Kohti kisoja

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014


Moi! Viime estevalmennuspostauksessa hehkutin miten kiva Voitto oli hypätä ja miten se ei ottanut mun virheistä nokkiinsa, joka on sille ollut viime aikoina poikkeuksellista. Sama meno jatkui maanantain treeneissä, huippua! Yksi syy miksei kieltäminen jää enää päälle on varmasti minun uudenlainen suhtautuminen epäonnistumisiin. Terhi on aina niin positiivinen ja kannustava valmentaja, että kiellon tultua ajattelen, että uudelleen yrittämällä tää onnistuu aivan varmasti. Ennen pelästyin kieltoa, aloin miettimään miksi olen näin huono ja uudellakkaan yrityksellä en osannut toimia oikein, kun pelkäsin tehdä mitään, jos teen taas väärän ratkaisun. Satulan päältä välittyy tuntemukset niin helposti hevoseenkin, että ehkä Voitollakin on nyt turvallisempaa ja varmempaa, kun kuski ainakin kuvittelee tietävänsä mitä tekee.

Nyt parina päivänä on ollut jo vähän lämpimämpi ja kesäisempi sää, joten pelkäsin olisiko Voitto taas todella löysä ja laiska. Pelko osottautui kuitenkin turhaksi ja Voitto oli lopulta jopa melko reipas! Viimeisillä radoilla sain jopa ottaa sitä linjojen välissä kiinni, kun ei meinattu mahtua sillä kuudella laukalla.


Videolta näkyy kaikki tehtävät mitä teimme ja tällä kertaa äiti onnistui kuvaamaan kaikki hypyt mitä otettiin, joten näette hyvin kokonaisuuden videolta, jonka laitan postauksen loppuun. Aloitettiin tunti kavaleteillä ja ristikoilla. Mun piti keskittyä siihen, että Voitto polkee hyvin ja menee kunnollista laukkaa. Verkan jälkeen tultiin pari rataa, jotka sujuivat suhteellisen hyvin. Välillä tuli vähän huonoja paikkoja ja pieniä mokia, mutta koko valmennuksen saldona vain kaksi kieltoa, johon näinä aikoina olen erityisen tyytyväinen. Ensimmäinen kielto muistaakseni toisen radan ekalle esteelle. Terhi kehui juuri miten hyvä laukka mulla on ja sitten lähden tuuppaamaan kohti estettä. Tilanteen nollaus ja uudestaan onnistuneesti yli.

Toinen kielto tuli melko yllättäen okserille. Musta tuntui koko valmennuksen ajan, etten saa suoristettua Voittoa tarpeeksi nopeasti esteelle ja lopulta se sitten aiheutti kiellon. Seuraavalla viikolla hyppään itsenäisesti jotain pientä, joten ajattelin laittaa puomeja ja kavaletteja lyhyistä kaarteista, jotta saan vähän treenailtua suoristamista. Ikävä tunne lähestyä estettä, kun tietää, että pitäisi suoristaa, muttei vaan ehdi tehdä sitä onnistuneesti.


Voitto hyppää näissä tämän valmennuksen kuvissa mun mielestä jotenkin hirmu iloisen näköisenä, vai mitä?  Kisakausikin olisi tarkoitus aloitella nyt vähän myöhässä Sorsasalon aluekansallisista parin viikon päästä. Tarkoitus olisi mennä molempina päivinä 90cm. Meidän ekat yhteiset kahden päivän kisat, mutta eiköhän se mene hyvin. Kun Sanna oli vielä aluevalmentajana olivat valmennukset aina kahden päivän mittaisia, eikä se ollut mikään ongelma. Sorsasalokin on niin lähellä, että Voitto ehtii kisojen jälkeen vielä vähän herkuttelemaan laitumelle.


