Viikon blogihaaste: Viikko-ohjelma

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014


OHJEET: Kerro hevosesi viikko-ohjelma tai oman viikkosi ohjelma. Voit kertoa milloin kävit tallilla, mitä teit siellä ja milloin sinulla oli ratsastustunti. Oman hevosesi viikko-ohjelmaa kertoessa voit kertoa vähän yleisiä käytäntöjäsi mm. vapaapäivien, juoksuttamisen, hyppäämisen, kisaamisen ja maastakäsittelyn suhteen.

Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain, mutta postauksessa voi myös haastaa halutessaan muita bloggaajia mukaan. Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen. Jaan suosikki postauksiani blogin facebook-sivulla ja ehkäpä täällä blogissakin.


Ideasta kiitos muuten Laepille. Ideoita voi muutkin heitellä mulle jatkossa, jos tulee mieleen jotain :)

Voiton liikutukset ja muut tapahtumat kirjaan ylös Googlen kalenteriin netissä. Se on todella kätevä tapa olla selvillä siitä missä mennään. Huonomuistisena unohtaisin hetkessä mitä olen alkuviikosta tehnyt, mutta kalenterin avulla voin selata kuukausienkin päähän mitä on tullut puuhailtua. Miten te pidätte ylhäällä hevostenne liikutusta?

Maanantaina Voitolla oli vapaapäivä ja kengitys.Kengitys sujui hyvin, vaikkei meidän oma kengittäjä päässyt paikalle taaskaan.

Vapaapäiviä meillä pidetään yleensä yksi joka viikko, joskus hätätapauksessa kaksikin. Vapaapäivänä on mielestäni ehdottoman tärkeää, että hevonen pääsee kunnolla koko päiväksi ulos. Jos hevonen on vain puolipäivätarhauksessa tai pahimmillaan vain pari tuntia tarhailemassa, voi vapaapäivästä tulla ihan pikkusen tylsä. Jos meillä ei olisi mahdollisuutta pitää hevosia koko päivää ulkona ne talutettaisi tai liikuttetaisi muuten kevyesti vapaapäivinäkin, kuten talvella usein joudumme tekemään.


Tiistaina tein tyypillisen estevalmennusta edeltävän treenin sileällä. Aluksi vähän väistöjä käynnissä, sitten verkkaa ravissa, jonka jälkeen laukkatyöskentelyä. Yleensä ennen estevalmennusta panostan etenkin laukkatyöskentelyyn ja teen treenin, jossa ravi ja käynti toimivat lähinnä verryttelynä. Ravissa kesti kuitenkin normaalia kauemmin, sillä Voitto ei ollut vapaapäivän jälkeen parhaimmillaan. Laukassa tein kenttä ympäri laukaten temmonvaihteluita. Viisi askelta eteen ja viisi taakse, samaa mitä viime kouluvalmennuksessa. Pinja oli kentän laidalla kuvaamassa, joten sain samalla vähän vinkkejä ja ohjeita. Temmonvaihteluiden jälkeen molempiin suuntiin vastalaukkaa, joka sujuikin todella hyvin.


Keskiviikkona oli Madis Mornan valmennus Sorsasalossa. Normaali ehkä hiukan kevyempi estetreeni, josta voitte lukea tarkemmin täältä.

Esteitä meillä hypätään viikon aikana max. kaksi kertaa, mutta normaalisti tulee hypättyä vain kerran valmennuksessa ja sen lisäksi tehtyä ehkä kerran puomi/kavaletti työskentelyä itsenäisesti. Joskus jos on kisat tai esim. Backlundin valmennus hypätäänkin se kaksi kertaa, mutta tätä tapahtuu todella harvoin.

Torstaina käytiin Pinjan kanssa maastossa. Estevalmennuksen jälkee teen yleensä kevyen koulutreenin tai maastoilen. Tielle oli tuotu ihanan pehmeää soraa, joten pohjat olivat aivan täydelliset! Ihan tienpäässä ei liiku paljoo autoja, joten toivotaan, että sora ei ihan heti tiivisty taas kovaksi. Voitolla oli ollut jo pari päivää ötökän purema juuri turpahihnan alla. Nyt se oli suitsien käytöstä ärtynyt niin paljon, että menin kokonaan ilman turpahihna sydeemejä.

