Hypyt ennen kisoja

perjantai 11. heinäkuuta 2014Moikka! Torstaina käytiin taas TK:lla hyppäämässä Terhin valvovan silmän alla. Ohjelmassa oli rataa, jossa oli tällä kertaa sarja ja muutama vaikeampi lähestyminen mukana. Viime kerroilla ollaan menty suhteellisen helppoja ratoja ilman sarjaa, joten ennen kisoja piti treenata ihan kunnon rataakin. Valmennus oli jo aamu kymmeneltä, ettei jouduttaisi hyppäämään ihan helteessä. Edellisenä iltana olikin satanut, joten kenttä oli mukavan tiivis eikä pölynnyt, jonka lisäksi lämpötila oli oikein sopiva ratsastukseen.  Pinja ei jaksanut herätä kuvaamaan, joten saatte nyt muutaman videon sekä pari videolta kaapattua kuvaa.Aloitettiin verkan jälkeen tuttuun tapaan kavaleteillä, jonka jälkeen mukaan otettiin tuo linja. Tultiin useampi kierros vähän eri tavalla, mutta videolla näkyy nyt vain pari viimeistä, kun äiti ehti vasta loppuvaiheessa verkkaa viritellä kameran kuvauskuntoon. Voitto ihmetteli yllättävän paljon tuota vesilankkuokseria, vaikka sama este on ollut vieläpä samalla paikalla parissa edellisessäkin valmennuksessa. Voitto tuntui jo verkkahypyillä hiukan normaalia reippaamalle ja sain laukan pyörimään näin alussa jo ihan kivasti.Otin vielä yksittäiset hypyt pystylle ja okserille. Molempiin paikat osuivat melko kivasti kohdalleen ja fiilis tulevaa rataa ajatellen oli hyvä. Äiti laittoi esteet tasan 90cm korkeuteen, koska menen kisoissa huomenna ja ylihuomenna 90cm luokat. Näytti suhteellisen pienelle, joten fiilis oli melko varma. Ekalla radalla sainkin ykköselle tosi kivan lähestymisen, mutta kakkoselle tuli ihan yllättäen kielto. Unohdin totaalisesti ratsastaa, pieni eteen ratsastus tai edes tsemppaus olisi auttanut kovasti. Alotin radan sitten kokonaan alusta, nyt ykköselle pohjaan ja samoin vedellekkin. Linja jäi vähän pitkäksi, mutta Voitto venyi kuitenkin hyvin kolmannen esteenkin yli. Sarjalle paikka osui kuin itsestään, kuten jokaisella seuraavallakin kerralla. Seuraavaan rataan oli lisätty muutama este ja kokonaisuudessa rata sujui paljon paremmin. Tuollainen rata ja fiilis olisi kiva saavuttaa huomennakin.


90cm sujui siis melko helposti. Uskalsin tehdä päätöksiä ekan kiellon jälkeen ja kaikki päätökset olivatkin sitten kannattavia. Nostettiin kuitenkin esteet metriin ja mentiin vielä muutama ei-niin-hyvin mennyt pätkä uudestaan. Sarja oli sujunut tosi hyvin, joten sitä ei tarvinut mennä ja linjakin oli ihan ok, vaikka ei kummallakaan kerralla täydellinen. En muista ihan tarkkaan mitä rataan kuului, mutta ainakin siihen kuului tiukasta kaarteesta kuvassa oleva pysty, jonka jälkeen lankkuokserille. 

Äiti oli sekoillut jotenkin siinä milloin kamera kuvaa ja milloin ei. Se kuvasi siis aina kun en hypännyt, mutta sammutti kameran heti kun lähestyin ekaa estettä. Kaksi ekaa pätkää se sai onnistuneesti videolla, mutta olin koonnut jo ylemmän ratavideon, joten en viitsinyt sitten alkaa tekemään parin sekunnin videota niistä metrin radan pätkistä enkä muokkaamaan uudestaan jo youtubeen ladattua videota.

Mä jotenkin lamaannuin, kun niitä esteitä nostettiin. Metriähän me melkeen aina mennään treeneissä eli en ymmärrä miksi menin niin lukkoon. Ysikympin melko pienen tuntuisilla esteillä uskalsin tehdä ratkasut itse, mutta nyt jäin monta kertaa vaan miettimään eteen vai taakse. Lopulta jätin tekemättä mitään. Voitto otti jo vähän nokkiinsa ja kielsi kaksi kertaa okserille hyvistäkin paikoista. Laskettiin este takaisin ysikymppiin ja sitten taas onnistui. Vaikka kieltely jäi hiukan päälle tuolla okserilla, Voitto hyppäsi monesti huonostakin paikasta ottaen puomeja pystyille.

