Paise poskessa, räkää nenässä & pieni valkea

keskiviikko 7. toukokuuta 2014Moi! Loman ajaksi asettamani ajastukset olivat toimineet hyvin ja saitte hieman lukemista sillekkin ajalle. Maanantai aamuna palattuani kylmään Suomeen ei mielessäni käväissytkään tää heppablogi. Kokosin lomavideot ja muokkasin kuvat toiseen blogiin, kävin moikkaamassa Voittoa ja nukuin. Nyt pari päivää lisää blogilomaa vietettyäni ja totuteltuani ajatukseen että blogatakkin pitäisi, sain vihdoin itseni kirjoittamaan teille Voiton kuulumisia. Jos jotakuta kiinnostaa mun lomakuulumiset niin täällä olisi lomavideopostaus ja täällä ostosten esittelyä videolla.

Pinja ratsasti ja hoiti Voiton mun ollessa matkoilla ja kotona mua odottikin oikein hyvin hoidettu hevonen. Pinja oli mennyt Voitolla ihan normaalisti pari kertaa sileellä, käynyt maastossa ja pitänyt yhden vapaapäivän. Pinja vielä kilttina ratsasti Voiton ennen omaa ratsastustuntia maanantaina, vaikka mä olinkin jo kotona.


Tiistaina kiipesin itse selkään ja ratsastelin kaikki askellajit suhteellisen kevyesti läpi. Voitto oli jo mun lähtöpäivänä, jolloin menin puomeja melko tukkoinen ja nuhaisen oloinen. En sitten paljoo mennyt puomeja ja mittasin kuumeenkin ratsastuksen jälkeen. Kaikki oli kunnossa. Sama  rohina ratsastaessa jatkui kuitenkin nyt tiistainakin. Hengitys ei mitenkään vaikuta vaikealle eikä Voitto esim. pumppaa mahalla, mutta ratsastaessa Voitto "röhisee" ja sen nenässä on selvästi hiukan normaalia enemmän räkää. Uskon ja toivonkin, että tää tukkoisuus johtuu järkyttävästä pölyisyydestä. Kenttä pölisee, tarha pölisee ihan super paljon ja meillä on sen verran kuivat karsinat, että purukin pölisee hieaman varsinkin Lillillä. Tänään kastelinkin ihan reilulla määrällä vettä sekä karsinat että iltaheinät. Kentälläkin olen koittanut ratsastaa kohdissa, jossa ei niin paljoo pölisisi. Tarhan pölisemiselle ei mitään mahda. Onneksi hepat pääsee jo kohta laitumelle! Mitenkään hirmu huolissaan en siis ole, kukaan ulkopuolinen tuskin tätä edes huomaisi, mutta itse kun tiedän tasan tarkkaan miten Voitto puhkuu ja pörisee ratsastaessa.


Toinen hieman huolta aiheuttava juttu on Voiton poskessa oleva paise. Kellään ei ole mitään hajua mistä se on tullut. Suitset eivät siihen hierrä eikä paiseessa näy mitään haavaa. Oon nyt seuraillut sitä, mutta se ei ole juuri muuttunut hyvempään eikä huonompaan suuntaan. Koskettaessakaan siihen Voitto ei sano mitään. Todennäköisesti lyönyt sen johonkin tarhassa tai karsinassa tai sitten ekat ötökän pistot on saaneet aikaan allergisen reaktion.


Tänään Voitto vietti vapaapäivää, mutta ratsastamaan mä pääsin silti. Menin Lillin, sillä Pinja on kipeänä. Sininkin sain värvättyä kuvamaan, vaikka ei tuo meidän meno kuvaamisen arvoista oikein ole. Lilli kuitenkin yllätti mut ihan täysin ja meni oikeasti melko kivan tuntuisesti, jopa paremmin kun silloin kouluvalmennuksessa. Pinja sanoikin ratsastuksen jälkeen, että Lilli menee yleensä paremmin ilman satulaa kun satulalla. Vaikka sen koulusatula kyllä sopii sille oikeen passelisti, ettei se siitä ole kiinni.

