Varustepostaus: Suojat ja pintelit

maanantai 21. heinäkuuta 2014


Teidän toiveesta kuvasin varustepostauksen uusiksi, onhan meille muutama uusi juttu tullutkin sitten viime postauksen. Nyt esittelen varusteet vähän pidemmän kaavan mukaan, mutta eri osissa. Katsotaan montako osaa näitä tulee, mutta nyt jatketaan suojien yms. tarvikkeiden parissa.

osa 1. satulatarvikkeet + huovat


76 kommenttia

 1. Itse käytön kylmäyspatjojen jälkeen lämpöpinteleitä, jotka oikeasti lämmittävät tosi kivasti! :) Että jos noita patjoja ei kukaan mistään löydä, niin voin kyllä suositella lämpöpinteleitä siihen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaisia patjoja tarkoitat? Jotain erityisesti kylmäyksen jälkeen tarkoitettuja? Mielenkiinnosta kyselen, kun ei ole koskaan tullut muunlaisia vastaan:)

   Poista
  2. Meille meidän hevosten hieroja suositteli ihan villaisia pintelipatjoja, joiden päälle sitten fleecepintelit. On ainakin meillä ollut tosi kätevät ja selkeästi parantaneet verenkiertoa :) Niitä saa mielestäni kaikenlisäksi aika halpaan hintaan ja voihan niitä vaikka itsekkin vanhoista villa vilteistä väkerellä! Ainakin meillä olleet todella hyvät, voin suositella :)

   Poista
  3. Meillekkin suositeltiin tuohon ompelemaan vaikka villapaidasta kerros, villapatjat mitä olen nähnyt ovat olleet niin ohuita, että sellaisesista tuli meille heti noottia Sannalta :D

   Poista
  4. Jep niinpä, me ihan sattumalta löydettiin sellaiset vähän paksummat mutta yleensähän ne on aika ohuita kyllä :D Noi tollaset paksut patjat mitkä teillä on olisi kyllä todella hyvät, niitä kun ei vaan tunnu mistään löytyvän...

   Poista
 2. Entä jos laittaisit voitolle pintelit takasiin kuljetukseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavalliset pintelit ei hirveästi suojaa, paksut ja isot patjat voisivat olla jees. Niitäkin kyllä välillä potkii karsinassa, riippuu ihan millä tuulella on :)

   Poista
 3. Veredukset on kyllä kieltämättä parhaat! Monille tosiaan hinta voi olla ongelmana mutta hevosen pitämiseen menee väistämättä paljon rahaa ja hyvät suojat on myös hyvä investointi niin ei tartte joka viikko olla uusia ostamassa :) www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä juuri, varsinkin jos hevonen oikeasti hivuttaa ja tarvii kunnon suojaa, toisalta jos hevonen ei hivuta paljoo on nuo melkeen ikuiset;)

   Poista
  2. Jep! Coda hivuttaa takaa joten etusuojat pysyy varmaan pitkään hyvinä :) takana harvemmin on vielä käytetty kun kisoissa vielä nuorten hevosten lamicellit, vaikka avoimissa luokissa saisikin niitä vereduksiakin jo käyttää.

   Poista
 4. Kiva video! Oli kiva tietää millaisia varusteita Voitolla käytetään (:
  Tykkään tosi paljon tosta kuvasta, missä Voitolla on kukkaseppele päässä :-D (bannerissa)

  VastaaPoista
 5. Kaikkien pinteleiden alle patjat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on opetettu eritavalla.

   Poista
  2. Miksi patjat pitäisivät olla aina pinteleiden alla? Ihan mielenkiinnosta kysyn, en ole kuullut tälläistä koskaan.

   Poista
  3. Mullekkin opetettu, että kaikkien pinteleiden alle patjat. Patja tasaa painetta, ihan sen takia :) Mutta toki voi ilmankin käyttää, eihän siinä mitään vahinkoa tapahdu, ei vain (kai?) tue niin tehokkaasti :)

   Poista
  4. Pintelipatja estää painevauriot jaloissa! :)

   Poista
  5. näin kouluratsastajana ja pinteleiden ahkerana käyttäjänä voin sanoa että kannattaa olla patjat, näin pintelistä on jotain hyötyä ja tukee hevosen jalkaa paremmin! :)

   Poista
  6. AINA patjat!! Parempi katsoa kuin katua, tasaa paineen, suojaa jalkaa, tukee.

