Kisoissa

lauantai 27. syyskuuta 2014


 Moikka! Jollekkin saattoi tulla yllätyksenä, että oltiin tänään kisoissa. Ihan tarkoituksella olin asiasta kertomatta, enkä koko kisapäivänä edes blogia ajattelut. Mielessäni on nimittäin käynyt parin muun bloggaajan kanssa, että tuoko bloggaus ja tuhansien ihmisten lukema blogi paineita kisoihin, vaikkei asiaa itse tiedostaisikaan. Yleensä jos kisoissa menee huonosti tulee nimittäin enemmän ikävää kommenttia kun esim. huonosti menneisiin valmennuspostauksiin. En nyt tiedä oliko tällä mulle sitten oikeasti mitään vaikutusta, mutta oli hyvä testata ja viettää kerrankin mukava kisapäivä ilman hössötystä siitä tuleeko joka hetki ikuistettua blogia varten.

Aamulla jo aloitin videopostauksen kuvaamisen, sillä kisapäivästä oli tulossa normaalista poikkeava. Kuitenkin päädyin sitten kahden pätkän kuvattuani, viettämään "blogittoman" kisapäivän. Kuopiossa oli koulua tänään, joten lähdettiin kisoihin ilman Pinjaa, äidin kanssa kahdestaan. Lisäkäsiä ei ollut, joten Lillistä piti päästä eroon. Se ei  voi yksin jäädä kotiin pahan läheisriippuvaisuuden vuoksi. Onneksi saatiin järjestettyä sellainen kuvio, että vietiin Lilli Keskimäelle hoitoon ja otettiin Keskimäeltä sitten Rosa kyytiin. Me saatiin Lillille hyvä hoitopaikka ja Rosa sai kyydin kisoihin. Voitto ja Rosa matkusti tosi nätisti, molemmat tottuneita matkustajia. Lillikin jäi vanhalle kotitallilleen oikeen tyytyväisenä.


Jouduttiin lähtemään melko paljon ennen kun meidän olisi tarvinut, jotta Rosa ehtisi ratsastajilleen 80cm luokkaan. Voitto joutui seisomaan useamman tunnin kopissa odottamassa ja me sitten katseltiin kisoja. Oli kyllä vähän tylsää katsoa kisoja, kun ei ollut ketään kaveria eikä Pinjakaan ollut mukana. Pinja ehti kuitenkin juuri koulusta katsomaan mun ekan startin.

Yöllä oli satanut, joten verkkakentät olivat melko märkiä. Kisakenttä oli onneksi mun makuun just hyvä! Voitto oli tosi vaikea ratsastaa jo verkassa. Se ei halunnut mennä lätäköihin ja hermostuksissaan vaihteli varsinkin alkuun koko ajan laukkaa. Otin melko monta hyppyä ristikolle, sillä siihen oli kuivin lähestyminen. Pystylle ja okserille sitten ihan vain pari pakollista. Voitto oli hyvin pohkeen edessä ja liikkui itsekkin tosi aktiivisesti vähän jopa rynni aina kohti estettä. Tämä ei sitten kuitenkaan ollutkaan niin hyvä juttu rataa ajatellen kun verkassa luulin..

Ykkönen ja kakkonen tuli ihan hyvin. Voitto oli jo tässä vaiheessa tosi reipas ja lähti vähän rynnimään esteille. Kakkoselta kolmoselle oli 28m ajattelin sen olevan melko normaali seitsemän, joten en paljoo välissä tajunnut ratsastaa. Menin melko rauhallista laukkaa, jolloin Voitto joutui ottamaan kahdeksannen miniaskeleen. Tähän oltaisi hyvin voitu kieltää, mutta tajusin sentään viime hetkellä reagoida ja ratsastaa Voittoa vaikka paikka huono olikin. Trippelille tultiin melko lähelle, mutta sehän ei trippelillä haittaa, melkein jopa suotavaa tulla vähän lähemmäksi kun tavan esteille. Seuraava kaareva meni kuten olin ajatellut, en muista montako metriä se oli, mutta kuudella laukalla sen suunnittelin tulevani ja näin tulinkin. Tässä vaiheessa rataa musta alkoi tuntumaan, että Voitto ei ole kovin hyvin avuilla ja kaarre sarjalle menikin vähän pitkäksi. Voitto näyttää ihan hyvälle videolla, mutta se oli tosi hankala ratsastaa, kun en ole tottunut sen olevan noin reipas ja vahva.

Näin ei lähestytä sarjaa..

