Pinja ratsailla ja ravipuomeja

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Moikka! Minä olin siis alkuviikon Kouvolassa, jos sen aikaiset kuulumiset ja mun ruuanlaitto yritykset kiinnostaa tsekatkaa täältä. Oli oikein mukavaa viettää pientä lomaa heppailusta ja kaikista tallitöistä, mutta oli kyllä myös mukavaa palata eilen hepan selkään. Pinjan apuna täällä olivat Vekki ja Lokki, joten Pinjalle jäi hyvin aikaa ratsastaa Voitto Vekin tai Lokin ratsastaessa Lillillä. Maanantaina Voitolla oli palauttelava päivä kisojen jälkeen ja sen jalat kylmättiin. Olen nykyään kylmännyt jalat myös hyppyjen jälkeisen treenin jälkeen. Tiistaina Pinja piti Voitolla vapaan ja keskiviikkona ratsasteli taas.


Pinjan blogista lainattuja fiiliksiä: "Menin siis samaa aikaan Voiton, kun Lotta meni Lillillä. Tiia oli antanut ohjeeksi ratsastaa Voittoa kisojen jälkeisenä päivänä vaan rennoksi ja yllättävän hyvin selvisin taas pitkästä aikaa. Kun ratsastettiin oli kyllä taas tukahduttavan kuuma ja painostava ilma joten otti ihan kuntoilusta mennä iso liikkeisellä Voitolla.

 Menin Voitolla kaikki askellajit läpi ja eniten aina ongelmia tuottaa laukka, Voitolla on niin hieno ja iso laukka että tuntuu kun se heittäisi ilmaan joka askeleella ja satulassa tiiviisti istuminen on hankalaa.  Ravit meni kivasti ja Voitto rentoutukin hyvin ja ainakin kuvien perusteella ja omasta mielestä meno näytti ihan siedettävältä. Voitolla on kyllä kiva ratsastaa kun se on jotenkin niin mielyttämis haluinen ja  tuntuu että jos vaan osaa pyytää tarkalleen oikein se kyllä tekee heti mitä pyydetään"
Vitsi mun käy kateeksi tuota Pinjan ryhdikästä istuntaa, varsinkin näiden mun kuvissa olevaa lösötystä katsottuani... Torstaina eli eilen tulin junalla takaisin Kuopioon. Puuhailtiin hetki tallissa Vekin ja Lokin kanssa, molemmista oli iso apu tallitöissä. Vekki ja Lokki lähtivät sitten kotiin ja minä ratsastin Voiton illemmalla. Kasasin nopsaan kaarevalle uralle muutaman ravipuomin. Pientä vaihtelua, enkä ollut pitkään aikaan ravipuomeja mennytkään.

Voitto oli oikein miellyttävä ratsastaa. Joskus Pinjan mentyä sillä useamman päivän se on ollut paljon huonompi, nyt en huomannut juuri mitään eroa. Huomaa, että Pinjakin on alkanut löytää Voitosta ne nappulat miten sen saa toimimaan. Hiukan Voitto oli kuitenkin normaalia enemmän pohkeen takana, mikä on ihan ymmärrettävää. Pinja on tottunut menemään Lillillä, jolloin Voiton normaali ravikin tuntuu varmaan paljon isommalle ja reippaammalle, kun Lillin reipas ravi.


Ravailin hetken tehden voltteja ja ympyröitä. Olen tänä kesänä ratsastanut ahkerasti kunnon varusteilla, joten nyt oli pienoinen shokki miten huono kumppareilla olikaan ratsastaa. Ennen menin aina nimittäin kumppareilla. Tuntui, että mun jalka vaan heilui valtoimenaan, enkä saanut sitä mitenkään tukevaksi. Tässä huomaa eron, kuinka ne ratsastussaappaat tai -kengät on suuniteltu just tähän lajiin.

Pinja oli liikuttanut Voiton ehkä hiukan mua kevyemmin, sillä vaikka se oli pohkeen takana se oli melko energinen. Voitto käyttikin pöllöenergiat ympäristön pälyilyyn, kun ne olisi voinut käyttää reippaasti ravaamiseenkin. Kentän kauempaa päätyä hevoset pelkää tai "pelkää" varsinkin talvella, olempa jopa kerran sileällä tipahtanut, kun Voitto lähti sieltä karkuun. Nyt kesällä en edes muista millon Voitto olisi tuijottanut sinne, mutta tänään se sitten taas muisti sen ja saattoihin järvellä olevat kalastajat pelottaa. Voittohan ei ole koskaan aiemmin nänyt niitä, eiei.. Tänään ei onneksi otettu sieltä lähtöjä, vaan Voitto tyytyi ihan vain tsiikailemaan.


Verkan jälkeen aloin tulemaan ympyrällä ravipuomeja. Voitto oli ennen ihan hukassa miten asettelee jalat ravipuomeilla, mutta nyt se ei tainnut sekoilla kertaakaan, vaikka tehtävä oli hiukan haastavampi kuin yleensä. Menin aluksi puomien keskiosaa, mutta olin laittanut välit vähän liian lyhyiksi, joten siirryin menemään ulkoreunaa. Pinja lopulta vähän pidensi välejä ja vitsi Voitto tuntu käyttävän parilla viimeisellä kerralla hyvin koko kroppaansa samalla kun nosteli kinttujaan. Puomeilla en juuri ratsastanut, annoin hiukan löysempää ohjaa ja taivutin ympyrän kaaren mukaisesti. Voitto sai itse hoitaa askeleenpidentämiset ja jalkojen sommittelun. Yleensä jumppasarjoillakin istutaan vaan hiljaa, kyllä se hevonen hoitaa, joten ajattelin ravipuomeilla saman ajatuksen toimivan. Kertokaapa muuten teidän lemppari ravipuomi tehtävät! Parin viimeisen onnistuneen puomien ylityksen jälkeen ravailin vielä hetken sileällä anten Voiton venyttää nenää kohti maata.  Pidensin hiukan ohjaa, mutta ratsastin muuten normaalisti, yleensä loppuraveissa annan ihan reilusti pidempää ohjaa ja näin Voitto saa hölkkäillä rennommin pitkällä kaulalla. Tosin mun ohjat pääsee vähän valumaan ihan kunnollisen työskentelynkin aikana, mutta nyt kun olen mennyt ilman hanskoja on ohjat mielestäni pysyneet paremmin käsissä. Aikasempinakin kesinä olen mennyt ilman hanskoja, mutt silloin mulla oli ohjat, jotka hiersivät. Ei siis voinut mennä koko aikaa ilman. Nämä tämän hetkiset ohjat on ihan supermukavat myös ilman hanskoja ja olenkin jo monta viikkoa mennyt ilman. Ravien jälkeen käytiin kävelemässä vielä tiellä. Voitto halusi välttämättä käydä rappusella sokerilla, joten käytiien sielläkin sitten herkuttelemassa.Täällä on ollut nyt ihanan lämmintä, mutta samalla myös samalla kamalan paljon paarmoja. Voitto raukassa on ihan oikeasti laitumella kymmeniä paarmoja. Se raukka ei osaa tai tajua ottaa niitä irti, joten sen kaula saattaa olla välillä ihan verellä. Hevoset ovatkin nyt olleet klo 7-12 tarhassa, jossa paarmoja ei ole niin paljoo, menneet siitä klo 12-16 laitumella ja tulleet sitten sisälle. Eihän Lillillä eikä Fleurillakaan niin ole hätää, ne voisivat hyvin olla vaikka koko päivän ulkona, mutta tuo meidän paarmapyydys Voitto. Ötökkämyrkyt ei auta eikä ötökkäloimikaan, paarmat menee sinne alle pörisemään ja se vasta onkin epämiellyttävää. Olenkin koittanut ratsastaa mahdollisimman illasta, jotta olisi ensinnäkin viileämpää ja vähemmän ötököitä. Jos hevoset on otettu jo neljältä sisälle pitää niiden myös päästä jaloittelemaan illalla eli ainakin kävelylenkki käydään heittämässä iltatallin yhteydessä, jos olen ratsastanut jo päivällä tai on esim. vapaapäivä.