108 kommenttia

 1. Oii oli tosi hyvä postaus ja kivoja kuvia!!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli aika kiva video ja noi kuvat oli kivoja:D:D

   Poista
  2. Nii kivoja kuvia

   Poista
 2. Tepä hyppäätte hyvin! Miksi Sanna ei ole enään teidän valmentaja, jos oikein ymmärsin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me Sannan valmennuksissa aina käydään, kunhan Kuopioon vaan tulee valmentamaan :)

   Poista
 3. Todella hienolta näyttää! Voittonki hyppää ihan kunnon ilma varalla!:D Hevosella selvästi on potentiaalia hypätä, kuinka pitkälle olet ajatellut Voiton kanssa hyppäämisen viedä?:) siis positiivisella tavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu varmaan ihan mun taidoista miten pitkälle tästä on mahdollista päästä ;)

   Poista
 4. Voitto on näyttänyt ihan erilaiselta hevoselta noiden suitsien jälkeen. En tiedä onko tuore ruoho/heinä lisännyt energiaa vai mitä on tapahtunut kun on noin paljon virtaa! Näkee selkeästi sen muutoksen videoissa sekä kuvissa.

  Tietenkin se millaisia tunteita sun päässä liikkuu vaikuttaa aina hevoseen ja varsinkin ratsailla. Huomaa hyvin miten oot muuttunu positiivisemmaks ja antanu ittes tehdä niitä virheitä. Jos niitä virheitä ei tee, ei opikkaan mitään uutta. Pitää uskaltaa antaa itsensä epäonnistua ja osata nauraa sille (ainakin jossain kohtaa) :D

  Luulempa, että tulevat kisat menevät tosi hyvin, varsinkin kun voitto on ollut erittäin hyvä ja ootte alkanu toimiin ratsukkona. Stemppiä! :)

  VastaaPoista
 5. Meette tosi hyvin. Te sovitte yhteen :) Onnea kisoihin :)

  VastaaPoista
 6. Ihan näin aiheesta poiketen niin mikä pää teillä on kamerajalustassa?

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvin hyppäätte! Mikä on korkein sinun ja Voiton hyppäämä este?

  VastaaPoista
 8. Pakko sanoo että sun esteistunta on parantunu huimasti! Ja myötäät paremmin esteiden päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosin oon viime aikoina saan valitusta kuinka myötään liikaa, joten mielestäni nyt näissä kuvissa ei sellaista ole :)

   Poista
 9. Näytätte molemmat niin iloisilta näissä :D

  VastaaPoista
 10. Huomaa kyllä että ratsastuksesi on ottanut harppauksen parempaan suuntaan ja tietty heppa peilaa sitä. Hienoa! :) innolla seuraan teidän kehitystä jatkossakin!

  VastaaPoista
 11. Voitto vaikuttaa kyllä erityisen iloselta, katsoin jo ennen kun sanoit mitään, että ompas onnellisen näköinen heppa :)!

  VastaaPoista
 12. Hyvin menette Voten kanssa! Onnea tuleviin kisoihin. :)

  VastaaPoista
 13. Upeita kuvia taas Pinja saanut! Teidän meno näyttää kyllä tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
 14. Hyvin meni<3Ja Tiia odotin kooko päivän uutta postausta :DD

  VastaaPoista
 15. Voitto on kyllä tosi ilosen ja pirteen näkönen, verrattuna niihin valmennuskuviin mitkä ei oo mennyt putkeen!
  Onnea kisoihin!:)

  VastaaPoista
 16. hinoa menoa, onnea kisoihin :) olivatko kaikki tuolla kentällä olleet valmennuksessa? jos olivat niin miksi tolla yhellä ei oo kypärää?!

  VastaaPoista
 17. Millon Pinja julkaisee tämän päivän videon?
  Ja kun tuossa kommentissa sanoit että myötäät liikaa niin mielummin liikaa kun liian vähän, vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vissiin kuitenkaan joka päivä laita videota? Kysy siltä!

   Poista
 18. Oon seurannu sun blogii jo jonkun aikaa ja oot kehittyny kyl tosi paljon :) Hevosesta huomaa just sen et oot varmempi esim. just kiellon jälkee, et jää murehtii sitä vaan jatkat ihan ku mitää ei ois tapahtunu.
  Voitto hyppää myös ihan sika hyvin joten veikkaan et teil menee kisat ihan hirmu hyvin, onnea! ;)

  VastaaPoista
 19. Munkin mielestä sun istunta näyttää tosi hyvältä noissa hypyissä jalka on oikeella paikalla ei liian edessä ja myötäät sopivasti. Tsemppiä kisoihin ja valmennuksiin :)!

