Ensimmäinen ei-sijoittunut

maanantai 14. heinäkuuta 2014Moi! Ensimmäiset kaksipäiväiset kisat ovat nyt takana ja pakko sanoa, että mulle sopii ehdottomasti kaksipäiväiset kilpailut paremmin. Menin lauantaina 90cm, josta olen täällä jo kertonutkin. Siitä tuloksena oli hylky, vaikka fiilis olikin hyvä kaikissa muissa lähestymisissä kun näissä kielloissa. Sain teiltä paljon tsemppiä, muutaman hyvän vinkin seuraavalle päivälle ja hieman näyttämisen halua ilkeistä kommenteista. Ehdin miettiä omaa ratsastustani, virheitäni ja monia muita asioita yön yli kotona. Seuraavana päivänä olinkin ihan uudenlaisella fiiliksellä lähdössä kisoihin.

Radan kävelyssä koitin todella kovasti olla poimimatta mitään ongelmakohtia. Radassa oli muutama vähän haastavampi kohta, mutta en tehnyt niistä mielessäni mitään ylitsepääsemättömän vaikeita. Tällä kertaa mukana oli vain yksi erikoiseste, joka oli radan viimeinen. Siitä olisi voinut kehittää ongelman, mutta nyt mä koitin vaan hokea mielessäni, että Voitto ei oo koskaan pelännyt tuollaisia portteja ja tuohan on ihan hirmu pieni okseriksi jnejne. Arvostelu oli muuten A.2.0 eli nopein ja vähiten virheitä tehnyt voittaa. Lähdin hakemaan valmentajan ohjeiden mukaan vain nollarataa, enkä miettinytkään aikaratsastusta.

Äiti oli kävelyttänyt Voittoa rataan tustumisen ajan, joten pääsin heti hölkkäilemään. Luokka ei ollut vielä alkanut ja mun lähtönumero oli 15. Ravailin n. 10 minuuttia todella rennosti yhtään Voittoa paineistamatta. Pinja sanoikin, että näyttää vähän laiskalle, mutta annoin sen silti hölköttää. Pyrin verkkaamaan samalla tavalla kun edellisenä päivänä, joten tiesin hevosen tästä vielä piristyvän. A


Annoin Voiton hetkeksi äitille kävelytykseen ja kävin katsomassa pari ensimmäistä hevosratsukkoa, jotta näkisin vähän minkä verran laukkoja ratsukot ottavat kakkosen ja sarjan välisellä linjalla. Mun mittauksien mukaan se oli abut 22m, mutta linja oli vähän kaareva ja mun mittaukset ei ehkä ihan paikkaansa pitäviä, joten halusin varmistua otanko viisi vai kuusi laukkaa. Iso laukkaiset tulivat helposti viidellä, jotkut ottivat kiinni ja tulivat kuudella ja pieni laukkaisille kuusi oli melko normaali. Päätin tulla välin kuudella. Linja oli kuitenkin radan alussa, ja toisena osana oli sarja, jolle en haluaisi tulla kovin villisti sisään. 

 Katsottuani pari ratsukkoa pääsin varsinaiselle verkkakentälle. Aloin heti laukkaamaan. Huolehdin, että Voitto liikkuu eteen pohkeesta vasten ohjaa ja tulee istunnasta ja pidätteistä takaisin. Hyvin homma toimi, joten otin hyppyjä ristikolle. Kaikki paikat ristikolle tulivat melko pohjaan, tosin ristikolla se ei mitään haittaakaan. Hetken käveltyäni hyppäsin pystyä ja sen jälkeen okseria. Voitto hyppäsi varsinkin kaksi vikaa hyppyä okserille todella hyvin! Oli siis huippufiilis lähteä radalle.

Tänään päätin ehdottomasti huolehtia, että Voitto laukkaa oikeasti hyvin, niin että se pääsee tarpeen tullen läheltäkin hyppäämään. Eilen laukka oli melko hyvää, mutta välillä venähti hiukan pitkäksi, kun unohdin ottaa esteiden välillä kontrollin samalla kuitenkin huolehtien pohkeella, että laukka pyörii. Vuoroani odotellessa kuulin, että oli tullut vasta pari nollarataa ja minä olin kuitenkin luokan puolessa välissä. Rata alkoi tosi hyvin ja ykköselle tuli hyvä lähestyminen. Seuraavana oli linja, johon sain otettua hyvin kuusi laukkaa, aivan kuten suunittelin. Linjan jälkeen mietin, että tässä radassa ei ole enää yhtään mitään vaikeaa, joten nyt tehdään se nolla. Linjan jälkeen nelonen hyvin, sen jälkeen vitoselle samantyyppinen lähestyminen kun edellispäivän esteelle, jolle kiellettiin. Vaikka esteessä ei nyt ollut mitään ihmeellistä, varmistelin vähän normaalia enemmän pohkeella, varsinkin kun ajauduttiin vähän pohjaan.

