Juuri äsken

torstai 24. heinäkuuta 2014

Moikka! Jo toinen postaus tänään, hups! Pari tuntia sitten lähdin talliin ja pyysin Pinjan kuvaamaan kaiken mitä siellä puuhailin. Kuvat on otettu Olympuksella, jos jotain kiinnostaa. Olen saanut paljon kyselyitä siitä millaisia kuvia sillä saa hevosista, kuvathan tietty riippuu kuvaajasta ja monesta muusta asiasta, mutta tässä nyt esimakua. Lähes kaikki kuvat on mun makuun ylivalottuneita ja osittain puhkipalaneita, kun ei olla vielä opittu miten kameran näytöllä oleva kuva eroaa tietokoneella avatusta kuvasta. Nyt kuvien pariin.Hevoset tulivat tänään tunnin aikaisemmin sisälle, sillä paarmoja oli ihan sietämättömän paljon! Olen nyt käyttänyt Voitolla ötökkäloimea, vaikka paarmat sinne alle menevätkin. Paiseita ja puremajälkiä on kuitenkin huomattavasti vähemmän, kun ilman loimea. Voitto oli tiputtanut sen ötökkähupun jonnekkin laitumelle, kuten yleensä aina... Se suojaisi niin hyvin silmiä ja poskia, joissa olevat paarmat häritsevät Voittoa kaikista eniten.


Kun meidän hevoset oli sisällä otin Fleurin tarhasta. Fleur oli ollut aamuvuorossa laitumella. Nyt hevosia on pidettävä eri aikoihin siellä, sillä kauempi laidun on syöty, joten käytössä on van yksi laidun. Laidun on aidattu kahtia eli Lillille ja Voitolle oma osio ja Fleurille oma. Ei kuitenkaa haluta ottaa riskejä ja päästää Lilliä ja Fleuria niin hepposten lankojen taakse tappelemaan, joten Fleur on laitumella klo. 7-12 ja meidän hepat klo. 12-16.


Fleur oli tänään melko riehakkaalla tuulella. Kaupunkilainen ei ole tottunut mihinkään pelottavaan ja saa aina kunnon hepulin, kun Sini hyppii trampoliinillä... Sen piti vielä karsinan ikkunastakin tuijottaa kauhusta kankeana trampoliiniä.


Voitto sai jäädä hetkeksi käytävälle, sillä mulla oli karsina vielä siivoamatta. Pinja oli siivonnut jo aikaisemmin Fleurin ja Lillin karsinat. Tänään olisi oikeasti ollut mun vuoro siivota Fleurin karsina, mutta Pinjaa oli ilmeisesti inspiroinut siivoaminen. Meillä on sellainen lista eteisen ovessa, johon laitetaan aina merkintä kun käy tallissa, joten jos toinen käy enemmän joutuu toinen sitten korvaamaan. Mulla on nyt ihan hirveästi välejä Kouvolan matkan takia ja saisin oikeasti rampata joka ruokinnalla tallissa. Ollaan nyt kesällä kuitenkin hoidettu melkeen kaikki tallivuorot yhdessä.


Kun karsina oli siivottu. Laitoin Voiton karsinaan, tein pari tekemätöntä hommaa ja sammutin valot. Hepat saisi odottaa ruokiaan vielä tunnin verran, sillä välin mä rakentaisin illan hyppelyitä varten radan kentälle.


En ole kisojen jälkeen hypännt, joten tänään "on pakko" hypätä itsenäisesti jotain. Rakensin kentälle pienen radan ja siinä kesti! Kannoin vajaan tunnin esteitä. Tein kaiken mahdollisimman hitaasti, ettei tulisi entistäkin kuumempi. Hyppäämisen jätin suosiolla iltamyöhälle, sillä lämpöasteita on ihan kiitettävästi.. Radan rakennuksen jälkeen kävin ruokkimassa hevoset ja sen jälkeen autoin iskää laitumen niittämisessä. Pinja oli jo tässä vaiheessa häipynyt sisälle, joten kuvia ei ole ruokinnasta eikä laitumen niittämisestä.

Taustalla tyhjennykseen menevä lantakärry

Mitä piditte tälläisestä vähän erilaisesta postauksesta?
Miten te muutatte ratsastusta helteellä?

