Kouluvalmennus ja peltoilua

tiistai 16. syyskuuta 2014


Moikka! Olin vähän aikaa sitten vähän kipeänä nuhaa, yskää ja kurkkukipua. En missään vaihessa kunnolla parantunut ja eilen Sannan valmennuksessa hengästyessä koski keuhkoihin tosi paljon. Viime yönä heräsin jäätävään kurkkukipuun, joka onneksi vähän asettui lääkkeellä ja kouluun lähtiessä oli ihan hyvä olo. Koulupäivän aikana se kuitenkin huononi ja musta tuntui ihan oikeasti kuumeiselle, joka on tosi harvinaista sillä en muista olleeni kuumessa yhtä kertaa lukuunottamatta koko elämäni aikana. Kotona sitten mittasin lämmöksi 37.7 ja kömmin sänkyyn nukkumaan. Mun piti tänään aloittaa ahkera kokeisiin lukeminen ja ratsastaa Voitto palauttavasti eilisen estevalkun jälkeen. No, Pinja hoitaa ratsastamisen ja koeviikkoon valmistautuminen saa vähän lykkääntyä. Katsotaan jaksaisinko illalla avata jonkun kirjan. Tekisi hirveästi mieli kirjoittaa teille eilisestä Sannan valmennuksesta ja ratsastustunnista, mutta nyt saatte tyytyä pari päivää sitten luonnoksiin kirjoittamaani postaukseen:

Tämä postaus on poikkeuksellinen minun blogissa eli kerron kahdesta ratsastuskerrasta samassa postauksessa, mutta jotenkin tämä oli tällä kertaa näin selvempi. Peltoilusta olisi kivoja kuvia, muttei ehkä niin paljoo kerrottavaa ja kouluvalmennuksesta sitten ehkä enemmän kerrottavaa, mutta vain yksi video. Sanokaa ihmeessä oliko sekava vai jopa parempi että tein mun asia / postaus -periaatteeseen muutoksen.

Kerron ensin kouluvalmennuksesta, joka oli siis viime viikon keskiviikkona nyt vihdoin. Maanantaina olin hypännyt Voitolla ja tiistaina maastoillut, joten tideostin jo ettei mulla ehkä ole kovin hyvä hevonen alla. Toisin kuitenkin kävi, ehkä oli hyvä pitää se maastoilupäivä siinä välissä sillä heppa oli innoissaan tekemässä töitä ja melko miellyttävä ratsastaa.

Tehtiin mm. väistöjä, nelikaarisia kiemurauria ja laukassa ympyrää, joka piti sitten pienentää voltiksi. Tein myös muutamat vaihdot. Videolla näkyy kaikkia tehtäviä vähän. Voitto muuten esitti alussa kunnon maalaisjunttia ja tuijotteli ihan kaikkea, ihan kun ei olisi koskaan käynyt Korholassa :D


Kehuja sain rennommasta muodosta ja Voitto kulki muutenkin rehellisemmin. Ohjiakaan ei tarvinut kun ihan pari kertaa kehottaa lyhentämään ja ryhtikin oli vähän parantunut. Hyvää palautetta siis siihen nähden, että kesällä jäi vähän kouluvalmennuksessa käyminen.. Asetus pitäisi kuitenkin saada paremmin läpi ja ravi jäntevämmäksi. Mutta valmennuksesta jäi kyllä hyvä fiilis. Kesällä tehty siis jotain oikein itsekkin, vaikkei kouluvalmennuksissa ollakkaan käyty. Nyt kun pääsisi tuollakin käymään säännööllisesti niin ehkä mä joihinkin hallikisoihin meen katsomaan saataisiko siitä helppo C:stä vähän enemmän kun just ja just hyväksytty ;)

Lauantaina lähdettiin illalla taas pellolle. Harmillisesti meidän lähtö venyy aina iltaan sillä äiti on nyt opetellut vähän kameran käyttöä ja sai tällä kertaa jo kivoja kuvia, joita kyllä pimeys varsinkin lopussa vähän häiritsee.


