Viikon blogihaaste: Ostoslista

tiistai 1. heinäkuuta 2014

OHJEET: Listaa ja kerro kuvien kera ostoslistasi. Voit kertoa realistisia ja pakollisia hankintoja tai sitten unelmoida upeista varusteista sinulle ja hevosellesi. Muista merkata kuvien lähteet! Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain ja mukaan voi tulla silloin kun aihe on mieleinen. Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen. Kommentoin blogissasi tai jaan suosikki postauksiani blogini facebook-sivulla!

Ensimmäisenä ostoslistalla on kisahousut. Vanhat ovat useamman vuoden käytössä olleet Hööksin housut, joissa ei ole muuta vikaa kuin kamalat vanhanaikaiset tarralahkeet ja liian pieni koko. Seuraavat kisat lähestyvät jo kovaa kyytiä, eikä mulla ole päälle meneviä housuja... 

Olen koittanut katsella jo jonkin aikaa, muttei mitään tahdo löytyä mun tiukkojen kriteerien takia. Halvalla, kun on vaikea löytää hyvää. En halua maksaa kisahousuista paljoo, sillä niitä tulee käytettyä melko harvoin ja silti ne ovat kaikista housuista likaisimman näköiset. Onnistun aina saamaan niihin jotain likaa, joka ei lähde pesussa.

Housuissa pitää olla ehdottomasti sukkapuntit. Oon saanut tarpeekseni niistä kamalista kutittavista, hiertävistä, painasvista ja sukkien alta möllöttävistä tarralahkeista. Housuista ei tietenkään saa näkyä läpi. Pieni läpinäkyvyys ei haittaa, mutta esim. Hööksissä sovitin viimeksi housuja, joista oikeasti paistoi mun ihon väri läpi. Housuista ei näkyisi niin helposti läpi, jos ne olisivat kokopaikkaiset, mutta en halua kokopaikkaisia kisahousuja, koska kaikki kotihousuni ovat paikattomia/kangaspaikkasia, enkä ole tottunut kokopaikkaisilla ja tahmeilla housuilla menemään.

Kuvassa on Spooksin Clara housut, jotka ovat saman malliset kun minulla jo olevat Spooksin punaiset housut. Nämä voisin siis uskaltautua tilaamaan jopa netistä, jos niitä ei Kuopiosta löydy. Hintaa on reilu 100 euroa, joka nyt on vielä ihan kohtuullinen. Millaiset kisahousut teillä on?

Harmittaa, että juuri vähän aikaa ennen kun ratsastin yhden valmennuksen ilman turvaliiviä ja tajusin, etten saa liivi päällä kunnolla happea, menin ostamaan tuon uuden Racesafen turvaliivin. Moni kehui kommenteissa tätä Tipperaryn Eventer -liiviä ja hieman lisää perehdyttyäni olen lisännyt tämän ostoslistalle. Tätä ei vain kovin monesta nettikaupastakaan Suomesta tunnu saavan. Onko teillä kokemuksia ja mistä olette ostaneet? Olisiko jollain myydä käytettynä?

Joku kommentoi blogiini joskus, miten voin mennä ihan tavallisilla turvajalustimilla, kun mulla on, muuten merkkivaatteita. Vaikka kommentti oli vähän liioiteltu ja kärjistetty oli se totta. Menen tavallisilla, vaikka olen aina unelmoinut Jineistä ja Freejumpeista. Suolaisen hinnan takia on jäänyt ostamatta.

Meidän perheessä on turvaliivin käyttösäännön lisäksi sääntö, että jalustimien on pakko olla turvajalustimet. Olen kerran jäänyt jalustimesta roikkumaan, enkä kyllä ihan heti tavallisilla jalkkareilla jos ei pakko ole. Siksi siis Freejumpit eikä Jinit. Voitto jää kyllä aina mun tiputtua esteillä paikalleen, mutta jos se säikähtää jotain ja tipahdan...  Sitten joskus, jos päädyn nämä ostamaan; Punainen vai musta? Punainen ei ole livenä mielestäni noin tumma.