Vitoselta kaareva pystylle, jonne olin päättänyt ottaa kokonaan uuden lähestymisen. En tiedä montako metriä väli siis oli. Tähänkin ajauduttiin hiukan pohjaan. Sitten kaarre pystylle, josta erikoinen tie okserille. Sain tehtyä tien juuri kuten halusin, eli ehdin suoristaa hyvin ennen okseria, eikä valuttu liian ulos. Toiseksi viimeiselle okserille ratsastain hiukan eteen ja Voitto lähti hyvin hyppyyn kauempaakin. Nyt muistin varmistaa kunnolla pohkeella, että mun ratkaisut menee varmasti perille asti. Sen jälkeen viimeiselle, jolle varmistelin vähän liiankin kanssa. Varmistelu tsemppasi varmaan enemmän mua, kun hevosta, mutta yli mentiin! Tuloksena puhdas rata.


Menin radan jälkeen kolmannelle sijalle, mutta tiputtiin siitä sitten luokan loppuun mennessä ensimmäisiksi ei-sijoittuneiksi. Sijoitusta ei lähdetty hakemaan, enkä aikaa ratsastanut, joten mikään pettymys ei ollut, vaikkei ruusuketta ollutkaan kotiin viemisinä. Olen kuitenkin äärettömän tyytyväinen hevoseen molempina päivinä, omaan ratsastukseen varsinkin nyt viimeisenä päivänä ja hyvään nollarataan, johon harvinaisen vähän tällä kertaa pystyi. Nyt on hyvä jatkaa treenaamista, jotain on tehty oikein ja ollaan löydetty mulle täydellisesti sopiva valmentaja. Toivottavasti suunta on vain ylöspäin!

93 kommenttia

 1. Hyvä Tiia! mahtava suoritus tätä rataa oli ilo katsella, tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä tiia :)

  iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Wau!! Onnittelut hienosta radasta! :-)

  VastaaPoista
 4. Sulla on tosi hieno hevonen, ja ratsastat tosi hyvin! Tykkään paljon tästä blogista, sulla on kiva kirjoitustyyli ja aina kivoja postauksia. Onnea teille, ootte ihana pari! :)

  VastaaPoista
 5. Teillä meni tosi hyvin kisat ! Ja toinen päivä varsinkin !

  VastaaPoista
 6. musta ratsastat hyvin ja oot kokenu mut näytti välil et voitto hyppäs tosi läheltä estettä ja sit vaa hyppäs ilmaan':DDD mut oot paras ratsataja mitä oon nähny

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Terhi esteillä ja Ellu koulussa, Sanna silloin ku käy kuopiossa:)

   Poista
 9. Hyvä! Ei haittaa vaikka et voittanut. Ole ylpeä susta ja Voitosta!

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä on aivan mahtavaa kun on vielä tuollaisia jotka eivät ratsasta joka kisaa veren maku suussa, vaan menee hyvällä fiiliksellä! Hyvältä näytti, tsemppiä tulevaisuudelle!

  VastaaPoista
 11. Mun silmään nyt näytti laukka terävämmältä läpi radan, ja näkyihän tuo sitten suorituksessa. Selkeesti olit miettinyt lauantaita ja hyvin korjasit! :)

  VastaaPoista
 12. Mikset käytä hanskoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusilla ohjilla paljon parempi mennä ilman hanskoja, hyvä pito, viileämmät ja mukavat kädessä :)

   Poista
 13. En tiedä tuliko kommentti mutta kirjoitan uudelleen..
  Hyvin meni toi rata! Yritä vielä hakea tempoa lisää laukkaan jotta saat aikaa kiinni mutta pyri ratsastamaan laukka samanlaisena, mutta nopeampana :) Joo mähän mikään mestarineuvoja oo mutta kuitenki oman näkemykseni mukaan :D Bueno!

