Voiton päivä

lauantai 28. kesäkuuta 2014


7.03 Joku tulee talliin. Nousen äkkiä ylös, venyttelen ja tulen karsinan luukulle odottamaan aamukauroja.

7.05 Hörisen vaativasti. Ruokaa tänne ja äkkiä, Lilli on jo omansa saanut. Vetäisen hampaat pari kertaa karsinan oveen ja saan vihdoin kaurat kippoon.

7.13 Fleur ja Lilli on jo viety tarhaan. Omistajani tulee karsinan ovelle odottomaan milloin saan syötyä kipon tyhjäksi. Tänään haluan nuolla vielä reunatkin puhtaiksi, siihen minulla ei kuitenkaan kuulemma ole aikaa. Saan päitset päähäni ja lähdemme kohti tarhaa. Matkalla nappaan pari suullista heinää heinäpaalista ja herkuttelen vihreällä omistajan sählätessä tarhan portin kanssa

7.15 Käyn tsekkaamaassa Lillin heinäkasan, mutta se ajaa minut pois. Pakko mennä omalle kasalle yksin syömään. Matkalla omalle kasalla käyn juomassa vettä ämpäristä, en ole taaskaan muistanuy juoda koko aamuna automaatista..

9.20 Heinät on syöty ja aika käydä päiväunille. Pistän vakiopaikalleni pitkäkseni ja nautin ihanasta auringosta.


10.35 Vesi on loppu. Joku tulee pihalle ja hirnun heti, jotta saisin lisää vettä. Kukaan ei kuitenkaan ymmärrä. He vain höpöttävät, ettei vielä ole aika mennä laitumelle

10.50 Joku tulee taas pihalle. Hirnun uudestaan ja vastaukseski saan samaa lörpötystä: "Vote ei vielä, kello on vasta 11"


10.55 Omistajani tulee tallille ja ymmärtää vihdoin mikä oli ongelman nimi. Se ei kuitenkaan tarjoile minulle vettä vaan hakee minut sisälle. Plääh.. Töihin..

11.03 Joku päästää keittiössä vettä, kohta on varmaan minun vuoroni juoda.

11.05 Omistajani puhisee harjatessani minua, että olen aivan hiekkapölyn peitossa. Jalkaani saan suojat ja selkääni satulan. Ei mennä ainakaan esteitä, koska minulle laitettiin tavallinen vyö. Tylsää kouluvääntöä siis tiedossa...

11.15 Päitset kaulalle ja vuorossa on pään harjausta. Saan vihdoin myös vettä, vitsi pitäisi muistaa juoda karsinassa siitä automaatista niin ei olisi aina niin jano. Omistajani käskee olla tuomatta lisää vettä, muuten mahani kuulemma hölskyy ikävästi ratsastaessa... Mut ei se kuulemma ollu ihan varma, ainaki sen maha hölskyy jos juo liikaa.


11.20 Kentälle... Plääh. Yritän ovelasti kävellä kentän portista ohi, mutta omistajani tietysti huomasi sen. Alkukäynneissä saan mennä minne haluan, välillä teen tiukkoja käännöksia tai sit kävelen ihan reunoja pitkin. On niin jännää mennä ihan reunassa ja saada omistaja raivostumaan, kun tipahdan aina välillä kentän ulkopuolelle.

11.30 Tänään aion päästä helpolla ja tehdä töitä kuten multa pyydetään, mutta aina ei kyllä jaksa. 

11.50 Laukkaaminen vähän laiskottaa, ei jaksais mennä kovaa.. Jäiks! Omistaja on tänään hereillä, sain heti huomautuksen raipalla. Nyt taas tsemppaan ja menen nätisti loppuun asti.

11.55 Paitsi vastalaukkaa en kyllä oikein jaksais... Haluan jo laitumelle, vaihdan taas laukkaa vaikkei sais.

12.10 Jes! Lähdettiin maastoon loppukäynneille. Kentällä olisikin ollut ihan supertylsää käppäillä

12.12 Aha, eikun takaisin kentälle. Mun paraskaveri Lilli veti hepulit, kun se luulee aina et pääsen sokerille omistajien kotiin. Oisinmä kyllä päässytkin, mutta Lilli pilas nyt kaiken.

12.14 Eikun kenttää ympäri.. Uudestaan ja uudestaan.. booring! Lilli on kyllä ihan hullu kun se vaa juoksee tuolla tarhassa, mä en jaksais hermoilla tollasesta.

