Torstain estehyppelyt

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Moikka! Ennen Helsingin reissua torstaina hyppäsin Voitolla. Hyppäsin viimeksi melkein kaksi viikkoa sitten kisoissa, tosin kisaviikolla hyppyjä tuli kolmena päivänä, joten teki varmaan ihan hyvää pitää reilun viikon mittainen tauko. Nyt on ollut niin järjettömän kuuma, että sileelläkin olen työskennellyt melko lyhyitä aikoja, tosin koittanut tehdä kaiken mahdollisimman tehokkaasti. Torstainakin kipusin hevosen selkään ehkä joskus yhdeksän aikaan, jolloin oli onneksi jo vähän viilennyt.

Moni varmaan näkikin facebookista tai instagramista mitä mä Helsingissä oikein puuhailin. Sieltä on tulossa ihan omakin postaus, mutta kerron nyt lyhyesti. Perjantai aamuna lähdin siis junalla kohti Helsinkiä. Aada otti mut matkaan Tikkurilasta ja käytiin yhdessä hevostarvikeliikkeessä ostamassa mulle se Tipperaryn turvaliivi. Se oli kyllä ihan mielettömän kevyt päällä! Mä oikeen ootan millon pääsen hyppäämään sillä. 

Laitan pian myyntiin mun entisen Racesafen, joka on kokoa aikuisten xs (kokotaulukko) ja hintaa sillä oli uutena  310 euroa. Olen käyttänyt sitä vasta vähän aikaa, joten se on todella hyvässä kunnossa. Jos joku on oikeasti tosissaan kiinnostunut ostamaan, niin voi laittaa mulle sähköpostia ja tarjota jotain. 

Turvaliivin oston jälkeen  mentiin Aadalle, josta sitten ihan illalla ratsastamaan ihanalla Champilla. Lauantai aamuna herättiin seitsemän aikoihin ja suunnistettiin Helsingin keskustaan Hippolan "kokoukseen". Mutta niistä ratsasteluista sitten videopostauksen muodossa lähipäivinä!


Mä olin rakentanut jo päivällä radan. Menin rataa monenlaisina versioina, mutta en nyt muista kokonaan kuin yhden, jonka sitten piirsinkin teille. Kaareva linja oli reilu 18 metriä, joka oli näin pienillä esteillä melko iisi viisi laukkaa. Sain ämpäreiden avulla rakennettua juuri tuon viisi estettä, joista yksi oli jopa okseri.

Aloitin kevyen verkan jälkeen ihan pieneksi lasketuilla esteillä. Tulin ensin kentän keskellä olevaa pinkkiä pystyä kahdeksikolla, jonka jälkeen tulin vettä, keskipystyä ja okseria pienenä ratana. Mä unohdin turvaliivin taas aluksi, parin hypyn jälkeen Pinja sit hoksas että se puuttuu. En ymmärrä mikä dementikko musta on tullu... Voitto oli melko innokkaana hyppäämässä kuumuudesta huolimatta.

Alkuverkan jälkeen Pinja nosti esteitä n.80cm  korkeuteen ja tulin tuon radan, jonka teille piirsin. Voitto oli tosi hyvin pohkeen edessä ja muutenkin reippaana menossa. Rata sujui yllättävän hyvin. Okserille tuli hiukan lähelle ja jäin vähän liikaa odottamaan linjan välissä, jolloin jouduin ratsastamaan jälkimmäiselle pystylle vähän enemmän eteen. Ei onneksi sen isompia virheitä.


Kävelin hetken ja esteitä nostettiin pari reikää. Nyt osa radan esteistä oli n. 90cm korkuisia, melko pieneltä se tuntui ja näytti. Okserissakaan ei ollut leveyttä juuri yhtään, mutta välillä kiva tehdä jotain helppoa, jolloin kaikki varmasti onnistuu.

Toisella radalla Voitto oli jotenkin paljon laiskempi mitä ensimmäisellä. Sain useaan otteeseen polkea siihen laukkaa kaarteissa. Selvittiin kuitenkin puhtaasti radasta ilman sen kummempia virheitä. Tulin jälleen vähän lähelle okserille, mutta nyt en odottanut niin paljoo, jolloin linja oli muuten hyvä. Päätin tulla vielä yhden radan, jotta saisin korjattua paremman temmon ja enemmän laukkaa. Kolmannen radan reittiä en muista sen tarkemmin. Tulin kuitenkin linjan pystyltä okserille ja viimeisenä kaarevan vedeltä ämpäripystylle. Kaikki muut paikat osuivat hyvin kohdilleen ja laukka pyöri, mutta viimeiselle esteelle tulin melko pohjaan. Halusin korjata virheen ja tulin heti putkeen kaarevan uudestaan, tullen edelleen melko pohjaan. Voitto kuitenkin hyppäsi ihan mukisematta huonommastakin paikasta, joten hypyt saivat nyt riittää.