94 kommenttia

 1. Kiva postaus c: Mielestäni kuvatkin olivat hyviä :)
  Menen yleensä helteellä mieluiten maastossa, kun kenttä pöllyää niin hirvittävästi, ja maastossa on yleensä vähän viileämpää, koska varjot...

  VastaaPoista
 2. Oli kiva postaus, kun oli paljon erilaisia kuvia! :)
  Itse ratsastan mieluusti näin helteellä ihan aamusta tai sitten vasta iltayhdeksältä, silloin ei ole paarmojakaan enää hirveesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja totta, paarnatkin vähenee illaksi.

   Poista
 3. Kiva postaus:-)
  Sori kun kysymys ei liity mitenkään nyt siihen: Kannattaako esteleirille ottaa myös kouluraippa mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, koska tuskin vaan hyppäätte leirillä :)

   Poista
  2. Esteleirillä on takuuvarmasti myös koulutunteja, joten voi ottaa. Lisäksi myös on varmasti puomituntejakin, missä voi olla kouluraippa mukana.

   Poista
  3. Suosittelen, tosin talliltakin varmaan saisi lainaan :)

   Poista
 4. http://m.youtube.com/watch?utm_source=Facebook-p%C3%A4ivitys&v=b3FnM5SH1uk&utm_medium=Banneri&feature=youtu.be&utm_campaign=FB-paivitys-24.7.2014-paarmapyydysvideo

  Oletkos kokeillut tuommoista? Itse en, mutta näyttää toimivan, jos auttaisi edes vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuollainen kaupasta ostettu iso versio, toimii hyvin:)

   Poista
  2. ihania kuvia ja koska teet taas videon tai mydayn oon tukanny niista paljon

   Poista
  3. tällanen täytyy väsätä! Josko auttaisi, eikä hintaakaan tule paljoa mitään:D

   Poista
 5. Voisitko lukea MONESTI tekstisi, koska kirjoitusvirheet häiritsevät hirveästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan kauheesti virheitä.. Herääs nyt.

   Poista
  2. Ehkä yksikin lukukerta auttaisi.. En lukenut tätä kertaakaan, mutta mitäs virheitä siellä on?

   Poista
  3. En ole kisojen jälkeen hypännt, joten tänään "on pakko" hypätä itsenäisesti jotain.

   Ite löysin vaan yhen eli toi hypännt :)

   Poista
 6. Oli kiva postaus, ite ainakin tykkäsin :-) Mites työ ootte Lappeenrantaa tulossa, minä päivinä ja mitä luokkia oot menossa? :) Ite asun täällä Joutsenossa ni ois kiva teitäkin nähä :-) Ootko oman radan lisäks kuvaamassa muita ratoja siellä? :-) Ja onko teillä karsina paikka niissä jaboissa vai oletteko siinä vieressä olevalla Hubertuksella? Sieltäkin saa nimittäin paikkoja kisojen ajaksi :-) Jos siuta kiinnostaa ihan kunnon karsina ni suosittelen soittamaan outille, netistä ratsastuskoulu hubertuksen sivuilta löytyy puhelinnumero :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja talli siis raviradan varikkoalueelta 50m päässä, kisa-Areenasta 100m :)

   Poista
  2. Mä en vielä tiedä yhtään, selvii kun juttelen Terhin kanssa mitä luokkia meen :) Mut varmaa ainaki pe ja la. Hubertuksen karsinat on jo varattu täyteen kuulemma.

   Poista
 7. Kiva postaus ja hienoja kuvia :)
  Itse ratsastan hiukan kevyemmin helteillä, enpä sitä nyt muuten niin kauheasti muuttele ;)

  VastaaPoista
 8. Tuossa kahdennessatoissa kuvassa oikealla voitto näyttää ihan varsalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mutta eihän Voitto edes näy kahdennessatoista kuvassa!

   Poista
 9. Videopostausta hyppelyistä? (:

  VastaaPoista
 10. Todella kiva postaus! :)

  Näin kuumilla ilmoilla on tunneilla menty rennommin ja usein ilman satulaa. Oma vakkartituntini on onneksi aika illasta että ei ole ihan niin kuuma, kuin päivällä, mutta kyllä siinä kun ilmansatulaa mennessä esim. on turvaliivi päällä, niin tunnin jälkeen on selkä märkä :D.
  Kerran myös pidettiin tunti ihan aamusta, ettei olisi vielä ehtinyt tulla niin kuuma. (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvaliivin alla kyllä tulee ihan kivan kuuma, kokemusta on..:D Mut aamusta ja illalla on viileämpää, onneksi!

