Jotain uutta: Viikon blogihaaste!

torstai 22. toukokuuta 2014

Blogissa starttaa nyt uusi "juttusarja". Noin kerran viikossa ilmestyy viikon blogihaaste, jossa haastan teidät bloggaavat lukijat kirjoittamaan postauksen tai kuvaamaan videon jostain tietystä aiheestaa. Törmäsin tähän vähän samanlaiseen ajatukseen Viva Carlos -blogissa ja kysäisin häneltä, saisinko toteuttaa tämän saman omassakin blogissani, mutta erona vain, että suomeksi. Minusta idea oli loistava, sillä juuri tälläistä yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä blogimaailma kaipaa minun mielestäni. Eikä niitä postausideoitakaan ole helppo aina keksiä, joten tässä nyt joka viikko jokaiselle erikoispostausidea!

Ohjeet: Vastaa annettuun kysymykseen, joka on tällä viikolla Miten hevoseni viettää kesää? Kirjoita omalla tyylilläsi postaus blogiisi ja elävöitä postausta ihanilla kuvilla. Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain, mutta postauksessa voi myös haastaa halutessaan lempparibloggaajiaan mukaan.

 Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen. Jaan suosikki postauksiani blogin facebook-sivulla ja ehkäpä täällä blogissakin.

Minä haastan teidät kaikki ja aivan erityisesti Hippolan porukan (kuukauden bloggaajan mukaan lukien).Ensimmäisenä kesästä ja hevosista tulee mulle mieleen laiduntaminen ja mielestäni se onkin aivan ehdottoman tärkeää jokaiselle hevoselle. Laitumella hevoset saavat olla oikeasti hevosia ja parastahan olisi laiduntaan kaverin kanssa tai jopa laumassa. Meillä Lilli ja Voitto laitetaan heti hokkien poisoton jälkeen samaan tarhaan ja sieltä sitten laitumien kasvettua samalla laitumelle. Ja vitsi, että ne nauttii. Ne kupsuttelee toisiaan, huitoo toisen naamasta ötököitä pois ja välillä jopa yhdessä vähän juoksentelevat.

Meillä hevoset eivät ole yötä laitumella, mutta hyvällä ilmalla ne saavat laiduntaa ihan aamusta myöhäiseen iltaan. Usein ötökät kiusaavat kuitenkin Voittoa niin paljon, että hepat levähtävät kuumimman ajan päivästä tallissa. Mikään ötökkäloimi tai myrkky ei ole vielä ollut niin tehokas, että jättäisi Voiton ötököiltä rauhaan.


Vaikka usein ajatellaan, että hevosilla on lomaa kesällä ei meillä ole yleensä näin. Kesällä kun ei ole kouluja ja aikaa on muutenkin enemmän niin yleensä tulee treenattua ahkerammin. Talvella, kun on pimeää ja koulu vie paljon aikaa saatetaan sitten hölläillä useampi viikko. Kesällä kuitenkin tulee tehtyä kaikkea hauskaa. Maastoillaan, kahlaillaan järvessä, ratsastetaan ilman varusteita jne. Tallilla tuleekin vietettyä paljon enemmän aikaa ja onhan puuhastelu paljon mukavampaa lämpimässä säässä ilman kiirettä mihinkään.

Mitä mieltä olette tälläisestä ideasta ja te joilta ei blogia löydy tai jotka eivät haastetta halua tehdä, miten hevosesi viettävät kesää?

Lisää postauksesi listaan painamalla Add your link painiketta. Täytä kentät joissa kysytään postauksesi osoitetta (URL), blogisi nimeä (Name) ja sähköpostiosoitettasi (mail), joka ei tule näkyviin muille.


106 kommenttia

 1. Asiaan liittymättä, mulla on mennyt ohi, että mikä satula teillä nykyään käytössä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prestige Meredith estesatula jos oikein muistan. Vastaan Tiian puolesta.