 Mun tekis hirveesti mieli tehdä näistä auringonkukkia vasten otetuista kuvista sellanen super simppeli uus banneri ja muuttaa blogi perinteisesksi eli sivupalkki ei nousisi tonne bannerin tasolle. Mutta toisaalta tykkään tästä nykysestäkin paljon, pitkästä aikaa onnistuin omasta mielestäni vaikkei tuo jotenkin omalle tunnukkaan ja olisi jo kova hinku vaihtaa se ihan perusmalli... Katsotaan, ehkä teen sen koeviikon jälkeen sillä nyt ei kiitos mitään ylimääräisiä blogijuttuja vaan kokeisiin lukua.

Tällä kertaa käytiin melko kevyesti hölkyttelemässä. Voitto oli melko energinen sillä se oli normaalia tarkkavaisempi ja saikin jo heti alussa hepulit pellon vierellä olevista hanhista. Omenatarhassa se potkaisi vahingossa yhtä omenaa ja sitten säikähti tai innostui siitä niin että heitti kunnon pukin. Tämän jälkeen se myös laukassa vähän hyppelehti. Tehtiin pitkiä ravipätkiä ympäri peltoa ja otettiin muutama laukkaspurtti, ei siis mitään kovin raskasta tällä kertaa.

Yhteiskuvien ottaminen ei oikein onnistunut, kun Lilli oli niin hapannaama ja Voitto sitten vielä oikein härnäsi sitä luimimalla sille.

50 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus lisää tälläsiä , ja näyttäö toi koulukin jo tosi hyvälle :)

  VastaaPoista
 2. Milloin tulee viikonblogihaaste ja tuliko viimeviikolla ollenkaan vai enkö vain huomannut?:D mutta ihania kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kunhan ehdin tehdä :) Ja viime viikolla ei tainut tulla.

   Poista
 3. Mullakin ekaa kertaa tullut sellanen jännä vihlova kipu keuhkohin kun esim. pyöräilen. Yskääkin ollu jo viikon... Ois itekki kiva päästä jo ratsastaa :/

  VastaaPoista
 4. Ihanaa Tiia kun sinä oikeasti kerrot täällä blogissasi kaikki ne sinun ja Voiton ongelmat, ja kun sinä kehityt niin nopeasti ja kun sen kuvistakin huomaa niin saa itse omiin treeneihin! Varsinkin kun selität nuo tehtävät niin niitä voi harjoitella omalla ponilla, ja olen itse saanut uutta tietoa mikä ponille on vaikeaa, esimerkiksi pohkeenväistö oikealle ravissa, jota olen nyt alkanut treenaamaan näillä sinun kirjoittamilla tehtävillä. Nämä peltokuvat on ihania, ja nuo auringonkukat on tuolla taustalla niin <3 Tulisi varmasti tosi kaunis banneri!:) Tuo kouluvalmennus näytti menevän tosi hyvin ja huomasi kyllä edistystä! Kiva kun siellä Kuopiossa päin on noin osaavia valmentajia, itse olen joutunut etsimään kauan että löytyy se hyvä.
  Toivon sinulle Tiia kaikkea ihanaa ja hyvää tulevaisuuteen koulunkäynnin ja myös hevostelun kannalta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja kaikkea hyvää sullekkin :)

   Poista
 5. Ihania nämä kukkakuvat, joissa on takana auringonkukkia :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus, ei häirinnyt yhtään että oli kaksi ratsastuskertaa samassa :) Miten ihmeessä oot onnistunut olemaan niin vähän kuumeessa? :D Mulle tulee melkein heti aina kuume vaikka tulisi vaan nuha tms. Kiva toi kolmas peltoilukuva ylhäältäpäin laskettuna ja ihanat ratsastushousut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perheessä kukaan ei oo koskaan juuri kuumeessa, en tiedä miten aina vältytään siltä :D

   Poista
 7. Tuli mieleen, että miksi menette kisoissa 90-100 cm ratoja, jos tiedät, että Voitto on hankalempi ratsastaa kisoissa kuin kotona ja et saa ratsastettua sitä esteistä yli ekalla kerralla? En tarkoita, että aina voisi mennä täydellisesti, mutta aika monesti ootte kieltäny kisoissa kauan aikaa. Ei pahalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi mennäänkin 90cm. Se metri lappeenrannassa oli tän kauden ainot metri, kun sinä päivänä ei pienempiä luokkia ollut :)