168 kommenttia

 1. "tiistaina Pinja piti voitolla vapaapäivän ja tiistaina ratsasteli taas" olet mennyt ehkä hieman sekaisin

  VastaaPoista
 2. Miksi tavallaan aliarviot pinjaa, että hän ei löydä ihan kunnolla oikeita nappuloita, liikuttanut kevyemmin jonka takia voitto oli pohkeen takana jne. Pinja ratsastaa paljon, _paljon_ paremmin Voittoa kuin sinä Tiia.. Kannattaisi ottaa Pinjasta mallia. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai minä tiedän miltä Voitto normaalisti tuntuu ratsastuksen alussa? Ja kai Pinja kertoi minulle miten hänellä meni? En mitenkään aliarvioi Pinjaa, miksi tekisin niin :D?

   Poista
  2. Minustakin Pinja on löytänyt paremmin ne oikeat nappulat Voiton ratsastuksessa. Noita kuvia kun olen muistakin postauksista katsellut ja vertaillut teidän ratsastusta Voitolla, niin Voitto muuttuu eri hevoseksi Pinjan ratsastaessa sillä. Se menee huomattavasti kootumpana ja askelissa on tietynlaista lennokkuutta. Voisitko laittaa joskus videota Pinjan Voitolla ratsastuksesta? :)

   Poista
  3. Niin ja piti sanoa vielä, että minun eikä Pinjan mielestä kommenttisi pidä oikeen paikkaansa. Pinja itsekkin sanoi blogissaan mm. näin "No muutaman kuvan perusteella hankala sanoa, mulla Voitto on aika jännittynyt eikä käytä selkää tai liiku läheskään koko aikaa kunnolla..."

   Hyviä pätkiä tulee, mutta jos katsoo kokonaisuutta on homma paljon rennompaa ja parempaa minun kanssani. Onhan se selvää, menen joka päivä Voitolla ja olen saanut valmennuksissa juuri meille kahdelle sopivia vinkkejä. Pinja saisi Voiton aivan varmasti menemään samalla tavalla tai jopa paremmin paremman istuntansa takia, jos vain treenaisi ja ratsastaisi enemmän Voitollakkin :)

   Poista
  4. Bullshit. Videolla Vote meni paljon paremmin Pinjalla kuin sulla, Pinja saa Voten menemään kootumpana ja paremmin, sä könötät pitkillä ohjilla jonka takia Voitto kulkee etupainoisena ja huonosti lähes koko ajan.

   Poista
  5. Ja kuinka itserakasta on sanoa noin Tiia..

   Poista
  6. Mitä itserakasta siinä on, jos Pinjakin sanoo samaa.

   Poista
  7. Haha, älä välitä Tiia, nää on vaan näitä 2000 luvulla syntyneitä pikkupilluja, joille hyvin liikkuminen tarkottaa vaan pään asentoa... :D Ps. laittaisin mäkin jos blogin omistaisin, vaan ne onnistuneimmat otokset monen tuhannen ihmisen pällisteltäväksi. Hohhoijaa.

   Poista
  8. Mitä tarkoittaa: pohkeen takana? Hyvä vai huono juttu?

   Poista
  9. Ei taida olla kovin asiantuntevaa porukkaa arvioimassa teidän menoa täällä :D ketään ei voi sanoa parin kuvan ja videon perusteella kumpi ratsastaa paremmin. Se on vasta pinta raapaisua... ja sitäpaitsi videolla ei edes näy kaikkia hevosen jännitystiloja mitkä voivat tuntua ratsastaessa. ja jos nyt oikein tarkkaan katsotaan niin kyllä ne näkyvät mm. laukassa kuinka Vote on jännittyneempänä Pinjalla kuin Tiialla, vaikka muuten nätisti pinjan alla liikkuukin (: Nämäkin ovat vain omia mielipiteitäni. Oman hevosensa sitä parhaiten tuntee. Lapset rakkaat, opetelkaa antamaan palautetta vähän aikuismaisemmin ja asiallisemmin sekä lakatkaa se lapsellinen lässytys ja haukkuminen, sen sijaan ottakaa asioista selvää ennenkuin tulette aukomaan päätänne vaikka kuinka kateellisia olisitte.
   Mahtava postaus!

   Poista
  10. Pohkeen takana eli ei kuuntele hyvin pohjetta, liikku tahmeasti. Huono.

   Poista
  11. Lisätäkseni äskeiseen kommenttiini, ei se ratsastus ole mahdollisimman lyhyillä ohjilla väkisin muotoon väännettyä hevosen eteenpäin ajamista, siinä on paljon paljon paljon muutakin. Älkää huoliko kyllä tekin sen ajankanssa opitte kun ratsastuksen saloihin paremmin pureudutte. Toisaalta eihän sitä 9 vuotias 2 vuoden ratsastuskoulukokemuksella voi paljoa muuta kommentoidakkaan toisen menosta, joten se anteeksi annettakoon (:

   Poista
  12. Anonyymi18. heinäkuuta 2014 23.19, olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka Pinja ratsastaa nätisti ja Voittokin liikku kivasti on meno vielä osan ajasta ja varsinkin alussa melko jännittynyttä, mutta eiköhän se siitä helpota, kun ratsastuskertoja alkaa kertymään :)

   Poista
  13. Verratkaapas hevosen korvien asentoa ja hännän viuhumista Pinjan ja Tiian ratsastusuvissa. Pinjalla Voiton häntä näyttää olevan kokoajan viuhumassa ja korvat luimussa takana. Tiialla hevosen häntä on rauhassa ja korvat lievemmin osoittamassa taaksepäin = Hevonen kuuntelee ratsastajaa, muttei ole ärtynyt. Eli kyllä se Voitto Tiialla rennommin kulkee, mikä on ymmärretävää (:

   Poista
  14. Voitto kulkee selvästi rennommin tiialla (eikä ihme kun hän voittoa jo monta vuotta lähes päivittäin ratsastanut), ja rentoushan ratsastuksessa on tärkeintä, eikä monen nuoren ajatusmalli, että kunhan kaula on kaarella ja korkealla niin kaikki on hyvin. Jotkut hevoset hakeutuvat päällään "muotoon" paetakseen apuja eli toisinsanoen ovat jännittyneitä kaulastaan eikä se tärkein eli takaosa ole aktiivinen. Vinkkinä vain kaikille pari vuotta ratsastaneille ammattilaisille, että nostakaa katse sieltä niskasta eteenpäin ja opetelkaa tuntemaan istunnalla milloin hevonen käyttää takajalkojaan ja koko kroppaansa sekä pyöristää rehellisesti selkänsä. Myös edellisen anonyymin sanomat häntä ja korvat kertovat hyvin hevosen tyytyväisyydestä ja rentoudesta.

