Ilman jalustimia ja ratsastusvideo

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014


 Moikka! Eilen innostuttiin Pinjan kanssa ratsastamaan eri aikaa, jolloin molemmat sai tietysti kuvia ja pyysin Pinjaa ottamaan minusta videotakin. Olette toivoneet paljon sileän ratsastuksesta videota ja eihän sellaisia olekkaan hetkeen tullut. Viime kouluvalmennuksistakin on otettu vain kuvia. Pinja kuvasi samalla vähän muitakin kun ratsastuspätkiä, joten videosta tuli nyt tuollainen ratsastusvideon ja videopostauksen välimuoto.

Pinja ratsasti ensimmäisenä ja käytiin sitten meidän rannassakin ottamassa vähän kuvia. Lilli jäi ratsastuksen jälkeen pihalle vapaaksi ja lähdettiin Pinjan kanssa sitten laittamaan Voittoa valmiiksi tai Pinja otti kuvia ja minä hoidin hevosta. Ukkonen jyrisi kauempana, mutta onneksi ei tullut tänne. Satamaankin alkoi vasta sitten, kun oltiin päästy sisälle.


Moni lukija vinkkasi menemään ilman jalustimia ryhdin parantamiseksi, joten eilen oli sitten sitä ohjelmassa. Käveltyäni pitkin ohjin ravailin hetken keventäen ja sen jälkeen nostin jalkkarit kaulalle. Menin pari kierrosta, mutta jalustimet hiersivät inhottavasti mun reiden sisäosaa, joten revin ne kokonaan irti. Tein simppeliä tehtävää, johon tuli pääty-ympyrät kumpaankin päätyyn ja väistöä toiselle pitkälle sivulle. 

Pinja huomautteli aina välillä mulle mun Voiton kaulassa laahaavasta katseesta, mutta mun ryhti oli paljon parempi kun keventäessä, ainakin näin omasta mielestäni. Keventäessä tosin nyt ollaankin vähän etukenossa, mutta ryhti oli nyt helpompi pitää kuin harjotusravissa jalustimien kanssa. Ajattelin ilman jalustimia menon käyvän lihaksiin, mutta ei mulla nyt seuraavanakaan päivänä koske mihinkään. Tosin laukkasin melko vähän ja laukassa on minusta työläintä olla ilman jalustimia.


Ravattuani molempiin suuntiin jonkun tovin muuttui Voitto ykskaks tosi hyväksi. Tunsin selkään kun se pitkällä sivulla lähti isoa ravia hyvin eteen. Fiilistelin sitten parin kiekan ajan molempiin suuntiin, oli ilo ratsastaa noin hyvää hevosta eikä se huono ollut ennen tuotakaan. Kävelin hetken palkinnoksi, jonka jälkeen laukkasin molempiin suuntiin. Voitto oli aluksi todella vahva. Voittekin videolta nähdä, kuinka se painoia ohjaa vasten suuauki. Nyt mun vatsalihkaset pääsi oikeasti töihin, kun ei saanut heittäytä kaulalle, vaikka hevonen olikin vahva edestä. Laukkuutin pohkeella vähän eteen ja koitin olla kädellä kevyt, jolloin hevonenkin muuttui paremmaksi. Se teki molempiin suuntii hyvät vaihdotkin, kuten se nyt melkein aina tekeekin. Siirryin raviin ja ravailin hetken aikaa hiukan pidemmällä ohjalla ja kaulalla. Käyntien jälkeen käytiin ihmettelemässä marjapuskien suojaksi tullutta harsoa, joka olikin melko spooky, varsinkin kun vahingossa huitasi omalla hännällä siihen. Voiton kanssa ei lähdetty rantaan, sillä kumpaakaan ei huvittanut kalastella lantaa järvestä. Pinja pääsi nimittäin ämpäreiden kanssa siihen puuhaan Lillin käydessä kahluureissulla.. Voitto pääsi kuitenkin käymään rappusella sokerilla.