Lisää postauksesi listaan painamalla Add your link painiketta. Täytä kentät joissa kysytään postauksesi osoitetta (URL), blogisi nimeä (Name) ja sähköpostiosoitettasi (mail), joka ei tule näkyviin muille.

104 kommenttia

 1. Hyvä postaus! Ja jos ostat noi kuvassa olevat jalustimet niin mustat :)

  VastaaPoista
 2. Hauska idea tämä! Pitää harkita jos toteuttaisi ;)

  VastaaPoista
 3. toi tipperaryn turvaliivi olis jees, muttaku hetjen tutkiskelin nii se ei oo CE-merkitty... onhan se vainka mitä muuta (mm.beta 7) mutta toi CE-merkki huolestutti nii paljon etten lähtenyt hankkimaan... too turvaliivi mikä sulla on nii sanoisin että tällä hetkellä paras heti tipperaryn jälkeen :D älä vaihda!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hommasin vuonna 2009(?) Tipperaryn liivin, sanoi myyjä sen merkintöjen olevan kunnossa, mutta sillä ei saanut kisata vaativimman tason kenttää. Tuo CE-merkintähän on Eurooppalainen juttu, jota ei Amerikkalaiseen tuotteeseen ole laitettu näköjään. CE-merkinnän voi laittaa valmistaja itse tuotteeseensa mikäli kokee sen täyttävän turvamääräykset (näin olen käsittänyt). Wikipedian mukaan turvavarusteeta vaativat Euroopan markkinoilla merkinnän, mutta kai tässä on joku poikkeus kun ei sitä vaadita. Henk.koht. koen että tuo ce-merkintä on aika sama tyhjän kanssa, kun voihan valmistaja väittää mitä vain tuotteesta. Onhan yllätysmunien leluissakin tuo merkki, mutta ei se takaa vaarattomuutta :)
   Racesafe on tosiaankin hyvä turvaliivi, mutta lyhyet selkäpalat tekevät Tipperarysta voittamattoman! Nimim. tipperaryn liivi lähes päivittäin päällä ratsastaessa viimeiset 5 vuotta.

   Poista
  2. Syy, miksei Tipperary oo CE-hyväksytty, on tuo alhaalla oleva (ikäänkuin häntäluun) "läppä". CE-hyväksytyssä tuo läppä täytyy olla tehty pystysuunnassa olevista, suuremmista palasista, ei tuollaisista pienistä, mistä muu turvaliivi. Nykyäänhän kaikissa kenttäkisoissa vaaditaan CE-merkintä, joten kenttäkisoja tuolla Tipperary Eventerillä ei saa kisata ollenkaan.

   Poista
 4. niija freejumpit punasena ehdottomasti <3

  VastaaPoista
 5. ööö, siis mitä ihmettä??? kyllä nuo freejumpit on turvajalustimet!!! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sijsi haluan freejumpit enkä jinejä, kuten postaukseen kirjoitin.

   Poista
 6. freejumpit EHDOTTOMASTI punasina :)

  VastaaPoista
 7. Mustat jalustimet:) kiva tällanen!!:))

  VastaaPoista
 8. Mustat jalustimet ! Sopii voitolle :)

  VastaaPoista
 9. Saako mistä vaan kopioida kuvia omaan blogiin jos laittaa lähteet (paitsi tietysti jos erikseen mainitaan että ei saa kopioida)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisesti ottaen saa tuotekuvia, koska se on ilmaista mainosta. Täällä lisää aiheesta.

   Poista
 10. Freejumpit on ihanat, mullekin sellaiset kiitos! Rakastuin niihin jo jossain ruotsalaisessa blogissa ennen kuin ne edes Suomeen rantautuivatkaan, joku päivä vielä hankin ne.. :D

  VastaaPoista
 11. Kuopiossa on noita Spooksin housuja Satulavyössä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sieltä ostin nuo punaisetkin. Pitää käydä piipahtamassa :)

   Poista
 12. mä ostin käytettynä tipperaryn (150e kun oikee hinta 360e) oli tosi hyvässä kunnossa kuitenkin. Olen tykänny aivan älyttömästi tuntuu kun turvaliiviä ei oliskaan eikä paina ja purista inhottavasti niinkuin muut palaliivit. SUOSITTELEN ehdottomasti :) !! mulla on kisahousuina KL:län polvipaikalliset ja pikeurin kokopaikkaiset, olen kuitenkin enemmän KL:län housuista tykännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä diili, löytäisipä itsekkin jostain käytetyn..