   Poista
 2. mulla on sama juttu että ponin kas treenataan kesällä enemmän kun sillo on myös kaikkee kisoja:)

  VastaaPoista
 3. Ku Voittoo ötökät syö kantsii koitta kaks väristä loimee. Mun ratsastukse ope kerto et ötökät ei osaa päättää kummalle värille ne istuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silti ne ötökät pääsee mahan alle, kainaloihin, päähän jne. :/

   Poista
  2. Värillinen mahaläpällinen loimin ja ötökkähuppu? Meillä poneija kiusas ötökät, mut nyt on tilattu semmosta öljyä ulkomailta, se toimii tosi hyvin ja pitää ötökät poissa:)

   Poista
  3. Mahaläppä ei oikein suojaa kainaloita ja koko mahanalusta, sellainen Voiton loimessa on. Huppulaan ei esim leukakuoppaa suojaa tai sitten meillä on vaan vääränlaiset loimet :D

   Poista
  4. Ootko kokeillu "pflege öl"? Ihan mahtava hyttysmyrkky!

   Poista
  5. Hihi kokovartalosukka Votelle ;) Kurjaa jos toista nii kiusaa itikat!

   Poista
 4. kiva idea! mutta entä kuukauden komentti tsm.?:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroppa vähän lisää minkälsista kuukauden kommenttis ajattelit?

   Poista
  2. se takoitti varmaan sitä että olisi kiva jos tekisit ''kuukauden paras'' komentti tai sellasta että ihmiset innostuvat komentoimaan enemmän kun saa elää jännityksessä vähän enemmän actionii, alkaa vähän tylsistyttää :)

   Poista
 5. Vähän kiva idea! Itse oon ainakin mukana kun meinaa tuo postailu muuten jäädä aika vähälle :)
  Elina

  VastaaPoista
 6. Voisiko tehdä tän vaikka ei ole omaa poni, mutta puoliylläpitoponi löytyy:)?

  VastaaPoista
 7. Tosi hauska idea! :D

  VastaaPoista
 8. Ootko kokeillu terva/rypsiöljy (tai pikiöljy) seosta teidän hevosilla? Meillä ainakin auttoi ötököitä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, missä suhteessa noita pitää sekottaa tai onko jotain muuta ohjetta?

   Poista
  2. Se pikiöljy on kyllä oikeesti ainut ja tehokas :) sitä laitetaan vaan säkään harjan tyveen, ryntäisiin ja vaikka mahan alle yhdet vetäsyt (se jää sellaseks kerrokseks siihen) ja karkottaa kyllä ihan jokaisen ötökän :D se ei vaaleille hevosille sovi tai siis toki sopii, mutta siitä jää inhottava läntti sitten vaaleeseen. Tätä ei tarvii uusia kun 1-2 viikon välein ja tepsii :)

   Poista
  3. Tervarypsiöljyssä meillä on ollut n.1/3 tervaa, loput öljyä. Kannattaa olla vaan tarkkana parin asian suhteen jos kokeilet;
   - Tervan pitää olla hautatervaa, veneterva myrkyllistä.
   - Polttaa ihoa tosi herkkään jos tekee liian vahvan seoksen (ja toisille ei sovi ollenkaan), eli seurailla kannattaa ja lopettaa käyttö jos näyttää siltä että karvat alkaa lähteä alueelta johon levität.

   Yleensä täälläpäin on vaan maalisudilla vedelty mahaan, etu- ja takajalkojen välit, kaulaa, kainalo ja pää.

   Kannattaa tutustua myös tähän. Ehkä vähän hevoselle kevyempää, mutta yhtä tehokasta. Tätä vaan ei kannata koko hevoseen läträtä, vaan just takajalkoväli, mahan alta ohutkarvaisin kohta jne:) Ja voi huoletta laittaa haavojen ja pahasti syötyjen kohtien alueelle; hoitaa ja suojaa - ei kirvele!