Keventelin hepan pois, kävin kävelemässä maastossa, pistin kylmät jalkaan ja lähdin kuvaamaan Pinjan hyppyjä. Jäi kyllä kiva fiilis näistä hypyistä, kaikki onnistu, molemmilla oli kivaa ja helppoa :)


74 kommenttia

 1. Voisit joskus tehdä sellaisen postausken jossa kerrot millainen Voitto on ollut tiettynä päivänä ja verrata sitä johonkin. esim. paras ystävä, uusi jännittävä asia jne. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää nyt en kyllä ymmärtäny tota ideaa :D?

   Poista
  2. Siis jos Voitto on ollut esimerkiksi jännittynyt ja kyttäillyt niin silloin vertaus olisi vaikka uusi jännittävä asia. Jos se on ollut kuuliainen jne. niin silloin esim. paras ystävä. : D

   Poista
  3. Jos oikein tajusin, niin Jutta tarkoittaa sitä, että jos Voitto on esim. ollut laiska, niin mihin Voittoa voisi verrata. Eli kuka esim. Tiian ystävistä on laiska. Jos Voitto on ollut säikky, kuka Tiian ystävistä tms on säikky.

   Poista
 2. Kiva postaus ja upeita kuvia! :) olette voiton kanssa niin upea pari :3

  VastaaPoista
 3. Voitko joskus tehä semmosen videopostauksen missä vaihatte hevosia viikoksi:)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 5. "Toisella radalla Voitto oli jotenkin paljon _laisempi_ mitä ensimmäisellä. " Sori, häiritsee vaan itteä.:---D

  VastaaPoista
 6. kehtaatko ko kertoa paljon painat koska mun mielestä oot just kivan painonen ja myös kuinka pitkä olet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painan jotain 60kg ja oon 165cm pitkä, noi ei oo ihan tarkkoja mut suunnilleen varmaa tollaset :D

   Poista
  2. Hienoja hyppyjä. Meillä menossa vääntö omasta hepasta. Voitais ottaa kotiin 2 heppaa. Ongelma kuka syöttää päivällä ne. Teillä huippua,kun äitinne hoitaa. Mun vanhemmat myös yrittäjiä. Kumpikaan ei suostu joka arkipäivä keskeyttää työpäivää ja ajamaan kotiin ruokkimaan hepat. Matkaa vain 5 km. Miten saitte teidän äidin suostumaan, että lähtee työpäivänä hoitamaan heppojen ruokinnan?

   Poista
  3. Kiitos:) Äiti on kotona niin ei sen tarvi lähteä mihinkään. Oletteko miettineet vapaata heinää?

   Poista
  4. Tai slow feeding verkkoja? :)

   Poista
 7. mistä ostit ton sun uuden turvaliivin?:) ite oon ettimässä sellasta enkä löydä mistään :/ oon ettiny kohta puol vuotta mut aina niissä on ollu jotai ettei oo kokoja tms.. taisin muute nähä sut helsingissä starbucksin luona (jos se edes olit sinä:Ddd) nii olit ihan sika kaunis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kauppa Espoossa, kannattaa googlata ton turvaliivin nimi niin löytyy ne kaupat missä sitä on. Itsekkin tein niin :D Käytiin Starbucksissa Aadan ja Susannan kaa, joten saatoit nähdä :)

   Poista
 8. Kiva postaus! Onko voitto millanen ratsastaa?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Postauksia lukemalla selviää melko hyvin millainen se on, koitan teidän toiveestanne kirjoittaa jonkun luonnepostauksen joskus.

   Poista
  2. Tee Tiia sellane viikonblogi postaus et pittää kertoa hevosen luonteesta :) Olis kiva tietä enemmän Voten luonnetta ja verrata omaan :)

   Poista
 9. Toi turvaliivi kiinnostaisi, tosin täytyy vielä omia kokoja mittailla. Paljon meinaat pyytää turvaliivistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllämä siitä yli 200 toivon saavani, tarjota tietty saa :)

   Poista
 10. mistä kaupasta ostit sen turvaliivin kun itse olen etsinyt todella kauan sitä kaupoista ja en ole löytänyt niin olis kiva jos sanoisit mikä kauppa :) Ja hienosti meette !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytäpääs Googlea, löytyy heti monta kauppaa missä niitä on ;) Googlaa tipperary evneter turvaliivi.