   Poista
 13. Mustat olisi kyllä kivemmat / käytännöllisemmät, sillä sopivat useamman muun värin kanssa ja punaisiin voi helposti kyllästyä. :)

  VastaaPoista
 14. Voisko joku kertoa mitä apua turvajalustimista on? :))))))))))))))))))))) TIIA OOT MUUTEN PARAS!!!!!!!!♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että jos jalka menee jalustimen läpi tippuessa se irtoaa, eikä sitten voi jäädä roikkumaan jalustimesta hevosen perään, jos hevonen lähtöö pakoon :)

   Poista
 15. Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta kuinka tossa sivupalkissa saa laitettua kuvan tai ihan mitä vaan ilman otsikkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HTML/JavaScrip gadgettiin ei tarvitse otsikkoa:)

   Poista
 16. Itse käytän turvaliiviä myös aina hypätessä ja mulla on ollut jo varmaan 6 vuotta just toi tipperaryn kokopalaturvaliivi ja on kyl tykänny tosi paljo. Ku edellinen tipperary meni pieneks ostettii uus, vaik se onkin aika kallis nii kyllä kannattaa, se istuukin paljon paremmin. Mulla oli myös tota ennen toi sama racesafe mikä sulla ja vaik toiki istuu hyvin ja on mukava päällä nii ku kokeilet tipperaryy nii se on oikeesti tosi paljo parempi, sitä ei ees huomaa päällää, se on niin kevyt ja just ton kokopalan ansiosta se muotoutuu oman rakenteen mukaa. Ja ne palat on muuten paljo pehmeempii ja ohuempii. Suosittelen kyl lämpimästi vaik onki hintava, mut turvallisuus ja mukavuus on aika tärkee just esteratsastuksessa. Tipperary on vissii parhain turvaliivi mitä on.

  VastaaPoista
 17. En oo itse ostanut, mutta täältä ja täältä voi kait tilata tollasen turvaliivin..?

  VastaaPoista
 18. Oon ollu pari kertaa kattomassa George Morrisin esteklinikkaa Ypäjällä (suosittelen, oppii katsomonkin puolella paljon uutta!) ja hän manaa aina kaikki ne, joilla on Freejumpit tms kevyet muovijalustimet. Onhan ne toki turvalliset, mutta ne lentelevät helposti jalasta keveytensä takia. Itse käytän esteillä Sprengerin turvajalustimia, joissa on sivuissa ikäänkuin nivelet, jotka taittuvat tarpeen tullen. Niiden päälle tulee sellaiset kumit, joiden ansiosta ne tuntuvat jalkaan ihan tavallisilta jalustimilta. Toisena plussana on se, että kun Freejumpeilla on kerran pudonnut ja ne ovat tehneet tehtävänsä, joutuu ostamaan uudet. Sen sijaan nämä Sprengerit kestävät toodella pitkään käytössä, omissani ei ole juuri minkäänlaisia käytön jälkiä. Suosittelen lämpimästi, ovat myös halvemmat kun nuo Freejumpit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo munkaan jalkkarit hirveästi paina, kun toinen sivu on avonainen ja kuminauhaa, mutta totta tuokin. Sitten taas moni valmentaja on kehunut ja käyttää jinejä ja freejumppeja juurikin leveän jalantilan takia. Makuasia :)

   Poista
  2. itellä oli HS Spengerit 2vuotta, ihan huiput<3

   Poista
  3. Ekalle anolle: Ootko koskaan pitänyt käsissäsi freejumppeja? On muuten kamalan painavat! Kaveri vaihtoi jalustimia kun oli ostanut freejumpit, nappasin toisen niistä tutkiakseni sitä paremmin, yllätyin kuinka raskas se on!