   Poista
  7. No, en onneksi käytä juuri koskaan pinteleitä tai jos käytän niin fleecejä, jolloin laitan patjat kuten mulle on opetettu :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus:3 Mutta miks tossa alussa kuva ei liiku vaikka ääni kuuluuD: oliks se siinä kamerassa tollanen Haluun tietää siks ettäjos mun koneessa jotain vikaa

  VastaaPoista
 7. Omalla ponilla myös veredukset, kestänyt melkein 9v ilman kulumia/värin haalistumisia. Itsellä aikaisempaakin kokemusta samoista vereduksista ja voin suositella! Kyllä kannattaa aina investoida hyviin suojiin. Sulla on Tiia upea blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho ompas kestänyt kauan. Meillä kului kolmessa vuodessa nuo tosi paljon, mutta tietty jos heppa ei hivuta paljoo niin kestää pidempään :)

   Poista
 8. Kiva ja hyvä video! (:

  VastaaPoista
 9. moikka! Ootko ikinä kuullut sellaisesta että kylmäyspatjaa ei saisi laittaa "paljaalle" iholle? aina pitäisi olla joku välissä, kuten ihmisilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut. Hevosellahan on kuitenkin karva siinä välissä. Millä perustelet sitä, että pitäisi olla?

   Poista
  2. Joo kyllä veikkaan että tämä juttu, ettei paljaalle iholle saisi laittaa on vain ihmisille. Itse nimittäin testanneena kun ensimmäistä kertaa kylmiä laitoin, niin kiepsautin ohutta pinteliä ensin siihen alle ja voin sanoa, ettei kylmännyt hevosen jalkaa ollenkaan! :) Siitä viisastuneena laittanut aina suoraan jalkaan :D

   Poista
  3. Mulle on ainakin sanottu, että märkään karvaan ei saa laittaa eikä, että suoraan jalkaan ei saisi laittaa

   Poista
  4. ^ Itseasiassa hevosen jalat pitäis kastella märällä harjalla hangaten ennen kylmäyssuojien käyttöä, märkä karva tehostaa kylmäystä.

   Poista
  5. Mekin kastellaan jalat aina kun mahdollista ennen kylmäystä:)

   Poista
 10. Omalla ponilla myös veredukset ja on kyllä todettu hyviksi.
  www.venlaruska.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. onko toi kingslandin softsell?:D (enosaakirjottaa) ja onks tolla kainalossa jotkut vetskaritaskut tai sellaset?

  VastaaPoista
 12. Itse inhoan Vederuksen ja muittenkin suojavalmistajien "nappi"kiinitystä. Joko solki taikka tarrakiinike tarrathan kestää hyvin käytöä jos vaan jaksaa pitää niistä huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi inhoat sitä, se on niin kätevä!

   Poista
  2. En vaan saa nitä kiinni en millään joten olen jättännyt ne ostamatta.

   Poista
  3. Minä en myöskään itse tykkää tuollaisesta nappi kiinnityksestä :)

   Poista
  4. Mun vuokraponilla on tarrakiinnitykset koti suojissa ja jos kastuu ja menee kentällä hiekassa niin aukee kyllä heti ja tippuu... kisasuojina ponilla on tommoset napilliset ei oo kertaakaa irronnu vaikka kuinka satais! :) Eli ite pidän napillisista! :)

   Poista
 13. Mistä nuo teidän karsinaelementit on tilattu?

  VastaaPoista
 14. Hyvä video :) Missä oot käynny venyttään niitä sunsaappaitten varsia? Koska mun saappaat on mulle kauheen pienet :( Ja jus ostettiin uusina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suutarilla, mikä suutariliike se oli, sitä en pysty muistamaan, mutta eiköhän kaikki osaa:)

   Poista
 15. Kannattaa kokeilla kuljetukseen sellasia isoja patjoja ja pinteleitä tai sitten ostaa BOT suojat. Meillä oma hevonen käyttää BOT suojia koska ei anna pitää kuljetussuojia. :)

  VastaaPoista
 16. Tosi kiva video! :)
  Miten te saitte nii halvalla noi kylmäyspatjat? :o me käytiin kattomassa niitä nii pari tommosta makso 50e

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nuo ollutkaan kylmäyspatjat vaan tommoset pussit mihin sitten laitetaan ne kylmät sinne sisälle :)

   Poista
  2. Niissä ei ole niitä kylmäjuttuja, vaan ne on vaan kuoret :)

   Poista
 17. Mistä ootte ostanu teidän talliluudat ? Tiedätkö onko www.haaramo.fi luotettava sivusto ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kun vastaan, mutta itse Haaramo Seinäjoella on ainakin hyvä kauppa ja tuotteet tietty hyvässä kunnossa, joten uskon että toi nettisivukin on! :)

   Poista
  2. Okei (: Mutta mistä ne talliluudat on? En oo löytäny mitää kauppaa missä niitä olis myynnissä.