   Poista
 11. Tuli mieleen tässä noita viikon blogihaasteita ajatellen että vaikka minä viimeksi marisin kun kaikki aiheet liittyy hevosiin, tuli mieleen itse väkertäessäni ratsastushistoriapostausta, että siitä voisi kehittää jotain tähän haasteeseen. Eli juurikin vain historia koko ajalta, tai vaikka vain joku erityisen ikimuistoinen aika ratsastuksen parissa, esimerkiksi kun oma hevonen on juuri saapunut tai on aloittanut vuokraamaan uutta hevosta, tai vaikka aloittanut uudella tallilla. Tein itse tosiaankin ratsastishistoriapostauksen (privaattikamaa.blogspot.fi jos kiinnostaa kurkata) ja tuli mieleen tälläinen idea. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan saisinko kehiteltyä tuosta mitään :)

   Poista
 12. En kovin usein toivo bloggaajilta erityisiä postauksia, mutta nyt on kyllä pakko.. :D eli siis, haluisin kuulla miten valmistaudut esim. kisoissa rataan ja kuinka opettelet radan. Itellä tulee aina fiilis etten millään muista rataa ja niin. Okei, siis seuraavissa kisoissa kun olet niin voisit kertoa tarkemmin rataan tutustumisestasi ja sen opettelusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh siitä on vaikea kertoa, kun ei ole oikeen kerrottavaa. Kävelen radan kerran läpi, suunnittelen reitit, mietin montako laukkaa otan suhteutettuihin ja sitten käyn radan pari kertaa läpi mielessäni. Kertailen rataa mielessäni vielä verkan aikana ja sitten ennen radalle menoa :)

   Poista
 13. Ite tykkäsin paidasta, joka näky viimesenä videolla! :) Sen sijaan repusta en tykännyt yhtään..

  VastaaPoista
 14. Hei! Sinulla on mielenkiintoinen blogi, vietin eilen rankan työviikon kunniaksi oikein kotipäivän ja lueskelin blogiasi useamman tunnin sieltä täältä. Saat minusta uuden vakituisen lukijan. :) Millaiset ammattisuunnitelmat sinulla on? Päätin juuri ikäisenäsi ryhtyä aineenopettajaksi, ja puolen vuoden sisällä valmistun siihen ammattiin ja lähden jälleen hevoskaupoille. Omistin hevosen koko lukion ajan, mutta yliopistovuodet ovat olleet raskaita, kun omaa ei ole ollut enkä aina ole päässyt ratsastamaan muillakaan hevosilla. Muutatko Voiton kanssa opiskelupaikkakunnalle, jäätkö kotiin asumaan vai millaista olet miettinyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla:) Mulla ei ole kauheasti suunitelmia, eläinlääkkis olisi ihan mahtava, mutta katsoo onko musta sinne. Englanti on mulla tosi heikko ja sen eteen on nyt tehtävä töitä, että saan sen edes kirjotettua :D Ei olla vielä oikeen mietitty tuollaisia, riippuu varmaan ihan missä alan opiskelemaan.

   Poista
  2. Onneksi Kuopiossa on aika laaja valikoima, kun on kuitenkin amk ja yliopisto molemmat (:

   Poista
 15. paljonko se tipperaryn liivi maksoi? :) ja mistä ostit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 350euroa ja se oli joku liike Espossa, en muista nimeä :D

   Poista
 16. kauan sinä ja pinja ootte ratsastanu?

  VastaaPoista
 17. Jatkoa viestiin 27. heinäkuuta 2014 8.03: Eläinlääkis on kunnianhimoinen ja hieno tavoite. Toivotan onnea pääsykokeisiin sitten aikanaan, jos päädyt hakemaan sinne. :) Suomessahan on tuo Helsingin eläinlääkis vain. Kirjoitin itse aikoinaan Kuopiosta juuri klassikasta, kiva lukio! Hyvää kesää sinulle ja hepoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, katsotaan jääkö ihan vaan unelmaksi..:) Tällä hetkellä en ole muita kiinnostavia aloja keksinyt, joten sinne tällä hetkellä tähtäimet. Kiitos samoin!

   Poista
  2. Itse olen tiennyt jo kauan haluavani eläinlääkäriksi vaikka menen vasta käsille xd sinne eläinlääkikseen vaan ei ole kovin helppo päästä kuulemani perusteella :/

   Poista
 18. Kiva postaus:) voitosta vaan tulee mieleen mun kuollu hevonen:(

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus jälleen kerran:) Yksi juttu tuohon ratsastamiseen liittyen, että kun minulle on ratsastuskoulussa ainakin sanottu että katse tulisi pitää hevosen korvien yli, niin tähän ohjeeseen viitaten sulla on katse aika alhaalla. En tosin tiedä paljoakaan esteiden hyppäämisestä, mutta kun kattoo noita muita postauksia ja videoita missä meet koulua ni katot sillei hevosen korviin, mutta en tiedä miten teille on neuvottu mut mun mielestä on hyvä vinkki että: katse hevosen korvien yli menosuuntaan. Sillon myös ryhti pysyy parempana :) Kannattaa kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiedän kyllä, että katseeni on välillä liian alhaalla :)