   Poista
  4. Mulla on ötökkä ihottumaa sairastava suokki, jolle käytän pikiöljyä. Meillä sitä tosin lisäillään yleensä joka/joka toinen päivä, sillä muuten hinkkaa ihonsa täysin verille. Lisäksi kesäaikaan 24/7, ratsastuksia lukuunottamatta, oltava ötökkäloimi (tuntuu erittäin ikävältä pitää koko kesän toisella hiusostavaa loimea, mutta minkäs teet kun muu ei auta)
   Lisäksi vielä mikäli ötökkäloimea katsot, suosittelen täysin ihonmyötäistä, TÄMÄN tapaista loimea.

   Poista
  5. Pitääpä ostaa tuollainen loimi, se ötökkäloimi mikä meillä on niin on melko löysä ja näin ei suojaa mahaa yms kunnolla.

   Poista
 9. Kiva idea, mutten omista heppaa, vuokrista, hoitsua tai ylläpitoheppaakaan...
  Voisinkohan tehdä tälläisen mutta kertoisin keppareitteni kesästä :) ?

  VastaaPoista
 10. Voivoi, tosi hyvä tää idea, mutta en tätä voi toteuttaa, kun hoitoponi matkaa johonkin laitumelle kesäksi enkä pääse koko kesänä ratsastamaan :/ Talli on aika pieni, joten laidun on kaukana.

  VastaaPoista
 11. Mulla on tosi hyvää itikkämyrkkyy mut se on ihmisille niin en tiiä saaks hevoset siitä jotain vaikka mun kaveri käyttääkin sillon tällön ihmisten itikkamyrkkyy hevosiin. Agrimarketista saa hyvää itikkamyrkkyy ihan hevosille mut en tiiä toimiiks kaikilla yhtä hyvin.

  VastaaPoista
 12. Toteutuin heti! Vähän oma lyhkänen mutta tiivistetty paljon!

  VastaaPoista
 13. Millon tulee se Pinja ja Lilli vs Tiia ja Voitto?:)

  VastaaPoista
 14. Voiko tän muuttaa niin että kertoo miten vietän kesää hevosten kanssa kun ei löydy omaa ponia :)?

  VastaaPoista
 15. Mites sitten ne jotka bloggaa, mutta ei hevosista? Huomioitko heitä mitenkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, tämä on hevosblogi joten haasteet liittyy hevosiin :)

   Poista
 16. Tosi kiva idea tämmönen, jotain vähän erilaista!:) mä oon ainaki täysillä Mukana!:D

  VastaaPoista
 17. Tosi hauska idea, ehkä tästä jotkut hyvät blogit, kenellä ei ole paljon lukijoita, saavat myös näkyvyyttä. Itse ainakin aion edistää tätä asiaa ja lukea JOKAISEN linkatun blogin postaukset ja luultavasti myös kommentoida. Hyvä mieli leviää ja haaste leviää, hienoa Tiia. :)

  VastaaPoista
 18. Tää on tosi kiva idea! Täytyy itsekin tää toteuttaa piakkoin :)

  VastaaPoista
 19. Kantsii kokeilla etikka ja rypsiöljy sekotusta! Meillä ainaki omilla heppoilla toimii,mutta se kannattaa jollain sienellä laittaa nii on tehokkaampi :)

  VastaaPoista
 20. Mulla on kans hipiästään arka pv, joka ei voi sietää itikoita. Ajattelin, että oletko kokeillut Voitolla ihan oikeaa ekseema-(eli ihottuma) loimea vai vaan hyönteisloimia? Ihottumaloimi tulee myös kunnolla mahan alle, meillä ainakin auttanut. :) pahimmalla paarma-ajalla käytetään myös pikiöljy-sekoitusta.

  VastaaPoista
 21. Voisin toteuttaakin tän, mut hieman muuneltuna, koska en omista omaa kaviollista. Mut voisinko kirjoitaa myös omasta hevoskesäståni.

