Saako olla tyytyväinen, vaikka tulos olikin hylätty?

lauantai 12. heinäkuuta 2014Moi! Ensimmäinen kisapäivä on takana. Kuvattiin teidän toivoma videopostaus päivästä, julkaisen sen kunhan saan valmiiksi. Viimeksi taidettiin käydä kisoissa joskus alkuvuodesta hyppäämässä yksi luokka, joten tosiaan melko pitkä kisatauko takana. Ollaan koitettu treenata kotona valmentajan silmän alla ensin isompia virheitä pois. Turha lähteä kisoihin harjoittelemaan. Nyt viime aikoina on kuitenkin alkanut sujua treeneissä ihan hyvin ja ollaan saavutettu ihan uudenlainen varmuus, vaikka epäonnistumisia tulee tietysti vieläkin. 

Ensimmäisiksi kisoiksi tauon jälkeen sattuikin hyvin meidän oman seuran aluekansalliset, joissa tänään menin 90cm ja huomenna jatkuu saman korkeuden parissa. Mukava, että pääsee hyppäämään kaksi rataa juuri sillä meille sopivalla korkeudella. 80cm on melko pieni, eikä sitä kisoissa ollutkaan ja 100cm on jo hiukan iso tässä tilanteessa meille kisoihin.

Kuten otsikosta voi päätellä tuloksena oli hylkäys, mutta siltä ei kyllä yhtään tunnu! Fiilis on edelleen hyvä ja huomista starttia odotan innolla, toivottavasti silloin päästään maaliin. Rata oli tutustumisessa melko simppeli. Esteet olivat yhtä lukuunottamatta aikalailla 90cm korkuisia, se yksi oli sitten ihan mini. En tiedä miksi keskellä rataa oli niin pieni este, yleensähän ensimmäinen este tai vaikka sarjan a-osa on matalampi kun muut, mutta ei tietenkään meidän menoa haitannut.

 Rata oli muuten tosi simppeli ja kiva, mutta poimin sieltä sitten kolme kohtaa, jotka koin vähän vaikeammiksi; suhteutettu linja, radan ainoa kunnollinen erikoiseste ja radan viimeinen okseri. Katsoin muutaman radan ja päädyin tulemaan suhteutetun seitsemällä laukalla, se ongelmakohta oli mielessäni ratkennut, mutta edelleen jännitin vähän erikoisestettä ja vikaa okseria. Tiedän, että Voitto pelkää helposti juuri tuon tyyppisiä erikoisesteitä. Nyt kun alan miettimään miksi jännitin okseria en keksi mitään järkevää syytä. Se oli aivan tavallinen okseri, jossa oli valkea lankku. Tie toiseksi viimeiseltä viimeiselle oli kaareva, mutta ei sekään mikään ongelmallinen. Tyhmä minä, tyhmät aivot.Rata oli hyvin mielessä, joten pystyin keskittymään verkkaan ihan täysillä. Menin tänään vain yhden luokan, joten verkkasin vähän normaalia kisaverkkaa pidemmin ja huolellisemmin. Voitto oli ravissa laiskan letkeä, mutta kun päästiin verkkakentälle, jossa oli esteitä tuli poikaan vähän vauhtia. Sain laukan omasta mielestäni pyörimään tosi hyvin ja verkkahypyt menivätkin sitten nappiin.Voitto hyppäsi hyvin kaukaa ja läheltä, tuli istunnasta ja pidätteistä takaisin ja liikkui pohkeesta eteen.


Radalla ennen ensimmäistä estettä huolehdin, että laukka pyörii. Voitto olikin heti lähtömerkin saatuaan täpinöissään. Oli kiva ratsastaa hevosta, joka oli menossa. Rata alkoi hyvin, kakkoselle hyvin, sarjalle ehkä hiukan pohjaan, mutta pienellä maiskutuksella b-osalle ihan hyvään paikkaan. Seuraavana vuorossa oli suhteutettu. Ensimmäisenä oli valkea okseri, jossa oli pari lankkua. Voitto ehkä hiukan katsoi auringossa kimmaltelevaa valkeaa estettä, mutta yli mentiin silti varmasti. Tasapainotin vähän linjan välissä, ehkä jopa hieman liikaa, koska joudun ratsastamaan jälkimmäiselle okserille hiukan sitten taas eteen. Sen jälkeen ajatukset seuraavaan esteeseen, joka tulikin melko nopeasti, kun aikaisemmat lähestymiset olivat niin pitkiä.


Tämän jälkeen lähestyttiin sitä radan ainotta kunnollista erikoisestettä. Valuin kaarteessa ehkä hiukan liikaa ulos linjalta tulevalle esteelle, Voitto vaihtoi laukan ja tunsin että se tuijotti. Tässä kohtaa mietin jälkiviisaana miksen varmistanut? Se olisi päässyt varmasti yli, jos kannukset olisivat olleet kyljissä. Kielto siitä siis sitten tuli ja heti uusi lähestyminen, nyt onnistuneesti yli. Voitto hyppäsi esteen toisella kertaa rohkeasti, vaikka paikka ei ollutkaan täydellinen. Seuraavana oli samanlainen valkea okseri, kun suhteutetun ensimmäinen. Siitäkin selvittiin hyvin ja kiellon jälkeen olin vähän enemmän skarppina, ettei vaan tulisi uutta kieltoa. Enään oli jäljellä kaareva, jonne päästiin hyvin sisään. Sain tehtyä kaarteesta juuri sellaisen kun halusin ja sitten töks. Kielto radan viimeiselle esteelle, jota olin jostain kumman syystä panikoinut jo radan kävelyssä. En tehnyt mitään, matkustin vain kohti estettä. En ymmärrä mikä mua vaivaa, ensin tein esteestä mielessäni vaikean ja sitten en edes reagoinut mitenkään koko esteellä. Olisiko ehkä pitänyt vaikka ratsastaa? Meidät siis hylättiin, mutta menin vielä viimeisen esteen uudelleen.

