Kesän 2014 kohokohdat

tiistai 9. syyskuuta 2014

Moikka! Kaverini ideoimana tein tälläisen kesän kohokohdat postauksen. Tälläisen voisin tehdä sitten vaikka talvenkin jälkeen, jos tästä piditte. Tapahtumat menevät uusimmasta vanhimpaan, vaikka ehkä olisi ollut järkevää laittaa ne tähän postaukseen vanhimmasta uusimpaan. Voihan tietty lukemisen aloittaa alhaaltakin ;)

Lappeenrannan Hevoshippalot
linkki postauksiin
Vaikkei menestystä näistä kisoista tullutkaan, jäivät kisat silti mieleen. Meidän ensimmäiset viikonlopun kestävät kisat ja toinen yön yli kestävä matka Voiton kanssa. Sää suosi, puitteet olivat hyvät ja oli kivaa viettää aikaa katsoen muiden suorituksia. Yleensä  kisojen jälkeen on hoppu kotiin, kun ei heppaa viiti traikussa seisottaa. Nyt vaan laitettiin Voitto jabaan ja suunnattiin kisakentän laidalle. Tältä reissulta opittiin myös kantapään kautta mm. miten nurmelle hokitetaan...

Vierailu Aadan luona
linkki postaukseen
Blogien kautta olen tutustunut moneen ihanaan ihmiseen. Aadankin siis blogiemme kautta tunnen. Aada on käynyt aikaisempana kesänä meillä ratsastamassa ja ollaan muutenkin nähty tapahtumissa mm. Hippolan myötä. Meillä on ollut pitkään suunnitteilla, että menisin Aadan luokse ja voisin vastavuoroisesti ratsastaa Aadan hepalla Champilla. Tänä kesänä vihdoin saatiin toteutettua tämä juttu!

 Pellolla revittely
linkki postaukseen
Tämä oli näistä kesän kohokohdista varmaan heppojenkin lemppari. Oli ihana hellepäivänä käydä vähän laukkailemassa isolla pellolla. Meidän lähellä ei tosiaan ole enää maastoja, jossa uskaltaisi antaa hevosten mennä niin kovaa kun haluavat. Helle oli varmaan vauhtia hidastava tekijä, mutta kyllä molemmat hepat innostuivat vähän kilpailemaan ;)

Onnistunut rata Sorsasalossa
linkki postaukseen
Kesän paras kisasuoritus tehtiin Sorsasalon aluekisoissa toisena päivänä. Edellisen päivän epäonnistuumisesta sisuuntuneena ratsastin radan  puhtaasti ja oltiin ensimmäiset ei-sijoittuneet, vaikka en todellakaan aikaa ratsastanut. Tälläisi ratoja lisää loppukaudelle!

Hippolan klinikka
linkki postauksiin
Ensimmäistä kertaa ikinä oltiin yötä reissussa ja ensimmäistä kertaa ikinä olin osallisena klinikkaan. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, vaikka monta jännitettävää asiaa valmennuksessa ja itse reissussa olikin. Antti Jurvanen oli oikein mukava valmentaja eikä loppujen lopuksi lukijoiden edessä jännittänyt ratsastaa, tiesiväthän he meidän tason. Kaikista jännittävintä oli kuitenkin puhua mikkiin ennen ja jälkeen valmennuksen. Enemmän mua se jännitti mitä itse hypyt. Hieno kokemus ja toivotaan, että päästään jatkossakin mukaan vastaaviin tapahtumiin :)


Mitkä olivat sinun kesän kohokohdat?
Mistä kesän kohokohdasta olin  toteuttanut mielestäsi kivoimman/kivoimmat postaukset? Tai mikä sinulle oli näistä tapahtumista tai joistain muista kesän aikaisista tapahtumista jäänyt mieleen?

48 kommenttia

 1. Tämä on yli hyvä idea ja tee jatkossaki:)
  muutenki hyvä postaus oli kiva lukea:)
  sun postauksista kaikista eniten mieleen jäänny on noi viikonloppukisat:)

  VastaaPoista
 2. Itse en tykännyt ideasta mutta oli silti aika hyvä :) Se klinikka juttu oli hyvä siinä oli kivasti kuvia,sopivasti tekstiä ja muutenkin kiva lukea ;D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia ♥ Tee jatkossakin näitä postauksia :)

  VastaaPoista
 4. Tälläisen--> tällaisen ;) ym. Vastaavat :D

  VastaaPoista
 5. Tuolta Aadan luota on aivan mielettömän hienoja kuvia että se jäi niiden kautta mieleen :D Tällänen postaus on tosiaan kiva, voisin ehkä iteki tehdä :)

  VastaaPoista
 6. Ihan sikakiva postaus! Mieleen on jäänyt toi aadalla vierailu! :D

  VastaaPoista
 7. Lisää vaan näitä!!:)