  VastaaPoista
 14. Hyvä Tiia!! Kannattaa olla ylpee ittestäs! Ja hyvä että otit ilkeistä kommenteista tietyl taval ittees (ei siis oo ilkeet kommentit tietenkää kivoja enkä tarkota et hyvä että oli nuitä) ja paransit suoritustas :D Mul tulee ilkeet kommentit pään sisältä ja mun mielestä niitten avulla löytää aina jotain korjattavaa ja ehkä se on hyvä koska sillon kehittyy. Ei sijoitus ei oo häpee :) onnee viel!

  VastaaPoista
 15. Raippa kaulalle ei auta mitään ja se on myös hevos piireissä erittäin ala-arvostettua ja sitä tekevät vain poni ratsastajat. Raippa taakse jos sitä tarvitaan ! Se tuo muuten tosi huonon kuvan. Muuten kyllä kiva rata !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei autakkaan ja siksi en koskaan ole käyttänytkään, raippa pyllylle koska siellä on moottori. En käyttänyt missän vaiheessa radalla raippaa, vaikka näköjään niin luulit näkeväsi :D

   Poista
  2. Viimeisen esteen lähestyminen ..

   Poista
  3. No en varmasti käyttänyt siinä raippaa vaikka käsillä tuolla tavalla ylihyppäsinkin :D

   Poista
  4. No meidän talilla ratsastuksen opettaja sanoi että laukannostossa vai antaa läpsöytyksen laulalle ja se kyllä toimi hienosti!

   Poista
  5. Mielipiteitä tietysti on monia, mutta mulle ainakin aina sanotaan että EI SAA käyttää raippaa kaulalle juuri missään tilanteessa.

   Poista
  6. Moikka! Oon kuullu monta vuotta joitain heppaihmisiltä yms. hehkutuksia tästä sun/teidän blogista ja olen joskus vuodia sitten katsonu pari videopostausta ja ollu vaan että jaa.. ihan normi blogi muiden joukossa. Sitte tässä nyt muutama päivä taaksepäin osu silmiin teidän video youtubessa. Nyt olen katsonut varmaan sata videota ja kaikkeee ja oon jotenkin iha ihastunu teijän videoihin ja blogiin!! Siis tää on niin outoa koska minä on sellanen ihminen joka arvostelee kaikkia ja mun mielestä niin monet vloggaajat on noloja yms. Mutta siis te ootte jotenki niin ihanan olosia ihmisiä :) ja en ees ymmärrä mikä muhun on iskeny ku en yleensä koskaan kommentoi mihinkään ja tässä nyt ei ollu mitään järkevää sanottavaa :D mutta niin.. Ois ihana jos tekisitte lisää jotain siskovideoita :)

   Poista
 16. Onnittelut hienosta radasta❗ :)
  Olette hyvä pari ♥

  VastaaPoista
 17. Super hyvät! Tosi hyvä Tiia! Nyt kuulee jo tekstistä että Sä päätit miten tehdään ja ylimääräinen varmistelu harvoin on haitaksi! Täydellistä, hyvä te! ♥ Super tsempit multa! ♥ :)

  VastaaPoista
 18. Mahtavaa!:) Kolmanneksi viimeisessä hyvä istunta, yläkroppa paikallaa:)!

  VastaaPoista
 19. Komppaan vielä, että videopostuksissa musiikki ja teidän äänet voisi olla suhteutettuna toisiin. Eli jos haluat laittaa musiikkia niin suunnilleen sama äänen voimmakkuus kuin teidän äänet, saa muuten olla koko ajan hiljentämässä musiikki kohdissa ja koventamassa kun te puhutte. Näitäkin on kyllä ollut vain harvakseltaan mutta vinkkinä:)

  VastaaPoista
 20. Hienosti ratsastettu, tuo oli tosi hyvä rata! :)

  VastaaPoista
 21. Tähän ei voi sanoa muuta kuin että vau! Hienoa Tiia!

  VastaaPoista
 22. ihania kuvia, ite tykkään jotenki paljon tosta 3 vikasta, votella on jotenki kivan näkönen hyppy ja ilme siinä :)

  VastaaPoista
 23. näyttää kyl tosi hyvälle ! oon sitä mieltä et terhin valmentaminen on teille tehny ratsukkona tosi hyvää ja nyt alkaa löytyä se fiilis :)

  VastaaPoista
 24. Sä ja Voitto menitte tosi hyvin ja tärkeintä ei ole voittaminen :)

  VastaaPoista
 25. Hyvä Tiia ja Voitto ! Teillä meni tosi hyvin :) saat olla ylpeä itsestäsi ja voitosta👍