   Poista
  15. Näimpä juuri ja Pinja itsekkin tietää tämän, mutta kun osa näistä anonyymeistä ei halua sitä uskoa tai sitten he eivät tiedä miltä hevosen pitää näyttää kulkiessaan hyvin ja rennosti :)

   Poista
  16. Voi luoja näitä anoja....ei tarvis tulla joka asiasta sanoon kun tia ja pinja tietävät parhaiten omat hevosensa ja miten ne toimii... Kummatkin ovat mun mielestä yhtä hyviä ratsastajia. Tottakai Tiia ratsastaa paremmin Voittoa kun se on ratsastanut Votella enemmän kuin Pinja. Mutta sitten Pinja taas osaa käsitellä lilliä paremmin. Sulla on kiva blogi ja ratsastat hyvin Tiia! :)

   Poista
 3. "Tiistaina Pinja piti Voitolla vapaan ja tiistaina ratsasteli taas." Tuossa varmaan piti lukea keskiviikkona ratsasteli taas?

  VastaaPoista
 4. Tiia kyl ratsastaa paremmin votella ja pinja lillillä:)

  VastaaPoista
 5. en oikein osaa seittää mn lemppari omi tehtävää,mutta Hienost meette. ja tossa kuvissa kyllä huomaa ryhdin,ei pahalla. Ihana voitto ♥

  VastaaPoista
 6. Mielestäni molemmat ratsastavat hyvin!! :)

  VastaaPoista
 7. Tuosta paarmajutusta vähän: ilmeisesti mustat hevoset keräävät enemmän paarmoja, kuin vaikka ruskeet;) Meillä oli musta shettisvarsa joskus, ja se oli aina ihan täynnä paarmoja ja nyt mun oma musta hevonen on myös paarmojen suosiossa ja hankas laitumellakin päähänsä kaljun läikän, kun oli riimu päässä, kärpäsloimi on auttanut melko paljon, vaikka tietysti sinne alle menee paarmoja jne.... Mutta siis ilmeisesti musta väri vetää noita ärsyttäviä paarmoja puoleensa;D On se ikävää, kun poni on ihan paukamilla, en oo ees nyt kesällä käyttänyt leukaremmiä, koska leuka on syöty pahiten, enkä halua, että ponia sattuu tms.

  VastaaPoista
 8. Ja lisäyksenä vielä, että tuo coopersect ötökkämyrkky, mitä saa eläinlääkäsiltä ja joka vaikuttaa kuukauden, auttaa ainakin muihin ötököihin tosi hyvin;) Olen jostain kuullut, että olis aiheuttanut ihovaurioita, mutta meillä ainakin on ihovauriot vähentynyt, kun kaikki ötökät ei enää syö poneja;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kysyä seuraavan kerran tosta klinikalla :)

   Poista
  2. Oon huomannut tuon saman et mustat hepat vetää ötököitä puoleensa, mun musta poni on aina ihan syöty, toisin kuin ruskea laidunkaveri.Sitten myös tutun mustaa hepoo kiusaa ötökät toisin kuin sen ruskeaa varsaa. Mikäköhän siinä mustassa on? Ps. Kiva postaus:)

   Poista
  3. Ötökät laskeutuvat mieluummin tummalle kuin vaalealle pinnalle, se on ihan tutkimuksissa todistettu. Raidalliselle pinnalle ne eivät laskeudu lähes ikinä, siksi joissain ötökkäloimissakin on seepraraidat. ;)

   Poista
  4. Meillä coopersect ei oo toiminut kovin hyvin, toki hieman, mutta kuitenkin :/

   Poista
  5. coopersectissä pitää ottaa huomioon se että siitä tulee lihalle varoaikaa :( jos ikinä haluakaan hevostaan teuraaksi laittaa.

   Poista
  6. Eikös coopersect ole lehmiä ja lampaita varten? En ole tosiaankaan varma asiasta :D

   Poista
  7. onhan se, mutta ihan yleisesti sitä hevosilla käytetään, eläinlääkäritkn suosittelee, ei siis haitaksi tms. hevoselle:D

   Poista
 9. Sama juttu meidän Piikun kaa rinta ihan paarman listoilla ja mikään ei auta loimi eikä myrkky :( Hyvä blogi sulla! Millon tulee viikon blogihaaste?

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä Tiia toisaalta osaa ratsastaa Voitolla paremmin, Pinjan vahvuus on kuitenkin istunta, ja sen ryhdikkyys. :) Tiiankin istunnan ryhdikkyys varmasti paranee, aina valvovan kouluvalmentajan silmän alla. :) Ja oikeiden nappuloiden löytämiseen menee hetki, varsinkin jos ei ole menny paljon tietyllä hepalla! :)

  VastaaPoista
 11. voisitko tehdä videon jossa esittelet miten teet hieman vaikeamman bannerin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, jokainen voi opetella sen itse tai käyttää siinä netissä jo olevia ohjeita. Olen neuvonut jo kaikki peruskikat, joten niitä vaan soveltamaan!

   Poista
 12. voitteks tehä postauksen ratsastukseen liittyvistä vaaroista?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida, ei tule nimittäin oikeen mitään mieleen tuosta aiheesta :)

   Poista
  2. Kyllä niistä vaaroista saa aika hyvinkin tekstiä.
   Ihan samalla lailla kun autolla ajamisen vaarat.

   Poista
  3. Kyllä siitä ratsastamisen "vaaroista" vain tekstiä saa.. ei vain voi sponsoreiden takia kirjoittaa?

   Poista
  4. Miksi sponsorit estäisivät tälläisen? Sponsorit, blogiportaalit tai kukaan taho ei vaikuta siihen mitä saan ja mitä minun pitää kirjoittaa blogiini. Minua ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta aihe, ei tule mitään mieleen, joten postauksesta tulisi väkisin väännetty. Haluan kirjoittaa ja tehdä postauksia, jotka itseäni kiinnostavat. Ratsastuksen vaaroista voi lukea lehdistä tai kysyä vaikka ratsastuksenopettajalta, jos kiinnostaa :)

   Poista
 13. Oletko itse kiinnittänyt huomiota etukenoosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko sinä lukenut postauksen tai yhtään postausta tässä viime aikoina? Jokaisessa varmaan kerron kuinka mun ryhti on huono, tiedän sen ja parhaani mukaan korjaan sitä.

   Poista
 14. Pinja ratsastaa tosi hyvin voitolla :) älä ota pahalla mutta mielestäni paremmin kun sinä! (ei sillä että säkään mikään ihan huono olisit mutta tällä kertaa pinja kiilasi kyllä kärkeen)

  VastaaPoista
 15. Nyt kun sanoit tuosta lössötyksestä niin huomasin sen itsekin:D ennen en oo sitä huomannut mutta nyt huomasin sun etukenon, mutta kyllä sä saat ton korjattua!:)

  VastaaPoista
 16. Missäs sinun ryhtisi on?

  VastaaPoista
 17. Kannattaa ostaa jostakin sellaista tervanhajuista öljyä joka on tarkotettu paarmojen poissa pitämiseen. Sillä kannattaa vetää sellaisia raitoja hevoseen niin ei paarmat tuu kiusaamaan koska ne ei tykkää seeprakuvioinnista. Toki se saa hevosen näyttämään likaselta mutta parempi sekin kun että hevonen olis ihan paukaumilla. :) tai sitte voit ostaa seepranraita kuvioisen ötökkäloimen kun kyllä nekin pitää paarmoja poissa. Oon ite ostanut bucasin ötökkäloimen jossa on seepranraitoja ja on toiminut erittäin hyvin!

