Lillillä ilman varusteita

torstai 20. maaliskuuta 2014


Pahoittelut heti alkuun otsikon harhaan johtavuudesta, en mä nyt sentään ihan ilman varusteita mennyt. Oli kuitenkin jotenkin vaikea muotoilla tuohon, että menin ilman suitsia ja satulaa, mutta päitset oli kuitenkin päässä. Postaus on kirjoitettu ja kuvat otettu viime viikonloppuna, nyt täälläkin valitettavasti maa taas valkoisena..

Pinja oli sunnuntaihin asti Vuokatissa Vekin ja Lokin kanssa, joten mun ja Sinin vastuulla oli Lillin hoito ja liikutus. Se sopi mulle oikein hyvin, sillä Voittohan vaan saikkuili, eikä tarvinut liikutusta. Sini ratsasti Lillin torstaina, perjantaina oltiin klinikalla, lauantaina ja sunnuntaina mä sitten menin ilman kuolaimia eli päitsillä. Ilman kuolaimia siksi, että Lillikin raspattiin edellisenä päivänä eikä minusta tunnu kivalle laittaa kuolaimia heti raspauksen jälkeen suuhun.

Lauantaina lähdettiin talliin lähes koko porukalla. Äiti harjaili Lilliä sellaisella rautajutulla, että se pääsisi irtokarvoistaan eroon ja kyllä muuten lähti karvaa! Sillä välin minä hengailin Voiton kanssa harjaillen ja rapsutellen sitä tarhassa. Sitten vaihdettiin, mä laitoin Lillin valmiiksi ja äiti vei Voiton sisälle. Sisälle, ettei se vaan juoksisi yhtään tarhassa, kun jalat piikitettiin juuri edellisenä päivänä. Sini tuli ystävällisesti nappaamaan pari kuvaa ratsastuksesta.


En tehnyt mitään erityistä. Ravailin löysillä ohjilla molempiin suuntiin, jonka jälkeen sama laukassa. Lopuksi menin vielä hetken ympyrällä sekä ravia että laukkaa. Lillillä voisi kyllä mennä aina kevyinä päivinä kokoaan ilman varusteita, niin hyvin se kuunteli painoapuja, varsinkin pysähdykset sujuivat hyvin. Tosin välillä se meinas vähän kuskata, kun näki jotain suuhun pantavaa..:D Kävin lopuksi kävelemässä maastossa ja sen jälkeen molemmat hepat pääsivät tarhaan syömään.

Sunnuntaina olisi voinut laittaa kyllä varmasti jo kuolaimet, mutta ajattelin, että parempi mennä ilman kun Lilli kerran toimii niin hyvin. Kenttä oli jäässä, joten lähdin maastoon, jossa oli välillä auringon pehmentämiä pätkiä. Mulla oli jostain syystä käsitys, että Lilli on melko laiska yksin maastossa, mutta toisin kävi. Lilli pisteli melkosta vauhtia ravia ja kun tultiin meidän vakiolaukkamäkeen se ei olisi millään halunnut kävellä. Lopulta lähdettiin laukkaamaan yhteisymmärräyksessä päätetyssä paikassa, mutta vauhdin poni kyllä päätti ihan itse! Mietin jo hetken, miten ihmeessä saan tän pysähtymään ilman kuolaimia. Lilli kuitenkin hidasti itse raviin ylämäen jälkeen, rupesikohan laiskottamaan vai muistiko se kohdan missä yleensä pysähdytään käyntiin. Kotimatkalla se olisi halunnut ottaa lisää omatoimisia laukkaspurtteja. Onneksi laitoin satulan, nimittäin olisin kyllä ihan varmasti päässyt maistelemaan tietä ilman sitä!