  VastaaPoista
 8. Moi tiia! Haluisin et vastaat muutamiin kysymyksiin mitkä on jääny mulle vähä epäselviks :)
  1. Oletko koskaan tippunut lilliltä?
  2. Käytkö ratsastuskoulussa oman hevosen lisäksi?
  3. Miksi ostitte sinulle oman hevosen?
  4. Ennen Lilliä ja Voittoa, oliko sinulla ylläpidossa ketään?
  5. Syötkö hevosenlihaa (esim. meetvurstia jossa on hevosenlihaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Olen parikin kertaa
   2. Kyllä
   3. En tiedä oikein edes syytä, siitä on niin paljon aikaa. Omaa tallia ei kuitenkaan ilman toista hevosta olisi voinut pitää.
   4. Ei mutta vuokralla/liikutettavana oli
   5. Kyllä

   Poista
 9. tee talveltaki tämmöne tää oli tosi kiva postaus:)😏

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva idea tässä postauksessa, jatkossakin ois kiva näitä lukea! Milloin muuten menette seuraavaksi kisoihin? En tiedä ootko jossai postauksessa maininnu ja multa vaan jotenkin mennyt ohi? :)

  VastaaPoista
 11. olisit voinut tehdä tästä viikon blogihaasteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) ! Olis ollut kiva (:

   Poista
 12. Kivan kuulonen kesä sulla! :) Voit lukee mun kesän kohokohdista minun blogistani (monenlaisiaystavia.blogspot.fi ja postaus on nimeltään kesä 2014 pähkinänkuoressa) :D

  VastaaPoista
 13. tän kesän kohokohta oli ehdottomasti uusi hevonen!! ja kaikki onnistuneet kisat, vaikka yhteistyötä on ollut vasta pari kuukautta :)

  VastaaPoista
 14. Oot kertonu joskus tän mutta miks et käy koulukisoissa? En muista enää☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen ole muuta syytä kun että haluan oman istunann eka kuntoon, turha sinne on mennä kuulemaan että lösötän :D

   Poista
 15. Tosi kiva idea ja kiva postaus! Tykkäsin kaikista postauksista, mutta varmaan parhaiten jäi mieleen Aadan luona vierailu :)

  VastaaPoista
 16. Kiva ,mut olis voinu alottaa siit vanhimmasta. Ja ois kiva ollu päivämäärät ,ku oon uus lukija nii ei oo mitää hajuu millo noin on tapahtunu. Mut tälläsii vaa lisää!!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta linkki postaukseen jutusta näet millon ne on tapahtunut, jos haluut ja jaksat vaan niitä klikkailla :)

   Poista
 17. Tää oli tosi hyvä idea, voisi vaikka itsekin tehdä! :)

  VastaaPoista
 18. Hauska idea,heti kun näin postauksen olin että jes! Kiva tiivistys kesän kohokohdista.
  Itsellä mieleen jäi klinikkareissu,kun postaus oli toteutettu niin selkeästi.

  VastaaPoista
 19. Tää oli huippu idea, lisää tämmösiä! Itsellä näin tuntiratsastaja kesän kohokohtina oli teholeiri (4pv), voitto tallikisojen heB luokassa, se että pääsin tallimme valmennus ryhmään ja sitä kautta ihka ensimmäisiin kisoihin joissa tosin jäimme ensimmäisiksi ei sijoittuneiksi k.n. specialissa.. huippu heppakesä!
  Ajatteko te koskaan traikun kanssa moottoritiellä vai enemmän pienempiä teitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sulle voitosta ja muistakin "saavutuksista". Ajellaan moottoritiellä jos vaan mahdollista!

   Poista
 20. Enemmin oisit tehnyt tämän viikko blogihaasteen muodossa, kun et sitäkään ole tehnyt ja sanot aina, ettei sulla ole ideoota....

  VastaaPoista
 21. Mun kesän kohokohtiin on kuulunu ne kaikki kerrat kun käytiin kaverin heppojen kesäpaikan maastoissa. Siellä on vaan aivan ihanat isot maastot, ja yleensä mentiinkin kävelemään aina maastoon kun kuka nyt kentällä haluiasi kävellä?

  VastaaPoista
 22. Tää oli tosi kiva idea! Mielenkiinnolla tätäkin luin ja muistuu kyllä nuo kaikki postaukset mieleen heti:D

  VastaaPoista
 23. Hei tää liitty nyt tuohon banneri jutskaan.. nii iskällä ei oo mitää tilii millä se sulle laittas ne rahat ei äitiläkään. Niin mulla ois rahaa mut ei sitä korttia.. voisko sulle mitenkää laittaa postiin sen rahan ? Voin laittaa sen tulemaan. Ota muhun yhteyttä salopellon.tellu@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko tosiaan nykypäivänä olla sellasta tilannetta ettei vanhemmilla ole tiliä :DD hohhoijaa mitä soopaa !

   Poista
  2. Enk kyllä itsekkään usko, että vanhemmillasi ei ole tiliä. Kysyppä heiltä uudestaan :)

   Poista
  3. no hei entä jos ne ei suostu?

