Hyppyjä Rosalla ja Voitolla

perjantai 26. syyskuuta 2014Melkein kaksi viikkoa on jo tästä videosta kulunut, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Erittäin onnistuneen Sannan valmennuksen jälkeen käytiin viemässä hepat kotiin ja levättiin hetki, sitten olikin aika suunnistaa kohti Keskimäkeä ja meidän toista ratsastustuntia. 

Tällä kertaa aiheena oli jumppasarjat ja ratsuksi sain mulle jo entuudestaan tutun Rosan. Rosalla olen pari vuotta sitten hypännyt muutaman kerran sen ollessa silloin meidän valmentajan Martan kisaheppana. Ratsastuskoulussa missä käydään nyt satunnaisesti tunneilla onkin paljon entisiä kilpahevosia, joten laadukkailla hepoilla pääsee ratsastamaan. Rosa oli hieman erilainen kun silloin pari vuotta sitten. Yksi syy oli varmaan se, ettei sillä ollut sitä ihanaa Brunon satulaa enää ;) Siihen satulaan kun silloin istuin Voiton vanhan Zaldin jälkeen niin vitsi miten ihana se oli.

Itse olin alkutunnin vähän hukassa, kun piti pitkästä aikaa hypätä jollain muulla hepalla. Paikkojen arvioiminen varsinkin oli aluksi hankalaa, mutta onneksi mentiin jumppaa, jossa ei tarvinut kun ratsastaa ensimmäinen etäisyys ja sitten tehtävä hoiti loput. Rosa oli niin menossa, että sitä sai väleissä vaan vähän rauhotella. Loppujen lopuksi hypyt kuitenkin sujuivat kivasti. Rosa oli koko ajan innoissaa menossa ja hoiti kyllä homman vaikka minä  vähän mokailinkin.
Saatte nyt toisenkin hyppyvideon. Hyppäsin eilen itsenäisesti muutaman linjan, koska tällä viikolla ei päästy valmennukseen. Mun piti hypätä jo alkuviikosta, mutta Voiton jalan asentoa korjattiin kengityksessä melko paljon, joten en viitsinyt sitten heti rueta jalkoja rasittamaan hyppäämisellä. Joskus kun tuollaiset muutokset voi jalan aluksi kipeyttää tai pistää lihakset jumiin. 

Hypyt sujuivat kohtalaisesti. Paikat ei oikeen natsannut, mutta tajusin sitten kuitenkin ekan esteen jälkeen reagoida eikä virhe enää toistunut linjan toisella osalla. Suora linja pystyltä okserille oli 21m, jonka tulin ensin kuudella ja sitten viidellä laukalla. Kaareva linja oli 17m, jota tulin koko ajan neljällä laukalla. Hyvä fiilis kuitenkin jäi, koska heppa reagoi ja toimi hyvin. Ensi viikolla sitten taas varmaan ihan kunnon valmennukseen, katsotaan hypätäänkö jo hallissa.

Koeviikko on ihan kohta ohi, joten blogikin palaa henkiin. Postauksia olen melko hyvin ehtinyt tänne tekemään, mutta kuulumisia ei ole ehtinyt reaaliajassa teille kertomaan. Ollaan Pinjan kanssa nyt ratsastettu heti koulun jälkeen, koska seitsemän aikaan illalla alkaa olemaan jo pimeää. Katsotaan palataanko taas koulun jatkuessa normaalisti illalla ratsastamiseen. Heti koulun jälkeen ei vaan millään jaksa lähteä talliin, vaikka onkin paljon kivempaa kun hepat on hoidettu jo iltapäivästä, jolloin illan voi sitten ottaa rennosti. Mihin aikaan te käytte tallilla? Mulla alkaa muuten "juokse rehtoria karkuun" -kurssi ensi jaksossa eli kolme kertaa viikossa lenkkeilyä ja kuntosalia. Katsotaan miten me heppatytöt Jutan kanssa siellä jaksetaan.. Mä oon ainakin niin ruosteessa, kun liikunta rajottuu pelkkään ratsastamiseen. Syys siis miksi tämän kurssin onkin juuri se, että tulisi tehtyä muutakin kun ratsastettua. Odotan innolla vaikuttaako treenaaminen miten ratsastamiseen, nyt kun on oikeasti pakko treenata opettajan valvoessa ;)Loppuun vielä pientä infoa. Yhteistyökumppanini Helsinki Horse Show halusi muistuttaa kauttani kivasta alennuksesta, lisäksi vastailen paljon kysyttyyn kysymykseen koskien tätä tapahtumaa. Jos teille herää muita kysymyksiä, niin minun kauttani niihin saa vastauksen, joten rohkeasti kysymään