Perjantaina olin todella väsynyt ja suuntasinkin illalla suoraan päiväunilta talliin. Tarkoituksena oli vähän vain hölkkäillä, mutta hevsoen selkään päästyäni innostuinkin tekemään kunnon treenin  - ainakin itselleni. Heitin jalustimet nimittäin kaulalle ja menin koko ajan ilman niitä. Tein pitkän kaavan mukaan alkuun väistöjä keskihalkaisijalta uralle. Oli kiva huomata, miten heppa notkistui koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Ravissa tein voltit kulmiin ja pitkät sivut väistätin. Tämän jälkeen laukkasin molempiin suuntiin ympyrällä. Kyllä muuten hiukan tuntui vatsalihaksissa... Voitto oli yllättävän hyvä ratsastaa ilman turparemmejäkin. Vähän se aukoi suuta, muttei juuri enempää mitä turpremmeilläkään. Hyvä tietää, sillä olen vähän pelännyt, että se juoksee suu auki ilman turpahihnoja.


Lauantaina juoksutin Voiton pitkästä aikaa. älleen mentiin ilman turpiksia, nyt purema oli kuitenkin parantunut jo tosi hyvin. Alkuun tein maastakäsittelyjuttuja, kuten aina ennen juoksutusta. Muulloin niitä ei hirveästi tule tekemällä tehtyä. Peruutuksia ja väistätyksiä. Kaikki toimi alkuun tosi hyvin, ilman että minun tarvitsi Voittoon edes fyysisesti koskea. Voitto alkaa kuitenkin aina kymmenien toistojen jälkeen vähän kyllästyä eikä siirrykkään enää ilman kosketusta.

Juoksutan Voiton ehkä kerran kuukaudessa, jos niinkään usein. Ennen juoksutin ilman mitään apuohjia, mutta kun kuulin sen olevan oikeastaan yhtä tyhjän kanssa aloin käyttämään sivuohjia. Meillä ei ole oikeaa juoksutusvyötä, joten loimivyö saa ajaa sen asiaa. Juoksutan yleensä isolla, kentän levyisellä ympyrällä noin 20 minuuttia. Vaihtelen suuntaa useampaan kertaan ja lopuksi annan Voiton hölkätä pari kiekkaa ilman sivareita, jolloin se yleensä juoksee nenä ihan kiinni maassa.

Sunnuntaina hyppään kavalettejä. En ole vielä ratsastanut, mutta lähden tämän jälkeen rakentamaan Pinjan kanssa kavalettirataa, jota Pinja oli hypännyt ratsastustunnilla viimeksi.

Miltä Voiton viikko kuulosti? Millainen on sinun hevosesi viikko? 
Vastaa kommentilla tai haastepostauksessa.


Lisää postauksesi listaan painamalla Add your link painiketta. Täytä kentät joissa kysytään postauksesi osoitetta (URL), blogisi nimeä (Name) ja sähköpostiosoitettasi (mail), joka ei tule näkyviin muille.


63 kommenttia

 1. Tosi kivasti tehty postaus! Voitto näyttää hassulle ilman turpahihnaa :).

  VastaaPoista
 2. Hei, voitko tehdä aamusta iltaan hevoshoitopostauksen? Sellasern että kuvaat kellon paljonko se näyttää sitten kuvaat esim mitä teet ja tolleen. Tarviin kiireesti sellasta postausta koska meen hoitaa heppoja kaverille ni en tiiä rutiineja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se postaus ei varmaan sua paljoa auta sillä kaikilla on eri rutiinit. Joten kannattaa kysyä kaveriltas miten ne tekee ;) sori kun vastasin Tiian puolesta.

   Poista
  2. Mitä ihmettä :D Kaikilla on erilaiset rutiinit hevostensa kanssa, eikä toisen blogista katsottu päiväjärjestys tee sinua sen tietäväisemmäksi kaverisi aikatauluista. Parhaiten rutiinit ehkä selviävät kysymällä kaveriltasi!