Käytiin lauantai aamupäivällä kaupungissa ostamassa heppajuttuja, jotka on pitkään olleet jo ostoslistalla. Mukaan tarttui heräteostoksena Satulavyöstä tuo Kingslandin pipo, joka oli -50% alennuksessa, eli maksoi vain 15euroa. Ekana kuitenkin käytiin Suitsisopissa, josta ostettiin kouluraippa. Meillä on vain yksi tuommonen lyhyt kouluraippa ja riidellään siitä aina Pinjan kanssa. Nyt on sitten toinen ja oikein blingeillä koristeltu, hintaa taisi olla jotain 17euroa. Suitsisopista ostettiin myös nuo pari lukkoa, jos vaikka loimen solki menee rikki. Pinjalle, joka ei ollut edes mukana, ostettiin KL-sukat. Se kun aina lainaa mun sukkia, niin ompahan itellä nyt edes yhdet kunnon sukat, joita mäkin voisin vaikka lainailla ;)

Ohjia Suitsisopissa ei ollut tai oli, mutteivat ne kelvanneet meidän tiukkoihin kriteereihin. Tarvittiin tahmeat sellasilla tietyn välimatkoin olevilla stoppareilla. Satulavyöstä  sitten kuitenkin löytyä, meille kelpaavat. Ei ollut stoppareita, mutta nuo on ihan todella tahmeat! Merkiltään Stubbenit ja hintaa melko suolaiset 100e, toivotaan että auttavat oikeasti. Ainakin nuo ovat leveämmät mitä nykyiset. Terhi kun sanoi, että niillä nykyisiä on vaikea pitää kädessä niiden kapeuden takia.


Hi! I rode my sisters pony Lilli last weekend. On Friday Lilli's teeth was float so I rode without bit and  saddle. We bought new stuff for example Kingsland hat (sale -50%!), short whip and Stubben reins. On Sunday we trail and again without bit but this time with the saddle. Fortunately Lilli has saddle because she was wild and I would have fell without saddle :D 

                                                                 

95 kommenttia

 1. Kiva postaus! Mulla on samanlainen raippa;D (jännää:D)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Täälläkin sataa kovaa vauhtia lunta.. Mutta kiva postaus, sinihän on jo tosi taitava valokuvaaja! :)

  ida-adalmiina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Hauska postaus!:)
  Monta raippaa teillä on? Mulla on vaan yks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Mulla on yksi esteraippa, sit meillä on kaks ihan tosi lyhyttä esteraippaa, kolme kouluraippaa ja juoksutusraippa. Vähän eri tarkoituksiin kaikkea ja osa on kyllä tällä hetkellä sellaisia, ettei niitä tule edes käytettyä, mutta ehkä niille tulee vielä käyttöä:)

   Poista
 5. Kiva postaus !!! Kuinka useasti meet lillillä?:)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus, kuolaimettomat suitset on kivat :)

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus! Vitsi kun mullakin olisi noin hyviä kuvaajia, kun porukoiden kuvista tulee aina ihan sumeita.. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei meilläkään kukaan osannut alussa kuvata hyvin, mutta kun antaa vaan sen kameran käteen, opettaa ja kertoo millaisia kuvia haluaa niin nekin kehittyy:)

   Poista
 8. Hih, mulla on samanlainen kouluraippa :)

  VastaaPoista
 9. Olikohan tuo rautainen juttu nimeltänsä hikiviila? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varmaan, mutta ainakaan meidän muut hikiviilat ei oo tollasia, mutta saattaahan toi oikeesti olla vaa vähä erilainen hikiviila:D

   Poista
  2. Harjakarsta se mun mielestä on :)
   Eikös siinä ookkin se sahamainen toisella puolella ? :D

   Poista
  3. On niitä erilaisia hikiviiloja mutta se voi olla myös tuo toinen :) Tai ainakin meidän hikiviilassa toinen puoli on sellainen sahamainen ja sillä lähtee hyvin karvat :)

   Poista
  4. Kysrinen "rautajuttu" on luultavasti sahalaitane hikiviila sillä lähtee hirviän hyvin karva(ostettiin nettikaupasta ja sillä nimellä oli)