Voitto sai radan jälkeen taputuksia ja sokeria. Fiilis oli oikeasti hyvä, vaikka tuloksissa meidän suoritus ei kovin hyvältä näyttänyt. Olin tyytyväinen kaikkiin muihin lähestymisiin ja kohtiin, paitsi tietysti näihin kieltoihin.  En nyt tiedä oonko vähän ylipositiivinen, koska olen näin tyytyväinen, vaikka meidät hylättiin..:D 

Huomenna pitää sitten tsemapat ja keksiä joku ratkaisu ennen rataa, jos tuollaisia ongelmakohtia alan aivoissani kehittelemään ja ainakin miettiä, että mikäs tässä nyt se ongelma on? Jos joku erikoiseste jännittää mua, niin mun pitää etukäteen suunitella ratsastavani siihen muita esteitä topakammin. Olen Voiton tuntenut sen verran kauan, että tiedän suunnilleen minkätyyppisiä esteitä se kyttää. Nytkin arvaukseni osui oikeaan. Ja viimeisen esteen jännitykselle pitää kehittää jotain, monesti olen mokannut sen vikan ajattelemalla, että nyt tää on ohi jes! Tällä kertaa mun päässä ei kuitenkaan ainakaan omien muistikuvien mukaan ollut mitään tuollaisia ajatuksia.


101 kommenttia

 1. Ihania kuvia, tuo vaaleansininen huopa sopii Voitolle tosi hyvin! Kiva että olet tyytyväinen hylkäämisestä huolimatta! (Et ainakaan mun mielestä ylipositiivinen :D) Hyvältä kuitenkin näytti teidän meno kieltoja lukuun ottamatta. Tsemppiä huomiseen! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvinhän teillä meni! :)

  VastaaPoista
 3. Teillähän meni ihan super hyvin!:) saa ja pitääkin olla tyytyväinen tulokseen, vaikka se olisikin hylätty, oman fiiliksen mukaan ollaan tyytyväisiä:D paljon tsemppiä tulevaiduuteen ja huomiselle:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah ei nyt ehkä ihan superhyvin, mutta olen kyllä tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi kieltoihin :)

   Poista
 4. ei mitään haittaa se että vaikka meni tuloksellisesti huonosti ja olet "ylipositiivinen" silti, säilyy motivaatio yrittää seuraavalla kerralla ja ylipäätään jatkaa eteenpäin! :) eikä sitä paitsi kyllä muutenkaan tartteisi kauheen huonolla fiiliksellä olla, niin siisti ja sujuva tuo rata oli kieltoja lukuunottamatta :)

  tsemppiä jatkoon ja varsinkin huomiselle! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä Tiia! Hyvin se meni, vaikka nyt ne kaks kieltoa tulikin :) IHANA tuo viimeinen kuva!! Ja uudet suitset ja uusi huopa sopivat tosi hyvin Voitolle! Tsemppiä huomiselle! Ps: Kiva postaus! Ja terkkuja kaikille voitto koiralta!

  VastaaPoista
 6. Etkö voi lopettaa kisaamista, koska se ei teiltä ei se oikeen luonnistu..? D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö voisi lopettaa kommentoimista, kun lauseen rakentaminen ei sinulta oikein luonnistu? :D

   Ei siis pahalla, mutta mun mielestä on turha lopettaa mitään tekemistä mistä itse pitää, vaikka muut olisikin parempia kuin mitä itse on. :)
   Tärkeintä ei ole se että kaikki menee puhtaasti niin kuin haluaakin/pitääkin, vaan se että nauttii itse ja se tekeminen on omasta mielestä mielekästä.

   Poista
  2. En ymmärrä näkökantaasi. Miksi pitäisi lopettaa kisaaminen sen takia että välillä ei kaikki mene täydellisesti nappiin? Harvat ovat niin hyviä että joka ikisissä kisoissa tulisi aina voitto tai sijoitus.
   Hei ano, onko se sinulta pois että Tiia ja Voitto treenaavat ja käyvät kisoissa oli se menestys millaista tahansa? Tärkeintä on oppia ja kehittää itseään ratsastajana ja kerätä kokemusta ja kokemustahan on myös tulla välillä hylätyksi kilpailuissa.
   Minun mielestäni Tiia ja Voitto ovat hyvä pari ja toivotan heille onnea tulevien kilpailujen suhteen!

