Kolme rataa

sunnuntai 18. toukokuuta 2014


Moi! Eilen eli lauantaina rakensin pienen radan meidän kentälle ja hyppäsin pari rundia itsenäisesti. Verkkasin Voiton melko kevyesti, sillä lämpöasteita oli melko reilusti eikä Voitto ole tuollaiseen lämpöön tottunut. Se hikosikin jo ekojen hyppyjen aikana, kun normaalisti se ei hikoile paljoo edes suhteellisen rankan treenin jälkeen. Voiton kesäkarva on muutenkin paljon aikaisempia vuosia paksumpi, sillä klippauksen jälkeen se ehti kasvattaa karvaa vähän, mutta kaikki ei sitten tippunutkaan sitten karvanlähtöaikaan.

Verkkahypyt otin pituushalkaisijalla olevalle kavaletille, jossa oli tuo musta laatikko alla. Voitto pelkää harvoin mitään erikoisesteitä paljoo, mutta tuo ihan simppeliltä näyttävä laatikko on aina vain niin jännä. Rakennettiin tuollainen, kun Voitto kielsi kerran kisoissa monta kertaa esteelle, jossa oli alla tuollainen. Kotonakin se ottaa yleensä ekan hypyn tuon yli vähän varoen. Kavaletin jälkeen hyppäsin pari kertaa ämpäripystyä ja okseria, jonka jälkeen tulin koko homman ratana.

Radat, joista kerron tarkemmin alempana ovat tällä videolla. Laittakaa laatua mutterista paremmalle!


Ekalla rata alkoi melko jees. Sarjan a-osalle vähän lähelle, mutta siitäkin selvittiin. Punasiniselle okserille tuli kuitenkin kielto, vaikka mä olin ihan varmalla fiiliksellä lähestymässä estettä ja luulin paikankin tulevan kohdalleen. Ei sitten näköjään ollut kun kielleettiin. Rauhallisesti uudestaan ja yli, mutta uusi kielto heti linjan toiselle osalle. Tää oli ihan täysin mun ajattelemattomuusvirhe. Askel oli ihan puolikkaassa, kun jäin vain haahuamaan. Uusi yritys koko linjalle ja pienellä eteen ratsastuksella linja oli hyvä neljä.

Toinen rata alkoi hieman epävarmasti, mutta tällä kertaa Voitto tsemppasi hienosti. Ekalle vähän kaukaa, kuten linjan päässä olevalle okserillekkin. Vihreäkeltaista pystyä lähestyin ihan varmasti ja tiesin, että yli mennään, mutta okserilla olin itse jo varma, että taas tulee kielto. Pohkeet kuitenkin kiinni ja itse ryhdikkäänä, eikä tullut kieltoa! Olin hiukan jäljessä hypyssä, mutta parempi niin sillä jos hyökkään hyppyyn ja könötän kaulalla ennen estettä tulee se kielto melko helposti jos pitäisi hypätä kaukaa. Sarja tuli jälleen hieman liian lähelle, mutta ei silti tuottanut mitään ongelmia. Loppurata sujuikin sitten hyvin.

Kolmannen radan jälkeen mulla oli ihan huippufiilis, sillä Voitto oli todella kiva ratsastaa. Ekan radan se oli melko normaali, mutta toisella ja varsinkin kolmannella radalla huomasi miten kivaa tää touhu oli senkin mielestä! Suurin moka radalla oli ämpäripystyä lähestyessä ristilaukka. Tunsin kyllä, että laukka oli ristillä, mutten tehnyt hirveästi sen korjaamiseksi hommia vaan pyrin vain säilyttämään sopivan temmon. Vikalla radalla onnistuin ratsastamaan sarjallekkin hyvän paikan.

Oli positiivistä, että alun mokailun jälkeen päästiin kunnolla vauhtiin ja hommat alko sujumaan. Heppa oli pirteä ja kuskillakin oli ainakin välillä jotain ajatusta tekemisissä. Pinja huuteli apuna välejä ja sitä, että muistasin pitää pohkeen takana ja kiinni myös esteiden välillä. Ihan hyvällä fiiliksellä siis huomiseen Sannan valmennukseen.