Sarjalle tulin vähän isosti. Onneksi oli kahden laukan väli niin ehdin vähän välissä rauhottaa menoa. Perusradan viimeinen myös hyvin, sitten alkoikin uusinta. En kuitenkaan ratsastanut aikaa, kun tavoitteena oli ihan vain nolla. Toisen vaiheen ensimmäienn hyvin, mutta sarjalle ihan liian villisti. Enkä ehtinyt välissä reagoida tarpeeksi, jonka lisäksi rämähdin ihan kaulalle b-osalla. Voitto kuitenkin tsemppasi hienosti. Tässä vaiheessa olisi kuitenkin pitänyt rauhottaa tilanne kunnolla, sillä seuraavalle esteelle ratsastin ihan hullusti eteen. Olisi pitänyt vaan pitää kiinni, kun Voitto oli muutenkin jo menossa niin paljon itse. Kielto tuli ja esste putosi, joten hetken kävelin odottaen uutta lähtömerkkiä ja sitten uusi lähestyminen. Päätin, että nyt mennään yli. Voitto usein yhdestä kiellosta varsinkin kisoissa ottaa nokkiinsa ja kieltää sitten uudestaan samalle. Käytin raippaa ponnistuksessa, kuten Madis silloin neuvoi ja yli mentiin hyvin. Sitten olin tulossa linjaa ihan kuudella ja puolella. Voitto olisi ehkä hypännyt, jos en olisi ratsatsanut niin huonosti alkuradan etäisyyksiä. Harmittaa, koska nyt ratsastin itse oikeasti huonosti ja epäsiististi. Usein muu rata on ollut kieltoon asti hyvä, mutta nyt olin kyllä tosi pettynyt lähes koko rataan.


Mä olin ilmottautunut vain ysikymppiin, koska metri ei ole treeneissä mennyt yhtä hyvin kun matalampi korkeus. Tuo ysikymppi kuitenkin tuntui ihan todella matalalta, joten hetken mietittyäni ilmottauduin jälkkärinä metriin. Halusin korjata huonon ratsastukseni ja verrytellä järkevämmin. Treeneissä, kun Voitto on melko laiska joudun ratsastamaan sitä paljon eteen ja lisäämään siihen painetta. Kisoissakaan se ei ole tällä kaudella ollut noin reipas kun tänään, joten ratsastin sitä verkassa ja radallakin melko paljolla paineella . Se oli varmasti yksi syy siihen miksi Voitto oli niin vahva ja epämiellyttävä ratsastaa ekalla radalla. Nyt pitää alkaa miettimään tarkemmin miten verkkaan. Seuraavaan luokkaan verkkasin vähemmällä paineella ja melko rennosti muutenkin. Tarkoitukseni oli radallakin edetä samalla asenteella, pohkeen edessä mutta rennommin kuin ensimmäisessä luokassa.

Mua jännitti radankävelyssä ja verkassa ihan sikana. En tajua miksi, koska eka luokka ei jännittänyt yhtään enkä normaalisti jännitä paljoo. Yksi syy saattoi kyllä olla se, että mietin mitä jos mokaan tämänkin luokan. Valmentajan kanssa ollut puhetta mennä nyt vaan niitä pieniä luokkia, joten mitäs mä sille sitten sanon kun kielletään ulos metristäkin... Mutta onneksi tein aivan oikean ratkaisun tällä kertaa hyppäämällä sen metrin!
 

Tällä kertaa arvostelu oli a.2.0 eli ei ollut ollenkaan perusrataa vaan ns. pelkkä uusinta. Aikaa en kuitenkaan ajatellut, sillä tarkoitus oli tehdä hyvä rata, jota ei hylättäisi. Rata alkoi kaarevalla linjalla. Ensimmäiselle tulin vähän pohjaan, jonka jälkeen ajauduin vähän ulos. Kaarevalta matka jatkui sarjalle, jolle hiukan lähelle ja välissä sain ratsastaa vähän eteen. Parempi kuitenkin mitä kaksi aikaisempaa lähestymistä sarjalle viime luokassa. Olisin voinut kääntää lyhyemmin neloselle, mutta tein pitkän tien ihan varmuuden vuoksi. Nelosesta hyvin yli sitten linja, joka taisi olla jotain 23 metriä. Sen tulin kuudella, sain ratsastettua hyvin ja tasaisesti. Sitten kaarre muurille, joka myös hyvin. Voitto ei yhtään katsonut muuria edes ekassa luokassa, joka oli kyllä hirmu kiva juttu! Sitten toinen kaareva, jolle otin suunnittelemani seitsemän laukkaa. Ensimmäiseen kaarevaan piti myös ottaa seitsemän, mutta ajauduttiin sitten vähän ulos ja hyppy ykköselle oli pieni. Nyt kuitenkin onnistuin suunnitelmassani, vaikakkin varmistelin liikaa toiselle esteelle, koska edellisessä luokassa kiellettiin samalle okserille, enkä nyt halunnut tietenkään hyvän radan loppuun kieltoa. Voitto kyllä nosti etujalkoja ihan jopa liioitellen, mutta takajalat hipaisivat puomin alas. Puomit ei kuitenkaan haittaa yhtään, varsinkin kun oli ihan mun oma moka. Viimeinen este oli trippeli, josta hyvin yli ja neljällä virhepisteellä maaliin. Hyvä lopetus päivälle :)

Tuloksena siis 90cm luokasta 0vp-hyl. ja toisesta 4vp, itse ainakin olen melko tyytyväinen, sillä vaikka treeneissä on nyt pari viimeistä kertaa kulkenut hyvin on kisat aina ihan eri juttu. Nyt vain paljon ratoja alle, jotta saadaa sieltäkin rutiinia ja opin paremmin lukemaan Voiton mielentilaa verkassa ja sitten osaan sen mukaan verkata ja ratsastaa radalla.
 