  VastaaPoista
 22. Tosi kiva idea! Katsotaan ehdinkö toteuttaa jo tän vai vasta seuraavan. :)

  VastaaPoista
 23. Keksitkö aina itse nuo kysymykset tähän?:) minkä rotunen Voitto on?
  Joo aloti vast just lukee tätä blogii nii en oo viäl iha tietone kaikest XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksin itse, tietysti ideoita saa heittää :) Voitto on KWPN

   Poista
 24. Seeprakuvio loimessa pitää ötökät loitolla, sillä ötökät eivät "hahmota" kyseistä kuviota. :) suosittelen !

  VastaaPoista
 25. Effolin ötökkämyrkky.. kannaggaa kokeilla, on todella tehokasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toiminu ainakaan meillä yhtään sen paremmin kun muut :/

   Poista
 26. Meidänkin ratsastuskoululla heppoihin laitetaan jotain ihan hirveen hajusta litkua kun ne pääsee laitsalle. Luulen että se on just jotaon tervajuttua tms.

  VastaaPoista
 27. Onks toi url niinku blogin osote vai joku muu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksen osoite, kuten tossa ohjeissa kirjoitin ;)

   Poista
 28. Seuraavasta blogihaasteesta sitten semmoinen jonka me ei-hevosenomistajat voisimme toteuttaa. Älä ymmärrä väärin, kyllähän ei-hepanomistajat voivat tän toteuttaa mutta ratsastuskouluhevosen vuokraajana vähän vaikea sanoa hevosen kesästä mitään kun se vaan möllöttää laitumella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti tulee sellaisiakin ja teen varmasti seuraavasta sellaisen :)

   Poista
 29. Tuleeko siis joka päivä yksi aihe, josta kirjoitetaan tässä haasteessa?
  Vai onko yksi kysymys koko viikon ajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan tehdä joka viikko haasteen, en sentään joka päivä :)

   Poista
 30. Pidän tästä ideastasi eli haaste vastaanotettu, kiitos! Ensi keskiviikkona päästän oripojat totuttelemaan laitumelle, epäilemättä saan sieltä hyviä kuvia omaan postaukseeni.

  P.S. Meillä muutamalla hevosella toimi hyvin niin, että päivät lepäsivät karsinassa ja yöt laidunsivat. Pysyivät rauhallisempina kun ötökät eivät niin ahdistelleet. Toimisiko se teilläkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, ollut jo monesti tarkoituksena mennä kuvaamaan orien laitumelle pääsyä. Saat varamsti hienoja kuvia!

   Tuokin on käynyt mielessä, meitä heikkohermosia vaan jännittää osataanko me nukkua vai panikoidaanko koko ajan mitä ne hevoset siellä tekee..:D

   Poista
 31. hirvensarviöljy. :D sillä kyllä lähtee öttiäiset, ja hajuunki tottuu ihan suht nopeesti ^_^

  VastaaPoista
 32. Kiva postaus ja ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
 33. Tässä on juttuja, mitä me tehdään kesällä:
  - hevoset käy tietty laitumella
  - mennään ilman varusteita
  - käydään laukkamaastossa
  - ollaan maastossa
  - hypätään esteitä
  - käydään uittamassa, sekä ratsain että taluttaen
  - ja ennenkaikkea..... Pidetään hauskaa!

  Siinä oli jotain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikiöljy auttaa todella hyvin ötököihin!! :)

   Poista
 34. Hirvensarvi öljyy eipä tule kyllä ötökät lähellekkää mut haisee aivan hirveelle:D

  VastaaPoista
 35. Ja mun mielestä toi teidän nykynen satula on kiva

  VastaaPoista
 36. Jos tilaan sulta ulkoasun muokkaatko koodit ja muut eli annan sulle blogini salasanan ja sitten muokkaat blogini maksua vasten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun lisäät mut kirjottajaks ja sitten muokkaan, ei tarvi antaa käyttäjätunnuksia.