   Poista
  3. Tiia, voisitko kuitenkin miettiä sitä 80cm luokkaa? Jos sieltä saisi puhtaan radan, ja miksei vaikka sijoitusta, muutaman kerran käytte, jotta sinä ja Voitto saisitte hieman itseluottamusta tuohon hommaan, jonka jälkeen voisi sitten taas katsoa sitä siirtymistä isompiin luokkiin? :)

   Poista
  4. Hmm.. jostain syystä mun tekee mieli vähän kommentoida, ensimmäisen anon kommenttia. Ensinnäkin ano olisit ehkä voinut asian hieman ystävällisemmin sanoa.. :) mutta ehkä et ajatellut kommentointitilanteessa. Ja toisekseen minun mielipide on, että hyvällä harjoittelulla kyllä luonnistuu kisaaminen, ihan kaikilta :)

   Poista
  5. 80cm voisi olla ok, mutta en tiedä mitä järkeä siinä kumminkaan olisi. Kun ongelma ei tosiaan ole korkeus. 90cm on meille molemmille vielä melko varma korkeus, ongelma on vaan siellä korvien välissä kun kehitän itselleni vaikeita kohtia rataan.

   Poista
  6. Anonyymi sielläniin, onko kisaamisen pakko olla ratsastamista ruusukkeista? Missä on se ilo mennä kisoihin? Onko aina pakko onnistua täydellisesti? Uskon kyllä, että ratsastaja tietää parhaiten tässä tapauksessa hänelle ja hevoselleen sopivimman korkeuden etkä sinä. Ihmiset hyvät, JÄRKI, ei mulla muuta.

   Poista
  7. Ette oo kyllä minun silmissä pahemmin kehuttyny estekorkeudessa.. jos aijot hypätä isoja esteitä nii eikö kannattas siirtyä jo metriin kokonaan

   Poista
  8. No ei ollakkaan, mutta ei ole mikään kiirekkään. Ei mun tavote ole päästä korkeammalle, mulle riittää ihan hyvin vaikka junnattais koko mun loppu elämä ysikymppiä ja metriä. Oisko susta muka järkevää lähteä nyt kisoihin menemään metriä, kun se on vähän epävarmempi, jolloin ongelmia tulisi varmasti vielä enemmän kun nyt?

   Poista
 7. Hyvin näyttää menevän! Onnea huomisiin kisoihin!

  VastaaPoista
 8. Ei mennyt minun mielestä ainakaan huonosti. ;) Olet mun mielestä kehittynyt todella paljon laukan kanssa kun huolehdit, että se on hyvä yms. vaikken mikään asiantuntija näissä olekkaan, mutta laukka ainakin näytti todella kivalle.

  VastaaPoista
 9. Ihan kun Vote kaatuis tossa kieltokuvassa :D!! Mutta siis teillä meni muuten hyvin! Eikä se elämää kaada, jos yhdet kisat menee puihin.

  VastaaPoista
 10. Hyvä, vaikka harmi että teidät hylättiin! Ens kerralla oot sitten viisaampi! Kuvat varusteet sulla ja votella!

  VastaaPoista
 11. Hyvin meni vaikka hylättiin. Tosi hyvii kuvia:)

  VastaaPoista
 12. hyvältä näytti teidän meno!! tsemppiä huomiselle!

  VastaaPoista
 13. kiva pottaus! 😍😍😍❤❤❤❤❤💛💛💛💛💛💙💙💙💙💙💜💜💖💖💜💌💘💘💋💋💋💬💚💚💚💚💚💚💚💚👣👣👣👣👣👣💎💎💎😁😁😁😍😘😘😍😘😍😘😘😘😘😘😘😚

  VastaaPoista
 14. Saa olla tyytyväinen, mäkin oon ollu joskus tyytyväinen 2 kiellon jälkeen, kun rata on ollut muuten tosi hyvä:)

  VastaaPoista
 15. Kyllä se fiilis on tulosta tärkeempi. Rata näytti kivan sujuvalta noita kieltoja lukuunottamatta, ja todellakin saat olla tyytyväinen. Huomenna sit yhtä hienosti ilman kieltoja. :) Hyvää työtä Tiia!

  VastaaPoista
 16. Jos hevonen tuntuu hyvältä selästä ja omasta mielestä menee muuten tosi hyvin, niin ei ne kiellot sitä pilaa. Kyllä silloin saa olla tyytyväinen ja pitääkin. Itse kerran lensin selästä yhden kiellon jälkeen ja silti olin tosi tyytyväinen rataan, kun se muuten meni omasta mielestä hyvin. =) Tsemppiä vaan teille huomiselle radalle.:)