101 kommenttia

 1. Ihania kuvia :) Toivottavasti alkaa tulla niitä nollaratoja. Kyttäsin tänään aamulla vaikka kuinka kauan Equipea, että koska te ootte radalla :D

  VastaaPoista
 2. Teillähän meni aika hyvin! Ite meen kisoihin lähiaikoina ja jännittää niin paljon, mutta ooneksi mulla on osaava hevonen ja hyvä ja tuttu paikka kisata, metri luokka jännittää mua kaikista eniten, koska ajattelin onko se liian korkea hypätä nyt jo kisoissa, koska tää on mn ekat 100cm kisat muuten hypään 80-luokassakin ja jännittää sekin, mutta ei niin paljoa kuin 100cm, mutta mitä mun pitäis parhaiten tehä verkan kanssa, että verkkaanko mä ennen kisapäivää edeltävänä päivänä 100cm ja tietty kisojen verkassa? Olisko mun hyvä kattoo miten heppa hyppää? Kubhan en pidä rankkoja harkkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en ihan ymmärtänyt, mutta itse yleensä pyrin siihen etten hyppää juuri ennen kisoja vaan ratsastan hepan hyvin sileellä läpi :)

   Poista
 3. Hyvä Tiia! Mielestäni tosi hyvä sijoitus kisoissa, se että ei virhepisteitä ei tulisi hirmuisesti on jo hyvä juttu, 4 virhepistettä ei oo yhtään paha. Monet liian usein tahtovat vain voittaa, päästä ekaksi, mutta itse menen kisoihin yleensä oppimaan ja kehittymään, se on hyvä tapa saada virheet karistettua pois. Ei sillä että olisin aloittelijana kisoissa, vaan että joka ikisellä on aina ratsastuksessaan jotain parannettavaa ;) Onneksi sulla menee nyt kisoissakin paremmin kuin silloin... ;) Tsemppiä seuraaviin kisoihin ja valmennuksiin!

  VastaaPoista
 4. Hyvin teillä noi radat muuten meni vaikka kieltoja tulukin... :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä Tiia! Hyvä, että ilmoittauduit metrin luokkaan, koska nyt saitte vielä enemmän varmuutta ja yksi puomi ei haittaa mitään! Samalla mallilla eteenpäin, kyllä te vielä pääsette niitä isompia luokkia hyppäämään! Jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 6. hyvä Tiia ja Voitto! :) tosi kiva kuulla että jäi positiiviset fiilikset kisoista. Olipa muuten tosi pienen näköinen toi 90! Olisin voinut kuvista vannoa että max 80 luokka :o

  VastaaPoista
 7. Metri oli tosi siisti ja hyvä, koska etenit tasaisessa rytmissä. Hienoa!

  VastaaPoista
 8. Ihanan positiivinen asenne sulla kuitenkin. Voitto näytti hurjalle, länkkäpysähdyksiähän tuolla pitää rueta tekemään kun noin stoppaa esteelle... :D Hyvä, että saitte kuitenkin ysikympin perusradasta ja metristä siistit radat, yksi puomi sinne tänne jos muuten on fiilis hyvä. Siitä on hyvä jatkaa siis! :)

  - Elämän murusia -

  VastaaPoista
 9. Hienoa!

  Mä olen jo melkein vuoden ajan jättänyt blogissani mainitsematta minne ollaan menossa kisoihin, sillä luon itselleni siitä hirmuisia paineita onnistumisesta. Ja varsinkin kun tiedän että mulla on käsissä yksi Suomen nopeimmista miniluokan koirista, niin hermoilen jonkun verran jo pelkästään senkin takia. Kisaan siis agilityssa SM ja MM-karsintatasolla :) Mulla on tästä tosi hyviä kokemuksia ja kuluneen kesän aikana löysin sen flow'n ja ilon kaikkeen tekemiseen, kun kukaan ei tiennyt missä ollaan minäkin viikonloppuna.

  Tsemppiä teille jatkoon! :)

  VastaaPoista
 10. Olen saanut sellaisen mielikuvan että ajattelet liika kaikkia välejä ja myös että sinä voisit kokeilla rentoutua ja rentouttaa kädet;) siis minun mielestä ajattelet vielä liika näin pienillä esteillä ja on vain minun mielipiteeni mutta kokeile rentotua ja olla miettitmätta liikaa;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon saanu samanlaisen kuvan. Onhan se hyvä että osaa ja ajattelee niitä askelvälejä, mutta joskus voisi antaa Voitonkin päättää itse kuinak monella tulee. Toisaalta mun on hankala tästä sanoo kun en ole nähny sun ratsastusta kun videoilla, enkä ite tarkalleen sit tiiä minkälainen Vote sit selästä on. Mut hienosti meni kisat varsinkin tuo metri!:)