12.18 Mun omistaja riisuu varusteet tallin eteen ja sit me lähdetään laitumelle Lillin kaa

12.20 Ojassa on niin hyvän näköstä heinää, pakko varastaa ihan vähän ja ihan nopeasti vain.

12.22 Jee laitumella! Namnam! Kävelen heti toiseen päähän, jossa on vielä hyvää heinää

13.40 Voi vitsi, äsken oli niin hyvä ilma, mut nyt sataa ihan kaatamalla. Tuntuu niin inhottavalle kun korvat kastuu, mut eipähän oo ötököitä.

Fleur on meidä uus kaveri. Tosin se ei oikeen tykkää musta, mut en ota henkilökohtasesti, koska sen omistajat sano ettei se tykkää ruunista.

16.00 Lilli alkaa jo tähyilemään tallille, kohta on siis kaura-aika. Maha onkin jo ihan täynnä, mutta syön nyt vielä hetken aikaa. Kohta pääsee onneks tarhaan taas päikkäreille sulattelemaan päivän aikana ahmittuja heiniä.Aurinkokin lämmittää taas mukavasti - ja ötökät kiusaa!

16.10 Nyt kuuluu jo ääniä tallilta siirryn portin luokse syömään ja odottamaan hakijaa

16.15 Mä vaan syön ja Lilliki vaan syö, eikä kumpikaa huomata, että mun omistaja on tulossa hakemaan. Sitku se yhtäkkiä hyökkää puskasta nii säikähetää molemmat - ihan vähä vain.

16.17 On niin siistiä kun vaan yksi ihminen tulee hakemaan. Se ei saa oikee pidettyä mua ja Lilliä kurissa. Saadaan siis syödä ja juoksennella koko matka tallille saakka.


16.20 Ootan kiltisti ruokia tarhan kauimmaisessa nurkassa. Sit kun alkaa olla mun vuoro saada kippo hörisen vähän.

16.24 Lilli on niin pahuksen nopee syömään ja sit kun se on meidän tallin boss, niin se syö aina muidenkin ruuat. Mun omistaja ei oo ees komentamassa sitä, joten se ehtii syyä vaikka kuinka paljon mun kiposta, ennen kun omistajani häätää sen pois.


16.28 Massu on nyt ihan täynnä, ei oikeen jaksais enää kuivaheinää, mut syön nyt vähän ennen päikkäreitä.

16.40 Nyt on maha niin täynnä, että pakko vähän torkkua pitkältään.
17.25 Mä heräilen sit pikkuhiljaa, kun sää alkaa kylmetä ja vettä sataa. Lilli on syönyt mun heinäkasasn eikä päästä mua sen omalle. Alkaa olla taas vähän nälkä.

17.40 Fleurin omistaja tulee hakemaan Fleurin sisälle ja samalla munkin omistaja tulee tallille. Se on kyllä rampannu täällä tänään varmaan tuhat kertaa! Mut onneks se tuli, se nimittäi toi mullekki vähän heinää Lillin omimasta kasasta. Taas syömään!

19.30 Iltaruoka-aika lähestyy, joku tuli jo talliin. Hirnahdan pari kertaa, pistäisivät vauhtia!

19.50 Lilli alkaa käydä levottomaksi, se on kyllä niin kova hermoilemaan kaikesta. Aina kun sitä hermostuttaa se alkaa ajamaan mua takaa. Meidän pitää sit kävellä tarhaa jonossa ympäri, Lilli mun perässä vahtimassa ja ohjailemassa, etten livahda minnekkään.

20.05 Vihdoin talliin ja ruokaa. Ensin hiukan heinää, mutta en oikein malttaisi syödä. Haluan jo kaurat!

20.08 Keittiöstä kuuluu kolinaa. Lilli hirnuu jo. Ihan kohta saan kaurat

20.10 Lilli on saanut jo kaurat. Hörisen vähän ja käännyn kohti ruokapaikkaa

20.17 Kaikki odottavat minua. Lilli kyttää luukulla nameja ja omistaja katselee luukulta olenko jo syönyt

20.20 Saan vihdoin syötyä kaiken ja siirryn nuolemaan kipon alle tippuneita jyviä.

20.23 Iltaherkut! Ensin Lillille, sitten minulle, sitten Lillille, sitten Fleurille ja vielä minulle. Omistaja kolisteee karsinan ovea, sillä on joku pakkomielle kokeilla aina, että ovi on varmasti kiinni.