   Poista
  3. Ei se kerkeä, kun menee lomalle. :c

   Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Joka tallilla on onat rutiinit, kysy kaverilta hänen tallin rutiinit :)

   Poista
  6. Tiia, voitko poistaa Senni Mäkisen ilmoituksen, koska se loukkaa minua? ''Aika tyhmä idea......'' :(

   Poista
  7. En takoittanut pahaa ja anteeksi jos loukkasin sinua :(

   Poista
  8. Juu saat anteeks (:

   Poista
 3. Mukavan monipuolinen viikko Voitolla! Tosi hyvä juttu ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! Aika kekseliäs idea tuo viikon ohjelma juttu (:

  VastaaPoista
 5. Mulla ei oo omaa blogia joten vastaan näin kommentilla.
  Ja tosin minulla on tummanrautias Trakehnertamma Xena, jolla kisaan esteitä 90/100cm tasolla.

  MAANANTAI:
  Maanantaina oli illalla kuuden aikaan maastolenkin paikka. Xena olikin virkeänä laitumella juoksemassa. Kun lähdimme maastoon, Xena oli jo rauhoittunut hyvin. Se oli oikeastaan aika laiska. Maastolenkki meni hyvin ja kilometreja tuli yhdeksän täyteen noin tunnin pituisella maastolenkillä.

  TIISTAI:
  Tiistaina menin perusjuttuja kentällä, lämmittelin kolmikaarisella ja loivalla kiemurauralla volttien kera. Myöhemmin tulin laukassa myös sen kiemurauran volteilla. Harjoittelin myös laukanvaihtoja sekä pohkeenväistöä ravissa, niitä nimittäin ei ole tullut tehtyä paljon vaikka Xena ne osaa.

  KESKIVIIKKO:
  Keskiviikkona minulla oli estevalmennus klo 16. Tulimme pitkällä sivulla aluksi kahta pientä estettä. Myöhemmin tulimme vinoon hyppyjä samalla tekniikalla mikä sinulla oli viime blogihaaste postauksessa. Hyppäsimme lämmittelyissä 50/80cm esteitä ja myöhemmin 80/100cm esteitä.

  TORSTAI:
  Torstaina olin uittamassa Xenaa ilman satulaa. Oli tosi kivaa. :) Eipä siitä oikeen muuta.

  PERJANTAI:
  Perjantaina olin kentällä ilman satulaa ja suitsia, vaan riimulla ja ohjilla. Xena meni aika laiskasti, mutta näytti kyllä nauttivan viileästä tihkusateesta. :)

  LAUANTAI:
  Lauantaina oli viikon toiset estetreenit, mutta tällä kertaa itsenäiset. Hyppäsin 90cm rataa pääasiassa, mutta tulin myös yksittäisenä 110cm. Hyppelin alku- ja lopputunnista kavaletteja.

  SUNNUNTAI:
  Tänään on Xenan vapaapäivä ja se saa olla laitumella yhdeksään saakka illalla. :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia ! Teidän viiko kuulosti mielenkiintoiselta ja kivalta !

  VastaaPoista
 7. Tää oli kyllä kiva postaus , josta sai itsekkin paljon irti !! :)<3

  VastaaPoista
 8. meillä on melkeempä samanlainen viikko ohjelma! :) itse en merkkaile kauheasti minnekkään vaan pidän ne hyvin päässä :D

  VastaaPoista
 9. Miten pitkiä maastollenkkejä teet Voiton kanssa? Monenko tunnin lenkkejä? Teetkö intervalliharjoittelua maastossa? Miten itse treenaat omaa fysiikkaasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu aivan kerrasta. Aika vaihtelee 30min-2h välillä. Itse en juuri treenaa, en ehdi tai pidän kiirettä tekosyynä, nyt kesällä o kyllä ollut haaveena tehdä jotain muutakin kun ratsastaa..:)

   Poista
 10. Mitä se sua haittaa jos voitolla on suu auki? Nätimpää vai se että hevosen suu suljetaan tiukoilla remmeillä ettei vaan saa aukaistua suutaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kun vastaan Tiian puolesta, mutta hevosen hallitseminen on vaikeampaa, kun se juoksee suu auki. Jos taasen suu on remmin avulla kiinni, hevonen ei niin helposti pakene pidättäviä apuja.

   Poista
  2. Siis ymmärsit mua nyt varmaan väärin. Tarkoitin, että se on ihanjees että se aukoo suutaan samanverran turpikselle kun ilman eli turparemmi ei kahlitse Voiton reaktiota.