Normaalihintaisesta Horze-tuotteesta tämän viikon -10% ale (ei koske satuloita), voimassa yhden viikon Horse Show lipun ostopäivästä. Yksi ale / lippu. Saat tarjouksen näyttämällä lipun asioidessasi jossain mukana olevista myymälöistä: Horze Helsinki, Horze Tampere (Ylöjärvi), Ravikauppa Lahti. 

Moni on kysellyt shoppailulipusta. Pitääkö sellainen ostaa erikseen? Jos ostaa näytöslipun niin pitääkö ostaa vielä erikseen shoppailulippukin? Jos omistaa lipun johonkin näytökseen niin samana päivänä pääsee expoon milloin vain sen aukiolon aikana, eikä siis tarvitse erillistä lippua.Mutta on mahdollisuus ostaa myös pelkkään expoon lippu jos ei ole itse tapahtumaan tulossa. Shoppailuliput on alkaen 12 euroa, mutta siis sellaista ei tarvitse jos on jo näytökseen lippu. 

53 kommenttia

 1. Ai sii käytkö tunneilla(kin) ? Vai tajusinko väärin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo käyn :) Oikein tajusit, infosin asiasta silloin ekan tunnin yhteydessä pari viikkoa sitten :)

   Poista
 2. Voi kuinka hyvin meet ! :) Kiva postaus taas kerran !

  VastaaPoista
 3. Pikkusen Voitto ja Lilli on ihania! Munki tekee mieli ostaa heppa! Minkä korkunen on korkein Voitolla hyppäämäsi este? Entä Lillin? Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on <3 Voitolla oon hypänny 125cm ja Lillillä 115cm

   Poista
 4. Kätevää, että käyt myös tunneilla. Saat samalla kokemusta vähän eri hevosista kuin pelkästään Voitosta. ; )

  VastaaPoista
 5. Pakko kysyä, että miksi sulla on kannukset ns. noin ''ylhäällä''? :D Taisiis, jos kerran voitto toimii ilman kannuksiakin, miksi kannukset silti on ihan tuollain ''tökkimässä'' suoraan, eikä osoita alaspäin? ajattelin vain kysyä, tarkoitus ei ollut haukkua:) Meille kun on AINA opetettu että kannukset pitää olla alaspäin, oli sitten millaisesta yksilöstä tahansa kyse.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle valmentaja sano et nostaa niitä ylemmäs :)

   Poista
  2. Mullekkin on mainittu, että kannukset alas, vaikka en ole koskaan käyttänyt.

   Poista
  3. Juu, kisoissakin pitää olla alaspäin..

   Poista
  4. Eihän nuo mun ylöspäin olekkaan, vaan ihan tasassa. Eikä ainakaan vielä ole kukaan kisoissa tullut valittamaan..:)

   Poista
  5. Oikeesti kannuksien kuuluu olla aikalailla tuolla tavalla kun tiialla on. Valmentajani on sanonut että esim kokemattomilla ratsastajilla kannuksia kannattaa pitää silleen että ne on alas päin, ettei töki liikaa hevosta. Mutta kun katsoo vaikkapa ratsastuksen mm kisoja niin ratsastajilla on kannukset ns. Tasassa ettei ne osoita ylös eikä alas päin, niin kuin ne oikeasti kuuluu ollakkin :)

   Poista
  6. Ja lisään vielä että kunhan ne kannukset ei osoita ylöspäin.