   Poista
 19. Kiva tää postaus!:) Airowearin turvaliivit on ainakin omalla käyttökokemuksella tosi hyviä ja istuvia! Jokseenkin kalliita, mutta jos aiot jonkun toisen liivin hankkia, niin suosittelen ainakin kokeilemaan.

  VastaaPoista
 20. punaset freejumpit sopis teijän väreihin!! :)

  VastaaPoista
 21. Mustat ehdottomasti! Käyvät ihan kaikkien värien kanssa, ja lisäksi aika harvalla esim. just noi punaset freejumpit näyttää hyvältä :) voitolle vois käydä muuten tosi hyvin se creme väri, kun se on tollanen tumman värinen. Meinaan jos ei ihan mustaa tai ruskeeta halua, niin toi creme on ihan yllättävän kiva ja käy paremmin eri väreihin kun punainen tms. :)

  VastaaPoista
 22. mulla on sekä tipperaryn liivi ja free jumpit,tykkään tositositosi paljon!

  VastaaPoista
 23. Miks et laita blogiisi, ettei sieltä voi kopioida kuvia? Tuli vaan mieleen. Sitten viel toine kysymys. Voinko käyttää tätä samaa blogihaaste juttua(omilla ideoilla!) koirablogissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se ei estä paitsi ihan pienimmiltä lapsilta, jotka ei vielä osaa käyttää muita kuvien kopsaus keinoja ja käytän itse päivittäin oikeaa nuolinäppäintä muihin juttuihin, joten se estyisi sitten siinä samalla. Tämä ei ole minun idea, joten sun pitää kysyä lupa Viva Carlos blogista, kuten itsekkin tein.

   Poista
 24. Mulla on kingslandin kisahousut, vaikka hinta oli reippaasti yli 200e, niin kannatti ostaa!:) Ovat nimittäin todella ihanat jalassa. Ja mitä noihin freejumpeihin, niin ehdottomasti mustat! Sopivat kaikkien värien kanssa. Mikään ei ole kamalampaa kuin esim. punaiset jalustimet ja vihreä huopa.. Tai jos haluaa punaiset, niin miettii sitten edes oikeanvärisen huovan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä juuri ole muita kun tummansinisiä, punaisia ja sitten se turkoosi, mutta siinäkin on punainen kantti. Eli tämän hetkiseen varustukseen sopivat, tiedä sitten jos joskus haluaisi jotain muuta..

   Poista
 25. http://www.horze.fi/polvipaikkahousut/horze-grand-prix-naisten-polvipaikkahousut/36459.html
  Näissä on mun mielestä tosi hyvä hinta-laatusuhde! Tai mulla on itellä kokopaikkaisina, ja ne on ainakin ihan huiput! Ei niin kuumat kuin mun muut housut, tosi venyvät ja mukavat päällä :).

  VastaaPoista
 26. Noita tipperaryta myydään Tallinnassa Kuldne ratsu nimisessä liikkeessä. Itse omistan tuon turvaliiin ja en voi kun kehua, se on niin kevyt, eikä sitä edes tunne päällään.

  VastaaPoista
 27. Tosi kiva postaus! Voisin tehdä itsekin tämän! :-)

  VastaaPoista
 28. Kiva postaus! Luin noista jalustimista netistä ja löysin kivan blogin josssa esitellään nuo jalustimet! :)
  Ne ovat kuulema todella hyvät ja turvalliset.

  http://ratsumaen.blogspot.fi/2012/08/jalustimilla-on-eroa.html

  Huom. blogi ei ole minun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon postauksen löysinkin kun googlailin jalustimia :)

   Poista
 29. tosi hyvä postaus, itsekkin voisin tehdä tämän haasteen! Linkitän myöhemmin heti, kun olen saanut sen tehtyä. Mutta tosiaan, pikkusiskollani on tuo tipperary, joka saatiin serkuiltani ja sen piti alunperin tulla mulle, mutta se oli liian iso ja harmittaa ihan älyttömästi! Freejumpit ehkä mustina, mutta niistä tulee kyllä vähän tylsän näköiset, mutta en tiedä olisiko ruskea niin tylsä? Sitten kun itse hankin oman hevosen (eli joskus monen vuoden päästä) aijon hankkia freejumpit, koska ne on saanut niin paljon kehua, eli joskus sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskea ei ehkä sovi oikein meidän muihin väreihin, mutta se ei tosiaan olisi niin huomiota herättävä :)