   Poista
  2. Minulle myös on tullut semmonen kuva, että mietit ihan liikaa välejä ja lasket niitä askelia. Voisit kokeilla joskus ratsastaa vaikka kotona Voiton mukaan etkä yhtään laske niitä välejä. Näin Voittokin oppisi korjaamaan niitä sinun mahdollisia virheitä jne.
   Ja vaikkakin ihan ammattilainenki olisi niin ei voi varmaksi sanoa että onko asia miten todellisuudessa kun ei Voiton selässä ole ollut tai livenä nähnyt teidän menoa!! Ja näkyi kyllä videoista että 100cm meni ainakin mun silmään paljon paremmin. Tiedä sitten! Taisi auttaa jättää blogi kisojen ajaksi unholaan. Siihen vielä että kyllä tiesin että kisoihin ootte menossakun sun blogissa ytuolla tapahtumat tai joku osiossa niin lukee;)

   Poista
  3. Välejä pitää ajatella, heti kun ajattelin ja toimin kuten pitää linjat onnistuivat, mutta esim kiellon jälkeen 90cm en yhtään enää tajunnut keskittyä ja ratsastaa linjaa jolloin jäätiin ihan puolikkaaseen askeleeseen. Voitto on kuitenkin jo ihan aikuinen hevonen, eikä ole koko mulla olo aikana oppinut itse toimimaan ja katsomaan kunnolla, vaikka sitä onkin varsinkin aluksi urakalla saanut yrittää kun en osannut tämänkään vertaa ratsastaa :D

   Poista
 11. Moi! Tosi kivalle näytti toi Voiton meno ja se näytti sujuvalle, mitä nyt ne muutamat "rynnimiset"! :) Ja Votekaan ei onneksi mitään kyttäillyt. :) Ekasta kiellosta sen verran, että lähestyitte liian rauhassa ja sit Voitto sai sellasen ihan kuin sähköiskun ja tykitti eteenpäin ja töks. Metri näytti tasaiselle suht. rauhalliselle ja oikein rennolle tyylikkäälle menolle. Rohkeaa ratsastusta ja vain 4vp!!! Tuosta saitte varmasti tosi hyvää varmuutta. :) Musta tuntuu, että tuo että et ajattele blogia kisapäivinä voisi pidemmän päälle alkaa auttamaan. :) Super mukavaa syksyä sulle ja Voitolle! <3

  VastaaPoista
 12. Onnea hyvin menneestä suorituksesta, toivottavasti seuraavissa menee vähän paremmin! :)

  VastaaPoista
 13. Meni kyllä aika hyvin ehkä pian alkaa tulemaan niitä nollaratoja myös! :) Kivaaa kun et kertonut mitään mutta facebookkiin kirjoitit että mine ollaan menossa tai jotain niin tiesin että varmaan kisat!

  VastaaPoista
 14. Kyllä oli ihan selkeä ero tohon ysikympin ja metrin rataan ! Ysikympin rata tosiaan ei ollut järin siisti, kuten itsekin sanoit, mutta hienosti korjasit ratsastustasi metriin. :) Ttsemppiä tuleviin treeneihin ja kisoisiin !

  VastaaPoista
 15. Kiva että meni paremmin, kannattaa ehkä jättää ainakin joskus kisoissa se videon kuvaaminen pois niin näkee että vaikuttaako se suorituksiin oikeasti kuinka paljon. :) monenneksi muuten sijoituit luokissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videoiden kuvaaminen ei ole blogia varten vaan ihan minua itseä ja valmentajia eli siis sitä ollaan tehty jo ennen blogia :) 90cm olin 25/33 ja siinä luokassa oli meidän seuran junnumestaruus jossa olin 9/13 ja metrissä sitten 18/24.

   Poista
 16. Ihanaa että meni toi metrin rata noin hyvin, vaikka puomi tulikin. :) Tää on ihan paras blogi ja ihana ulkoasu joka kerta.
  Yritin tehdä omaan blogiin banneria, joka olisi tavallaan tuol välilehtipalkin (vai mikä onkaan) päällä. Tein banneriin pätkän valkoista, mutta en saa sitä blogissa mitenkään kunnolla. Mikä malli pitää olla ja mitä asetuksia siihen pitää laittaa, että tekstin ja gadgettien tausta on yhtenäinen valkoinen bannerin ja välilehtipalkin kanssa. Olisi kiva jos vastaisit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi mutten ymmärtänyt mitä haet, laita vaikka linkki sun blogiin niin tajaun!