20.25 Tallin ovi menee kiinni ja omistaja huikkaa minulle hyvät yöt. Etsin heiniin piilotetut omenan palaiset ja alan mutustella heinää

21.30 Heinät on melkein syöty. Käyn pitkälleni ja torkun hetken.

Tsekatkaa miten kamalissa housuissa mun omistaja tänää oli! Siis onneks asun nykyää täällä landella, nii ei tarvi hävetä sen puolesta..

96 kommenttia

 1. Tää oli hauska ja samalla ihana postaus! :D

  VastaaPoista
 2. Tää oli vaan ihan paras!! :)<3 Lisää tälläsiä, nauroin tosi paljon! :D Ihana♥

  VastaaPoista
 3. haha ihan paras ja hauska postaus! :'DD

  VastaaPoista
 4. Tää oli kiva, mut mulle tuli bannerin yläpuolle tampax mainos! xD Samoin tuli Pinjanki blogissa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Indiedaysin tämäm hetkinen mainoskampanja, näkyy myös muissa ID:n inspiartion blogeissa..:)

   Poista
 5. Tää oli mahtava, lisää tälläisiä! :)

  VastaaPoista
 6. Haha tää oli kiva :) ! Ja toi loppu :D

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus! Ja ei haitannut yhtään vaikka olikin aika pitkä! Noissa kellonajoissa oli luultavasti pieni virhe: ensin 10.55 sitten 10.03, pitäisi varmaan olla 11.03 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko uusi heppa samalla laitumella teidän heppojen kanssa? Miten tulevat toimeen?

   Poista
 8. Mahtavaa tiia:) Tosi hyvä postaus!! Misstä saitkaa nuin hyvän idean:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lifestyle blogeissa on viime aikoina ollu tälläisiä my day -postauksia, jossa kerrotaan tosi tarkasti mitä teki mihinkin aikaan. Ajattelin sit soveltaa tämän tähänkin blogiin sopivaksi ;)

   Poista
 9. Tää oli tosi hauska ja kiva postaus (:

  VastaaPoista
 10. Lisää näitä!:D tää oli hauska! :'D nauroin ihan kauheesti :'D♥♥

  VastaaPoista
 11. Eikää :'D Mut oli just hyvä postaus!! :)

  VastaaPoista
 12. Oi tää oli hyvä! Tykkäsin itse tosi paljon ja mukavaa että sovelsit ;)

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus! :) ♡ Lisää tän tyyppisiä. Lillikin voi olla kertojana! :)

  VastaaPoista
 14. Tää oli kyllä hauska! Repesin tossa lopussa ihan totaallisesti... :DDD

  VastaaPoista
 15. Lisää tämmösiä postauksia! :) Tää oli niin hyvä! :)

  VastaaPoista
 16. Ihan apostaus! :D Tuli vaan muuten mieleen, et tuolla sun esittely sivulla lukee ettet pidä violetista,mut silti nykyinen ulkoasu on violetti sävyinen... Ja ihan sairaan hieno! (Älkää ymmärtäkö väärin tätä kommenttia) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mun koneella ja värikoodien mukaan kyllä harmaa, onkohan sun näytöllä värit jotenki pielessä?

   Poista
  2. Omituista...mulla koneella ihan violetti (siis ihan kunnolla violetti...) mut kännykällä ja padilla harma... :O :D

   Poista
 17. oot kyl hyvä hevosenomistaja ku et kato hevosen vesiä....?huh huh mitä touhuu...ootko noi laiska vai mikset voi kattoo vesiä jos on pihalla?perus asiat kuntoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aamulla laittanu ison saavin täyteen vettä, joten mielestäni vedestä on kyllä huolehdittu..:D Ja enmä ollu käyny pihalla ennenku menin tallille ja Voitto saikin sit heti vettä, en nyt ihan ymmärrä tota sun pointtias.

   Poista
  2. Pakko kyllä sanoa, ettei hevonen unohda juoda. Se juo, kun janottaa. Toivottavasti huolehdit sen vieraan hevosen vesistä paremmin. Mietyttää myös, tiedätkö kuinka paljon hevonen juo, jos oletat, että iso saavi vettä riittää.... (eri anonyymi kuin yllä).