105 kommenttia

 1. Kiva postaus! Hyvältä näyttää tuo teidän meno.:)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja video!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus ja kiva video :3 !!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Varsinkin tuo video:)

  VastaaPoista
 6. tosi kiva video, jaksoi hyvin katsoa loppuun asti!(: laukassa sun kannattaa kiinnittää huomiota ettet lähe pumppaamaan ylävartalolla esteratsastajamaisesti kun menet koulua(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuosta saan kuulla aina kouluvalmennuksissakin..:D

   Poista
  2. Mutta hyvin sinä istut siellä selässä !!! :) En tiiä oonko oikeessa mutta voitton pää välillä seilailee puolelta toiselle himpun verran mutta sinä saat sen pysymään suorassa aivan kadehdittavasti ! :)

   Poista
 7. Toi oli tosi reilusti tehty voiton kannalta:)! Hyvin näyttää meno menevän :) alan kattoo nyt videoo.

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus! Ryhtisi parani huomattavasti ja voittokin meni rennon näköisesti:)

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näytti! Voitto näytti hyvältä ja kun laitto päätä alas nii voisit nostaa kättä vähän ylemmäs ja antaa pikkusen pohjetta. Sun kädet oli siin aika alhaalla. Enkä oo siis tekemässä susta kouluratsastajaa vaan aattelin antaa vinkkei enkä haluu loukata tietenkään. Mut ainoo mikä mua jäi häiritsee nii se kun sun kädet heilu eikä ne pysyny kyljissä ja ne oli suht alhaalla satulas kii.
  Mut muuten tosi hyvältä näytti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädet pitää olla alhaalla jos haluu kaulan taipumaan ja kunnon muotoon:)

   Poista
  2. Huomasin itsekkin, että kädet on välillä liian alhaalla lepäämässä kaulalla tai karvan päällä. Käden ei pidä olla noin alhaalla mitä se suurimman osan aikaa minulla oli.

   Poista
  3. Höpönlöpöt että käsi alas --> muoto ja kaula kaarelel. :D

   Poista
 10. Hyvin ratsastit! Tuo sun ryhti näytti tosi hyvältä! Mulla on sama ongelma ratsastaessa ja mun ratsastusopettaja sano että kannattaa harjotella olkapäät takana olemista vaikka autossa pitkällä matkalla. Se jää sitte lihasmuistiin ja ryhti pikkuhiljaa paranee. Kannattaa koittaa ja mulla se on auttanu :)

  VastaaPoista
 11. Hyvä postaus! Ja ilman jalustimia ryhtisi näytti tosi hyvältä. :)

  VastaaPoista
 12. Hytkyt selässä mut muuten hyvä postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No etkö itse sitten hytky ratsastaessasi ilman jalustimia? Tai kenties et ole ikinä edes istunut hevosen selässä kun et tiedä ettei kukaan pysty olla täysin hytkymättä, et edes sinä. Kannattaa ihan muuten vaan vilkaista peiliin.. kenties sieltä katselee takaisin maailman nätein ja täydellisin ihminen, joka ei ikinä liikahdakaan satulassa ilman jalustimia mentäessä (katso google wikipedia: sarkasmi)..

   Poista
 13. Hei ootko kiinnittäny huomioo siihen et hankaako noi animojen takataskujen koristeet satulaan? Mua jotenki pelottaa että ne osuu siihe satulaan ja tulee karseet jäljet nii en kaikissa satuloissa oo uskaltanu käyttää vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki aina tunnustelen kädel et oottako ne kiinni satulaan, mut ei siihe ainakaa oo jälkiä tullu. Tosin en mee noilla kovin usein sileetä :D

   Poista
 14. heijaat superpaljon ylävartaloo laukassa, kannattaa olla vähän jäntevämpänä siinä :-)

  VastaaPoista
 15. Sun ryhti on heti hirmusesti parempi ilman jalustimia ja etenki videolla erottu selkee ero aikasempaan ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, hyvä että muidenkin silmään näyttää paremmalle :)