   Poista
 37. "Hevoset saa olla ihan oikeasti hevosia" no eiväthän saa teillä kyllä olla. Luonnossa hevonen laiduntaa 24/7 eikä niitä yöksi mihinkään karsinaan laiteta. Teillä tuntuu olevan "ongelmana" nuo ötökät, mutta Tiia ootteko edes kokeillu että pidätte ne hevoset siellä ulkona koko kesän? Jotain ötökkämyrkkyä kylkeen niin ihan hyvä on. Esim meidän tallilla laiduntaa joka hevonen 24/7 ilman mitään ötökkäloimia eikä mitään ongelmaa.
  Ja mä en tarkottanu tätä vittuiluna, tykkään kyllä sun blogista :) mun oma mielipide vaan on se että niin luonnolliset olot hevoselle kuin ikinä mahdollista ja oon myös sitä mieltä että suomen kesässä hevonen pärjää yöt ulkona oikein mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saavat edes hetken, kaikille hevosille kun sitä ei suoda. Lilli pärjäisi ulkona ilman myrkkyjä ja loimia, mutta meidän pihapiirin kaikki ötökät on Voiton kimpussa jo sen tumman värin takia. Mikään ötökkämyrkky ei ole vielä auttanut ainakaan paarmoilta, jotka saa Voiton ihan hermoksi. Ja niitä paarmoja on ihan oikeasti kymmeniä! :D Jotkut hevoset kestävät ötököitä eikä niitä edes purra niin pahasti kun toisia, et voi verratajoitain toisia hevosia juuri meidän hevoseen tai etenkään Voittoon. Jokainen niistä on yksilö, käyttäytyy eri tavalla, regoi eritavalla ja pakenee epämukavista (ötökät kimpussa) tilanteista eri tavalla :)

   Poista
  2. Olen muuten kuullut että tummiin hevosiin ötökät iskevät herkemmin kuin vaaleisiin, tiedä häntä pitääkö paikkaansa.. Meillä on navettaan rakennettu talli ja arvaa nauttiiko hepot kun kesällä kuumimpaan aikaan ne pääsee viileeseen talliin lepäämään, makkaavat makuullaankin siellä kun ulkona joutuu pakenemaan paarmoilta ja muilta ötököiltä:)

   Poista
 38. Laiduntaminen on mustakin tärkeää, mutta valitettavasti me ei voida antaa yhden hevosistamme laiduntaa ollenkaan... Sillä on nimittäin kaviokuumetausta niin ei haluta ottaa mitään riskejä :/ käydään sitten vaan välillä narun päästä syöttelemässä vihreetä. :)

  VastaaPoista
 39. Me laitetaan yleensä terva ja tummeli (rasva) sekoitusta. Se on TODELLA hyvä sekoitus ja samalla kosteuttaa sopivasti.

  VastaaPoista
 40. Nämä haasteet ovat kyllä kivoja, mutta jos ei ole omaa tai edes hoitopollea, niin
  oisko mahdollista tehdä ns. kaikille sopivaa haastetta

  VastaaPoista
 41. kivoja postauksia! ja muutenkin upea blogi! :) kävisitkö edes kurkkaamassa minun blogini ja tutustumassa siihen?:) www.hevoseeet.blogspot.fi

  VastaaPoista
 42. Tää haaste kuulostaa tosi hauskalta ( vaikken blogia pidäkkää) :)
  vitsi noi kuvat on ihania :)
  Ootteks muuten koskaa kuvannee Lillin ja Voiton laitumelle päästämistä? Ois kiva nähä miten ne riehuu.. :D (kai ne riehuu ku laitsal pääsevät?) : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kuvattu, joka kerta ja ei ne yleensä riehu. Syövät vaan ja ottavat ehkä pari spurttia :)