  VastaaPoista
 18. Sori tää ei tuu nyt pahalla, mutta eikö tuo Voitolla oleva satulahuopa oo sille vähän liian pieni? Kun satulan siivet tulee sen yli. :) Mutta Pinjahan menee hienosti Voitolla :)

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus ja ihania kuvia! :) Ootko ikinä ajatellut hieman pidentää jalustinta koulutreeniin, Pinja muistaakseni kertoi, että ratsasti Voitolla suht pitkällä jalustimella? Voihan se olla, että on vaikeampi pitää ryhtiä kun on lyhyemmät jalustimet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla on kouluvalkuissa ainakin pari reikää pidemmät jalustimet, nyt oli estejalkkarit :) Voi olla mahdollista sekin.

   Poista
 20. Mun mielestä sun blogi on kiva ja mielenkiintoinen ja blogiasi on kiva lukea :-) Mutta pyytäisin , että panostaisit vähän eneemmän videopostauksiin :-)
  haluaisin joskus nähdä sinut ja Voiton IRL...

  VastaaPoista
 21. Oletko kokeillut ihan kunno ihottumaloimea?
  Itse pidän sellaisesta ravipuomitehtävästä, että uralla on viisi ravipuomia. Heti tuon jälkeen tehdään ravissa väistö kentän keskelle, missä on toiset viisi ravipuomia jotka ylitetään. Kentän keskeltä tehdään taas jyrkähkö väistö takaisin uralle, missä on myös viisi ravipuomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, joku sitä suositteli täällä blogin puolella :)

   Poista
 22. Oho, pinja ja voitto näyttää tosi kivoilta! En ole pinjaa paljoa deurannut ja katsoinkin että kukas sillä menee. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 23. Voitteko ottaa joskus videota ku meette sileellä? Nuista puomeistaki ois saanu hyviä videoita. Puomeja voi mennä pitkillä jalustimilla.

  VastaaPoista
 24. Ompa kiva kun postaat tosi usein :) kyllä sulla o ihan syystä oaljon näitä lukioita. Tunnen monia jotka on vaan sillai "voiku mulki ois paljon lukioit" ja sitten he postaavat kerran kuussa eikö tee mitään sen eteen että saisivat niitä. Sun blogia on tosi kiva lukea ja videoita kattoo:)

  VastaaPoista
 25. Pinja ratsastaa Voitolla ihan sairaan hyvin.! :) mielestäni sun istunta on mennyt nyt huonompaan suuntaan tuollainen esteratsastajan könötys. meidän hepat ei toimis jos ei oo istuinluut kiinni satulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän minä itsekkin sanoin, koitan koko ajan parantaa sitä, mutta se ei tapahdu ihan hetkessä. Huomio, että kevennän kaikissa kuvissa, istuisin varmaan vähän tiiviimmin (istinluut satulassa), tosin ryhdittömästi lavoista silloinkin, jos menisin harjotusravia

   Poista
 26. Minusta molemmat ratsastavat hyvin!:) Itselläni oli myös yhdessä vaiheessa ongelmia, kun kuski pakkasi kallistua vain etukenoon... Asia korjaantui minun kohdallani ainakin sillä, kun ratsastin parin viikon ajan jokaisella ratsastuskerralla n. 30min ilman jalustimia, jolloin oli oikeasti pakko istua sinne takajalkojen päälle pystyäkseen istumaan hiljaa ja kunnolla satulaan. Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos haluaa parantaa ryhtiään, minun kohdallani se ainakin toimi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun pitäis mennä ees sitä harjotusravia kotonakin, yleensä aina laiskottelen ja kevennän..:D

   Poista
 27. "Voiton normaali ravikin tuntuu varmaan paljon isommalle ja reippaammalle, kun Lillin reipas ravi." kuulostaapa hassulta :D

  VastaaPoista
 28. Sulla ja Pinjalla on kummallakin omat vahvuudet, Pinjalla on parempi ryhti mutta ei niin paljon taitoa, sinulla taas on huono ryhti, mutta paljon taitoa. Suosittelen sua ratsastamaan ilman jalustimia enemmän :)

  VastaaPoista
 29. Harrastatko ratsastuksen lisäksi jotain muuta liikuntaa? Esim. jooga tai pilates voisivat hyvin tukea ratsastustasi ja paremman ryhdin löytymistä,sillä aktivoivat keskvartalon lihaksia. Mulla auttoi myös ilman satulaa/jalustimia ratsastus. Entinen kouluvalmentajani oli tarkka oikeasta istunnasta ja pisti ratsastamaan lähes aina ainakin osan tuntia ilman jalustimia, sillä siinähän sun on pakko istua. Liinatunnit ovat aliarvioituja, mutta jos haluaa oppia istumaan täydellisesti, niin on tosi hyviä!

  Tuli muuten tuosta satulasta vielä mieleen, että jotku satulathan ovat niin täysin estesatuloita, että ohjaavat väkisinkin siihen huonoon istuntaan ellei oma istunta ole ennestään todella vahva. Voisiko esim. erillinen koulusatula auttaa istunnan kanssa?

  tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En harrasta, nyt olen koittanut tehdä vähän lihaskuntoa, kun valmentaja niin suositteli. Lisäksi tietty tallitöistä tulee hyötyliikuntaa, mutta se on kuitenkin melko vähäistä. Se on totta, menin jokin aika sitten kouluvalmennuksessa Lillillä ja valmentajakin sanoi, että istun paljon paremmin nyt. Johtui varmaan satulasta, Lillillä kun on koulupenkki. Koulusatula olisi tietysti aivan mahtava, mutta pitää katsoa, iso sijoitus kumminkin. Voitolla kun ei mikään helppo selkä ole, eikä sille estesatuloista ainakaan ole istuneet ne halvat tai käytetyt..

   Kiitos:)

   Poista
  2. Miten olisi ihan yleissatula, halvempi mutta parempi sekin kouluratsastukseen kuin estesatula?

   Poista
 30. Pinja vääntää ihan älyttömästi sisä ohjasta , haluaa varmaan vaan voiton muotoon kun ei muuten osaa ratsastaa sitä…. Ehdotappa pinjaa katsomaan kuvia ja miettimään onko hänen mielestään pää liian kuolaimen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan hän nämä kuvat katsonut. Olen aikaisemminkin neuvonut ratsastamaan vähemmällä sisäohjalla, mutta tiedän että Voitolla jostain syystä tulee helposti asetettua liikaa. Itsekkin jossain vaiheessa sain valmentajilta noottia siitä, että taivutin liikaa päätä. Mutta kyllä se siitä, Pinja ei kuitenkaan Voitolla ole paljoo mennyt, eikä selkään aina huomaa kaikkea. Minä tai valmentaja ei ollut maastakaan huomauttamassa asiasta :)

   Poista
  2. No hyvä että sinä ainakain näät asian ja valmentajasi :)))

   Poista
 31. Meillä on toiminu hyvänä paarman karkotteena terva ja ihan pelkkä kura. Ollaan maasta otettu mutaa ja sekoitettu vähän vettä ja levitetty heppoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kura oli itseasiassa hyvä idea, sen saisi harjaamallakin pois toisin kuin tervan tai muut mömmöt. Pitääpä kokeilla!