Hiiieman etupainoinen poni
Sini varoitti mua kaukana näkyvästä koiran ulkoiluttajasta, mutta mä tokaisin sille että "ei se Lilli nyt varmasti säikähdä". Arvatkaa vaan vetikö poni hepulit kun kävelijä oli kentän kohdalla.. Oltiin juuri tulossa pitkääsivua pois päin kävelijästä, joten pysyin ihan helposti kyydissä vaikka poni pikku spurtin ottikin. Nyt kun alkaa ponin kanssa synkata ratsastelen sillä kyllä Pinjan avuksi ihan mielelläni vähän enemmänkin.

Nyt saa esittää postaustoiveita ja parannusehdotuksia mun postaustyyliin. Mistä siinä pidätte ja minkä voisi tehdä paremminkin? Minkälaisia erikoispostauksia haluatte? Mielipidepostauksia? Ohjepostauksia? Vai tavan kuulumisia?

                                                                 

106 kommenttia

 1. Kiva postaus ja ihania kuvia. Toi eka kuva on ihana ♥

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja joku kuvapostaus vois olla kiva :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus!:) (sori pilkunviilaus mut hyvempään = parempaan:D)

  VastaaPoista
 5. Videopostauksia olis kiva saaha ja kuvapostauksia. Kirjoitat mun mielestä tosi kivasti sillee et sen tekstin tajuaa ja helppoa luettavaa. Ja mielipidepostauksia olisi kans kiva saaha esim. lämminverisistä ratsuna tai oman hevosen hyvät ja huonot puolen.:) Toivottavasti Voitto ei ole kovin kipeänä. :(

  VastaaPoista
 6. Missä kohtaa paise on? Nyt kun on liikkeellä hevosilla pääntautia niin jos tulee uusia paiseita ja voiton tukkoisuus jatkuu suosittelen soittamaan lääkärille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle tuli heti sama mieleen. Paise on kuitenkin keskellä poskea ja jos oikeaa tietoa googlesta löysin pitäisi pääntaudissa paiseiden olla imusolmukkeiden kohdalla. Tuohan ei ole? Kuumettakaan ei ole ja hevonen periaatteessa melko terve, pientä rohinaa ratsastaessa. Kuitenkin tämä pidetään mielessä ja sen takia heppan tilaa nyt tarkkaillaankin ahkerasti :)

   Poista
  2. Meillä ponille ilmestyi pieni paise poskeen, melko kova, mutta poni ei siihen reagoinut lainkaan. Oireet samanlaisia kuin teillä, mikälie kyseessä..?

   Poista
 7. Kiva postaus ja lilli on tosi söpö:) ja kuvapostaus olis kiva!

  VastaaPoista
 8. hevoseton on huoleton.. niinhän sitä sanotaan mutta aina niitä kivojakin puolia löytyy! Jonkin näköinen kuvapostaus olisi kyllä hauska! Tai myday/videopostaus !

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva postaus taas :) Toivottavasti Voitolla ei ole mitään hirveämpään räkätautia tulossa!

  VastaaPoista
 10. Haluaisin 10 parasta kommenttia postauksen. :)

  VastaaPoista
 11. Katteletkos millon sähköpostiis ja vastailet sinne?

  VastaaPoista
 12. Olipas taas kiva postaus! :) Voisikohan tuo paise ja köhinä liittyä toisiinsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä usko, mutta koskaan ei voi tietää..:)

   Poista
 13. Mun hepalla eka vaihdettiin säilö heinästä kuivaan ja kenttä on tosi pölyinen ja kaikkialla pölisee ja se ratsastaessa tekee juuri samaa ääntä mitä kuvailit voiton tekevän ja sen lisäksi se yskii välillä. Mutta onneks elkku pääsee pian laitumelle! :)

  VastaaPoista
 14. On myös mahdollista, että Voitto reagoi lisääntyneeseen siitepölyyn. Hevosilla siitepöly aiheuttaa melko samanlaisia oireita, kuten runsasta limaneritystä ja sierainten vuotamista. Luultavasti vaihe menee ohi siitepölykauden päätyttyä! Meidän hepoilla kevään ensimmäiset ötököiden pistot aiheuttavat myös tavallista suurempia paukamia, joten kyse voi tosiaan olla ötökän pistosta, kuten sanoitkin. Tilannetta kannattaa kuitenkin seurailla, ja jos patista alkaa erittymään mätää tai muuta nestettä, kannattaa se puhdistaa ja varmuuden vuoksi soittaa eläinlääkärille. :) T. Eläinlääkäriopiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista:) Tosiaan sit huolestutaan vähän enemmän, jos se alkaa märkimään. Toistaiseksi vaikuttaa ihan kuivalle ja hyvälle!