   Poista
 43. Onpas kiva tää uus juttusarja! Harmi vaan että en omista kepparia saatika muuta lemmikkiä... :D

  VastaaPoista
 44. Oma ponini ei lähde laitumelle lainkaan. Syynä on se että poni sattuu tekemään kaikkea muuta kuin liikkumaan, kuten muut hevoset. Hää vaan syö, syö ja syö :D Mutta vihreätä tietty saa pihapiiristä melkeimpä joka päivä ja ystävän pellolta käydään viikatoimassa heinääkin. Ja meillähän meneekin kesä siihen kun harjoitellaan ensinmäisiin aluekisoihin + vieraisiin paikkoihin. Hän nimittäin on vasta kuusi ja kiertänyt vaan ulkopuolisissa näyttelyissä :)

  VastaaPoista
 45. Kiva että keksit jonkun tämmösen haasteen:) Mua vaan harmittaa etten omista hevosta, muuten varmaan toteuttaisinkin ton:)

  Olisi kiva jos kävisit liittymässä blogini lukijaksi tai vaikkapa edes kommentoimassa!:)

  ellankoulukiemuroita.blogspot.fi
  palettewithoutcolor.blogspot.fi

  VastaaPoista
 46. Oi vitsi! Mäkin alan raapustamaan tämän, mutta koirasta. Millon teillä on seuraavat kisat? Tiedätkö yhtään?

  VastaaPoista
 47. Ihan älyttömän kiva idea! Harmi vaan ettei oo omaa hevosta.. :/ mutta toivottavasti tulee sellaisiakin haasteita, joita voi tehdä ilman omaa hevosta.. :)

  VastaaPoista
 48. mikä idea noitten blogien järjestyksessä on tossa alhaalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmottautumisjärjestyksessä menevät tuohon :)

   Poista
  2. mulla noi on kyllä vaihtanu paikkaa parikin kertaa

   Poista
  3. Aijaa, laitoin mielestäni, että järjestää ilmottautumisjärjestyksen mukaan. Oon kyllä pari kertaa poistanu välistä blogeja, joissa ei tuota haastepostausta ole ollut.

   Poista
 49. Muuten kiva idea, mutta ikävää heitä kohtaan jolla ei ole hevosta. Suurimmalla osalla lukijoista sitä ei kuitenkaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti tulee muitakin haasteita, joita voi hevosettomatkin toteuttaa :D

   Poista
 50. Et hae horsepron kisasponsorointia! Ihme :D
  Kai muuten muistat kun horse show sponssaa ja mainostat sitä ja mitä saat ilmasiks, ilmaset messupäivät? Niin sun täytyy ne messupäivien arvo laittaa verotukseen. Sehän on jo yhdeltä päivältä 100-130e :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hae, ei se kai mikään ihme ole. Osallistun juttuihin missä on palkinto tai asia mitä oikeasti haluan :) Tietysti muistan, kaikki mitä saan ilmoitetaan verotukseen kuten uusi ohjeistus menee.

   Poista
 51. Mun ponin kesät on mitä tylsimpiä... Koska sitä ei voi päästää laitumdlle, koska kaviokuume on vaivannut nuorempana ( nyt 20.v ) Ja joutuu pelkkää kuivaheinää ja vettä syömään... <--(ja juomaan) ... Ei kiva, koska ponini rakastaa vihreää, ja katsoo sitä aina niin haikeasti... Mutta on toimittava eläinlääkärin ohjeiden mukaan, koska en halua kaviokuumetta uudestaan ponille!!