   Poista
 11. Helteellä en ratsasta, en halua kiusata hevosta liikuttamalla sitä paahtavassa auringossa ötökät kimpussa. Ratsastan vain aikaisin aamulla tai myöhään illalla, mutta päivällä en ratsasta jos on kamala helle.

  VastaaPoista
 12. Törmäsimpä tämmöseen (toivottavasti linkki toimii): http://www.youtube.com/watch?v=b3FnM5SH1uk (paarmapyydys)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tälläinen, mutta kaupasta ostettu. Toimii kyllä ainakin se :)

   Poista
 13. Kiva postaus :) ootko miettyny voitolle sitä bucas merkkistä seepra kuviollista ötökkäloimea? Seeprakuvion takia ei ainakaan kärpäset laskeudu loimelle, joten jos vaikka auttaisi paarmoihinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole se sama kuvio, vaan tavallinen saman merkin sama malli. Silloin, kun ostettiin tuo ei ollut vielä seepraloimia :/

   Poista
 14. Hyvä postaus! Jaksoin ajatuksella lukea postauksen alusta loppuun ja vielä suurella mielenkiinnolla. Mun mielestä tuolla olympuksellakin näyttää tulevan hyviä kuvia! :)

  VastaaPoista
 15. Sun blogi on tosi kiva, kun panostat siihen hirmusesti, joten laadukkaita postauksia tulee joka kerta kun postaat jotain. Mulla käy kateeks se että sulta löytyy niin paljon ideoita kaikkiin postauksiin ja osaat muunnella perus postauksia erilaisiksi, niin etteivät kaikki näytä samalta.
  Näiden asioiden takia sun blogi on paras hevosista kertova blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kylläpä piristi :) Ja vielä kivasti kerrottu, miksi juuri tämä on suosikkisi.

   Poista
 16. Lisäys vielä siihen seepra loimi kommenttiin, että teho siis perustuu siihen, että mustat ja valkoiset raidat saavat valon polarisoitumaan sellaiseen muotoon, josta ötökät eivät pidä.

  VastaaPoista
 17. Mihin teidän lantakärry tyhjennetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompostoitumaan kasaan tai sit Joonas hakee sen niitten käyttöö :)

   Poista
 18. Kiva kun teit 2 postausta :) Olisi ollut kiva nähdä hyppykuvia/video :)

  VastaaPoista
 19. Kivoja kuvia :) ite ratsastan ihan normaalisti, jos on tosi kuuma niin maneesissa. Siellä on viileempää eikä oo paarmoja ! Onko hyppelyistä kuvaa/videota :) ? www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 20. Ookko muuten huomannu Tiia et kun kirjotat postausta ja tervehdit niin melkein kaikissa lukee Moi! Tai Moikka! Itseä nauratti vaan kun mietin että miten aloittaisin omassa blogissa ton kun en keksi muuta kun Moi, moikka, moi kaikki, hei, heippa jne. Ei siis millään pahalla!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sen pitäisi olla joka kerta erilainen tai mikset sä voi käyttää noit tavallisia tervehdyksiä? Vai tajusinkohan mä nyt sun kommentin pointtia..:)

   Poista
 21. Kiva postaus! Sää ja Voitto ootte hyvä pari ja sovitte yhteen! Mulla ei oo heppaa eikä vuokrista tai mitään mutta jos kepparilla meen (tuskin lasketaan XD) niin jos aurinko on pilvessä tai illalla...
  suklaayksisarvinen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 22. Oot paras Tiia! Ei kahta parempaa ratsastajaa voi ollakkaan ku sä ja Pinja!!! :) ootte ollu mun lemppareissa jo yli vuoden!
  Ois kiva jos vastaat! :) :
  1: Miksi teille tuli hevosia (tyhmää kysyä mut mua kiinnostaa)
  2. Kumpi on sinusta kivempaa ratsastaa koulua vaiko esteitä?
  3: Mistä sinulla lähti blogaaminen ja videoiden tekeminen? :)
  Tossa oli nää kysymykset!
  Muista oot paras! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)
   1. Oltiin vuokrattu/hoidettu Liljaa ja meillä oli kesäisin vuokrahevosia, ajatus ratsastuskouluun palaamisesta kuulosti tylsälle ja takapakille, joten Lillin osuessa kohdalle oli tilanne aika selvä :)
   2. Esteitä, mutta koulukin on aina inspiraation tullessa tosi kivaa.
   3. En muista, tätä kysytään usein, muttei mitään hajua :D