   Poista
 15. Tuosta paiseesta sen verran, että yhdellä meidänkin tallin hevosella oli semmoinen, niin ne johtuivat siitä, että päitset ja loimi oli '' kuristanut'' hevosta, vaikka se ei ulospäin siltä näyttänytkään. Kannattaa koittaa pitää ilman loimea ja päitsiä jonkin aikaa ja katsoa lähteekö paise :) (siis jos säät sallii :D) Sillä hevosella ne siis lähtivät sen jäkeen poissa :)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loimi ei kyllä oikeen mitenkään voi tohon vaikuttaa, kun ei lähelläkään ole. Päitset voisivat, muttei me niitä pidetä tarhassa :)

   Poista
 16. Sori, tää on tyhmä kysymys mutta mistä ostit noi kumpparit? :D Ku mun kumpparit nytte liian pienet nii aattelin ostaa tollaset et tiiätkö/muistatko mistä ostiti noi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on varmaa iha prismasta, Nokian Hai-saappaat.

   Poista
 17. Kiva postaus jälleen!:) Toivotaan ettei pääntäutia ole, vaikka esim voisihan se sieltä ratsastuskoulusta pinjan mukana tullakkin. Toivotaan nyt parasta teille:)!

  VastaaPoista
 18. "muuttunut hyvempään eikä huonompaan suuntaan" --- hyvempään ei ole sana, parempaan on oikein. :) mukava postaus!

  VastaaPoista
 19. Miks hepoilla aurinkoisella säällä hirmuset loimet ja vielä kaulakappalein? Ja varsinki Lillillä ! :D hevonen nauttii enemmän ilman loimiaja hyvin tuossa ilmassa pärjäisivät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä uringon paiste ei kerro onko lämmintä vai ei. Täällä on ollut tällä hetkellä ihan vain muutamia plus asteita, se on melko kylmä jos vielä tuulee vähän siihen päälle. Olivathan hepat jo joku aika sitten ilman loimia tarhassa, mutta ei niitä viitsi kuitenkaan tälläisellä kelillä ilman loimia pitää.

   Poista
 20. Kuulumisia oli taas pitkästä aikaa (no ei ehkä kauheen pitkästä aikaa :D) kiva lukea ;)
  Sellasta perusvidepostausta teidän tallihommista ja ratsastuksesta ois taas kiva nähdä :) Tai joku mydaykin olis hauska.

  VastaaPoista
 21. Teidän kuljetus kalustosta pieni postaus olisi kiva, kun kuitenkin ne ovat arkea tässä blogissa :) Ja jokin vinkki postaus kuljetuksesta.

  VastaaPoista
 22. ....Purukin pölisee _hieaman_.... kirjoitus virhe kenties hieman sanassa? Muuten kiva postaus :)

  VastaaPoista
 23. Kiva postaus! Joku linkkaa blogisi postaus olisi kiva, jos voisit tehdä sen? :)
  mun blogi: suomenhevostamma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 24. Minusta olisi mukava jokin mielipidepostaus. Esim. mitä mieltä itse olet ex-ravureista ja niiden uudelleen koulutuksesta.(;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sellainen aihe, johon en halua ottaa kantaa, koska siitä ei seuraa kuitenkaan mitään muuta kun paljon harmia..:D

   Poista
 25. Videopostaus tietty jos on mahdollista, ja ohjepostaukset esimerkiksi hyvään alkuverkkaan tai jotain vastaavaa :)

  VastaaPoista
 26. Meille tuli samankaltainen patti otsaan mun ponille, hoidin sitä desinfioimalla ja helosanilla niin oli jo viikon päästä poissa! Myös kylmä voi auttaa. Ja tosiaan jos Voiton patti ei kasva yhtään niin ei siitä tarvitse murehtia! Ja meilläkin rohisee ja yskii aina ratsastaessa alkuun! Syyksi eläinlääkäri sano yskimistä siitepölyn takia, syötetään nyt antihistamiini Histeciä eikä yski tms. Enää!