   Poista
 16. Nyt kyllä näyttää teidän meno tosi hienolta :) Voitto on itsekkin ryhdikäs mutta rento ja näyttää tosi tyytyväiseltä :) Mun mielestä ootte kehittyny :)

  VastaaPoista
 17. Menit hyvin, ja sun ryhti oli parempi :) Miten saat Voten käyttämään selkäänsä ja takajalkojaan? Mulle on joskus kerrottu että hevosen saa käyttämään jalkojaan käyttämällä omia jalkojaan (pohkeita tms.) , mutta onko tuo totta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on vaikea selittää, sanottaisiko ratsastamalla kaiken oikein? Siihen liittyy paljon asioita, oma istunta, riittävä eteenpäinpyrkimys, puolipidätteet, asetukset, pohkeesta kohti ohjaa ratsastaminen jne. Opettajasi kyllä neuvoo sitten kun on sen aika :)

   Poista
  2. Miten niin käyttää selkää ja takajalkoja? Voitto vain laahustaa niitä ja menee pää kikkaralla eikä ole suora, takajalat menee eri tahtiin kuin etu. Kannattaa noin nätillä hevosella ratsatsaa se oikein päin. Jos ett hyppäisi sillä sen selkä-takajalka lihakset mätänis ihan pois. Saako antaa vinkkejä tehtäviä?

   Poista
 18. Ryhti parantus heti huomattavasti! Hienosti meette ja mun mielestä tän blogin laatu menee koko ajan vaan parempaan suuntaan! :)

  VastaaPoista
 19. Huomasin selkeen eron sun ryhdissä nyt, kun menit ilman jalustimia. Hyvä Tiia!:)

  VastaaPoista
 20. Kyllä huomasi, kuinka ryhti parani heti vähäsen ilman jalkkareita!

  VastaaPoista
 21. oon tykästyny kans menee tollei ilmanjalustimia mun ponilla koska se antaa niihin perus tehtäviinkin haastetta. vaikka mun ponilla on tosi tasanen ja kiva laukka on mullakin ollu vaikeuksii pysyy siellä selässä ilman jalustimii!:D mut kun vaan jaksaa ja menee niin kyllä se alkaa sujua! ja mullakin ärsyttävästi ''hiertää'' noi jalustimet niin oon ottanu ne aina jo enne selkään nousua pois jos oon päättäny mennä ilman jalustimia. ja muuten sulla parani toi istunta oikeesti! mun vanhemmat ja isovanhemmat jankuttaa että kun mulla ei oo normaalistikkaa hyvä ryhti ja istun aina koneellaki kasassa nii jos tsemppaa muutenkin kotona että istuu ja seisoo hyvässä ryhdissä niin se on helpompaa sitte ratsastaessa olla hyvä ryhti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki aina lösötän koneella ja muuallaki huono ryhtisenä niin ei oikein auta ratsastukseen se..:D

   Poista
 22. onko toi henkilö raskaana joka antoi touta sokeria :D?

  kiva postaus ja ootte voten kans ihan huippupari <3!

  VastaaPoista
 23. Onko teillä (sillon kun ootte pinjan kanssa koulussa ), niin joku ruokkimassa teidän hepat päivällä?
  Ps: Hienosti ratsastat

  VastaaPoista
 24. Huomaa heti, että ne estejalkkarit laittaa sut nojaamaan eteenpäin, kun nyt sulla ei ole jalustimia, niin meet suhkot suorassa.