   Poista
 11. Missä teillä on seuraavat kisat? Kiva postaus. Mikä se kalenteri juttu on? Vaikka hevosen hoito postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä päättänyt, pitää suunitella kisoja kunhan treenit sujuu paremmin. Kalenteri on ihan google kalenteri, löytyy googlaamalla ;)

   Poista
 12. Kivalta vaikutti Voiton viikko. Kuinka pitkään/monta kuukautta tämä haaste jatkuu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä vielä, niin pitkään kun innostusta ja ideoita riittää!

   Poista
 13. Maanantai:
  Hevosilla oli vapaapäivä, koska osa hevosista oli huonossa kunnossa. Hevoset saikin olla koko päivän tarhassa! Menin sitte parilla mun siskon ponilla.

  Tiistai:
  Uudet suitset ja satula tulivat kotiin, joten kokeiltiin niitä sitten prinsesille, ja tuntuivat hyville!

  Keskiviikko:
  Hypättiin itsenäisesti, paitsi että sisko tuli ikään kuin "valmentamaan".

  Torstai:
  Sain paketin hööksistä,ja mentiin kavereiden kanssa maastoon.

  Perjantai:
  Menin ilman satulaa kouluvalkussa, ja käytiin sitten uittamassa.

  Lauantai:
  Tein maastakäsin harjoittelua, ja hyppäsin taas itsenäisesti muutamalla hevosella.

  Sunnuntai: hyppäsin kavaletteja ja pikkuesteitä siskon kanssa, ja kävin estevalmennuksessa.

  Voiton viikko kuulosti hyvältä! Oli kiva tietää, kun et kuitenkaan joka päivä postausta tee:)

  VastaaPoista
 14. Tää oli kiva ja kivalta näytti teidän viikko:) Mikä malli sulla on blogissa (sori jos kysyn) :)

  VastaaPoista
 15. Hei, olipa tosi kiva idea, toteutan itse varmaan ensi viikon loppuna :)
  Mukavan ja monipuolisen oloinen viikko Voitolla! :)

  VastaaPoista
 16. ''Pelästynyt'' mä oon samaa mieltä sun kaa siitä hevospostauksesta (:

  VastaaPoista
 17. Tää oli tosi kiva! :) Mä en tiedä sopiiko tää haasteeks, mutta voisitko purkaa Voiton suitset kokonaan ja yrittää koota ne silmät kiinni, ja kuvata sen? :)

  VastaaPoista
 18. Minun ponien rutiini viikko:Ma: maastoilu tai sileällä. Ti:juoksutus. Ke:vapaa päivä. To: esteitä. Pe: vapaa päivä. La: sileällä. Su: esteitä. :) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, mä en koskaan pidä vapaata ennen enkä jälkeen estevalmennuksen.

   Poista
  2. mun oli pakko pitää yhden asian takia. Anteeksi jos pelästytin sut Tiia! :( taisiis menin torstaina puomeja ja 30 cm esteen. sama henkilö kuin äsken..

   Poista
 19. Tosi kiva idea tämmönen! Tämmönen ois kiva saada myös ratsastajalle, kun ratsastajan omaa treenaamista yritetään nykyään tuoda esille enemmän :)

  VastaaPoista
 20. En ymmärrä miks ihmiset linkkaa blogejansa tuohon listaan vaikkei niissä ole ko. postausta : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm olen miettinyt samaa. Ärsyttävää kun haluat mennä katsomaan muidenkin postaukset ja joudut turhaa rullaamaan läpi sellaisiakin missä ei ole koko postausta. Saahan sillä katsojakertoja, mutta tuskin palaan sellaiseen blogiin uudestaan.

   Poista
  2. Koitan poistaa kaikki sellaiset, joilla ei tuota postausta ole.

   Poista
  3. Ei se Tiia sun vika tai oikeastaan edes sun onglemasi ole, vaan niiden jotka eivät osaa/viitsi/ymmärrä lukea ohjeistusta. Mitä olen itse selaillut niin ne on yleensä näitä nuorten tyttöjen vähän "huonompilaatuisia" blogeja, jotka yrittävät saada juurikin näitä anonyymi 13.49 mainitsemia näyttökertoja. Harmi että moni (varsinkin bloggaajat itse) tuntuu arvostavan enemmän niitä lukuja (näyttökerrat, lukijat, kommentit..) kuin sisältöä. Onneksi sä Tiia panostat sisältöön etkä vain tuijota lukuja (:

   Poista
 21. ja vielä tuosta uudesta sinisestä huovasta että jos sinne laittais sähköpostiin viestii että tilais vaikka samanlaisen kun sulla nii onnistuisko se?:)

  VastaaPoista
 22. Voiko tän saman tehä koiralla? Ilman tuota ratsastusta tai tallilla käyntiä?

