Hyvän mielen estetreenit

perjantai 30. toukokuuta 2014

Matkaan lähdössä!
Moi! Kuten varmaan muistatte viime Backlundin valmennus ei mennyt kovin hyvin. Sannan treenin jälkeen en olekaan hypännyt Voitolla, mutta olen kaikilla muilla tavoilla noudattanut hänen ohjeitaan ja sen kyllä onneksi huomasi! Eilen hypättiin sitten Terhin kanssa samassa paikassa missä tuo Sannan valmennus oli. Terhin kanssa oltiin puhuttu, että tehdään ihan helppoa ja ihan pientä, että saadaan vaan hyvä fiilis epäonnistumisien tilalle. Ja sitten voi hyvällä fiiliksellä lähteä sunnuntaina Hippolan esteklinikkaan.

Aloitettiin radan pätkällä jossa oli kavalettejä, puomeja ja ihan mataliksi laskettuja esteitä. Mun piti koko ajan pitää Voitto hyvin avuilla, pistää sen moottori töihin. Välillä unohduin vaan käskemään sitä kovempaan vauhtiin, jolloin laukka piteni, mutta kun pitäisi muistaa pitää edestä vastaan, jotta se polkisi hyvin varsinkin kaarteissa. Alla näette kaikki pätkät mitkä äiti kuvasi pieniltä esteiltä.


Kun oltiin tultu rataa pari kertaa ihan matalilla esteillä melko hyvällä fiiliksellä nostettiin esteet 90cm korkeuteen. Äiti onnistui jotenkin säätämään eikä ekaa 90cm rataa tullut ollenkaan videolla. Ekalle esteelle, joka oli pinkki suunnanvaihtopysty tuli heti kielto. Eikun uusi yritys ja loppu rata puhtaasti. Yritin ekalle esteelle hypyttää Voittoa vähän kaukaa ja se otti heti nokkiinsa.

Terhin kanssa puhuttiinkin, että jos paikka ei luonnostaan satu kohdilleen vaan pitää tehdä joku ratkaisu odotan Voiton mielummin melko pohjaan. Se hyppää pohjasta ihan tyytyväisenä, mutta jos kauempaa pitää lähteä se helposti ottaa sen kiellon. Terhi kertoikin jonkun ulkomaalaisen valmentajan hänelle sanoneen, että herkille hevosille pohjasta hyppääminen ei ole ongelma. Voittokin hyppää sieltä oikeen skarpisti eikä ota puomeja, kuten ehkä jotkut ei niin tarkat hevoset. Mitenkään tietoisesti ei tietenkään pyritä joka esteelle lähestymään niin että paikka tulisi lähelle. Eli käsijarru ei saa jäädä vetämään hyvissä ajoin estettä vaan ne pidätteet otetaan vasta sitten kun näen, että on joko mentävä eteen tai taakse.

Kuten alla olevilta videoilta huomaatte paikat tuli välillä melko pohjaan, mutta niistä selvittiin. Ainoastaan kaarevalla linjalle aallolta siniselle okserille tuli yksi laukka liikaa, joka korjattiin sitten seuraavalla radalla. Hyppäsin 90cm radan kahdesti, joista se eka nyt ei näy videolla, kun äiti oli jotenkin sen saanut feilattua. Kahden suhteellisen onnistuneen radan jälkeen Terhi heitti idean, että menisinkö vielä 100cm radan. Sain itse päättää ja miettiä, otanko riskin että nyt hyvä fiilis katoaa ja niitä kieltoja tuleekin.

Päädyttiin sitten yhdessä, että menen lyhyemmän radan, mutta sillä 100cm korkeudella. Rata näkyy videolla viimeisenä. Muuten rata oli melko iisi, mutta nyt mun piti korjata kaarevalle linjalle se kuusi askelta mikä siihen piti oikeasti ottaa. Ekalla kerralla jäin taas himmaamaan, mua vaan pelottaa ratsastaa isosti kohti estettä, koska sillon niitä kieltoja helposti tulee. Mutta eihän mun oikeasti tarvi isosti kohti sitä estettä mennä, vaan eteen ratsastus heti ensimmäisen esteen jälkeen riittää. Ennen toista estettä voin sitten ottaa jo vähän kiinni. Sainkin uudestaan tehtyä juuri näin ja eihän se ollut yhtään kamalaa..:D
Kehuja sain muuten pohkeen korjaamisesta oikeelle paikalle. Oon aika ylpee itestäni että oon onnistunut sen lähes itsenäisesti korjaamaan näin nopeasti. Jotkut ongelmat on helppo korjata, kunhan joku vaan ne ensin sulle kertoo.