   Poista
  3. Ei se ehkä unohda sitten, mutta ainakin se juo mielummin tarhasta ämpäristä kun sisällä automaatista.

   Kyllä minä uskon ison saavillisen vettä riittävän hevoselle viideksi tunniksi, vettä tietysti lisätään joka ruualla tai silloin kun tallissa käydään hevosia katsomassa. Karsinassahan niillä on automaatit. Katsoin hevostietokeskuksen sivuilta, että Voitto tarvisi kuumana päivänä n. 40 litraa vettä. Kyllä sen periaatteessa pitäisi selvitä vajaalla 20litralla vettä se 5 tuntia, ainakin mun matikalla... Todella monella tallilla ei ole edes tarhoissa vettä tai jos automaatteeja ei ole, niin niillä on juurikin reilu 20litran saavi vettä karsinassa KOKO YÖKSI.

   Nyt taisit tehdä kärpäsestä härkäsen, tulkita tekstejäni tahallaan väärin tai sitten vain esitin postauksessa asian huonosti.

   Tässä vielä lähde veden tarpeeseen: http://www.hevostietokeskus.fi/index.php?tid=228

   Poista
  4. Pliis... Ei ne hevoset nyt siihen kuole jos yhden kerran on hetken vesi loppu. Ja nyt Tiia tietää että kannattaa tarkistaa :D xD

   Poista
 18. Tää oli kyllä ihan mahtava! Jotain vaihtelua perus Myday postauksiin :D

  VastaaPoista
 19. Mistä lataat sun videoihin ne musiikit?:) Kiitos jo etukäteen jos vastaat....ja voi olla että jossain lukee, mutta multa varmaan menny ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Youtuben musiikkikirjastosta :)

   Poista
  2. Eri anonyymi: Onko musiikki siis ihan "normaalia", vai lukeeko niissä jotenkin et saa käyttää omiin videoihin yms. Ja saako kyttää muutes mitä vaan musiikkia kunhan laittaa tekijät yms vaikkapa kuvaukseen? :)

   Poista
  3. Tuohon viimeiseen kysymykseen, ei saa käyttää youtubessa on lukenut niin, kun olen itse tehnyt sinne videon :)

   Poista
  4. Ei saa käyttää mitä vain, en tiedä onko tuo musiikkikirjasto vaan yotuben kumppaneiden blogeille sitten kun moni kertoo ettei heillä ole sellaista?

   Poista
  5. Kiva postaus! :) Saanko linkin sinne musiikkikirjaatoon? En jostain syystä itse pääse/löydä sinne ._.

   Poista
 20. Ihanan piristävä postaus tylsään sadepäivään!<3

  VastaaPoista
 21. Tähän mennessä varmaan paras postaus ! tosi kiva kun Voitto kerto oman päivän! Ja noin tarkat kellon ajat! :). (Y) TYKKÄÄN!!!

  VastaaPoista
 22. tää oli tosi kiva postaus.. tee näitä useemminki, ku tää oli tosi hyvin tehtykki.. jos teet toisen tai useemman, ni ois kiva, jos laittaisit lisää kuvia.<3 sulla on muutenki parhaat videot, ja ootte pinjankaa tiia toooosi kauniita ja parhaita blogaajia/vlogaajia!:)

  VastaaPoista
 23. Eikös mahahaava pelota, jos hepoilta loppuu heinät jo puoli kymmenen? Ne on seitsemään asti ilman heiniä eli yhdeksän ja puoli tuntia. Ethän sä päivälläkään pidä niin pitkiä ruokintavälejä, miks yöllä sit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eine heinät sillon loppunu, kuten tossa sanoin. Ne saa yöksi puolet enemmän heinää kun päivisin ja enemmän jos antaa niin karsinassa ovat aamulla syömättäminä. Ei siis pelota.

   Poista
  2. Mä en yleensä kommentoi tällä tavalla toisten kommentteihin, mutta lähes poikkeuksetta useilla uudenmaan talleilla hevoset ovat syöneet iltaheinänsä 21.30 mennessä. Joskus jopa ennen yhdeksää ...

   Mutta hauska postaus, Voitto tuntuu olevan todella tarkka että palvelusväki hoitaa hommansa kunnolla ;)

   Poista
 24. Tosi kiva postaus ja ihan huippu idea! :D

  VastaaPoista
 25. 7.15 kohdassa kielioppivirhe... Ei kai se heinäkasa aja V:tä pois vaan Lilli. Eli korvaa se, Lillilltä tai tämällä.