   Poista
 10. 100e ohjista on aika paljon,ite en ikinä ostais niin kalliita,toivotaan että on hyvät! :)

  VastaaPoista
 11. kun oot tulos Tampereen hevosmessuille niin voiko teijät nähä siel jossain kun haluaisin:D laitatko säpöö tarkemmin asiasta sampura10@hotmail.fi

  VastaaPoista
 12. onko lillin ravi ja laukka helppo istua ilman satulaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne, mutta vaikeaksi homman tekee pyöreä selkä :D Kerran oon tippunut ihan vaan ravissa, kun sen selkä on nii pyöreä.

   Poista
 13. minkä pitune on tuo raippa? ;) toivottavasti ohjat ovat hintansa veroiset ! :)

  VastaaPoista
 14. Ei vitsi, kunpa mullakin olisi hevonen, jolla voisin ilman varusteita ratsastella! Meillä vaan ei ole kenttää, saadaan se vasta ensi kesänä..
  Maksoi kyllä aika paljon nuo ohjat, toivottavasti on sen arvoiset! :)

  VastaaPoista
 15. tiia voiko teijät tavata tampereen hevosmessuilla ja missä voisitko laittaa lisä tietoja sampura10@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee infoa blogiin, en ala kenenkään kanssa valitettavasti mitään henk. kohtasia tapaamispaikkoja sopimaan:)

   Poista
 16. Tosi kivan näköistä ja hienoja juttuja ostitte!! Lilli näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista
 17. Oot paras blogaaja ja sun hepat on nii yliihanii!♥♥:)

  VastaaPoista
 18. Hepat yliihania!♥ Sinä myös tosi kaunis.:)

  VastaaPoista
 19. Meilläkin on ponien kanssa muutama mäki tässä lähellä jotka yleensä laukataan kun ovat juuri sopivan jyrkkiä treenimäkiä ;) Mutta siis meijän pojat ihan pysähtyy tai energisinä päivinä hölköttelee mäen jälkeen,jos ei pyydä eteen eikä pidätä, vaikka eivät mäet edes ole pitkiä/jyrkkiä :D Liekä sitten joku ponien oma juttu ;D
  Oletko muuten ajatellut ratsastaa kaulanarulla tai Voitolla pelkällä päitsillä? :) Niin ja "harrastatteko" talvisin (jos on siis lunta :D) hiihtoratsastusta? Meillä kaikkea ja kaikkea ollaan menty maastossa ja hienosti pojat toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan hepat oppii nopeasti missä mennään mitäkin, kun kerran teillä sama homam :D Voitolla oon kyllä päitsillä mennyt, mutta kaulanaru hömpötykseen en taida lähteä mukaan kun en osaa sillä itse ratsastaa eikä hepallakaan oo koskaan menty kaulanarulla, joten molemmat oltais melko alottelijoita hommassa. Ei olla hiihtoratsastettu, kun ei ole asiaankuuluvia valjatai hepalle.

   Poista
  2. Satula, juoksutusliina, pulkka\sukset, suitset yms. Niilläkin pärjää :)!!

   Poista
  3. Pärjää pärjää, mutta miten sä virität TURVALLISESTI sen juoksutusliinaan siihen?

   Poista
  4. Oon eri anonyymi, mutta kuitenkin, meilläkään ei oo valjaita niin kiinnitetään rintaremmiin paalinarut ja siihen sitten pulkka :) Kestää kovaakin menoa!