   Poista
 8. Kivan näköistä menoa! :)

  Meillä on myös ollut ongelmia ton asetuksen läpimenemisen kanssa. Hevonen tahtoi asettua poski edellä, turpa ei liikkunut ollenkaan vaan pää pelkästään kallistui. Videolta katsottuna Voitto näyttäis tekevän vähän samaa, tosin paaaljon pienemmässä mittakaavassa :D Meillä tohon autto ajatus että vie asettavaa kättä enemmän sivulle (sisäänpäin, ikäänkuin johtava ohja) ja ulkokättä vähän eteen- ja ylöspäin. Olis kiva kuulla tarkemmin miten te ootte lähteny tätä korjaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan varmaan vähän sama ongelma, sillä Ellu kehotti mua aattelemaan suupieltä ylöspäin. Mä ihan vaan ratsastun topakammin, sisäpohje kunnolla läpi ja ehkä hieman nostin sisäkättä, mutta en sen kummempaa. Huolellisella ratsastuksella Voitto ainakin korjautui miltei itsestäön oikein :)

   Poista
  2. Hei, miten saat lukion ja hevosen omistamisen ajallisesti sopimaan yhteen? Löytyykö sulta päiviä, jolloin aikaa riittää vain läksyihin? Itse näin pitkien aineiden lukijana joskus tuntuu siltä, että aika ei riitä kerran viikossa olevalle ratsastustunnille, kun läksyjä kertyy kasapäin!
   Tsemppiä teidän treeneihin ja tulevalle koeviikolle :)

   Poista
  3. Aika hyvin oon saanut ajan riittämään. Ei mulla mene läksyistä yleensä kun max 30min :) En nyt tiedä mitä pitkillä aineilla meinaat, mutta itsekin luen laajaa fysiikka ja kemiaa ja pitkää matikkaa. Niihin aikaa kyllä saisi kulumaan enemmänkin, mutta oon tähän asti saanut kaseja näistä aineista vähän pienemmälläkin panostuksella. Tosin nyt asiat vaikeutu melko paljon, joten katsotaan vieläkö se riittää :D

   Poista
  4. Täällä ilmoittautuu kans yks melkone monitaituri! Itsellä on oma poni täysihoitotallilla, luen pitkää matikkaa ja laajaa fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa. Noitten lisäks kirjoitan ruotsin äikän ja enkun. Käyn myös 4 kertaa viikossa salilla ja 7 kertaa viikossa koiran kanssa tunnin lenkillä. Käyn lukion kolmeen vuotee eli sellane 35 kurssia kakkosvuona. Kaikissa aineissa on vähintää ysi keskiarvona, en ole minkäänlainen luonnonlahjakkuus, joudun tekee kovasti töitä opiskeluun. Esimerkiksi maanantai menee niin, että herään neljältä, käyn tunnin aamuaerobisen, siitä salille treenaamaan reiluks tunniks ja kaheksaks kouluun. Kouluu on varttia yli kahtee, josta meen tallille. Tallilta oon kotona viiden jälkeen, ehdin illalla noin kolme tuntia läksyjä, harrastaa koiran kanssa tokoa, sekä siivota. Näin ne päivät yleensä menee.

   Poista
  5. Huh, oletpa ahkera! Mullakkin on jotenkin noita kursseja kertynyt tälle vuodella 35, vaikka käyn kolmeen ja puoleen vuotenn..:D

   Poista
  6. Mun on ainakin hankala uskoa että toi anonyymi 22.08:n kommentti olis täyttä totta : D Ei kukaan voi elää noin, ainakaan kauaa..

   Poista
  7. mitä hienoo on pitkäs matikas, fysiikas, ja kemias? Tunnen monia (itseni mukaan lukien) joille lukio oli oikeastaan aika helppoa, ja by the way tuli pari hevostakin päivittäin hoidettua siinä samalla!

   Poista
 9. Tosi kivoja kuvia :)
  Itse olen juuri nyt kuumeessa kotona...

