ohjelman aina poistettua jos se ei miellytä.

   Poista
  2. Iphonessa ei ole, ainakaan vitosessa. Kannattaa ladata appi pic editor 206 insta tai jonkun muun niin pystyy sumentaa :)

   Poista
 35. Tiia voitko kertoa mistä ostit tuon Tipperaryn turvaliivin koska itsellä olisi tarkoitus ostaa moinen, mutten tiedä mistä niitä voi tilata/ostaa? :)

  VastaaPoista
 36. Kiva postaus! :) Tuossa ensmmäisessä kuvassa Sinä, Pinja, Lilli ja Vote ootte jotenkin tosi hassuja! :) Se on kiva kuva! :D

  VastaaPoista
 37. Tuli mieleen, että miksi menette kisoissa 90-100 cm ratoja, jos tiedät, että Voitto on hankalempi ratsastaa kisoissa kuin kotona ja et saa ratsastettua sitä esteistä yli ekalla kerralla? En tarkoita, että aina voisi mennä täydellisesti, mutta aika monesti ootte kieltäny kisoissa kauan aikaa. Ei pahalla!

  VastaaPoista
 38. Sulla on niin paras ilme ensimmäisessä kuvassa! :D

  VastaaPoista
 39. Ihania kuvia!:) Viimenen on varmaan oma lemppari kun näkyy kivasti tummanvihree kuusimetsä sieltä :D♥

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.