  VastaaPoista
 17. Teillä on vissiin nyt mennyt vähän pidempään huonosti niin kisoissa kuin valmennuksissa, eikös? Ootko sä miettiny tarkemmin mistä noi kieltelyt johtuu? Itse tuntuu jotenkin oudolta, että hevonen kieltää kerta toisensa jälkeen kisoissa ja valmennuksissa. Onko satula tutkittu? Selkä? Jalat? Mitä jos ratkaisu ongelmaan ei olekaan vain "ratsastaa paremmin ja topakammin"? Mielestäni olet niin taitava ratsastaja, että tässä kieltelyssä voisi olla takana jotain muutakin. Tuskinpa Voitto sinua enää testaakaan. En halua latistaa positiivisuuttasi, halusin vain tuoda oman mielipiteeni esille. Toivottavasti ongelmiinne löytyy ratkaisu! Tsemppiä kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on mennyt, nyt tosiaan menee jo paremmin. Ongelma lähti siitä, että aloin tuuppimaan Voittoa se kielsi. Jonka jälkeen alettiin molemmat hirmu varovaisiksi ja kieltoja tuli ja tuli. Voitto on aina ollut melko herkkä kieltämään, nyt oneglam vain korostui kun itse pelästyin ja menin tilanteesta lukkoon. Kun molempien itseluottamusta on saatu parannettua on homma taas alkanut sujumaan, mutta kuten kaikki valmentajat ja ammattilaiset ovat tähän mennessä todenneet Voitto on aivan äärettömän herkkä. Se ei kestä virheitä, se mielummin ottaa kiellon kun puomin. Jos mä en oo ihan 100% sitä tsemppaamassa vaikeissa tilanteissa se kieltää lähes aina.

   Nuo luettelemasi vaihtoehdot ovat aivan mahdollisia. Valmentajat, sekä este että koulu ovat katsoneet satulan sopivan. Voitolle ei vaan ole vielä koskaan löydetty ihan täydellisesti istuvaa satulaa, joten se ei ihan täydellinen kuitenkaan ole.

   Voiton herkkyys tulee esiin myös siinä, että se näyttää melko helposti kipunsa ontumalla. Jotkut hevoset peittävät ne aivan viimeiseen asti, mutta Voitto yleensä enemminkin ylireagoi. Jalkoja hoidetaan klinikalla puolen vuoden välein, joten uskon ja toivon ettei se ole ongelma. Ensi kuun puolella käydään vuositarkastuksessa, jolloin sitten selviää voisiko ongelma ollakkin jossain muualla, kun hevonen tutkitaan läpikotaisin.

   Oikein kiva kommentti tuo oli, et latistanut mun fiilistä yhtään. Kiva, kun jonkun mielestä olen niin taitava, että vika voisi olla muuallakin. Itse olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että vika löytyy sieltä satulan päältä, kun ei osaa ratsastaa hevosta, joka ei helpolla anna mitään ilmaiseksi. Itsekkin toivon samaa ja tuleva klinikkakäynti sitten joko kertoo jotain tai ainakin sulkee mahdolliset kivut pois laskuista :)

   Poista
  2. Kiva kun teidän hevosista huolehditaan hyvin. Ne saa oikeanlaista hoitoa ja saavat olla hevosia. Niiden terveydestä huolehditaan ja tarpeet huomioidaan. Kiva että hevoset on osaavilla omistajilla, eikä silleen ettei kukaan ulkopuolinen nää hevosia ja sitten hevonen kuolee tai joutuu kärsimään omistajien osaamattomuuden vuoksi. Se ei Ole oikein hevosia kohtaan, joten onneksi twidän hevosilla on asiat hyvin!:)

   Poista
 18. Tää on tosi helppo sanoo ja tiiän et itekään en tee niin vaik pitäis. Mut kuten Antti Jurvanen aina sanoo "älä tee esteestä vaikeeta". Älä mieti et just tossa se kieltää, koska sillon varmasti kieltää kans. Mieti et toi on samanlainen ku muutki esteet. Ite sain kerran ajateltuu omal hevosel niin ja mentii yli sit kaikist "pelottavist" esteist

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäse, mutta kun on niin vaikeeta yrittää poistaa joku ajatus mielestä, kun analysoin esteet ihan huomaamattani. Satulan päältä fiilikset välittyy niin selvästi hevoseen, että pitäisi vaan pystyä sulkemaan tuollaiset ajatukset pois ja kääntämään ne päinvastasiksi :/

   Poista
  2. Joko näin tai sitten rakennat kotona niin erikoisen näköisiä esteitä, että jatkossa tollaset lankut sun muut näyttää susta (ja Voitosta) "normaaleilta" ja helpoilta ;) Esteiden alle voit laittaa vaikka kukkia tai vaikka kumiankkoja, mikä vaan on turvallista, mutta erikoisen näköistä, luulisi tottuvan. En nimittäin usko, että korkeus on Voitolle ja sulle se ongelma tai että Voitto olisi jostain kipeä, kun muuten kuitenkin hyppää hyvin. Eli vika voi olla sun korvien välissä ja välittyy hevoseen tai yksinkertaisesti (erikoisesteiden) harjoituksen puutteesta. Tsemppiä Tiia, sulla on hieno hevonen ja itekin oot ihan kehityiskelpoinen ratsastaja ;)!

   Poista
  3. Jep pitäisi vaan rakentaa tuollaisia. Voitto ei koskaan ole pelännyt mitään kukkapuskia tai joulukuusen koristeita, tollaset melko simppelit esteet on yleensä pelottavimpia. Mennään treeneissä kyllä lähes aina erikoisesteitä, mutta nekin on sitten aina ne samat. Pitäisi rakentaa lisää tänne kotiin :)

   Poista
 19. Mieluumin hieno hylätty kuin se eetä olet hampaat irvessä hakannut ja potkinut hevosen puhtaan radan läpi !

  Harmilliset kiellot! mikäli syy oli sinussa se ei ollut ratsastuksen syytä itse vain ajattelit esteet muita erikoisemmiksi ja Voitto reagoi mietteisiisi tai sitten Voittolla oli joku possu hetki ;) Taputa itseäsi ja sokeria Voitolle ja tsemppiä huomiselle!