Ehdittiin hypätä juuri ja juuri ennen kun kova sade alkoi. Loppuravit hölköteltiinkin maneesissa, jonne jäätiin äitin kanssa vielä laittamaan kylmiä ja purkamaan Voitto. Voitto sai vielä ennen kotimatkaa vähän drinksua. Ostettiin pitkästä aikaa omenamehua, kun meidän hepat sitä mielellään juo. Jos Voitto heittäytyy huomisen reissulla hankalaksi juomisen suhteen, niin on sitten ainakin muistissa miten hyvältä omppumehu maistuu.


Tämä ilta on mennyt pakatessa ja Voittoa puunatessa. Toivottavasti en unohda mitään tärkeää, ei koskaan olla olut yön yli kestävällä reissulla Voiton kanssa! Käytin tänään muutensaappaatikin kiillotuksessa ihan suutarilla. Koitettiin äidin kanssa metsästää myös siistiä huopaa klinikkaan, mutta ei ollut yhtään meille kelpaavaa. Aina oli väri, malli, koko tai yksityiskohdat pielessä. Ollaanko me vaativia vai onko Kuopion tarjonta pieni? Huomenna lähdetään siis kohti Helsinkiä, mutta ensin käydää Korholassa, jossa Ellu ratsastaa Voiton ja jonne Lilli jää yökylään.

58 kommenttia

 1. Kiva postaus! Mistä ootte keksiny antaa teidän hevosille omenamehua? kiva idea!
  Missä Voitto viettää yön siellä Helsingissä? Hyvää reissua teille! Voisko kenties tulla videoo reissusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joltain muulta se ollaan opittu. Meidän hoito/vuokrahepan omistaja taisi juottaa sitä hepalleen, jos oikein muistan..:) Voitto on jollain ratsastuskoululla siinä lähellä, nimeä en nyt muista. Kiitos ja tulee varmaan videota!

   Poista
  2. Uudella tallilla (eri kaupungeissahan pohjavesistä ja putkista riippuen) jos vesi maistuu erille eikä heppa suostu juomaan nii useinkin maustetaan omenamehulla ja pikkuhiljaa ne tottuu ja mehun voi jättää pois :) Reissussa aina jees olla mehua mukana jos ei muuten suostu esim stressin takia normi vettä juomaan.

   Poista
 2. Kiva postaus ja hyvin meni taas! :)

  VastaaPoista
 3. laitatteko pelkkää omenamehua vai omenamehua ja vettä sekaisin? :) voiko tuosta olla jotain haittaa hevoselle?

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa ainakaan osua satulakaareen, kannattaa kysyä hevostarvikeliikkeestä!

   Poista
 5. Toi terhi vaikuttaa tosi hyvältä valmentajalta teille! Hyvältä näytti vikat radat :) Tsemppiä klinikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhi on kyllä huippu, vielä ku järjestää meille aikaa vaikkei hän juuri valmenna tällä hetkellä muualla kun töissään:) Kiitos!

   Poista
 6. Hienoa että saitte onnistumisia alle ennen reissua! Onnea viikonlopuksi, täällä ruudun toisella puolella odotetaan innolla jo klinikkakuulumisia (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan postailla jotain jo heti sunnuntaina kotimatkalla:)!

   Poista
 7. Kiva postaus,onnea klinikkaan! Käy kurkkaamassa munkin blogia,suomitammajatytto.blogspot.fi ;)

  VastaaPoista
 8. Miks Voitolla on tommonen pehmuste otsapannassa? Hyvin meette! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan positiviininen postaus ja näytti tosi kivalta meno tossa videossa :) Tsemiä klinikkaan!

  VastaaPoista
 10. Miten saat vahdettua laukan niin hyvin? Minulla oli vähän aikaa sitten estetunti ja laukkojen vaihto oli hankalaa. Ei kyllä olla normaaleilla tunneilla laukanvaihtoja harjoiteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto osaa vaihdot tosi hyvin varsinkin esteillä, joten yleensä aina ne tulee kaarteessa itsestään, jos ei niin annan vaan uuden suunnan laukkapohkeet :) Kannattaa kysyä opelta vinkkiä!

   Poista
 11. Kehitystä havaittavissa, hyvä Tiia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, kiitos! Toivotaan, ettei nyt ainakaan heti seuraavassa treenissä tuu taas takapakkia..