  VastaaPoista
 20. Voi että te meette hyvin. Tulee aina niin hyvä mieli kun sun blogias tulle katsomaan :) kuvat ja videot ovat niin hyvä laatuisia ;) ja voitto tosiaa näytti tosi iloiselta :).

  VastaaPoista
 21. Voitto näyttää super suloiselta ja just siltä että siitä on kiva hypätä. Te näytätte niin hyvältä yhdessä :)

  VastaaPoista
 22. Kivoja kuvia ja iloinen Voitto! ;) mukava, että pääsette kisaamaan :)

  VastaaPoista
 23. Koetko, että blogin kautta tullut asiaton/negatiivinen palaute ratsastuksestasi on vaikuttanut jossain vaiheessa itsetuntoosi ratsastajana? Miten palaute vaikuttaa sinuun ylipäätään? Kuinka paljon teillä kotona puhutaan blogikommenteista? Tästä aiheesta olisi kiva nähdä joskus postaus (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koe, mutta onhan se saattanut. Hyvä postausidea, en lörpöttele nyt enempää vaan alan luonnostella aiheesta postausta :)

   Poista
  2. Ja tosiaan kotona puhutaan melko paljon. Pinjan kanssa varsinkin ja kyllä vanhemmatkin yleensä haluaa keskustella, jos jotain ilkeämpää on tullut.

   Poista
 24. Tosi hienoa ja sujuvaa menoa teillä! Tästä videosta huomaa sen suuren kehityksen, joka on tapahtunut nyt keväällä; sun istunta on paljon parempi, kieltoja vähempi ja te kummatkin Voiton kanssa vaikutatte paljon itsevarmemmilta hypätessä! tiedän tunteen, kun heppa vaa kieltelee ja jää ittelle semmonen "pelko" ja huono fiilis päälle loppu valmennuksen ajaks, eikä mistään tuu enää mitää. Mutta näytät siltä, että oot ratkassu tilanteen ja oppinu virheistä, sillä nykyään meno on niin siistin näköistä! :) tsemppiä kisoihi, mä pidän peukut pystyssä teille!

  VastaaPoista
 25. Olisiko matkimista rakentaa samanlainen talli kuin teillä. Siis vain pohjaltaan, koska tuo vaikuttaa tosi hyvältä 2 hevosen tallilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että monella muullakin saattaa olla samankaltainen talli, joten tuskin Tiis ja Pinja pahastuu, jos otat heidän tallistaan mallia. Tuo oikeasti on hyvänmallinen pikkutalli johon sopii kaikki tarvittava.

   Poista
  2. Ei se taida olla, toihan on kumminki melko simppeli ja tavallinen talliratkaisu:)

   Poista
 26. Tosi hienosti meet! Ootte kehittyny paljon voiton kanssa ratsukkona!:) voiton maha näyttää hieman kasvaneen ;):)

  VastaaPoista
 27. ootko muuten huomannu että sileellä ratsastaessasi istut aikamoisessa tuoliistunnassa... ja toinen asia mikä häiritsee on erilaiset kielioppi virheet postauksissa, esimerkkinä se kun puhutte valkoisesta valkeana yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, vaikka tiedän jalkojeni olevan välillä liian edessä. Miksiköhän kukaan valmentaja ei ole tästä huomauttanut? Mielestäni voi sanoa myös valkea, kukaan ei ole aikaisemmin ainakaan huomauttanut ja pikaisella googlauksellakaan en löytänyt mitään, missä sanottaisi ettei valkea ole oikea sana, mutta vaikkei olisikaan käyttäisin sitä silti. Kirjoitusvirheet koitan karsia pois, mutten kuitenkaan halua kirjoittaa kirjakieltä vaan omalla tyylilläni :)

   Poista
  2. voi hyvänen aika kun suomessa ollaan niin on olemassa käsite murre, ja tiiahan selvästi puhuu murretta, niinkuin melkein jokainen meistä :D

   Poista
 28. Wau! Ihanan sujuvaa menoa teillä Voiton kanssa! olen aivan samaa mieltä edellisen Anonyymin kanssa, olette edistyneet valtavasti esteillä ;) Tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
 29. Vau meettepä hienosti Voiton kanssa! Teidän yhteistyö on selvästi parantunut ja on hienoa että olet itse saanut parannettua "asennettasi" positiivisemmaksi kieltojen kanssa:) paljon tsemppiä teille jatkoon!