  VastaaPoista
 23. Vähän särähti korvaan tuo "Vähän se aukoi suuta, muttei juuri enempää mitä turpremmeilläkään. Hyvä tietää, sillä olen vähän pelännyt, että se juoksee suu auki ilman turpahihnoja." Suun aukomisongelmaahan pitäisi ruveta ratkaisemaan sen kaikkein todennäköisimmästä aiheuttajasta, ratsastajan kädestä, eikä vain piilottaa aukomista "muuraamalla" suu kiinni turparemmeillä.
  Monethan ratsastuksellisista ongelmista (ei tietenkään läheskään kaikki) johtuvat nimenomaan ratsastajasta, tässä tapauksessa kun käsi on tasainen ja pehmeä, uskaltaa hevonen tukeutua kuolaimeen ja imeskellä sitä suu kiinni.
  Uskon kyllä että tiedätkin tämän, mutta jäi vähän häiritsemään tuo kohta tekstissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, siksi olinkin ns. huojentunut kun ongelmaa ei koiteta muurata umpeen sillä turpiksella vaan se jatkuu samanlaisena oli turpis tai ei. Tiedän että soi voi hyvin johtua minun kädestä ja varmaan osittain johtuukin, samaa tapahtuu kuitenkin myös taitavamman eli valmentajan ratsastaessa Voittoa, kunnes hevonen tulee rehellisesti avuille ja lopettaa vastaan pistämisen :)

   Poista
 24. Miten saat noitten sivu gadgettejen taustaksi ton mikä sulla on taustana kun mulla se on valkoinen . Olisi kiva saada vastaus :)

  VastaaPoista
 25. Voisitko neuvoa Tiia minulle, että miten pohkeenväistö tehdään?
  Esim. vasemmassa kierroksessa? Miten avut annetaan? Haluaisin oppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyppä opettajaltasi apua, mutta periaatteessa väistäteään jalalla hevosta jalasta pois päin.

   Poista
 26. tein sulle ja votelle videon, vähän tylsä :D ....
  https://www.youtube.com/watch?v=FCpg7qNRn8s&list=UUxDqWturcGGB9HC9mC1OVvQ

  VastaaPoista
 27. Etkö voi kysyä niiltä? Kai ne kertoo mitä teette millonkin ´:D¨
  Aika tyhmä idea......
  Voiko tuost atehdä rikos- ilmoituksen??
  Blogiini tuli kommentti että joku aikoo tehdä.....

  VastaaPoista
 28. Hei! Huomasin tuossa juoksutuskuvassa että liina on kiinnitetty vain toiseen kuolainrenkaaseen. Se ei ole hyvä, koska silloin kuolain on epävakaa ja jos heppa jostain syystä säikähtää niin se voi repästä suitset ja suunsa hajalle. Kannattaisi laittaa liinan pää eka sisäpuolen kuolainrenkaan läpi, siitä sitten joko niskan takaa tai leuan alta toiseen kuolainrenkaaseen kiinni. Mutta oli kiva ja hyvin kirjoitettu postaus :)

  VastaaPoista
 29. Voisitteko te tehdä semmosen videon jossa hyppäätte toisten hevosilla esteitä ? Semmosen videopostauksen :)

  VastaaPoista
 30. sulla on Tiia ihana blogi ja ihana hevonen :) ja voisit sä ja pinja tehä yhteisen videopostauksen :) kun niitä on mukava kattoo<3

  VastaaPoista
 31. Toota! :) miten vanha voitto on? ja miten pitkään oot hypänny esteitä? :) Hyvää kesän jatkoa Tiialle?

  VastaaPoista
 32. seuraava olisi hyvä hevosen ruokavalio tai pitää kertoa hevosestaan plussat ja miinukset

  VastaaPoista
 33. Voisitko joskus kuvata aamu tai iltatallin nii, et kuvaat sen kokonaan, pysäyttämättä videota kertaakaan?:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.