  VastaaPoista
 25. vau siis eron huomaa tosi hyvin!!! jatka samaan malliin niin saat ryhtiin tarvitsemat lihakset kuntoon niin tulee noin upee ryhti jalustimillakin:)

  VastaaPoista
 26. Ihan oikeesti Tiia, ratsastat ihan älyttömän hyvin ja teidän meno näyttää todella hyvältä. Olen huomannut myös ison edistyksen tapahtuneen teissä molemmissa! :D jatkakaa samaan malliin, tsemppiä :)

  VastaaPoista
 27. sun kannattaa mennä sileetä pidemmillä jalkkareilla ku yleensä, sekin voi osasyynä olla sun könöttämiseen, varsinkin nyt kun se parantui ilman jalkkareita :)

  VastaaPoista
 28. Sun ei tarvitsisi pumpata noin paljon laukassa jos hevonen kulkisi hyvin takaa eteen ja käyttäisi siis moottoriaan. Takajalat jäävät varsinkin oikeaan kierrokseen laiskaksi ja joskus jopa laskeutuvat melkein samanaikaisesti, mikä on vakava virhe. Näin vinkkinä.
  Samoin ryhdin parantamiseen vinkki: koita pitää pää vartalosi päällä, älä ojenna kaulaa. Huomaat varmaan itsekin miten välillä ravissa pääsi on paljon vartaloa edellä ja ns. kurkottelet sillä eteenpäin. Ks. videolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tiedän nuo virheeni, helpompaa vaan sanoa mitä tehdä ;)

   Poista
 29. Voisit esimerkiksi kuukauden ajan kokeilla käydä salilla tekemässä lihaskuntoliikkeitä ylävartalolle, se auttaa ihan järjettömän paljon ylävartalon ryhtiin!

  VastaaPoista
 30. Kannattaa harkita jotain kunnon istuntavalmennusta hyvän opettajan silmän alla. Saisit varmasti hyviä vinkkejä. Istuntasi parani kyllä hieman ilman jalustimia mennessä, mutta ei se vieläkään kauhean hyvä ole. Huomaa ratsastuksestasi ja kirjoituksestasi, että olet esteratsastaja. Vain esteratsastajat keventävät etukenossa ;)

  VastaaPoista
 31. en oo pitkään aikaan lukenu sun blogia mut nyt jotenkin taas eksyin tänne.. voitto on lihonut, vaikka se ei kauhea tankkeri olekkaan niin kannattaa kilpahevosen kanssa katsella hieman sitä pyöreyttä. mitä enemmän painoa, sen enemmän hypätessä etujalat rasittuu.. Ei pahalla! sun ryhti on parantunut ihan sairaan paljon ja muutenkin ratsastat paljon tasaisemmin ja olet selvästi kehittynyt :) keep going!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta kun se vain paisuu vaikka on vain 1/3 laitumella siitä ajasta mitä aikaisempina vuosina on ollut ja laidunta edeltävät ja sen jälkeiset kuivaheinät on jätetty pois, paitsi yöltä. Liikuntaakin on oikeastaan enemmän, mitä talvella tai aikaisempina vuosina.

   Poista
 32. Ryhtisi on paljon parempi nyt, mutta hartiat kun saisit vielä taakse. Pyöräytä ne vaikka välillä taakse. Tiedän että on vaikeaa, koska itsellä sama ongelma, mutta onneksi ope huomauttaa siitä aina :)

  VastaaPoista
 33. Sun ryhti on paljon parempi ilman jalustimia! Mulla on ongelmana nojata liikaa taakse, joten valmentajat ovat käskeneet työntää hartioita eteenpäin, jolloin ryhti kuulemma menee automaattisesti suoraksi. Toimisiko sama juttu sulle, mutta vaan työnnät hartioita taakse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps niin mun pitäisikin tehdä, kun hartiat on liian edessä. Helpommin vaan sanottu kun tehty siellä hepan selässä:/

   Poista
 34. Paljon paremmalta näyttää, verkkaa vaan esteilläkin ilman jalustimia toimii paljonp paremmin homma niin:) Kokeilehhan joskus niin, kun jos tuntuu että Voitto on hieman tahmea tms, että laukkaat pitkät sivut kovaa eteen ja lyhyet reippaassa käynnissä. Ja tässä voit ottaa edestä hyvin kiinni käyntin siirtymisissä, meillä oli samaa ongelmaa että hevonen nojasi kädelle ja oli tahmea niin valmentajani ratsasti hevoseni näin nopeammaksi:)

  VastaaPoista
 35. ÄLKÄÄ laittako sitä hiivatin MUSIIKKIA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita äänet pois. Tuossa oli taustalla meidän puhetta, joka ei ollut ehkä tasoltaan ihan julkaisukelpoista.