  VastaaPoista
 20. Hyvinhän se sitten meni jos se kerta tuntui muuten hyvältä. :)
  Tosi kivoja kuvia! Miten sulla voikin aina olla noin kivat ilmeet aina kuvissa?! :D Itsellä aina ratsastus kuvissa mitä ihmeellisimmät ja kauheimmat ilmeet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mulla ei onneks oo ratsastaessa mitään kauheita ilmeitä :D

   Poista
 21. Vähän näytti että ennen kieltoja Voitto jäi vähän pitkäksi ja "löysäksi", eikä laukka ollut sitä terävää, "kumipallomaista" mihin olette treeneissä kiinnittäneet huomiota. Muuten kivan sujuvaa, joten en ihan jaksa ymmärtää näitä "lopeta kisaaminen" -kommentteja. Ja kun ongelma ei ole kuitenkaan korkeus, vaan ehkä enemmänkin juuri pään sisällä: Kuten itsekin sanoit, "teit" esteistä ongelmat.
  Huomenna vaan terävää laukkaa ja skarppina itse läpi radan niin varmasti menee hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä vähän pelkäsin, että isolla kentällä tulee vauhtisokeus, eikä se pitkä laukka tunnukkaan enään pitkälle vaan ihan normille. Pitää huomenna muistaa pitää paremmin edestä ja käyttää jalkaa, joka välissä, kuten treeneissäkin :)

   Poista
 22. Ei se hevonen pelkää... se haluaa vain päästä helpolla, sun pitää ratsastaa tarmokkaammin. Kun hevonen alkaa hidastamaan ja valmistautumaan kieltoon näpäytät raipalla tai vahvalla pohkeella viet ja rohkaiset hevosta. Voitto vain kusettaa sua, koska se on oppinut että jos et ratsasta kunnolla se voi kieltää. Ja kukahan ei haluaisi mennä sieltä mistä aita on matalin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä jos jokin este on sinun mielestäsi vaikea. Älä ikinä ajattele sitä! Ja jos on sellainen tilanne että "Voi vitsi ompa vaikea este!"Tms. Näpäytät vähän raipalla lavalle ja sanot sille hevoselle että nyt mennään eikä meinata. Voitto on niin nöyrä hevonen että se kyllä sietää pienet näpäytykset ja komennukset.

   Poista
  2. Ei sillä raipalla turhaa silti aleta huomauttelemaan, jos heppa menee hyvin mutta itellä sellanen epävarma olo jos sitä meinasit

   Poista
  3. Ei Voitto nyt pelännyt, jos se pelkää oikeasti kuten kerran on tehnyt juurikin Sorsasalossa se lähtee sivulle jo hyvissä ajoin estettä. Nyt se hieman katsoi estettä, se ei olisi välttämättä kieltänyt, jos itse olisin ollut skarppina ja käskenyt. Mutta siis tuota punasita se kyttäsi, viimeistä estettä taas ei. Pelkkä pohje tai maiskutus olisi varmasti riittänyt, raippaa en mielelläni turhaa ala käyttämään. Olen vähän huono komentamaan, sillä en vain tykkää käskeä hevosta, vaikka meille molemmillehan se olisi parasta :)

   Poista
  4. Tokalle anolle ihan pieni kosketuskin riittää varmistamaan että se hevonen on tietoinen että nyt mennään. En mistään lätkimisestä puhunut. Onse kumma kun ei suomen kieltä ymmärretä. Näpäytys ei ole läiskintää, sillä se voi olla myös kosketus. Kosketus on vain varmistus että hevonen on tosissaan hyppäävänsä.

   Poista
  5. Kaikkea sitä väsyneenä alkaa turisemaan, mutta tarkoitan tuolla lätkimisellä sitä huomauttelua mistä toinen ano puhui.

   Poista
 23. Tosi hyvältä näytti siihen asti kun eka kielto näytti. Alussa meni oikeesti tosi upeesti! Mutta entä jos tekisitte sillein että kävisit voiton kaa vaikka kaks 60cm tai 70cm luokkaa kisoissa ja jos niissäkään ei onnistu niin sitte ette ainakaan mene korkeempaan luokkaan. Ja sit vasta kun menee hyvin ja puhtaasti niin sitte meette 80cm ja sit siitä ylemmäs jos onnistuu hyvin. Ja toki eihän se haittaa jos välil tulee kieltoja mut kun teil niit tulee niinku aina kisoissa ja sillei, <-- ei siis ollu pahalla sanottu :D Mutta toi saattais toimia.. koska itelläni oli vähän saman tapasia ongelmia, niin heti sit laskettii esteet matalemmiks ja korkeennettiin sillon vasta kun onnistu! Mut onnee huomiseen kisapäivään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeus ei ole se ongelma, mitään 60 tai 70 ei ainakaan aleta menemään. 80cm voisin mennä jos valmentajakin sitä myös suosittelisi. 90cm on kuitenkin minun mielestä meille molemmille melko varma korkeus, mokat johtuu ihan muusta kun korkeudesta :)

   Poista
 24. ihana toi huopa! mua vaa ärsytti tossa videossa kun se huopa sillei lerpatti takaa :DD xdxdxd

  VastaaPoista
 25. Hyvinhän teillä meni kielloista huolimatta! Tsemppii , nyt on ainakin jo kisarata alla huomiselle! Hyvin menee kun mokia ei ota niin vakavalla mielellä : D :D

  VastaaPoista
 26. Sulla on asenne kohdallaan! Pääset vielä pitkälle sen ansiosta.