   Poista
  3. Siis ne millä lakaistaan lattiaa? Ne on varmaa vaa jostai prismasta tai jostain vastaavasta? Haaramosta en tiedä :)

   Poista
  4. Haaramo on luotettava ja erittäin asiantunteva liike - mikäli tilaamasi tuote on jollain tavalla rikki (esimerkiksi muutama ompele on aukeaa, tmv.) suostuvat he (ainakin minun tapauksessani) kuittia vastaan vaihtamaan jopa pari kertaa käytetyn tuotteen. Mulla pelkästään positiivistä kokemusta! :--)

   Poista
 18. Mistä/mitä nuo Kylmäpussit on?

  VastaaPoista
 19. Meillä on eskadronin suojat todettu parhaiksi suojiksi! :)

  VastaaPoista
 20. Laitatteko kylmien jälkeen lämpimät kesäisinkin? Vai vaan talvisin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laita kuumalla kelillä, tuntuu, että jalat paistuu sinne :)

   Poista
 21. Tuli kylmäämisestä mieleen että jos tallilla ei ole pakastinta niin miten noi kylmäpussit sitte saataisiin pysymään kylmänä? Laitetaanko kaikki kaupasta saatavaan kylmäkassiin ja sitten vielä kylmälaukkuun vai onko muita ideoita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostettiin pieni pakastin, jonka voi ottaa tarvittaessa mukaankin :) Voisihan se onnistua niin, että pidät ne kotona pakkasessa ja pakkaat hyvin kylmälaukkuihin aina kun meet tallille. Kylmälaukussa ne ei kuitenkaan pysy kylminä montaa päivää.

   Poista
 22. Tämä minun kysymys nyt ei oikein liity tähän voten varusteisiin millään lailla, mutta en tiedä minne olisin sitten laittanut tämän... :/
  Mutta olisitko tarpeeksi avulias auttaakseni minua tässä? Ongelmai on se, että jos halauan diaesityksen. laitoin dagedeista(kirjotusvirhe ehk) sen diaesityksen, ja sitten siihen aukea se ja haluan ottaa ne kuvat siihen diaan sieltä picasa-verkkoalbumeistani, mutta miten saan ne sinne blogiin diaan?
  Anteeksi jos on vaikea ymmärtää tuota minun niin ihanasti selitettyä ongelmaani, mutta toivon että ymmärsit jotenkin edes! :/ (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein ymmärtänyt, enkä osaa oikein auttaa, koska en ole koskaan kokeillut diaesityksen tekemistä blogiin :)

   Poista
 23. Hei! Kysäisen vain tässä vielä epäselvyyden vuoksi pidättekö tunteja/muita ratsastus juttuja ulkopuolisille.

  VastaaPoista
 24. hyvä video mut mistä ostit noi lumi pinteli jutut ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengittäjältä, jos niitä sinisä tarkoitat :)

   Poista
 25. Mistä ostitte nuo kylmä pussit ja onko se aine siellä sisällä geeliä?

  VastaaPoista
 26. Eiks noi suojat oo aika kalliit???

  VastaaPoista
 27. koska teet video postauksen Pinjan kans ?

  VastaaPoista
 28. oon 10 vuotias tyttö ja oon kattonu kaikki teijän videot ja on kaikki ollu hyviä.

  VastaaPoista
 29. Tosi kivoja suojia, kiva video! :)

  VastaaPoista
 30. Minusta blogisi on kiva ja helppolukuinen, mutta videopostauskasi en vain pysty katsomaan, kun koko ajan joudun kelaamaan taaksepäin ja kuuntelemaan uudestaan että mitäihmettäsinäoikeinsanoitkunensaanutmitäänselvääkunpuhutniinepäselvästijanopeastijavälilläänkytätjahyperventiloit. Koeta rauhoittua, muista hengittää ja puhu hitaammin, selvemmin ja KOKONAISILLA SANOILLA!! Tuo tapasi katkaista joka kolmas sana puolesta välistä ja sössöttää jotain muuta siihen päälle on ärsyttävää. Opettele puhumaan, muista hengittää! :D

  Vai oletko aina tuollainen, puhutko aina noin hätäisesti ja epäselvästi? Mihin sinulla on kiire?

  VastaaPoista
 31. Mistä noita Veredukaen suojia saa??????

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.