   Poista
  2. Ennen vanhaan annoitte äänienne olla olivat tasoltaan minkä hyväisiä tahansa ja se on just ehkä se suurin asia mitä oikein odottaa. Videopostauksetkin tuntuvat nykyään niin "virallisilta" ja ihan saman laisilta kuin muilla, kun mukana ei ole teidän ihanaa puhetta.. Uskoakseni moni on kanssani samaa mieltä

   Poista
 36. Laukka näyttää melko voimattomalta. Laukassa hevosen takajalat polkevat riittävästi alle, kun ne yltävät ratsastajan alle. Ks. video, niin Voiton takajalat jäävät melko kauas sun kropasta.
  Istunta näyttää paljon paremmalta! :)

  VastaaPoista
 37. Istunta kun vaikuttaa hevoseen niin äärettömän paljon, niin saattaisko olla vaan ihan siitä kiinni, että kun ilman jalkkareita istuit paremmassa ryhdissä ja luonnollisesti tiiviimmin, niin Voitto oli jo sen puolesta parempi ratsastaa? :) Aika pitkään sain kuunnella yksityiskouluvalmennuksissa sitä istu - istu - istu kunnolla -litaniaa, ennen kuin itselle tuli automaatioksi oman istunnan tsekkaaminen silloin, kun kaikki tuntuu menevän pieleen. Ja tadaa - yleensä jo se ryhdin ja oman istunnan korjaaminen auttaa ongelmatilanteessa yllättävän pitkälle, jopa siinä kun hevonen tuntuu vänkäävän kaikkia apuja vastaan.

  Mulle alotettiin istuinluiden tuntemisesta höpöttäminen jo ratsastuskoulussa, mutta en sisäistänyt asiaa oikeesti vasta kun useemman vuoden valmentauduttuani pääsin uuden valmentajan silmien alle, ja hän opetti asiaa uudelleen. Tämän valmentajan mukaan vasta silloin tietää istuvansa oikeesti tiiviisti ja hyvin, kun pystyy laukkaamaankin niin (ilman jalkkareita tietty), että voi nostaa jalkansa ikään kuin kyljistä ilmaan, eli siis kohottaa polvia ylöspäin niin, että reidetkään eivät pidä satulasta kiinni, vaan se on just se hyvä istunta, joka pitää satulassa. Osasinkohan yhtään selittää tota polvien kohottamista ymmärrettävästi? Toivottavasti. Ite kokeilin sitä ensin vaan käynnissä (takareidet alkaa ainakin mulla nopeesti kramppaamaan), ja sitten ravissa, enkä ravissakaan meinannut pysyä selässä sillon, kun nostin polvia ilmaan. Aloitin tän jälkeen kunnolla ja useesti treenaamaan istuntaa ja tasapainoa ilman jalkkareita, ja sitten kerran, kun hevonen tuntui tosi hyvältä ympyrällä laukatessa, päätin kokeilla, kestänkö selässä, kun nostan polvia. Oli varsin huikea tunne, kun alkoi onnistua. Tuon harjoitteen kautta oon tajunnut sen, miltä istunnan pitää oikeesti koulussa tuntua - eli siis että mikään kohta jalasta, ei ees reisi, ei saa puristaa satulaan kiinni, vaan istunnan täytyy tukeutua vatsa- ja selkälihaksiin. Olinhan mä sen ennenkin tiennyt, että jalalla ei saa puristaa, ja olin luullutkin, että en purista, mutta olin ollut väärässä. Mitä paremmaksi istuntaani sain hiottua, sitä paremmin alkoi kaikki sujua. Mullahan tosiaan oli samaa ongelmaa kuin sulla, ratsastin tosi kumarassa. En ehkä ikinä saa itselleni yläkroppaan "täydellistä" istuntaa, sillä mun lavat vaan ei taivu niin paljon taakse yhteen että voisin olla täysin ryhdissä, mutta ainakin parempaan on jo menty, pääosin noiden perusasioiden sisäistämisen kautta. Suosittelen kokeilemaan oman istunnan kestävyyttä polvia nostamalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muidenkin omakohtaisia kokemuksia ja että niistä on selvitty!