  En nyt tiedä onko tää ihan huuhaata, mutta luin taannoin mielikuvaharjoittelusta. Eli siis kuvittelet tilanteen (esim. erikoisesteen, jonka koet hankalaksi) mielessäsi sellaiseksi, kuin haluat sen menevän. Ajattele, että hevonen haluaa tehdä kanssasi yhteistyötä ja te menette takuuvarmasti esteen yli.

  Tsemiä huomiselle!

  VastaaPoista
 27. Sä oot ainoo jolla on oikeus päättää oletko rataan tyytyväinen vai et :) parempi hyvän tuntuinen parin mokan takia hylätty rata kuin kauhean tuntuinen hyväksytty. Tsemppiä huomiselle :) ! t. Idde

  VastaaPoista
 28. No hyvinhän toi meni! Mä saan aina yp heppani kanssa mennä ainaki kerran radan läpi, koska harvemmin se ekalla kerralla suostuu yli menemään, kuinka paljon sitä rohkasis tai suunnittelis teitä... kyllä sä votesta ja teidän suorituksesta saat tyytyväinen olla! :)

  VastaaPoista
 29. Tsemppiä huomiselle toivottavasti tulisi ruusuke :)) Ja Voten otsapanta on kivasti vinossa tuossa alimmassa kuvassa <3

  VastaaPoista
 30. Toivottavasti huomenna menee paremmin :)
  Vaikka ei nytkään huonosti mennyt!

  VastaaPoista
 31. Näytti tosi kivalta toi laukka tossa radalla! On ihanaa että et lannistu tuollaisesta ja todellakin saa olla tyytyväinen vaikka hylättiin :) Ratsastit mun mielestä radalla tosi hyvin, sä oot tosi taitava ratsastaja kun harva saisi noin herkkää ( tai en mä nyt Voittoa tunne mutta uskon sanomasi mukaan ja se vaikuttaakin tosi herkältä ) hevosta noin hyvin menemään! Oot tosi varma ratsastaja, tsemppiä huomiseen! :3

  VastaaPoista
 32. Hyvin toi näytti menevän, kieltoja lukuunottamatta. Ja hyvä kun olet itse tyytyväinen suoritukseesi, sehän se tärkeintä on :) Itselläkin on yleensä vähän tuo ongelma että unohdan rohkaista ponia/hevosta ennen estettä vaikka huomaan että se vähän kyttää ja sitten vasta toisella kerralla niin muistaa rohkaista ja silloihan sitä yli mennään. Huomenna varmaan menee paremmin, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 33. Teijän meno on parantunut huomattavasti ! :) mutta kuten oletkin varmaan jo moneen kertaan kuullut tai lukenut, että jos menisit 80cm luokan, jos sieltä tulis puhdas!:)

  VastaaPoista
 34. Minusta rata näytti rennolta ja hyvin etenevältä. Ekan kiellon aukaisitkin hyvin itsellesi (siltä se juuri näyttikin mitä kirjoitit), mutta vikalle esteelle mielestäni hieman tuuppasit vaikka itsestäsi ei siltä tuntunutkaan. Tämä siis ihan vaan, miltä se videolta näytti. Ehkä se oli kropaltasi vaistomainen ja alitajuntainen reaktio omaan jännitykseesi kyseistä estettä kohtaan.

  Itselläni myös tuollainen herkkis-ruuna ja kuten sinäkin sanoit, valitettavasti se vika istuu yleensä siellä satulan päällä.
  Tosin kun tämän tietää ja myöntää itselleenkin voi niitä virheitä lähteä korjaamaan. Me ollaan valkun kanssa saatu opetettu ponille kokonaan uusi ajatus esteillä, harmi vain, että ratsastaja on aina hitaampi oppimaan kuin hevonen eli vaikka ponini nykyään hyppää lähes kieltelemättä (valkuissa ei ole kieltänyt talven jälkeen kertaakaan, viime kisoissa kerran ja sekin johtui siitä, että jätin ratsastamatta), niin en aina vieläkään osaa luottaa että se todellakin hyppää ja meinaan jäädä kyydistä, varsinkin jos poni tekee rohkean ratkaisun ja lähteekin vähän kauempaa, mä kun olen tottunut että se tykkää ottaa sen pikkuaskeleen mielummin kuin lähteä liian kaukaa ja mielessäni aina otan sen silloinkin kun poni ei.

  Viimeisen esteen ongelmaan voisi auttaa ajattelu, että sen jälkeen onkin vielä este. Meidän valkku opettaa jatkamaan aina vikan esteenkin jälkeen sillä tavalla, että voisi vielä hypätä seuraavankin esteen eli hevoset ei opi tietämään jostain tietyistä manoovereista että nyt on vika este (esim. tajuton kiihdyttäminen tms) ja silloin niistäkin tulee tasapainoisia ja hyviä hyppyjä eikä sitten sen takia puomit kolise.