   Poista
 20. Tosi kiva postaus! :) Käyn joka päivä ainakin kaks kertaa kattoos jos olis tullu uus postaus :D Mutta kui oot menny lähipäivinä usein lillillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sanoin, tossa et Pinja oli Vuokatissa nii siks:)

   Poista
 21. ohja ongelmaan olen itse käyttänyt monte ohjia sopivan pitkiä missä on ne ihme renkaat mihin käsi tulee periaatteessa koloja tai koukkuja itellä on toi ihan sama ongelma ei pysy ohjat käsissä kun käy tallilla ratsastamassa niin jokaisella hepalla on eri ohjat niin ratsastus opettajan kanssa päätettiin että saan käyttää monte ohjia kyllä toimii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meilläkin nuo vaihtoehtona sitten jos muu ei tunnu auttavan. Ne ei vaan korjaa itse sitä ongelmaa eli nyrkkien kiinni pysymistä:/

   Poista
  2. Moi! Huomasin tossa yhen pienen kirjotusvirheen.
   Toi enkuksi "I rode my sisters pony"

   siis RODE tarkotit kai RIDE? =D

   Poista
  3. Rode on ride verbin 2.muoto, koska kirjotan menneessä muodossa:)

   Poista
 22. TIIA AUTA! Miten oot saanut ton "Eikö lukijapalkki toimi? Klikkaa tästä ja liity lukijaksi!" Niin mistä oot saanut sen linkin sihen? Kun mäkin haluisin sellasen mutta en oo löytäny mistäkään mitään ohjetta siihen :/ Kiitos jos joku auttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sä oot oikein ettinyt kun mä löysin nyt jo toista kertaa ekalla hakukerralla hakusanalla "lukijaksi liittymis nappi" :D http://bloggerpulmia.blogspot.fi/2012/08/miten-linkki-jota-klikkaamalla-pystyy.html

   Poista
  2. Näköjään väärin! :D Mut kiitos tiia!! :)

   Poista
 23. http://www.viljarshop.com/tuote/biothaneohjat-kapeat-f%C3%A1kur/fa530-04/

  Meillä on nuo ohjat, ja on aivan huippu kivat! Vaikka ei ole niitä stoppareita, ja vaikuttavat ehkä siltä etteivät pysy kädessä, mutta todellakin pysyy! Itse olen ainakin ihan rakastunut noihin! (:

  VastaaPoista
 24. Missä oot tuunannut sun voitto kuoren

  VastaaPoista
 25. would have + verbin 3.muoto :) tonne vikaan lauseeseen

  VastaaPoista
 26. Mää oon monesti ridaillu päitsillä :) Ja oon menny kerran vissii kokonaan ilman varusteitaki . Sitten toi otsikko vois olla että päitsillä lillillä :)

  VastaaPoista
 27. Millä saat tuonne alas tuon jutun "Lue nämä ennen kun kysyt!" ? Tais siis kommenttiboksin alapuolella ;)

  VastaaPoista
 28. Eikös example tarkota kallista?:D Ja olisi hyvä jos käyt tekstin viel kerran läpi kun kirjotusvirheet häiritsee aika paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Example tarkoittaa esimerkki ja tuossa tarkoitin esimerkiksi. Kävin tuon teksin kaksi kertaa läpi, joten en ymmärrä miten en huomaa virheitä. Haluaisitko sanoa ne, itse kun korjaan aivoissani kaikista teksteistä virheet enkä sen kummemmin niihin takerru, joten oikolukukin on hankalaa :D

   Poista
 29. Ihanat<3 tosi kiva postaus, mut Tykkään tosi paljon teijän videopostauksista!!

  VastaaPoista
 30. Mulla ei ois koskaan , ei ikinä varaa ostaa 100 eurolla ohjia!No hyvä että jollakulla on :D.Ja toivottavasti on hyvät sitten :).

  VastaaPoista
 31. Meetö su kimmolle kisoihin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ku Voitolla sai tänää vasta ridaa eka kerra:)

   Poista
 32. Ilman varusteita....= riimulla

  VastaaPoista
 33. Tiesitkö et vereduksen kuvakisan loppukisaan pääsi joku suomalainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, mut en löydä sitämun kuvaa sieltä ees enää et se vissii jotenki poistettii?:D

   Poista
  2. Eihän sieltä löydy enää kenenkää kuvia ku tuli se loppukisa kai 😃

   Poista
  3. Siis katoin joskus pari viikkoo sitte viimeks ja sillokaa ei ollu:D

   Poista
  4. Perehdyin nyt asiaan. Kilpailu loppuu 31.3.2014 ja ollaan mun laskujen mukaan toisena:) Mutta en tiedä puhutaanko nyt samasta kisasta, koska täähän ei oo kuvakisa vaan "äänestä lemppari ratsastajaa" -kisa? http://woobox.com/jnd743/vote/for/1902121

   Poista
 34. Tiia, saanko kysyä sulta yhen asian?