                                                                      

62 kommenttia

 1. Hienosti menee hypyt itsenäisesti! Mietitkö radat ihan itse, kun hyppäät itsenäisesti? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tietty, kuka muukaan ne miettis :D?

   Poista
  2. Tässä vArmaan haettiin lähinnä sitä että käytätkö esim valkuissa olleita, saatko vinkkejä ratoihin tms.. Ei tarvi aina niin kärkkäästi vastata...

   Poista
  3. Aa en tullutkaan ajatelleeksi noin. Ei siis ollut tarkoitus olla mitenkään kärkäs tai ilkea..:) Mutta siis keksin nuo itse, mutta otan tietysti inspiraatiota ja vinkkejä valmennuksista olleista radoista.

   Poista
  4. En mitään suurta myrskyä halua aiheuttaa mutta mun mielestä tiia ei ollut yhtään kärkäs tai ilkeä ! Ei aina tarvii niin tosissaan kaikkee ottaa ! :D

   Poista
 2. Hyvin kyllä hyppäätte, ainakin videon perusteella!:)

  VastaaPoista
 3. Jos karva tuntuu olevan pitkä, niin sen voi klipauttaa uudelleen. Omankin hevosen karva klipataan talvella n. 2-3 kertaa ja kesällä ainakin kerran.

  VastaaPoista
 4. No voi ei voitto varmaan ois kuollu jos se hikoilis enempi? :D En tajunnut että miksei se saisi hikoilla reilummin :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saa tietty ja se olikin hyppyjen jälkeen todella hiessä. Tarkoitin tuolla lähinnä sitä, että sää oli oikeasti kuuma, koska Voitto ei normaalisti hikoile paljoo edes kunnon treenin jälkeen

   Poista
  2. varmaan tummalla hevosella on muutenkin kuumempi..

   Poista
 5. Olisin hiukan huolestunut, ellei hevoseni hikoaisi treenissä. Hikoilemattomuus ei kerro hyvästä kunnosta vaan päinvastoin. Sama pätee myös ihmisiin. Kivasti polle hyppää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tietysti aina vähän hikoaa satulanalta ja kaulalta, muttei todellakaan normaalisti niin paljon mitä tällä kerralla.

   Poista
 6. Ootko yrittänyt päästä eroon tosta sukeltamisesta ja todella nopeasta ylävartalolla syöksähtämisestä noin pienillä esteillä? En tarkoita tätä nyt mitenkään pahalla, kysyn ihan siksi että teen itse samaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä erityisemmin kun siitä kukaan valmentaja ei ole mulle huomauttanut, pitää vaan muistaa ennen estettä olla ryhdikäs, koska muuten Voitto tosiaan helposti ottaa töksyn :)

   Poista
 7. Tosi kivan näköstä menoo ja kummakkin näytti selvästi nauttivan hyppäämisestä! :) tsemppiä valmennukseen!

  VastaaPoista
 8. Tää kommentti ei liity tähän postaukseen, mutta onko se ilkeän kommentin lähettäjä saatu kiinni? Ajattelin vaan, että saatko kertoa edes sitä? Ei tietenkään tarvitse kertoa, sillä omapahan on asiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä saisinko, mutta en ole kertonut mitään tapaukseen liittyen sen yhden postauksen jälkeen :)

   Poista
 9. Kiva postaus ja kiva video :)
  Hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 10. Onko Voitolla ollut ruskea satula kun tossa bannerissa näyttää et sillä ois :)? Hyvin hyppäätte !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on sillä, koska tollon meidän vanha satula oli Voitolle huono niin hyppäsin valmentajan satulalla :)

   Poista
 11. kiva postaus. eikö toi ole se punainen huopa jota olitte myymässä?