  VastaaPoista
 26. Kiva kun sua ei haittaa, et ette voittanu mitään:)

  VastaaPoista
 27. Hyvä Tiia! Nyt samallaista ratsastusta treeneissä ja nokka kohti seuraavia kilpailuja (;

  VastaaPoista
 28. Hyvin tsempattu! Se on niin jännää kuinka paljon oma ajattelu ja asenne vaikuttaa suoritukseen. Yön yli miettiminen teki selvästi hyvää. :) Mitä mieltä oot ite omasta esteistunnasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oikeesyaa oo mielipidettä sen kummemmi :D

   Poista
 29. Tosi hyvä ja siisti rata! Oot kehittynyt perusratsastukseltas paljon, mutta miks teet esteen päällä tollaset "sukellukset"? Itselle neuvottu pitämään käsi koko ajan lähellä satulaa, että laskeutuminen ja sen jälkeiset askeleet on parempia.

  VastaaPoista
 30. Tosi hienosti menit:) Ja Voittokin meni kyllä tosi-hyvin! Oon huomannut, että mun kisat on mennyt huonosti:( Koska vedän liikaa ja en aina katso laukkaa oikeeseen tapaan.... Siitä saan sitten huonot rata-pisteet, mutta olin hetken 100cm luokassa ja voitin! Siihen olin panostanut niin hyvin, että pääsin! Ja nyt ajattelin tehdä niin, että sama valmentaja ja samat jutut, kuin kisoissa :) Voisinko vielä huomioida jotain jos osaat sanoa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, mutta en ymmrtänyt mitään mitä selitit :D

   Poista
  2. Sori:/ Siis mä ratsastan aina kisoissa jotenkin huonosti... Niin mitä mun kannattaus tehä, että menis paremmin? Ja olin just 100cm kisoissa ja ratsaatin hyvin, kun tulin 2 ja se vaan tuli puskista, että ratsastin varmaan oikein tai jtn. Mutta jos osaisit mitenkään sanoo ehdotuksia niin olis kiva! Ymmärsitkö nyt??? :D

   Poista
 31. Hieno rata! Näyttää toimivan paljon paremmin tuo rennosti ottaminen, kuin se, että rupea jännittämään ja verkassa rupeaa stressaamaan ja ratsastamaan hevosen täydelliseksi. :)

  VastaaPoista
 32. Voit ihan tosissas olla tyytyväinen! Nyt kun ootte keskittyny vaan treenaamiseen niin sinä aikana ootte menny ihan super paljo eteenpäin!

  Mäkin aina pyrin kisoisss menemään vaan fiiliksellä, sama se vaikka olis tapahtunu mitä!

  VastaaPoista
 33. Hyvä Tiia! Voitto on samana päivänä, samana kuukautena ja samana vuonna syntynyt kuin minä! :)

  VastaaPoista
 34. Tosi siisti rata! Vielä parempi kuin edellispäivän. Tästä on varmasti hyvä jatkaa. :)

  VastaaPoista
 35. Mahtava rata, onnittelut! :)
  Sovitte vaan niin hyvin yhteen! ♥♥

  VastaaPoista
 36. JEEEEEEEE HYVÄ TIIAA!!! Siitä se lähtee, aivan mahtavaa!! :D

  VastaaPoista
 37. Onnittelut!

  Yritin ettiä sellasta postausta missä ois ollu rippikuvia, mut en löytäny. Niin ookko tehny sun rippikuvista postausta? Ja jos et niin olisikko kiinnostunut tekemään sellasen throw back postauksen sun rippikuva otoksiin/ rippikuvaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonmä ne täällä kyllä julkaissu, mutta voin tehdä uudestaankiin jossain vaiheessa:)

   Poista
  2. tässä vielä postaus mistä niitä löytyy: http://www.lillivoitto.fi/2012/07/318-loput-rippikuvat.html

   Poista
 38. Tosi hyvältä näytti rata! Onnea!

  PS. Toi viimenen kuva on mun mielestä hauska/hieno :D :)

  VastaaPoista
 39. Jos vaihtelua kaipaat,niin voisit käydä yömaastossa lillin ja pinjan kanssa:D Itse kävin viime kesänä ja oli kivaa :)

  VastaaPoista
 40. Hyvä Tiia! Tosi hyvin meni :D Jatka samalla asenteella niin pääset vielä pitkälle!! ;)

  VastaaPoista
 41. Hyvä tiia ja voitto!! Hienosti meni:D


  Ps. Ootko koskaan käyny ikaalisissa??