  VastaaPoista
 35. Otsikoksi ois voinut laittaa "Lillillä ilman kuolaimia" :D Meetkö muuten aina turvaliivillä, kun mitä oon nyt kattonu on joka kuvassa sulla liivi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne menee maastossa,esteillä ja ilmansatulaa turvaliivillä!

   Poista
  2. Meen maastossa, ilman satulaa ja hypätessä turvaliivillä :)

   Poista
 36. (Sama anonyymi kuin äsken!) Mun kysymys oli et meettekö Pinjan kanssa vuoden 2014 horse show'n? Haluaisin nähdä teidät! :) ootte nii ihanii ja ja kauniita! :-) ja parhaita! :-) ostin sen hevoshullun missä oli susta juttua. :)

  VastaaPoista
 37. En tiiä näkyykö mun äskeiset kommentit ( siis meettekö Pinjan kanssa vuoden 2014 horse show'n? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menevät menevät. Ja ei aina sileellä, mut ilman satulaa ja esteillä käyttävät.

   Poista
  2. Toinen anonyymi vastasitko sä mulle ? Anonyymi joka kysyi horse show'sta.

   Poista
  3. Toinen anonyymi vastasitko sä mulle ? Anonyymi joka kysyi horse show'sta.

   Poista
  4. Ei vielä tiedetä, mutta eiköhän me:)

   Poista
  5. Tiia, voitko tehdä postauksen jossa Sini on? Vaikka missä Sini ratsastaa Lillillä sekä Voitolla? Tai vaa toisella?! :) (edellee sama anonyymi).

   Poista
  6. Tiia, voitko tehdä postauksen jossa Sini on? Vaikka missä Sini ratsastaa Lillillä sekä Voitolla? Tai vaa toisella?! :) (edellee sama anonyymi).

   Poista
 38. Voitteko tehdä Pinjan kanssa uuden sister tagin?

  VastaaPoista
 39. Kiva blogi :) teillä on paljon videoita youtubessa ja seuraajia instagramissa. Lilli ja Voitto ovat söpöii! <3 :)

  VastaaPoista
 40. auta tiia!!!!! miten iphone 4s irrotetaa takakansi?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei oikein saa ite auki tai pitäis olla tosi pieni ruuvimeisseli :D

   Poista
 41. Löysin itse tekstistä pari virhettä! Suuhunpantavaa tulee yhteen, ei erikseen kuten olit kirjoittanut. Myös kun ilmoitat tuotteiden hintoja niin huomaa, että ne ei tule yhteen (17euroa), vaan erikseen (15 euroa)!:)

  Mulla on hiukan samaa ongelmaa kun sulla, että omaa tekstiä jotenkin "oikolukee" eli se on tallentunut jo aivoihin eikä virheitä huomaa millään. Sittenkun annetaan jonkun toisen teksti eteen niin helposti löytää virheet:)

  Ei sulla enää oo niin paljon virheitä kun ennen:) Tsemppiä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon noista korjauksista, juuri tollaiset suhteellisen pinet virheet jää itseltä vaan huomaamatta:)

   Poista
 42. Otatteko lillin ja voiton mukaan tampereen hevosmessuille? T. Kolme innokasta voiton ja lillin näkijää

  VastaaPoista
 43. Tuutteko joskus tampereen horsefortelle kisoihin/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko kaukana ovat, kun ei siellä taida mitään isompia kisoja olla?:)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.