  VastaaPoista
 12. ensinnäki haluun sanoo, et toi banneri on hienoin mitä oon hetkeen nähny! toi on tollanen kivan yksinkertanen ja noi kuvat on mun mielestä tosi kivoja :) näyttää myös siltä, et hyppäät Voitolla tosi hyvin vaikka vieres ei ookkaa valmentajaa joka opastaa koko ajan.
  toi vika kuva on myös tosi kiva :)

  VastaaPoista
 13. meinaatteko löysäillä koko kesän jos voitto "ei oo tottunu" kuumuutee :DDd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mitä sana tottunut tarkoittaa? Sitä, että se tänä kesänä vielä tottuu kuumuuteen. Lämmintä oli reilu 15 astetta, mutta se tuntu ihan helteelle ihmisestäkin kylmän talven jälkeen. Kesällä 15 ei ole edes kovin lämmin:)

   Poista
  2. Mun on pakko lisätä vielä tähän, että kun Voitto on klipattu talvella ja se oli/on "puoli kaljuna" tottunut olemaan pakkasessa ja vähän viileämmässä, kun 15-20 asteen helteessä, ja vielä kasvattaa uudelleen karvoja, jotka ei välttämättä lähekkään koko kesänä pois, niin ei ole ihme, jos Voitto hikeenty normaalia enemmän, kun mitä ennen kunnon treenin jälkeen. Vähän siitä, kun jotkut miettii, että kyllä sen heppa hikeentyy, ja Tiia yrittää juuri sitä, että NORMAALIA ENEMMÄN hikeentyy ja minullehan se ei ole mikään uusi, vaan normaali uutinen, jos hevonen ei ole tottunut treenaamaan kuumassa/lämpimässä ja hikeentyy huomattavasti enemmän.

   Kyllähän n. kolme viikkoakin sitten oli se 15 astetta ja menin isolla tuntijunalla (eli siis ratsastuskoulun hevosella), joka on aika raskas, eikä hikeenny melkein ollenkaan, eikä hevoset ollut tottunut vielä kylmän jälkeen niin lämpimään, niin kyllähän se poju hikeenty aikalailla.

   Toivottavasti ymmärsitte/ymmärsit jotain... :D

   Poista
 14. Haha, etpä näyttänyt vastaavan mitään tallipostauksen kommentteihin, joissa kritisoitiin kuppien likaisuutta :) Lieköhän kolahtanut ilkeästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin silloin siellä Espanjassa, joten taisi jäädä vastaamatta kaikkiin sen aikana tulleisiin kommentteihin. Mutta nyt voit sinä olla huoletta, kaikki kupit pesty viime sateella;)

   Poista
 15. Heh, miten ihmiset tarttuvat yksiin sanoihin. Ei todellakaan ole tyhmää ottaa vähän rennommin aluksi, koska hevoselle on jo todella kuuma +20 astetta... Itsekin treenaan kesäisin aina yöllä kun päivällä on niin liian kuuma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei sitä itsekkään kuumalla ilmalla jaksa treenata yhtä kovasti kun viileällä.

   Poista
 16. Voitto näyttää jotenki "pulleammalta" kuin ennen? :D ihana banneri! Ja noi uudet suitset sopii Votelle 1000000x paremmin kun edelliset ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah voiei, eisen kyllä pitäisi olla lihonut?:D

   Poista
 17. Vitsi tuo viimone kuva on ihan älykiva :3!

  VastaaPoista
 18. tiia sä oot ihan sika hyvä ratsastaa mäkin ratsastan aika paljon mut ei oo omaa hevosta,Mut sitä mun piti kysyy et mikä biisi alkaa soimaa postauksessa:kisavideopostaus siilinjärveltä 30.3.2014 kohdassa:4.58 ? kun oon niin kovasti halunnut tietää että mikä biisi kyseessä ja sori jos kirjotan nimettömänä koska en oo koskaan vaivautunut tekemään youtube tiliä :) mut ei mul muuta ootte parhaita sä,vote,pinja ja lilli :3 jatkakaa samaan malliin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, mutta mä en muista yhtään mikä biisi se on:/

   Poista
 19. Vau meette hienosti. Mutta oliko okseri Se jossa on kaksi estettä peräkkäin. Joo on huono selittää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, meinaa mä pelkään okseira koska tipuin selältee ponin selästä alas. Menin vahingossa väärän esteen. Koitin kysyy että mikä pitikään mennä Nii meiän ope ei vastannut mulle

   Poista
 20. Te molemmat näytätte niin ilosilta noissa hyppykuvissa!:) hyvää kesää<3

  VastaaPoista
 21. Hienosti hyppäätte ilman valvovaa silmääkin!! Itsellänikin oli tänään este kisat jtn tuli tänään vähän hypittyäkin! ;)

  VastaaPoista
 22. Meette ihan sika hyvin!
  Ps: Minulla olisi yksi kysymys, mutten ole varma osaatko auttaa minua.
  Minulla on ongelmana se etten pysty ladata banneria blogiini, blogger sanoo vain että. Valitettavasti olet ylittänyt valokuvien lataamiskiintiön, tiedätkö yhtään mitä tehdä?