   Poista
 30. Mustat jalkkarit ehdottomasti!! :)

  VastaaPoista
 31. Mulla on ollut tipperary ja tällä hetkellä on racesafe , koska tipuin esteen päälle tipperaryn liivillä ja tuli iso mustelma kylkeen , koska eihän toi suojaa noista nauhojen kohilta.. Tipperary on kyllä mukava päällä siitä en väitä vastaan , mutta turvallisuuden kannalta olen racesafen puolella !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten ei suojaa? Onhan facesafessakin nauhat, eikä suojaa niiden kohdalta jos on hirmu venytettynä ne?

   Poista
  2. Racesafessa on nauhojen alla semmosta samanlaista suojaa mitä itse liivi on , tipperaryssä ei. Ja siten ei suojaa , että tipperary on puolta ohuempi eikä suoraselästä...

   Poista
  3. Mäkin mietin tota kun kaikki kehuu ohueksi ja olemattoman tuntuiseksi niin mites sitten tippuessa? En itse kyllä usko sen suojaavan hupparia enempää? :D

   Poista
  4. Rasesafessa nauhojen alla jatkuu palaset - Tipperaryssä nauhojen alla ei ole palasia, joten mikäli et käytä tipperaryä kaikista pienimmillä säädöillä, ei kylkesi ole suojattu, vaan kilkyesi kohdalla menevät pelkät nauhat.

   Poista
  5. Se paksuus ei vaikuta siihen että suojaus huonommin, päinvastoin. Palat on ohuemmat ja pehmeämmät mikä on just idea koko turvaliivissä, silloin tippuminen on pehmeempii eikä itse palat satu kun tippuu esim kovalle maalle. Palat ns. joustaa. Ja selässä olevien palojen ansiosta turvaliivi istuu ja muotoutuu liikkeen mukana.Tipperary on sata kertaa parempi. Jos paksun liivin haluut osta perus haarniskaliivi.

   Poista
 32. Ehdottomasti punaiset jalkkarit! Mustat on niiiiiin joka paikassa näkyvät, jos ostaa tollaset hienot jalkkarit nii ehdottomasti sitten vähän erilaista.

  VastaaPoista
 33. Ite ratsastan sellaisilla turvajalustimilla, että toisessä päässä on kuminauha :)

  VastaaPoista
 34. Tosi kiva ja erilainen idea, teen heti kun olen tehnyt edellisen ;)

  VastaaPoista
 35. Punaset free jumpit ois ehdottomasti paremmat mun mielestä ja sopia teille tooosi hyvin!!:) :) ja ihanat noi spooksin housut :D

  VastaaPoista
 36. Mulla myös Tipperary on AIVAN HUIPPU!!
  Aikanaan mulla oli joku ihan tavis muhku turvaliivi mikä jäi käyttämättäkin kun istu niiiiin huonosti. Tipperary on kyllä ollut joka euron arvoinen! :)
  Omani tilasin aikanaan Nitimalta.

  -Nea

  VastaaPoista
 37. itsekkin kunh nuo jalustimet ostin, mietin punainen vai musta. Päädyin punaiseen, on tosi kivan näköiset ja nyt ollut jo kauan käytössä! Minulla myös nyu free jumpit on tippuessa toimineet paremmin kuin normaali turvajalustin, koska kerran normaali turva jalkkarin kuminauha jäi jalkaani kiinni. Free jumpit ovat aina auenneet eikä jääneet mistään kiiinni! suosittelen punaisia ;)

  VastaaPoista
 38. Yhdella ratsastuskoululla on aika monella tollaset jalustimet! Niillä on ihan kiva ratsastaa!
  Siellä on myös sellanen sääntö että jos on sellaset jalustimet niin niitä ei saa laittaa silleen ylös,
  vaan ne pittää vaan laittaa ristiin satulan päälle, koska jalustinhihna voi mennä rikki ku niissä
  jalustimissa on sellaset piikit. Aattelin vaan sanoa, että jos ostat niin ei mee hihnat rikki. :)
  Mä oon mustien kannalla.