  VastaaPoista
 27. Postaus hevosen kuljettamisesta olisi tosi kiva, kisavideopostaus kun kisoja seuraavan kerran tulee ja joku "et tiennyt tätä minusta " postaustyylinen että kerrot esim. 20 yllättävää faktaa itsestäsi tai voitosta :-)

  VastaaPoista
 28. ite ajattelin eka et tää kuulostaa ihan pääntaudilta mut sitte tuliki mielee et yhen meijän tallilaisen heppa sai tälläsen saman kuuloisen jutun siitepölystä ja vielä yskänki siihen ja kans poskeen paiseen! se vietiin heti ell ettei ois ollu pääntautia mutta ne siellä sano et tää on normaalia siitepölystä tullutta. ainoita "hoito-ohjeita" tähän oli kentän kastelu (melkeen jopa märkänä) jos ei oo mahollisuutta muuten kastella nii vesiletkulla saa ihan hyvin sama tehdä karsinalle:) mutta toivotaan ettei vaan olis mitään pahempaa kun kuumettakaan ei ole!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii ja sitte voi pitää sellasta turpaverkkoa ratsastaessa ja päitsissä(jos pitää sitä tarhassa);)!

   Poista
  2. Mullekkin tuli toi turpaverkko mieleen, pitääpä tsekkailla oisko niitä Kuopiossa.

   Poista
 29. Mun hepalla on kans samankuuloinen paise mutta kaulassa. Siitäkään ei oikeen osaa sanoa mistä on tullu.

  Joku postaus hevosten sairauksista/vammoista ois hyvä, esim mitä teette jos teidän hepot ontuu. Tai sit jos oot lukenu kisamatkalla-blogia, niin tiiät kun siellä on semmosia vertailupostauksia, esim hyppääkö mieluummin okseria vai pystyä.

  VastaaPoista
 30. Mun hepalla on juuri leukaluussa sellanen pieni kova patti eli luupatti. On tullut siihen jonkun kolauksen seurauksena :p

  VastaaPoista
 31. Lillille sopisi pitkä harja.

  VastaaPoista
 32. Tosi hyvä postaus ihan paras

  VastaaPoista
 33. Mun mielestä lähiaikoina on ollut vähän liikaa videoita :)

  VastaaPoista
 34. Kiva postaus :) Ja 1, lempi väri 2. Miten jaksat pitää blogia 3. Koulu vai loma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Ehkä harmaa, punanen ja pinkki. 2. Tää on niin kivaa:) 3. Tietty loma!

   Poista
 35. Voiton nuha on varmaan vaan pöllyydestä meillä ainakin autto kun suolattiin kenttä! Voi ei,onko ötökätkin löytänyt tiensä... Pikku Vote joutuu kärsimään nuhasta ja patista:( Mutta ihan kohta alkaa laidun kausi niin patteja tulee vielä enemmän mutta nuha ehkä helpottaa/loppuu!:)
  Ite ainakin toivoisin My Dayta,videopostauksia,Huoneen esittelyä... :)

  VastaaPoista
 36. hevosen ruumiinlämpö tulisi mitata ennen ratsastusta, koska liikutuksen jälkeen otettu tulos ei kerro todellista ruumiinlämpöä, vaan on yleensä koholla. ruumiinlämpötilahan nousee liikkuessa :) tällä en tarkoita mitään ilkeää, minusta hoidatte hevosianne todella hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta kun vasta ratsastuksenaikana paljastui tämä nuhaisuus niin oli vähän vaikeaa mitata ennen..:D

   Poista
 37. Kiva postaus! Tee videoo status koska teidän videot on ihan parhaita :)

  VastaaPoista
 38. Nämä postaukset on kivoja. Mielipidepostaukset vois olla kiinnostavia. Jos pystyt mainoksien kokoon vaikuttamaan, ne voisivat olla pienenpiä, nykyään ne on tosi rasittavia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti pysty, kun ton ison laittaa Indiedays..

   Poista
 39. Oletko vielä Look Bookissa?

  VastaaPoista
 40. Mun mielestä sä postailet kivasti ja sopivassa tahdissa:) Uusi banneri voisi olla piristävä ja joitain "arkisia" videoita tekisit, niin hyvä on!::)

  VastaaPoista
 41. Voitko tehdä ihan tavallisenmy dayn? Sellasen n.20 min kestävän et olisitte suurimmmaks osaks tallissa. Olis kiva jos voisit tehdä sellasen kun oon kattonu jo kaikki videot ja postaukset... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, videoita toivottiin nyt vähän vähemmän :)

   Poista
 42. Kiva postaus ja hienoja kuvia (:
  Jos tekisit jonakin päivänä myday-videon tai sitten ihan kuvina sama juttu. Tai sitten joku kuvapostaus olisi kans kiva.