Ihan hyvällä fiiliksellä olen kuitenkin lähdössä huomenna kisoihin. 90cm on kuitenkin helppo ainakin treeneissä, pitää muistaa vaan ratsastaa jokainen etäisyys, tehdä joku ratkaisu ja huolehtia, että hevonen laukkaa kunnolla. Sorsasalon kenttä on iso, joten siinä tulee äkkiä mentyä vain pitkää ja kovaa laukkaa ilman, että moottori tekee oikeasti töitä. Jännittää jo nyt vähän, vaikken yleensä jännitä juuri yhtään kisoja!

75 kommenttia

 1. Mö oon kiinnittänyt tosi pitkään huomiota siihen että,istut esteiden väleissä alhaalla. Kun itelle ainakin on aina opetettu että aina esteiden välissä kevyessä- istunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on taas opetttanut kaikki opettajat tähän mennessä, että pylly sinne penkkiin nyt ei olla maastoesteradalla :D Enmä siellä kuitenkaan mitenkään tiiliskivenä istu vaan silleen sileän istuntaa hiukan kevyemmin.

   Poista
  2. Mulleki on opetettu et pylly satulaan kevyesti esteiden välillä. Jumppasarja on sitten asia erikseen

   Poista
  3. minullekkin on opetettu kun menen jotain 60 sentin ratoja että istutaan kevyessä istunnassa mutta kun noustaan siitä korkeammalle niin istutaan satulaan niin saadaan hevoseen paremmin kontrollia :)

   Poista
  4. Meille on opetettu että ravissa ennen estettä kevyt istunta mutta laukassa pylly satulaan. :D

   Poista
  5. Mulle on kanssa opetettu, että esteiden välissä kevyessä istunnassa ja esteitä ylittäessä esteistunnassa :) Eikai se nyt oo niin nuukaa, kummalle tavalle on opetettu, kunhan esteillä keventää ja myötää kunnolla.

   Poista
  6. miullekkii on opetettu et peppu penkkii esteiden välissä muute tulee kielto tai ohitus herkemmi ;)

   Poista
  7. mulle opetettiin aikoinaan että kevyessä istunnassa.. nyt itseoppineena ja valmennuksissa käyneenä esteistunnassa tai peppu penkissä :) kyl seki on aika hevospohjaista

   Poista
  8. Ettekö ole ikinä kuulleet kahden- ja kolmenpisteen kevyestä istunnasta? :)

   Poista
  9. Eiköhän se riipu hevosesta pitääkö olla peppu ylhäällä vai alhaalla...

   Poista
 2. Hauska pupujussi loikka! Kiva postaus ja tsemppiä kisoihin! Muista vain että nyt hoidetaan homma loppuun ja ratsasta koko aika reipppaasti eteen ja muista käskeä. Tsemppiä kisoihin ja jännityshän on vain terveellistä. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus :) ja innolla odottelen kisavideopostausta

  VastaaPoista
 4. onnee kisoihin! Toivottavasti menis hyvin kisat!!

  VastaaPoista
 5. Kun tuolla sivu palkissa lukee nuo Lappeenrannan kisat niin kisaatteko joka päivä siellä??? Ja oletteko siellä kaksi yötä ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä vielä yhtään kun kutsua ei ole julkastu, mutta siis jos mennään niin ollaan tietty yötä :)

   Poista
  2. Uu, tervetuloo tänne!! :) ois nii superii jos näkisin teijät siellä! ♥ :D

   Poista
  3. Kiva postaus!! Ja tuleeko kisavideopostausta? :D

   Poista
 6. Miten olet päässyt eroon kisajännityksestä? Mulla on toiset seurakisat vklp ja jännittää jo nyt :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin jännitys lähti, kun tulin varmaksi muutamien kisojen jälkeen siitä, että opin radan :)

   Poista
 7. Kuka sua valmentaa tossa videossa?

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää! Tsemppiä kisoihin! (:

  VastaaPoista
 9. Tuleeko kisoista videopostausta? :)

  VastaaPoista
 10. Teettekö kisoista videopostausta? toivottavasti koska ne on parhaita!! :)

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus ja voten kaniloikka:D Mukavaa että pääsitte esteiden yli. Hyvin ratsastat!

  http://tarkennettunahevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. Irtohypytätkö Voittoa koskaan? Jos et, niin mikset? Ja jos hypytät, voisko siitä tulla joskus (video)postausua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, en koe sitä kovin tarpeelliseksi vanhalle hevoselle. Joskus voisi ihan iloksi jotain pieniä mennä, mutten ole koskaan kokeillut ja haluaisin tehdä sen ihmisen kaa jolla on vähän kokemusta :)

   Poista
 13. Yhdessä kuvassa näyttää että lennätte :D

  VastaaPoista
 14. Toi kuva on vaan niiiiiin hauska. Pikku pomppu. Kiva postaus niinku aina.