  Olisin todella kiitollinen jos vastaisit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä (klikkaa) postauksessa ohjeet, tosin ovat vanhat, että en tiedä toimiiko enää.

   Poista
  2. Tosta oli tooosi paljon apua!!!

   Poista
 23. Teidän meno vain paranee kerta kerralta! Ihana katsella (:

  VastaaPoista
 24. Hyvin hyppäsitte! Noista kielloista huomaa selvästi, että Voitolle ei oikein jalat osunut hyvään ja varmaan kohtaan, jolloin kielti. Etenkin tossa toisessa esteellä, kun Pinja laski neljään ja sitten Voitto vielä laukkas viidennenkin askeleen, ja jos Voitto olisi hypännyt, varmasti, olisi puomit tippunut/olisitte hypännyt esteeseen. Muutenhan tuo teidän meno näytti hyvälle! :) Huomaa myös, että valmennuksista on ollut paljon apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sanoinkin postauksessa että jäi se toinen kielto ihan puolikkaaseen askeleeseen :)

   Poista
 25. Voisiksä tehä jonku postauksen, missä kerrot ja näytät miten teet näitä juttuja ulkoasuun?? Siis ihan alusta asti, taino banneri varmaan saa olla valmis, mutta, mulla on vähän ongelmaa oman blogin kans, ku en osaa tehä mitaan hienoa,(paitsi bannerit kun jaksan ja on inspistä) ja muutenki olis kiva tietää....

  Kiitti jos vastaat♥

  lwmsmarsus.blogpot.fi

  VastaaPoista
 26. Voisitko tehä postauksen jossa näyttäisit kaikki (tai ainakin monta :D) tallessa olevaa banneria ja sitten vaikka kerrot hieman, mitä mieltä olet. Kehitys ois kiva nähä, sekä tarttis vähän inspiraatiota noihin mun tekemiin.. Etenkin animaatio ulkkii ois kiva nähä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banneripajassa ainakin on paljon Tiialla bannereita, joista mä oon saanu inspiraatioo, esim se banneri missä on Voiton turpa, ja se, missä Voitto hyppää vasemmalta puolelta ns alempana olevien pallojen yli ja siinä samassa on myös kaksi muuta kuvaa silleen melkein läpinäkyvänä. Kannattaa sunkin sieltä etsiä! :)

   Poista
 27. Voisitko alkaa tekemään kuukauden suosikit postauksia?

  VastaaPoista
 28. Voisitko tehdä videopostauksen siitä miten blogiin pystyy tekemään videoita esim. YouTuben muokkausohjelmalla, sillä en osaa käyttää sitä tai sitten se ei toimi meidän koneella? :D meet muuten Voitolla tosi hyvin :)

  http://one-girl-one horse.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa käyttää tuota ohjelmaa, sillä teen movie makerilla/elokuvatyökalulla, joka on melkeen kaikissa koneissa :)

   Poista
  2. Okei, ja kiitos vastauksesta! Pitää testata jos se toimia kunnolla :)

   Poista
 29. Aiotteko taas akkreditoitua horse showssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kun saadaan yhteistyön kaitta liput ja käsittääkseni HIHS ei ole ilmoittanut, että bloggaajat voi akkredoitua, se kun ei valitettavasti ole vielä kaikille itsestään selvyys:)

   Poista
 30. Onko toi Adobe Lightroom 3.4 ilmainen?

  VastaaPoista
 31. Tää sun blogi on ihana!! ♥ Mullakin on blogi ja haluaisintietää, miten oot saanu ton navigaation blogisivulla keskitettyy?

  Ps. Voitto on ihana ♥♥

  VastaaPoista
 32. Kuinka kauan vote on ollu sulla? :) (oon laiska lukee, en pysy kärryil xD)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.