   Poista
 38. Jos laitat paalinarulla jalkkarit satulavyöhön nii osuukse paalinaru hevosen karvaan siellä satulavyön alla tai siis hinkkaako se hevosta? Aattelin itekki kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kokeillut eli en tiedä saako viriteltyä niin ettei, hierrä

   Poista
 39. Näyttäis pölisevän tuo teidänkin kenttä melkoisen paljon :D

  VastaaPoista
 40. Kuluuko Voiton takakavioiden etuosa kun se näyttäis vähän laahaavan niitä? Mietin vaan kun ex-vuokrahevosella oli sellasta ongelmaa.. Ja ehkä sul tulee just tosta aiemmin mainitusta "pumppaamisesta" laukassa ne sisäreidet kipeeks? :) mun mielestä laukka on helpompi istua kun ravi, ja itellä tulee juuri ravissa ne kipeeks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kulu, sillähän on kengät. Vuokrahevosellasi ei varmaan ollut jos pääsi kulumaan. Voi olla sekin, mutta laukka vaan on työläämpää istua mielestäni, ravissa hyllyy luonnollisemmin :D

   Poista
  2. Kiva kun vastasit! Oli silläkin kengät, mutta kului siis se koko iso pinta kengän yläpuolelta kuopalle..

   Poista
 41. Tosi hyvältä näytti :)
  Itse kokeilen ottaa enemmän lantiolla mukaan harjotus ravissa ja vetää olkapäitä taaksepäin
  Toki kaikki ratsastaa erillailla
  Itselläni oli pitemmän aikaan sama ongelma ja se on helpompi päteä netinkautta mut kannattaa mennä enemmän ilman jalustimia ja harjotella ahkerasti kyllä se siitä! ��

  VastaaPoista
 42. Jostain videosta olin näkevinäni että teillä on tuolla pihalla sellainen paarma-ansa? Jos, niin onko se toiminut ja vähentänyt paarmoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se toimii, mutta ei kaikki paarmat sinne luonnollisestikkaan eksy :/

   Poista
 43. Hyvä Tiia nyt oli ryhti huomattavasti parempi :)! Kannattaa jatkossakin mennä ilman jalustimia, tekee hyvää sinun tasapainolle ja ryhdille. Ja ihan vinkkinä, että kannattaa mennä sileellä koulujalkkareilla mahdollisimman usein kunhan vain jaksaa säätää niitä hihnoja kun ei laiskota :D. Oli kiva postaus :)!

  VastaaPoista
 44. Ratsastat oikeesti tosi hienosti Voitolla, ja se kulkee sulla niin kauniisti! Ootte hyvä pari, vaikka kuka mitä sanoisikin ♥

  VastaaPoista
 45. Ratsastuksessä ryhdin pitämiseen on muutama tosi hyvä keino.