   Poista
 12. Tosi hyvä postaus! :)
  Tää ei nyt liity postaukseen mutta mitä tarkoittaa satulahuovassa koko FS?
  Kiitos jos joku vastaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan Full Size? Ei mitään hajua, mutta itse uskoisin noin :)

   Poista
 13. Näyttää, et Voitto kaatuu kaarteissa aika paljon sisään, varsinkin oikeaan kierrokseen... Onks se siis nyt sitä et se ei polje kunnolla alle kaarteissa? Ootko tutustunu Straightness trainingiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se polkeminen mun mielestä kauheesti vaikuta siihen kaatuuko hevonen sisälle. Oikea kierros on huonompi meillä sileällä, joten se ero näkyy varmasti myös tuolla radalla. En ole koskaan kuullutkaan, pitää vissiin googlailla.

   Poista
 14. Ootko koskaan voittanut kisoja? Tullu siis ykkös sijalle? Muuten hienosti meni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillillä oon voittanu aikoinaan kolmesti tai neljästi, mutta Voitolla en kertaakaan. Paitsi a.1.0 luokissa jaettuykkösija, mut se nyt on vähän erijuttu :)

   Poista
 15. Oon tätä jo pari kertaa kysynyt saamatta vastausta ja pahoittelenkin, jos on ollut mielestäi liian henkilökohtainen kysymys. Eli onko äitisi ollu hevosihmisiä jo ennen kuin te tytöt aloittelitte harrastuksen hevosten parissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni oon kyllä vastannut tähän jo useasti, tietty voinut olla erikysyjä. Mutta siis äiti on ratsastanut nuorena ja sitten aloitti meidän kanssa uudestaan, muttei esim. omaa hevosta ole ennen meidän heppoja omistanut :)

   Poista
 16. Ehkä te ootte liian vaativia nimittäin täällä ei ole kuin agrimarket ja kauvempana wahlstein. Kaikki simppeli ja halpa käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah:D Suurin ongelma oli löytää saman sininen huopa kun mun animot, mutta kaikki oli väärää sävyä:/

   Poista
 17. Mitä merkkiä on noi sun turvaliivit? Kiitos jos vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. musta Tiialla on vain yksi ja se on RaceSafe jos nyt oikein muistan.

   Poista
 18. Hyvin meette kyllä!:) Ootte kehittyny huimasti. Kiva postaus!(:

  VastaaPoista
 19. Hienolta näyttää! Peukut pystyssä klinikkaa varten ;)

  VastaaPoista
 20. Tuli jostain tää kysymys mieleen että onko teidän trailerissa "varusteosiota" miksi kukakin nyt sitä haluaa kutsua? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks ette käytä sitä??

   Poista
  2. Käytetäänhän. Nytkin siellä oli vedet yms. vähän likasemamt kamat ja valmennuksen jälkeen laitetaan hiekkaset suojat ja esim. panssari sinne. Peräluukkuun on meidän mielestä kivempi pakata kaikki varusteet, niin käytetään sitä ensisijaisesti jos vaan ei ole mitään sotkevaa/likaista :)

   Poista
 21. Te ootte kyllä ihan superpari!
  Onnea teille klinikkaan! :)

  Ps: Saako sinusta ottaa kuvia, kun tulen huomenna klinikkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookeei :) Sain kyllä paljon kuvia ja videota, mutta ärsyttää kyllä kun toissapäivänä järkkäri meni rikki, joten kuvat ovat aika huonolaatuisia, kun on otettu surkeella olumpuksella.. :/
   Ei ole samanlainen olympus kun sinulla, vaan sellainen ruma pinkki..

   Poista
 22. Tuuleeko pinja mukaan klinikalle

  VastaaPoista
 23. Onnee klinikkaan :) Meni tosi hyvin. Oot kehittynyt toosi paljon. Voitto ja sä ootte täydellinen pari.
  Jos ehit jossain vaiheessa niin kurkkaa mun blogiin :) Ellet oo jo kun tein ton viikon blogihaaste jutun.

  VastaaPoista
 24. Ihana Voitto! Se hyppäs tosi hyvin noi esteet ;)

  VastaaPoista
 25. Onnea klinikalle! :)
  Tuleeko kesällä enemmän videopostauksia? :-)

  VastaaPoista
 26. Onnea klinikalle!
  Tuleeko kesällä enemmän videopostauksia? :)

  VastaaPoista
 27. Moi, mistä sun Spooksin tummansin huppari on? (-:

  VastaaPoista
 28. Kiva! Katoin kaikki noi videot! Toivottavasti ny lillillä oli hauskaa siellä, mihin se ny jäi :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.