  VastaaPoista
 15. Voitto näyttää tosi nuorelta tossa videossa :D mut hyvin meette :)
  Mikä on korkein hyppäämäsi este Lillilä ja Voitolla?

  VastaaPoista
 16. Ratsastat todella, todella hyvin!:) Oon kateellinen!;) Sinä ja Voitto ootte niin hyvä pari! Voitto liikkuu sulla niinku ajatuksenvoimalla!:)

  VastaaPoista
 17. Super fin header du har, du gör inte gratis till andra?
  Kram

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ursäkta. Jag är dålig i Svenska, även om jag studera det i skolan .. Om jag förstått rätt på frågan. Jag gör banners, men de kostar 5 euro. Här finns mer information, men endast på finska.

   Poista
 18. Tsemppii kisoihin!! Nyt muista ratsastaa kunnol esteelle ; D

  Ja viel asiaa erikseen, miten oot ottanut/videoinut mm. kuvanmuokkaus videot (esim. Lillistä enkeli ja bannerin tekovideot) ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen ohjelma kun hypercam2, latasin vaan jostain netistä :)

   Poista
 19. On kiva huomata kuinka ootte kehittyneet Voiton kanssa esteratsstuksessa. Nykyään se on niin helpon näköstä kun ennen se oli vähän hosumista! tsemppiä huomiselle!!

  VastaaPoista
 20. Hienosti teille näytti taas sujuvan! :)
  Tsemppiä kisoihin :)

  VastaaPoista
 21. Voisitteko mitenkään ottaa videopostauksen kisoista ? Olis niin ihanaa nähä kisavideopostaus ( : ymmärrän ettei aina ehdi tai jaksa mutta se olis tosi kiva ( : paljon tsemppii kisoihin ja aika taiteellinen toi yksi kuva tossa : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylempänä vastasin jo useaan otteeseen samaan kysymykseen, koitetaan siis kuvata videopostaus kyllä :)

   Poista
 22. Hienosti näytti menevä! :))
  Toi vika kuva oli aika hyvin otettu :D
  Tsemppiä paljon niihin kisoihin :))))

  VastaaPoista
 23. Mikä musa tos ekas videos? :)

  VastaaPoista
 24. Mikä tuon terhin sukunimi on?
  Jos lukee tätä sun blogia kännykällä (eli tässä ei näy sivupalkkia) niin miten pystyy liittymään seuraajaksi?

  VastaaPoista
 25. Mikä on korkein este jonka olet hypännyt Voten kanssa? :) Hypytätkö sitä koskaan irtona? Jos oot hypyttänyt, niin kuinka korkeeta? :) Hienosti kyllä meette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hypännyt 125cm. Ei hypytä. Ja katsoppa vastaukset tai ylipäätään ylemmät kommentit niin voi useamminkin selvitä muita kysymyksiä. ;)

   Poista
 26. Minkä mallinen ja vuotinen tein Bemari on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah en mä vaa tiedä muutaku et se on hopea väriltään ja merkiltään bmw...:DD

   Poista
  2. se on X5 meillä sama.

   Poista
 27. Jos kattoo noita vanhempia estetreeni videoita, ja näitä, kyllä siinä jonkun varran eroa huomaa, parempaan ootte ehdottamasti menny! Hauska toi vika kuva:D

  VastaaPoista
 28. Sulla on sun toisessa lifestyle blogissa se Shineseiden arvonta joka on myös Pinjan blogissa niin tossa sun blogissa lukee että voittaja saa valita mekon ja bikinit mutta Pinjan blogissa lukee että voittaja voi valita 2 tuottetta valikoimasta jossa on mekkoja bikineitä JA AURINKOLASEJA joten kuuluuko ne aurinkolasit sunkin blogissa olevaan arvontaan? Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin. Kiva postaus ja onnea kisoihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tainu olla aurinkolasit, koska en oo sitä siihen kirjottanu

   Poista
 29. En tykkää siitä että nuo videot on erikseen

  VastaaPoista
 30. Tsemmpiä kisoihin! :) mekin ollaan täällä turussa huomenna lähdössä kisoihin hyppäämään 90 :D laittelin sulle muuten alkuviikosta banneria tilaukseen, tulikohan sähköposti perille? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, sori oon unohtanu vastata, vaikka bannerin jo aloitin!