   Poista
 32. Tiia, antaisin pienen neuvon. Pidennä jalustimia niin ratsastat huomattavasti suorana sitten. Vaikka menisit puomeja älä laita estejalustimia. Kun sulla on noin lyhyet jalustimet kellahdat eteenpäin. Ota tämä neuvona. Ja ostakaa hirvensarviöljy ötökkä karkotetta. Meillä se kadottaa hetkessä ötökätt;)

  VastaaPoista
 33. Älä välitä "ilkeistä" anoista. Ratsastat Voittoa paremmin kuin kukaan muu!;) Pinjakin ratsastaa sillä hyvin :) Mutta mielestäni Pinja kuuluu Lillin selkään ja sinä Voiton :) Ootte lyömätön ja voittamaton pari, samoin Pinja ja Lilli!;)

  VastaaPoista
 34. voitolla on hirveän voimattoman näköinen takapää,..mutta nuo puomijumpat ja hyvät maastot siihenhän auttaa :)

  VastaaPoista
 35. Minä ainakin huomaan kuvista että voitto on paljon rennompi sinun kanssa kuin pinjan, mutta se tietenkin johtuu siitä että ratsastat lähes joka päivä voitolla! :D hienosti Meette ja voitto on hieno heppa!:)

  VastaaPoista
 36. Ootteko kokeillut tehdä esin terva/helosaani sekoitusta? Tosi sottaavaa mutta toimii ainakin meillä. Ja sitä tervaa kannattaa pistää vain muutama tippa ettei lähde hevoselta nahka... T.vahingosta viisastunut.

  VastaaPoista
 37. Minua alkoi ihmetyttää että kun sanoit tuossa yhdessä postauksessa että mietit tarkkaan liittyykö mainokset blogiisi aiheeseen tai niin. Mutta mietin että miten esim polkupyörätelineiden mainokset blogiisi liittyvät ? :) toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin noita sisältömainoksia eli mainospostauksia, muihin mainoksiin en voi vaikuttaa ne tulevat suoraan mainoksen tarjoajalta.

   Poista
 38. hyvin te molemmat meette voitolla:) mut voitteko tehä my dayn tai videopostauksen täs lähi aikoina?:)

  VastaaPoista
 39. Mitä sisarriitaa nämä tyttelit täällä yrittää saada aikaan :D Ratsastus on paljon muutakin kuin vain hyvä ryhti! Korkea muoto voi olla osa jännittyneisyyttä ja vaikka voiton kaula oli kauniisti kaarella, oli se kuiteniin kuolaimen alla.
  Ja mielestäni Pinja ja Tiia on hyviä, mutta tämä lukijoiden kateelliset kommentit on nyt muutenkin vedetty parin kuvan perusteella, mitkä nyt ei paljoa vielä kerro. Ja miksi Tiiaa ja Pinjaa edes pitää vertailla kuin vain ilkeyttään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ihmeteltiin postauksen vertailevia kommentteja, ihan kuin olisin kysynyt kumpi meistä ratsastaa paremmin, kun niin paljon tuli kommentteja asiaan liittyen.

   Poista
 40. Suosittelisin kokeilemaan kunnollista ihottumaloimea ötököiltä suojaamaan, reaunat ja kiinnitykset ovat todella tiiviit, enkä ole itse ainakaan koskaan huomannut tai kuullut, että ötökät pääsisivät niiden alle. Ja voi tuntua oudolta käyttää ihottumaloimea, jos hevonen ei kärsi ihottumasta, mutta itse olen käyttänyt sitä hevosellani lähinnä "ennaltaehkäisynä" paikoilla, joisa on todella paljon ötököitä (laitsalle laittaisin sen ehdottomasti!)
  Näistä seepraraitaisista loimista ei minulla ole kokemusta, mutta nekin tehoavat ilmeisesti melko hyvin ja lisäksi ovat todella söpöjä! :)

  VastaaPoista
 41. Milloin teet taas viikko haasteen? :)

  VastaaPoista
 42. Todella kiva postaus, ratsastat ihan mielettömän hyvin, samoin Pinja! :)
  Upeita kuvia, Voitto on niin ihana <3

  VastaaPoista
 43. voisitko tehdä videon jossa teet gimpillä läpinäkyvän bannerin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tästä saa jo idean selville: http://www.lillivoitto.fi/2014/07/rahaa-bloggauksesta.html

   Poista
 44. Oletko harkinnut koulupenkkiin panostamista? Voisi auttaa istunnassa ja pääsisi lähemmäs hevosta :) Äläkä välitä noiden anonyymien kommenteista, joissa vertailevat sinun ja Pinjan ratsastusta Voitolla. Koittavat saada vain sisarkateutta aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ollut harkinnassa jo neljä vuotta, mutta satulan etsiminen on aina niin vaikeaa ja kallista!

   Poista
  2. Nii ! Mutta silti on varaa ostaa uusi liivi vaikka vanha on just ostettu….

   Poista
  3. Liivi maksaa 350e ja vanhasta saa reilun satasen sen myymällä, satula maksaa pari tonnia. Mielestäni siinä on pieni ero. Ja vaikka olisikin varaa niin silti se ei ole ihan mikään pikku ostos.

   Poista
 45. Olipa kiva postaus:) oikeestaan sun kaikkipostaukset on tosi kivoja! Musta ratsastat voitolla tosi hyvin!:) Mä katon joka päivä sun blogia ja toivon että sinne ois taas tullu postaus ja kun se tulee oon tosi ilonen. Se on kivaa ku postaat niin usein ja videot on super hyviä. Ja voitto on ihana!

  VastaaPoista
 46. Mulle vinkattiin ylä selkä treeniä huonon ryhdin parantamiseen, en ole kylläkään vielä aloittanut(kröhm) mutta sellaista voisit kokeilla jos haluat :)

  VastaaPoista
 47. Mun mielestä molemmat ratsastaa Voitolla hyvin,mut tietenkin Tiia ratsastaa paremmin kuin Pinja koska Tiia menee niin paljon Voitolla ja Pinja Lillillä!Tohon paarma juttuun tota voi eläinlääkäriltä kysyä jotain sellasta juttua jota vedetään selkää pitkin ja sit se autaa punkeihin ja ötököihin muistaakseni tuttuni käytää sitä sen hepalla

  VastaaPoista
 48. Oii ku Pinja on hyvä ratsastaa!! Ois parempi jos Voitto ois Pinjan ja Lilli sun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä vaihettais hevosia kato vähän samalla tavalla kun vaikka vaatteita? Nää kengät ei enää sovi mulle niin Pinja saa ne ja sit mä saan jotkut sen kengät. Eiks ois hyvä?

   Poista
  2. kiva tiia. vastaatpa nykyään kivasti kaikille:))))))) tää blogi on menny myös sun töykeyden ja epäystävällisten vastausten takia huonommaksi.

   Poista
  3. En vastaa epäasiallisesti juuri koskaan, tuossa kohtaa kiehahti, kuka luulee että vaihdellan hevosia oikeasti noin? Etsippä täältä yksikin muu epäasiallinen vastaus, en usko, että löytyy :)

   Poista
  4. Anonyymi(siellä kahden Tiian kommentin välissä), missä välissä muka Tiia on ollut epäystävällinen? Ja kuten Tiia tuossa sanoikin, hänellä kiehahti tässä kohtaa yli.