   Poista
 17. Mahtavaa Tiia 👍 Samalla mallilla eteenpäin 👐 Ootte,huippu, ja kehittyvä pari 😋🐎🏆

  VastaaPoista
 18. Tosi kiva juttu, että meni toi toka rata hyvin :) Ja siinä oli todella hyvä tempo ainakin minun silmään! Ja muuten, sä oot oppinu ratsastamaan tämän vuoden aikaan! Se oli ihan kamalaa katsottavaa suoranaisesti viime vuonna ja oikeestaan tämän vuoden alussakin (sori) Mutta nyt kyllä puhaltaa tosi hyvät, uudet tuulet :) Ja oli muuten kiva yllätys tämä kisahomma :D näitä vaan enemmän ja enemmän, niin kyllä se kohta alkaa sujumaan :)

  VastaaPoista
 19. Mahtavia kuvia! Tuntui kivalta lukea tämä postaus kun noin hyvin meni. Ainakin videolla näytti siltä :)

  VastaaPoista
 20. Hyvä Tiia ja Voitto! Tsemppiä tuleviin kisoihin :)

  VastaaPoista
 21. Onneks oot niin positiivinen ihminen et sua ei kyllä jää haittamaan vaikka oliskin huonosti mennyt rata :) Jokaisen pitäisi ottaa Tiiasta mallia! :D

  VastaaPoista
 22. keneltä kaikilta sait kuvia :)??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tossahantuo lukee kenen toi yksi ja muut varmasti pinjan tai äitinsä ottamia kun ei lue copy merkkejä

   Poista
  2. Pinjan ottamia nuo missä ei lue mitään ja tosiaan muissa lukee copyt kuvassa :)

   Poista
 23. Kumpaa suosittelisit, Hööksiltä CRW palaturvaliivi vai Kalle K palaturvaliivi? Ja hyvin menette jatkakaa samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Kalle K. Hööksin liivistä ei kyllä mitään kokemusta.

   Poista
 24. Super hienoa Tiia! Vaikka eka luokka menikin vähän "penkin alle" niin mielestäni oli erittäin hyvä, että ilmottauduit myös metriin ja halusit paransit omaa ratsastustasi. Metrissä teit oikeita ratkaisuja, rata oli siisti ja vain yksi pudotus, mahtavaa! Seuraavissa kisoissa mene rohkeesti metrin luokka ja mieti tätä rataa, sekä radalla ollutta fiilistä. Todella paljon tsemppiä tuleviin valmennuksiin ja kisoihin!

  VastaaPoista
 25. Siis aivan huippua että ilmottauduit kuitenkin tuohon metriin!! Tuo rata meni ihan sika hyvin eikä tuo 4vp nyt haittaa mitään! Mahtavaa! Sain aivan kylmiä väreitä ku tuota videota katsoin postauksen luettuani. :) Hyvä te ja tsemiä tuleviin kisoihin!:)

  VastaaPoista
 26. Tosi hyvältä näytti toi metri, hyvä te !

  VastaaPoista
 27. Tosi hienosti korjasit virheesi metriin ja ratsastusta oli ilo katsella. :) Jatka samaan malliin metrissä ja tolla menolla isommissakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolla menolla ei kyllä isompiin päästä. Isommissa luokissa pitää olla kaikki jo niin varmaa ja niin hyvin hallussa. Jospa Tiia keskittyis pikku luokkiin ja sais ne nyt sujumaan :D

   Poista
 28. Harmillista että Voitto kielsi ulos.. Mutta minun mielestä rata näytti mun silmään tosi hyvin ratsastetulta ja näin. :) Aa, nyt mä vasta tajusin kuka se Voiton vieressä oleva heppa oli instagramissa :'D

  VastaaPoista
 29. Hieno ka onnea! Vaikka mun blogin lukijakuntabon pienempi kuin sinun, mutta en koskaan ilmoita blogissa ennakkoon milloin olen kisoihin menossa koirien kanssa. Saatan mainita, että ilmo lähti mutten mihin ja milloin.

  VastaaPoista
 30. Mä katoin sorsasalon kisasivuilta että olitko hyppäämässä :D Sieltähän sun nimi löyty nii pitihän sitä käyä kattomassa :) Asun itekkin kuopiossa

  VastaaPoista
 31. Teillähän näytti menevän hyvin! Ootte selkeesti edistyny, tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
 32. Tuoi 90 oli ehkä vähän epätasainen mutta mun silmään osui ainakin että reagoit ihan superhyvin tossa ekalla sarjalla! Mulle tuli kans Voitosta mieleen ihan meidän Libre kun se on nykyään hypätessä vähän jopa vahva kun menee ja immee esteille ihan pirusti. Tuo metrin rata olikin sitten jo paljon tasaisempi ja hallitumpi :)

  VastaaPoista
 33. ihan jeeshän toi meni eikä sitä aina pysty ratsastamaan siististi ja onhan se vaikeempaa kun ei oo tottunu et oma hevonen onkin yhtäkkiä menossa.Eikä se mun silmän näyttäny mitenkään hirveeltä :)

  VastaaPoista
 34. Kuivuko se kenttä päivän aikana? Ite starttasin nimittäin 80cm ja pelotti ratsastaa siellä :D Verkassa en hypänny ku kaks hyppyy, kun se pohja oli niin suota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisakenttä ainakin oli ihan tosi hyvä, verkka melko huono, mutta kyllä siinäkin pystyi joten kuten menemää :)