  VastaaPoista
 52. Hei Tiia ! :) Ajattelin vain kysyä että voitko linkata ne shortsit jotka sait yhteistyöllä sheinsidelta ? Aivan ihanat <3 Kiitos jos vastaat ja anteeksi aiheesta poikkeava kommentti .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on linkattu postauksen alle sekä sen videon infoon, sieltä löytyy linkit:)

   Poista
 53. Kiva idea! Olen ehdottomasti mukana :)

  VastaaPoista
 54. Ihana postaus! Oi voi kun Voitto onkin söpö <3 Olisi kivaa jos kuvaisitte hyppyjä sivusta, että näkisi sinun asennon huonoissa ja hyvissä paikoissa, esim. valmennuksissa tai itsenäisesti hyppimässä. Olisi kivaa nähdä :) + mieluusti kuvia ja videoita :3

  VastaaPoista
 55. Tää ei liity nyt tähän postaukseen mut miltä sivustoilta voi tilata kingsladin vaatteita? Mistä sä oot tilannut? :)

  VastaaPoista
 56. Ihana postaus ja kyllä on niin kesäisiä kuvia ♥ Itselläkin on tuo blogihaaste tehty blogiin, mutta hieman erilaisemmalla tavalla :D http://unelmienaikaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 57. Kiva uudellainen postaus! Mä tykkäsin. Mun poni viettää kesää onnellisesti, juosten tarhassa, makoillen, ratsastaen ja tietysti viileällä huuhtelulla kuumina päivinä. Onhan niitä muita kin juttuja kuten metsäretket jne... Ps Voitto ei oo ainut jota hyttyset kiusaa! Mun ponia ötökät kiusaa ympäri kesän sillä on silmän pielet kin ihan mustana (siis valkoinen poni kyseessä) ponikin jo hinkkailee vähemmästäkin silmäänsä etujalkaan. Mutta ei muuta ONNELLISTA KESÄÄ SEURAAN BLOGIA!

  VastaaPoista
 58. Jotenkin jännä kun jotkut (en tiedä sitten ovatko samoja kokoajan) tulevat tyyliin joka postaukseen sanomaan että muistathan laittaa verotukseen tuon ja tämän : DD Miksi Tiia rikkoisi lakia? Vanhempasi ovat kuitenkin muistaakseni yrittäjiä, joten eivätköhän hekin ole tietoisia verotusjutuista (:

  VastaaPoista
 59. Mitä kuiviketta teillä on teidän heppojen karsinoissa? :)

  VastaaPoista
 60. Moikka! Meillä toimi valkosipuliseos! Eli ruokaöljyyn silppusin valkosipulia ja annoin olla viikon. Siivilöin sipulit pois ja haisi ihan kamalalle.

  VastaaPoista
 61. Hi - Why not come and join Haynet which is the UK's No1 Equine Social Blogging Network. Not only will you meet fellow horse bloggers but will generate more interest and traffic to your wonderful blog. Come and visit www.hay-net.co.uk

  VastaaPoista
 62. niin silloin joskus kun laitoit sen videon jossa neuvoit miten saa tehtyä gimpillä sen animaation, niin en ihan saanut selvää, että miten siis saa bannereihin ne liikkuvana? joo eli se ladataan nettiin ja sit piti kopioida se osote, mut entä sitten? :D kiitos tosi paljon jos autat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikeesti enää ees muista miten se tapahtuu, ku ennoo käyttäny sitä ohjelmaa varmaa sataa vuoteen..:D Se osote pitää liittää siihen ulkoasu-> ylätunniset -> URL osoitteesta

   Poista
 63. Ihana postaus! Mä tiedän ton "meillä hevoset ovat lomalla kesän" jutun ja minunkin kohdalla ratsastelen sitten hieman enemmän kesällä kun on ennemmän aikaa. ;)
  Ja sitä paitsi tuollainen kahlailu, maastoilu, yms on todella rentouttavaa ja kivaa yhdessäoloa! Koska sulla muuten alkaa kesäloma?

  VastaaPoista
 64. Mäkin tein haasteen:http: //ellijabingo.blogspot.fi/2014/05/haaste.html

  VastaaPoista
 65. Tein tämän, mutta jostain syystä en saa tuohon linkkiä...
  http://www.kaniponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.