  Tsemppiä huomiselle, uskon että menee vielä paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on vähän tuo sama ongelma valmennuksissa, että itselle kieltely on jäänyt vielä päälle ja oon vähän epävarma huonommissa kohdissa, vaikka Voitto olisikin menossa. Olen kokeillut tuota sanomaasi viimeisen esteen juttua, mutta mä en vaan saa huijattua mun aivoja, vaikka nytkin koitin keksiä tarkan suunitelman ja reitin mitä teen vikan esteen jälkeen, että sielläkin olisi jotain tekemistä.

   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 35. Vau, oli tosi kivaa katsottavaa ja rata meni muuten tosi hyvin, vaikka hylky tulikin. Tsemppiä huomiseen!! :)

  VastaaPoista
 36. Millon tulee seuraava haastepostaus?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kannattaisi vaikka vaihtaa "kuukauden haasteeksi" tai vastaavaa, jos joka viikko ei haastepostausta tule? Tai siis tosi kiva idea ja varmasti hankala toteuttaa, mutta syö vähän itseään jos tulee vaan joskus mutta nimi silti viikon..

   Poista
  2. Joka viikko tähän mennessä on tullut eli nimeä en vielä ainakaan lähde vaihtamaan, sen takia että tällä viikolla ei ole ollut haastetta.

   Poista
 37. Hyvinhän teillä silti meni, hyvä että jäi silti hyvä mieli radasta! :)
  Paljon tsemppiä huomiselle! :)

  VastaaPoista
 38. En yleensä sijoitu kovin usein tai muutenkin tyrin itse aina kaiken kisatilanteessa. Vaikka menee huonosti, muistelen radasta kaikki hyvin menneeet kohdat ja iloitsen niistä :)

  VastaaPoista
 39. Hyvin teillä ainakin minun silmään meni :) Tsemppiä huomiselle, ja harmi että tuli hylky :( Minusta et muuten ole "yli positiivinen".

  VastaaPoista
 40. Harmilliset kiellot, mutta hyvännäköstä menoa! Ajattelin sulta kamera tuntevalta kysästä kameran ostosta. Tai no. Oon siis ostamassa uutta kameraa ja vaihtoehtoina on Canon EOS 700D tai Nikon D5200. Liikkeestä kun kysyttiin että mikä olis eniten samantapanen kun tuo Nikon niin vastaus oli että Canon 700D on melkein samanlainen. Nyt vaan pohdin että kumpi olisi parempi ja nyt kysyisin sun mielipidettä.. Kumman SÄ ottaisit? Tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vastaan Canon, koska en henk. koht. tykkää Nikonista :D

   Poista
 41. Miia Stellberin luennolla sanottiin "Kisoissa ei suinkaan aiba voita taitavin ratsastaja, vaan Se kenellä on psyykkisesti parhaimmat valmiudet" Tää oikeest kannattaa muistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, vaikken varmasti taitavin olisi ollut, mutta silti :)

   Poista
 42. Toihan meni hienosti! :) Musta voit todellakin olla tyytyväinen. Ite lensin viime kisoissa yhden kiellon jälkeen ohimenon takia. :D Itteäni enimmäkseen nauratti toi, mutta muuten olin kyllä tyytyinen. Ainahan virheistä oppii ja nyt on sullakin varmaab helpompi huomenna korjata tämän tapaisia virheitä. Onnea kisoihin! Ansaisisitte voiton!
  Ainiin tuli vaan mieleen tohon , kun sanoit et viimesellä esteellä ajattelet, et jes viimenen! Nii sit jotain yleensä aika varmasti epäonnistuu. Nii siis yks kuuluisa ratsastaja kerto joskus mitä kannattaa ajatella radalla. Esimmerkiksi viimeisen esteen jälkeen on vielä este/esteitä, niin ratsastat varmemmin paremmin. Samoin myös radalla ei näin: pääsemme tästä yli, vaan : selviämme radan kokonaan puhtaasti! Toivottavasti tajusit jotain ja et tästä oisi ollut edes vähän apua. :D

  VastaaPoista
 43. Kai tiesit et hylkäämisen jälkeen jos aikoo hypätä jotain (jos siis ei oo pudonnu kyydistä) nii saa hypätä vaan esteen minkä on jo aikasemmin hypänny (ei sarjaa)?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko näin ihan oikeasti, en jaksa säännöistä etsiä, sillä hyppään oikeastaan aina hylyn jälkeen sen esteen millä ongelmia on ollut eli jota ei vielä ole menty. Kukaan ei ole koskaan sanonut asiasta mitään?