   Poista
 35. kiva postaus mutta musta alkaa oikeesti olla jo huolestuttavaa miten paljon hylättyjä suorituksia teillä jo on! pari kieltoa kaudessa on normaali, junnuhevonen ei ole tuollainen joka kieltää usein ilman kunnollista syytä. Kuten olet sanonut, voitto on kilpaillut isompiakin luokkia. oletko nyt ihan varma että käsissäsi on sinulle sopiva junnuhevonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluaisin edetä ja siirtyä isoihin luokkiin ei Voitto olisi se helpoin vaihtoehto, mulla ei kuitenkaan ole tavoitteena olympialaiset joten voin ihan rauhassa harrastella ja koittaa opetella ratsastamaan. Valmentajat usein sanoneetkin, että vaikka nyt voi tuntui epätoivoiselle, on seuraavan hepan kanssa varmasti helpompaa, kun Voitto on opettanut ja koko ajan opettaa tarkaksi ratsastajaksi, joka ei pahemmin virheitä anna anteeksi.

   Poista
 36. Musta tuntuu että Voitto kieltää aina :o Kisoissa on tullut aina hylkäyksiä kun on sadellut kieltoja tai sitten on aina jotain tippunut.. Voitto oikeasti kieltää tosi usein jos oikein miettii :o Ei pahalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tarkoittaa, että sen kanssa pitää olla tarkkana! Ei varmasti helppoa ole. Mutta hyvin kuitenkin Tiialla nyt meni :)

   Poista
 37. Pakko korjata, että arvostelu A.2.0 tarkoittaa että ei ole uusintaa, eli vain siis pelkkä perusrata :D
  Hurjia kamikaze-hyppyjä tossa 90cm, mutta metri näytti menevän jo paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ainaskin menitte mun mielestä sen metri.

   Ja mitä se haitaa jos tulee joskus virhepisteittä kisa radoilla.

   Poista
  2. Tiedän kyllä, siksi laitoin ns. pelkkä uusinta enkä pelkkä uusinta. Kuitenkin a.2.0 ratsastetaan kuin uusinta, kun siinä aika ratkaisee :)

   Poista
 38. Minua alkoi hymyilyttää sun puolesta, kun meni kisat niin hyvin! :)

  VastaaPoista
 39. Hyvin menitte metrin ainaskin mun mielesttä. Ja ei se vältisttä ee haitaa jos kieltää välillä tai tiputaa.

  VastaaPoista
 40. on se niin vaikia yks puhas rata saaha. Menkää ens kerralla ristikkoluokkaan nii ei ehkä puomit kolise alas tai voitto kiellä 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ristikkoluokassa olisi mitään ideaa. Voitto ja Tiia kisaa tuota tasoa, koska se on heille vielä sopivan haastavaa ja Tiialla on mahdollisuus oppia kun rata ei ole liian helppo.

   Poista
  2. No hei tää nyt oli provo :D

   Poista
 41. Jes, hienoa että tuli onnistuminen sitten metrissä, kivempi varmasti lähteä seuraaviin kisoihin (: Ja kuten itse sanoitkin, ei muuta kun vaan paljon ratoja alle, niin ne jännitykset jäävät taka-alalle ja on helpompi ratkaista sitten erilaisia tilanteita itse kisatilanteessakin, kun tulee kokemusta. En mä ees usko, että sulla jännitys johtuis estekorkeudesta (niin kun vaikka mulla itelläni :D) vaan varmaan vaan ihan siitä kisatilanteesta. Mä ite jännäsin aikanani tosi paljon ihan koulukisojakin, mutta ratoja ratojen perään, niin se jännitys jäi johonkin ihan itsestään. Sitten ei enää mennyt koko rata pilalle, vaikka olis tultu radalle pystyyn hyppien kun maneesin katolta kuuluu outoja ääniä. Tsemppiä, kyllä se siitä! Voitto näyttää kuvissa tosi hienolle :)

  Johonkin sun kommenttivastaukseen muuten vielä - se on tosiaan totta, että kun joudut Voiton kanssa opettelemaan perusasiat hyvin, kehitys ei oo niin nopeaa, mutta lopussa se kiitos sitten seisoo, kun on oikeasti oppinut ratsastamaan hyvin. Itsekin pohdittiin hevosvalintaa jälkikäteen, että olikohan ollenkaan viisasta ostaa hevonen, jonka kanssa joutui ite opettelemaan tosi paljon vai olisko pitänyt ostaa ns. opetusmestari, jonka kanssa kaikki olis ollut helppoa. Näin jälkikäteenkään en kyllä tekis mitään toisin - vaikka olikin välillä todella vaikeeta ja piti tuhertaa itkua ratsastaessa kun mikään ei onnistunut ja tuntui siltä, että ei edetty ikinä minnekään, niin nyt on "helppo" lähteä ratsastamaan mitä tahansa hevosta, kun on perusasiat niin hyvin hallussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, paljon hyviä pointteja :)

   Poista
 42. Mistä muuten noi kiellot yleensä johtuu? Mietin vaan kun oma heppa epäröi jo ennen estettä ja sen huomaa että milloin kieltää. Voitto näyttäs ihan yhtäkkiä kieltävän niin eikö Voitto yhtään epäröi ennenkuin kieltää? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksessa taisin sanoa, että huonosta ratsastuksesta. Ekalla kerralla tuuppasin huonoon paikkaan ja toisella kiellolla jäätiin puolikkaaseen askeleeseen. Voitostakin tuntee jo kaukaa jos se pelkää estettä, mutta jos paikka on huono huomaa se sen itsekkin vasta ihan ennen estettä ja kielto tulee nopeasti.