  VastaaPoista
 30. alkopas vähän ärsyttää nää kitisijä anot :D mut siis pakko sanoo että oon lukenut sun blogin kokonaan ja tää on niin outoo kun sä et tiiä kuka mä oon ja mä tiiän paljon susta :D ! mut joo, tsemppiä kisoihin, ootan innolla postausta niistä ! musta on tosi hyvä että oot malttanut rauhassa korjata ongelmia ryntäämättä suoraan kisoihin heti alkukaudesta ! Nyt ootte varmasti valmiimpia eikä pienet mokatkaan maailmaa kaada! Sun asenne on ihan huippu ja mielenkiinnolla seurailen sua täällä ja facessa, on kiva lukee n. samalla tasolla kisaavan arjesta :) kiitti tiia sun blogista ja kirjottele mahollisimman usein ! Voitolle ja pinjalle terkut kans, ihania ootte kaikki (: !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah toi on tosiaan outoa, että te tiedätte vaikka mitä minusta, mutta minä en teistä! Kiitos :)

   Poista
 31. Jos saisit tehdä teidän talliin ihan minkälaisen remontin vaan huolehtimatta rahasta tai mistään muustakaan, mitä siellä muuttaisit/lisäisit tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokinta-automaatit, ainakin sellaiset jotka pudottais heinät. Sitten viemäri kuntoon, ettei tarvi sitä sankoa käyttää. Lisäksi maneesi, kävelykone ja purut lähemmäksi. Tuollaisi luksusjuttuja, muuten talli on oikein toimiva :)

   Poista
 32. Vautsi, tosi sujuvan näköistä suorittamista! En ole pitkään aikaan ehtinyt lukemaan sun postauksia kunnolla, saati katsomaan videota ja nyt kun kerrankin oli aikaa, niin olin positiivisesti yllättynyt, miten ootte molemmat voiton kanssa kehittyneet! Ennen kun oon katsellut videoita, niin musta Voitto on hypännyt kauheen töksähtävästi, ikään kuin sillä olis kiire etujalkojen kanssa takaisin maahan (en tiiä tajuatko mitä tarkoitan? :D), mutta nyt se omaan silmään hyppäsi "luottavaisemmin" ja rennommin. Onnea tuleviin kisoihin, pidän peukkuja pystyssä että ne menis hyvin, varsinkin kun oot malttanut odottaa että treeneissä sujuu, ennen kuin kisoihin oot kiirehtinyt! Tsemppiä myös tuleviin treeneihin, toivotaan että pääsette yhdessä Voiton kanssa kehittymään vielä pitkälle. :)
  Terkuin nuoren, kurittoman ponin omistaja, joka joskus haaveilee pysyvänsä ratsun selässä, ja että joku päivä meinkin tekeminen olis tuollaista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla ja tsemppiä sinulle oman ponisi kanssa :)

   Poista
 33. Wau!! :) Hyvin meette,hyviä kuvia!!<3 Minkä merkkinen toi sun kypärä on ja mistä ostettu?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on saatu Samshieldiltö yhteistyönä ja siis merkki on Samshield

   Poista
 34. Hyvä te, tsemppiä kisoihin ! Muistakaa kumpikin pitää noi ilmeet, iloista ratsukkoa on niin kiva katsella :)

  VastaaPoista
 35. Voitto tosiaan näyttää iloisemmalta! Onnea kisoihin ja muuhun treeniin:) oletteko tehneet muuten pinjan kanssa esteiden esittely videon/postauksen ja irtojuoksutatteko teidän heppoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt joskus aikaisemmin, voisin tehdä nyt päivitetyn version. Joskus tosi harvoin irtojuoksutetaan, ei olla nyt pitkään aikaan :)