  VastaaPoista
 26. Tää oli hauska! Ja toi loppu :'D

  VastaaPoista
 27. Ihana postaus! Mukava ku voitto kerto ite päivästään.

  VastaaPoista
 28. Oiskohan Voitto ollu oikeesti tota mieltä sun housuista ja oot muuten hyvä bloggaaja!!(:

  VastaaPoista
 29. Hauska idea, tee joskus uudestaan! :)

  VastaaPoista
 30. Kiva postaus. Mutta annatteko hevosillenne aina kaurat ennen heiniä? Optimaalisintahan olisi jos hevoset saisivat syödä jonkin aikaa heiniä, ennen happamia väkirehuja. Heinän syöminen ennen kauroja saa syljenerityksen toimimaan ja näin suojaamaan vatsaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että tehdään vähän väärin tuossa suhteessa. Aamuruuat menee yleensä ensin kaurat+mössö ja sitten heinä, muut ruuat sitten oikein päin.

   Poista
 31. Kiva postaus! Lisää tälläsiä! Voisit tehdä tälläsen joskus kisoista tai valmennuksesta:)

  VastaaPoista
 32. En viitsinyt faceen kommentoida, mutta viikon blogihaasteeseen toivoisin jossain vaiheessa mielipidepostausta. Jostain helpohkosta aiheesta, että myös sitten "pikkuväki" jolla ei ole niin paljon mielipiteitä/kirjoitus hallussa, voisi myös totuttaa tuon vaivatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä voisi sitten olla aihe, itse olen koittanut miettiä, muttei ole tullut oikein mieleen :)

   Poista
  2. Tämä ei ole mielipidepostaus vaikka sitä ehdotinkin, mutta miten olisi joku (jos minulla olisi vaikka hoitohevonen nimeltä Kukkatöyhtö) "Tiesitkö tämän Kukkatöyhtöstä"? Siinä listattaisiin hevosen outoja tapoja tai juttuja.
   Esimerkiksi jos teen mielikuvituksessani nyt sen hoitsun niin, vaikka näin.

   TIESITKÖ ETTÄ...

   - Kukkatöyhtö on elänyt varsana Virossa
   - Kukkatöyhtö on kaviokuumealtis
   - Kukkatöyhtöä ei ole ikinä kengitetty
   - Kukkatöyhtöllä on tapana haukotella ruuan jälkeen

   Nopeasti naputtelin tämän, toivottavasti tajusit :)

   Poista
 33. Tosi hyvä ja hauska postaus! Olis kiva lukea lisääkin tälläisiä hevosten näkökulmasta kirjoitettuja postauksia :D.

  VastaaPoista
 34. Oho, onpas teidän hepat pitkän yön syömättä, 11 tuntia? Käykö kukaan viemässä niille yöllä heinää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ne ihan yhtätoista tuntia ole syömättä, kun kuitenkin pari tuntia syövät ilteheiniä, joita eivät yleensä syö putkeen. Ei käy, en ole sellaisesta tallista kuullutkaan, jossa kävisi. Jos yöksi laittaa enemmän heinää löytyy ne polettuna karsinasta, ei ilmeisesti ole sitten nälkä, vaikka hyvähän hevosen syödä olisi pitkin yötäkin.

   Poista
  2. Luetko sinä oikeasti jostakin hevostietokeskuksen sivuilta, kuinka paljon hevosesi tarvitsee vettä? Voi hyvä Jessus teitä ihmisiä! Kävele hevosesi juoma-astialle ja täytä, jos on tyhjä. Missä on maalaisjärki hyvät ihmiset?

   Poista
  3. Luin, koska anonyymi väitti että "tiedätkö kuinka paljon hevonen juo, jos oletat, että iso saavi vettä riittää....". Todistin faktapohjaisesti, että kyllä se noin 20 litraa vettä riittää hevoselle viideksi tunniksi, eikä se sen aikana kuole janoon. Meillä on automaatit, mutta tarhan ämpärit täytetään tietty heti jos ne nähdään tyhjinä.