   Mutta anonyymi kulta, sinullako EI KOSKAAN kiehahda yli ja olet aina kiva muille ja ystävällinen? Sitähän minäkin, ettet sinäkään ihan täydellinen ole! :D

   Poista
 49. Molemmat blogisi on arvosteltu http://lauraahtonen.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
 50. Mun suosikki ravipuomi tehtävä on sellanen mis on kevyesti kohotettuja ravipuomeja n. 1,20m-1,50m väleillä näin hevonen joutuu enemmän ottas taka osaa alle, sit suhteutetut linjat kans et joutuu ottaa pysähdyksen väliin ja uudelleen raviin ja ku heppa toimii nii laittaa 9m väilks ja siihen pysähdyd kedkellä..jospa tajusit hienot selitykseni :D

  VastaaPoista
 51. Hyvinhän Pinjalla näyttää menevän;) Niin myös sullakin,itelläkin on toi ryhti vähän ruosteessa.. Oon tehny just tora yläselkä treeniä ja menny ilman jalustimia. Kuitenkin se on vaan niin vaikeeta saada selkä suoraksi kun en sitä ite huomaa:/ Mutta tsemppiä sulle ja Voitolle treeneihin! Hiljaa hyvää tulee;)

  VastaaPoista
 52. Onko Voitolle ihan normaalia kulkea suu hiukan auki koko ajan? Ainakin tämän postauksen useissa kuvissa näyttää siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kulkee usein tuolla tavalla huulet auki, eli suu ei välttämättä ole auki, mutta huulet ylhäällä. Usein turvankohalta yhdessä, mutta sivuilta huulet erillään.

   Poista
  2. Johtuu nivelkuolaimista jotka ovat suussa ja suu "väkisin väännetty" kiinni meksikolaisten suitsien alaturpahihnalla. Kun kuolaimiin kohdistuu paine ja nivelet painavat kitalakeen hevonen luonnollisesti koittaa kipua pakoon avaamalla suutaan. En sano tätä moittien vaan faktana. Sitähän varten esim. alaturpahihna on että se estää suun aukomisen koska se on ruman näköistä...(https://m.youtube.com/watch?v=0a-aV0Rsxmg ) katsokaa kohdasta 1.40 eteenpäin hiukanmatkaa (: se avaa hiukan asiaa jos joku ei selityksestäni tajunnut. Vielä kerran sanon en moiti teitä sanon vain. Itse en näink äyttäisi vaan etsisin toisen vaihtoehdon, mutta jokainen tavallaan.

   Poista
 53. Kiva postaus! :)
  En tajua mitä jotkut ihmiset tulee tänne kertomaan kuinka pinja meneen paremmin Voitolla kun sä. Ehkä sinä pystyt paremmin kertomaan kumpi menee paremmin, eihän se nyt mikään ihme ole että sä menet Voitolla paremmin kun se on sun oma. Ja siitä miten sä muka "könötät" selässä. Jos yhtään postauksia jaksaa lukea niin tajuaa varmaan että olet itsekkin asian huomannut ja yrität sitä parantaa.
  En nyt tarkoittanut tätä millään lailla pahalla, ärsytti vain :)

  VastaaPoista
 54. Meillä on kans ötökät ihan kauheita nyt, ja ötökkäloimet ei oikein auta, kun paarmat menee tosiaan sinne alle, toisella meidän hevosista. Kokeile, jos saisit jostain ostettua Porcivet nimistä ainetta, se on tarkotettu ''talouseläimien'' hyönteiskarkotteeksi, ja meillä se on ainoa joka tehoaa paarmoihin, ja tehoaakin sitten hyvin ja pitkään. Ainut miinus on kamala haju, mikä ei meinaa lähteä suihkussa, mutta toimii!

  VastaaPoista
 55. Jos on paarmaongelma, niin kannattaa laittaa hepat yöksi ulos ja päiväksi sisälle.

  VastaaPoista
 56. Miten teette sitä omenamehua hepoille? Että jos mehua tulee 1 litra, ni minkä verran tulee vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan yleensä ämpärillisen vettä ja sinne omenamehua sen verran kun hevonen tykkää. Meidän hepat ei tykkää kovin voimakkaasta niin laitan sen verran, että värjääntyy vesi :)

   Poista
 57. Tosi hyvin ridaatte! :) Voisitko joku kerta tehdä sellaisen postauksen missä kerrot että miten pystyy ite tekemään omalle blogille bloglovinin? :) Koska mä haluisin ainakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen voi "lunastaa" itselleen näin. Laita hiiri yläpalkissa olevan kuvasi päälle, jos siinä ei ole kuvaa siinä on joku muu ikoni, sitten paina edit yoyr profile tai muokkaa profiiliasia ja siellä on kohta ilmoita blogi omaksesi tms.

   Poista
 58. Pinja sopii kyllä Voitolle paremmin kuin hyvin!! Näyttää todella hienolta!

  VastaaPoista
 59. Pinja menee paljon paremmin voitolla. Sulla voitto näyttää etupainoselle ja jäykälle :D

  VastaaPoista
 60. Huomaa selvästi että pinja on parempi kuin sinä. En tarkoita pahalla mutta olisi vain hyvä istunnallesi että kävisit tunneilla niinkuin Pinja. Oot kans ihan hyvä mut just kaverin ja sen äitin kaa puhuttii että sulla on pikkasen etukenoinen istunta. Mutta en halua loukata vain neuvoa. Itse ratsastan peikkometsässä jatko 1 enkä ole yhtään hyvä. Voisitko tehdä taas jonkun Voiton tai Lillin päivä postauksen? en halunnut loukata tuolla sanonnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanot jatko 1 tasoisena muutaman kuvan perusteella kumpi on parempi... Käynhän minä tunneilla, useammin jopa kuin Pinja tai ainakin käydään ihan saman verran. Hauska kuulla, että äiditkin arvostelee jo minun istuntaa yhdessä lapsiensa kanssa :D Mutta tiedän kyllä, ei se hyvä ole, mutta koitan sitä koko ajan korjata. Katsotaan, ehkä joskus taas teen Voiton päivä postauksen. Enkä suinkaan loukkaantunut, lähinnä naurattaa :)!

   Poista
  2. hyvä etten loukannut yhtää. Kaverin äiti arvostelee jopa kyraa sitä kouluratsastajaa huonoksi :D Sun istunta vaa paranee. joo oon jatko 1 ja muutaman kuvan perusteellä että oot parempi :)

   Poista
 61. Pinja on sopii paremmin voitolle sä vaan könötät

  VastaaPoista
 62. En nyt mitenkää pahasti! :) mut ootko kokeillu laittaa jalustimia 1-2 reikää pidemmiks? Voisi auttaa sun istuntaa niin ettei sun tarvii istua niin "ylhäällä" ja jännittää joko ajan kehoa. Mulla itellä oli tosi huono ryhti ja kun pidensin jalustimia, ryhti parani, ei tietty kokonaa mut vähän. Kannattaa kokeilla!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa mulla on estejalkkarit, yleensä menen koulua juurikin kaksi reikää pidemmillä :)

   Poista
 63. Hyvin menette molemmat!:) Meillä ollaan käytetty tervarasvaa ryntäisiin ja mahan alle. Tammoille nisiin. Haju ei oo mikään ihana, mutta pääasia, että auttaa!:)

  VastaaPoista
 64. Onko kaikilla lapsilla kuvitelma, että pelkkä suora istunta tekee ratsastajasta samantien hyvän? Mulls on todella kehuttu istunta, mutta en saa hevosta edes muotoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hevosta ei saada muotoon vaan se ratsastetaan siihen !!