   Poista
 36. Näkee taas kyllä miten tärkeää on itselleen sopiva valmentaja, oman pään sisältö ja hyvä laukka. Ei yhtään hullumman näköistä! :)

  VastaaPoista
 37. Hyvännäköistä menoa teillä ja kyllä huomaa Voitosta että sillä on kivaa, kun on niin positiivinen ilme hevosellakin :) Tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
 38. Tosi hyvän näköistä menoa! Olet kyllä kehittynyt paljon. Tämä Terhi taitaa olla sinulle oikein hyvä valmentaja! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Terhin tyyli opettaa tuntuu sopivan mulle oikein hyvin :)

   Poista
 39. Tosi kiva postaus! Mistä muuten lataat videoihisi musiikkia ja mitä musiikkia? :)

  VastaaPoista
 40. Voitko tehdä mydayn? Tai sit te nukutte tallilla?? Olis tosi kiva... Ja Sä oot tosi kaunis niinku Voittokin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, my day tulee ainakin jossain vaiheessa :)

   Poista
 41. Näytätte molemmat niin onnellisilta! :) Tsemppii kisoihin, tuleeko sieltä videopostausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, videosta en osaa vielä sanoa :)

   Poista
 42. Millon tulee haaste? Ois hinku päästä tekemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, ettei mulla ole oikein hyvää ideaa.. Pitää vähän miettiä ja koittaa keksiä jotai :)

   Poista
  2. tee vaikka sellanen että voiton ruokintaan ja aikaan liittyvä postaus :)

   Poista
  3. Miten olisi parhaimmat ja huonoimmat hevosmuistot?

   Poista
 43. Hienosti meni tuokin valmennus! Mullakin on aina kiire, että ehdin suoristamaan ennen estettä:D

  VastaaPoista
 44. Upean näköistä taas teidän meno, sovitte aivan mahtavasti toisillenne! ♥
  Mukavaa kuulla, että tuo epäonnistumisten jälkeinen asenne on muuttunut positiivisemmaksi! :)

  VastaaPoista
 45. Puhutko tiia paljon savonmurretta? Esim valkoinen niin sanot että valakonen?:D mä asun Iisalmessa ja mulla se on ylitsepääsemätön tapa.:D

  VastaaPoista
 46. näyttää kämäselt ku teil ei oo freejumppei tai jinstirruppei ku muuten panostat kaikki merkkivarusteet :D taisiis sun sponsorit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en saa käyttää jinejä, kun ne ei oo turvajalustimet. Onkoha FreeJumpit? Sellaiset voisin kyllä halutakkin..:)

   Poista
  2. Oon toinen ano.. :D mutta siis itselläni on freejumpit ja voin vaan kehua ja suositella!! ne on tällä hetkellä markkinoiden ainoot oikeet turvajalustimet, jalka ei taatusti jää kiinni jalustimeen kun putoo! ja joku nimekäs valmentaja sano et on ainoot oikeet turvajalustimet (enpäs muista valkun nimee..) et ei oo mun päästä keksimä juttu :D

   Poista
 47. Aivan upeita kuvia! :) Vote on tosi sulonen <3

  VastaaPoista
 48. käytkö voiton kanssa joka viikko treeneissä vai käytkö harvoin esim:kerran kuukaudessa tai joka toinen viikko Terkkuja VOITOLLE<3 <3