   Poista
  7. ei Tiialla oo kannukset ylhäällä!

   Poista
 6. Ihania videoita!!!( : Onks teidän vanhemmat hevosihmisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) Eivät ole, äiti kyllä harrastanut heppoja muttei koskaan ollut omaa tms

   Poista
 7. Ihana ku toi ope puhuu tollee (onkohan toi nyt joku murre? :D). Puhutteko tekin tollee normaalisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tossa ite erota mitään jännää, mutta savon murretta taijat tarkottaa:D

   Poista
  2. Hah musta se puhu ihan normaalisti eli vissiin se sitten puhu savon murretta, jota mekin jollain tapaa ainakin:D

   Poista
 8. Kun ratsastat Voitolaa kiinnitin huomiota sun löysiin ohjiin. Olen varma, että huomaat itsekin ja tiedostat, mutta sanoinaan vain. :) Tosi hyvän näköistä menoa ja ratsastuskoululla saa mentyä kivan monipuolisesti eri hevosilla. :)

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus ja hyvin hyppäsitte taas :D... Mutta yksi asia jäi häiritsemään.. Nimittäin kun hyppäsit Voitolla, niin videossa ainakin näkyi että pumppaat sitä paljon eteen... (ei siis pahalla :'D..) Miksi näin ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vastata, koska en nyt tiedä mitä tolla pumppaamisella tarkotat. Katsoin vielä ton videon uudestaan enkä omasta mielestäni pahasti mitään pumppaamista huomannut :D?

   Poista
 10. Meet tosi hienosti! :) Kivat videot ;)

  http://iitalolli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Voi vitsi kun meette hienosti! Ja Lilli ja Voitto on kyl aivan ihania :)

  VastaaPoista
 12. Haluasin muuten kysyä noista satuloista kun etsitään omalle perus harrastehevoselle satulaa. Eli kun olen kuullut, että hyvin useat ihmiset ostavat ainoastaan estesatula. Miksi sitten sinkäkin valitsit estesatulan etkä yleisatulaa? Siis jos pitäisi vain yksi valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostettiin estesatula, koska sillä paljon parempi hypätä. Yleissatula kun on vähän huono molempiin, mmutta toisaalta sillä sitten varmaan helpompi mennä koulua kun estepenkillä. Yksi syy oli myös se, että joskus jos ostetaan koulusatula niin ei tarvitse vaihtaa yleispenkkiä sekä este- että koulusatulaan vaan voi ostaa vaan sen koulusatulan :)

   Poista
 13. Mikset saa tota heppaa perään antoon tai ees muotoon kaulalta ? Kun oot kummiski 9v ratsastanu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Se peräänanto sulle muka tärkein,ei millään pahalla mutta repesin tälle kommentille xD.....

   Poista
  2. Ylempi ano. Tiedätkö edes mitä eroa on muodolla ja perään anolla?
   Perään antoon ratsastaminen ei ole mitään mailman helpointa. Vaikka olisi ratsastanut kuinka pitkään. Sä oot Tiia tosi hyvä ratsastaa ja älä anna Anojen lannistaa sua:)

   silverhooves.blogspot.fi

   Poista
  3. Yhtä tyhmä kysymys kuin: Miksi et osaa kirjoittaa peräänantoa oikein?
   Ensinnäkään ratsastusvuodet ei kerro mitään siitä kuka saa hevosen peräänantoon. Jotkut hevoset ovat paljon helpompia saada kulkemaan oikein, toiset taas ovat oppineet kulkemaan selkä alhaalla ja pää pystyssä ja sitä ei muuteta ilman oikeita lihaksia ja todella hyvää ratsastajaa. (Pyöreään) Muotoonhan tuonkin hevosen varmaan saisi sillä kuuluisalla sahausliikkeellä.