   Poista
 43. Itse oon hypänny kisoissa 70-80 luokkia vaikka harjotuksissa mennää 90-100 esteitä. Itse vasta aloittelen, mutta etkö voisi mennä ensin pienempiä luokkia että saa itseluottamusta ja hyvää mieltä ja sitten kun ne sujuu on saanut jo hyvän pohjan alle ja mukavampi sitten ratsastaa isompia luokkia? musta ainakin onnistunut fiilis on parhain tunne ja mulle se on ihansama mikä oli korkeus :)
  Mutta kiva postaus ja kivoja kuvia! Ja onnea tulevaisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei se korkeus ole niinkään se ongelma, kuten ehkä huomasit. 90cm toisesta vaiheesta hylky, mutta sitten metristä hyvä rata yhdellä puomilla. Kiitos ja tsemppiä sullekkin kisoihin ja treeneihin!

   Poista
 44. Meette Voiton kanssa hyvin ja oot mun lempi blogaaja/vlogaaja pinjan kanssa. Missä muualla sua pääsis näkee kun horse showssa ja hevosmessuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En tiedä, infoan kyllä aina kun sellainen mahis tulee!

   Poista
 45. Siitä se nousu kohti parempaa alkaakin, tsempit tuleviin treeneihin ja kisoihin! :)

  VastaaPoista
 46. Hyvä, että huomaat omat virheesi kieltojen jälkeen! :-) Onneks ilmottauduit metriin, niin sait edes jotakin positiivistä fiilistä kisapäivästä. Ainakin itseäni harmittaa, jos kielletään kisoista ulos vain omien virheitteni takia. ps. Missä valkoiset kisahousut? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Ja seurakisoissa ei tarvi kisahousuja tai muutenkaan kisa-asua.

   Poista
 47. Entä, jos onkin niin, että Voitto ei ole luonteeltaan kilpahevonen. Se kieltääkin siksi,ettei se viitsi hypätä. Se mielummin viettelisi pullahevosen päiviä Lillin kanssa. Ehkä se on mukavuudenhaluinen haaveilija, eikä tulisieluinen kilpahevonen. Sille on varmaan yks hailee välit ja paikat tai kuka sitä ratsastaa. Sitä ei huvita, niinpä se kieltää tai pudottaa puomit. Kiva heppa se on ja sinä hyvä ratsastaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuskin se olisi toiseen vaiheeseen asti päässyt jos olisi hyppäämisestä tuota mieltä mitä sinä sanot, mutta totta se on ettei se mikään kisatykki ole, siksi se myynnissä olikin ja me se harraste/kilpa käyttöön ostettiin. Mutta Voitto kuitenkin hyppää jos ratsastan sen hyvin ja se hyppää myös välillä silloin kun ratsastan huonosti eli ei sille ole yksi hailee mihin paikkaan ja millaisilla laukoilla linjat ratsastan, sitä huvittaa silloin kun tekeminen on sille helppoa :)

   Poista
  2. Pakko sanoa että anonyymin eka kommentti oli suloisella tavalla jotain sellaista, mitä voisi kuulla jonkun 3v tytsyn selittämänä :) Tai siis mun siskontytöltä tulee aina samanlaista hellyyttävää logiikkaa kuin tässä :D

   Poista
 48. hienoa Tiia!Hienosti menitte.
  Kuinka vanha Sini on?
  ja voitteko tehä my
  week?ymmärrän jos ette tee:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En muista montako vuotta mut se on 4.luokalla.

   Poista
 49. TIIA!TIIA!TIIA!VOITTO!VOITTO!VOITTO!Tiia!Oot oikeesti tosi hyvä ratsastaja!
  Mä oon tosi huono ratsastajaXDOon tippunu kolme kertaa hepan selästä yhdellä tunnillaXD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pistän paremmaks, tipuin joskus 4-6 kertaa yhdeltä ponilta, en enää muista tarkkaa määrää mutta melko monta kertaa kuitenkin yhden tunnin aikana ;)

   Poista
 50. Menitte kyllä tosi hienosti kisoissa! :) ootko aijemmin startannut metrin luokkia voiton kanssa kisoissa? :)

  VastaaPoista
 51. Ihanaa lukea, että teillä alkaa koko ajan mennä estepuolella paremmin! :-) Treeni on selvästi tuottanut tulosta ja on hienoa, että tunnistat itse omat virheesi ja osaat korjata niitä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 52. Sanna voisi vaihtaa Voiton juniorille sopivampaan hevoseen. Olisi vaikea valinta mutta luulen että oikea! Saisit itsekin varmuutta ennenkun molemmilta menee tuo pienikin itsevarmuus. Miten olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea ehkä jos tavoitteena olisi kilpailla isoissa luokissa ja pärjätä, mutta meille hepat on lemmikkejä eikä niitä myydä kun ne on kerran meille ostettu. Ihan vain harrastelen ja sen mukaan kilpailen, joten en näe mitään ideaa vaihtaa rakasta lemmikkiä sen takia että pärjäisin kilpailuissa.