   Poista
  2. Mulla oli aina se ongelma että katsoin sisälle alas : D En tiedä mikä siellä oli niin kiinnostavaa että sinne tuli aina vilkuiltua, mutta jotenkin se tuli tosi automaattisesti : D

   Poista
 20. Hyvänen aika tiitu miks et voi kertoa mistä ostit liivin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska en muista kaupan nimeä, se oli kuitenkin Espoossa. Liivejä ei myydä kun parissa kaupassa, joten jos joku on kiinnostunut niin löytää aivan varmasti googlaamalla ne kaupat missä niitä myydään :)

   Poista
 21. ois tosi kiva jos joskus tekisit sellaisen videon missä näytät miten tehdään animaatio photoshopilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä on monta sellaista videota, itsekkin oon niistä kattonut mallia. Tässä yksi: https://www.youtube.com/watch?v=3kfGZQDVp8E

   Poista
 22. Hei! Mitä kokoa ostit nyt tuon tipperaryn? Itsellä myös racesafe aikuisten xs ja nyt olen hankkimassa myös tipperaryä, osaisin verrata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin sen koossa YM, itse olisin ehkä valinnut YL, mutta myyjä sanoi, että pitää olla tiukempi selästä. Tuota saa kyljistä kuitenkin säädettyä tosi paljon :)

   Poista
  2. Selvä kiitos! :)

   Poista
 23. Kun ihmiset ovat täällä kaupan nimeä kysyneet, mikset itse googlaa kauppaa jotta voit heille vastata. Varmasti itse muistaisit kaupan nimen kun näkisit sen, me muut ei voida tietää missä kaupassa olet käynyt. Hieman tympii nyt tuo "katso googlesta" vastaus.

  VastaaPoista
 24. Mistä oot ostanu sen Ted Bakerin meikkipussukan ? Se on hieno !:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain sen joululahjaksi, mutta niitä oli Kuopiossa ainakin Ninassa ja Henrissä :)

   Poista
 25. Miten saat kulkemaan Voiton muodossa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on peräänanto mihin pyritään. Muoto on vain tuo päänasento. Kun kaikki palaset loksahtaa kohdilleen, ratsastan oikein ja pyydän hepalta oikeita asioita oikealla tavalla. Sopivasti eteen kuitenkin kohti ohjaa yms.. niin se tulee itsestään hevosella, joka on hyvin peruskoulutettu ja tietää mihin pyritään :)

   Poista
 26. ratsastiks sä champilla? jos ratsastit niin tuleehan siitä postausta? :)

  VastaaPoista
 27. Kiva postaus taas kerran!:) Olis kiva jos kuvaisit pitkästä aikaa kun hyppäät ilman jalustimia! Vaikka sitä rataa mistä Pinja on tehnyt postauksen ja videon kun hyppää ratsastuskoulussa ilman jalustimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä valmennuksessa mentiin alkukavaletit ilman jalustima, näitkö? Pitää katsoa jos joskus sattuisi sopiva päivä hypätä ilman jalustimia :)

   Poista
 28. Tosi hienosti meet votella :)
  Kommentoin/kysyin vielä yhtä juttua Tuossa postauksessa---->http://www.lillivoitto.fi/2014/07/pellolla-revittelya-videopostaus-ja.html
  jos siis viitsit/ehdit siihen vastata :)

  VastaaPoista
 29. Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia! :)
  Aivan älyttömän upeesti taas menitte!

  VastaaPoista
 30. Ihan mahtavaa toi sun ratsastukses! Mukavaa nähä aina välillä tollasta siistiä ratsastusta, siis kaikissa sun videoissa. Ratsastat pienillä avuilla, etkä liikuttele ollenkaan kuolainta. Jatka samaan malliin Voten kanssa, kyllä pysyy heppakin tyytyväisenä. :)

  VastaaPoista
 31. Millo se postaus tulee ja tuleeko videota jossa oot aadan luona?

  VastaaPoista
 32. Kiva postaus!:) Voitko tehdä maasto-videopostauksen joskus? :)

  VastaaPoista
 33. Tiia mä olisin kiinnostunut tosta sun Racesafesta! Mulla on tällä hetkellä eurohunterin palaturvaliivi kokoa lasten XL joka alkaa olla lyhyt selästä. Eli osaisitko sanoa olisiko tuo Racesafe xs koko hyvä n. 160cm tytölle? Ja paljonko toivoisit saavasi tuosta?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.