   Poista
 23. Moi Tiia! Mä tein kans ton blogihaaste homman jonka sä teit vasta. Julkasen sen 25.7. Käy stekkaa osotteesta. http://matkaunelmiihin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 24. Tosi kiva postaus! Ite ratsastan illalla. Oon niin kateellinen teille, ku teillä on oma talli. Meil on vaan pihattotalli. Ja ratsastan aidatulla pellolla, mutta tehään ehkä kenttä. Silti oon kade teille! Mut nautin, kun saan lukee blogejanne. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihattokin voi olla ihan hyvä ratkaisu ja kiva jos saatte kentän :)

   Poista
 25. Oon joku puoli vuotta seurannu aktiivisesti sinun blogia ja täytyy kyllä myöntää,että yks parhaimmista blogeista mitä seuraan :) Muistan kun löysin tämän blogin niin katoin varmaan kaks viikkoa putkeen videoita mitä oot kuvannu ja täytyy kyllä antaa iso hatun nosto siitä kuinka paljon oot jaksanu kuvailla videoita. Mutta tämän kommentin pointtina oli se,että voisitko joskus kertoa postauksessa millainen Voitto on ratsastaa. Siis kerrothan paljon millainen Voitto oli valmennuksessa ynm,mutta sillain yleisesti. Miten Voitto on muuttunut teillä ollessa? Millainen ratsastaja Voitolle sopii? Jos joku tuntematon tulisi vaikka kysymään millainen Voitto on ratsastaa niin miten kuvailisit sen lyhyesti? Onko se helppo? vaikea? Uskaltaisitko päästää aloittelijan sen selkään? Turvallinen? Mitkä asiat teillä sujuu hyvin/huonosti?
  En oikein osannut muotoilla tätä ajatusta mitä haen takaa,mutta toivottavasti jotenkin tajusit ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla :) Olen yrittänyt tuollaista "luonne" postausta väsätä, mutta se on tosi vaikea toteuttaa. Pitää koittaa jatkossa kirjotella sellaista kuitenkin. Voitto on melko helppo, jos osaa perusjutut. Jos on aloittelija se saattaa itse mennä lukkoon ja esim. yhdesti lähti täyttä laukkaamaan kun kaveri vähän heilui selässä. Sini taas on sen verran pieni, joten sen avut ei niin voimakkaita ole, että Voitto lähtisi pienistä heilahduksista riehumaan.

   Poista
 26. Kivoja kuvia! Itseänikin häiritsee aina omissa kuvissani jos ovat puhkipalaneita..
  Kuten moni muu näköjään, ratsastan itsekin illalla ja mieltuiten maastossa, kun ei ole niin kuuma eikä paarmojakaan niin paljoa.

  VastaaPoista
 27. Onko sulla tiia mitään vinkkejä siihen kun menen ekaa kertaa maastoon nii onko se jotenki erilaista ja mitä pitää tehdä oon siis harastanut jo monta vuotta ratsastusta mutta vasta nyt menen huomenna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole erilaista juurikaan, siellä voi vaan ottaa vähän rennommin. Opettajsi varmaan neuvoo, jos oot siis ratsastuskoulussa menossa :)

   Poista
 28. Ihanat pökät sulla :D Mistä oot hankkinu noi? <3

  VastaaPoista
 29. Itse ratsastan helteellä mieluiten jossakin metsässä illalla. Tuli vaan mieleen, että aika monella on varmaan musta turvaliivi, niin hyvä siellä alla on paahtua. (Jep, mullakin on.) Tällasia postauksia voisi olla lisää, tykkään! <3

  VastaaPoista
 30. Minä pidin tästä postauksesta. Mulla on parikin heppa liikutettavana, joten ei oo kauheen helppo ratsastaa tiettyyn aikaan, mutta yleensä noin klo: 14.00-18.00.