  Ajattelet että sun päästä häntäluuhun kulkee rauta tanko. Sit ajattelet että oot kuningaratar, joka on vähän ylimielinen.(eli katse eteen ja vähän nenää ylös;D) Siihen voi auttaa kuvittelemalla pallo sun nenänpäälle ja päälaelle. Ja sit kuvittelet että sulla lähtee päästä naru, ja joku vetää siitä ylöspäin.
  Toivottavasti auttaa :)

  Ja viälä selitykset:
  Rautatanko auttaa että sun selkäranka pysyy suorana koko matkalla.
  Olla ylimielinen kuningatar (ja pallo nenällä ja päälaella) auttaa siihen että kun sun nenä on ihan vähän ylös ja katse eteen sun hartiat menee automaattisesti hyvään ryhtiin ilman niitten lihasten jännittämistä.
  Naru päässä ja siitä vetäminen auttaa ton kaiken yhdessä pitämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ajatusjutut ei mua auta, kun en vain saa mun lapoja varsinkaan hiukan jo ratsastuksesta väsähtäneenä yhteen. Lihajumit ja heikot lihakset ovat siihen syyllisenä.

   Poista
 46. Ja noita kannattaa kokeilla ekana ihan suoralla käynnissä ajatuksen kanssa ja että keskittyy siihen että pitää sen hyvän ryhdin koko ajan. :)

  VastaaPoista
 47. Vau ootte oikeasti niinku joku kp kouluratsukko!!

  VastaaPoista
 48. Ratsastat tosi hienosti! Ja Voittokin menee nätisti.

  VastaaPoista
 49. laita raippa selkään paian sisään nii voi parantaa hieman ryhtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella huono idea. Se antaa yliryhtiä, se on pahempaa kun on takakenossa hevosen selkänikamat menee eteen kiinni eteen eli rikkop niitä. Ja ilman jalkkareita ei ole joka päivä hyvä hevoselle, noin painava ihminen niin voi sattuu voiton selkää. Kun istuu rennosti ilman hötkyilemistä niin antaa paremmat avut hevoselle se auttaa.

   Ootko miettinyt sitä että vaikka tää on suomen Suosituin heppablogi niin tätä myös haukutaan yhtä paljon tai eniten suomessa. Äläkä opeta pieniä idoleitasi ratsataa väärin.

   Poista
  2. Ei auttanut, valmentajankin kanssa sitä kokeiltiin, asento meni juurikin yliryhdin puolelle, jolloin oli vaikea ratsastaa :)

   Poista
 50. Hyvä Tiia! :) Ilman jalustimia menitte tosi hyvin, paitsi laukassa alat hieman pumppaaman ylävartalolla. Muuten menitte hyvin! :)

  VastaaPoista
 51. Miten voi poistaa itttensä lukijakohdasta? En ole siis poistamassa itteäni sun blogista! Ja miten saa laitettuu profiili kuvan silleen että se näkyy tossa lukijakohdassa? Mut te ootte hyvä pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin pitää painaa tuosta liity lukijaksi napista, siitä sen kuvankin voi muokata muistaakseni.

   Poista
  2. Kuinka pieni se pitää olla? Yritin laittaa mutta siihen tuli että jotain: kuva on liian suuri tai se ei ole kuvatiedostosta... jne

   Poista
  3. En tiedä, ennoo koskaan vaihatnu sitä :D

   Poista
 52. Aika jäykän näköinen on Voitto takaa tässä. Mutta sun istunta on kyllä paljon paremman näköinen, vaikka alkuun varsinkin kyynärpäät meinasi lepattaa sivuille. Mutta hienosti tsemppasit ilman jalkkareita!

  VastaaPoista
 53. Mietin istuntaasi kun katsoin laukka-pätkää videolta. eniten katsoin "pumppaamista" ylävartalolla. Mietin auttaisiko siihen se että aktivoisit selkä ja vatsalihakset kunnolla ja ajattelisit koko ajan, että lonkat ovat enempi alla. Varmaan tiesitkin jo nämä, ne on vain niin himskutin vaikeet korjata! (kokemusta on) :)

  Mutta kyllä istuntasi on jo paljon parantunut, ei muuta kun vaan nyt alat menemään paljon ilman jakkareita niin kyllä se onnistuu! :)