  VastaaPoista
 42. Siis missä teijän hevosmiestaidot on?? Hevonen lastataan aina yksin ollessaan vasemmalle puolelle, oli mikä tahansa traileri kyseessä. Siitä voi jopa saada sakot tahallisesta tieliikenteen vaarantamisesta. Ja toiseksi, pitäisi sun kilpailijana tietää et kisanumero pidetään aina hevosen vasemmalla puolella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisi ei ainakaan sanonut viimeksi mitään, kun pysäytti ja heppa oli väärällä puolella. Eikä kukaan muukaan kun blogin "ammattilaiset" anonyymit ole sanoneet asiasta. Numerolapun oon aina laittanu tolle puolelle ja äsken koitin etsiä kummalla puolella sen pitää olla, en löytänyt mistään ja kuvissa näkyi molemmilla puolilla. Ei sillä kai ole väliä, olisi joku ehkä tässä 5 vuoden aikana muuten kisoissa huomauttanut asiasta;)

   Poista
  2. Katsoin ottamiani kuvia noisya kisoista ja kaikilla
   joilla numerolappu oli suitsissa niin se oli vasemmalla, kuten minulla :)

   Poista
  3. numerolappu tietty oikeelle, ni mahtuu se ruusuke siihen vasemmalle ;)

   tosta numerolapun paikasta ei oo sääntöä, kuhan se on näkyvissä koko ajan kisapaikalla. toisillahan se on martsassa, jolloin on suoraan edessä, toisilla jopa jalustimessa.

   itsellä aina myös suitsissa ja tuolla hepan oikealla puolella, ihan on makukysymys kummalle sen laittaa. jossain näyttelyissä voi olla sitten järjestäjän toimesta toivomus kummalle puolelle se kiinnitetään (ellei ole esittäjässä kiinni).

   Poista
  4. Mullekkin on opetettu, että vasemmalle, jotta ruusuke mahtuu oikealle :D

   Poista
  5. Ihan vain tiedoksi että sun numerolappu on kyllä sun hevosen oikealla puolella, ei vasemmalla :D opettele nyt edes se että miten tulkitaan hevosen oikea ja vasen!

   Poista
  6. No tiedän kyllä kumpi on oikea ja kumpi vasen, sekoilin tuossa vaan jotain :D

   Poista
 43. Tää ei liity nyt mitenkään aiheeseen, mutta mulla on hyvä postausidea. Tehkää pinjan kanssa yhdessä videopostaus jonka voi katsoa livenä netistä, vähän niiku se yks valmennus jonka teitte silloin. Se ois kiva kattoa ja ette vois leikata mitään :D toteuttakaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että tehdään, koska nyt valmennuksessa saattaa olla muita tai sitten ainakin Terhi hyppää itse. Muiden hypyt ei kuulu meidän blogiin, eikä ne niitä varmaan sinne haluakkaan. Julkaisen kyllä oikeastaan aina ihan kaikki videot mitä on otettu, joten näette kyllä koko totuuden ;)

   Poista
 44. sul on kauhee ärsyttävä ääni Tiia :DD onkse sun iha oma ääni vai teeksä sen tahallaa sellaseks nopeeks ja ärsyttäväks xD ei saa selvää oikee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Pinjan kanssa puhutaan usein läpällä sillee oudosti välillä, mut enmä osaa sanoo sit puhunko mä normaalisti tollee miten tossa videolla :D

   Poista
 45. Hyvän näköistä menoa! Itse olen nyt myös huomannut kuinka paljon oikeasti valmentaja vaikuttaa! Nyt juuri vaihtui valmentaja ja tuntuu että on kehittynyt aivan erilailla kuin aijemman valmentajan kanssa ,vaikka molemmat hyviä! Onko sulle tullut tälläistä tunnetta? :)

  Tämä ei kyllä liity aiheeseen mutta olisin tässä aloittelemassa enemmän valokuvausta ja etsin nyt itselleni jotain melko perus järkkäriä, (ensimmäiseksi järkkäriksi) Niin osaisitko suositella jotain tiettyä joka sopisi tälläiselle amatööri kuvaajalle? Entäs kannattaako ottaa heti joku toinenkin objektiivi mukana tulevan lisäksi? Kiitos jos vastaat!! :) Olisi valtava apu!!