  VastaaPoista
 31. Minkä takia lukijapalkki näyttää ettei sulla olis yhtään lukijoita???...


  Ja muuten tosi kiva postaus :).

  VastaaPoista
 32. Moi! Kysyn vaan että osaatko selittää miten tuohon bannerin alle saa nuo tektit niin kuin sinulla on Tiia, Voitto ja nää muut.

  VastaaPoista
 33. Ihana banneri, söpö toi Vote jolla on kukkaseppele ;-3 Ja tosi onnistunu toi vasemman puolimmainenkin :) Voitto on kyllä niin sulonen ja Lilli myös. ;) Kauanko Fleur on teillä? Tai siis kun ooot varmaan kertonu jossain vaiheessa mutta en muita :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä tarkallee millo Fleur lähtee, mut tässä ennenku koulut alkaa :)

   Poista
 34. Tosi kiva postauss:)

  VastaaPoista
 35. Muistatko mistä ootte hommannu noi teidän estee? Kun yritetään ettiä meille esteitä mutta tuntuu että mistään ei oikein löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Puomit ja tolpat on Hallahuhdalta, kaikki muut itse tekemiä!" Tuolla sivupalkissa on nuita tunnisteita niin siellä "estekalusto" löytyy vikasta tunnistepalkista:)

   Poista
 36. Kuinka monta lukijaa sulla oli suurinpiiretin sillon kun olit blogannut vuoden verran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasan vuodessa oli kertynyt vähän reilu 230 lukijaa :)

   Poista
 37. Ihana ympäristö teillä hevosetkin varmaan tykkää kun niist pidetään noin hyvää huolta!!!!

  VastaaPoista
 38. Kuinka usein kastelette teidän kenttää, vai kasteletteko ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kastella jos ei ole pakko, melko iso homma nimittäin kahta ratsukkoa varten vain :/

   Poista
 39. Tosi kiva postaus, ja milloin tulee seuraava arvonta ja voisiko se olla hevos-aiheinen! :D

  VastaaPoista
 40. Tosi-kiva :) Teehän lisää näitä! Mä ratsastan niin, että meen vasta illalla liikkuttamaan mun hepat ja, kun niitä on 2 niin tuleehan siinä itsellekin kuuma.... Ja olin just 3 päivää sitten saanut hevoset ja ne on niin villejä tarhassakin, että niille tulee jo kuuma sielläkin :) Mutta voin myös käydä pienillä maasto-retkillä. Viilenpinä päivinä hyppään maasto-esteitä :)

  VastaaPoista
 41. Sun kannattais hypätä joskus ilman satulaa,vaikka joskus muistaakseni olit sanonut että kun hyppäät haluat mennä kunnolla satulalla,mikä on kyllä oikein ymmärrettävää. Itse käytössä todettu ja oikein hyvä ryhdin parantaja!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä usko, että se parantaa ryhtiä millään tavalla :D

   Poista
 42. Voisitko julkaista voiton varusteet-videon kolmannen osan??:)

  VastaaPoista
 43. Jos tuo Olympus toimii samalla lailla kun Canon, niin kannattaa laittaa aurinkoisella ilmalla asetukseksi kylmä tai eloisa. Itellä toimii, ja voihan tuota testata myös Canonillakin. Siis jos kuvaatte urheilukuvalla yms.

  VastaaPoista
 44. Mie ostin tammalleni sen bucaksen seepraloimen missä on myös se mahaläppä. voin kertoo että toimii aikas hyvin! kyllähän se vähän kirpas maksaa lähes 170e loimesta ja hupusta, mutta mitä sitä ei hevosensa eteen tekis :)
  -Eve

  VastaaPoista
 45. Kuinka paljon toi loimi maksaa ja kiva postaus

  VastaaPoista
 46. Monta vuotta sinä ja pinja ootte ratsastanu?

  VastaaPoista
 47. Me ratsastetaan helteellä aina illalla, siinä 11-12 aikaan :)

  VastaaPoista
 48. miks fleurilla on ollu suojat? tai siis kun otat niitä pois ?

  VastaaPoista
 49. Kiva potsaus!:) Minä liikutan ponit helteellä joko 6-7 aikaan aamulla tai illalla 7-10 aikaan :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.