  VastaaPoista
 43. Toivoisin, että esittelisitte teidän trailerin tarkasi vaikka videolla :)

  VastaaPoista
 44. Meillä on tallilla yksi poni, joka kulkee kesällä paremmin ilman satulaa kuin satulalla, mutta talvella tässä ei juurikaan ole eroa. Ei kyllä osaa sanoa mistä toi voisi johtua, mutta onneksi on niin leveä selkäinen poni että selässä on helppo pysyä ilmankin satulaa. :)

  VastaaPoista
 45. Mielipidepstauksia, tai näitä kuulumisia, joisa tykkään ehdottomasti eniten! Kera kuvien!

  VastaaPoista
 46. Voitko tehdä 10 tai 5 parasta kommenttia?

  VastaaPoista
 47. En tiiä ootko tehny jo sellasen postauksen mutta tallipäivä voiton näkö kulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ollu jo pitkää suunitelmissa! Voisin koittaa vihdoin tehdä sen..

   Poista
 48. kirjoititi facebookiin, että tykkäät enemmän twitteristä kuin facebookista. Tuli vaan mieleen että ois kiva jos tekisit esim. videon missä vähän kertoisit twitteristä, itselläni on käyttötili mutta koen koko paikan aika sekavaksi. Tietenkin jokainen voi ottaa siitä itse selvää mutta tää on vaan ehdotus. :)

  VastaaPoista
 49. paremmin, ei hyvemmin. Ja mielipidepostaukset olis kivoja (:

  VastaaPoista
 50. Ihan perus arkipostauksia toivotaan! Ja jos kuvaus innostusta löytyy, niin kuvapostaukset on tosi kivoja. Tykkään itse lukea ja katsella kuvia arjesta, tarkempia analyysejä kotiratsastuksista, ellei vaan hömpöttele :)

  VastaaPoista
 51. Ihana toi tokavika kuva! Mun mielestä tää oli todella hyvä "normaali" postaus :)

  VastaaPoista
 52. Tiia, voitko tehdä postauksen Sinistä tai koiristanne?

  VastaaPoista
 53. Kiva postaus! (:
  Mun mielestä on jotenki söpöä/mukavaa, et sanot Lilliä pieneksi valkeaksi :D

  Ja sit olis sulle kysymys, jos kehtaat vastata. Luulen et olet käynyt Matkukseen avatussa Hööksissä. Kun muistaakseni luin jostain postauksesta et olet siellä käynyt. Niin et mitä sinä tykkäsit siitä ja oliko hyvä valikoima?
  Katsos kun itse mietiskelen tässä et jos kävis kesällä Kuopiossa, niin vois Matkuksessa käydä shopppailemassa ja kun hevosihmisiä olen, niin olis kiva tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin sillon avajaispäivänä ja ohan normi Hööks, niissä kaikissa taitaa olla samat tuotteet?

   Poista
  2. Kiitti Tiia, kun vastasit. (:

   Poista
 54. Kiva postaus Tiia!! :) Voisitko tehdä toivomuskuva postauksen? :0 :)

  VastaaPoista
 55. Toivoisin bloggaajan rankka elämä videota tai 10 parasta kommenttia! :) Ja oletko sitten jotenkin vastaa ex ravureiden kouluttamisesta ratsuksi vai mitä tarkoitit ylempänä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemminkin olen sitä vastaan, että liian kokemattomat ostaa ja "kouluttaa" niitä. Mutta vaikka asia on mielenkiintoinen ja mulla sitä kohtaa monia mielipiteitä, en tule postausta tekemään:)

   Poista
 56. heippa! kuulostaa niin tutulta tuo patti poskessa eli siis meidän 5v tammalla oli pieni patti posken kohdilla ja en sitten löytänyt syytä miksi moinen ja kun raspaaja tuli noin viikon päästä niin syy löytyi eli suussa oli jotain sinne kuulumatonta en tarkalleen edes tiedä mitä, mutta tuo räkä ja röhinä voi olla sitten vaikka ihan siitepölystä ja kun pölisee aika paljon niin sen taki mutta kannattaaa kysyy ammattilaiselta:)