   Poista
  2. Saat hypätä sen esteen mitä olet ollut lähestymässä ja mille kielto on tullut, se lasketaan "hypätyksi" koska siitä on jo jokin tulos. Mutta jos hevonen kieltää kesken radan, niin et saa hypätä esim. Viimeistä estettä. Eli nyt et tehnyt mitään väärää. :)

   Poista
 44. Tsemppii huomisiin kisoihin!! Toivottavasti huomen ei tulis hylättyy... Vaikk ei kyll hylätty oo paha!! :D Ja mun puolesta saat olla tyytyväinen tohon sun ratsastuksee :)

  VastaaPoista
 45. Mun kisat meni kerran päin jotain xD Mä menin este-kisoihin 80cm luokka. Ja menin suokilla joka on tosi kokenut hevonen. No sitten tietenkin se kompastuu esteeseen ja kaatu, että se lentää ja mä mukana... Ha auts! Mun sormi murtu ja tuli nilkkaankin ruhju! Se sattu ihan sikana ja sieltä juoksi pari-tyyppii ja autto mua. Sitten se toinen sano: -Takasin selkään ja jatka! Mua sattu ihan sikan ja se sano noin, mutta kyllä mä sen menin loppuu ja näin. Mutta ei se kai sitten mitään ja mä tulin sitten 5 :) Kun jatkoin kipeillä paikoilla :) Mutta onnee kisoihin vielä :)

  VastaaPoista
 46. Kuvat oli taas hienojaaa! :)
  Harmi kun teidät hylättiin, mutta huomenna varmasti paremmin, ainakin niin sun täytyy ajatella! ;)
  Ja sitten vielä kysymys. Viitsisitkö kertoa, että millä tallilla nuo Lappeenrannan kisat on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itseasiassa tiedä..:D

   Poista
  2. Lappeenrannan kisat ovat tietääkseni lappeenrannan raviradan keskellä olevalla nurmella :)

   Poista
 47. Kivan näköistä menoa! Olet huomattavasti huomattavasti parantanut ratsastus taitoasi, vaikka kisat ei ihan nappiin mennytkään :) Tärkeintä on että itsellesi jää hyvä mieli kisoista! Uskon että huomenna menee paremmin kun tänään jo olet päässyt vähän tuntumalle kisaamisessa. Tsemppiä tuleviin kisoihin ja hyvää kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
 48. Sun ratsastustyyli on kiva. Ratsastat siististi ja nätisti! Nyt vain varmuutta oman pään sisään. Olin tänään katsomassa kisoja ja näin siellä niin monenlaisia tyylejä, että välillä hirvitti! Saat olla ylpeä itsestäsi! Puhdas rata tulee sitten kun on tullakseen. Pääasia, että itse on tyytyväinen.

  VastaaPoista
 49. Kumma että ihmiset ajattelevat korkeuden olevan se ongelma :D nään heti videosta että kyllä te noita esteitä ja jopa korkeampia pystytte hyppäämään, mutta ne ongelmat ovat nimen omaan esteiden välissä :) tätä en siis tarkoita pahalla ollenkaan, hyvältä näytti teidän meno! :D jotenki paljon sujuvammalta ja iloisemmalta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ehkä se on yleinen ongelma niin jos ei ihan ole asiasta perillä niin tulee ekana mieleen laskea estekorkeutta. Mutta tosiaan ongelma ei ole 90cm luokassa korkeus :D

   Poista
 50. Kyllä sun kannattaa olla tyytyväinen tän päivän tulokseen, vaikka tulikin hylky. :) Ei aina voi mennä ihan nappiin ja mikäli omasta mielestäsi meni hyvin, se on se tärkein juttu. Tsemppiä huomisiin kisoihin! Milloin muuten tulee blogihaaste? Oon odottanu sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulee kunhan sopii aikatauluun, nyt on monta postausta jo tulossa, enkä viitsi samana päivänä julkaista kahta :)

   Poista
 51. Vau, toi alkurata näyttää tosi helpolta ja vaivattomalta, hyvä te! Tsemppiä paljon jatkoon:)

  VastaaPoista
 52. Miten te muute saatte aina kuvia radasta kun se on aina videolla? Onks teil niinku kaks kameraa millä kuvaatte kisoissa...??? (Sori jos tää oli tyhmä kysymys)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauskaluston esittelypostauksessa kerroin silloin, että meillä on kaksi kameraa. Toisella äiti videoi ja toisella Pinja kuvaa :)

   Poista
 53. Moikka! En yleensä kommentoi mihinkään postauksiin mitään, mut nyt on pakko :) Harjottelu on näemmä tehnyt tulosta, sillä rata oli todella siisti ja vaivattoman näköinen verrattuna muutaman kuukauden takaisiin. Ratsukkona olette kehittyneet huimasti!

  VastaaPoista
 54. Luetko eveliina talvion ask.fmmää? :/

  VastaaPoista
 55. Aina ei tarvitse onnistua ja saat olla tyytyväinen varsinki voittoon! :)

  VastaaPoista
 56. Toosii hyvin meni vaikka hylättiin;)ja pakko kysyy mistä sait ton kisapaidan se on ihana♥

  VastaaPoista
 57. tosi hyvä rata ja siistiä ratsastusta :) saat olla tosi tyytyväinen vaikka tulikin pari tökkyä, mutta so what? tärkeintä on siisti suoritus ja se että on itse tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 58. Hyvin ratsastit, hienolta näyttää teidän meno!
  Tietenkin saa olla tyytyväinen, kunhan molemmilla on hauskaa, nii se on tärkeintä, ei voittaminen! :)

  VastaaPoista
 59. Mikä toi numero juttu on voiton suitsissa? mitä varten se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisois pitää olal tollanen ilmeisesti tunnistusta varten :)

   Poista
  2. Onko sillä numerolla sitten väliä? kun mietin etttä jos kahdella on sama numero..?

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.