  VastaaPoista
 54. Sä oot hoikistunut! Mutta itse asiaan, mun mielestä meno oli kivan letkeetä. Ympyrän ensimmäinen neljännes meni aina parhaiten ja voitto polki takaa sekä koko selän läpi mut näytti että lopetit sen jälkeen vaatimisen :D laukassa kannattaa aatella tosiaan että nojaat mielummin liikaa taakse koska sillon sä istut satulann syvimmässä kohdassa ja saat paremmin jalat ympäri. Laukas kanssa näytti siltä et jäät reidelle puristaa eli aukasee lonkasta asti jalkaa ja jalka pidemmälle alas jotta saisit voiton polkee takaa. Hieman kokoat ja ratsastat jalalla jotta takaa lähtis kulkee paremmin. Voitolla on tosi kauniit liikkeet ku se jaksaa vaa liikkua :) ihana nähdä ku ootte kehittyneet sileelläkin . Ootteko kokeilu käviskö lillin koulupenkki voitolle koska se helpottas sua entisestään saamaan jalat oikeeseen asentoon?!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, musta tuntuu että päinvastoin. Tullu kesällä vähän herkuteltua. Tuo kävi mullakin mielessä ja sovitin sitä jo itse, en kuitenkaan uskalla mennä ennenkuin joku ammattilainen katsoo sen. Pitäisi joskus pyytää, vaikka kouluvalkkua katsomaan se :)

   Poista
 55. Kiva postaus ja video:) Ei pahalla mutta näytät kauheen väsyneeltä tossa ekassa kuvassa. Mutta oot tosi kaunis:3

  VastaaPoista
 56. Kiva postaus ja kiva video. Hyvin ratsastit. Nyt sä et ollu etukenossa.
  Oot kaunis. Sovitte voiton kaa hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 57. Kiva postaus ja hyvä video! :)
  Tosi hyvin ratsastit taas kerran, kuten aina! 😄

  VastaaPoista
 58. Mistä ootte ostanu lämpösten patjat ja ne kylmien kylmät? Kun laittaa kylmiä onko pakko laittaa linimenttiä? Ja pitääkö harraste hevosen/ponin jalan kylmätä? Kiitos jos vastaat noihin kaikkiin kysymyksiin, koska saan (ehkä) 2 hevosta/ponia ((: + mitkä on sun lempihevoskaupat? Ja mitä neuvoja antasit mulle kun saan ekan hevosen/ponin? Iso KIITOS jos vastaat kaikkiin kysymyksiin! (:

  VastaaPoista
 59. Sun ryhti oli huomattavasti parempi ilman jalustimia. Ja noi sun jalat heiluu aika paljon et piditkö pohkeet kiinni?:) En tarkoita mitenkään pahalla. Ja teiän meno oli kivan näköstä.:)

  VastaaPoista
 60. Kannssii aina joskus ratsastaa just tollee ilma jalkkareita nii ryhti on parempi:)

  VastaaPoista
 61. Jeii tosi kivan näköstä tein meno (: Tuo suun auki "vääntäminen" saattaa johtua ihan nivelkuolaimista (: Tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 62. näyttää että sun olkapäät valuvat alas, kun mulle on opettu että olkapäiden pitäisi olla työnnettyinä taakse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä ja koitan korjata niitä oikealle paikalle

   Poista
 63. Sori en haluais päteä tai luokata, mutta jalkasi heilluvat vähän liikaa. Se ei tunnu hevosesta kivalta kun joku heiluttaa jalkojaan kylkiin. Ja olitte ennen paljon parempia... Ratsastittekin paremmin kun ennen ....

  VastaaPoista
 64. Missä kädet luuhaa? Käsiä ei kuulu nostaa ylös, mutta ei myöskään pitää satulakaaressa kiinni. Kyllä sä vähän tuolla könötät. Hyvin kuiteskin meette ja Voitto on tosi hieno! :) ♥

  VastaaPoista
 65. voitteko tehä videopostauksen ??

  VastaaPoista
 66. Heei eikö sulla tuu peppuun kuuma noin paksuilla housuilla? Mulla tulee aina märkä plantti

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.