   Poista
 53. Teillä meni todella hienosti tuo metrin luokka!! :)

  VastaaPoista
 54. Kyselen valokuvaukseesi liittyen että vieläkö käyt kisoja kiertelemässä ja kuvailemassa tässä lähi alueella :) Jos otat valokuvaus kohde kisapaikka ehdotuksia vastaan niin ensi viikolla siran este päivälle sunnuntaiks :)? Kiva olisi saada hyvälaatusia kuvia muistoksi jne :) Tämmöinen pieni kysymyd tähän väliin ja tsemppiä sinulle ja voitolle jatkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisaan varmaan itse siilissä, että en ehdi kuvata :)

   Poista
 55. Teetkö bannereita vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen, tosin nyt ollut vähän kiirettä, että melko pitkä jono.

   Poista
 56. Juuri näin. Ei se korkeus ratkaise mitään Voitolle. Ehkä sulle, ei se olisi noloa jos menisit 60 ja 80 voitolla joskus. Siitä tulisi kivoja ratoja tai hylkyjä what ever. Jos ett itse uskalla mennä että nolottaa eikö pinja voisi mennä tekee pari hyvää rataa voitolle alle. Jos te vain olette harraste kumppani ettekö voisi mennä niitä pienempiä luokkia alle. Tiedän että voisit sanoa haista paksa mulle nytt mutta en välitä sillä tää on jo jotain. Tää on sitä että sun pitäisi just luottaa enemmän siihen jne. Aadan kanssa voitto oli hyvä muistatko? Se voisi hypätä pari keikkaa voitolla. Tai valmentajasi. Mutta sanon sen että ei ole kivaa tämä että luulet päseväsi 100 luokkia kun pienetkään ei onnaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä nyt ihan oikeasti. Kuten ehkä huomasit korkeudella ei tosiaan ole väliä, miksi mennä 60cm jos saan korjattua virheeni 100cm luokkassa. Ja mähän pääsin 100cm maaliin viellä omasta mielestni hyvällä radalla, etkö katsonut tuota videota tai lukenut postausta :D

   Poista
  2. Justhan Tiia pääsi metrin luokan ja hyvällä menestyksellä :'''''''DDDDD

   Poista
 57. Hienosti meni! Eikä tuo 90cm ratakaan niin pahalta näyttänyt, mitä kuvailit. Voitto on varmasti sinulle aivan sopiva harrastekaveri. Eriasia jos sulle kisaaminen olis harrastuksessa se tärkein juttu, mutta en usko että on. Eikö silloin ole pääasia, että on hevonen jonka kanssa viihtyy ja joka tuntuu oikealle siinä jokapäiväisessä harrastamisessa?

  VastaaPoista
 58. Nyt näkyi videolla se ratatempo, vähänhän Voitto oli vahva edestä eikä niin avuilla, mutta nyt laukka oikeasti pyöri ja hyvinhän se meni! Kiellot selkeästo johtuivat huonosta ratsastuksesta ja hevosen yksin jättämisestä, mutta muuten aivan loistavat radat! Munkin mielestä voisit joskus mennä radalle vähän sellanen "hällä väliä"-asenteella, eli et mieti niitä laukkoja sinne väleihin, vaan annat niiden mennä omalla painollaan, varmistaen, että hevonen on pohkeen edessä, esim. 90cm välit eivät ole niin justiinsa, Voitto pääsee niistä kyllä yli vaikka väärinpäin :) aivan loistavaa ratsastusta metrin radalla, oli tosi kiva katsoa, vaikka yksi puomi tuli mukaan, niin suorititte radan tosi hyvin ja saat kyllä olla tosi tyytyväinen siihen! Tsemppiä jatkoon teille ! :)

  VastaaPoista
 59. Kuka on sun lempi ratsastaja? Ja mistä suosittelisit ostamaan turvaliivin, että mikä esim on hyvä merkki ja kumpi on parempi palaliivi vai ns. Normi liivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oikeen ole ketään tiettyä :) Paras on mun mieelstä tipperary, mutta kalle k ja racesafe myös ok ja palaliiviä suosittelen!

   Poista
 60. Jee! Pääsen horse showhun. :) Ootteko Pinjan kaa siellä la 25pvä? :)
  Terv. Janica

  VastaaPoista
 61. Vau! Hypyt oli tosi hyviä vaikka Voitto kieltäytykin pari kertaa.Ootte Voiton kanssa todella hyvä pari!

  VastaaPoista
 62. Voinko tulostaa jonkun kuvan sulta kun teen koulussa esitelmää hevosista

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.