  VastaaPoista
 39. Suosittelen noita freejumppeja! ihan uskomattoman hyvät jalustimet (kokemusta on!) Paikassa jossa ridaan, on juurikin tuollasia! Hypyssä ne kannatttaa jalkaa ja on ihanan kevyet!, hypyssä pysyy mukana piikkien takia eikä mulla oikeestaan koskaan jalka oo lähteny jalustimesta kun noi piikit on! Toki hinta on suuri mutta SUOSITTELEN! Aattelin että vaikka varmaan tiät nii: freejump jalustimia ei saa laittaa samalla tavalla ylös kuin normeja, koska jalustinhihna voi mennä katki piikkien takia jotka on jalanpaikalla! ja muutenkin, niit ei ees saa niin:)!

  VastaaPoista
 40. Kerra tipuin ja oli freejumpit nii en jääny roikkuu suosittelen

  VastaaPoista
 41. Ota punaiset freejumpit koska ne tois kivaa väriä!

  VastaaPoista
 42. Minusta molemmat jalustimet sopisivat Voitolle, joten en osaa päättää..

  http://arskajapikkuponit.blogspot.fi/2014/07/viikon-blogihaaste-ostoslista.html

  VastaaPoista
 43. Tiia löysin sinusta ja voitosta tehdyn videon.tässä se linkki:https://www.youtube.com/watch?v=o0i_4t-oseE
  en minä siis oo tuota tehny mutta joku helmiiz.sanoin vaa:)

  VastaaPoista
 44. http://3.bp.blogspot.com/-VMO1tcy-qWg/U7FKOHZ0njI/AAAAAAAAXb0/uXd1k6b2mr8/s1600/bshs2+015.jpg tossa näkyy noiden punasten jalustimien väri kunnolla, eli ovat aika kirkkaat! :)

  VastaaPoista
 45. Itse ostin omani Tipperaryn turvaliivin kisoista, tiiät varmaa kun vähän isommissa kisoissa on aina niitä liikkeitä siellä myymässä. Ja varmaan ainakin horse showsta viimeistään löydät, viime vuonna ainakin näin niitä, tosin siihen on vielä aikaa mut jos ei oo kiire löytää ni sit pääsisi ainaki sovittaa. On varmaan netissäkin hyvät mitat niin löytää varmasti oikeen koon.

  VastaaPoista
 46. Jos et saa kunnolla henkee racesafes löysää naruja se varmaa auttais :) tai jos narut ei riitä osta pidemmät narut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun vitsailen aina et sinne menis kaks minua väliin, kun se on alhaalta niin löysä :D

   Poista
 47. Haastoin sut ! http://kilpakentille.blogspot.fi/2014/07/lempirotuhaaste.html

  VastaaPoista
 48. Tää ei kyllä liity tähän ollenkaan mutta voisitko pyytää Laura Luusuaa vierailevaksi kirjoittajaksi?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sillä ole oma blogikin? Niin silloin musta ihmiset voi lukea sen blogista kuulumisia ja juttuja, kuten minäkin teen jos nyt sama Laura kyseessä :)

   Poista
 49. Musta on mun mielestä hienomman värinen noista jalustimista :) Mulla on sellanen ongelma, että mun kantapäät nousee laukas automaattisesti. Olisko sulla vinkkejä miten pääsisin tosta eroon? Ravissa ne pysyy ihan hyvin, mut laukas ne nousee kai siks ku keskityn siihen, että en pompi satulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeen, sun pitää vaan aatella et painat niitä koko ajan alaspäin. Korjaaminen lähtee omasta ajatuksesta ja halusta korjata :)

   Poista
 50. Kaikki kaverit on sanonut että freejumpit ovat aivan paskat ratsastaa ja itselläkin on jinit eli suosittelen jinejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on freejumpit ja ne on tosi hyvät,ainakin ite tykkään:)

   Poista
 51. Itse ostin ihanat Pikeurin kisahousut Satulavyöstä! Maksoivat 179e mutta kyllä ovat hyvät, ihankun treenihousut päällä!