   Mutta miksi tuon hevosen edes pitäsi olla peräänannossa tai pyöreässä muodossa kun se hyppää esteitä? Esteillä hevosen kuuluu katsoa eteen ja hypätä. Esteillä hevosen täytyy mennä jalasta eteen ja tulla istunnasta ja ohjasta taakse ja ehkä jopa vaihtaa laukat. Ei estehevosen tarvitse olla peräänannossa.

   Poista
  4. Hyviä vastauksia jo muilta. Tosiaan miksi minun pitäisi yrittää ees saada hevonen "edes muotoon", tavoite ei ole muotoon saaminen vaan peräänanto. Mä menin oikeastaan koko alkuverkan melko löysällä ohjalla ja annoin hepan vaan hölkötellä, näin mua Marttakin silloin ohjeisti tekemään. Rosa oli jo yhden tunnin tehnyt, joten ennen hyppyjä otettiin vaan vähän hölkkää :)

   Poista
 14. Käyttekö enää tässä vaiheessaa uittamassa voittoa vai onko liian kylmää vettä siis voisko vielä uittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä uittamaan näin kylmällä lähtisi, eikä kyllä paikkaakaan ole. Ollaan kuitenkin melkein joka päivä käyty meidän rannassa kahlailemassa :)

   Poista
 15. Kiva postaus! Käyppä huviksee kattomassa okeroistentalli.blogspot.fi blogia!!

  VastaaPoista
 16. Tosi kivat videot:)Oot maailman paras bloggaaja

  VastaaPoista
 17. Oletko selkärangaton? XD ei pahalla

  VastaaPoista
 18. Voitko tehdä kymmenen parasta kommenttia videolla ? :)

  VastaaPoista
 19. Jälleen kerran tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 20. Saako Voiton kuvaa käyttää howrse nimisellä pelisivustolla? Eräällä pelaajalla sillä on voiton kuva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä saa käyttää jos ei ole Tiialta lupaa ja sitä tuskin on...

   Poista
  2. Ei saa, ilman lupaa käyttää, jos jollain on!

   Poista
 21. TIIA MEETKÖ MONELTAKO SORSASALOSSA KISAAMAAN tulisin kattoo:) Koska oot paras!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kisat meni jo, en siellä katsonut puhelinta :/

   Poista
 22. Mikä on niinku sun ja Voiton korkein este? :) Entä sun ja Lillin? :)

  VastaaPoista
 23. Kuinka monta vuotta ratsastit ennen kun saithevosen muotoon?

  VastaaPoista
 24. Jännityksellä odottelen, miten teidän kilpailut Sorsasalossa meni. Olet nyt mennyt niin hyvin ja treenannut kotona paremmin. Lisäksi Terhin opetus on alkanut tuottaa tulosta. Panostat niin paljon, että sinivalkoinen ruusuke saattaa koristaa Voitton otsapantaa. Huippua!

  VastaaPoista
 25. Ootko säätäny jostain tota blogin ylämarginaalia, jos sulla on mallina simple? Ite oon yrittäny ettiä, et mistä sitä vois säätää, enkä oo löytäny..

  VastaaPoista
 26. Ootko huomannu et esteillä voitto tosi usein laskeutuu väärässä laukassa. Nyt huomasin että toi rosakin laskeutui tosi usein. Tie sit et johtuuko painosta vai jostain muusta. Oot varmasti itekki kiinnittäny huomiota mut helpottais radan ratsastusta tietysti jos saisitte sen korjattua pois. En millään pahalla vaan ihan näin ulkopuolisen näkökulmasta :) Täytyy vielä loppuun sanoa et sun ja voiton yhteistyö on parantunu siellä terhin valmennuksissa iha hurjasti ! :) Hyvältä näyttää !

  VastaaPoista
 27. Rosa on tosi kauniin värinen :) Vaikkei se ole ns, erikoisempi väri, niin toi väri vaan miellyttää silmää :D Ihana Voitto! <3

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.