   Poista
 65. Kyllä Tiia menee Voitolla tosi hyvin ja saa sen muoto ihan niiku Pinjakin.
  Molrmmat on hyvii :) mut kyl Tiia tietää ja osaa kans miten Voitolla mennää :)
  Onhan molemmat menny kans joskus Lillilläkin :)

  VastaaPoista
 66. Voitto on niin iso, että sillä on paljon verta, joten paarmat kiusaa vaan sitä. Yleensähän ratsastaessa säästyy aika hyvin paarmoilta, mutta itse huomasin ainakin kolme paarmaa uittaessa, jotka kiusasivat minua...

  VastaaPoista
 67. Nyt on pakko kysyä kun on mietityttänyt pitkän aikaa, mikä tuolla niskaremmillä on ideana kun on noin paljon leveämpi kuin " normaali" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt tiian puolesta, mutta tuollainen niskaremmi jakaa painon tasaisesti niskaan! :)

   Poista
  2. Okei, kiitos! (:

   Poista
 68. eieiei mitä pikkukakaroita täällä taas pätemässä :'D Tiia kyllä ratsastaa voitolla paremmin... hyvänen kyllä ihminen joka hevosensa kanssa on päivittäin tekemisissä tietää, uskokaa jo! voi teitä pikkusia jotka ette tajua tätä.... tulkaas esittämään mielipiteenne sitten kun tiiätte jotain ratsatuksesta c:

  VastaaPoista
 69. Mitkä on ravipuomien välit? :)

  VastaaPoista
 70. Ihottumaloimea kannattaa kokeilla! Itselläni kesäihottumainen poni ja ötökät ei pääse kiusaamaan. Normaaleissa ötökkäloimissa paarmat pääsee sinne alle, eikä se tunnu kivalta ja monet hevoset juoksevatkin niitä sitten karkuun. Ja solheds -merkkinen tuotesarja on tosi kätevä! Se on tarkoitettu kesäihottumaisille ja auttaa oikeesti. Meillä sitä käytetään kaikilla ja ei oo ötökät kiusannut enään sen hyönteisvoiteen oston jälkeen. Ihottumaponinikin saa olla ilman loimea eikä oo hinkannut jouhiaan yhtään. Suosittelen kokeilemaan. Tuotesarjaa vaan ei saa oikein mistään. Hippodomesta tuusulasta ja verkkokaupoista ainakin. :)
  -Nea

  VastaaPoista
 71. Minkäköhän takia kaikki tuli yhtäkkiä valittamaan sun etukenosesta istunnasta? Ihn ku oisit kysyny mikä siin on vikana, luulis nyt ihmisten hoksaavan et itekki kyllä huomaat sen, tai lukee postaukset paremmin :D :D
  Ja mun mielestä on kohtuutonta arvostella kumpi menee voitolla paremmin, koska tiia ratsastaa voittoa huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi Pinja. Mun mielestä niin pinjalla kun tiialla on voittoa ratsastaessa omat hyvät ja huonot puolensa.

  Tää blogi on tosi monipuolinen ja postauksia jaksaa lukea. Kuvat hyvine laatuineen on ehdoton plussa! Voitko tehdä kysymys postauksen?

  Ja ainiin vielä kun katoin noita kuvia ja mietin etukenoa, niin melkein kaikissa kuvissa kevennät. Mun mielestä kevennyksessä etukeno on pelkkää plussaa. Mun klassisen kouluratsastuksen valmentaja just opetti mulle ihan uudestaan ns kevennyksen. Ett kevennyksen oikeesti kuuluis lähteä etunojasta koska silloin hevosen takaosan liike ns nostaa sut siihen kevennykseen ilman että tarvisi edes tukeutua jaustimiin, mutta jos keventää aivan tikkusuorana se takaosan liike ei ns automaattisesti nosta sun peppua. Toki ryhdissä suorana keventämisessäkin on puolensa, ja moni keventää niinkin, mutta musta etukenossa keventäminen ei oo huono asia. Et varmaan tajunnut yhtään mutta ihansama :D Kun katoin jotain vidota missä istut harjotus ravissa, musta sun ryhti on jo aika suora, ei toi musta oo niin iso ongelma toi etukeno ku esim noi anot antaa ymmärtää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kysymyspostausta olen itsekkin miettinyt :)

   Poista
 72. Ainiin! Jos suo oikeasti kiinnostaa toi ryhdinparantaminen ja oot yhteistyössäsen perfect sit of sweden? en oo satavarma mut ne kai myy sellasta perfect sit istuntakaarta? Mun mielestä on ainakin ihan törkeen hyvä, koska raippa seläntakan ei ainakaan mulla auttanut ja tuli vaa kyynärtaipeet tosi kipeiks. Suosittelen tuotetta koska se teki mun ylävartalosta jämäkän ryhdikkään ja kyynärkulmatki sain ku oli niidenkin kanssa ongelmaa :) kaikki ei toimi kaikilla, mutta ite olin tähän hirmu tyytyväinen ja oon kuullu kehuja, suosittelen kokeilemaan, pelasti mun istunnan x'D Heh

  VastaaPoista
 73. Mikä on bloglovin? olen kuulut siitä, mutta en muista enää... :'3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kautta seurataan blogeja :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Jos sinne rekisteröidytään, onko turvallinen tai sellein, jos ymmärrät? :D

   Poista
  3. On, olen ollut jäsen jo monta vuotta!

   Poista
 74. Miten te hyvät ihmiset voitte sanoo 3 kuvan perusteella et pinja ratsastaa voittoo paremmin ku tiia..!? Mun mielestä 3 kuvaa ei oo = koko ratsastusta ja niistä ei todellakaan voi päätellä kumpi ratsastaa paremmin...!

  VastaaPoista
 75. Mun lemppari ravipuomi-tehtävä on ehdottomasti se, että kulmassa on n. 8 puomia, joitten ulompi pää on nostettu. Niillä hevonen joutuu tosissaan nostamaan jalkojaan ja taipumaan. Joskus pidän puomien välit vähän lyhyempinä, joskus pidempinä.

  VastaaPoista
 76. Itekki katoin kuvista et Voitto menee Pinjalla paremmin, luultavasti paremman ryhdin takia. Mut kun katoin tota videoo missä Pinja ratsastaa niin onhan se aika kamalan näköistä verrattuna Tiian menoon. Että kuvat on ihan sekunnin sadasosia. Mut Tiian ja Voten menoo on aina ihana kattoo kun se näyttää niin hyvältä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monen ns ratsastuskoululaisen mielestä meno näyttää paremmalta koska Pinja vääntää voiton sisäkädellä muotoon…..

   Poista
 77. Miten te voitte sanoa että Pinja on parempi ratsastamaan? Molemmat ovat hyviä omalla tasollaan. Ryhti ei liity mitenkään ratsastustaitoon.
  Tulisiko taas pian linkitä blogis postaus? :)

  VastaaPoista
 78. Mulla on itselläni canonin järkkäri, mutta haluaisin kanssa jotain pienempää ja helpommin kuljetettavaa. Suositteletko tota Olympusta (toivottavasti kirjotin oikein) semmoseen ei-liikkvaan kuvaukseen vaan just ihmisten ja luonnon kuvaamiseen?