  VastaaPoista
 52. Kun teitte pinjan kaa sen videon pitkä tallipäivä videopostaus, heti kun se alkaa niin siinä soi heti ekana se kappale taustalla niin mikä sen kappaleen ns. Taustamusiikin nimi on?;)

  VastaaPoista
 53. ovatko noi sun gersemin housut olleet hyvät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On paitsi en tykkää enää yhtään tarralahkeista :D

   Poista
 54. Tuo turvaliivi on kyllä ihanan näköinen mutta se on aika ohut ja varsinkin jos menee esteitä niin se ei suojaa yhtä hyvin ehkä kun racesafe.Mulla on freejumpit ja ne on tosi hyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks nyt vaan mut pakko korjata että se paksuus ei vaikuta siihen suojaamiseen kuinka hyvin se suojaa, päinvastoin, siinä palat on ohuempia ja myös pehmeempii ja sehän siinä turvaliivissä on ideakin, kun ne palat ei oo kovat ja paksut on pehmeempi tippua eikä palat satu kun niiden päälle tippuu vaan joustaa. Jos paksun turvaliivin haluut osta ihan perus haarniska turvaliivi.

   Poista
 55. Minä ottaisin mustat jalkkarit, sopii kaiken kanssa. Mitä eroa on noilla jalkkareilla tavallisiin turvajalkkareihin. (niihin jossa on kumilenkki) Sitten mulla olisi yks kyysymys joka ei liity tuohon postaukseen. Kuinka pitkä väli pitää olla ravi puomeilla ja laukka pumeilla? Jaa muuttuuko välit kavaleeteilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin niissä on leveämpi ja pitävämpi pohja :) Ravissa laitan yleensä n.4 tipuaskelta ja laukassa 10tipuaskelta ja sama sitten kavaleteillä.

   Poista
 56. Teimme tämän viikon blogi haasteen.

  http://sepekiksu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 57. Kuvien lähteiden merkkaaminen ei tee kuvien oikeudettomasta käytöstä yhtään sen sallitumpaa....

  VastaaPoista
 58. Ei tietenkään, mutta valmistajat yleensä antavat tuotekuvia käyttöön, ovat ilmaista mainosta. Esim. Spooksilta ja Hööksiltä antavat luvan käyttää kuvia, jos lähde ilmoitetaan. Erikseen sitten tietysti esim. liikkeen oma ottamat valokuvat, mutta yleensä nekin ovat vain tyytyväisiä blogissa mainostamisesta :)

  VastaaPoista
 59. Mulla on toi tipperary ja suosittelen enemmän kuin hyvin! Ei ainakaan mulla hiosta tai paina mistään, kuin toinen iho. Ja todella kevyt ja kätevä kuljettaakin mukana.
  Ehkä nuo punaiset freejumpit sulle, tuo kivasti piristystä :)

  VastaaPoista
 60. http://maastossajatallissa.blogspot.fi/2014/07/viikon-blogihaaste-ostoslista.html

  VastaaPoista
 61. tässä!
  http://anmiwae.blogspot.fi/2014/07/voitto-kotiin-blogi-haaste-ostoslista.html
  -Milja :)

  VastaaPoista
 62. Noi punaset sopis sulle ja Votelle hyvin :):):):):) :) :) :) :)

  VastaaPoista
 63. http://kristiinalantti.blogspot.fi/2014/07/haaste-ostoslista.html :)

  VastaaPoista
 64. Jos ostat nuo freejumpit nii osta mieluiten ruskeet, itellä on ne ja ne on kyllä ihan sairaan hyvät ja kivan näkoset. Punaset on melko räikeet ja mustat on tosi tylsät livenä :P

  VastaaPoista
 65. Kumpia suosittelet, kokopaikkaisia vai polvipaikkaisia housuja? Nahka-vai silikonipaikat? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://emppuubloggaa.blogspot.fi/

   Ja täällä viikon blogihaaste! (:

   Poista
 66. http://markkinat.hevostalli.net/ilmoitus/1132239.html tuolla oos tiia tommonen tipperaryn käytetty liivi :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.