  VastaaPoista
 49. Heippa, en tällä kommentilla halua olla negatiivinen tms ja varmasti tiedostat nämä asiat itsekkin! :) Ensinäkin, mä oon hetken aikaa lueskellut tätä blogia (ja lähes päivittäin käyn tsekkaamassa onko tullut uutta postausta :D) ja oon tykänny kovasti teidän menosta. Mun mielestä on ihanaa, kun löytyy näitä ratsastajia, jotka eivät kisaa veren maku suussa, ja ei siirry liian aikaisin korkeammalle levelille ja susta oon saanut sellaisen kuvan, että oot just tällanen. Mutta tossa videoita katsellessa huomaa tosi hyvin sun virheet ja sen miten Voitto niihin reagoi ja mulle tulee tosi paljon mieleen mun ja mun tammani meno. Voitto selkeesti tykkää hyppäämisestä ja antaa aika paljon sulle anteeks virheitä (positiivista!), mutta heti jos teet "isomman" virheen se ottaa nokkiinsa (positiivista, ainakin hevonen opettaa!) ja mun tamma harrasti tätä samaa. Lähinnä mua noilla videoilla häiritsee sun istunta. Siis perusistuntahan sulla on ihan hyvä, mutta huomaa että esteiden välissä sä jäät istuu laukkaa vastaan, jolloin Voitto usein kieltää. Voitto taitaa olla aika herkkä istunnalle, koska siis käsillähän sä et pidä (ainakaan pahasti) vastaan, vaan nimenomaan istunnalla jäät istuu laukkaa vastaan ja sun pohje irtoo kyljistä, jonka seurauksena Voitto kieltää?. Noilla mihin Voitto kieltää, näkee tosi hyvin, kuinka pohje ei oo kyljessä, istunnalla tuuppaat sitä hyppyyn, ja Voitto kieltää, koska jätät sen yksin sinne esteelle, ilmeisesti Voitto ei anna mitään ilmaiseksi? ;) Heti kun sä istut laukan mukana (et vastaan), pidät pohkeen kyljessä ja sun ajatus selkeesti on esteen yli, niin Voittohan hyppää oikein nätisti. Mun mielestä teillä pitäis olla energisempi laukka, ei pidempi, vaan tahdikkaampi, niin että Voitto polkee alleen. Mun tammalla oli se, että se lähti herkästi vaan kaasuttelee laukka täyttä vauhtia eteenpäin, mutta sitä esteille tarvittavaa tahdikasta laukka ei oikein löytynyt, kunnes keksittiin siihen aika nopsaan keino, eli ihan vaan perustyöskentelyä, siirtymisiä laukan sisällä, ohjalla vähän vastaan ja pohkeella eteen, pari laukka-käynti siirtymistä, jotta saatiin se nopeeks pohkeelle, ja kas kummaa, ku saatiin sen laukkaan oikeesti poweria, niin johan esteetki meni vaivattomasti! Voitto vaikuttaa just siltä, että sun pitäs vaan istua siellä kyydissä "hiljaa", kuitenkin niin että tuet sitä sinne hyppyyn, koska heti, kun sä annat Voiton edetä sillä omalla painollaan, se hyppää tosi hienosti, mut jos sä alat selässä liikaa "kontrolloimaan" niin se ottaa nokkiinsa ja tulee joko liian lähelle tai jopa kieltää. Ja sitte tohon suoristukseen, mulla oli tamman kanssa sama ongelma (se on siis melkonen laiva.. :D) et en vaan yksinkertasesti saanu käännettyä sitä riittävän nopeesti, jollon se jäi mutkalle ja siitähän seuras kielto. Tähän me tehtiin vaan niin, että jo alkuverkoissa tehtiin ns. takaosan ympäri käännöksiä kulmissa ja välillä suoralla urallakin ja siis totta kai laukassa. Esim. S-kirjaimesta lähin kääntämään sitä pelkästään ulkoavuilla (tietenkin sisäavut tukemassa) sen 90-astetta ja siitä sitten reipasta laukkaa eteen ja sitten kiinni ja samaa toistettiin hetken aikaa, jotta saatiin se taas pohkeen eteen ja kuulolle. Sitten vaan esteillä sama homma, jos este oli esim lävistäjällä, niin että suoristukseen jäi aikaa vaan viisi askelta, mä käänsin sen takaosa käännösmäisesti esteelle, jollon mulla oli alla jo valmiiksi lähestymistä varten lähes täysin suora hevonen ja johan alko hypyt siitäkin luonnistumaan! :)
  Tässä vaan tällanen omakohtanen näkemys ja -kokemus, mutta luulisin että nää on jo teillä tiedossa !
  Paljon tsemppiä teille, ootte kivan näkönen ratsukko kun saatte vaan homman pelaamaan kunnolla! :)