   Poista
 35. Anonyymit kommentoijat, jotka kommentoitte Voiton veden- ja heinäntarpeesta. Mihin pyritte kommenteillanne? Tiialla on ollut koko hevosen omistamisen ajan ympärillään asiantuntijoita jotka varmasti pystyvät tilanteeseen puuttumaan jos jotain ongelmaa on. Ei Tiian tarvitse kuunnella mitään "asiantuntijoita" jotka eivät välttämättä oikeasti tiedä asioista yhtään mitään. Ja kuten huomaatte Voitto on terve hevonen.

  VastaaPoista
 36. Aww...tää oli niin ihana!! Terkkuja teille kaikille ja ootte parhaita!! <3<3

  VastaaPoista
 37. Mahtavampaakin mahtavempi postaus!! Näitä lisää;)

  VastaaPoista
 38. Tää oli söpö <33 Tee tällanen joskus muulloinkin.

  VastaaPoista
 39. Mä luulen että Voiton ja Lillin (sekä tällä hetkellä myös Fleurin) vedentarpeesta huolehditaan nyt paljon paremmin kuin esim. monilla ratsastuskouluilla. Muutenkin hevosten kanssa on niin monia tapoja toimia, lähes joka paikassa omansa. Tietty on ne perusperiaatteet, mutta muuten. Sitäpaitsi, vietätkö sinä 24/7 hevosesi vesiämpärin vierellä tarkkaillen veden määrää?

  VastaaPoista
 40. nauratti toi Loppu :D tätä oli tosi hauksa lukea :D Mielellään lisää näitävaikka kerran kahessa viikossa!! sais pinjaki tehä tälläsen lillistä ((:

  VastaaPoista
 41. Vähänkö tää oli kiva! Tällanen ois kiva videolla! :D

  VastaaPoista
 42. Kiva postaus! Nauroin, Ja noi housut on hienot vapaa aika pökät :D

  VastaaPoista
 43. Ihana, erilainen postaus! Täähän olisi voinut sopia siihen viikon blogihaasteeseenkin :)

  VastaaPoista
 44. Mulla on tommoset samanlaiset housut.. :D Ja voitto on hyvä kertoo :D Terkut! Tehkää lisää tällässii!

  VastaaPoista
 45. Asutko viellä kotonas tai siis isäs ja äitiskaa? :)

  VastaaPoista
 46. Öö haloo en tienny että hevonen ei päriää vähääaikaa ilma vettä ja miks ette usko Tiia jos se sanoo että niitten hevoset ei välttis syö kaikkii heinii mitä niille laitetaan ite sain sellasen käsityksen että Tiia oli laittanu vaa sillei siihen postaukseen että se ois syöny heinät vaikka sillä viellä ois niitä PS:oli hyvä postau. PPS ette kyllä välttis älynny mut tarkotus oli hyvä:)

  VastaaPoista
 47. Oletko koskaan miettinyt että sinusta tulisi kenttäratsastaja?? :) minä olen kenttäratsastaja ja laji on niin paras :) siinä maasto osuus on kaikkein parhain kannattaa kokeilla sillä voitosta voisi ihan hyvin olla siihen?? ☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️

  VastaaPoista
 48. Tosi hauska ja erilainen postaus! Voitto on nin ihana!!!! <3

  VastaaPoista
 49. Ihana voitto ja lilli tehkää lisää tälläsiä tosi hauska

  VastaaPoista
 50. Tämä olikin vähän erilainen postaus, voitto kertoi itse, miten hänen päivänsä kuluu :) Mutta kiva postaus.
  Ja vielä, milloin tulee taas videota? :)

  VastaaPoista
 51. Tosi kiva postaus:) Voitto on niin söpö:3

  VastaaPoista
 52. Hih :) Nyt tuli mieleen että näin unta siitä että asuitte meidän vieressä ja tulin teille :D Sepä vasta oli hauska uni :D Johtuu varmaan siitä kun katselen teidän videoita joka päivä ! ;) No lähteepä ainakin painjaiset pois :)

  VastaaPoista
 53. Super ihana postaus!<3 pidin tooosi kovasti!:)

  VastaaPoista
 54. Mukava postaus! Annatteko joka ruoalla pellavarouhetta? Eikö sitä kuuluisi antaa harvemmin? koska eikö se joka ruoalla käytettynä estä tärkeiden ravinteiden imeytymistä koska pitää suolen "liian liukkaana" Kunhan sanoin, no hate ! (:

  VastaaPoista
 55. Tosi hauska postaus, varsinkin toi Voiton mielipide sun housuista :D (vai oliko ne nyt sinun vai Pinjan?) No kuitenki, tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.