   Poista
 24. Tää oli kyllä tosi kiva tee ihmeessä joskus uudestaankin! :)

  VastaaPoista
 25. Moi Tiia :) Millainen hevostausta teidän vanhemmillanne on ja miten kokeneita olitte omien heppojenne tullessa teille? Miten teillä hoituu päiväruokien anto, jos koulussakin joutuu olemaan yleensä 14-15 saakka? Meillä on nyt mietinnässä muutto taloon, jossa hevoset saisi omaan pihaan, joten ihan erillinen postaus esim. teidän hevosenpidosta ja talliin yms liittyvästä olisi kiva. Laitan sulle mahdollisesti vielä sähköpostia ja kyselen lisää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on ratsastanut lapsena ja meidän kanssa sitten myös, mutta siis ihan harrastelija ollut aina. Kokemusta ei siis vanhemmilla niinkään ollut, mutta muuten ympärillä oli paljon osaavaa porukkaa. Siksi ei heti omaan talliin muutettukaan, vaan oltiin täysihoitotalleilla.

   Äiti antaa päiväruuat klo 12 ja jos ollaan neljään koulussa pinjan kanssa samoina päivinä, niin ollaan vasta viideltä kotona, jolloin äiti antaa nekin ruuat silloin neljältä.

   Laita vaan viestiä :)

   Poista
 26. Hei kun sulle siinä peltokuvapostauksessa vinkattiin maksimi ISO-arvon säätämisestä, niin omasta 1100:stani se löytyy näin:
  Menu näppäin --> Kolmas punainen välilehti --> Autom. ISO --> ja sieltä vaikkapa 800 tai 1600
  En sitten tiedä miten erilainen tuo järjestelmä on noissa paremmissa rungoissa, mutta tuolta se löytyi helposti :)
  Ja muista tosiaan laittaa se suljinaika tarpeeksi pitkäksi, siitä 1/640 ja lyhyemmäksi menevät ovat varmasti ainakin jo liian lyhyitää vähänkin hämärässä :D

  VastaaPoista
 27. No mun kesän kohokohdat oli se kun yksi tammoistamme sai meidän tallin ekan varsan, ratsastettiin kaverin kanssa tai yritetiin ratsastaa sateenkaaren päähän, (:DD) Ja sit ku meidän pelto niitettiin ja pääsin ekaa kertaa sänkkärille ilman satulaa ♥

  VastaaPoista
 28. Haha, Voitto näytti laamalta tuossa hippolan klinikka: otsikon yläpuolella! :D

  VastaaPoista
 29. Tää oli tosi kiva postaus!! Mä saan nyt oman estehevosen ja aijon kanssa alkaa bloggaileen... Toivon että musta tulis yhtähyvä kuin susta ratsastaan! Jos saan kysyä, niin Tietkö miten teijän blogista tuli niin suosittu? Ja mä tykkään tosta Lappeenrannan kisapostauksesta ☺️

  VastaaPoista
 30. "Onnea sulle voitosta ja muistakin "saavutuksista". Ajellaan moottoritiellä jos vaan mahdollista! "

  Miksi saavutuksista sulkumerkeissä? Jos jollakin on ollut hieno kesä ja omasta mielestä hyvät saavutukset, niin miks pitää laittaa heittomerkit? Tänään ekaa kertaa sun blogia luin, mutta kommenteista tuntuu tälläsen parikymppisen tätin mielestä että oot kamalan ylimielinen. Eikä sulla oikeen oo siihen ees syytä, rikkaat vanhemmat syytää rahaa ja en tiedä onko sun "suorituksissa" mitään kehuttavaa, jos paras tulos kaudella on ollu ensimmäinen ei sijoittunut? Vaikka lukioita onkin neljä tonnia, et oo muita parempi :) Voitto vaan kotiin ja jalat maan tasalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, itseasiassa en tiedä miksi sen olen lainausmerkkeihin laittanut. Huom. ei sulkumerkki vaan lainausmerkki, ainakin näin mulle opetettu, eikös sulku ole ihan eri asia? Mutta siis tosiaan ei näin jälkeenpäin muistikuvaa miksi lainausmerkit, ei todellakaan mitenkään sarkastisesti kuten sinä taidat kuvitella.

   Harmi, että olen antanut ylimielisen kuvan, en todellakaan haluaisi antaa. Mistä sulle on sellainen mielikuva tullut? Ei kenelläkään ole ylimielisyyteen mun mielestä ainakaan syytä ;) Tosiaan edelleenkin harmittaa, että vähän vanhemmatkin ihmiset näköjään lukee/haluaa lukea mun tekstejä ns. väärin. Koitan aina kirjoittaa ja muotoilla ne niin, etten vahingossakaan antaisi vääränlaista kuvaa itsestäni.

   ps. lukijoita yli 7 tonnia ;)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.