  VastaaPoista
 57. Tallillani oli tamma jolla oli myös paise poskessa, no ei siina sitten muuta kuin soitettiin eläinlääkärille ja se sano että mahdollisimman nopeasti klinikalle, että nyt on hampaissa jtn pahasti vialla, mutta tuo tamma oli jo siinä 30korvilla että ei kumminkaan enään viitittu viedä sinne joten seur päivänä hän lopetettiin:'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ponilla on kans paise poskessa muistatko söikö se sillon ihan normaalisti??

   Poista
 58. En tiedä onko joku jo ehdottanut (kun en jaksanut lukea kaikkia edeltäviä kommentteja :D) mutta jos Voiton tukkoisuus jatkuu niin sille voisi ehkä kokeilla höyryhengitystä siihen sopivalla "lääkkeellä", entisen vuokraponini kanssa auttoi kun sillä on ilm. pientä siitepölyongelmaa..

  VastaaPoista
 59. Hui apua rupes pelottaa.koska siis mun ponilla on ollu siis keskellä päätä jo muutamia viikkoja pieni patti mutta yht äkki tiistai iltana se oli suurentunut...en tiiä mitä tee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ollut noin pitkään ja suurentunut, kantsii soittaa vaikka eläinlääkärille!

   Poista
 60. Voisitte Pinjan kanssa, tai sinä yksin, tehdä koko tallinne esittelyn :) En tiedä oletteko jo tehneet sellaista, mutta uusi olisi kiva ja piristävä! :D

  VastaaPoista
 61. Joku video! Esim: Irmeli elokuvia lisää :)

  VastaaPoista
 62. Kiva postaus onko Sinillä instagram?

  VastaaPoista
 63. Tosi kiva postaus. Toivottavasti Voiton paise ei ole mikään häävimpi ja että räkä lähtee :3 Ohje postauksia voisit tehdä koska ne ovat kivoja luettavia , samoin mielipide postaukset.

  VastaaPoista
 64. Ui toivottavasti rohinä ja paise lähtee pian.Mutta mä ajattelin et jos sö voisit tehä semmosen videon kuin draw My Life Se ois ainakin mun mielestä kiva.😊 Os.sun blogi on aivan mahtava ja oon myös oppinu tosi paljon kaikkea täältä.😊

  VastaaPoista
 65. Voisitko tehdä My dayn jossa ratsastat lillillä esteitä????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillillä hypätään niin hän niin mä en sillä hyppää, ku saan kuitenki mennä Voitolla:)

   Poista
 66. Hevosellani oli joskus paise poskessa. Kyseessä oli liikahammas/hammas tulehtunut. Se poistettiin ja paise vähitellen lähti. Se ei ole kokonan lähtenyt eikä koskaan tule lähtemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton paise on onneksi melkeen kokonaan jo lähtenyt:)

   Poista
  2. Söikö se sun hevonen ihan normaalisti?

   Poista
 67. Ootko tulossa lauantaina Sorsasaloon kuvaamaan/katsomaan seuraestekisoja? :)

  VastaaPoista
 68. Ihana postaus ! Paljon oot pitkä kun näytät tosi lyhyelle Lillin selässä :D?

  VastaaPoista
 69. Patti voi olla myös ihan tavallinen rasvapatti. "Oireet" kuulostavat ihan sellaiselta. Miltä patti tuntuu? Onko se "kiinni" hevosen sisällä vai liikkuuko se jos siitä ottaa kiinni? Jos se liikkuu, on kyseessä todennäköisesti rasvapatti. Ne eivät ole vaarallisia, ja niitä hieromalla ne lähtevät ajan myötä pois. ;)

  VastaaPoista
 70. Ihana postaus! Mut, sori jos tähän nyt kirjotan ku kone lagittaa ja ei näyttöny muissa tätä kommentoimis homskelii :P Mut voiks antaa linkin mistä ladataa se gimp?? Ku en löyd sitä mistää! Tack hei jos vastaat jo! :)

  VastaaPoista
 71. Hienoja kuvia, kuten aina. :) Tykkäsin erityisesti tuosta laukka(?)kuvasta ja ravikuvasta!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.