   Poista
 31. Voisitko tehdä joskus sellaisen postauksen jossa esittelet esim. parhaan yhteistyön kautta saadun tuotteen tai niinkun että mikä on vaikka H&M paras tuote mikä sulla on tai Voten kamoista esim. mikä on paras Eskadronin tuote ja vaikka ratsasruskamoista, toivottavasti ymmärsit :D

  VastaaPoista
 32. Ootte jotenki tosipaljo kehityny terhin reenissä! Sun ratsastus esteillä on tullu tehokkaammaks ja napakammaks ja voteki näyttää jotenkin tsemppaavan paremmmin treeniin ku ite oot jämynä :) onnea kisoihin!

  VastaaPoista
 33. Kiva postaus Tiia:) Oisko sulla mitään vinkkejä miten sais pidettyä kantapäät alhaalla laukassa?

  VastaaPoista
 34. Voitteko tehdä kisa mydayn sitten?:)

  VastaaPoista
 35. Olkipelletti

  Olen miettinyt, että miksi teillä on kuivikkeena juuri purua. Pari vuotta sitten myös minä nysväsin purun kanssa; siivoaminen oli yhtä tuskaa, menekki kamala ja vilkkaammat hevoset pyörittelivät purut laidoille. Vaihdoimme kuitenkin olkipellettiin ja kaikki helpottui tosi paljon! Kun perustusvaiheen tekee huolellisesti (ostaa laadukasta pellettiä ja laittaa sitä kunnolla karsinaan) on olkipellettipatja miellyttävä niin hevoselle kuin omistajallekin. Siivoamiseen menee vain murto-osa purukarsinan siivoamiseen käytettävästä ajasta ja siistin ponin boksin siivoamiseen menee oikeasti vain se viisi minuuttia. Uutta pellettiä lisäillään pari kertaa viikossa yksi pieni kottikärryllinen. Lisäksi pelletti on helppo hävittää, se on ympäristöystävällistä eikä laadukas olkipelletti myöskään pölyä.

  Muutaman kerran vuodessa patja on vaihdettava, mutta muita miinuksia en oikeastaan keksi. Toki jotkut ahmatit vetävät pellettiä suurinpiirtein mielummin kuin heinää, mutta laadukkaan pelletin syömisestä ei omien tietojeni mukaan ole edes haittaa.

  Suosittelen edes kokeilemaan olkipellettiä, se nimittäin todella säästää aikaa, vaivaa ja rahaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kommentista tuli mieleen ne ostoskanavan "eikä siinä vielä kaikki"-tyyppiset esittelijtä : DD

   Poista
 36. Moikka Tiia! Saako sukupostista laittaa esim. Faceen kuvaa jos kuvassa on oma hevonen, mutta ei ole itse ottanut sitä? Entä jos kertoo kuka sen on ottanut, saako sitten?

  Mutta kiva postaus ja oot kehittynyt paljon !:)

  VastaaPoista
 37. Milloin tulee viikon blogihaaste? Olisi ihan jees tietää suurinpiirtein, että voisin vähän "rytmittää" postailuani niin, etten tee erikoispostausta ja heti perään seuraavana päivänä haasteen :)

  VastaaPoista
 38. Miksi poistit mun kommentin missä mietin onko fiksua hypätä 3 päivää peräkkäin kun hevosen jalkoja muutenkin piikitetään jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En poistanut, kun katsoin nyt se oli mennyt roskapostiin. En tiedä sitten toimiiko roskaposti niin, että olet joskus spämminyt tai kirjottanut typeryyksiä, niin olen merkannut sut roskapostiksi ja siksi meni sinne vai miten yhtäkkiä sun viestit menee sinne? Mutta siis vastaan tähän, että ei olisi järkevää jos tekisin niin koko ajan. Enkä hypännyt peräkkäin, valmennus oli torstaina, joten välissä oli perjantai. Onhan kolmen päivän kisoja, eivätkä hevoset siitä mitään sano :)

   Poista
  2. En ole itse asiassa ikinä kommentoinut mitään negatiivista, eli en usko että olet merkannut minua roskapostiksi ellet sitten oo käsittänyt jotain aiempaa kommenttia väärin mitä en ole pahalla meinannut. En itse asiassa kyl muista tätä blogia kommentoineeni ollenkaan, mut ihan varma en ole. :)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.