  Blogiasi on kyllä mahtavaa lukea! Jotenkin blogisi erottuu muiden joukosta erittäin hyvin ja postaukset ovat yleensä huippuluokkaa.(mielestäni) Videot ovat ehkä jopa parantuneet aijemmista vaikkakkin ehkä lyhyempiä kuin ennen? Joka tapauksessa, jatka ihmeessä tätä rataa!!

  Oikein mahtavaa kesää sulle ja Voitolle!!

  t. lukija joka ei jaksa kirjautua tililleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut kyllä, kaikille ei vain sovi kaikki valmennustyylit :)

   Kannattaa käydä kameraliikkeessä tsekkaamassa mitä kameroita nyt on myynnissä ja kysellä apua myyjiltä, ainakin Rajalassa on aina asiantuntevat myyjät. Minä en tiedä oikein muita kun Canonin 1100D:n, mutta jos innostuu enemmän voi olla, että haluaisi sitten hiukan paremman kameran pian. Itse ostaisin heti jonkun objketiivin, jos vain siihen mahdollisuus on.

   Kiitos paljon :)

   Poista
 46. Moikkaa! Ois vaan kysymys tästä toisesta Sorsasalon kisapäivästä. Tuleeko tästä Day2:kkosesta Kisavideopostausta? :) Rakastan teidän Videopostauksia, ja MyDay:tä, ja etenkin silloin kun siinä puhutaan! Lisäksi Voitto ja Lilli ovat SUPERSÖPÖJÄ! :3 Sano Pinjalle, Sinille, Lillille ja Votelle terkkuja. Ja anna koirille ylimääräset taputukset multa! :) T. Teidän Youtube seuraaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule videota, olisi ollut niin samanlainen :)

   Poista
 47. Hienosti meni rata! Votelle taputuksia! :)

  VastaaPoista
 48. Hienosti meni! Laukka ois voinu olla mun silmään vähän terävämpää ja aktiivisempaa radan alussa, mutta muuten rata sujui todella hyvin! Noista kisoista sait varmasti hyvää varmuutta kun radat meni niin hyvin! Ensi kisoissa voisit alkaa jo sioja tavoittelemaan:)

  VastaaPoista
 49. kolmanneks viimenen estekuva on mun mielestä tosi kiva!

  VastaaPoista
 50. Hyvä Tiia:) Aina ei pidäkkään odottaa ruusuketta kotiin.Ei se voitto todellakaan oo tärkeintä.Kuhan edes yrittää parhaansa.Ite oon ollu vain leiri-kisoissa kerran ja sijoituin viimiseks..Unohin nimittäin yhen jutun siitä radasta..Olen myös ollut tallin omissa kisoissa.Niissä sijoituin sentään toiseksi.Leiri-kisoilla ei edes ole mitään väliä.Menin hoitsullani enkä ollut mennyt sillä todella pitkään aikaan.Ja sitä paitsi kaikki sai samanlaiset ruusukkeet..Hyvin menitte silti (;
  sepekiksu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 51. muutatko omillesi kun täytät 18? :)

  VastaaPoista
 52. Katoin molempien ratojesi videot, miksi ois MIKSI teen niin pitkät tiet?! Ei kisaradoilla enää jäädä haahuilemaan, maakuntamatkailu on alkeistunneille! Ja ENSIMMÄINEN EI SIJOITTUNUT! No Hävisit voittajalle n. 20s ja se on tosi paljon! Ja ei kukaan lähde häviämään kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ensimmäinen luokka oli a.1.0, kuka siinä tekee lyhyet tiet? Toisena päivänä päätin ottaa varman päälle ja noudattaa valmentaja ohjetta, jos edellisen päivän tulos oli hyl. niin ehkä ei kannata lähteä aikaa ratsastamaan. Enkä mennyt edes pisimpiä mahdollisia teitä. Mielummin ratsastan siistin ja hitaan nollan, kun hutiloidun ja ruman virhepisteellisen tuloksen.

   Poista
 53. Miten voi koskaan sijoittua tai voittaa, ellei lähde voittamaan radalle? Ei mitenkään. Sorsasalossa hyvä esimerkki Miina Soini. Hän lähtee aina radalle voittamaan ja samoin tekee hänen hevosensa. Voittoa ei aina tule, mutta sitä lähdetään hakemaa.
  lähteekö joku todellakin kilpailuihin vain himmailemaan?

  VastaaPoista
 54. Tosi kiva postaus aina ei voi voittaa mutta ei se haittaa kun yrittää parhaansa ja hyvin hyppäät!:)

  VastaaPoista
 55. HYVÄ TIIA! Sulla meni superhyvin!!!!!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.