  VastaaPoista
 10. Tosi ihanat värit noissa kuvissa! :-)

  VastaaPoista
 11. Kuinka aikasin alat yleensä valmistautumaan koeviikkoon?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viikkoa ennen, tosin nyt kipeenä ollessa lukemisesta ei ole oikein tullut mitään ja kaksi päivää mennyt jo hukkaan...

   Poista
 12. Mistä sun ja pinjan turvaliivit on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun on tipperary merkiltään ja Pinjan Kalle k. Googlaamalla löytyy sulle lähin kauppa varmaan helpoiten :)

   Poista
 13. Tosi hienot kuvat ja upea postaus.:) hienolta näytti teidän meno videolla.:) ja teet kyllä aina kaikista postauksista niin mielenkiintoisia ja erilaisia, että näitä on aina yhtä kiva lukea.:)

  VastaaPoista
 14. Tosi ihania kuvia! <3 Sovitte hyvin yhteem Voten kanssa! Ootte parhaita! <3

  VastaaPoista
 15. Voitto ja Lilli on niin ihania ♡ Tiia ja Pinja parhaita hevosten omistajia, onneks ette myyny lillii ♡♥♡♥

  VastaaPoista
 16. miksi sanna toi voiton suomeen? ja milloin valmentajanne taas hyppää voiton läpi? ja miten teillä on sujunut niin huonosti nykyään, miten se on alkanut noin paljon kieltää sun kanssa? Luetsää koskaan läpi vanhoja postauksia, kisoista valkuista voiton kanssa? meno oli sillon todella hyvän näköistä. Onko voittoa o.t.e. hierottu? kannattaa kokeilla sitä se avaa jumit todella hyvin ihan super hyvää hevoselle! Lue lisää googlesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sen myyntiin? En oikein tiedä mitä haet tolla kyssärillä :)
   Sitten kun joku kokee sen tarpeelliseksi. Valmentaja eikä Sannakaan kokenut mitään tarvetta sille, kun nyt on mennyt hyvin.
   Voitto on herkkä hevonen ja sille vaan tuli mitta täyteen mun mokista ja epävarmuudesta.
   Miten o.t.e hieronta eroaa tavallisesta? Googlasin mutten saanut vastausta. Voittoa on hierottu ja hoidettu kiropraktikolla, hieronnasta en ole mitään konkreettista hyötyä huomannut, mutta kiropraktikkohan sai ontumisen jokunen vuosi sitten loppumaan.

   Poista
 17. Oon kattonu aika monestakin sun ratsastus videoissa et sun kannattais kantaa käsiä vähän korkeemmalla.... Mut siis ei mitenkään pahalla... :)

  VastaaPoista
 18. Tää postaus oli kiva ja kuvat oli ihanii. :)

  VastaaPoista
 19. vain kerran elämässä kuumeessa! No sulla täytyy olla hyvä vastustuskyky:::D :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se varmaan liittyy geeneihin, sillä ei meidän perheessä juuri kukaan oo kuumessa koskaan. Flunssassa ja muissa taudeissa kylläkin :D

   Poista
 20. Mulla ollut juuri sama tauti että on toi 37.7 kuumetta tullut vasta yöksi ja kova flunssa. Meni mulla ohi viikossa mutta sain antibiotti kuurin koska oli samalla kummasakin korvassa korvatulehdus, vaikka tuntui itselle ihan normaalille. Suosittelen oikeasti menemään lääkäriin, jos haluat parantua nopeasti! Terveitä päiviä ! :)

  VastaaPoista
 21. Missä sä käyt valmennuksissa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmentajien kotitalleilla tai sit missä valmentajat sattuukaan pitämään valmennuksiaan :)

   Poista
 22. Onko teillä 34-35 koon ratsastuskenkiä/saappaita tai pieniä shapsejä myynnissä oliin kiinnostunut!! Oli muuten kivoja kuvia! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. etkö sä just kysynyt tän saman kysymyksen pinjan blogissa ja saanut vastukseksi ei?

   Poista
  2. Mä kävin siellä mut ei ollut vastausta!!

   Poista
 23. Kiva postaus. Harmu vaan ku jotkut haukkuu. Kun menette jonnekin esim.kouluun, kaupungille, reissuun niin tuleeko montakin tyyppiä kysymään Nimmaria

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.