  Tsemmpiä kisoihin, Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tiedostan itse ja valmentaja tietysti myös nuo sanomasi virheet :)

   Poista
 50. Yleensä tämmöisiä treenivideoita on vähän tylsä katsella,mutta tätä oli ilo katsella,kivalta näyttää teidän meno!:) Miksei tuolla yhdellä ratsastajalla ollut kypärää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ei ole ehkä minun tai sinun asia, ei osallistunut siis tunnille :)

   Poista
 51. Unohdin mainita,että Voitto on nuissa kuvissa ja videoissa aivan eri hevonen! Se näyttää niin pirteältä!:D Vaihteletko sitä,milloin käytät kannuksia,ja millon jätät laittamatta ne?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vaihtelen, menen yleensä viikossa n. 3-4 kertaa kannuksilla, kun ratsastusta tulee kuitenkin kuutisen kertaa :)

   Poista
 52. En tiedä kuvittelenko vain, mutta minunkin mielestä Voitto näyttää jotenkin hirveän iloiselta, elämänhaluiselta ja pirteältä noissa kuvissa verrattuna aiempaan. :)

  VastaaPoista
 53. Hyvän näköisiä hyppyjä!

  Vihdoin ja viimein sain julkaistaua ensimmäisen viikkohaasteen hevosten kesästä; http://jillanblogi.blogspot.fi/2014/06/hevosten-kesa.html :))

  VastaaPoista
 54. Tää on niin ihana blogi<3 oon tykännyt hirveästi lukea tätä. Hyvin meette Voiton kanssa! Eikä mulla oikeestaan ole mitään negatiivista sanottavaa:) IHAN PARAS BLOGI:)

  VastaaPoista
 55. Moikka! oon tässä miettiny kun oon katellu näitä sun ja Pinjan videoita et miks teillä ei oo pakastettavia kylmäyssuojia? Kun te kuitenkin hoidatte noita jalkoja kylmällä jokaisen rankemman reenin jälkeen niin itte oon ainakin kokenut helpommaks ne suojat kun ei tarttee pinteleitä kääriä :D eli kysymys tais olla et miks teillä ei oo semmosia :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla löydetty yksiäkään suojia, jotka on yhtä kylmät kun nuo kylmäsuojat. Lisäksi Voitto ei anna pitää suojia takasissa, joten sinne ainakin joutuisi sitten käärimään pintelit. Ei se niin iso vaiva ole :)

   Poista
 56. Tiia miksi nykyään ei oo missään blogeis sitä ihme lukijat juttuu? :/

  VastaaPoista
 57. Voi vitsi ootte kehittyny huimasti, ja teijän menoo on nyt ilo katsella :) Kummatkin näyttää tykkäävän hommasta (Voiton ilmeet :') ! Ihana kun tiedostat virheesi, etkä syytä voittoa epäonnistumisista. Kun olet itse saanut hienosti virheitäsi korjattua, teidän meno on parantunut ja Voittokin taitaa helpommin antaa anteeksi virheesi kun niitä on harvemmin (?) Joka tapauksessa siistiä ja varman näköistä menoa :)

  VastaaPoista
 58. Pi-pi-pinja ja Ti-ti-tiia ootte hyvii ratsastaa

  VastaaPoista
 59. Tosi kivoja kuvia! :) On pakko mainita, joku nainen ratsasti tossa videossa silleen ohi ja hänellä ei ollut kypärää.. :D:D:D AiaiXD

  VastaaPoista
 60. Ihania kuvia voitosta ja Video se oli ihana :)

  VastaaPoista
 61. kun sä kuvasit ekan videopostauksen ja kerroit siitä sun vanhemmille miten ne suhtautu asiaan ja miten ne yleensä siihen että aloitit bloggaan? :)

  VastaaPoista
 62. Pakko kysyä vaikka ei liity aiheeseen, mutta mistä löytää tunnisteet blogin html koodista? Kn laittaisin niille tohon sivupalkkiin semmosen "laatikon" ympärille mutta en löydä niin koodista? toivottavasti ymmärsit ja osaat jelppii:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.