  VastaaPoista
 79. Jotenkin melko outoa. Kirjoitat, että istuntaasi pitäisi parantaa. Sitten kerrot, että pitäisi jaksaa ratsastaa kotona perusistunnassa, mutta et laiskuuttasi viitsi. Outo yhtälö minusta. Istunta paranee vain istumalla. En voi ymmärtää, miten et viitsi istua alas ravissa ja harjoitella. Jos ei tule pois mukavuusalueelta ei voi kehittyä. Laiskuus on ratsastajan pahin jarru. Tuskin teet niin pitkää työpäivää tai joudu tekemään niin paljon kotitöitä, että olet niin väsynyt. Surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ihan noin ole tainut sanoa? Menen kuitenkin kotonakin usein myös harjoitusravissa ja tänään ihan ilman jalustimia taas vaihteeksi koko ajan.

   Poista
 80. Tuutteko Horse Showhun? Jos tuutte niin tiättekö jo minä päivinä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuullaan varmaan kaikkina muina, paitsi torstaina :)

   Poista
 81. moikka :) toivottavasti et ajattele että tulen valittamaan istunnastasi tai antamaan huonoja vinkkejä. Mulla on nimittäin itsellä sama ongelma, nojaan eteenpäin koska istun "etureisien" päällä enkä istuinluilla. Kävin istuntatunnilla ja mua on käsketty ratsastamaan ilman jalustimia ja nostamaan polvia ylös niin että istuinluut tuntuvat ja pitää kyljet pitkinä kaarevilla urilla, kääntää vain olkapäitä. Ajattelin näin vaan kertoa jos haluat testata, en ole mikään opettaja joka suoraan kuvista näkisi ongelman, mutta asentosi kuvien perusteella näyttää aika samalta kuin minulla :) ilmam jalustimia, polvet ylös niin asennon pitäisi aiitä harjaantua, ypäjällä neuvottiiin. Jotta tästä ei pitkä selitya vaan tulisi, sanon vaan lyhyesti että blogisi on ihana. itseäni kaupalliset postaukset eivät yhtään haittaa vaan ne ovat kivoja, ja jaksan aina postauksiasi lukea!! <3

  VastaaPoista
 82. Hei nyt anonyymit oikeesti, ketään ei kiinnosta kumpi ratsastaa paremmin, ja jaksaisitteko te ite vastailla joka ikiseen kommenttiin oikeen superystävällisesti, jos kommentit olis tätä luokkaa? Tiiaa tuskin kovin paljoa kiinnostaa se kumpi teidän mielestä ratsastaa paremmin, eikä sillä oo loppuen lopuksi mitään väliä, ja vaikka Tiia nyt ilmottais että joo Pinja ratsastaa paljo paremmin, millä tavalla se vaikuttais teidän elämään? Mä en oikein usko että Pinja ja Tiia vaihtais hevosia vaan sen takia että jotku täysin tuntemattomat LAPSET on sitä mieltä. Vaikka saatte kommentoida anonyymisti ja siinä mielessä ihan vapaasti nii silti voisitte miettiä että minkäs ikäsiä te olittekaan. Tuleeko oikeesti yli 10v ihminen haukkumaan toista täysin nimettömästi huvin vuoksi? Tai ei välttämättä edes haukkumaan, mutta puhumaan noin. Oman mielipiteen saa ilmaista, mutta suotavaa olis miettiä miten sen ilmasee, ja kannattaako kaikkea sanoa. Kiitos ja hei :D

  VastaaPoista
 83. Kommentin ei ole tarkoitus olla ilkeä, mutta kun olen videoitanne katsellut ja lueskellut postauksia niin olen törmännyt siihen ettette laita jääpussien alle mitään kylmäyksen yhteydessä. Ihon ja jään välissä pitäisi olla jokin kangas/muu ohut koska jää paljaalla iholla/karvalla palelluttaa ihon. Esim. Oikeissa kylmäys-suojissa on "pussit" jäille jolloin välissä on kangas joka ei estä kylmäystä mutta ei palelluta ihoa:-) itse käytän myös apteekin jääpusseja mutta ompelin itse jäille "pussit" jotka ompelin yhteen ja niistä tulivat aivan kuin kaupoista ostettavat kylmäys suojat. Myös talvella lumi on helppo työntää pusseihin. Hyvää jatkoa teille!
  T. Hevosen teoriaa ja niveliä opiskeleva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mekään laiteta meidän ponille mitään sinne väliin kun kylmätään. Ponilla on paljon rankkoja treenejä ja kisaviikonloppuja ja jalat todellla hyvässä kunnossa tuon systeemin kanssa!:)

   Poista
 84. Tiia voisit pidentää jalustimiasi, olet joskus sanonut ettei tossa satulassa voi mennä pidemmillä jalustimilla, mutta katsos pinjan kuvia ja mieti uudelleen :)

  VastaaPoista
 85. Voi luoja ! :D mun mielestä tiia sun ja voiton meno vaan paranee, ennen katselin että ratsastatpa sitä pitkällä ohjalla, mutta nyt oot alkanut ottaa ohjia enemmän käteen ja voitto näyttää ryhdikkäältä ! :) pinjakin menee hyvin voitolla !

  Jännää että tänne tullaan neuvomaan miten sun pitäisi hoitaa ja ratsastaa sun omaa hevosta ja kumpi sitä menee paremmin :D

  Ja mun hevosella on estesatula, itsekkin ajattelin aluksi että voihan niitä jalustimia pidentää sopiviksi siinäkin, tuli vastaan aika nopeesti se fakta että jalka vaan heilui edessä ja takana ja pohje irti ilman mitään tukea ! :) kyllä ne vähän lyhyemmät jalkkarit ovat paremmat estesatulaan, ainakin omasta mielestäni :D

  VastaaPoista
 86. Jos on vaikee löytää satulaa hevoselle, ja tuon koulupenkin päättäsitteki ostaa, nii kannattaa ottaa sit vaikka joustorunkoinen koulusatula. Meillä oli ex-ravuri, jolla oli takakorkea ja notko selkä, joka oli leveä ja pyöreä ja säkä oli melko olematon, joten tosi vaikeaa oli satulaa löytää mutta joustorunkoinen sopi kuin valettu :D Toki ovat ehkä vähän kalliimpia, mutta sopii vaikeampaankin selkään hyvin.

  Ja voi olla että pelkkä satula aiheuttaa helposti ''könötystä'' :/ Mun hevosen estepenkki on sellanen, että vaikka omaan hyvän ryhdin, niin se satula vaan jotenkin ajaa/työntää mut etukenoon. Varsinkin kun kevennän :D Harjotusravissa ei ole niin paha. +Se saa mun selän ihan notkolle. Edelleen Varsinkin siinä kevyessä ravissa. :D

  VastaaPoista
 87. Huomaa Ton sun ryhtis et Se ei oo maailman paras. Ei pahalla. Mutta ratsastat paljon paremmin Voittoa kun Pinja. Ja Pinja ratsastaa paremmin Lilliä kun Sä:) Ja toi teidän meno on mukavan näköstä:) Mulla ei oikein pysy nuo kantapäät tuolla alhaalla ja ryhti myös välillä huono:(

  VastaaPoista
 88. Etukenon korjaamiseen voi auttaa sekin että menee enemmän ilman jalkkareita ja harjoitusravia, jolloin on oikeasti pakko etsiä ne istuinluut ja istua suoremmassa sekä syvällä satulassa (: Taas kerran vain minun mielipiteitäni, enkä käy sen enempää neuvomaan koska en mikään ratsastuksen ohjaaja ole, eikä asia minulle kuulu. Oman kokemuksen kautta vain puhun (:

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.